צפייה בגרסה מלאה : התלבטות לגבי מערכות אלקטרוניות, אדוונצ'ר 250 (אופנוע ראשון)
קצת התרשלתי וקיבלתי תחושה שאופנוע ששמתי את עיני עליו מאובזר בכל טוב הבקרות האלקטרוניות שיש להציע:
משיכה TCS
ABS להטיה
יציבות ASC
בנוסף לכמה דברים שאוכל להתפשר עליהם כמו תצוגה, MY RIDE וכן מצערת אלקטרונית ואפשרות לקוויקשיפטר.
עד כמה כל אחד מאלה משמעותי? בדגש על בטיחות.
המטרה היא לקבל טעימה מהתחום מבלי לפרוץ יותר מדי את התקציב.
קצת התרשלתי וקיבלתי תחושה שאופנוע ששמתי את עיני עליו מאובזר בכל טוב הבקרות האלקטרוניות שיש להציע:
משיכה TCS
ABS להטיה
יציבות ASC
בנוסף לכמה דברים שאוכל להתפשר עליהם כמו תצוגה, MY RIDE וכן מצערת אלקטרונית ואפשרות לקוויקשיפטר.
עד כמה כל אחד מאלה משמעותי? בדגש על בטיחות.
המטרה היא לקבל טעימה מהתחום מבלי לפרוץ יותר מדי את התקציב.
טעימה מאיזה תחום אתה מנסה לקבל? מתחום האלקטרוניקה היי-אנד? או מתחום הרכיבה על אופנועים?
רוב אופנועי ה-250 לא מצויידים (עדיין) במערכות אלקטרוניות מתקדמות פרט ל-ABS (פשוט) ומסך TFT (כי זה באופנה).
כך שאני לא בטוח שאני יודע על מה שמת עין.
לשאלתך מה "משמעותי" - אני אישית מעדיף את האופנוע שלי כמה שיותר אנאלוגי. רוכב על אופנועים ללא ABS (שלא לדבר על כל שאר הקיצורים שמנית) כבר 12 שנה, נהנה מכל רגע ועדיין חי כדי לספר על זה.
כמובן שיש המון אנשים שאוהבים קדמה ואלקטרוניקה, ויגידו שהם לא מסכימים איתי - וזה בסדר.
עובדתית, למי שאוהב אופנועים ורכיבה - גם DR650 (דינוזאור שאין בו אלקטרוניקה, רק חשמל) - יספק הרבה כיף והנאה בתור אופנוע ראשון.
אביעד אברהמי
19-12-2022, 21:15
בגדול מסכים עם KKatkov.
מערכת ABS היא בהחלט חשובה, בעיקר לרוכבים פחות מנוסים, אבל בכל מקרה זו מערכת חובה לפי תקן. ב-250 אדוונצ'ר אין ABS להטיה אלא ABS רגיל, ויש לו אופציית ניתוק גלגל אחורי. לא צריך יותר מזה.
מערכת בקרת אחיזה ומערכת בקרת יציבות אינן נדרשות בכלי בנפח כזה.
הרושם הראשוני שלי היה שהאופנוע המדובר התברך בכל המערכות האלה, והוא לא.
שמע, ברכב הראשון שנהגתי בו היה קרבורטור וארבעה הילוכים, ולא היה מזגן. היום לא יעלה על דעתי לקנות רכב לשימוש יומיומי ללא abs, esp כריות אוויר ומזגן.
ברור לי שעולם הדו"ג לא מציע את התנאים האלה, אבל ההמלצות שנתקלתי בהן בפורום הן להעדיף כלי עם abs לפחות.
רציתי לשאול מה היתרון המעשי של יתר המערכות שציינתי.
ברור לי שאפשר להנות גם בDR מיושן.
תודה רבה על ההתייחסות!
עדיין לא הבנתי איזה אופנוע זה, אבל באופן כללי כמה שיותר "קטן" הכלי (סמ"ק/מחיר) ככה יהיה בו פחות שיט. 250ים יגיעו בד"כ עם ABS ולפעמים עם בקרת אחיזה. דעתי כרוכב חדש(ish) לרוכב חדש על כמה משמעותית כל תוספת מהרשימה שציינת:
* ABS: מאד. נדיר שיופעל בעצירה בקו ישר או בזווית סבירה, אבל כשתעלה על משהו חלקלק ותדפוק ברקס כנראה שזה ימנע נפילה (למי שפעם עלה על קרטון או פלקט...).
* בקרות אחיזה (על מגוון השמות הרחב שלהן): משמעותית, אבל גם תלוי ברוכב ותלוי בכלי. הרושם שלי שכמה שיותר קטן הכלי ככה יותר סיכוי שתזדקק למערכת. כשרכבתי על וספה (24 סוס על 160 קילו) הצלחתי להפעיל אותה כמה פעמים וזה הציל כמה החלקות, בגוצי (76 סוס על 230 קילו) לא משנה כמה גז אני מרביץ (עד גבול מסויים, כן?) הצמיגים דבוקים לכביש כמו שליכטה.
* תצוגה וניווט: זניח. מהירות, סל"ד והילוך, כל השאר הפלאפון שלך יכול להשלים לך.
* מצערת אלקטרונית: זניח. הרעיון העיקרי פה הוא מיפוי גז (?; Throttle map), מה שמאפשר מצב ספורט וגשם וכו'. נחמד על הנייר, אבל בכלים קטנים יותר יש מספיק מרווח סיבוב לתפעל אופנוע בביטחון על כביש רטוב וספורט אתה (כנראה) לא הולך לעשות עם 250 סמ"ק.
* Quickshifter: תלוי בכלי, אבל בגדול נמוכה. אני בלי יותר מדי ניסיון פה, אבל שני הסנט שלי - יכול למנוע קפיצות ונעילה של הגלגל האחורי בייחוד כשמעבירים למטה בהילוכים נמוכים, אבל אם כבר אז שיהיה Slipper clutch. תפעול חלק ומהיר של הילוכים זה חלק אינטגרלי מרכיבה על אופנוע, ועם ניסיון והיכרות עם הכלי אתה אמור להגיע לרמה שאולי לא מייתרת QS, אבל לא מצריכה אותו. עם זאת, לא היה לי, לא ניסיתי, כרוכב חדש על הילוכים אציין שבינתיים זה בעיקר קוץ בתחת ואני רואה הרבה היגיון ונוחות במערכת. :tomato2:
אני חושב שת'כלס מלבד ABS ובקרת אחיזה מה שתורם הכי הרבה לבטיחות ברכיבה זו השתלמות רכיבה ועירנות.
vitalik.t
20-12-2022, 01:05
יש דבר כזה adventure 250cc?
יש לבנלי וסוזוקי כנראה עוד כמה תלוי סיווג ואני התכוונתי לכלי של קטמ שנקרא בפשטות אדוונצ'ר 250 ומיוצר בהודו.
אביעד קלע לכוונתי אבל השאלה בכל מקרה הייתה כללית ולא על דגם מסוים.
תודה על מגוון הדיעות!
פתוח גם לביקורת על האדוונצ'ר בנפח שהביטוח מאפשר.
כביש בעיקר, סופשבוע אולי מעט שבילים קצרים שכל רכב עובר בהם, מעט מאוד הרכבה אם בכלל.
המטרה העיקרית היא כביש בינעירוני מהיר קצר (20 כיוון) עם נתיבים צרים ללא שוליים, ופקוק.
האם זהו הכלי החזק ביותר כיום עד 250?
איך הצמיגים המתלים והמבנה שלו בכביש? בהנחה שהתנוחה שלו יותר נעימה מזו של אחיו הערום.
פתוח גם לביקורת על האדוונצ'ר בנפח שהביטוח מאפשר.
כביש בעיקר, סופשבוע אולי מעט שבילים קצרים שכל רכב עובר בהם, מעט מאוד הרכבה אם בכלל.
המטרה העיקרית היא כביש בינעירוני מהיר קצר (20 כיוון) עם נתיבים צרים ללא שוליים, ופקוק.
האם זהו הכלי החזק ביותר כיום עד 250?
איך הצמיגים המתלים והמבנה שלו בכביש? בהנחה שהתנוחה שלו יותר נעימה מזו של אחיו הערום.
כחדשים, יש לך רק 3 דגמים לבחור מהם: DL250 ויסטרום, TRK251 של בנלי והאדוונצ'ר של KTM.
מבין שלושתם, האדוונצ'ר הוא היחיד שמגיע עם צמיגים במידות דו"ש (19'' מלפנים) בעוד שהשניים האחרים מגיעים עם צמיגים במידות כביש טהורות.
על הנייר, הק.ט.מ הוא גם בעל המנוע החזק ביותר (בקטגוריה הזאת זה מאוד חשוב אם יש לך כוונה לצאת מהעיר).
בקיצור, נראה שהבחירה שלך הגיונית.
אם היית מוכן לשלם את התוספת עבור 251+ סמ"ק בביטוח, היה נפתח לך מבחר גדול של כלים.
בתור התחלה גם ככה קשה לי מחשבתית עם העלויות הנוספות.
בהמשך אני ממש לא שולל.
האם נפגעת חוויית הכביש בשל החתך של הצמיגים?
אין כוונות לעשות פסים בהשכבות בצור הדסה, מצד שני אין יותר מדי יומרות שטח.
בתור התחלה גם ככה קשה לי מחשבתית עם העלויות הנוספות.
בהמשך אני ממש לא שולל.
האם נפגעת חוויית הכביש בשל החתך של הצמיגים?
אין כוונות לעשות פסים בהשכבות בצור הדסה, מצד שני אין יותר מדי יומרות שטח.
חווית הרכיבה בכביש לא נפגעת.
לא מדובר בצמיגי שטח קרביים אלא בצמיגי דו"ש מוטי כביש.
אופנוע ראשון זה כיף וזוכרים טוב. קח קורס רכיבה מתקדמת לפני כל שאר הדברים שדיברת עליהם.
תרכב יותר מהר ויותר בטוח, באחריות.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft