מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : המלצה על צמיג - מצלר SPORTEC M9 RR

AsafA
10-09-2022, 13:14
מי שמחפש צמיג ספורט תיור שהוא קצת יותר ספורטיבי ועדיין רוצה לקבל אורך חיים סביר מוזמן לנסות את ה-SPORTEC M9 RR.

על הטרייסר הם מדהימים. הם שיפרו את ההתנהגות של האופנוע באופן שהוא נהיה עוד יותר מהנה לרכיבה. היציבות במהירות גבוהות השתפרה (ה- head shake שהיו עם שני הסטים הקודמים פסקו), בנוסף בכבישים מפותלים האופנוע הרבה יותר מהנה וקל להפלקה מצד לצד.

מבחינת אורך חיים - הצמיג האחורי של ה-T32 נגמר אחרי 11,500 ק"מ; ה-GT2 החזיק 8,000 ק"מ; והמצלר החזיק 8,500 ק"מ.

רצ"ב קישור לסקירה של פולגז.

https://fullgaz.co.il/%D7%9E%D7%A6%D7%9C%D7%A8-%D7%9E%D7%A9%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92-%D7%97%D7%93%D7%A9-sportec-m9-rr/

Dresdner
10-09-2022, 14:09
8500 ק״מ זה מעט מידי לספורט תיור אני עם המצלר 01 SE עם 12000 קמ ונראה שזה הולך לכיוון ה16k לפחות.
מה שלא אהבתי בהם זה המבנה הקשיח שהופך את הרכיבה בכביש משובש פחות מהנה אבל בכל הקשור לספורטיביות הם מעולים, הם קמורים כמו צמיג ספורט מה שאומר יותר שטח מגע על הצד.

AsafA
10-09-2022, 14:25
היו לי כמה סטים של GT2 והאחורי תמיד החזיק אצלי בין 7 ל-8. אצל רן הם מחזיקים הרבה יותר. כך שצריך לקחת את הנתון בהשוואה לסגנון רכיבה.

Dresdner
10-09-2022, 15:00
בהנחה שהצמיג קודם נשחק במרכז (אלה אם אתה הרבה במסלול אז בצדדים) אז זה עניין של לחץ אוויר אבל בכל מקרה גם לי היה סט של אנג׳ל על אופנוע אחר והם לא החזיקו מעמד כמצופה מצמיג ספורט תיור

השושנים
10-09-2022, 18:35
היו לי כמה סטים של GT2 והאחורי תמיד החזיק אצלי בין 7 ל-8. אצל רן הם מחזיקים הרבה יותר. כך שצריך לקחת את הנתון בהשוואה לסגנון רכיבה.

כן זה מוזר ביתר כיוון שאני עם אופנוע כבד יותר, רוכב המון בשתיים ומכסה מרחקים ארוכים מהר. אצלי האנג'לים החזיקו המון, מכרתי עם מעל 18K
ועדיין היה בשר, הקדמי בכלל היה במצב טוב.

KKatkov
10-09-2022, 18:40
אני עם אנג'ל GT2 כבר 17K, לאחרונה האחורי התחיל לקבל פרופיל מעט מרובע)
זה הכל עניין של יד ימין וחלקות ברכיבה.

lokimonster
10-09-2022, 19:35
אצלי הבריג'סטון t32 תקן אותי א' אם אני טועה בשם החזיקו מעל 16k.
היה ניתן למשוך עוד 2000 קילומטר פלוס מינוס אבל בתנאי צמיג מרובע.

אני רוכב לאמעט בזוג וכן בקו ישר לא רוכב ממש לאט.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

AsafA
10-09-2022, 19:52
לחץ אויר תקין - 36 ו-42.

זה לא צמיג אחד ולא 2 - כבר 75,000 ק"מ שהאחורי שלי מחזיק 8,000. הצמיג היחיד שהחזיק 13,000 היה פח אשפה (רואד 5 שנקנה בצרפת. אחר כך התקנתי עוד רואד 5 שנקנה בארץ, הוא כבר אחז טוב יותר ונגמר אחרי 8,000 כמו כולם. אולי הראשון היה מחוזק).

הצמיג אצלי נמצא בשימוש מלא ונשאר עגול עד הסוף. כמובן שהמקום שהוא מגיע למחווני שחיקה ונגמר סופית הוא באמצע.

לדעתי מה שגומר צמיגים זה החום שנוצר כתוצאה ממהירות. אני לא מרכיב על האופנוע ולא סוחב כלום בארגז. אצל שושנה תמיד יש משקל מאחור אבל סגנון הרכיבה שלנו אחר לחלוטין (רוכבים ביחד לפעמים).

לי בשימושים שלי המצלר נותן תמורה מלאה. גם מהנה מאד וגם מחזיק כמו הספורט תיור שהיו לפיו.

הסיבה שכתבתי את הפוסט היא שבמשך שנים אמרו לי שצמיגים ספורטיביים יותר, בסגנון הרכיבה שלי, יחזיקו 4,000 ק"מ והנה ההפתעה דווקא צמיג שהוא ספורטיבי יותר ומהנה יותר לרכיבה החזיק אצלי מעט יותר מהספורט תיור שהיו לפניו. לדעתי מי שנהנה מרכיבה שנוטה יותר לצד הספוטיבי מאשר לצד התיורי צריך לנסות גם את המצלר.

השושנים
10-09-2022, 20:24
צמיגים וסגנון רכיבה:

ככל שתבחר בקו הנכון והצמיג יעשה את הדרך האחידה והמתכוננת ללא שבירה של הקו וללא החלקה מהקו הנדרש תאבד פחות גומי
כל שינוי מהירות בבלימה, האצה חזקה והחלקת הצמיג מעבר לקו הנדרש, גובה מחיר בגומי יקר. (וגם בחיי השרשרת והגלגל"ש והדלק).

ככל שהסגנון רכיבה יותר אגרסיבי ופחות מדויק, יש עומס ייתר על כל המכלולים. (וגם הרכיבה פחות זורמת) וצריך אופנוע יותר מדויק
לסגנון הרוכב.

Dresdner
10-09-2022, 21:29
צמיגים וסגנון רכיבה:

ככל שתבחר בקו הנכון והצמיג יעשה את הדרך האחידה והמתכוננת ללא שבירה של הקו וללא החלקה מהקו הנדרש תאבד פחות גומי
כל שינוי מהירות בבלימה, האצה חזקה והחלקת הצמיג מעבר לקו הנדרש, גובה מחיר בגומי יקר. (וגם בחיי השרשרת והגלגל"ש והדלק).

ככל שהסגנון רכיבה יותר אגרסיבי ופחות מדויק, יש עומס ייתר על כל המכלולים. (וגם הרכיבה פחות זורמת) וצריך אופנוע יותר מדויק
לסגנון הרוכב.

משהוא בנוסחה הזאת לא מתיישר עם המציאות למרות שאני מסכים עם התאוריה.

באלפים אני מושך כמעט עד לקו האדום בולם חזק לפני הסיבוב וחוזר חלילה וצריכת הדלק מסרבת לרדת מ1 ל20 והצמיגים בסבבה לא מראים אכילה מוגברת ואני רחוק מרכיבה חלקה וזורמת כי זה תכלס משעמם, אני אוהב שבסיבוב בקטנה אני פותח גז קצת מוקדם מידי והאחורי מחליק בקטנה עד שבקרות נכנסות לעבודה ואוהב גם לבלום חזק מקדימה ולהרגיש את האחורי רוקד קצת, אין לי מה לחפש באלפים בלי זה (כל אחד והשריטה שלו).

המקום היחיד שאני רואה צריכת דלק מוגברת ואכילת צמיגים זה באוטובאן שאני במשך שעות על 140-150 קמ״ש, שהיו לי צמיגים כמו המצלר M3 מרכז הצמיג היה מתחיל ליצר כדורי גומי קטנים שבעצירה הייתי יכול לתלוש אותם מהצמיג, היה קורה רק ברכיבה ארוכה על האוטובאן ולכן אני קונה רק ספורט תיור.

השושנים
11-09-2022, 07:34
משהוא בנוסחה הזאת לא מתיישר עם המציאות למרות שאני מסכים עם התאוריה.

באלפים אני מושך כמעט עד לקו האדום בולם חזק לפני הסיבוב וחוזר חלילה וצריכת הדלק מסרבת לרדת מ1 ל20 והצמיגים בסבבה לא מראים אכילה מוגברת ואני רחוק מרכיבה חלקה וזורמת כי זה תכלס משעמם, אני אוהב שבסיבוב בקטנה אני פותח גז קצת מוקדם מידי והאחורי מחליק בקטנה עד שבקרות נכנסות לעבודה ואוהב גם לבלום חזק מקדימה ולהרגיש את האחורי רוקד קצת, אין לי מה לחפש באלפים בלי זה (כל אחד והשריטה שלו).

המקום היחיד שאני רואה צריכת דלק מוגברת ואכילת צמיגים זה באוטובאן שאני במשך שעות על 140-150 קמ״ש, שהיו לי צמיגים כמו המצלר M3 מרכז הצמיג היה מתחיל ליצר כדורי גומי קטנים שבעצירה הייתי יכול לתלוש אותם מהצמיג, היה קורה רק ברכיבה ארוכה על האוטובאן ולכן אני קונה רק ספורט תיור.
אני רוכב הרבה ומהר גם בכבישים ישרים (6) אבל גם בדרך עירונית וסביבה ההררית. מאד אוהב לקחת סיבובים טכניים עם מינימום שימוש בבלם
היציאה שלי מהסיבוב אינה אגרסיבית במיוחד אבל מהירה מכוח האינרציה. מרכיב הרבה ויש לי משקלים קבועים על הזנב והצמיג מחזיק המון.

AsafA
09-12-2022, 17:22
עברו 7,500 ק"מ. המצלר האחורי נגמר והוחלף באחד זהה. הקדמי נראה כמעט חדש ואני מניח שהוא יוחלף כשהאחורי החדש ייגמר.

Dresdner
09-12-2022, 18:17
עברו 7,500 ק"מ. המצלר האחורי נגמר והוחלף באחד זהה. הקדמי נראה כמעט חדש ואני מניח שהוא יוחלף כשהאחורי החדש ייגמר.

קילומטרז מאכזב, על צמיגים של פחות מעשר אין על מה לדבר אצלי וקשה לי להאמין שאין סופרט טורינג שמשתווה בביצועים ומחזיק יותר

AsafA
09-12-2022, 18:31
ק"מ מעולה... כבר ניהלנו את הדיון הזה. אתה מוזמן לחזור לתחילת הפוסט.

Dresdner
09-12-2022, 19:03
ק"מ מעולה... כבר ניהלנו את הדיון הזה. אתה מוזמן לחזור לתחילת הפוסט.

חשבתי שאולי יש סיכוי שיחזיקו יותר

the striker
12-12-2022, 11:22
על הדוקטור, הצמיגים המקוריים בריג'סטון טרייל ווינג, החזיקו לי קצת מעל 18K (ומאוד אהבתי את האחיזה שלהם). החלפתי לפני כשבוע למישלין אנקי סטריט, כי אין כמעט אפשרות להשיג צמיגים במידות של הדוקטור, אולי מישהו מכיר ויודע איך הם מבחינת אחיזה (הם ממש חדשים, כך שעדיין לא בדקתי את האחיזה) ואורך חיים ?

Dresdner
12-12-2022, 13:12
על הדוקטור, הצמיגים המקוריים בריג'סטון טרייל ווינג, החזיקו לי קצת מעל 18K (ומאוד אהבתי את האחיזה שלהם). החלפתי לפני כשבוע למישלין אנקי סטריט, כי אין כמעט אפשרות להשיג צמיגים במידות של הדוקטור, אולי מישהו מכיר ויודע איך הם מבחינת אחיזה (הם ממש חדשים, כך שעדיין לא בדקתי את האחיזה) ואורך חיים ?

האנקי נחשבים לבין הטובים על הכביש בקטגוריה הזאת אבל נגמרים מהר יותר מהשאר

the striker
13-12-2022, 08:48
תודה

agent_amos
21-12-2022, 21:55
איתם כבר 15,000 ק"מ, זה נראה שיש לו עוד 5,000 ק"מ לפחות.
Cf moto 650mt

doner
22-12-2022, 22:14
הבעיה אצלך להערכתי היא בלחץ אוויר. על הטרייסר 900GT שלי סט של מצלר M5RR וסט נוסף של מצלר M7RR לא הגיעו ל-7,000 ק"מ. בסט השלישי, M7RR שיניתי את לחצי האוויר מ 42-36 ל- 39-33 (לא מרכיב כמעט אף פעם, אוהב רכיבה ספורטיבית ומהירויות גבוהות, מכרתי ביד 2 סט PR5 אחרי 1000 ק"מ מאחר וסבלתי מהם בדומה למה שאתה סבלת).
הסט האחרון כבר עבר 7,000 ק"מ ולהערכתי יש לו עוד 2-3K והשינוי היחיד היה לחצי האוויר כפי שציינתי.

AsafA
22-12-2022, 22:23
אתה חושב שעם לחץ אויר נמוך הצמיג יחזיק יותר קילומטרים?!

doner
23-12-2022, 21:57
אתה חושב שעם לחץ אויר נמוך הצמיג יחזיק יותר קילומטרים?!

בוודאי, אחרי שהתייעצתי עם יבואן צמיגים ובעל חברת הדרכה לרכיבה מתקדמת-לגמרי.
תבין, הנתון של 42-36 PSI מדבר על רכיבה בעומס מלא וממש לא מתאים למי שרוכב בסולו וללא ציוד מועמס.
אגב, בשני הסטים הקודמים בהם לחץ האוויר היה 42-36, הצמיג הקדמי התעוות והנסיעה לא הייתה חלקה במקביל לסיום חיי האחורי.
כיום, עם למעלה מ-7K עם המצלר M77RR כאמור, הקדמי במצב טוב בהרבה לעומת האחורי מבחינת "בשר", ונראה שיחזיק
עוד כמה אלפי ק"מ אחרי האחורי, כפי שבדרך כלל קורה.
המלצתי החד משמעית מניסיון של 3 סטים מסדרת ה-SPORTEC המצוינת, וכמי שאוהב רכיבה ספורטיבית מהירה-לך על זה.

AsafA
23-12-2022, 22:23
אנסה. הקדמי עם 8500 קמ ונראה טוב מאד (אני מצפה שהוא יהיה טוב עד שהאחורי ייגמר - שני אחוריים על כל קדמי). האחורי עם 1,000 ק"מ.

doner
23-12-2022, 22:30
אנסה. הקדמי עם 8500 קמ ונראה טוב מאד (אני מצפה שהוא יהיה טוב עד שהאחורי ייגמר - שני אחוריים על כל קדמי). האחורי עם 1,000 ק"מ.

בהצלחה, תעדכן בהמשך אם בעיית אורך החיים נפתרה.

Dresdner
24-12-2022, 08:56
ברמת העיקרון לחץ גבוה שווה אורך חיים ארוך יותר כי לחץ גבוה יוצר פחות חום בחיכוך עם הכביש.

תמיד יש לבדוק באתר היצרן מה הוא אומר בנושא ובמקרה של מצלר הם כותבים שאסור לשים בצמיג יותר מ40 PSI

AsafA
24-12-2022, 10:14
על כל הצמיגים שהיו לי עד היום במידה הזאת תמיד היה רשום על דופן הצמיג שהלחץ המקסימלי הוא 42 לאחורי ו-36 לקדמי.
גם על המצלר האחורי רשום 290KPA (שהם 42PSI). על הקדמי היה לעיניים הזקנות שלי קשה לקרוא מה רשום אבל כן ראיתי שם את המספר 40PSI.

ניסו
27-12-2022, 13:16
אחרי שנים על אנג'ל gt 1-2, ורואד 5-6 שמתי לראשונה את המצלר.
מרגישים שזו קפיצת מדרגה באחיזה, הפתיע ממש לטובה גם בגשם חזק. על צבע בכביש השטורינג החזיקו יחסית, המצלר מרגיש סכנת חיים.
חוץ מזה הבולם של ה07 לא מצליח להתמודד עם האחיזה שהוא מייצר.

והמבחן האחרון יהיה כמה הוא יחזיק.האנג'ל והרואד היו מחזיקים לי 15 בכיף, אם הוא יגיע לחצי זה מעולה

AsafA
27-12-2022, 13:44
כן. המצלר לא חברים של הצבע בכביש... מבחינתי זה החסרון היחיד שלהם.

lokimonster
27-12-2022, 14:03
גם הROAD6 לא ממש מתחבר לצבע בכביש ביחוד בימים האלו של השנה

לא חושב שאפילו הצבע בכביש לא מרגיש נוח.

בפניה שמאלה מבגין לכיוון מרכז העיר ( דרך רבין כמדומני) ממש לא נעים לרכב שם

ayalzo
27-12-2022, 17:11
ברמת העיקרון לחץ גבוה שווה אורך חיים ארוך יותר כי לחץ גבוה יוצר פחות חום בחיכוך עם הכביש.

תמיד יש לבדוק באתר היצרן מה הוא אומר בנושא ובמקרה של מצלר הם כותבים שאסור לשים בצמיג יותר מ40 PSI
נשאלת השאלה מהו אורך חיים.
אם צמיג נהיה מרובע ובגלל זה נזרק, יש מצב שלחץ נמוך דווקא יעזור.
לגבי לחץ אוויר מקסימלי הרשום על הצמיג. שימו לב שהוא מגיע יחד עם משקל מקסימלי. ובד"כ אלו משקלים שאנחנו לא מתקרבים אליהם (למעט באופנועים מזוודים לטיול חוצה יבשות בזוג).
אין באמור שום המלצה לניפוח בלחץ כזה או אחר.

Dresdner
27-12-2022, 19:41
נשאלת השאלה מהו אורך חיים.
אם צמיג נהיה מרובע ובגלל זה נזרק, יש מצב שלחץ נמוך דווקא יעזור.
לגבי לחץ אוויר מקסימלי הרשום על הצמיג. שימו לב שהוא מגיע יחד עם משקל מקסימלי. ובד"כ אלו משקלים שאנחנו לא מתקרבים אליהם (למעט באופנועים מזוודים לטיול חוצה יבשות בזוג).
אין באמור שום המלצה לניפוח בלחץ כזה או אחר.

ברכיבה בכביש מהיר במהירות גבוהה מומלץ לחץ אוויר גבוה כדי למנוע את הflat spot שנגרם מהר יותר שרוכבים בלחץ נמוך במהירות גבוהה בגלל החום שנוצר, לא המצאתי את זה זה מתואר בהרבה כתבות טכניות על צמיגים.

לחץ מקסימלי הוא בדיוק מה שהוא הלחץ הכי גבוה שמותר לך לשים בצמיג.
בעשור האחרון יצרני הצמיגים והאופנועים שינו את המלצות ללחצים גבוהים יותר וחלקם ממליצים לחץ אוויר שזהה ללחץ המקסימלי ללא כל התיחסות למשקל (של הרוכב והציוד) כל זה כמובן המלצות לשימוש יום יומי ולא למסלול, בימיינו לחץ מומלץ של 40 או 42 psi באחורי הפך לסטנדרט בזמן שפעם זה עמד על 36.

אני לא יודע למה אבל אני מעריך שמבנה הצמיגים (מה שנקרא carcass) המודרנים דורש לחץ גבוה יותר

AsafA
22-02-2023, 23:33
עם לחץ של 38 באחורי, הצמיג החזיק רק 5,000 ק"מ.

Dresdner
23-02-2023, 10:33
עם לחץ של 38 באחורי, הצמיג החזיק רק 5,000 ק"מ.

תפסיק לעשות בורנאוטס, שמעתי שזה עוזר[emoji846]

אבל ברצינות, חוץ מלחץ אוויר יש עוד גורמים שמאיצים את השחיקה, כמו משקל, רכיבה במהירות גבוהה לפרקים ארוכים, טמפרטורת הסביבה, הכביש,היד על הגז ועוד.

AsafA
23-02-2023, 11:33
חוץ ממשקל עודף אני חוטא בכל מה שתיארת. שחיקת צמיגים זה מחיר קטן אל מול ההנאה שזה מייצר. אני מתלבט אם להמשיך לסט רביעי או לנסות משהו אחר.

AsafA
09-03-2023, 23:27
התחדשתי ברואד 6. בינתיים עושה רושם שהם בסדר. תחושת רכיבה אחרת לגמרי, היגוי יותר כבד. האופנוע פחות דינמי בשינויי כיוון אבל מרגיש שהוא אוחז היטב.

התלבטתי אם לנסות את הרואד 6 או להמשיך עם עוד סט של המצלר, שהיו נהדרים. השיקולים לטובת הרואד היו:

1. נמאס לי להחליף צמיגים כל חודשיים שלושה.

2. התרגלתי לאופנוע והתחשק לי לנסות משהו שונה, להתרגל למשהו חדש.

3. היו לי 3 מצלר ובשלושתם היה לי פנצר. בצמיגים הקודמים (ספורט תיור) לא היו פנצרים. לדעתי התרכובת הרכה יותר רגישה לפנצרים.

לאחר התנסות ראשונית נראה שהתחשק לי משהו אחר, וזה בהחלט מרגיש שונה. המצלר m9 הוא צמיג ספורטיבי ולכן האופנוע כולו נופל לתוך הפניה שזה ממש כיף, עם צמיגי ספורט תיור יש תחושה שהגלגל האחורי נשאר ישר ורק הקדמי נופל לפניה, כמו בדריפט. שזה כיף אחר. לא בדיוק אבל אני מניח שאתם מבינים את הכוונה.

אגב, נראה שהלחץ אויר בהחלט משפיע על אורך החיים. הירידה מ-42 ל-38 קיצרה את אורך החיים באופן משמעותי. 5,800 ק"מ והאחורי היה גמור לחלוטין, כבר ב-5,000 הוא הגיע למחוונים אבל לא יצא לי להגיע למרכז לצורך ההחלפה. הקדמי החזיק קצת יותר מ-13,000 אבל שם השארתי את הלחץ על 36 (לטובת חדות היגוי).

tree
09-03-2023, 23:35
התחדשתי ברואד 6. בינתיים עושה רושם שהם בסדר. תחושת רכיבה אחרת לגמרי, היגוי יותר כבד. האופנוע פחות דינמי בשינויי כיוון אבל מרגיש שהוא אוחז היטב.

התלבטתי אם לנסות את הרואד 6 או להמשיך עם עוד סט של המצלר, שהיו נהדרים. השיקולים לטובת הרואד היו:

1. נמאס לי להחליף צמיגים כל חודשיים שלושה.

2. התרגלתי לאופנוע והתחשק לי לנסות משהו שונה, להתרגל למשהו חדש.

3. היו לי 3 מצלר ובשלושתם היה לי פנצר. בצמיגים הקודמים (ספורט תיור) לא היו פנצרים. לדעתי התרכובת הרכה יותר רגישה לפנצרים.

לאחר התנסות ראשונית נראה שהתחשק לי משהו אחר, וזה בהחלט מרגיש שונה. המצלר m9 הוא צמיג ספורטיבי ולכן האופנוע כולו נופל לתוך הפניה שזה ממש כיף, עם צמיגי ספורט תיור יש תחושה שהגלגל האחורי נשאר ישר ורק הקדמי נופל לפניה, כמו בדריפט. שזה כיף אחר. לא בדיוק אבל אני מניח שאתם מבינים את הכוונה.

אגב, נראה שהלחץ אויר בהחלט משפיע על אורך החיים. הירידה מ-42 ל-38 קיצרה את אורך החיים באופן משמעותי. 5,800 ק"מ והאחורי היה גמור לחלוטין, כבר ב-5,000 הוא הגיע למחוונים אבל לא יצא לי להגיע למרכז לצורך ההחלפה. הקדמי החזיק קצת יותר מ-13,000 אבל שם השארתי את הלחץ על 36 (לטובת חדות היגוי).מצחיק. היה לי פעם רואד 3 ו 4 שהיו להם פאנצרים מאז שעברתי לאחרים אין לי פאנצרים. תמיד חשבתי שהם היו מגנט טוב לברגים.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

doner
11-03-2023, 10:29
הבעיה אצלך להערכתי היא בלחץ אוויר. על הטרייסר 900GT שלי סט של מצלר M5RR וסט נוסף של מצלר M7RR לא הגיעו ל-7,000 ק"מ. בסט השלישי, M7RR שיניתי את לחצי האוויר מ 42-36 ל- 39-33 (לא מרכיב כמעט אף פעם, אוהב רכיבה ספורטיבית ומהירויות גבוהות, מכרתי ביד 2 סט PR5 אחרי 1000 ק"מ מאחר וסבלתי מהם בדומה למה שאתה סבלת).
הסט האחרון כבר עבר 7,000 ק"מ ולהערכתי יש לו עוד 2-3K והשינוי היחיד היה לחצי האוויר כפי שציינתי.

טוב, הגיע הזמן להחליף צמיג אחורי: 9,200 ק"מ, הקדמי במצב מצוין.
בהשוואה לסט הקודם שהוחלף אחרי קרוב ל-7,000 ק"מ כולל הקדמי שאיבד צורה: לחץ האוויר באחורי בסט הנוכחי הופחת ל-38 במקום 42, קדמי ל-33 במקום 36.
הסט הקודם עבר יותר טיולים מהירים של מאות ק"מ, לעומתו הנוכחי יום מסלול וכמה אימוני מגרש.
מבחינתי, האחיזה המצוינת של המצלר בשילוב אורך חיים מעבר לסביר מהווה בחירה מנצחת

AsafA
11-03-2023, 11:19
המצלר נהדרים. הרואד 6 מפתיעים לטובה, הם לא ספורטיביים כך שצריך לעבוד יותר קשה בשינוי כיוון, אבל יש להם אחיזה נהדרת.

השושנים
12-03-2023, 08:19
המצלר נהדרים. הרואד 6 מפתיעים לטובה, הם לא ספורטיביים כך שצריך לעבוד יותר קשה בשינוי כיוון, אבל יש להם אחיזה נהדרת.

אחיזה מצוינת יש ברוב הצמיגים המודרניים, המלחמה היום וההבדלים בצמיגים מתרחשת בתרכובות הגומי לכבישים רטובים, חתך הצמיג
והמבנה שלו ואורך החיים של הצמיג.

קשה להשיג היום צמיגים שהם גם וגם וגם, אבל השיפורים של השנים האחרונות ביחד עם השיפורים המטורפים ביכולות האופנועים, מצליחים
להגיע לדרגות כאלה שרק מקצוענים באמת יצליחו להבחין בהבדלים המדויקים באחיזה בין צמיג לצמיג, לגבי חתך האופנוע כאן כבר יש משמעות
גבוהה יותר, לאופנוע ספורטיבי שתוקף פניות מהירות חדות דוגמת מבוא חמה, נס הרים, כבישי הצפון וירושלים והרוכב נדרש להלפקות מהירות
וזריזות מצד לצד יצליחו הצמיגים בעלי החתך העגול ורך, לרוכבים הסוויפטים ארוכים ומהירים חתך אחר ולרוכבי המרחקים בקו ישר יתאימו אחרים.

הוסיפו על כך תנאי כביש קשים מאד, בגלל מזג האוויר החם האבק והלכלוך בארץ, הרטיבות המועטה ותקבלו את אותו רוכב עם אותם צרכים בשינוי
ארץ או מיקום בחו"ל ושוב תקבלו העדפות אחרות.

דווקא לאופנוע הפעלולים הקל והזריז מתאים צמיג עגול עם תרכובת גומי קשה יותר (בגלל חום הכבישים הארץ).

Dresdner
12-03-2023, 10:18
יש צמיגי ספורט תיור עם פרופיל ספורטיבי לחלוטין ותרכובת זהה בצדדים לצמיגי הספורט, המצלר 01 SE הוא אחד מהם.

AsafA
12-03-2023, 11:04
אז מה החולשות שלו?

Dresdner
12-03-2023, 16:07
אז מה החולשות שלו?

קשה כמו אבן, שחזרתי מהמוסך הייתי בטוח שהתעסקו לי עם הבולם, מרגיש כמו 60 psi וזה מבעס, למרות הביצועים המעולים והעובדה שהרגלית משוייפת ועדיין יש צ׳קן סטרייפס אני לא יקנה אותו שוב.

השושנים
12-03-2023, 22:29
נכון להיום הפירלי אנג'ל GT2 נותנים את המקסימום שניתן לבקש אחיזה מצוינת בכל מהירות מתחממים מהר נוחות נסיעה
וחתך עגול ספורטיבי עם אורך חיים מעולה.

Dresdner
13-03-2023, 00:17
נכון להיום הפירלי אנג'ל GT2 נותנים את המקסימום שניתן לבקש אחיזה מצוינת בכל מהירות מתחממים מהר נוחות נסיעה
וחתך עגול ספורטיבי עם אורך חיים מעולה.

הרוב לא מקבלים מהם קילומטרז גבוה, וכן בגיל פרישה על כורסא ממונעת זה יחזיק יותר.

השושנים
13-03-2023, 08:18
הרוב לא מקבלים מהם קילומטרז גבוה, וכן בגיל פרישה על כורסא ממונעת זה יחזיק יותר.

הזמנתי אותך בעבר ואני מזמין אותך שוב, לרכיבה זה לא בושה לקבל בראש מכורסא של פנסיונר...