התחברות

צפייה בגרסה מלאה : איך לבדוק שמן מנוע בצורה נכונה?

Infifi
13-05-2023, 23:50
שלום,
ברשותי הונדה פורזה 750.
זה מה שכתוב בספר רכב בנוגע לבדיקות שמן מנוע:
10088
מדברים על מנוע קר, אבל ממה שאני מבין, אם המנוע כבר חם אז מספיק לדומם ולחכות 2-3 דקות לבדיקת שמן. מבדיקה שעשיתי יש הבדל משמעותי בגובה השמן אם אני מתחיל ממנוע חם או מנוע קר.
בנוסף, למרות שהייתי על משטח לגמרי ישר (בדקתי עם פלס), בשני הצדדים של מד השמן אני רואה מפלס שונה לגמרי, כמו שניתן לראות:
10089
אם אני מסובב קצת את מד השמן בפנים (בלי להבריג אותו, כלומר מסובב לצד השני כך שהמפלס שיהיה שווה בשני צידי מד השמן), אני מקבל מפלס גבוה בהרבה.

מה אני מפספס כאן?
תודה!

ayalzo
14-05-2023, 09:17
ברור שיהיה שונה, המדיד עצמו לא מאוזן אלא בזווית.
לגבי הפעלת מנוע, זה מכיוון שהטמפרטורה בישראל של 30 מעלות לא זהה לטמפרטורה בסיביר של מינוס 30 מעלות. הנעת הכלי מביאה אותו לטמפרטורת עבטדה מינימלית וכך יש אחידות בין המקומות השונים. (שמן חם מתפשט ותוםס יותר נפח)
אם יותר נוח לך, תשווה את הקריאה על מנוע קר (בלי הנעה) לקריאה שיש בספר רכב, ושזה יהיה הסטנדרט שלך*. כלומר, אם בבדיקה לפי הספר המדיד על מלא, ולפני כן בדקת על מנוע קר וראית שהשמן על המינימום, אז זה הסטנדרט שלך. תעשה את זה גם בחורף פעם אחת כדי לראות אם יש הבדלים קריטיים.

*להבדיל- יש מנועים עם עוקה יבשה בהם לא ניתן לעשות את הטריק הזה, מכיוון שצריך להניע את האופנוע כדי שהשמן יגיע למדיד. בפורזה, למיטב ידיעתי זאת עוקה רטובה. אבל בדוק אותי.

Dresdner
14-05-2023, 09:41
לא הבנתי את השאלה? אתה עובד עם הספר ותוהה אם היצרן לא יודע איך לבדוק שמן באופנועים שהוא מייצר?

Infifi
14-05-2023, 23:06
ברור שיהיה שונה, המדיד עצמו לא מאוזן אלא בזווית.
לגבי הפעלת מנוע, זה מכיוון שהטמפרטורה בישראל של 30 מעלות לא זהה לטמפרטורה בסיביר של מינוס 30 מעלות. הנעת הכלי מביאה אותו לטמפרטורת עבטדה מינימלית וכך יש אחידות בין המקומות השונים. (שמן חם מתפשט ותוםס יותר נפח)
אם יותר נוח לך, תשווה את הקריאה על מנוע קר (בלי הנעה) לקריאה שיש בספר רכב, ושזה יהיה הסטנדרט שלך*. כלומר, אם בבדיקה לפי הספר המדיד על מלא, ולפני כן בדקת על מנוע קר וראית שהשמן על המינימום, אז זה הסטנדרט שלך. תעשה את זה גם בחורף פעם אחת כדי לראות אם יש הבדלים קריטיים.

*להבדיל- יש מנועים עם עוקה יבשה בהם לא ניתן לעשות את הטריק הזה, מכיוון שצריך להניע את האופנוע כדי שהשמן יגיע למדיד. בפורזה, למיטב ידיעתי זאת עוקה רטובה. אבל בדוק אותי.

תודה!

Infifi
14-05-2023, 23:07
לא הבנתי את השאלה? אתה עובד עם הספר ותוהה אם היצרן לא יודע איך לבדוק שמן באופנועים שהוא מייצר?

אני תוהה למה בדיוק התכוון היצרן ומה אני עושה לא נכון.....

KKatkov
15-05-2023, 08:47
אני תוהה למה בדיוק התכוון היצרן ומה אני עושה לא נכון.....

לא הבנתי עם מה הסתבכת. ההוראות בספר מאוד ברורות.
שמן בודקים על מנוע חם. אם המנוע קר, צריך לחמם אותו לפני ולתת לשמן כמה דקות לרדת לאחר הכיבוי.

Infifi
15-05-2023, 18:53
לא הבנתי עם מה הסתבכת. ההוראות בספר מאוד ברורות.
שמן בודקים על מנוע חם. אם המנוע קר, צריך לחמם אותו לפני ולתת לשמן כמה דקות לרדת לאחר הכיבוי.

"מבדיקה שעשיתי יש הבדל משמעותי בגובה השמן אם אני מתחיל ממנוע חם או מנוע קר"

ayalzo
15-05-2023, 20:45
בסרק של 3-5 דקות המנוע לא יגיע לטמפרטורה של נסיעה אמיתית.
לכן,
בדוק קר לגמרי,
אחר כך כפי שממליץ הספר,
אחר כך אחרי נסיעה.
מן הסתם באחד תהיה על הקצה הנמוך, אחד באמצע, ואחד על full, או אולי מעט יותר.
זה יהיה נקודת הייחוס שלך לכל אחד מהמצבים.
ביום שתראה חריגה משמעותית,
תתחיל לדאוג.

KKatkov
16-05-2023, 13:40
"מבדיקה שעשיתי יש הבדל משמעותי בגובה השמן אם אני מתחיל ממנוע חם או מנוע קר"

כנראה שהשמן לא מספיק להגיע לטמפ' עבודה בזמן החימום שאתה נותן לו.
או שתיתן יותר זמן (5-7 דקות), או שפשוט תקפיד לבדוק אחרי נסיעה (זה מה שאני עושה).
יש גם את האופציה של ayalzo - לקבל נקודת ייחוס, ולדעת שאם אחרי חימום של 2 דקות השמן בחצי, אז אחרי נסיעה הוא יהיה קרוב למקסימום ולהסתפק בזה.
בסופו של יום, מה שמעניין אותך זה שהמפלס לא יהיה מתחת למינימום (אני תמיד מעדיף שלא יהיה מתחת לחצי) ושלא יעלה מעל למקסימום. זה לא משנה בכלל האם הוא נמצא ב-2/3 ,3/4 או מלא עד הפס העליון.

Idolevi
23-06-2023, 08:25
כמו שרשום לך בדיוק. תנסה לשים את המדיד פעם לצד הזה ואחרי זה תהפוך אותו ותטבול את הצד השני ככה תראה ושני הצדדים יהיו שווים. מה שכן אל תוסיף שמן אם אתה לא בטוח יתר שמן יותר גרוע מחוסר שמן ולפי מה שנראה לא חסר לך בעיקר אם הקטנוע חדש הוא לא אמור לצרוך שמן ממש