צפייה בגרסה מלאה : דעה: רכב חשמלי אינו הפתרון אלא בעיה בפני עצמה. (כותרת ערוכה)
אבל קצת קשור. למי שמתעניין.
דעה: רכב חשמלי איננו פתרון אלא בעיה בפני עצמה - TheCar חדשות רכב ותחבורה (https://thecar.co.il/%d7%93%d7%a2%d7%94-%d7%a8%d7%9b%d7%91-%d7%97%d7%a9%d7%9e%d7%9c%d7%99-%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%a0%d7%95-%d7%a4%d7%aa%d7%a8%d7%95%d7%9f-%d7%90%d7%9c%d7%90-%d7%91%d7%a2%d7%99%d7%94-%d7%91%d7%a4%d7%a0%d7%99/)
זאת גם לא בדיוק כותרת.הכותרת נערכה.
Dresdner
26-10-2022, 08:22
קישור לא עובד
Dresdner
26-10-2022, 08:57
אני אומר את זה שנים מבלי להיות פרופסור.
התחלתי להבין את זה לפני מספר שנים שמכון גרמני ממשלתי פירסם מחקר שמראה שרכב חשמלי מזהם כבר באולם התצוגה כמו מרצדס דיזל עם 200,000 ק״מ, המחקר הוסר מאתר המכון תוך כמה ימים והאיחוד קבע שהמחקר אינו נכון ואני מניח שאותו דוקטור שעשה אותו איבד את עבודתו.
מקור כל הרוע הוא האיחוד האירופי, הם לא מוכנים להקשיב אבל בשנה האחרונה יש קצת שינוי שם, האיחוד נזכר להכריז על תחנות חשמל אטומיות כאנרגיה ירוקה וזה אחרי שגרמני כיבתה כבר כמה כורים (מזל שצרפת לא הקשיבה להם)
בקיצור עם עוד ועוד דעות כמו זו בכתבה נראה שהרכב החשמלי מונע בסוללות ליתיום הוא טכנולוגית מעבר מטופשת שעוד 20 שנה נסתכל לאחור ונבין עד כמה טיפשים היו הפוליטיקאיים
אין דבר כזה רכב לא מזהם מי שרוצה להיות ירוק שילך ברגל
Dresdner
26-10-2022, 09:49
אין דבר כזה רכב לא מזהם מי שרוצה להיות ירוק שילך ברגל
גם הליכה ברגל מזהמת ברגע שיש לך הרבה אנשים על כדור הארץ.
הגיע הזמן לשנות את מה שנחשב למזהם כי כרגע כל דבר נחשב למזהם ומשפיע על האקלים שזה כמובן הרמיה הכי גדולה בתולדות האנושות
אחי בתור התחלה בהמות פולטות הכי הרבה פד"ח יותר מרכבים מפעלים וכו אז יאללה בואו ניקטול כמה
NAOR2207
26-10-2022, 11:41
בהמות פולטות הכי הרבה פד"ח יותר מרכבים מפעלים וכו
פרות מפליצות זו הבדיחה הכי עצובה שאפשר להמציא.
אם כבר דילול אוכלוסין - אז בסלקציה לבעלי IQ נמוך אשר מאמינים בשטות הזו
https://www.youtube.com/watch?v=Ft_N-skpXRs
אני בעד דילול אוכלוסין.
מכיוון שאני תערובת אני עלול להשתייך ללא מעט מעט קבוצות שיהיו מדוללות. אבל היי...
לטובת הכדור.
צחוק צחוק אבל מערכות אקולוגיות מאזנות את מספר הפריטים והמינים באופן מפליא ובלתי ברור למדע.
בניתי בריכת נוי, שיחררתי בערך 15 גמבוזיות לפני 10 שנים. לא מאכיל אותם או מתערב והאוכלוסיה נשמרת על מספר פריטים שנראה בעין בלתי מזויינת די קבוע (יותר מ 100 פחות מ 500). יש שינוי ברמת המזון, הסטרס, הטמפ' ועוד זיליון משתנים והכמות מאוזנת. בקנה מידה גדול עם הרבה מינים זה גם עובד. לפעמים נעלמים מיני דגים בים (מרמיר כרגע) וחוזרים אחרי מס' עונות (רעמתן כחלחל). משהו בים מאזן וקובע לפי צורך את המיקום התמותה והרביה- וזה אמר לי ארמנדו הגדול מיפו. עכשיו בני אדם והכדור. מדי פעם מגיפות, מלחמות עולם, תקופות קרח, בצורות וכל זה כביכול לא קשור לפעולת האיזון התמידית, אלא סתם "אירוע מנותק". זה לא. יש הרבה יותר מדי אנשים על הכדור שעושים יותר מדי נזק. מתישהו יתבצע איזון בקנה מידה גדול.
אבל אני אופטימי, זה יקרה :)
Dresdner
27-10-2022, 01:50
צחוק צחוק אבל מערכות אקולוגיות מאזנות את מספר הפריטים והמינים באופן מפליא ובלתי ברור למדע.
בניתי בריכת נוי, שיחררתי בערך 15 גמבוזיות לפני 10 שנים. לא מאכיל אותם או מתערב והאוכלוסיה נשמרת על מספר פריטים שנראה בעין בלתי מזויינת די קבוע (יותר מ 100 פחות מ 500). יש שינוי ברמת המזון, הסטרס, הטמפ' ועוד זיליון משתנים והכמות מאוזנת. בקנה מידה גדול עם הרבה מינים זה גם עובד. לפעמים נעלמים מיני דגים בים (מרמיר כרגע) וחוזרים אחרי מס' עונות (רעמתן כחלחל). משהו בים מאזן וקובע לפי צורך את המיקום התמותה והרביה- וזה אמר לי ארמנדו הגדול מיפו. עכשיו בני אדם והכדור. מדי פעם מגיפות, מלחמות עולם, תקופות קרח, בצורות וכל זה כביכול לא קשור לפעולת האיזון התמידית, אלא סתם "אירוע מנותק". זה לא. יש הרבה יותר מדי אנשים על הכדור שעושים יותר מדי נזק. מתישהו יתבצע איזון בקנה מידה גדול.
אבל אני אופטימי, זה יקרה :)
אין יותר מידי אנשים על כדור הארץ, זה שאומרים את לא עושה את זה נכון.
אם זה נכון אז מה הוא המספר הנכון שמביא איזון לכדור הארץ
NAOR2207
27-10-2022, 07:05
נקודה טובה.
אם אנחנו במערכת סגורה ("מעלינו רק רקיע" -אילן רמון) אשר מקזזת את עצמה לאיקוויליבריום כבר חמשת אלפים שנה לפי העם העברי,
ומיליוני שנים לפי העכו"ם
מה קרה פתאום שיש התפוצצות אוכלוסין?
מה, אנחנו מפץ גדול נוסף ?
lokimonster
27-10-2022, 07:59
אני בעד דילול אוכלוסין.
מכיוון שאני תערובת אני עלול להשתייך ללא מעט מעט קבוצות שיהיו מדוללות. אבל היי...
לטובת הכדור.
"המדללים" הגיעו גם לצפון אפריקה ואף החלו בטרנספר.
גם לאדמת ארץ ישראל הקדושה הם הגיעו מהאוויר ועם חאג' אמין אל חוסייני שמשנתו עדיין מתגלגלת פה ברחבי המזרח התיכון בקונסטלציה כזאת או אחרת.
בכל מקרה המזהם הכי גדול כרגע זה האדם ונשאלת השאלה איך אנו מזהמים פחות
פרות מפליצות זו הבדיחה הכי עצובה שאפשר להמציא.
אם כבר דילול אוכלוסין - אז בסלקציה לבעלי IQ נמוך אשר מאמינים בשטות הזו
https:/ www.youtube.com/watch?v=Ft_N-skpXRs אני נראה לך מאילו שלא אוכלים בשר? לא אכפת לי מה מזהם למה מזהם כמה מזהם קראתי את זה איפשהו אז עשיתי העתק הדבק לכאן נ ב אני כבר לא מאמין לכלום נ ב ב יש לי מלאנתלאפים
"
בכל מקרה המזהם הכי גדול כרגע זה האדם ונשאלת השאלה איך אנו מזהמים פחות כדי להפסיק לזהם צריך לשנות את כל האורח חיים לא חדפ לאדלק לא בניה לא כורים גרעינים לא כלי רכב זה לא ילך בחים (בעוד 10 שנים תזכרו שאני הראשון שאמרתי את זה)
NAOR2207
28-10-2022, 08:12
קראתי את זה איפשהו אז עשיתי העתק הדבק לכאן
נ ב אני כבר לא מאמין לכלום נ ב ב יש לי מלאנתלאפים מתאמאות iq
אחלה IQ יש לך. כל אחד מלמיליאן. ותודה העל שיתוף המידע הלא נחוץ הנ"ל.
לגבי העתק/הדבק - עצה חברית תחקור קצת, תקלף את הקרום של הזבל אשר מאכילים אותך. זה ישדרג לך את החיים.
למשל, האם ידעת שצמחים ניזונים מפד"ח ? שישנן חממות מועשרות בפד"ח על מנת להאיץ את הצמיחה של הגידולים?
כך שעליה בפד"ח דווקא טובה לעצים ולמחבקיהם. (מערכת סגורה אמרנו?)
מ.ש.ל.
Dresdner
28-10-2022, 09:09
כדי להפסיק לזהם צריך לשנות את כל האורח חיים לא חדפ לאדלק לא בניה לא כורים גרעינים לא כלי רכב זה לא ילך בחים (בעוד 10 שנים תזכרו שאני הראשון שאמרתי את זה)
האיחוד האירופי אומר עכשיו שכורים אטומים ליצור חשמל הם נחשבים אנרגיה ירוקה ויש עכשיו פיתוחים ל״מיני״ כורים אטומים שיוכלו להיבנות ולהתחיל להפיק חשמל בזמן קצר בהרבה מכורים קונבנציונאלים שיש היום.
אחלה IQ יש לך. כל אחד מלמיליאן. ותודה העל שיתוף המידע הלא נחוץ הנ"ל.
לגבי העתק/הדבק - עצה חברית תחקור קצת, תקלף את הקרום של הזבל אשר מאכילים אותך. זה ישדרג לך את החיים.
למשל, האם ידעת שצמחים ניזונים מפד"ח ? שישנן חממות מועשרות בפד"ח על מנת להאיץ את הצמיחה של הגידולים?
כך שעליה בפד"ח דווקא טובה לעצים ולמחבקיהם. (מערכת סגורה אמרנו?)
מ.ש.ל.
השאלה היא באיזה כמות
האיחוד האירופי אומר עכשיו שכורים אטומים ליצור חשמל הם נחשבים אנרגיה ירוקה ויש עכשיו פיתוחים ל״מיני״ כורים אטומים שיוכלו להיבנות ולהתחיל להפיק חשמל בזמן קצר בהרבה מכורים קונבנציונאלים שיש היום. התכונתי לכורי נשק גרעיני
Dresdner
28-10-2022, 15:54
התכונתי לכורי נשק גרעיני
גם הם לא פולטים גזי חממה לכן נחשבים בהקשר של התחממות גלובלית לירוקים.
גם הם לא פולטים גזי חממה לכן נחשבים בהקשר של התחממות גלובלית לירוקים. עזוב עכשיו התחממות גלובלית ישפסולת רדיואקטיבית שמעת על זה פעם?
Dresdner
30-10-2022, 15:36
עזוב עכשיו התחממות גלובלית ישפסולת רדיואקטיבית שמעת על זה פעם?
מה עזוב? על זה אנחנו מדברים, זה הנושא וזאת הסיבה שדוחפים את הרכב החשמלי.
פסולת רדיואקטיבית קוברים באדמה ואם עושים את זה נכון ההשפעה על הסביבה קרובה לאפס.
אין שום זיהום רדיואקטיבי בצרפת שמפיקה חשמל ומייצרת פצצות אטום (היחידה באיחוד) בכורים אטומים.
NAOR2207
30-10-2022, 16:46
השאלה היא באיזה כמות
מה כמות ה CO2 ?
מה כמות ה CO2 ?
אני מתכוון לומר שפדח זה טוב אבל עד כמות מסוימת ויותר מדי זה מזיק אתה טוען שלא?
NAOR2207
01-11-2022, 09:29
אני מתכוון לומר שפדח זה טוב אבל עד כמות מסוימת ויותר מדי זה מזיק אתה טוען שלא?
אני אשאל שוב - מה כמות ה CO2 באוויר?
(שאלת בונוס - מה עכוז האומואים באוכלוסיה)
אני אשאל שוב - מה כמות ה CO2 באוויר?
(שאלת בונוס - מה עכוז האומואים באוכלוסיה)
מאיפה לי לדעת מה כמות הפדח באוויר ואל תענה לי. אתה רואה אין לך מושג מה אתה כותב
אחוז האומואים משהו כמו 10 אחוז נראה לי
NAOR2207
01-11-2022, 11:13
מאיפה לי לדעת מה כמות הפדח באוויר ואל תענה לי. אתה רואה אין לך מושג מה אתה כותב
אחוז האומואים משהו כמו 10 אחוז נראה לי
אני משחית את זמני עליך וזה איסור גדול בתורה :)
לפחות הלכת להצביע ?
אני משחית את זמני עליך וזה איסור גדול בתורה :)
אדרבה תלמד את האדיוט והכסיל ותצא נשכר
לפחות הלכת להצביע ?
לא החלטתי
NAOR2207
01-11-2022, 16:23
ווחיאט אלישע שיפשפתי את העיניים זה מה שכתוב בספר התורה שלך
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%97%D7%9E%D7%9F_%D7%93%D7%95-%D7%97%D7%9E%D7%A6%D7%A0%D7%99
שכיחותו באטמוספירה (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%98%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%A8%D 7%94) היא 0.041 אחוזים (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%97%D7%95%D7%96).
ווחיאט אלישע שיפשפתי את העיניים זה מה שכתוב בספר התורה שלך
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%97%D7%9E%D7%9F_%D7%93%D7%95-%D7%97%D7%9E%D7%A6%D7%A0%D7%99
שכיחותו באטמוספירה (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%98%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%A8%D 7%94) היא 0.041 אחוזים (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%97%D7%95%D7%96).
ספר התורה שלי? ממתי?
NAOR2207
01-11-2022, 17:00
העיקר התפדחת
אין יותר מידי אנשים על כדור הארץ, זה שאומרים את לא עושה את זה נכון.
תלוי איך אתה מסתכל על הכדור- כסלע שמסתובב בחלל או בית גידול מורכב ממערכת מסובכת ומלאת חיים שפועלת באיזונים מופלאים בין כל הקיים בכל האזורים ובכל הגדלים והגבהים רק כדי ש...(נעזוב את הסיבה) שכל העסק ימשיך להתקיים ולא ייהרס. לכל "דבר" (דומם חי צומח או מרכיב) במערכת יש תנאים שיאפשרו לו לשגשג וכאלה שיגרמו לו לגווע.
ההשפעה של האדם על הכדור לא נובעת רק מכמות האנשים אלא בעיקר מהדברים שאנשים מייצרים, כולל מה שלא נמצא במחסנים לוגיסטים ואולמות ייצור- לדוגמא, סטרס.
יש אלפי סוגי בע"ח שרואים שומעים או מריחים בני אדם ונכנסים לסטרס ברמות שונות. אי אפשר לכמת את השפעת שינויי ההתנהגות של בעלי החיים שחוו תעוקה מבני אדם על עצמם, על הצמחיה ולא על האדמה שמחזיקה את הצמחיה.
אם בני האדם לא היו מייצרים סטרס -הייתי רואה צבוע בחניה נמיה בסלון ולוטרה במטבח. כל מערך השבילים הטבעי היה משתנה לחלוטין. צמחים אחרים היו גדלים במקומות אחרים, גבעות חשופות היו ירוקות ואולי ההיפך. הסטרס הוא רק דוגמא למרכיב שאי אפשר לכמת.
אי אפשר למדוד את השפעת תוצרי האדם באמת.
אנחנו כן יודעים שהאדם מזיק לטבע (כפי שהציבור חושב על המונח) ולא רק בהרג מציד ודיג.
הצגת עמדה שכל עוד אין מספר רצוי של אנשים כשאי אפשר בכלל לכמת את הנזק וההשפעות- הטענה שווה לפח.
אבל אם תנסה לאכלס באקווריום ביתי 100 דגיגוני נסיכת הנילוס תבין די מהר שהטענה בבסיסה מחזיקה מים, גם כשאין מספר מדוייק. יש גבול לכמות והאיכות והוא נמצא שם. הפואנטה היא לא המספר, אלא מה האנשים האלה עושים והאם הכדור צריך את מה שהם עושים. זה לא הפחמן או החמצן וזה לא הרעש או הלכלוך. זה הרבה מעבר.
NAOR2207
04-11-2022, 08:51
'פְּרוּ וּרְבוּ וּמִלְאוּ אֶת הָאָרֶץ וְכִבְשֻׁהָ, וּרְדוּ בִּדְגַת הַיָּם וּבְעוֹף הַשָּׁמַיִם וּבְכָל חַיָּה הָרֹמֶשֶׂת עַל הָאָרֶץ'.
סטרס עאלק.
מתנהל כאן בירור חד משמעי בין בני האדם .
או שאתה עובד עבודה זרה, ה"מדע" היא הדת שלך. מאמין במודל ההליוצנטרי, ושאתה אפס מאופס ביקום הגדול והאינסופי (אגב איך זה מסתדר עם הכח והיכולת לשנות אקלים אין לי מושג) , יש לך תמונה של גרטה ליד המיטה שאתה מנשק כל בוקר, ואתה החלק ב ב"הורה ב"
או.
שאתה מאמין בבורא ובתורה הקדושה. וממנה נגזר שהאדם הוא פאר היצירה "ותחסירהו מעט מן האלוקים"
תזכורת -
https://www.youtube.com/watch?v=1T9ddUCcC7U
https://youtu.be/e3iH-Ue0E1c
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
Dresdner
04-11-2022, 22:01
תלוי איך אתה מסתכל על הכדור- כסלע שמסתובב בחלל או בית גידול מורכב ממערכת מסובכת ומלאת חיים שפועלת באיזונים מופלאים בין כל הקיים בכל האזורים ובכל הגדלים והגבהים רק כדי ש...(נעזוב את הסיבה) שכל העסק ימשיך להתקיים ולא ייהרס. לכל "דבר" (דומם חי צומח או מרכיב) במערכת יש תנאים שיאפשרו לו לשגשג וכאלה שיגרמו לו לגווע.
ההשפעה של האדם על הכדור לא נובעת רק מכמות האנשים אלא בעיקר מהדברים שאנשים מייצרים, כולל מה שלא נמצא במחסנים לוגיסטים ואולמות ייצור- לדוגמא, סטרס.
יש אלפי סוגי בע"ח שרואים שומעים או מריחים בני אדם ונכנסים לסטרס ברמות שונות. אי אפשר לכמת את השפעת שינויי ההתנהגות של בעלי החיים שחוו תעוקה מבני אדם על עצמם, על הצמחיה ולא על האדמה שמחזיקה את הצמחיה.
אם בני האדם לא היו מייצרים סטרס -הייתי רואה צבוע בחניה נמיה בסלון ולוטרה במטבח. כל מערך השבילים הטבעי היה משתנה לחלוטין. צמחים אחרים היו גדלים במקומות אחרים, גבעות חשופות היו ירוקות ואולי ההיפך. הסטרס הוא רק דוגמא למרכיב שאי אפשר לכמת.
אי אפשר למדוד את השפעת תוצרי האדם באמת.
אנחנו כן יודעים שהאדם מזיק לטבע (כפי שהציבור חושב על המונח) ולא רק בהרג מציד ודיג.
הצגת עמדה שכל עוד אין מספר רצוי של אנשים כשאי אפשר בכלל לכמת את הנזק וההשפעות- הטענה שווה לפח.
אבל אם תנסה לאכלס באקווריום ביתי 100 דגיגוני נסיכת הנילוס תבין די מהר שהטענה בבסיסה מחזיקה מים, גם כשאין מספר מדוייק. יש גבול לכמות והאיכות והוא נמצא שם. הפואנטה היא לא המספר, אלא מה האנשים האלה עושים והאם הכדור צריך את מה שהם עושים. זה לא הפחמן או החמצן וזה לא הרעש או הלכלוך. זה הרבה מעבר.
ואני חשבתי ששמעתי כבר הכל, סטרס, נו באמת כבר מה שזהבה גלאון אומרת נשמע יותר הגיוני
....
או שאתה עובד עבודה זרה, ה"מדע" היא הדת שלך.
...-או שאתה מאמין בבורא ובתורה הקדושה.
https://www.youtube.com/watch?v=1T9ddUCcC7U
מילא הדיכוטומיה אבל פספסת את הפואנטה.
אי אפשר למדוד את ההשפעה של בני האדם על הטבע, לדוגמא הבאתי את השפעת הסטרס.
ניסיתי להמחיש שלא הכל שחור ולבן.
אפשר להיות מדען דתי ואפשר לתת אמון בחלק מהמדע או בחלקים מהתנ"ך.
אפשר להאמין בבורא ואפשר להאמין במתמטיקה. זה לא בדיוק סותר, לעניות דעתי.
אפשר לרכב על אופנוע שטח עם פגיעה גדולה או מינימלית.
אפשר לדוג ולשמור על אוכלוסיית הדגים.
ואפשר להמשיך ולהרוס, לכרות, לזהם, להכחיד כדי להתרבות עוד ועוד- עד שיום אחד זה כבר לא יהיה אפשרי.
על זה אני מקווה שאנחנו מסכימים. בשטח נתון יש מספר מוגבל שבו אפשר לשכן אנשים להאכיל ולהשקות אותם ולדאוג להם לאנרגיה.
כל זה אומר תומך בפואנטה- מספר בני האדם הוא לא העניין אלא ההשפעה שלהם על הסביבה.
ההשפעה נובעת מתפיסות אמונות וגישות והתפיסות האמונות והגישות נובעות ממה שהם יודעים.
___
נניח מצב היפותטי.
מתגלים מקור אנרגיה נקיה בלתי מוגבלת יישימה שלא מזהמת ומקורות מים ומזון בלתי מוגבלים ולא מזהמים.
במצב הנוכחי של האנושות, זה יביא לשלום ואחווה נצחיים בין בני האדם או שיהיו עוד מלחמות?
NAOR2207
05-11-2022, 23:05
אי אפשר למדוד את ההשפעה של בני האדם על הטבע,
רגע. זה אומר שניצחתי ואתם יכולים לסגור עכשיו את הבסטה? כאילו שח מט שלי?
אפשר גם שהכלב שלך לא יחרבן לי מול השער או שלא תעשה קרויוקי של סטטיק ובן זיבי אחרי תשע בלילה
___
נניח מצב היפותטי.
מתגלים מקור אנרגיה נקיה בלתי מוגבלת יישימה שלא מזהמת ומקורות מים ומזון בלתי מוגבלים ולא מזהמים.
במצב הנוכחי של האנושות, זה יביא לשלום ואחווה נצחיים בין בני האדם או שיהיו עוד מלחמות?
אבל מה זה קשור ל CO2 ??? (אפס נקודה אפס משהו אחוז. להזכירך)
באמת לא בדקתי,
אבל העובדה שהאחוז הוא נמוך, לא אומרת שאין לזה השפעה.
השוואה,
האם היית מוכן שיהיה לך בגוף אפס נקודה אפס משהו אחוז ציאניד?
שוב,
לא יודע אם יש השפעה או אין. אבל אם אתה רוצה להעלות טענה, אל תהיה תמגוג, תראה גם ש 0.0x הם באמת חסרי השפעה.
NAOR2207
06-11-2022, 11:31
לא יודע אם יש השפעה או אין. אבל אם אתה רוצה להעלות טענה, אל תהיה תמגוג, תראה גם ש 0.0x הם באמת חסרי השפעה.
מדהים!!!
הטענה שיש השפעה באה מהצד שלכם זומבים.
וחובת ההפרכה עלי???
ואני דמגוג.
עולם הפוך ראיתי
אולי עליה בטמפ' בעקבות שינויים סולארים מגבירים את אחוז הפד"ח ?
יש מעט מאד מאד מחקרים אשר מאשררים זאת עם גרפים, אבל הם לא ממומנים ומתוקצבים, ובגלל זה הם מועטים.
האג'דה שלכם תוקעת חץ ומסביבו מציירת מטרה.
ושוב - נא להבחין בין זיהום לבין פד"ח .
אף אחד לא אוהב שמחרבנים לו בסלון. גם לא "מכחישי האקלים"
איזו אג'נדה?
יש לי אג'נדה?
הרכב השני שלי הוא סולר מזהם, ואני אוכל בשר בקר מתי שמזדמן.
אני פשוט אומר שלצעוק שאחוז x או y של משהו הוא חסר משמעות מכיוון שאין ליאו לך מושג מה המשמעות של זה.
אני גםלא אומר שאתה טועה,
אני רק אומר שאתה לא מביא כאן טיעון, אל דמגוגיה (גם אם אתה לא מתכוון לזה).
אם היית רושם מיד אחרי המשפט שרשמת גם משהו בסגנון של "הוכח שפחות מ1% הוא חסר משמעות ולא מדיד מבחינת כליאת קרניים חוזרות" (או שקרכלשהו אחר) היה אפשר להתייחס לזה.
אחרת זה בבל"ת בדיוק כמו שיזוף הרקטום.
NAOR2207
06-11-2022, 12:10
אני אחזור שוב -
אתה טוען שאם אחוז הפחמן עולה ב 0.01 אחוזים - הטמפ' תעלה במעלה, ואז כל האנטרטיקות ימסו ואז יהיה צונאמי ואז הילדים שלנו ימותו. תוך 10 שנים! מה שנטען כבר לפני 30 שנה!!!
ועכשיו אני צריך לשבור שיניים להפריך את הגוזמאה הזו?
תודה יש לי דברים טובים יותר לעשות, למשל לשזף חור תחת - עובדה שזה עזר לי לא למות מקורונה בלי שום סמרטוט על הפנים או זריקת רעל.
אבל אני לא טוען את זה.
אני רק אומר שצעקנים יש מספיק בפייסבוק.
כאן הייתי מצפה לדיון יותר ענייני.
NAOR2207
06-11-2022, 19:19
אתה צודק סליחה שאני מוריד את רמת הדיון
https://images3.memedroid.com/images/UPLOADED172/622d6d3cefb94.jpeg
https://www.youtube.com/watch?v=oYhCQv5tNsQ
Dresdner
06-11-2022, 20:00
אבל אני לא טוען את זה.
אני רק אומר שצעקנים יש מספיק בפייסבוק.
כאן הייתי מצפה לדיון יותר ענייני.
מאד קשה לעשות דיון ענייני עם רוב האינפורמציה מוטה לצד מאד מסויים ואינפורמציה שלא מוגדרת פייק ניוז.
קח לדוגמא את החיסונים בזמן הקורונה אתה הוגדרת משוגע (ע״ע אושרת קוטלר, אורלי וגיא) אם הבעת חששות לגבי בטיחותו.
היום כבר יש מקורות מוסמכים שהחליטו סופסוף לשבור שתיקה ואומרים שיש בעיתיות עם החיסון והוא בוודאות לא בטוח כמו שאמרו, לדוגמא יש איסור עכשיו לחולי סרטן לקבל אותו בהרבה מדינות בגלל שהוא מעודד גדילת תאים סרטניים.
חזרה לנושא שלנו גם כאן עוד כמה עשורים ילמדו על התרמית הזאת בבית הספר או שפשוט יעדיפו לשכוח את הטימטום המשיחי הזה אבל זה יהיה אחרי שמיליונים ימותו (אל דאגה לא בעולם המערבי) בגלל שהכלכלה הירוקה לא עובדת.
מאד קשה לעשות דיון ענייני עם רוב האינפורמציה מוטה לצד מאד מסויים ואינפורמציה שלא מוגדרת פייק ניוז.
קח לדוגמא את החיסונים בזמן הקורונה אתה הוגדרת משוגע (ע״ע אושרת קוטלר, אורלי וגיא) אם הבעת חששות לגבי בטיחותו.
היום כבר יש מקורות מוסמכים שהחליטו סופסוף לשבור שתיקה ואומרים שיש בעיתיות עם החיסון והוא בוודאות לא בטוח כמו שאמרו, לדוגמא יש איסור עכשיו לחולי סרטן לקבל אותו בהרבה מדינות בגלל שהוא מעודד גדילת תאים סרטניים.
חזרה לנושא שלנו גם כאן עוד כמה עשורים ילמדו על התרמית הזאת בבית הספר או שפשוט יעדיפו לשכוח את הטימטום המשיחי הזה אבל זה יהיה אחרי שמיליונים ימותו (אל דאגה לא בעולם המערבי) בגלל שהכלכלה הירוקה לא עובדת.אפשר הפניות למקורות שמאשרים הגבלות כאלה? אני מצאתי רק דיווחים אנקדותים
מילא הדיכוטומיה אבל פספסת את הפואנטה.
אי אפשר למדוד את ההשפעה של בני האדם על הטבע, לדוגמא הבאתי את השפעת הסטרס.
ניסיתי להמחיש שלא הכל שחור ולבן.
אפשר להיות מדען דתי ואפשר לתת אמון בחלק מהמדע או בחלקים מהתנ"ך.
אפשר להאמין בבורא ואפשר להאמין במתמטיקה. זה לא בדיוק סותר, לעניות דעתי.
אפשר לדוג ולשמור על אוכלוסיית הדגים.
ואפשר להמשיך ולהרוס, לכרות, לזהם, להכחיד כדי להתרבות עוד ועוד- עד שיום אחד זה כבר לא יהיה אפשרי.
על זה אני מקווה שאנחנו מסכימים. בשטח נתון יש מספר מוגבל שבו אפשר לשכן אנשים להאכיל ולהשקות אותם ולדאוג להם לאנרגיה.
כל זה אומר תומך בפואנטה- מספר בני האדם הוא לא העניין אלא ההשפעה שלהם על הסביבה.
ההשפעה נובעת מתפיסות אמונות וגישות והתפיסות האמונות והגישות נובעות ממה שהם יודעים.
___
נניח מצב היפותטי.
במצב הנוכחי של האנושות, זה יביא לשלום ואחווה נצחיים בין בני האדם או שיהיו עוד מלחמות?אני לא יודע עד כמה זה קשור לדיון אבל תמיד כף להפליג לכיוונים נוספים. פעם שעברה שהעולם התקרב ל"גבול" של האוכלוסיה המציאו את הדישון התעשיתי. לך תדע מה צופן העתיד
https://www.bbc.com/news/business-38305504
Dresdner
06-11-2022, 22:13
אפשר הפניות למקורות שמאשרים הגבלות כאלה? אני מצאתי רק דיווחים אנקדותים
אני כבר לא מעלה קישורים כי על כל קישור יש איפה שהוא fact checking מטעם האיחוד או הWEF שטוען אחרחת ככה שזה חסר טעם במיוחד שאתה כבר הכנת את טיעון ה״אנקדותי״
עובדתית בישראל אם אתה חולה סרטן ותיגש לקבל את החיסון השלישי או הרביעי לא יתנו לך.
אגב בדיוק לפני שבוע בגרמניה בערוץ NTV שאין יותר מיין סטרים ממנו פירסם שמחקר גרמני מצא שהקורונה מעשה ידי אדם, לא עטלפים ולא השוק שליד המעבדה, וירוס שברח לסינים, שאמרו את זה בתקופת הקורונה אותו ערוץ קרא לזה פייק ניוז.
לאט לאט השקרים נחשפים.
מבחינת התחממות גלובלית אתה לא שואל את עצמך איך ניו יורק לא מתחת למים כבר?
Dresdner
06-11-2022, 22:56
אגב מה ש א הזקן כתב ומה שחברת וולבו פירסמו זה פחות או יותר אותו הדבר מה שפרופסור במכון ממשלתי גרמני כתב לפני 3-4 שנים רק שהמחקר שלו הקדים את זמנו והורידו את המחקר שלו מהאינטרנט (כנראה פוטר) והשיא היה שהEU נתן לתלמידי בית ספר לעשות fact check למחקר והם מצאו שהחישובים בו אינם נכונים ואז העלו את זה מבלי להתבייש לאתר של הEU
אגב מה ש א הזקן כתב ומה שחברת וולבו פירסמו זה פחות או יותר אותו הדבר מה שפרופסור במכון ממשלתי גרמני כתב לפני 3-4 שנים רק שהמחקר שלו הקדים את זמנו והורידו את המחקר שלו מהאינטרנט (כנראה פוטר) והשיא היה שהEU נתן לתלמידי בית ספר לעשות fact check למחקר והם מצאו שהחישובים בו אינם נכונים ואז העלו את זה מבלי להתבייש לאתר של הEUאני מסכים איתך שהעיתונות בעייתית. אחת הבעיות שאחד המחקרים הראשונים פרסם טווח של התחממות גלובלית והעיתונות לקחה את המקרה הגרוע ביותר ומאז כולם מדברים על זה שהמדענים טעו. בינתיים לפי הבנתי אנחנו עדיין בתוך התחזיות של אותו מחקר מושמץ. בעייה שנייה זה לאנשי הארץ השטוחה אז לא נראה לי קשור לפה.
חוץ מזה השוואת מפות מראה שהקרחונים נסוגים המים עולים (איי מרשל) וכו.
האם הבעייה שלך זה הסיבה לכך או הקצב או התחזית או הניסיונות לסיכול?
Dresdner
07-11-2022, 00:49
אני מסכים איתך שהעיתונות בעייתית. אחת הבעיות שאחד המחקרים הראשונים פרסם טווח של התחממות גלובלית והעיתונות לקחה את המקרה הגרוע ביותר ומאז כולם מדברים על זה שהמדענים טעו. בינתיים לפי הבנתי אנחנו עדיין בתוך התחזיות של אותו מחקר מושמץ. בעייה שנייה זה לאנשי הארץ השטוחה אז לא נראה לי קשור לפה.
הבעיה שלי זה שכמו שמישהוא כבר אמר לפני, הם לא מסוגלים לחזות את מזג האוויר מחר אז בעוד 10 שנים?
מכיר if you build it they will come? עם ההתחממות הגלובלית זה אותו הדבר, יש בכל העולם אוניברסיטאות עם תארים בתחום ההתחממות הגלובלית ושהסטודנטים האלו יוצאים לעולם זה כמו להיות עם פטיש ולראות רק מסמרים, תוצאות המחקרים ידועים מראש כי הרי הם ירקו לבאר שהם שותים ממנה.
עכשיו אם התחממות גלובלית אכן מעשה ידי אדם או לא לפי דעתי לא משנה אם אכן קוורה כאן משהוא כזה זה מגוחך לחשוב שאנחנו יכולים לעשות משהוא לעצור את זה בטכנולוגיה הקיימת.
JohnnyDough
07-11-2022, 01:00
אני מסכים איתך שהעיתונות בעייתית. אחת הבעיות שאחד המחקרים הראשונים פרסם טווח של התחממות גלובלית והעיתונות לקחה את המקרה הגרוע ביותר ומאז כולם מדברים על זה שהמדענים טעו. בינתיים לפי הבנתי אנחנו עדיין בתוך התחזיות של אותו מחקר מושמץ. בעייה שנייה זה לאנשי הארץ השטוחה אז לא נראה לי קשור לפה.
אתה מזכיר את איי מרשל אבל הם אטולים, שוניות אלמוגים ששרדו שקיעה של איים וולקניים. לכל עניין וצורך, האיים האלה הם יצור אורגני חי והמצב שלהם דינאמי. חלקים מסוימים יכולים לשקוע ואחרים לעלות. תעבור על מחקרים שדנים בנושא הזה ותגלה לא מעט כנות בנוגע לזה שאין להם ממש מושג ושהם מתעסקים בעיקר בספקולציות.
חשוב להזכיר שהאטולים ששוקעים באיי מרשל עושים את זה בקצב גבוה בהרבה מזה של עליית מפלס המים הגלובלית (בעצמה, מאוד מינורית) ולצידם יש גם אטולים שדווקא מטפסים (טובלו השכנה גדלה בכמה אחוזים בעשרות השנים האחרונות).
גם המלדיביים היו אמורים כבר להתפנות אבל הסינים בונים שם בקצב מטורף וזה אומר שהכלכלנים חושבים שמדובר בפיקציה.
יש שטיפת מוח ירוקה, אין בכלל ספק. מאוד קל לקדם אג'נדות גלובליות כשיש לך מדענים חברתיים.
כאלה שמונעים מתוך יצר שלא קשור לתחום עיסוקם.
לתפיסתי בישראל קידמו בעשורים האחרונים מספר אג'נדות שצמחו באופן לא אורגני בנוסף לירוקיזם כמו הומואיזם או שלומאיזם.
זה אומר שמישהו שפך כסף כדי לממן מחקרים, להפיץ אותם, לעשות יח"צ בתקשורת הממוסדת ובעיקר להשתיק כל אדם שחושב אחרת.
כל זה עדיין לא אומר שאנחנו משפיעים על הכדור לטובה ואין נזק.
אמנם הזיהום ממנועי בעירה כנראה אינו הגורם להתחממות כדור הארץ אבל משהו משתנה באופן מהיר יחסית באקלים.
עם כל הידע והאינטרטט קשה מאוד להבין באמת מה קורה בקנה מידה כזה. מבחינתי זה דומה מאוד לקורונה.
יש קבוצה "ממסדית" שמקדמת סגרים וחיסונים במימון רב ויש קבוצה "אנרכיסטית" שמתנגדת ובשתי הקבוצות ההתנהגות השלטת והרושם האישי שלי שלא הכל מתרחש מתוך דאגה לציבור. לכן המידע באף אחד מהקבוצות לא מונגש מבוסס ושקוף. צריך כביכול להאמין ולבחור צד ולא לקבל החלטה שנסמכת על נתונים.
אנחנו לא יודעים הכל. באסה.
יאללה נקים קבוצת מחקר פרטית
Dresdner
07-11-2022, 11:35
כדי להבין את הטימטום צריך להסתכל על העבר, על שנות ה70 וה global cooling התחזיות של אל גור שלא התממשו, הקביעה שמונסודיום גלוטומת מסוכן לבריאות שבסוף מסתבר שעדיף על מלח, הקולסטרול בביצים שהפכו לתקופה לאוייב העם ועוד, נראה שכבר עשורים מדענים קובעים את התוצאה ואז עושים את המחקר סביב זה.
ה״משבר האקלימי״ רץ הכי הרבה זמן משאר התרמיות כי יש בתוכו הרבה אג׳נדות שונות, גם גרטה פתאום התחילה להגיד שצדק חברתי ואיכות הסביבה לא יכולים להיות מופרדים.
מבחינתי הכל זה חלק מקומוניזם 2.0 שמסתתר מאחורי כל זה.
the striker
07-11-2022, 11:51
כדי להבין את הטימטום צריך להסתכל על העבר, על שנות ה70 וה global cooling התחזיות של אל גור שלא התממשו, הקביעה שמונסודיום גלוטומת מסוכן לבריאות שבסוף מסתבר שעדיף על מלח, הקולסטרול בביצים שהפכו לתקופה לאוייב העם ועוד, נראה שכבר עשורים מדענים קובעים את התוצאה ואז עושים את המחקר סביב זה.
ה״משבר האקלימי״ רץ הכי הרבה זמן משאר התרמיות כי יש בתוכו הרבה אג׳נדות שונות, גם גרטה פתאום התחילה להגיד שצדק חברתי ואיכות הסביבה לא יכולים להיות מופרדים.
מבחינתי הכל זה חלק מקומוניזם 2.0 שמסתתר מאחורי כל זה.
בול, קלעת בומבה. מדובר באג'נדות שנועדו להנדס התנהגויות.
JohnnyDough
07-11-2022, 12:03
די ישן אבל ״הוצף״ בימים האחרונים. מסביר את העניין די טוב:
https://www.youtube.com/watch?v=-bYAQ-ZZtEU
NAOR2207
07-11-2022, 15:47
ואני אציף את זה שוב למי שפיספס,
במקום להזין את המוח שלכם בצואה כמו נינג'ה ישראל או המהדורה, או נטפליץ - עדיף שתצפו בזה
https://www.youtube.com/watch?v=oYhCQv5tNsQ
נאור, באמת?
שעה ורבע. בלי לדעת מי הרשע ומה הסוף.
NAOR2207
07-11-2022, 18:14
נאור, באמת?
שעה ורבע. בלי לדעת מי הרשע ומה הסוף.
שמענו אותך שמענו, זו לא הפעם הראשונה שלך.
הפוסטים שלך לא פחות מייגעים.
אז מה חדש בנטפליץ?
הבעיה אינה צורת המנוע או פליטת המזהמים הבעיה העיקרית היא הנדל"ן שהמכונית תופסת.
אם רכב ממוצע תופס X שטח רבוע תכפילו במספר המכוניות ותגלו כמה מ"ר תופסות כל המכוניות בעולם.
נכון אנחנו מחבאים אותם בקומת מתחת לאדמה, לפני 30-40 שנה זה היה הזוי כי כולן חנו ברחוב.
עתודות הבניה והשטחים למגורים נגמרים יש בנייה לגובה אבל עדין לכל משפחה יש לפחות 2 מכוניות ויותר...
הכבישים למבואות הערים ובתוכם נשארים זהים אין אפשרות להרחיב או לשנות כבישים בערים הצפופות יש מקום
מוגבל. אז הפתרון יהיה להוריד מכוניות מהכבישים כי אין ביררה אחרת.
המכוניות גדלו ותפחו הכבשים שלהם לא:
https://scontent.ftlv19-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/314900762_10227391204193328_7841665508768235991_n. jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=RkkbZZ04X9wAX9SRhBI&_nc_ht=scontent.ftlv19-1.fna&oh=00_AfCDYvlNDeVji0KY_Ich91qG83nC6OirMfJUyYgTcxTZ wg&oe=636E59BB
Dresdner
08-11-2022, 10:09
אם רכב ממוצע תופס X שטח רבוע תכפילו במספר המכוניות ותגלו כמה מ"ר תופסות כל המכוניות בעולם.
נכון אנחנו מחבאים אותם בקומת מתחת לאדמה, לפני 30-40 שנה זה היה הזוי כי כולן חנו ברחוב.
עתודות הבניה והשטחים למגורים נגמרים יש בנייה לגובה אבל עדין לכל משפחה יש לפחות 2 מכוניות ויותר...
הכבישים למבואות הערים ובתוכם נשארים זהים אין אפשרות להרחיב או לשנות כבישים בערים הצפופות יש מקום
https://scontent.ftlv19-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/314900762_10227391204193328_7841665508768235991_n. jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=RkkbZZ04X9wAX9SRhBI&_nc_ht=scontent.ftlv19-1.fna&oh=00_AfCDYvlNDeVji0KY_Ich91qG83nC6OirMfJUyYgTcxTZ wg&oe=636E59BB
זה מזכיר לי שתמיד טוענים שהאדם מייצר כמויות זבל בכמיות ואין מקום לזבל והנה יש מקום והרבה, המזבלות ברחבי העולם לא תופסות הרבה מקום ואין שום בעיה להמשיך בחיינו.
לגבי המכוניות אתה צודק אבל זאת בעיה רק של גג 10 אחוז מערי העולם, ברוב העולם המכוניות מפוזרות בכפרים ועיירות קטנות.
למשל ארצות הברית, אפשר לספור בשתי ידיים את הערים הצפופות אבל השאר זה מרחבים עצומים ללא בעיה להכיל 2 רכבים למשפחה אחת.
הפיתרון שאתה מציעה הוא לבעיה רצינית אבל לא כזאת שדורשת פיתרון רוחבי על כל מקום בעולם.
NAOR2207
08-11-2022, 11:34
כן.
אז בוא נגור בכלוברכבת
https://www.youtube.com/watch?v=hBnVJjbP-ms
זה מזכיר לי שתמיד טוענים שהאדם מייצר כמויות זבל בכמיות ואין מקום לזבל והנה יש מקום והרבה, המזבלות ברחבי העולם לא תופסות הרבה מקום ואין שום בעיה להמשיך בחיינו.
גרמניה משלמת למדינות עולם שלישי עבור יבוא זבל ופלסטיק ממוחזר.
המטמנות מתמלאות ומזהמות. אפשר לראות את זה בעין בלתי מזויינת. הים מזוהם וזה מסכן את תעשיית הדיג.
מטמנות רחוקות מייקרות את עלות ניהול הזבל. יש רכבת זבל דרומה. הזבל לא היה מהווה בעיה אם היו יודעים איך להיפטר ממנו.
ועדיין, רוב הירוקים משחקים בקקי. כנס האקלים במצרים במימון קוקה קולה. חברה שמייצרת 150 מיליארד בקבוקי פלסטיק בשנה. אלופת העולם בזיהומי פלסטיק.
את הארגונים שצצו נגד קרינה סלולארית בישראל מימנו בסופו של דבר...-חברות הסלולר.
הטירוף נמצא שם בכל הצדדים ובכמויות מבהילות.
Dresdner
08-11-2022, 17:40
גרמניה משלמת למדינות עולם שלישי עבור יבוא זבל ופלסטיק ממוחזר.
המטמנות מתמלאות ומזהמות. אפשר לראות את זה בעין בלתי מזויינת. הים מזוהם וזה מסכן את תעשיית הדיג.
מטמנות רחוקות מייקרות את עלות ניהול הזבל. יש רכבת זבל דרומה. הזבל לא היה מהווה בעיה אם היו יודעים איך להיפטר ממנו.
ועדיין, רוב הירוקים משחקים בקקי. כנס האקלים במצרים במימון קוקה קולה. חברה שמייצרת 150 מיליארד בקבוקי פלסטיק בשנה. אלופת העולם בזיהומי פלסטיק.
את הארגונים שצצו נגד קרינה סלולארית בישראל מימנו בסופו של דבר...-חברות הסלולר.
הטירוף נמצא שם בכל הצדדים ובכמויות מבהילות.
יש לך גוגל earth? אם המטמנות היו מפוצצות ליד כל עיר הייתה רואה אתרים שלמים עם הרי זבל אבל אתה לא תראה כלום בגוגל אלה אם תכתוב כתובת מדוייקת ותעשה זום
הפחידו אותנו שנשחה בזבל וזה לא קרה, את חיריה הפכו לפארק יפייפה.
עכשיו לגבי פלסטיק, גם כן מכרו לנו שזה רע למרות שההפך הוא הנכון התחלופות לפלסטיק גרועות יותר והפלסטיק זה רע במיעוטו, העניין עם פלסטיק זה שצריך לזרוק אותו לפח או למיחזור ולא בטבע או בים
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft