צפייה בגרסה מלאה : קוואסאקי מציגה: נינג'ה ZX-4R עם 80 כ"ס
אביעד אברהמי
02-02-2023, 10:41
קוואסאקי משחררת פצצה רצינית: ZX-4R - סופרספורט עם מנוע 4 צילינדרים בנפח 400 סמ"ק המפיק 80 כ"ס, ועם מכלולי שלדה ספורטיביים איכותיים; בקרוב גם בישראל! הפרטים והתמונות בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%a7%d7%95%d7%95%d7%90%d7%a1%d7%90%d7%a7%d7%99-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%92%d7%94-%d7%a0%d7%99%d7%a0%d7%92%d7%94-zx-4r-%d7%a2%d7%9d-80-%d7%9b%d7%a1/
http://fullgaz.co.il/wp-content/uploads/2023/02/hi_24MY_Ninja_ZX-4RR__1_.jpg
Dresdner
02-02-2023, 12:35
באמת פצצה רצינית במיוחד שכל שני וחמישי מבלבלים לנו בשכל על אופנועים חשמליים.
אכן פצצה!
ברוך מחיה ה-400-ים :)
מה עם ZRX400? המנוע הזה, בנייקד קלאסי עם פנס עגול?
NAOR2207
02-02-2023, 17:06
400 סמ"ק 80 כ"ס...
מה הנסועה המצופה עד לאוברול ?
Dresdner
02-02-2023, 18:50
400 סמ"ק 80 כ"ס...
תתקדם, אנחנו בעידן האלומיניום, טיטניום ועוד סגסוגות מתקדמות, בנוסף השמן הגיע לרמה מאד גבוה וביחד הכל עובד טוב מאד ומאפשר גם להגיע ליחס דחיסה גבוה.
זה לא עומד להיות מנוע של לחצות את העולם או בשבילך להגיע מקצה אחד לקצה השני של העולם (השטוח) אבל אני לא רואה סיבה שהוא לא יעבור את ה100,000 ק״מ מחוץ למסלול.
400 סמ"ק 80 כ"ס...
קצת פחות ממה שמחזיק מנוע ליטר עם 200 כ"ס - R1 או GSX-R1000, או מנוע 600 עם 120 כ"ס (GSX-R600, ZX-636).
כל עוד אין בעיית דיזיין - 100 אלף ק"מ של שימוש מנהלתי עם מידה מסויימת של התחשבות, מה שמעבר בונוס.
Dresdner
02-02-2023, 23:40
אני רק מזכיר שזאת לא הפעם הראשונה שקוואסקי עושים דבר כזה, הGPX 250 היה לא רחוק מבחינת יחס סמ"ק לכח סוס עם מנוע טווין מקבילי שנתן 45 כח סוס וקו אדום ב13000 סל"ד ולמרות זאת היה נחשב יותר אמין מהGS500 שהיה 500 סמ"ק עם 50 כח סוס
mudale222
03-02-2023, 01:04
אופנוע פ33ה!
מזכיר את הבנדיט 400 שהיה מדהים כל עוד נסע...
Dresdner
03-02-2023, 09:25
מזכיר את הבנדיט 400 שהיה מדהים כל עוד נסע...
הבנדיט 400 סבל מבעלים מתעללים יותר מכל דבר אחר, 4 צילנדרים שדרשו תחזוקה יקרה יותר ומאופנוע בקטגוריית רשיון נמוכה שראה רק רוכבים צעירים ולא מנוסים.
assaf7419
03-02-2023, 09:30
וואו באמת פצצה השאלה האם כדאי לקנות אותו כחדש ?
הפחד שלי הוא שבשנה הראשונה של הייצור לא יצוצו פאקים וריקולים.
מה דעתכם ?
הבנדיט 400 סבל מבעלים מתעללים יותר מכל דבר אחר, 4 צילנדרים שדרשו תחזוקה יקרה יותר ומאופנוע בקטגוריית רשיון נמוכה שראה רק רוכבים צעירים ולא מנוסים.
יצא לי לרכוב על אחד שמור מאד, כרבע שעה, חשבתי שזה יהיה עניין פשוט, אבל הכלי הזה מצריך רוכב מיומן עם יכולת ואומץ של שליח בינואר. אני מניח שהיום עם הצמיגים המודרניים והיכולת הט שלי שהשתפשפה קצת הייתי מוציא ממנו יותר.
Tribalmistyc2
03-02-2023, 11:39
וואו באמת פצצה השאלה האם כדאי לקנות אותו כחדש ?
הפחד שלי הוא שבשנה הראשונה של הייצור לא יצוצו פאקים וריקולים.
מה דעתכם ?
זה לא מנוע שמיוצר פעם ראשונה.
מנועים כאלה כבר יוצרו עי היצרן הזה בשנות ה 90.
https://motorcyclespecifications.com/kawasaki-zxr-400-1990/
Tribalmistyc2
03-02-2023, 11:40
יצא לי לרכוב על אחד שמור מאד, כרבע שעה, חשבתי שזה יהיה עניין פשוט, אבל הכלי הזה מצריך רוכב מיומן עם יכולת ואומץ של שליח בינואר. אני מניח שהיום עם הצמיגים המודרניים והיכולת הט שלי שהשתפשפה קצת הייתי מוציא ממנו יותר.
המנוע הציע לאופנוע יותר ממה שהוא היה מסוגל לקחת.
NAOR2207
03-02-2023, 14:00
תתקדם, אנחנו בעידן האלומיניום, טיטניום ועוד סגסוגות מתקדמות, בנוסף השמן הגיע לרמה מאד גבוה וביחד הכל עובד טוב מאד ומאפשר גם להגיע ליחס דחיסה גבוה.
זה לא עומד להיות מנוע של לחצות את העולם או בשבילך להגיע מקצה אחד לקצה השני של העולם (השטוח) אבל אני לא רואה סיבה שהוא לא יעבור את ה100,000 ק״מ מחוץ למסלול.
אני לא ממש מבין באופנועים.
אז אני משווה מפרספקטיבת הנמלה שלי את ה XT600 שלי עם ארבע וקצת ליטר שמן ו בקושי 40 כ"ס
לק.ט.מ. 690 אנדורו עם ליטר שמן וקצת. 80 כ"ס.
נסועה מול נסועה ...
אגב בזמנו ברכבים היה את רנו אנרג'י שמונים. היה אמין?
מושלם, לא צריך יותר מזה. סאונד מטריף, מהיר וחזק אבל לא מאיים. יאללה קניתי.
אחלה צעד מבורך מקוואסאקי שהצהירה עד לא מזמן להיפטר ממנועי בעירה פנימית. לפחות יש כמה מנהלים שרוצים להשאיר טעם טוב.
מה שצפוי בשכונות זה רעש של טימקס מהול ברעש צווחני 4 בשורה.
Sent from my SM-F936B using Tapatalk
אולי נסעת על אופנוע לא תקין.
הבנדיט 400 היה נייקד חמוד וכיפי.
אופנוע מהנה, קליל וקל לשליטה. עד 8000 סל"ד הייתי מגדיר אותו אפילו כ"מתון", מעל לזה - התחיל הכיף. עדיין, 54 כ"ס ב-11K סל"ד זאת לא עוצמה עוקרת סלעים.
מבחינת אופי מנוע - מזכיר מאוד את הנינג'ה 300, רק עם קצת יותר כוח, ועם היבבה של ה-4-בשורה לפני שחנקו להם ת'נשמה עם תקנות זיהום.
כל הדיבורים על ה"אופי" המסוכן כביכול שלו - נטולי בסיס.
הבעיה שלו הייתה הקהל (שלרוב, ניסה לרכב עליו כמו על סופרספורט למרות שהאופנוע מראש לא נועד לזה, והזניח את המכאניקה העדינה באופן פושע עקב מגבלות תקציב).
Dresdner
05-02-2023, 13:33
אחלה צעד מבורך מקוואסאקי שהצהירה עד לא מזמן להיפטר ממנועי בעירה פנימית. לפחות יש כמה מנהלים שרוצים להשאיר טעם טוב.
מה שצפוי בשכונות זה רעש של טימקס מהול ברעש צווחני 4 בשורה.
Sent from my SM-F936B using Tapatalk
לא בדיוק, אם אני לא טועה הם אמרו מנועי בנזין כי הם מפתחים מנועי מימן עם בעירה פנימית (של מימן) בכלל היצרנים היפנים לא מתביישים להגיד שהעתיד של סוללות ליתיום לא ישים.
אולי נסעת על אופנוע לא תקין.
הבנדיט 400 היה נייקד חמוד וכיפי.
אופנוע מהנה, קליל וקל לשליטה. עד 8000 סל"ד הייתי מגדיר אותו אפילו כ"מתון", מעל לזה - התחיל הכיף.
האופנוע היה תקין עד מאד, הקטע היה שאם אתה רוצה לשמור על קצב טוב עם כוח זמין, אתה צריך לשמור אותו בתחום הקו האדום
עכשיו בגלל היותו אופנוע ניקד, בכביש טכני (נס הרים והסביבה) למי שלא רכב על אופנועים של שנות התשעים עם הטכנולוגיה
הנחותה והמומנט הצר היה עושה טעויות. לכן היה חשוב מאד הניסיון ברכיבה.
האופנוע היה תקין עד מאד, הקטע היה שאם אתה רוצה לשמור על קצב טוב עם כוח זמין, אתה צריך לשמור אותו בתחום הקו האדום
עכשיו בגלל היותו אופנוע ניקד, בכביש טכני (נס הרים והסביבה) למי שלא רכב על אופנועים של שנות התשעים עם הטכנולוגיה
הנחותה והמומנט הצר היה עושה טעויות. לכן היה חשוב מאד הניסיון ברכיבה.
רוב האופנועים משנות ה-90 היו פחות ידידותיים לרוכב ודרשו מיומנות גבוהה יותר בשביל לשמור על קצב גבוה מאשר הכלים של היום.
הבנדיט 400 לא ייחודי בזה - בנדיט 1200 התרסק לא מעט גם כן אצל רוכבים שניסו לגרום לו לעשות מה שהוא לא נועד (כולל אותי :)) - למרות שבשימוש מנהלתי, זה היה אופנוע מדהים - נוח, יציב וממושמע.
בנדיט 400 לא היה אופנוע ספורט. כמובן שאם שופטים אותו בסטנדרטים של אופנועי ספורט (כפי שרבים עשו), אז השלדה והמתלים שלו היו גרועים. אני מאמין שלזה גם אתה מתכוון בהערכה שלך.
אם מסתכלים עליו בתור נייקד יומיומי כיפי עם קצת פלפל, מאין מקבילה ל-SV650 של היום - אז הדברים נעמדים במקומם. בשביל אופנוע יומיום, השלדה והמתלים שלו היו סבירים - בליגה של אופנועי ה-500 דאז.
אם הייתי צריך לבחור בין GS500 חדש ובנדיט 400 חדש - הייתי הולך על הבנדיט בלי לחשוב פעמיים. מכונה שעושה את אותם דברים, אבל עם הרבה יותר שמחת חיים.
בנושא השרשור:
מי בא איתי לכתוב מכתב לסוזוקי שיחזירו את הבנדיט 400 לייצור? רק עם מערכת הזרקה במקום הקרבורטורים המ***נים שלו, עם מתלים מודרניים יותר (ברמה של ה-SV650 אמורים להספיק) ועם ABS (איכסה) כנדרש בתקינה.
https://www.youtube.com/watch?v=VyJ3n8eWB30
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft