התחברות

צפייה בגרסה מלאה : אופנוע פאן למישהו בלי הרבה דרישות . האם שווה לשקול אספנות?

שלומי
30-05-2022, 17:15
היי.
בא לי אופנוע. ואשמח לקבל כמה עצות.
אני צריך משהו מאוד נישתי, לא להתנהלות יומיומית, סתם אחד כזה בשביל הכיף. פעם בכמה זמן לקחת אותו לסיבוב בשבת בבוקר ופעם ב... לסוע לעבודה.
הדרישות שלי ממנו הן:
שיהיה נח
קל לתמרון ולתפעול
ידידותי לרוכבים מתחילים
רגוע כזה, שעובד סבבה לגמרי בטורים נמוכים.
אני מאוד מתחבר למראה של קפה רייסרים למינהם.
התקציב? משהו באזור ה-30, אפשר קצת יותר או קצת פחות.

מפה יש לי כמה שאלות:
1. מה אתם אומרים על אופנוע אספנות? אפשר למצוא אופנוע ישן שיענה על הדרישות שלי ? זה אפילו ממש עושה לי את זה שהאופנוע יהיה ישן.
2. דוקאטי סקרמבלר?
3. רעיון אחר?

השושנים
30-05-2022, 17:25
היה לי כזה R100RS 1977 BMW אחלה כלי הייתי איתו בכל מקום בארץ וגם נתקעתי איתו יחסית לא הרבה.

ממליץ לחפש כלי שמור מאוד התקציב שלך גבולי אבל שווה להתאמץ בשביל כלי טוב אחרת משלמים הרבה לתיקונים.
איסור רכיבה לאספנות בין 0700-0900 בבוקר עלול לפגום בשימושיות.

מעבר לכך אפשר לבדוק את הרויאל אנפילד יש להם סצנה חזקה יחסית בארץ ושירות טוב תרוויח אופנוע חדש יחסית
שיעבור בכל מקום ולמרבה הפלא גם אמין.

יש כמה גם בימרים וגם אנפילדים למכירה, שהם יהיו נהדרים עבורך!

השושנים
30-05-2022, 18:01
תראה את זה:
https://www.facebook.com/yehielbf/posts/3159957620924273

KKatkov
30-05-2022, 18:26
תראה את זה:
https://www.facebook.com/yehielbf/posts/3159957620924273

הבן אדם חי בסרט טורקי.
אופנוע בן 19 שמשנה הבאה צריך טסט פעמיים בשנה למשך עשור, משלם ביטוח מלא, כמעט נטול שיפורים בעלי ערך (רק אגזוז), ועוד בלי טסט בתוקף - במחיר של אופנוע זהה לחלוטין (טוב, פרט לצביעה) שנת 2016.
אם לאופנוע הזה יש כזה ערך מטורף בעיניו, שישמור אותו במחסן לילדים כמו שהוא מאיים לעשות.

לפות"ש - ההחלטה האם אופנוע אספנות מתאים לך או לא, תלויה בשני גורמים עיקריים:
האם אתה מתכוון לרכב בין 7 ל-9 בבוקר בימי חול.
האם אתה הולך לטפל לבד, ויש לך את הידע והכלים הדרושים.
אם התשובה היא "לא" ו"כן", אז אופנוע אספנות תקין ושמור זאת אופציה מעניינת. הביטוח הרבה, הרבה יותר זול.

אם זה לא המצב, אז עדיף ללכת על אופנוע חדש יחסית.
כדי להגיד איזה בדיוק, חשוב לדעת האם יש צפי שהטיולים שלך יכללו שבילים או לא, והאם במסגרת הטיולים אתה מתכוון לעשות רכיבות ארוכות של מאות קילומטרים ויום שלם באוכף.

Busy
30-05-2022, 18:59
לפני כמה שנים גם לי היו מחשבות דומות , אבל די מהר הבנתי שדלי ישן עם ברגים ואומים זה לא ממש "פאן".
גם היום אני רוכב לכייף בלבד ,בטיולים או לקפוץ מדי פעם לאנשהוא...

ayalzo
30-05-2022, 19:55
נשמע כמו רויאל אנפילד הכי חדש שתמצא

שלומי
30-05-2022, 20:34
נשמע כמו רויאל אנפילד הכי חדש שתמצא

או אפילו ממש חדש לא?

רויאל אנפילד Classic 350 חדש משאיר עודף מ 30K שאמור להספיק למעיל רכיבה ועוד איזה איזה כמה שעורים לנהיגה קצת יותר מתקדמת...
זה נשמע שזה מתאים וממה שקצת קראתי, הם אמורים להתאים למתחילים.

כדי להגיד איזה בדיוק, חשוב לדעת האם יש צפי שהטיולים שלך יכללו שבילים או לא, והאם במסגרת הטיולים אתה מתכוון לעשות רכיבות ארוכות של מאות קילומטרים ויום שלם באוכף.

אם יהיו שבילים, הם יהיו קלים ביותר ובטח לא רכיבות של מאות קילומטרים.

תודה למגיבים.

AsafA
30-05-2022, 21:55
חבר חשב בדיוק כמוך. קנה אופנוע פיקס, תיקן שטויות במשך חודש ומכר. אופנוע ישן מצריך אחזקה ותחזוקה שוטפת. בעיני זה נוגד את ההגדרה של פאן. אם בעינך זה כיף אז לך על זה

קידוזו
02-06-2022, 01:09
נשמע שאתה לא מתכוון לרכב מהר, לא רחוק מדי ולא שטח. משער שאם תפלטר ביד 2 את החיפוש תמצא שלל כלים משומשים בנפחים בינוניים שאפשר להינות מהם כולל קטנועים. לא הייתי ממהר להיכנס לתחום האספנות מהכיוון הזה.

השושנים
02-06-2022, 06:44
הבן אדם חי בסרט טורקי.
אופנוע בן 19 שמשנה הבאה צריך טסט פעמיים בשנה למשך עשור, משלם ביטוח מלא, כמעט נטול שיפורים בעלי ערך (רק אגזוז), ועוד בלי טסט בתוקף - במחיר של אופנוע זהה לחלוטין (טוב, פרט לצביעה) שנת 2016.
אם לאופנוע הזה יש כזה ערך מטורף בעיניו, שישמור אותו במחסן לילדים כמו שהוא מאיים לעשות.

לפות"ש - ההחלטה האם אופנוע אספנות מתאים לך או לא, תלויה בשני גורמים עיקריים:
האם אתה מתכוון לרכב בין 7 ל-9 בבוקר בימי חול.
האם אתה הולך לטפל לבד, ויש לך את הידע והכלים הדרושים.
אם התשובה היא "לא" ו"כן", אז אופנוע אספנות תקין ושמור זאת אופציה מעניינת. הביטוח הרבה, הרבה יותר זול.

אם זה לא המצב, אז עדיף ללכת על אופנוע חדש יחסית.

גם על הדאקר שלי קיבלתי הצעה של 20K יש להם שוק אצל כאלה שמעדיפים אותם במיוחד לכלים מקוריים ושמורים.

the striker
02-06-2022, 12:27
אבל הדיאר במודעה ששמת, לא שווה את זה וקקטוב צודק לחלוטין.

KKatkov
06-06-2022, 14:12
גם על הדאקר שלי קיבלתי הצעה של 20K יש להם שוק אצל כאלה שמעדיפים אותם במיוחד לכלים מקוריים ושמורים.

מקווה שמכרת...
ב-20K אפשר לקנות סרטאו 2011-2013. אותו אופנוע כעקרון, רק חדש יותר בעשור, בסבירות טובה - עם חצי מהקילומטראז', ובלי טסט פעמיים בשנה.
אני מסכים שיש אנשים מוזרים בעולם, אבל אני לא הייתי מגדיר קניה של אופנוע בן 20 בסכום כזה כ"עסקה טובה".
אין מה לעשות, אופנועים לא משתבחים עם השנים.