צפייה בגרסה מלאה : מתלבט לגבי רכישת KTM SUPER DUKE 1290 R
היי, היה לי בעברי כשנתיים MT 09 עד שחלף הג'וק והנה הוא חזר יותר חזק.
הקוף ממש חושק עכשיו בקטמ סופר דיוק 1290R עם העיצוב החדש ואני רואה שהם דווקא במחירים אטרקטיביים לעומת המחירון. כולם נמכרים בפחות.
אז רציתי לדעת מה הסיבה כי מן הסתם שהבעלים של האופנוע לא יגידו את אשר ליבם כי הם קצת (הרבה) משוחדים. האם יש איזהשהן המלצות או דיס המלצות בקהל לגבי האופנוע הזה ואפילו מאנשים עם ניסיון.
יצא לי לשבת על האופנוע (לא לרכב) ודי היה לי נוח.
2 מכרים שמתעסקים באופנועים אמרו לי שהקטמ לא מוצלח וללכת על 1200 מונסטר / MT10 / STREETFIGHTER 848 והאמת שלא זוכר מה עוד..
אז תודה רבה לעוזרים לגבי ההמלצות או להפך!
Dresdner
20-10-2022, 22:54
מבחינת קטמ הסופר דיוק הוא הצלחה אדירה והוא אכן מוצלח מבחינת שילדה,מנוע, בלמים ובולמים.
בתחום האמינות יש הרבה תלונות ואני מניח שזה מה שמוריד מערכו בשוק המשומשים.
רכבתי עליו: http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/23555-160-%D7%A1%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%9D-%D7%9B%D7%AA%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%9D-KTM-%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%A8-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%A6-%D7%A8-%D7%91%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F?highlight=%E1%EE%E1 %E7%EF
במסגרת אפשרויות המעבר שלי מורסיס 1000 2017 לדבר הגדול הבא.
בסוף חוקי השוק, המציאות והערך לכסף ניצחו וקניתי ורסיס 1000SE 2022 (שא' עדיין טוען שזה לא האופנוע הכי טוב בעולם!)
בתור רוכב (גילוי נאות - בתהליכי ירידה מהכלי) על SD1290 GT שנת 2016 אני יכול לומר שהכלי הזה באמת הוא תצוגת תכלית של אלקטרוניקה, ביצועים מדהימים, וכיף אמיתי.
אבל - הבעיה מתחילה (ולא ממש נגמרת) כשמנסים למכור אותו.
לכלי(ם) הזה (האלה) אין שוק. חד וחלק. לא סתם הם נמכרים בהרבה פחות מתחת למחירון
(מה זה השטויות האלה ״מחירון״??? לא מכיר עסקה אחת במשומשים של SD/SDGT שהיתה קרובה למספרים של לוי יצחק. פשוט בדיחה).
כשתחליט למכור תוכל לעשות טרייד אצל היבואן (ואז רק אלוהים יודע בכמה הוא יגלח אותך) או למכור בחוץ ולהישחט.
(כן, כן, אני מכיר את הקשקוש הזה ש״אופנוע קונים עם הלב״... ספרו לי מה מצב הלב שלכם אחרי שתנסו למכור כלי במשך יותר מ10 חודשים ב 60% ממחיר ה״מחירון״ ולא תצליחו - אכן, הכלי מפורסם בכל מקום אפשרי, כולל כאן, בהנחה ניכרת, ונאדה גראנדה - 5 טלפונים במשך 10 חודשים).
בדיעבד - לא הייתי קונה אותו, למרות כמויות הכיף וההנאה שקיבלתי ממנו.
ההחלטה שלך.
אם שוק המשומשים בעייתי - קונה אותו רק לטווח הרחוק. או פשוט לחיות עם העובדה שיקח זמן למכור אותו וזה יהיה בהפסד (רוב הסיכויים).
ק.ט.מ. = מתכון לצרות.
אם אתה רוצה להיכנס למוסך כל שבוע ולראות איך כל פעם חלק אחר באופנוע נהרס, אז לך על זה.
אם שוק המשומשים בעייתי - קונה אותו רק לטווח הרחוק. או פשוט לחיות עם העובדה שייקח זמן למכור אותו וזה יהיה בהפסד (רוב הסיכויים).
יש כמה בעיות עם טווח ארוך:
1. שום רוכב שפוי לא בנוי לקשר ממושך עם הכלי, אופנוע לא משתבח עם השנים. ואלה שכן בנויים לקשר, הם בדיוק לא הזן שייקנה KTM
2. רשת מוסכים-רוב התקלות נובעות מעבודה לא נכונה או לא לפי הספר של המוסכניק שלך-אף אחד בארץ לא ממש מכיר את ה-KTM
אלה שכן מייקרים את אחזקת הכלי והופכים אותו ללא כדאי, בטווח הארוך זה מגדיל את ההוצאות בעוד המחירון צולל.
3. מתרוצצים בשטח המון שמועות על בעיות אמינות וקלקולים תכופים, מה שהופך את סעיף המוסך לרלוונטי ביותר ופוגע אנושות בשוק.
4. דברים טובים תשמע רק מבעלי KTM אז אחת משתיים, או שהם מנותקים לחלוטין, או שהם מנסים לשמור על השוק.
5. האופנוע הנוכחי הוא המקפצה לאופנוע הבא, בהנחה שתרצה לקנות אופנוע טוב מזה שאתה מוכר, תצטרך למקסם את השווי שלו
בטווח הרחוק אתה מפסיד כמה פעמים גם נופל בשנתון גם משלם אחזקה וגם צובר ק"מ והרוכב הישראלי לא רוצה אופנוע משומש עם ק"מ.
6. דגמים חדשים-כשאתה מחזיק אופנוע יקר האויב הגדול שלך זה אופנוע מאותו דגם רק חדש יותר BMW 1200 מול BMW1250 ועכשיו
בימר עם מנוע חדש 1300?...שילמת הון על אופנוע משוכלל רכבת עליו שלוש שנים בום האופנוע כבר מיושן ולא תחרותי, בשוק של הבימר
זה פחות משמעותי כי השוק שם מטורף, בשוק ה-KTM זו מכת מוות למכירה.
7. חלקים-יבואן גובה מחיריי פרימיום ומחויב על החזקת חלקים לתקופה, אף אחד לא באמת עומד בזה, דואר ישראל והשותפים רק מחכים לפראייר
הבא, מה שבהכרח מייקר (שוב) את האחזקה ולפעמים גם משבית אותך לתקופות ארוכות. חלקים למצוא לדגם לא נפוץ חמש שנים מהרגע שעזב
את הסוכנות זה כמו למצוא פוליטיקאי ישר.
8. החיים קצרים מדי בשביל לבזבז אותם על אותו אופנוע כל הזמן, אופנוע סחיר נמכר אופנוע בעייתי נתקע. הבעיות ככל שהאופנוע ישן יותר רק מחמירות.
9. קלאצ' מייסבים תאום שסתומים, גירוז מייסבי היגוי שרשרת וגלגל"ש דיסקי בלם הם הוצאות שמתגברות ככל שהאופנוע ותיק יותר. (ראה סעיפים קודמים)
10. אלה היו 60 שניות על אופנוע ותיק בלי שוק...
1. שום רוכב שפוי לא בנוי לקשר ממושך עם הכלי, אופנוע לא משתבח עם השנים. ואלה שכן בנויים לקשר, הם בדיוק לא הזן שייקנה KTM
2. רשת מוסכים-רוב התקלות נובעות מעבודה לא נכונה או לא לפי הספר של המוסכניק שלך-אף אחד בארץ לא ממש מכיר את ה-KTM
אלה שכן מייקרים את אחזקת הכלי והופכים אותו ללא כדאי, בטווח הארוך זה מגדיל את ההוצאות בעוד המחירון צולל.
3. מתרוצצים בשטח המון שמועות על בעיות אמינות וקלקולים תכופים, מה שהופך את סעיף המוסך לרלוונטי ביותר ופוגע אנושות בשוק.
4. דברים טובים תשמע רק מבעלי KTM אז אחת משתיים, או שהם מנותקים לחלוטין, או שהם מנסים לשמור על השוק.
5. האופנוע הנוכחי הוא המקפצה לאופנוע הבא, בהנחה שתרצה לקנות אופנוע טוב מזה שאתה מוכר, תצטרך למקסם את השווי שלו
בטווח הרחוק אתה מפסיד כמה פעמים גם נופל בשנתון גם משלם אחזקה וגם צובר ק"מ והרוכב הישראלי לא רוצה אופנוע משומש עם ק"מ.
6. דגמים חדשים-כשאתה מחזיק אופנוע יקר האויב הגדול שלך זה אופנוע מאותו דגם רק חדש יותר BMW 1200 מול BMW1250 ועכשיו
בימר עם מנוע חדש 1300?...שילמת הון על אופנוע משוכלל רכבת עליו שלוש שנים בום האופנוע כבר מיושן ולא תחרותי, בשוק של הבימר
7. חלקים-יבואן גובה מחיריי פרימיום ומחויב על החזקת חלקים לתקופה, אף אחד לא באמת עומד בזה, דואר ישראל והשותפים רק מחכים לפראייר
הבא, מה שבהכרח מייקר (שוב) את האחזקה ולפעמים גם משבית אותך לתקופות ארוכות. חלקים למצוא לדגם לא נפוץ חמש שנים מהרגע שעזב
8. החיים קצרים מדי בשביל לבזבז אותם על אותו אופנוע כל הזמן, אופנוע סחיר נמכר אופנוע בעייתי נתקע. הבעיות ככל שהאופנוע ישן יותר רק מחמירות.
9. קלאצ' מייסבים תאום שסתומים, גירוז מייסבי היגוי שרשרת וגלגל"ש דיסקי בלם הם הוצאות שמתגברות ככל שהאופנוע ותיק יותר. (ראה סעיפים קודמים)
איזה מגילה רשמת אלוהים. 'טווח-ארוך' באופן יחסי. לא רשמתי לכל החיים.
שנית, בעולם של היום, כשמכוניות ואופנועים חשמליים משתלטים על חיינו - KTM Duke 1290 יהיה אופנוע דיי מבוקש בעתיד. היום עדיין לא כי אנחנו עדיין לא שם.
יש כל מיני אופנועים מיוחדים כיום שהערך שלהם לא יורד כי כבר בעליהם מודע שכבר כאלה כלים לא ייצרו.
שנית, בעולם של היום, כשמכוניות ואופנועים חשמליים משתלטים על חיינו - KTM Duke 1290 יהיה אופנוע דיי מבוקש בעתיד. היום עדיין לא כי אנחנו עדיין לא שם.
יש כל מיני אופנועים מיוחדים כיום שהערך שלהם לא יורד כי כבר בעליהם מודע שכבר כאלה כלים לא ייצרו.
יש לי אפריליה RS 125 דו"פ. אני יד 00. תאמין לי שהערך שלה ממשיך לרדת משנה לשנה למרות שלא מייצרים את האופנוע הזה כבר קרוב ל-10 שנים.
ובמקרה של ק.ט.מ. - אני הייתי שמח לנסוע על קורקינט חשמלי מאשר לנסוע על כלי שהאמינות שלו נמוכה משל פוליטיקאי.
Dresdner
22-10-2022, 20:01
גם אתה התחלת עם זה? אין שום חלופה חשמלית לאופנוע, אין שום השתלטות, זה הכל בראש של הכתבים במגזינים, רכבים חשמליים במגזינים בגרמניה מיוצגים ב50 אחוז בדפי המגזין בזמן שהרכב החשמלי מהווה 5 אחוז מהכלל, אין שום אינדיקציה כרגע שפיתוח אופנועי בנזין הולך להפסיק או לצנוח בשנים הקרובות.
אופנועים גרועים מעולם לא היו מבוקשים אחרי הפסקת יצורם, רוצה לראות אופנוע שערכו רק עלה תבדוק ימאהה MT01 (בגרמניה)
מכיר לפחות 2 שרוכבים על הכלי הזה משנים 2019, 2021 ולא מפסיקים לחייך. נכון, ערך השוק לא משהו אבל השמועות על האמינות קשורות בעיקר לעבר.
lokimonster
23-10-2022, 19:11
לא יודע לגבי האמינות.
אני מניח שיש לשמוע בסיס
אבל אתה יכול לנצל את זה לטובתך ולרכוש כלי משומש יד ראשונה במצב חדש מנוכר מיואש.
ואז מקסימום תעיף אותו בזול ( בתקווה שלא תצטרך לתקן).
lokimonster
Dresdner
23-10-2022, 21:52
מכיר לפחות 2 שרוכבים על הכלי הזה משנים 2019, 2021 ולא מפסיקים לחייך. נכון, ערך השוק לא משהו אבל השמועות על האמינות קשורות בעיקר לעבר.
גם רנו ניסו למכור לנו שמה שהיה היה ועכשיו היא ״לא רואה מוסך״ בטיול סופשבוע שעשיתי לא מזמן עם קבוצה מסויימת מפייסבוק הגיעו כמה רוכבי קטמ עם ה1290 אדוונצ׳ר, שעצרנו לאכול הם החליפו רשמים כמה תיקונים בזמן האחריות האופנוע שלהם עבר, כעומד מהצד פשוט נחרדתי, אז כן גם האדוונצ׳ר 1290 וגם הסופר דיוק 1290 הם בין הטובים כל אחד בקטגוריה שלו והם לבטח יעלו חיוך על פני הרוכב אבל מנסיון ההתעסקויות האלו הורסות את החוויה.
גם אתה התחלת עם זה? אין שום חלופה חשמלית לאופנוע, אין שום השתלטות, זה הכל בראש של הכתבים במגזינים, רכבים חשמליים במגזינים בגרמניה מיוצגים ב50 אחוז בדפי המגזין בזמן שהרכב החשמלי מהווה 5 אחוז מהכלל, אין שום אינדיקציה כרגע שפיתוח אופנועי בנזין הולך להפסיק או לצנוח בשנים הקרובות.
אופנועים גרועים מעולם לא היו מבוקשים אחרי הפסקת יצורם, רוצה לראות אופנוע שערכו רק עלה תבדוק ימאהה MT01 (בגרמניה)
https://www.kreiszeitung.de/lokales/niedersachsen/ab-2035-nur-noch-motorraeder-kawasaki-stellt-produktion-von-verbrenner-modellen-ein-zr-91061663.html
המגמה ברורה כבר אצל כמה יצרניות. מדמיין אני לא. זה כנראה העתיד שלנו גם אם אני בכלל לא מרוצה מכך.
לא יודע לגבי האמינות.
אני מניח שיש לשמוע בסיס
אבל אתה יכול לנצל את זה לטובתך ולרכוש כלי משומש יד ראשונה במצב חדש מנוכר מיואש.
ואז מקסימום תעיף אותו בזול ( בתקווה שלא תצטרך לתקן).
lokimonster
גם כאלה אין...
בתור יד2 של כלי שלא ראה מוסך, ובמצב סופר מיואש, עדיין לא רואה קונים פוטנציאלים. פשוט אין שוק.
Dresdner
24-10-2022, 16:07
https://www.kreiszeitung.de/lokales/niedersachsen/ab-2035-nur-noch-motorraeder-kawasaki-stellt-produktion-von-verbrenner-modellen-ein-zr-91061663.html
המגמה ברורה כבר אצל כמה יצרניות. מדמיין אני לא. זה כנראה העתיד שלנו גם אם אני בכלל לא מרוצה מכך.
להזכיר לך את ההצהרות על רכב אוטונומי לפני 5 שנים?
אגב קוואסקי הם מפתחים מנוע בעירה פנימית בעזרת מימן ככה שאולי הם מתכוונים להפסיק לייצר מנועי בנזין לא בעירה פנימית
להזכיר לך את ההצהרות על רכב אוטונומי לפני 5 שנים?
אגב קוואסקי הם מפתחים מנוע בעירה פנימית בעזרת מימן ככה שאולי הם מתכוונים להפסיק לייצר מנועי בנזין לא בעירה פנימית
לא נראה לי שהם היו יוצאים בהצהרה כל-כך בומבסטית, אם הם לא היו בטוחים במה שהם מצהירים. הטכנולוגיה משמעותית בשלה יותר מבעבר ועם מכוניות טסלה זה עובד דיי טוב. מה שכן גם לחשמליות יש חסרונות שטמונות בטכנולוגיה.
בעניין המימן זה יותר שמועות מאשר הצהרות חדורות מוטיבציה.
Dresdner
24-10-2022, 18:56
לא נראה לי שהם היו יוצאים בהצהרה כל-כך בומבסטית, אם הם לא היו בטוחים במה שהם מצהירים. הטכנולוגיה משמעותית בשלה יותר מבעבר ועם מכוניות טסלה זה עובד דיי טוב. מה שכן גם לחשמליות יש חסרונות שטמונות בטכנולוגיה.
בעניין המימן זה יותר שמועות מאשר הצהרות חדורות מוטיבציה.
לא הבנתי, אתה טוען שקוואסקי H2 עם מנוע מוסב מימן זה שמועות?
לגבי הצערות בומבסטיות היו מלא כאלו כולל אמנת קיוטו שכמעט אף מדינה לא עמדה ביעדים שלה ולא רק זה גרמניה למשל הולכת אחורה מהאמנה הבומבסטית הזאת.
זוכר איך שרודר עמד על הבמה ובנאום חוצב להבות קרא לג׳ורג בוש להצטרף דחוף לאמנת קיוטו?
אופנוע חשמלי בשל או אפילו קרוב לבשל? איזה דגם?
גם כאלה אין...
בתור יד2 של כלי שלא ראה מוסך, ובמצב סופר מיואש, עדיין לא רואה קונים פוטנציאלים. פשוט אין שוק.
יש לי חבר שכבר מנסה למכור את האופנוע שלו במשך שנה וחצי ולא מצליח האופנוע יד 3 עם 40K ק"מ כמדומני ולא נמכר גם במחיר רצפה
לא הבנתי, אתה טוען שקוואסקי H2 עם מנוע מוסב מימן זה שמועות?
לגבי הצערות בומבסטיות היו מלא כאלו כולל אמנת קיוטו שכמעט אף מדינה לא עמדה ביעדים שלה ולא רק זה גרמניה למשל הולכת אחורה מהאמנה הבומבסטית הזאת.
זוכר איך שרודר עמד על הבמה ובנאום חוצב להבות קרא לג׳ורג בוש להצטרף דחוף לאמנת קיוטו?
אופנוע חשמלי בשל או אפילו קרוב לבשל? איזה דגם?
https://avtotachki.com/iw/kawasaki-hochet-prodavat-elektricheskie-motocikly-tol-ko-s-2035-goda-on-rabotaet-nad-elektrikoy-gibridom-i-vodorodnym-avtomobilem/
עד כמה שידוע לי אין כרגע יישום רציני בשטח של אופנועי מבוססי מימן. לא ראיתי אחד לפחות בחיי. אופנועים וקטנועים חשמליים? אתה באמת לא מכיר?
יש בגדול 3 אתגרים גדולים ליישום מכוניות ואופנועים חשמליות:
1. ייצור תשתית חשמל ראוייה שלא תעמיס על המערכת.
2. כמות עמדות טעינה מספיקות.
3. קיבולת טווח במיוחד באופנועים חשמליים.
באופן חלקי כבר יושם, יקח זמן אבל אנחנו הולכים לכיוון הזה.
השאלה היא, אם אנחנו מעוניינים באופנועי מימן, מה הן האתגרים הגדולים פה.
https://avtotachki.com/iw/kawasaki-hochet-prodavat-elektricheskie-motocikly-tol-ko-s-2035-goda-on-rabotaet-nad-elektrikoy-gibridom-i-vodorodnym-avtomobilem/
עד כמה שידוע לי אין כרגע יישום רציני בשטח של אופנועי מבוססי מימן. לא ראיתי אחד לפחות בחיי. אופנועים וקטנועים חשמליים? אתה באמת לא מכיר?
אתה שואל באמת?
חתימת ידו של האדם על הטבע היא מקדמת דנא, האדם הוא המזהם הגדול ביותר בנמצא.
רוצה לשפר את החיים פה תלחם באריזות הפלסטיק, שקיות הניילון, חנך את האדם לשמור על הניקיון.
חנך אותו למחזור, יש כל כך הרבה תחומים שווה לשמר ולחנך ולמנוע נזק עתידי.
אבל הכי פשוט להיתפס לדברים האחרים הסקסיים.
אפשר לייצר מנועים עם תקן מזהם נמוך, אפשר לנסות אמצעי תעבורה אחרים, אבל הקטע שדווקא חשמל
הייצור שלו והסוללות שלו מזהמים יותר...איזה קטע...
רוצה לשמוע עוד משהו, רכב תופס מקום...הרבה מקום...ומקום מתחיל להיות חסר ובפקק הבא לא משנה
אם אתה רכב חשמלי בנזין או קיטור אתה תקוע בגלל הכמות...בעוד שלושים שנה זה יהיה פי חמש.
אז כל הירוקים יכולים לאכול קארדל או לחפש פתרון אמתי להסעת המונים כי במדינה שסגורה מצד אחד בים
ומהצדדים אחרים בחומת גבול בקרוב מאד לא יהיה ניתן להכניס עוד מכוניות...
Dresdner
25-10-2022, 12:58
טוב נו, לפחות עברת משמועות ל״אין כרגע ישום רציני בשטח״ שזה בכלל לא משהוא שטענתי.
ושוב אתה שם אופנועים ומכוניות באותה קטגוריה שבמציאות ההבדלים גדולים מאד.
אפשר לעשות הכל, אפשר גם לגרום לך לעבור לאופנוע קיטור עם טווח של 20 ק״מ והכל בחקיקה אבל אי אפשר להגיד שזה בשל
טוב נו, לפחות עברת משמועות ל״אין כרגע ישום רציני בשטח״ שזה בכלל לא משהוא שטענתי.
ושוב אתה שם אופנועים ומכוניות באותה קטגוריה שבמציאות ההבדלים גדולים מאד.
אפשר לעשות הכל, אפשר גם לגרום לך לעבור לאופנוע קיטור עם טווח של 20 ק״מ והכל בחקיקה אבל אי אפשר להגיד שזה בשל
מבחינתי זה עדיין בגדר שמועות או רצונות. וההבדלים בין תיאוריה ליישום מאוד גדולים!
יש הבדלים בין מכוניות לאופנועים כי זו לא אותה מערכת אבל כבר נוסעים על הכביש... עדיין הכל בוסר אבל יש בסיס כבר.
לצערי בזה אתה צודק, החקיקות לפעמים לא מתקשרות במיטבן עם המציאות.
לא התייחסת לעניין המימן...
Dresdner
25-10-2022, 14:03
מבחינתי זה עדיין בגדר שמועות או רצונות. וההבדלים בין תיאוריה ליישום מאוד גדולים!
יש הבדלים בין מכוניות לאופנועים כי זו לא אותה מערכת אבל כבר נוסעים על הכביש... עדיין הכל בוסר אבל יש בסיס כבר.
לצערי בזה אתה צודק, החקיקות לפעמים לא מתקשרות במיטבן עם המציאות.
לא התייחסת לעניין המימן...
הבדלים בין תאוריה לישום? בגדר שמועות? אולי קצת תקרא בנושא לפני שאתה כותב, טויוטה בשיתוף עם ימאהה וקאוואסקי כבר פיתחו מנועי מימן (זה מנוע בעירה פנימית בסופו של דבר) הH2 מקבל את המנוע הזה ממש עכשיו ובקרוב אתה תראה תמונות ברשת.
זה לא שהם עומדים למכור את הH2 מימן בזמן הקרוב אבל יש לכל שלושת היצרנים האלו אבטיפוסים עובדים
מה שכן יצא כרגע זה הכלי הזה של קוואסקי
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221025/296133fbbd09d8a0cedb48176a8ae11c.jpg
וזה המנוע של הH2
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221025/71f5e28147b7a2ce2901d02afd7aea71.jpg
הדבר שהופך את זה בקלות למציאות זה שאין הבדלים גדולים בין מנוע מימן למנוע בנזין כי זה מנוע בעירה פנימית.
הבדלים בין תאוריה לישום? בגדר שמועות? אולי קצת תקרא בנושא לפני שאתה כותב, טויוטה בשיתוף עם ימאהה וקאוואסקי כבר פיתחו מנועי מימן (זה מנוע בעירה פנימית בסופו של דבר) הH2 מקבל את המנוע הזה ממש עכשיו ובקרוב אתה תראה תמונות ברשת.
זה לא שהם עומדים למכור את הH2 מימן בזמן הקרוב אבל יש לכל שלושת היצרנים האלו אבטיפוסים עובדים
מה שכן יצא כרגע זה הכלי הזה של קוואסקי
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221025/296133fbbd09d8a0cedb48176a8ae11c.jpg
וזה המנוע של הH2
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221025/71f5e28147b7a2ce2901d02afd7aea71.jpg
הדבר שהופך את זה בקלות למציאות זה שאין הבדלים גדולים בין מנוע מימן למנוע בנזין כי זה מנוע בעירה פנימית.
מצאתי את הכתבה שאתה מדבר עלייה. מדובר בשינוע מימן בצורה נוזלית (וככל הנראה בטוחה יותר ופרקטית) בשימוש במנוע בעירה פנימית. לא הייתי מודע לפיתוח הזה אלא מנועי מימן קלאסיים. זה שווה המתנה.
https://www.motorradonline.de/ratgeber/kawasaki-yamaha-und-toyota-wasserstoff-verbrennungsmotoren/
Dresdner
25-10-2022, 20:17
מצאתי את הכתבה שאתה מדבר עלייה. מדובר בשינוע מימן בצורה נוזלית (וככל הנראה בטוחה יותר ופרקטית) בשימוש במנוע בעירה פנימית. לא הייתי מודע לפיתוח הזה אלא מנועי מימן קלאסיים. זה שווה המתנה.
https://www.motorradonline.de/ratgeber/kawasaki-yamaha-und-toyota-wasserstoff-verbrennungsmotoren/
המנועים המדוברים הם מנועי מימן "קלאסים" שכבר הופיעו במכוניות לפני 2 עשורים כמו למשל במוו 5, זה בעצם מנועים מוסבים לקבל מימן במקום בנזין לכן זמן הפיתוח הוא קצר כי הבסיס קיים וכבר היו כלי רכב ביצור המוני מימניים
השימוש במימן בתצורה השניה שקיימת זה תא דלק, שזאת מערכת שהופכת מימן לחשמל בתוך הרכב והרכב הוא בעצם חשמלי, גם השיטה הזאת כבר קיימת בטויוטה מיראי שנמכרת ברכבי אירופה ובשימוש במשטרת ברלין.
הסיבה שחברות כמו קוואסקי, ימאהה, טויוטה ועוד משקיעות במימן זה בגלל משוואה פשוטה שכל יצרן מכיר אותה שאומרת שברגע שרכב חשמלי יגיע למסה קריטית בכבישים לא יהיו חומרים לבנות אותו ואולמות התצוגה יהיו ריקים וזה יום הדין של היצרנים שממנו הם מפחדים, תראה מה קורה עם הגז ואת המדפים הריקים בארצות הברית, חוסרים באוכל, אנרגיה ועוד כבר קורים סביבנו זה לא תרחישים היפוטטים.
ברשותכם, בואו נחזור ל-1290 ולצרות שמגיעות איתו.
יש כלי יפה למכירה עם מעט ק"מ במחיר טוב. השיקול העיקרי נגד הוא עניין האמינות.
היה לי F700GS שהשתמש באחריות של דלק מוטורס לא מעט ואחריו שני יפניים שהפגינו אמינות מרשימה. אני רוכב יחסית הרבה ולכן עניין האמינות מהותי מבחינתי.
JohnnyDough
25-10-2022, 22:40
החזקתי דיוק 790 במשך שנתיים וחצי. כמו כל הכלים האלה באותו שנתון, המנוע הזיע שמן מהמפעל - זה סודר כעבור חודש ולא חזר. לא היו לי איתו בעיות בהמשך.
הוחלף ב890 אדוונצ׳ר שנמצא איתי כבר שנה (12,000 ק״מ). יצא מהמפעל עם מפסק תקול של תאורת הבלם הקדמי (גם בעיה מוכרת). פחות משעה במוסך ותוקן. מאז לא היו לי איתו בעיות.
עד כמה זה מעיד? קשה להגיד אבל זה הנסיון שיש לי איתם.
תודה. אני מניח שנבלה ביחד בערך 50,000 ק"מ (שנתיים). הוא יגיע עם 10,000 אז אני מדבר על אמינות לאורך כ-60,000. שזה משהו שליפנים אין שום בעיה לספק.
Dresdner
26-10-2022, 01:02
תודה. אני מניח שנבלה ביחד בערך 50,000 ק"מ (שנתיים). הוא יגיע עם 10,000 אז אני מדבר על אמינות לאורך כ-60,000. שזה משהו שליפנים אין שום בעיה לספק.
תשמע, מי שכותב שאין לו בעיות עם הKTM שלו אני מאמין לו כי הבעיה בKTM זה הconsistency על כל כמה כלים טובים שעוזבים את המפעל יש אחד עקום, או איך שהם קוראים לזה בארצות הברית, לימון, רק שבארצות הברית אתה יכול להחזיר את הלימון לעץ ובישראל לא.
Guccii800
26-10-2022, 08:13
שנתיים על אדוונצר 1190 האופנוע נקנה בתור אופנוע משומש ואני יכול להגיד שזה האופנוע הכי נוח שהיה לי, המון פאן, ללא תקלות ונמכר תוך 2.5-3 חודשים במחיר קרוב למחיר מחירון.
היום לא רוכב על ק.ט.מ כך שאין לי שום אינטרס לשמור על השוק שלו.
לדעתי הבעיה היותר גדולה מאמינות כלי כזה או אחר היא השמועות או הדעות של אנשים לגבי מותג כזה או אחר, ב 2015 קניתי ברוטלה 1090 חדשה, האופנוע הכי חד וטוב שהיה לי, החזקתי אותו 4 שנים שמתוכם 3 שנים ניסיתי למכור אותו, כמובן שבסוף הוא נמכר במחיר מגוכח ולמה? בגלל שאיזה אידיוט אמר שלא ניתן למכור MV AGUSTA וכך הדעה על האופנוע החלה.
מיותר לציין שבמשך הארבע שנים האופנוע עבד קשה ולא נרכב בעדינות ולמעט טיפולים שוטפים האופנוע לא ראה מוסך.
1. שום רוכב שפוי לא בנוי לקשר ממושך עם הכלי, אופנוע לא משתבח עם השנים. ואלה שכן בנויים לקשר, הם בדיוק לא הזן שייקנה KTM.
לא יודע מאיפה הבאת את זה.
הייתי בשני מוסכים מורשים והיו יותר מבסדר.
אתם מריצים שמועות ואז מספרים עליהם :) בפעם ה 100, יש המון רוכבי KTM שנשארים עם המותג ומחליפים דגם או שנתון.
אין לי כתום ואני לא בטוח שיהיה לי.
האופנוע הזה...אין שום ספורט טורר נוח חזק ומהנה שיכול לקפוץ מעליו.
האחזקה יותר יקרה, כן. בערך ב 30% מול יפני שווה נפח וביצועים.
לפות"ש. כל הכתומים המשומשים בנפחים גבוהים נמכרים פחות מהמחירון. עלות האחזקה היא העז העיקרית אבל אם תקנה אחרי ירידת הערך זה נראה בסדר. המנועים האלה עושים שמח בלב ואם מדובר על אופנוע לפאן אז כן. אין לו שום מתחרה ראוי. באופן אישי אני לא מבין איך מסתדרים עם ה R מעל 150 ומעדיף את ה GT.
לפות"ש.
כל הכתומים המשומשים בנפחים גבוהים נמכרים פחות מהמחירון.
נמכרים בהרבה פחות מבאס לחלוטין לקנות אופנוע ב-60-80 אש"ח ולגלות בעוד שנתיים שגם ב-45 אש"ח אין קונה.
הק, מבאס יותר להיות תקוע מעל שנה בניסיון מכירה ואין טלפונים.
עלות האחזקה היא העז העיקרית אבל אם תקנה אחרי ירידת הערך זה נראה בסדר.
עז ...עז במיוחד לנוכח בתדירות של הביקורים במוסך.
המנועים האלה עושים שמח בלב ואם מדובר על אופנוע לפאן אז כן.
איפה אתה שם את הגבול לפאן שאתה משלם עליו?
אין לו שום מתחרה ראוי. באופן אישי אני לא מבין איך מסתדרים עם ה R מעל 150 ומעדיף את ה GT.
יש הרבה מתחרים השאלה לאן אתה מכוון ומה אתה מחפש, וכן אופנוע בן שנתיים שלוש שעשה כמה עשרות אלפי ק"מ
לא יותר משובח מאופנוע חדש, במיוחד ברכיבות אגרסיביות של רוכבי ה-KTM או ברכיבות שטח...
לא מכחיש שיש ל-KTM אוהדים מסורים אבל גם להפועל ירושלים יש והם סובלים שנים על גבי שנים.
אם קונים חדש אז ירידת הערך מבאסת וכואבת. אם קונים משומש אז הקונה החדש נהנה מרוב ירידת הערך ומוכר בהפסד נמוך יותר. תדירות ביקורים במוסך, לא יודע אבל כנראה שכן בעיקר כי גם אופי הרוכבים שונה. הרוב רוצים להפיק יותר פאן מהרכיבות ויודעים שישלמו על זה יותר. הכרתי 2 רוכבי KTM אדוונצ'ר שרכבו כמו...רוכבי אפריקה או GS אבל לדעתי הם לא מעידים על הכלל.
איפה הגבול?
במקום שבו הארנק נשלף.
חששתי (בצדק או שלא ) ממולטיסרדה וקניתי KTM שלא היה בתכנית ולא מצטער לרגע. ממש נהניתי.
דיברתי עם הבנות שלי אתמול בנסיעה על ההתלבטויות שלי בין דגמי אופנוע. הקטנה פסקה - כשאתה מדבר על ה 1290 אני מרגישה את הפרפרים שלך בבטן.
היא צדקה בגדול. עבורי, אין אופנוע שמרגש אותי כמו הדיוק והאדווצ'ר עם ה LC8 1290 ואין כלי שההתנהגות וההיגוי הרשים אותי יותר מה 890 דיוק.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft