מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : רכיבה ראשונה: דוקאטי דזרט X

אביעד אברהמי
24-08-2022, 13:22
הדזרט X הוא הניסיון הראשון של דוקאטי לייצר אדוונצ'ר-ראלי עם חישוק "21; עם עיצוב בהשראת הקאג'יבה אלפנט, מנוע אדיר, התנהגות מעולה בכביש ובשטח ואלקטרוניקה בוגרת - הצליח להם במכה הראשונה; מבחן דרכים; הווידאו בפנים.

http://fullgaz.co.il/%d7%a8%d7%9b%d7%99%d7%91%d7%94-%d7%a8%d7%90%d7%a9%d7%95%d7%a0%d7%94-%d7%93%d7%95%d7%a7%d7%90%d7%98%d7%99-%d7%93%d7%96%d7%a8%d7%98-x-%d7%a7%d7%a8%d7%95%d7%91-%d7%9c%d7%9e%d7%95%d7%a9%d7%9c%d7%9d/

https://www.youtube.com/watch?v=d2JPKIj5byU

agent_amos
25-08-2022, 09:29
כל פעם שאני רואה אותו אני תוהה מי העתיק ממי מוטומוריני עם הXCAPE או דוקאטי עם הדזרט.

Dresdner
25-08-2022, 12:48
כל פעם שאני רואה אותו אני תוהה מי העתיק ממי מוטומוריני עם הXCAPE או דוקאטי עם הדזרט.

אין שום דמיון עם הXCAPE אפילו לא קרוב, אהה כן יש כידון ושני גלגלים ומנוע.

יש מצב שאולי התכוונת לmv Augusta?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220825/199f518bb33f2eef17c78e5111ba1259.jpg

השושנים
25-08-2022, 22:43
יפה הדבר הזהhttps://www.motociclismo.es/uploads/s1/99/93/57/0/3-4-post-dx_7_1200x690.jpeg

KKatkov
29-08-2022, 08:50
אביעד - מהקריאה מרגישים כמה נהנית :)
אחלה כתבה!

אביעד אברהמי
29-08-2022, 09:36
אביעד - מהקריאה מרגישים כמה נהנית :)
אחלה כתבה!אסי בחן וכתב :)

KKatkov
29-08-2022, 10:35
אסי בחן וכתב :)

פספסתי את זה.
סגנון הכתיבה דומה לשלך.
עדיין - שאפו לאסי. אני קצת מקנא, גם אני רוצה סיבוב :)

קידוזו
01-09-2022, 01:38
צלמו מסך- הגזרה הבאה היא הדוש"ים \ אדוונצ'רים בנפח 500-700 סמק עם 50-70 כ"ס.
אין הרבה מתחרים ויש מספיק כוח לכבישים מהירים ושטח.
האופנוע באמת יפיוף. את החיוך אי אפשר היה להוריד, הא?

Dresdner
01-09-2022, 09:17
צלמו מסך- הגזרה הבאה היא הדוש"ים \ אדוונצ'רים בנפח 500-700 סמק עם 50-70 כ"ס.
אין הרבה מתחרים ויש מספיק כוח לכבישים מהירים ושטח.
האופנוע באמת יפיוף. את החיוך אי אפשר היה להוריד, הא?

גם פלח השוק הזה כבר רותח ככה שאין כאן נבואה, יש לך את הטוארג, הטנרה, הTRK, הNC x
הוי סטרום 650 הותיק, הבמוו GS הקטן הv85Tt ועוד

השושנים
01-09-2022, 09:44
גם פלח השוק הזה כבר רותח ככה שאין כאן נבואה, יש לך את הטוארג, הטנרה, הTRK, הNC x
הוי סטרום 650 הותיק, הבמוו GS הקטן הv85Tt ועוד

השוק צמא לדו"ש של פעם אמין זול ועם יכולות סבירות, מלפני העידן שכל יצרן קורא לטוסטוס שלו אדוונצ'ר.

פעם כשהסוכר היה יותר מתוק והמלח הרבה יותר מלוח, היו אופנועי דו"ש לשבילים קצת אוף רוד ועדיין ידעו להתמודד עם התנועה
בכביש ומרחקים. אופנוע רב תכלתי בלי להגזים בכלום וזה התאים להמון רוכבים, הקונספט לא השתנה עדיין זה האופנוע שרוב הרוכבים
יכולים להתמודד איתו בקלות ברוב המצבים. ובעצם זה מה שהם צריכים.

למתמודדי השטח הקשה יש את מכונות המלחמה ההרד קור, כי אף אחד לא באמת צריך בתל גיבורים, או מעלה גברברים, בהמה ששוקלת
רבע טון. רובם גם לא יוכלו להרשות לעצמם כזו.

אז כן הפלח הנכון לאופנוע של גם וגם, במיוחד לכאלה שלא מתרשמים ממותגים ג'אחה או ווואסח (כמו שא' קורא לזה) אלה המנועים הבינונים
הקלים שמסגלים לעשות הרבה מהכל. זה מחלחל אבל תמיד יהיו עדות אמונות וכופרים.

כRובי
01-09-2022, 10:06
השוק צמא לדו"ש של פעם אמין זול ועם יכולות סבירות, מלפני העידן שכל יצרן קורא לטוסטוס שלו אדוונצ'ר.

אם השוק היה צמא לזה, היו אופנועים כאלו.
בטח ובטח כשכבר עברו כל כך הרבה שנים ללא חידוש בקטגוריה.

בשוק הישראלי יש היום את ה-SWM, את ה-DR-ים של סוזוקי וזהו בערך. גם עליהם לא מתנפלים.
בעבר, לפני עשור וחצי, היו את ה-610 (וה-630) של הוסקוורנה האדומה או ה-640 של ק.ט.מ - גם לא היו להיטי מכירות. לא סתם הקטגוריה גוועה ומתה.

Dresdner
01-09-2022, 10:07

פעם כשהסוכר היה יותר מתוק והמלח הרבה יותר מלוח, היו אופנועי דו"ש לשבילים קצת אוף רוד ועדיין ידעו להתמודד עם התנועה
בכביש ומרחקים. אופנוע רב תכלתי בלי להגזים בכלום וזה התאים להמון רוכבים, הקונספט לא השתנה עדיין זה האופנוע שרוב הרוכבים

למתמודדי השטח הקשה יש את מכונות המלחמה ההרד קור, כי אף אחד לא באמת צריך בתל גיבורים, או מעלה גברברים, בהמה ששוקלת

אז כן הפלח הנכון לאופנוע של גם וגם, במיוחד לכאלה שלא מתרשמים ממותגים ג'אחה או ווואסח (כמו שא' קורא לזה) אלה המנועים הבינונים

אתה מסתכל על זה כנראה דרך השוק הישראלי, באירופה אין דרישה לDR650.

KKatkov
01-09-2022, 15:11

המסירות העגומות של ה-DR650 וה-DRZ400 (כ-20 כלים בחצי שנה משני הדגמים) ושל SWM (כלים בודדים) מעידים כנראה שהשוק דווקא מעדיף דגמים מודרניים יותר.
תראה את המסירות של הטנרה 700 (ואנשים עוד עומדים בתור ומזמינים צביעות מסויימות חודשים מראש). זה מה שרוב העם רוצה לקנות.
כך שעם כל הצער שבדבר, אני יכול להבין למה מטרו, למשל, לא רוצים להשקיע מאמץ בייבוא של KLR650 בתקינה אמריקאית.

כRובי
01-09-2022, 20:09
אתה מסתכל על זה כנראה דרך השוק הישראלי, באירופה אין דרישה לDR650.

גם לא בשוק הישראלי. לא מבין איך הוא רואה הכל דרך משקפיים וורודים וחושב שה-Wishfull Thinking שלו רלוונטי לכווווולם :)

Jonathan
01-09-2022, 23:48
מצטער לקלקל את החגיגה אבל "המשקל הגבוה מפריע בקטעים טכניים, אבל אפשר להתגבר על זה"

בטח שאפשר אם אתה גרהם גרוויס אפשר....
והראשון שמביא לי כאן את הטנרה שעשה את הרומניאק השנה או אפריקה טווין מקפצץ בידיו של רוכב טריילס מקצועי אני חונק אותו אישית (על כל ה 1.72 מטר ו70 קילו שלי) כי לא נראה לי שרוכבי טריילס מקצוענים או חצי מקצועני זה קהל היעד ואם אתה בן תמותה אז לא, אי אפשר.

וגם אם אפשר אתה רוכב טריילס מקצועי או חצי מקצועי אתה לא רוצה.
ממש, ממש, ממש לא רוצה.
כאילו רק אם יחנקו אותך למוות תגיד אולי.

וזה ממש, ממש לא בביקורת על פג"ז כי כולנו יודעים שזה התדמית שמוכרים לרוכבים על היפופוטמים, והן מה לעשות צריך להכנס לנעליים של קהל היעד.
ואתם יודעים בימנו הכל תדמית ופוזה של אינסטגרם של סיימתם הרגע את הפריז דקאר.
בכאילו אבל באינטסה לא רואים את הכאילו.

השושנים
02-09-2022, 06:22
אני אסביר, לא כולם יכולים לקנות אדוונצ'ר יקר מהמון סיבות, אם תקראו בקשות של רוכבים חדשים להמלצה לאופנוע
רובם מבקשים גם יכולות לרדת לשביל "מדי פעם". נסיעות של עד 120 ק"מ ביום כלי אמין ושימושי.

לא כולם מחפשים הרפתקאו נוסח KTM או שאר האופנועים מושחזי השטח-זה לא אומר שלא קונים אותם כי...האופציה
היחידה היא ה-650 של סוזוקי- אגב גם הסקרמבלרים הוא שוק מצומצם בארץ למרות שבפועל הוא יכול להיות מאד שימושי
להמון רוכבים שמסתובבים עם ב.מ.וו אדוונצ'ר ביום יום. אבל בארץ כמו בארץ והרוכב הישראלי רוצה הכל מהכל והכי טוב.

בזמנו כשטובי הרוכבים הסתובבו על אופנוע 650 עם כנף גבוהה סטייל הקוואסקי KLX 650 או ה-KLE5000 שהיו להיט
מכירות ועשו הכל זה היה הכלי הוורסטילי למגוון משימות. היום בגלל ריבוי הדגמים ותתי דגמים על שוק קטן מאד ומצומצם
דווקא הנישה הכי שימושית פחות נמכרת.
https://i.ytimg.com/vi/8bUlKYtY8EU/maxresdefault.jpg

NAOR2207
02-09-2022, 07:52
בזמנו כשטובי הרוכבים הסתובבו על אופנוע 650 עם כנף גבוהה סטייל ... או ה-KLE5000 שהיו להיט

ה KLE היו להיט בגלל הצר קהלני (ללא רישיון) של הגוף המסואב.
ואין לו כנף גבוהה.
והיה שובר קרטרים חופשי בשטח אאל"ט

Dresdner
02-09-2022, 08:00
אני אסביר, לא כולם יכולים לקנות אדוונצ'ר יקר מהמון סיבות, אם תקראו בקשות של רוכבים חדשים להמלצה לאופנוע
רובם מבקשים גם יכולות לרדת לשביל "מדי פעם". נסיעות של עד 120 ק"מ ביום כלי אמין ושימושי.

לא כולם מחפשים הרפתקאו נוסח KTM או שאר האופנועים מושחזי השטח-זה לא אומר שלא קונים אותם כי...האופציה
היחידה היא ה-650 של סוזוקי- אגב גם הסקרמבלרים הוא שוק מצומצם בארץ למרות שבפועל הוא יכול להיות מאד שימושי
להמון רוכבים שמסתובבים עם ב.מ.וו אדוונצ'ר ביום יום. אבל בארץ כמו בארץ והרוכב הישראלי רוצה הכל מהכל והכי טוב.

בזמנו כשטובי הרוכבים הסתובבו על אופנוע 650 עם כנף גבוהה סטייל הקוואסקי KLX 650 או ה-KLE5000 שהיו להיט
מכירות ועשו הכל זה היה הכלי הוורסטילי למגוון משימות. היום בגלל ריבוי הדגמים ותתי דגמים על שוק קטן מאד ומצומצם
דווקא הנישה הכי שימושית פחות נמכרת.
https://i.ytimg.com/vi/8bUlKYtY8EU/maxresdefault.jpg

מה שהיה פעם היה, תתקדם!
השוק מסתבר רוצה דברים אחרים, היום אופנוע בלי מסך TFT לא מתקבל טוב אצל הלקוחות הפוטנציאלים ובעוד כמה שנים גם לא תמצא אופנוע בלי קוויק שיפטר, כל אלו מונעים אפשרות לכלי פשוט וזול.

השושנים
02-09-2022, 08:05
זה שדוחפים לנו דברים שאנחנו לא באמת צריכים אבל מרחיקים את האופנועים מהלקוחות הפוטנצאלים בגלל מחיר גבוה לא עושה את זה נכון
כי בעולם מושלם אם נוריד כרגע את כל הדרישות שיש לי מהאופנוע שלי ונלך רק על חלום שהוא לא שימושי עבורי בעליל יש אופנוע אחד שהייתי
לוקח:

https://ridermagazine.com/wp-content/uploads/2021/10/22_ZR900NNFNL_40RBK3DRF1CG_A_2.high_-scaled.jpeg

השושנים
02-09-2022, 08:07
את זה אם לדייק יותר:
https://www.bikerglory.com/wp-content/uploads/2020/12/2019-kawasaki-z900rs-cafe-returns-lineu-7.jpg

השושנים
02-09-2022, 08:15
או זה:

https://fullgaz.co.il/wp-content/uploads/2016/03/Triumph-Thruxton-R-7.jpg

Dresdner
02-09-2022, 10:31
זה שדוחפים לנו דברים שאנחנו לא באמת צריכים אבל מרחיקים את האופנועים מהלקוחות הפוטנצאלים בגלל מחיר גבוה לא עושה את זה נכון
כי בעולם מושלם אם נוריד כרגע את כל הדרישות שיש לי מהאופנוע שלי ונלך רק על חלום שהוא לא שימושי עבורי בעליל יש אופנוע אחד שהייתי
לוקח:

https://ridermagazine.com/wp-content/uploads/2021/10/22_ZR900NNFNL_40RBK3DRF1CG_A_2.high_-scaled.jpeg

דברים שדוחפים לנו זה קטליזטור, אגזוז חונק רעש ועוד, אלו דברים שאנחנו לא ביקשנו אבל דחפו לנו אבל קוויק שיפטר, מסך TFT, בקרת ווילי ומתלים מתכוונים זה נקרא לספק לשוק מה שהוא מצפה, שהאפריליה RSV 4 יצא לשוק שאר היצרנים גילו שהלקוחות רוצים אלקטרוניקה והרבה.

שאני אומר מה שהלקוחות רוצים זה כמובן משהוא כללי שלא כל הרוכבים חלק מזה, אתה לא אבל הרוב כן.

אגב על הRS רכבתי, תענוג של אופנוע ולמי שרוכב בלי מורכבת אין הרבה פשרות, הוא נוח ומרווח עם מנוע גמיש ומתלים שמגהצים את הכביש כמעט כלבוייניק

Dresdner
02-09-2022, 10:37
ועוד סיפור על מארקטינג:
בגרמניה יש רשת בגדים שכל הבגדים שם מכוערים ולא אני או אישתי אי פעם מצאנו שם משהוא מתאים, שאתה בחנות אתה שאול את עצמך איך הם קיימים כבר 30 שנה עם סחורה כזאת אבל מסתבר שבגרמניה יש את האוכלוסיה הכי זקנה באירופה והבגדים בחנות מכוונים לטעם שלהם ומכוון שתוחלת החיים עולה כל שנה ככה השוק שלהם גודל.

המסקנה היא לא להסתכל על דברים רק מנקודת המבט שלך.

Jonathan
02-09-2022, 23:55

דווקא הנישה הכי שימושית פחות נמכרhttps://i.ytimg.com/vi/8bUlKYtY8EU/maxresdefault.jpg

אתה כנראה מתקשה בהבנת הפוזה.
האופנוע שצרפת הוא אופנוע שאשכרה מסוגל לרדת לשטח.
אבל האופנוע במבחן הוא אופנוע שכאילו מסוגל לרדת לשטח.
ישראבלופ אבל של אומות העולם....

האופנוע שצרפת עלול להעלות אבק דרדרת ושאר לכלוך על הרוכב, וזה יפריע בתמונה באינסטה אז למה?.....????
מה גם שה KLX לא משהו בכלל בכביש והם מעונינים בכלי שעושה 100 כביש.

השושנים
03-09-2022, 07:16
בארץ השוק שונה ואני רוצה לחדד, רוב האנשים הממוצעים (ואני לא מדבר על אלה עם כסף שיכולים להרשות לעצמם הכל) מחזקים
בקושי אופנוע, מהמון סיבות.

קהל הרוכבים אינו אחיד ובטח שלו נובע מאותן הסיבות שכל רוכב רוכש את האופנוע שלו אבל המכנה המשותף הרחב ביותר והרדוד
ביותר הוא הצורך לצלוח את הפקקים למצוא חנייה נוחה ולהקל על החיים במדינת עולם שלישי והאופנוע עצמו משמש ככלי רכב יומי.

קהל הרוכבים (שים לב שאני מדבר על מאסה ולא על בודדים ומכוון נמוך!) מורכב גם מרוכבים בגילאים שונים ואל תצחקו רוכבים שרכבו
באלף הקודמת וצמחו עם סצנת האופנועים בארץ, יש להם תפיסה קצת שונה על הרכיבה, מהותה והצורך בגימיקים, שלצעירי דור האלפיים+
נראים הכרחיים ובלתי מתפשרים, הרוכבים של הדור הבא לא יבינו איך אפשר לרכוב עם אופנוע שלא מתחבר לטלפון, ורוכבי החשמל (השם יקום דמם)
לא יבינו איך חיינו עם מנועי בנזין, זאת האבולוציה וזאת הקדמה אבל באיזה מחיר?

מסכים סטייל אייפוד באופנוע זה נהדר, אבל רוכב שמוכוון להתעסק ברכיבה, צריך בעצם רק 2 שעונים עיקריים מול העיניים וכמה נורות אזהרה וזהו.
רוב בוחני האופנועים אומרים את זה בחצי פה כיוון שקריאת שעון אנלוגי אפילו בזווית העין מהירה נכונה ומשמעותית הרבה יותר מהמסכים הדיגיטליים.
מערכות בטיחות נהדרות ומצילות חיים, אין שום טענה אליהם והן מבורכות, אבל היום חימום ידיות נעשה הכרח, חימום המושב וטוסיק חשוב,
ואיך לעזאזל אפשר להסתדר בלי משקף עם 1999 מצבי כיוונון דרך התודעה. (פעם, לדגמי סוזוקי אם אני לא טועה, היה משקף מתכנן חשמלית וואוו)

וזה בא עם תג מחיר כי כל הפיצ'פקס האלה עולים בכסף, חלקם במשקל נוסף, ובעצם משמשים את הרוכב כי הם שם ולא כי הוא באמת צריך אותם.
שלא תבינו לא נכון זה נחמד שהם שם אבל תמיד צריך לזכור את המחיר.

הרוכב של היום מפונק, אני לא מאשים אני רק מציין עובדה, הוא חייב לברור לו את הסט-אפ הנכון לרכיבה, להתעסק עם מערכות מתוחכמות ומשלם
מחיר בגלל מרוץ החימוש בין היצרנים שרוצים להיתפס כנוצצים ביותר, מישהו קובע רף הזוי וכולם מיישרים קו.

איפה נמצאת הרכיבה הטהורה והמזוקקת, כל אחד ואחת מהרוכבים והרוכבות קובע את זה לעצמו, אבל בשביל להבין מה יש שם, צריך לטעום מהמבחר
מי שלא רכב על הארלי מימיו, ברכיבת מומנט עתירת וויברציות, לא יוכל לטעון שהרכיבה על האפריליה שלו היא תמצית האלוהות. לא כי הוא טועה או
לא מבין ,פשוט הוא טעם רק מעט מהמגוון.

כל קניית אופנוע היא אוסף של פשרות, מי שקונה אופנוע ספורט מאבד משהו, בעוד מי שקונה מפלצת שטח עם מקום לחצי בית מאבד משהו אחר,
צרצרי השטח מרווחים במדבר ומפסידים במכולת בקיצור בעולם מושם היו לנו כמה אופנועים והיינו משתמשים איתם לפאן על פי מטרתם.

אבל זה לא קורה ה- BMW1000XR החדש והנוצץ שעלה 156000 שקל + לוקח את בעליו 5 ימים בשבוע באיילון הפקוק לעבודה ויומיים (באישור
האישה) הוא יוצא קצת למרחבים לנשום אדי אספלט- למה? כי ישראל!

אבל אופנוע פשוט נטול כל הגימיקים שיושב על מערכת מתלים טובה מערכות בטיחות הכרחיות צמיגים טובים יכול להיות אידאלי, כי הוא יהיה זול
שימושי ומתאים היטב לתנאים והצרכים של רוב הרוכבים בפלח הנמוך והרדוד במכנה המשותף. עכשיו מה שעוצר את זה מלקרות זה בדיוק,
הדור שמחפש את הנוצץ המהיר אינסטנט של הריגוש כי הוא לא מכיר משהו אחר.

וכן השוק הוא חסר היגיון, כי אופנוע קונים מרגש מתשוקה ולא ע"י רשימת מכולת של צרכים יתרונות וחסרות (תשאלו את לוקי).

ממליץ לכולם גם אלה שחושבים שהם יודעים דבר או שתיים על רכיבה לנסות "אופנוע של פעם" נקי, מזוקק ולרכוב על כמה שיותר אופנועים.

Dresdner
03-09-2022, 09:56
אתה מודע לזה שהRS רק נראה אופנוע של פעם אבל הוא מספק רכיבה של אופנוע עכשווי עם מנוע משוכלל ומתלים שאומנם לא חשמליים אבל עם הטכנולוגיה של השנים האחרונות והמחיר לא זול ככה שהוא לא האופנוע שאתה מתכוון אליו (פשוט וזול)

הימאהה MT 07 הוא הפשוט והזול של ימינו והוא אכן נמכר בכמויות יפות אבל הוא לא דו״ש, גירסת הדו״ש שלו (הטנרה) עולה יותר.

בקיצור, מה שמנסים להגיד לך זה שהאופנוע שאתה מדבר עליו לא קיים מהסיבה שהוא לא ימכר בכמות שתצדיק את הפיתוח שלו

ayalzo
03-09-2022, 10:39
שושני,
השוק בישראל לא שונה מהשוק בעולם. אין דרישה לאופנועי אולדסקול.
למעשה,
אם תברר,
לדעתי רוב מי שקנה dr בתקופה האחרונה, הם רוכבים מבוגרים שעשו זאת מהסיבות שאתה ציינת (נוסטלגיה ולא צורך). והמספרים מספרים את הסיפור. יש דווקא הרבה שמחפשים את הפוזה של אופנוע ישן, אבל בלי הלכלוך, והתקלות, וכן עם פינוקים, תראה איזו פריחה יש בסגמנט הכאילו רטרו).
נ.ב. באופנוע דו"ש אתה לא צריך שעונים בכלל. אף אחד לא מסתכל על שעונים ברכיבת שטח. מקסימום נורת לחץ שמן (שגם אותה וגם נורת חום מנוע אין. אבל החוק מחייב, אז בdr שמו שעון מהירות, נורת ניוטראל, נורת איתות, ונורת אור גבוה, זהו!).

השושנים
03-09-2022, 12:14
אתה מודע לזה שהRS רק נראה אופנוע של פעם אבל הוא מספק רכיבה של אופנוע עכשווי עם מנוע משוכלל ומתלים שאומנם לא חשמליים אבל עם הטכנולוגיה של השנים האחרונות והמחיר לא זול ככה שהוא לא האופנוע שאתה מתכוון אליו (פשוט וזול)

הימאהה MT 07 הוא הפשוט והזול של ימינו והוא אכן נמכר בכמויות יפות אבל הוא לא דו״ש, גירסת הדו״ש שלו (הטנרה) עולה יותר.

בקיצור, מה שמנסים להגיד לך זה שהאופנוע שאתה מדבר עליו לא קיים מהסיבה שהוא לא ימכר בכמות שתצדיק את הפיתוח שלו

זה האופנוע שמשמר את הרכיבה של פעם ואף מוסיף עליה יחס כוח משקל מעולה מגובה בבלמים מתלים ושילדה שמסוגלים להתמודד
רוכב טוב יהיה מהיר על האופנוע הזה יותר מה-07 ואולי גם מהטרייסר 09 יש לו בדיוק מה שצריך לרכיבה טכנית טובה. ומראה של מיליון דולר.

השושנים
03-09-2022, 12:18
שושני,
השוק בישראל לא שונה מהשוק בעולם. אין דרישה לאופנועי אולדסקול.
למעשה,
אם תברר,
לדעתי רוב מי שקנה dr בתקופה האחרונה, הם רוכבים מבוגרים שעשו זאת מהסיבות שאתה ציינת (נוסטלגיה ולא צורך). והמספרים מספרים את הסיפור. יש דווקא הרבה שמחפשים את הפוזה של אופנוע ישן, אבל בלי הלכלוך, והתקלות, וכן עם פינוקים, תראה איזו פריחה יש בסגמנט הכאילו רטרו).
נ.ב. באופנוע דו"ש אתה לא צריך שעונים בכלל. אף אחד לא מסתכל על שעונים ברכיבת שטח. מקסימום נורת לחץ שמן (שגם אותה וגם נורת חום מנוע אין. אבל החוק מחייב, אז בdr שמו שעון מהירות, נורת ניוטראל, נורת איתות, ונורת אור גבוה, זהו!).

בדיוק הטענה שלי, כשדוחפים לך כל כך הרבה דברים אחרים גם אם אתה לא צריך אתה ...רוצה וזה מייקר את המחיר הסופי.
נניח לרגע שאת ה-DR ימכרו במחירים נמוכים יותר או יהיה לך אופנוע בסיסי חדש עם מנוע 650 במחיר של 35 אלף
לא יהיה לו שוק בגלל שאין לו גדג'טים?

Dresdner
03-09-2022, 13:37
זה האופנוע שמשמר את הרכיבה של פעם ואף מוסיף עליה יחס כוח משקל מעולה מגובה בבלמים מתלים ושילדה שמסוגלים להתמודד
רוכב טוב יהיה מהיר על האופנוע הזה יותר מה-07 ואולי גם מהטרייסר 09 יש לו בדיוק מה שצריך לרכיבה טכנית טובה. ומראה של מיליון דולר.

זה אופנוע נייקד מעולה עם עיצוב רטרו.
הרגשתי עליו שאני על נייקד חדש, מהעיצוב נהנתי בחניה

קידוזו
04-09-2022, 00:28
שאני אומר מה שהלקוחות רוצים זה כמובן משהוא כללי שלא כל הרוכבים חלק מזה, אתה לא אבל הרוב כן.

הלקוחות לא באמת צריכים או מבקשים מסכי TFT, בולמים אלק', ABS בהטיה ושאר ירקות. זה לא דרישה אורגנית מלמטה אלא פי'צרים שהונחתו על השוק מתאגידים כחלק ממשחק התחרות. שלי הכי יפה חזק או קידמה טכנולוגית.
זה לא צורך גם אם הלקוחות משופעים מסרטוני תדמית ורשימת ספקס ונופלים בפח.
דוגמא לצורך מלמטה?
שוק הקטנועים צמח בהספק וכיום יש דגמים שמשייטים בכביש מהיר על 140 כמו כלום.

מצטער לקלקל את החגיגה אבל "המשקל הגבוה מפריע בקטעים טכניים, אבל אפשר להתגבר על זה"
והראשון שמביא לי כאן את הטנרה שעשה את הרומניאק השנה או אפריקה טווין מקפצץ בידיו של רוכב טריילס מקצועי אני חונק אותו אישית ..
מי שרכב על בהמה גבוהה וכבדה בשטח מבין או יבין את זה.
רוכבי אדוונצ'ר נופלים בגלל 5-2 ס"מ שהוקדשו לדאווין במרווח גחון.
דאווין כי הרוב המכריע של רוכבי האדוונצ'ר לא יגיע למקומות שבהם יגרדו את הגחון.

התחזית שלי עומדת בעינה. הרוב צריך פחות כ"ס ומשקל, פחות גובה ויותר דו-שימושיות.
ה 690\701 יקרים וגבוהים. ה DR גבוה מיושן והאנפילד בעל המידות הנכונות לא יכול לחיות בכביש המהיר המודרני.
אם נתעלם מהאדוונצ'רים הרכים שהם מכונות טורינג גבוהות- אין בסגמנט הזה כלום.

Dresdner
04-09-2022, 00:41
הלקוחות לא באמת צריכים או מבקשים מסכי TFT, בולמים אלק', ABS בהטיה ושאר ירקות. זה לא דרישה אורגנית מלמטה אלא פי'צרים שהונחתו על השוק מתאגידים כחלק ממשחק התחרות. שלי הכי יפה חזק או קידמה טכנולוגית.
זה לא צורך גם אם הלקוחות משופעים מסרטוני תדמית ורשימת ספקס ונופלים בפח.
דוגמא לצורך מלמטה?
שוק הקטנועים צמח בהספק וכיום יש דגמים שמשייטים בכביש מהיר על 140 כמו כלום.

מי שרכב על בהמה גבוהה וכבדה בשטח מבין או יבין את זה.
רוכבי אדוונצ'ר נופלים בגלל 5-2 ס"מ שהוקדשו לדאווין במרווח גחון.
דאווין כי הרוב המכריע של רוכבי האדוונצ'ר לא יגיע למקומות שבהם יגרדו את הגחון.

התחזית שלי עומדת בעינה. הרוב צריך פחות כ"ס ומשקל, פחות גובה ויותר דו-שימושיות.
ה 690\701 יקרים וגבוהים. ה DR גבוה מיושן והאנפילד בעל המידות הנכונות לא יכול לחיות בכביש המהיר המודרני.
אם נתעלם מהאדוונצ'רים הרכים שהם מכונות טורינג גבוהות- אין בסגמנט הזה כלום.

לקוחות רוצים מסכי טלפון נייד מול הפרצוף שלהם והדבר הבא שהלקוחות כבר מזמן רוצים זה קאר פליי עם ניווט מלא על המסך, זה קיים רק בחלק קטן מאד של אופנועים אבל גג 5 שנים וזה בכולם בגלל שיש דרישה.

״לא באמת צריכים״ אפשר להגיד על כל דבר וגם על כל אופנוע מעל 100 סוס או על כל אייפון ותיק של ורסצ׳ה, יש דרישה ויש מי שמספק את הדרישה הזאת , תפקיד מחלקות המארקטינג בתאגידים זה לזהות את הטרנד ולספק את מה שהלקוחות רוצים.

קידוזו
04-09-2022, 01:20
לקוחות רוצים מסכי טלפון נייד מול הפרצוף שלהם והדבר הבא שהלקוחות כבר מזמן רוצים זה קאר פליי עם ניווט מלא על המסך, זה קיים רק בחלק קטן מאד של אופנועים אבל גג 5 שנים וזה בכולם בגלל שיש דרישה.

״לא באמת צריכים״ אפשר להגיד על כל דבר וגם על כל אופנוע מעל 100 סוס או על כל אייפון ותיק של ורסצ׳ה, יש דרישה ויש מי שמספק את הדרישה הזאת , תפקיד מחלקות המארקטינג בתאגידים זה לזהות את הטרנד ולספק את מה שהלקוחות רוצים.
הבאת אחלה דוגמא. ניווט הרבה רוצים (צורך אמיתי) ועובדה שאין.
אבל כבר שנים יש לנו מסך עם מליון צבעים שמראה סל"ד מצב רכיבה, טווח והילוך (לא צורך אמיתי).

Dresdner
04-09-2022, 08:40
הבאת אחלה דוגמא. ניווט הרבה רוצים (צורך אמיתי) ועובדה שאין.
אבל כבר שנים יש לנו מסך עם מליון צבעים שמראה סל"ד מצב רכיבה, טווח והילוך (לא צורך אמיתי).

יש בבמוו ובהונדה וחלקית (רק חצים על המסך) באפריליה ומוטוגוצי ובטוח שעוד כמה.
כמו שכתבתי גג חמש שנים וזה בכולם, הבעיה כרגע מחסור בשבבים, עולם הרכב למשל הולך אחורה, מזדה חזרה לקאר פליי חוטי ואודי מוכרת רכבים בלי תוספות מסויימות עם הבטחה ללקוח שעוד שנה הוא יגיע למוסך והם יורכבו לו.

היום אופנוע בלי מסך בגודל נאה התקשה במכירות, הימאהה טרייסר החדש מפסיד לקוחות בגלל המסך המפוצל והקטן שלו.

כמובן שזה דרישה בסגמנט הכי לוהט בשוק, האדוונצ׳ר ובסגמנטים כמו רטרו הדרישה היא למשהוא יותר קלאסי.

ayalzo
04-09-2022, 08:53
רק הערה,
dr650 לא אופנוע גבוה.
במיוחד כשיושבים עליו והוא שוקע.
אומר לך מי שביום טוב מגרד את ה1.62.

lokimonster
04-09-2022, 11:07
מאחר ולוקי מוזכר פה אז לוקי יענה:

לוקי עדיין הולך עם רשימת מכולת לרכוש אופנוע.

זה כורך המציאות של לוקי שלא יכול להרשות לעצמו יותר מאופנוע אחד.

מבחינת לוקי מסך דיגיטאלי מנצנץ זה מיותר ולוקי יסתפק ב6 מכווני מחוג (מהירות סל"ד חום מנוע דלק אודומטר מתאפס ואודומטר קבוע)
נוריות שמן טעינה ניוטראל ואור גבוה.

בגילו המופלג של הלוקי בו תופסים דברים לאט ושוכחים מהר אז נוחות זה בהחלט דבר נדרש וכן הוא במצב שהוא יכול לרכוש כלי אחד לבחירתו במגבלות התקציב (לא נמוך אבל גם לא בשמיים) ואז לוקי נאלץ לעשות פשרות.

אז לוקי בוחן את כל המשתנים ומחפש את הכלי הכי קרוב לליבו בגבולות ההגיון והתקציב.

אז בתחום המטען לוקי התפשר וישנם רק 3 ארגזים ולא 4 כמו בננסי
בתחום הביצועים לוקי לקח משהו שהוא יותר ממספק (למרות שH2 קורץ לו)
בתחום הנוחות לוקי לא התפשר ויש לו כלי מצויין
בתחום המראה ( את לוקי זה לא מעניין ) אבל האופנוע יפה
בתחום התחזוקה כנראה שממוצע כמו כולם.
מבחינת טכנולוגיה ללוקי אין דרישות למרות שכיום בניגוד לעבר הוא לא יוותר על ABS ואולי מערכות בטיחות נוספות.

בקיצור יש רשימה הטרייסר הוא הקרוב ביותר לתת מענה.

ללכת ככה על פי גחמות זה לוקסוס של בעלי אמצעים (אם לוקי היה יותר עשיר בהחלט הוא היה מחזיק יותר מאופנוע אחד אולי גם האמר H1 לצד אל קמינו וג'ימני לילדה ואולי אביר או נ.נ כי כל בית זקוק לאחד כזה בחצר).

NAOR2207
04-09-2022, 17:48
נ.נ. ! אין בכלל ספק! איך אתה משווה בכלל?