מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : חדש בקטנועים קניתי קטנוע 125 רוצה לשאול על כביש ראשי..

kofman200
31-12-2022, 00:27
הקטנוע הוא מקורר נוזל ככה שסבבה לנסוע בו בכביש ראשי.<br>רציתי לשאול כשאתם עוברים נתיבים (או ביציאה מימין מהכביש) אתם רק מסתכלים במראות או גם מסתכלים אחורה לראות שאין רכב קרוב בנתיב שאתם עובדים אליו?? כי זה נראה לי קצת מסוכן להסתכל אחורה בכזאת מהירות...<br>תודה

DeeKay
31-12-2022, 16:01
גם כשמקורר פלוצים אפשר לנסוע איפה שאתה רוצה כמה שאתה רוצה. רק שים לב למה שרשום בספר על תקופת ההרצה (בד"כ לא לעבור 80% גז ב-1k הראשון) אם הכלי חדש. רק לא לנסוע פול גז אחרי ההתנעה (תן דקה-שתיים). כמובן שאם נדלקת נורת טמפרטורה זה מעיד על בעיה.
לגביי מעבר נתיב, לא משנה המהירות. הנוהל זה איתות > מראה אחורה > מראה לצד > ראש לסרוק מה נמצא בצד (שטחים מתים באופן כללי) > מעבר עם גז > הפסקת איתות. סיבוב הראש אתה עושה בזריזות בשביל לא להיכנס ברכב לפניך. המטרה היא לגבש בראש תמונה של מה יש סביבך לפני שאתה זז - אם המראות עונות לך על זה, לא בהכרח צריך לסובב את כל הראש.

kofman200
31-12-2022, 16:35
גם כשמקורר פלוצים אפשר לנסוע איפה שאתה רוצה כמה שאתה רוצה. רק שים לב למה שרשום בספר על תקופת ההרצה (בד"כ לא לעבור 80% גז ב-1k הראשון) אם הכלי חדש. רק לא לנסוע פול גז אחרי ההתנעה (תן דקה-שתיים). כמובן שאם נדלקת נורת טמפרטורה זה מעיד על בעיה.
לגביי מעבר נתיב, לא משנה המהירות. הנוהל זה איתות > מראה אחורה > מראה לצד > ראש לסרוק מה נמצא בצד (שטחים מתים באופן כללי) > מעבר עם גז > הפסקת איתות. סיבוב הראש אתה עושה בזריזות בשביל לא להיכנס ברכב לפניך. המטרה היא לגבש בראש תמונה של מה יש סביבך לפני שאתה זז - אם המראות עונות לך על זה, לא בהכרח צריך לסובב את כל הראש.
מה הכוונה מראה אחורה ואז מראה צד?
ממתי יש בקטנוע מראה אחורית

AsafA
31-12-2022, 17:00
מעבר להסתכלות במראות אני מסובב פיזית את הראש ומוודא שאין משהו בשטח המת. זה נכון במיוחד על אופנוע קטן נפח שהסביבה מהירה ממנו.

kofman200
31-12-2022, 17:39
מעבר להסתכלות במראות אני מסובב פיזית את הראש ומוודא שאין משהו בשטח המת. זה נכון במיוחד על אופנוע קטן נפח שהסביבה מהירה ממנו.
אבל בכביש מהיר אתה מזיזאת הראש ממש ומסתכל אחורה?
זה לא מסוכן שמסתכלים אחורה בכזאת מהירות?

mk4th
31-12-2022, 19:31
זה מסוכן.
עוד יותר מסוכן לא להסתכל.

וודא שיש לך מרווח מספיק גדול מהרכב לפניך. באופנוע קטן אין לך פריבילגיה לברוח קדימה.

NAOR2207
31-12-2022, 19:39
נטייה טבעית היא לפנות בכיוון של הטיית הראש ומכאן הסכנה הגדולה.
אם בחרת להטות את הראש תוודא שאתה לא סוטה לאותו כיוון (ועובר נתיב אופס)

ayalzo
31-12-2022, 20:32
את זריקת המבט אני עושה כשאני בדיוק בין שני הנתיבים. כך עדיין יכול לוותר אם יש שם רכב, ומצד שני, אם הרכבים לפני החליטו לתקוע ברקס בדיוק כשהסתכלתי, אני חולף לידם ולא נכנס בהם. וכמובן ששומר מרחק בלי קשר.

DeeKay
31-12-2022, 23:28
מה הכוונה מראה אחורה ואז מראה צד?
ממתי יש בקטנוע מראה אחורית
הכוונה בלהסתכל במראה מה יש מאחורה ומה יש בצד. כמובן שהמראות לא מכסות את הכל ופה נכנס הראש. עם הקילומטארז׳ תתפתח המיומנות לעשות את זה מהר ובזהירות.

kofman200
01-01-2023, 14:49
הכוונה בלהסתכל במראה מה יש מאחורה ומה יש בצד. כמובן שהמראות לא מכסות את הכל ופה נכנס הראש. עם הקילומטארז׳ תתפתח המיומנות לעשות את זה מהר ובזהירות.
שמזיזים את הראש
רק מטים קצת? נגיד אני רוצה לפנות לצד ימין אזטיפה הטייה עם הראש לימין ?
או ממש צריך להסתכל אחורה עד הסוף?

ayalzo
01-01-2023, 18:38
ככה:
9964