צפייה בגרסה מלאה : תיקון פטרייה לאחר תיקון תולעת?
FoxLight
25-04-2023, 16:33
זה נכון שאי אפשר לעשות תיקון פטרייה במוסך לאחר תיקון תולעת? המוסכניק לא רצה, ככה זה כולם?
אני מבין את ההסבר שלו, שהחור רחב יותר אחרי התיקון(למרות שאני לא חושב כי השתמשתי ב dynaplug שזה ממש דק והחור לא הרוחב בכלל וגם אם כן, לא נראה לי שבקוטר שרחב מידי.
אני לא מבין למה כולם תמיד ממליצים על זה אם זה מבטל את האפשרות לתקן אחר כך, אם הייתי יודע הייתי ישר נוסע לתקן במוסך הקרוב וזהו.
זה לא חד משמעי. זה תלוי חור.
בגדולהחור אותו ניתן (מלשון, מותר) לתקן באופנוע קטן מזה המותר באוטו. לעתים גם בורג עבה יפסול לך את הצמיג.
יש מכונאים יותר סלחניים וכאלה שיותר מחמירים.
אחרי שליפת הפלאג, ואחרי שהצמיג נח קצת. הוא מדד עם קליבר, או שהוא העריך בעין?
FoxLight
25-04-2023, 19:03
זה לא חד משמעי. זה תלוי חור.
בגדולהחור אותו ניתן (מלשון, מותר) לתקן באופנוע קטן מזה המותר באוטו. לעתים גם בורג עבה יפסול לך את הצמיג.
יש מכונאים יותר סלחניים וכאלה שיותר מחמירים.
אחרי שליפת הפלאג, ואחרי שהצמיג נח קצת. הוא מדד עם קליבר, או שהוא העריך בעין?
לא, הוא רק הסתכל וישר אמר שאי אפשר, לא ניסה בכלל להציא את התולעת או למדוד עם קליבר.
אולי זה בגלל הניסיון שלו מפעמים קודמות. חבל שלא אמרתי והראתי לו שזה dynaplug שהוא הרבה יותר דק מ"התולעים" החומות שבאמת נראות רחבות יותר.
גם אני הייתי בטוח שניתן לתקן עם תולעת, במיוחד שמוכרים את הקיט הזה בכל מוסך אופנועים בצמוד לאביזרי רכיבה, אחרי שעשיתי איזה תיקון המוסכניק הסכים לשים פטרייה
אבל ציין שהוא לא מתחייב שלא תהיה בריחת אוויר בגלל הגודל, לקחתי את הסיכון... במהלך הזמן הוספתי מעט ספרי פנצ'רים רק להיות בטוח.. מאז עברו כמעט 15 אלף ק"מ..
(אופנוע - צמיג כביש מלא- אחורי)
אני יכול להעיד שחיפשתי בנרות תולעים לאופנוע (כולל מחדר צר). בסוף מצאתי אצל אורן זייתוני.
רוצה לומר, שכל ערכות התולעים שנמכרות באתרי האופנועים השונים בארץ, הן תולעים לרכב.
(הסתייגות- כמובן שאני לא יכול ןהתחייב שאני דוגם בזמן רמת את כל האתרים כל הזמן, אבל בשיטוטי עוד לא נתקלתי).
דיינאפלאג זה לא תולעת, מנסיון המוסכניקים לא מכירים את זה וצריך להתעקש איתם אבל מתקנים בסוף.
FoxLight
02-05-2023, 22:07
דיינאפלאג זה לא תולעת, מנסיון המוסכניקים לא מכירים את זה וצריך להתעקש איתם אבל מתקנים בסוף.
חבל שלא התעקשתי והראתי לו עם מה תיקנתי.
לא נורא.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft