צפייה בגרסה מלאה : מה עובר על סוזוקי?
אביעד אברהמי
17-05-2022, 10:48
סוזוקי מודיעה על פרישה מאליפות ה-MotoGP, וזו תקופה ארוכה שאין שום חידושים משמעותיים באופנועים הסדרתיים שלה; לאן החברה היפנית החשובה הזו הולכת? ניתוח עומק.
http://fullgaz.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%a2%d7%95%d7%91%d7%a8-%d7%a2%d7%9c-%d7%a1%d7%95%d7%96%d7%95%d7%a7%d7%99/
http://fullgaz.co.il/wp-content/uploads/2022/05/MotoGP-Assen-Suzuki-2017-022-1080x719.jpg
אולי מישהו בסוזוקי החליט שהביטוי Race on Sunday, sell on Monday אינו נכון עוד.
אם מסתכלים על הכלים שסוזוקי משווקים כרגע, אז ניכרת ההתמקדות באופנועי יום-יום קונסרבטייביים (יש יגידו "מיושנים", אם כי פרט ל-DR650 וה-DRZ400 אני לא חושב ששאר הכלים עונים להגדרה הזאת) שמוכרים בראש ובראשונה רקורד אמינות נאה.
זה מזכיר לי את המודל של טיוטה בתחום הרכב עד לשנים האחרונות (להוציא את ההיברידיות) - בזמן שכולם רצו למנועי טורבו וגירים כפולי-מצמדים, טיוטה המשיכה לשווק קורולה, קאמרי ולנד קרוזר עם מנוע אטמוספרי וגיר פלנטרי. זה עבד להם היטב באולמות המכירה, כי הם הציעו לקהל קונסרבטיבי שמעוניין בעיקר באמינות ושמירת ערך בדיוק את מה שהוא רוצה לקנות.
כשהטכנולוגיה הבשילה מבחינתם, הם התחילו לסגור את הפער (ע"ע הלנד-קרוזר 300 החדש, שמצוייד במנוע בנזין בי-טורבו במקום המנוע בנזין האטמוספרי של קודמו).
אני מאמין שזאת גם הגישה של סוזוקי להתחשמלות שאירופה כופה בכוח על תעשיית הרכב.
Jonathan
17-05-2022, 17:10
הכתבה לא הזכירה את המצב בסוזוקי של סגמנט השטח שמתחלק לשבילים ולמוטוקרוס .
וגם שם נצפתה סטגנציה קשה.
סוזוקי לא עדכנה את דגמי המוטוקרוס RMZ כבר מס שנים, כן עשו שינויי שילדה ומעט שינויי מתלים אבל זהו פחות או יותר ב 5 שנים האחרונות.
עדיין אין להם סטרטר חשמלי המנוע מעלה אבק והמשקל גם ללא סטרטר ובטריה נמצא אי שם מאחור (אני חושב שהם הכי כבדים).
עד כדי כך המצב קשה שכשאין אופנוע מבחן למבחן השוואתי פשוט עושים אותו בלעדיהם (מה שלא יעשו בלעדי KTM הונדה או ימאהה).
בתחום אופנועי השטח לשבילים אין שום אופנוע של סוזוקי פשוט ככה כי ב 2022 אי אפשר למכור אופנוע אנדורו 4 פעימות ללא סטרטר פנסים ואלקטרוניה.
בתחום ה 2 פעימות הם הפסיקו לייצר כשעקבו אחרי שאר היפנים.
איסור תנועה למנועי דלק מתחיל לתת אותותיו בכל תחום, זוהי שירת הברבור שלהם
ולא הגיוני להמשיך ולפתח מנועים כאלה כשחרב האיסור מונפת גבוה.
תחום המרוצים מושך המון כסף שלא לתכלית ראויה באמת, ולכן הגיוני שבשנים הבאות
יפרשו עוד יצרנים.
אני מקווה שליצרנים יש אס סודי בשרוול בדוגמת מנוע אחר (מימן) והם מתכוונים להפתיע איתו.
אם לא נצטרך להסתדר עם מנועים חשמליים מלאי החסרונות ודווקא לסינים יש ניסיון ויתרון איתם.
כנראה שאנו חווים עכשיו את התחלת הסוף!
Dresdner
18-05-2022, 07:40
איסור תנועה למנועי דלק מתחיל לתת אותותיו בכל תחום, זוהי שירת הברבור שלהם
ולא הגיוני להמשיך ולפתח מנועים כאלה כשחרב האיסור מונפת גבוה.
תחום המרוצים מושך המון כסף שלא לתכלית ראויה באמת, ולכן הגיוני שבשנים הבאות
יפרשו עוד יצרנים.
אני מקווה שליצרנים יש אס סודי בשרוול בדוגמת מנוע אחר (מימן) והם מתכוונים להפתיע איתו.
אם לא נצטרך להסתדר עם מנועים חשמליים מלאי החסרונות ודווקא לסינים יש ניסיון ויתרון איתם.
כנראה שאנו חווים עכשיו את התחלת הסוף!
איזה יתרון יש לסינים בדו״ג חשמלי? היום הכל מתכנס ב2 דברים טווח וטעינה מהירה ושם אין לאף אחד איזה פריצת דרך טכנולוגית.
לגבי תנועת רכב עם מנוע בעירה פנימית רק מזכיר שהחרב על מנוע הדיזל הייתה מונפת גם כן וחוץ מכמה ערים אירופאיות בודדות הכל התמסמס.
מה שמסתמן זה הטימטום ההיברדי, אנחנו נשרוף בנזין כרגיל אבל שניכנס למרכז העיר נלחץ על כפתור ונעבור לחשמל.
בדוק כמה כלים חשמליים סיניים גדולים בינוניים וקטנים יש, גם כאלה שלא מגיעים לכאן ולשם ותבין.
Dresdner
18-05-2022, 08:59
בדוק כמה כלים חשמליים סיניים גדולים בינוניים וקטנים יש, גם כאלה שלא מגיעים לכאן ולשם ותבין.
אז אתה אומר שבגלל שהם מיצרים הרבה זבל יש להם יתרון? רוב הכלים לא עוברים תקינה בכלל ועל איזה גדולים אתה מדבר? הסינים נעדרים מדו״ג גדול בכל סגמנט כולל בעירה פנימית.
ומי קונה את זה בכלל? אני מסתובב בכל אירופה וחוץ מכמה זירויים שאנשים מגיעים איתם לעבודה לא ראיתי בתנועה אף דו״ג חשמלי גדול או בינוני.
החשמלי של במוו והארלי יושבים בתצוגות ללא רוכשים ובכלל זה נראה שהם יצרו אותם רק כדי שהממשלות ימשיכו לתת להם לייצר מנוע בעירה פנימית, סוג של מינחה.
לחשמלי יש נישה ששם הוא מככב שזה אופניים וקטנועים עירוניים בכל השאר הם רחוקים שנות אור ממשהוא שאפשר להשתמש בו
רק מזכיר שוב חוץ מהדיזל שלא הוחרם היה גם את הביטקווין שכבר לפני שנים אמרו שנשלם איתו בכל מקום כולל השמועה שאמזון תקבל ביטקווין וכמובן הרכב האוטונומי שהצפי שהוא יהיה כבר כאן עבר מזמן.
שאיפות ומציאות לא תמיד הולכים ביחד.
NAOR2207
18-05-2022, 09:20
http://fullgaz.co.il/wp-content/uploads/2022/05/MotoGP-Assen-Suzuki-2017-022-1080x719.jpg
כל הכבוד לסוזוקי על הבחירה בצבעי דגל אוקראינה
אז אתה אומר שבגלל שהם מיצרים הרבה זבל יש להם יתרון? רוב הכלים לא עוברים תקינה בכלל ועל איזה גדולים אתה מדבר? הסינים נעדרים מדו״ג גדול בכל סגמנט כולל בעירה פנימית.
ומי קונה את זה בכלל? אני מסתובב בכל אירופה וחוץ מכמה זירויים שאנשים מגיעים איתם לעבודה לא ראיתי בתנועה אף דו״ג חשמלי גדול או בינוני.
החשמלי של במוו והארלי יושבים בתצוגות ללא רוכשים ובכלל זה נראה שהם יצרו אותם רק כדי שהממשלות ימשיכו לתת להם לייצר מנוע בעירה פנימית, סוג של מינחה.
לחשמלי יש נישה ששם הוא מככב שזה אופניים וקטנועים עירוניים בכל השאר הם רחוקים שנות אור ממשהוא שאפשר להשתמש בו
רק מזכיר שוב חוץ מהדיזל שלא הוחרם היה גם את הביטקווין שכבר לפני שנים אמרו שנשלם איתו בכל מקום כולל השמועה שאמזון תקבל ביטקווין וכמובן הרכב האוטונומי שהצפי שהוא יהיה כבר כאן עבר מזמן.
שאיפות ומציאות לא תמיד הולכים ביחד.
רק מזכיר לך שבתחילת שנות השבעים סובארו נחשבה לרכב נחות בהשוואה לאירופאים ונחשבה לזבל, שני עשורים אחרי זה גם הרכבים האחרים
מהמזרח נחשבו לנחותים...תראה מי תופס את טבלת המכירות היום בראש.
Dresdner
18-05-2022, 16:30
רק מזכיר לך שבתחילת שנות השבעים סובארו נחשבה לרכב נחות בהשוואה לאירופאים ונחשבה לזבל, שני עשורים אחרי זה גם הרכבים האחרים
מהמזרח נחשבו לנחותים...תראה מי תופס את טבלת המכירות היום בראש.
סובארו עדיין יצרנית קטנה לעומת היפנים האחרים ובכלל לעומת VW, מה שהיה בישראל זה אנומליות שלא נראת כדוגמת בעולם.
באירופה למשל כבר קשה למצוא סוכנות של סובארו בלבד זה תמיד עם עוד מותג
Dresdner
18-05-2022, 16:49
לגבי האחרים כמו קיה ויונדאי שזה בעצם אותו יצרן אלו מכוניות טובות אבל עדיין מפסידות לאחרים, לדוגמא קיה ספורטאג׳ מול מזדה CX-5 ועוד.
הסינים ברור שהישתפרו ברגע שהם יבינו כמו הקוראנים שהם הם חייבים מהנדסים מערביים בצוות אבל האירופאים והיפנים תמיד דואגים להיות רמה אחת מעל
נרצה או לא מנוע הבעירה הפנית גוסס.
אני יכול להבין את סוזוקי שיצאו מהמרוץ הזה
מה גם היום הנישה הבוערת היא אדוונצר /ניקד.
אז מה הטעם להמשיך לפתח מנוע בעירה.
יש את המוטו e. מעניין אם סוזוקי גם משכו את ידיהם גם שם . (זה יהיה מוזר אם הם לא מתחרים שם).
לגבי החברה מסין ?
המעצבים הטובים לא עובדים היום רק בשביל bmw או כל ברנד יוקרתי אחר.
הם עוברים לעצב מותגים סיניים.
כך גם המהנדסים. וכך גם שיטות היצור המערביות.
הסינים נכנסים חזק לשוק הרכב העולמי ואי אפשר לעצור את זה. (כמו שעשו ועושים עם כל דבר ).
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dresdner
18-05-2022, 21:36
יש את המוטו e. מעניין אם סוזוקי גם משכו את ידיהם גם שם . (זה יהיה מוזר אם הם לא מתחרים שם).
לגבי החברה מסין ?
המעצבים הטובים לא עובדים היום רק בשביל bmw או כל ברנד יוקרתי אחר.
הם עוברים לעצב מותגים סיניים.
כך גם המהנדסים. וכך גם שיטות היצור המערביות.
הסינים נכנסים חזק לשוק הרכב העולמי ואי אפשר לעצור את זה. (כמו שעשו ועושים עם כל דבר ).
ועדיין כל מוצר סיני שמיוצר בסין שהוא לא תחת חברה מערבית נחות, זה כבר 20 שנה ככה.
בדיוק חזרתי מישראל והמגמה בישראל כמו בימי הסובארו DL שונה משאר השווקים, אין לי את הסטיסטיקה אבל לפני שבוע ראיתי הכי הרבה מכוניות סיניות על הכביש ממה שראיתי בחיי.
בדיוק כמו לפני 30 שנה אם מישהוא מאירופה היה מבקר בישראל והיה רואה סובארו.
בהתייחס לנ״ל לא חושב שישראל זה המקום שבו אפשר להסיק מסקנות לגבי עתיד התחבורה.
ולעניין סוזוקי, מישהוא הציג להנהלה שרוב רוכבי הוי סטרום לא צופים במוטו ג׳יפי ובזה זה נסגר, ההשקעה של יצרנים במירוצים ברוב המקרים לפירסומות ומיתוג, פעם רובנו רכבנו על אופנועים שדומים במראה לאופנועי המירוץ והיום כבר לא.
כולם נועצים כאן את האשם העיקרי בעולם הכלים החשמליים הבא עלינו לרעה. למה?
אין ספק שזהו איום משמעותי, אבל הוא זהה לגבי כל יצרניות הרכב הדו גלגלי. למה החלטתם שסוזוקי היא הראשונה שהתקפלה תחתיו? זה לא שהיא הציגה איזה אבטיפוס חשמלי ועליו היא תולה את תקוותיה. זה לא שהיא הכריזה במקביל על 10 דגמים חשמליים חליפיים. זה לא שיש לה בקנה איזו טכנולוגיה חשמלית פורצת דרך. אפילו לא-פורצת-דרך אין לה.
רוב התקשורת תולה את האשם במשבר משפטי רציני שהיצרנית עומדת לפניו, בעקבות בעיות של ענייני זיהום אוויר שהתגלו במכוניות שלה (כמו הדיזלגייט של VW). טוענים שהיא הולכת לשלם מיליונים רבים של קנסות ופיצויים, ולכן מקדימה את היציאה מתחומים בזבזניים כדי לחסוך כסף לקראת הגרזן העתיד לנחות עליה.
אם נגיד שהאיום המשמעותי ביותר הוא המנוע החשמלי ואנחנו מדברים על פיתוח מנוע ביערה חדש לחלוטין שיעמוד
בכל התקנות ההולכות ומחמירות של היורו, אז בפועל רוב היצרנים יגלגלו מנועים קיימים בכל מיני וריאציות.
רואים את זה בתחום הרכב במנועים משותפים לכמה דגמים של אותו יצרן, יצרני האופנועים נמנעו במשך שנים מפתוח
מנוע משותף וחלקי אופנוע משותפים כמו שקרה בחברות הרכב (פז'ו סיטרואן) ואחרים.
אם ניקח את זה צעד קדימה רוב היצרנים עברו למכלולים של חברות מתמחות שואה/הוליאנס ברמבו. בעצם
מהות האופנוע נגזרת מהעיצוב ומהמנוע השילדה והמדבקה הקטנה של הלוגו. רוב הצעצועים האלקטרונים באים
כבר ככה מהמזרח...
פיתוח מנוע לוקח שנים, והמון כסף, ביחד עם העיצוב וגלגול דגם חדש אומר, שהוא יהיה ככל הנראה האחרון לפני האיסור,
להערכתי המבולבלת ובלתי נחשבת בעליל, הנתמכת ע"י תחושות, הרגשות ומשאלות לב, ומבלי לתת לעובדות לשגע לי את
השכל אף ייצרן רציני לא יכנס להרפתקה כזאת סוזוקי הפנימו את זה הכי מהר ומנסים לחסוך מה גם שלא ראינו מהם שום
בשורה יוצאת דופן מאז ה- R750 של שנות השמונים.
אני מאמין שההפתעה מחכה לנו דווקא מגרמניה השמועות המכוונות מדברות על מנוע חדש... 1300?
לדעתי הם יפציצו עם מנוע שישבור את כל הציפיות והערכות עד עכשיו מה שייתן להם זריקת מרץ צעירה עד לתחילת האיסור.
האחרים ינסו ליישר קו אבל אם אין להם משהו ממש בשלבי פיתוח אחרונים או שהם החליטו להשקיע בחשמל אז הסיכויים
למנועים חדשים או דגמים פורצי דרך נמוכים.
רוב היצרנים מנסים להרגיל אותו למראה החשמלי-עתידני (מי אמר הארלי) אפרופו בארה"ב מנסים שלא לחזור על הטעויות שלהם
משנות השבעים, כשיצאו עם כלים לא רלוונטיים להתפתחות מהמזרח וכבר היום מהמרים על החשמל כהכנה לשוק העתידי בהנחה
שהחשמל זה הדבר הבא רק נקווה שסיפור קלטות הבטה או הבלו-ריי לא יחזור על עצמו.
לא צריכים motoGP כדי לייצר אופנועים שימושיים
אם נגיד שהאיום המשמעותי ביותר הוא המנוע החשמלי ואנחנו מדברים על פיתוח מנוע ביערה חדש לחלוטין שיעמוד
בכל התקנות ההולכות ומחמירות של היורו, אז בפועל רוב היצרנים יגלגלו מנועים קיימים בכל מיני וריאציות.
רואים את זה בתחום הרכב במנועים משותפים לכמה דגמים של אותו יצרן, יצרני האופנועים נמנעו במשך שנים מפתוח
אם ניקח את זה צעד קדימה רוב היצרנים עברו למכלולים של חברות מתמחות שואה/הוליאנס ברמבו. בעצם
מהות האופנוע נגזרת מהעיצוב ומהמנוע השילדה והמדבקה הקטנה של הלוגו. רוב הצעצועים האלקטרונים באים
כבר ככה מהמזרח...
פיתוח מנוע לוקח שנים, והמון כסף, ביחד עם העיצוב וגלגול דגם חדש אומר, שהוא יהיה ככל הנראה האחרון לפני האיסור,
להערכתי המבולבלת ובלתי נחשבת בעליל, הנתמכת ע"י תחושות, הרגשות ומשאלות לב, ומבלי לתת לעובדות לשגע לי את
השכל אף ייצרן רציני לא יכנס להרפתקה כזאת סוזוקי הפנימו את זה הכי מהר ומנסים לחסוך מה גם שלא ראינו מהם שום
אני מאמין שההפתעה מחכה לנו דווקא מגרמניה השמועות המכוונות מדברות על מנוע חדש... 1300?
לדעתי הם יפציצו עם מנוע שישבור את כל הציפיות והערכות עד עכשיו מה שייתן להם זריקת מרץ צעירה עד לתחילת האיסור.
האחרים ינסו ליישר קו אבל אם אין להם משהו ממש בשלבי פיתוח אחרונים או שהם החליטו להשקיע בחשמל אז הסיכויים
רוב היצרנים מנסים להרגיל אותו למראה החשמלי-עתידני (מי אמר הארלי) אפרופו בארה"ב מנסים שלא לחזור על הטעויות שלהם
משנות השבעים, כשיצאו עם כלים לא רלוונטיים להתפתחות מהמזרח וכבר היום מהמרים על החשמל כהכנה לשוק העתידי בהנחה
לדעתי שום הפתעה לא מחכה לנו מהגרמנים, סה"כ עוד אבולוציה קטנה של הבוקסר 1250 שיגדל ל 1300 בלי יותר מדי חידושים..
Jonathan
19-05-2022, 17:14
כבר ככה מהמזרח...
למנוע חשמלי יתרונות ביצועים רבים וחסרון עקרי אחד - הבטריה.
אבל בדיוק בגלל הלחץ שהחשמל מפעיל על מנוע הבעירה הפנימית, אנחנו רואים כמות גדולה של חידושים בתחום המנועים רק שזה ברכב 4 גלגלי ואת הדו גלגלי היפנים לא הצליחו לפצח עם הסטגנציה המחשבתית של חברות האופנועים היפניים.
בתחום הרכב ראינו מנוע חדש לחלוטין טווין טורבו היברידי פנקייק בטויוטה
ראינו מנוע חדש בהונדה סקיי דרימס
ראינו מנוע חדש במזדה עם קומפרסיה משתנה
מנוע חדש במזרטי עם מבנה חדש לחלוטין של תא הבעירה
כמות החדשנות שהולכת במנועים היום פשוט מדהימה
רק לא אצל האופנועים....
לדעתי שום הפתעה לא מחכה לנו מהגרמנים, סה"כ עוד אבולוציה קטנה של הבוקסר 1250 שיגדל ל 1300 בלי יותר מדי חידושים..
אם אתה צודק זאת תהיה אכזבה. הרחבת המנוע הקיים תיתן אולי עוד כמה סוסנים אבל לא תעמוד בקנה אחד אל מול המתחרים.
אבל...מנוע קצת יותר גדול ושתי סוגי שלדות אחת להתחרות בדוקאטי החדש (יתכן ויחליטו לעשות את זה עם המנוע המרובע)
ואחת כביש טורר חזק וקל (אל מול הטריונף) ויחזרו גם צעד אחורה עם הגדלת מנוע ה-800 לאדוונצ'ר שטח. ובכך יבטיחו לעצמם
את השוק החם ביותר עד למות המנועים האמתיים.
למנוע חשמלי יתרונות ביצועים רבים וחסרון עקרי אחד - הבטריה.
אבל בדיוק בגלל הלחץ שהחשמל מפעיל על מנוע הבעירה הפנימית, אנחנו רואים כמות גדולה של חידושים בתחום המנועים רק שזה ברכב 4 גלגלי ואת הדו גלגלי היפנים לא הצליחו לפצח עם הסטגנציה המחשבתית של חברות האופנועים היפניים.
בתחום הרכב ראינו מנוע חדש לחלוטין טווין טורבו היברידי פנקייק בטויוטה
ראינו מנוע חדש בהונדה סקיי דרימס
ראינו מנוע חדש במזדה עם קומפרסיה משתנה
מנוע חדש במזרטי עם מבנה חדש לחלוטין של תא הבעירה
כמות החדשנות שהולכת במנועים היום פשוט מדהימה
רק לא אצל האופנועים....
וזאת בדיוק הבעיה, היצרנים לא ישבו לחשב מסלול מחדש, אלה שידרגו מנועים קיימים להתאמה לתקנות החדשות.
ולדעתי זאת ההפתעה שתגיע מגרמניה ואולי גם מיצרנים אחרים שירצו לתפוס את הרכבת האחרונה.
אבל אולי זאת בכלל משאלת לב.
אני אקנה את הבימר האמתי האחרון שירד מפס היצור!
אם היו משאירים את הדברים בידיים של היצרנים היינו רואים רוב מוחלט של רכבי בנזין.
אבל זה לא היצרנים. זה מדינות , זה ארגונים בעלי השפעה אדירה. ויש גם את הפן הסביבתי. ומחבקי העצים.
מהפכת החשמל מגיעה אלינו ובגדול. מישהו דיבר על 2030 כשנה אחרונה שניתן ליבא רכבים שמונעים רחמנא בבנזין.
קח את המידע הזה ותבין כמה קצרים חייו של המנוע כפי שאנחנו מכירים ואוהבים.
עכשיו לעניין האופנועים החשמליים.
יש פיתוחים מעניינים מאוד. יש כמה כלים חשמליים שהייתי שמח להניח את ישבני.
הם ימשיכו להתפתח או יוחלפו.
לדעתי העתיד נראה ככה.
בנזין
בטריה
מימן
חור שחור קטנצ’יק.
Dresdner
19-05-2022, 19:12
אם היו משאירים את הדברים בידיים של היצרנים היינו רואים רוב מוחלט של רכבי בנזין.
אבל זה לא היצרנים. זה מדינות , זה ארגונים בעלי השפעה אדירה. ויש גם את הפן הסביבתי. ומחבקי העצים.
מהפכת החשמל מגיעה אלינו ובגדול. מישהו דיבר על 2030 כשנה אחרונה שניתן ליבא רכבים שמונעים רחמנא בבנזין.
קח את המידע הזה ותבין כמה קצרים חייו של המנוע כפי שאנחנו מכירים ואוהבים.
עכשיו לעניין האופנועים החשמליים.
יש פיתוחים מעניינים מאוד. יש כמה כלים חשמליים שהייתי שמח להניח את ישבני.
הם ימשיכו להתפתח או יוחלפו.
לדעתי העתיד נראה ככה.
בנזין
בטריה
מימן
חור שחור קטנצ’יק.
בגרמניה כבר מתחילים לשמוע קולות מהמפלגה הירוקה שרכב חשמלי אינו ירוק אז אם הם מתחילים לראות את האמת יש סיכוי שהרכב החשמלי יגמור כמו קלטות הבטא והמיני דיסק, יהיה מעניין.
Jonathan
19-05-2022, 19:22
בגרמניה כבר מתחילים לשמוע קולות מהמפלגה הירוקה שרכב חשמלי אינו ירוק אז אם הם מתחילים לראות את האמת יש סיכוי שהרכב החשמלי יגמור כמו קלטות הבטא והמיני דיסק, יהיה מעניין.
נחיה ונראה.
אני לא רואה בעיה ברכב חשמלי כל עוד הוא לא שוקל 2 טון למכונית משפחתית או 150 קילו לאופנוע שטח.
עם רעש בלי רעש מה זה משנה...רק תנו עוד אדרנלין ובשטח לפחות לחשמל הרבה יכולות שהן מגבלות במנוע בעירה פנימית.
בכל מקרה סוזוקי איבדה כיוון לחלוטין - אשמח להתבדות.
Dresdner
19-05-2022, 19:51
נחיה ונראה.
אני לא רואה בעיה ברכב חשמלי כל עוד הוא לא שוקל 2 טון למכונית משפחתית או 150 קילו לאופנוע שטח.
עם רעש בלי רעש מה זה משנה...רק תנו עוד אדרנלין ובשטח לפחות לחשמל הרבה יכולות שהן מגבלות במנוע בעירה פנימית.
בכל מקרה סוזוקי איבדה כיוון לחלוטין - אשמח להתבדות.
גם אני לא רואה בעיה אבל ברגע שהסיבה הירוקה לקידומו כבר לא קיימת אז אין יתרון או סיבה לקנות רכב חשמלי חוץ מנישות מאד מסויימות.
סוזוקי מאז ומתמיד הייתה היצרן הקטן בחבורה ואת רוב המיתוג הם קיבלו מ2 גג 3 אופנועים כמו הR750 והיאבוסה כל השאר בעיצוב מזעזע ובנויים לתקציב נמוך ככה שמבחינתי לפחות מעולם לא היה להם כיוון ברור.
יש את המוטו e. מעניין אם סוזוקי גם משכו את ידיהם גם שם . (זה יהיה מוזר אם הם לא מתחרים
חשבתי שדוקאטי זכו לפתח באופן בלעדי את האופנוע הבא למוטו e. מה יש ליצרנים אחרים לחפש שם.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
Jonathan
23-05-2022, 22:09
חשבתי שדוקאטי זכו לפתח באופן בלעדי את האופנוע הבא למוטו e. מה יש ליצרנים אחרים לחפש שם.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
למיטב ידיעתי זה בד"כ מעין מכרז שמתחדש כל כמה שנים, הכל במטרה להוזיל עלויות לקבוצות.
אני לא יודע מתי המכרז הזה מתחדש והאם באמת סוזוקי הולכים על זה.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft