צפייה בגרסה מלאה : האם CBR500R הוא OVERKILL
Guccii800
15-05-2023, 07:24
האמת שבשבילי האופנוע נראה צעצוע (מבלי לפגוע באף אחד) אבל לרוכבת בת 26 שרק הוציאה רשיון וללא שום נסיון נראה לי מאוד מפחיד בעיקר מכיוון שזו הבת שלי.
מבחינתי כמובן שאני לא רוצה שתקנה שום אופנוע אבל אם אין ברירה, ניסיתי למשוך לכיוון של אנפילד/רבל/וולקן או כל אופנוע אחר ידידותי ואיטי אבל היא מתעקשת על ה CBR.
האם יש הבדל משמעותי בינו לבין הנינגה 400 או ה R3, הבדל שיתן איזו שהיא עקומת למידה או שהכלים האלו די זהים? (עוד 10 קמ"ש או פחות 10 קמ"ש זה לא ההבדל).
רכיבות טובות ובתקווה שבסוף תתרצה ולא תקנה שום אופנוע.
האמת שבשבילי האופנוע נראה צעצוע (מבלי לפגוע באף אחד) אבל לרוכבת בת 26 שרק הוציאה רשיון וללא שום נסיון נראה לי מאוד מפחיד בעיקר מכיוון שזו הבת שלי.
מבחינתי כמובן שאני לא רוצה שתקנה שום אופנוע אבל אם אין ברירה, ניסיתי למשוך לכיוון של אנפילד/רבל/וולקן או כל אופנוע אחר ידידותי ואיטי אבל היא מתעקשת על ה CBR.
האם יש הבדל משמעותי בינו לבין הנינגה 400 או ה R3, הבדל שיתן איזו שהיא עקומת למידה או שהכלים האלו די זהים? (עוד 10 קמ"ש או פחות 10 קמ"ש זה לא ההבדל).
רכיבות טובות ובתקווה שבסוף תתרצה ולא תקנה שום אופנוע.
מבחינת ביצועים, אין ל-CBR יתרון משמעותי על הנינג'ה וה-YZF-R3. הוא סוחב טוב יותר בסל"ד ביניים ונגמר מוקדם יותר במעלה הסל"ד.
האופנוע עצמו מעט גדול וכבד יותר. לכן, אני חושב שעם השניים האחרים בחורה לא גבוהה בתחילת דרכה תסתדר טוב יותר.
במידה ויש גם מגבלת תקציב - הייתי מציע לשקול גם CBR300R משומש. הוא מזכיר את ה-500, אבל שוקל פחות ומנועו חלש יותר.
Guccii800
15-05-2023, 08:29
שוב, השאלה אם היא לא צריכה משהו חלש יותר
שוב, השאלה אם היא לא צריכה משהו חלש יותר
"צריכה"? לא.
זה אופנוע מתון וקל לשליטה, וגם די זול לאחזקה.
סביר להניח שאופנוע קטן יותר יקל עליה.
כמו שאמרו:
חלש- לא בעיה. (באופנועים האלה כמובן).
משקל וגובה הם האויב של רוכבים קטנים מתחילים.
(ask me how i know , או בעצם knew).
אם הקטנה שלי תממש את האיום היא תקבל רשות לאופנוע רק בתנאי שתעבור קורסים אחרי הוצאת הרישיון.
כל הקורסים הרלוונטים שיש בארץ יסתכמו בפחות מ 5,000 ש"ח וזה הדבר הכי נכון מבחינתי לאב מוטרד ורוכבת צעירה.
כן, גם אחרי 18 אפשר להציב תנאים כהורה כי הם לא בדיוק מתנתקים אז אפשר להתחנן ואם לא עוזר אז להתנות.
מסכים עם כל מה שכתבו מעלי לגבי משקל וכוח.
Guccii800
15-05-2023, 13:08
הבת שלי בת 26 וממש לא שואלת אותנו, גם 20 קורסים רלוונטים לא יקטינו את הדאגה.
לא הייתי מסוגל לחכות ואת האופנוע הראשון שלי קניתי בגיל 15 ורק היום בגיל 52 אני מבין כמה מררורים האכלתי את ההורים שלי
2 Strokes
29-05-2023, 15:30
סלח לי שאני אומר....
מה שצריך לקרות קורה, בין אם זה שחור או לבן.
אם הילדים שלי ירצו לרכב, לא תהיה לי ברירה כי אם אלך נגד הזרם אהפוך אותם לאויב שלי (מבחינתם).
מה אני כן אעשה נכון ?
אני אצמיד להם מצלמות לאופנוע ואסתכל על האופן רכיבה שלהם ואנסה לתקן אותו כמה שאוכל.
דע לך משהו אחד, מניסיוני לא כהורה - יותר "גרוע" מהורה ששם וטו זה הורה שהולך עם הילד שלו יד ביד.
מדוע ?
הורה ששם וטו זה כי קל, הילד שם פס, הולך עד הקצה וההורה קופץ להציל אותו.
הורה שהולך יד ביד, הילד תופס את המציאות אחרת, הוא רואה את הסיכון שיש להורה, לו ואחר כך עושה שיקולים מחדש.
לגבי אופנוע CBR, זה סתם עוד פלסטיקה עם עם צינורות ומנוע בסיסי.
500 סמ"ק של 47.5 כוחות סוס.
זה אכן אופנוע סלחני מאוד, וקל לתפעול / אחזקה.
באותה המידה יש עוד הרבה בקטגוריה של A1 והם יותר סלחניים בגלל שהם עם פחות כוח / יותר כבדים - כמו CFmoto 400GT או z400 ועוד כמה אחרים.
ומנגד יש לך את ה-KTM Duke 390 שהוא יותר מסוכן או z900 בגירסת A1 שהוא מכונת הרג.
הבחירה של CBR לא קריטית כי הוא שקול, הגובה ישפיע עליה מאוד ולא יקל עליה ולכן זו נקודה קריטית.
אם בכל זאת אתה רוצה משהו קטן יותר אז לך לקטגוריית ה-250
יש 2 אופנועים שאני מאוד אוהב בקטגוריה הזו והם:
CFMOTO 250SR או NK
SUZUKI GSX-250R
יש אותם כמו זבל ביד 2 ואנשים מתקשים להפטר מהם כי אף אחד לא רוצה לקנות 250.
זו יכולה להיות אחלה מציאה בשביל כלי ראשון, מבחינה כלכלית ומבחינה של לימוד הכביש.
אני אישית עם כמה שנים טובות של רכיבה ועד היום לא עולה מעבר ל-400 סמ"ק ואם הייתי יכול גם הייתי נשאר על 250 סמ"ק.
לא רואה כלום מיוחד ב-1000 סמ"ק.
Guccii800
30-05-2023, 10:10
קל לדבר כאשר אין לך ילדים, כיש ילדים הדעה משתנה, לא מבין איפה קראת ששמתי וטו, לא שמתי וטו, לא אוהב את הרעיון ובטח לא הולך לעזור לה, אם היא תקנה זה כבר יהיה סיפור אחר ואשתדל לתת לה לרכב רק איתי, יש לה רכב והאופנוע לא אמור להיות ליומיום.
לא אוהב את הרעיון ובטח לא הולך לעזור לה, אם היא תקנה זה כבר יהיה סיפור אחר ואשתדל לתת לה לרכב רק איתי,
בת כמה הילדה, 18?
כי אם היא אחרי צבא - "אשתדל לתת לה לרכב רק איתי" נשמע כמו נשמע כמו לנהל לה את החיים. לאור זה שאתה לא מתכוון לעזור לה, אני לא בטוח עד כמה היא תזרום עם הניהול שלך...
לא ענייני, כן? פשוט צרם לי בעין.
לי אבא אמר שאם אני אקנה אופנוע הוא ישרוף לי אותו....
ההבדל ביני לבין אבא שלי, הוא שלפעמים אני קצת משוגע ...
רק אומר...
הבת שלי בת 26 וממש לא שואלת אותנו, גם 20 קורסים רלוונטים לא יקטינו את הדאגה.
לא הייתי מסוגל לחכות ואת האופנוע הראשון שלי קניתי בגיל 15 ורק היום בגיל 52 אני מבין כמה מררורים האכלתי את ההורים שלי
נראה שירשת את הגישה של ההורים שלך ושמדובר בשאלה של סגנון הורות יותר מאשר סוג אופנוע. רוצה לזרום עם הילדה?
תרכיב אותה פעם בכביש בתנועה צפופה שתבין מדוע עם כל החארות הצ'אחלות הערבים החרדים העצמאים השכירים הגנבים ויתר נהגי המכוניות שמנסים לרצוח אותנו כל יום חייבים קורסים. לא תבין? קח אותה לסיור בבית לוינשטיין. תן לה לראות שעה של סרטוני דן דן הכבאי. תציע לה שתצרף אליה לקורס. תאיים בנישול מהירושה. תאיים שתעשה קעקוע של הארלי על הכרס שתצביע לבן גביר או כל פאדיחה אחרת מבחינתה.
תעשה הכל כדי שהיא לא תעלה לכביש בלי השכלה מינימלית בתחום.
שיעורי הרישיון מבחינה הזו הם בדיחה ובאמת שמדובר בסיבה טובה לדאגה.
לי אבא אמר שאם אני אקנה אופנוע הוא ישרוף לי אותו....
ההבדל ביני לבין אבא שלי, הוא שלפעמים אני קצת משוגע ...
רק אומר...
זו הדרך. אבא מבטיח ומאיים כי אבא מקיים.
Guccii800
04-07-2023, 15:19
טוב, בסופו של דבר נשברנו ובסופו של דבר נקנה CBR500R, שתי השבתות האחרונות היא איתי בבית גוברין/נס הרים, עדיין מפחד לתת לה לרכב בלעדי.
פוחד לקנות cbr500, אבל לוקח אותה לנס הרים?
מה ההגיון?
"הביצועים" של האופנוע לא צריכים לעניין, אלה מידת ההתאמה לרוכב/ת מתחיל.
סגנון רכיבה, יכולת ושליטה באופנוע הן פונקציה של טכניקה, ניסיון ויכולות פיזיות/מנטליות של הרוכב.
ככל שהניסיון של הרוכבת גדול יותר הטכניקה שלה משתפרת והיכולת שלה להגיע לשליטה טובה בכלי עולה.
תן לרוכב חסר ניסיון אופנוע גבוה וכבד, רוב הסיכויים שהוא יפיל אותו לקרקע ברגעים הראשונים, לא בגלל
הביצועים אלה דווקא בגלל חוסר שליטה מחוסר טכניקה וניסיון.
האופנוע שצריך להתאים לה הוא בדיוק זה שהיא מסתדרת איתו במהירויות אפס השתחלות בתנועה ומצבי חניה
גם רוכב מתחיל מסתדר טוב עם האופנוע ברגע שהוא מתחיל לצבור מהירות הקושי ברכיבה הוא דווקא בקטעים
הטכניים, בטופוגרפיה קשה, חניות ומהירות אפס בה לכוח וגודל הרוכב יש משמעות.
בנוסף כל אמצעי האלקטרוניקה שעוזרים לרוכב במידה של טעות חייבות להיות על האופנוע.
זה צריך להיות המבחן שלה.
Guccii800
05-07-2023, 11:37
פוחד לקנות cbr500, אבל לוקח אותה לנס הרים?
מה ההגיון?
לרככב הלוך חזור ברחוב לא יהיה אפקטיבי, יש לנו קשר בין הקסדות, הרכיבה לא מהירה כאשר אני רוכב אחריה ומזהיר אותה מכל עיקול חד או נק' טריקית בכביש.
אחרי קבלת הרישיון להתחיל מהבסיס של הבסיס תוך שיתוף הידע והניסיון שלך, ללמד את הטריקים הקטנים והטכניקה אח"כ רכיבות משותפות במגוון תנאים כשההובלה בתורות, כשהיא מובילה תאתר שגיאות שחוזרות על עצמם ותתקן אחרי כמה חודשים כשהבטחון שלה יעלה לקחת קורס מקצועי בהדרכה אישית אין דרך אחרת שלא לחזק את הטעויות.
Guccii800
06-07-2023, 12:02
היא הולכת לקורס רכיבה
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft