התחברות

צפייה בגרסה מלאה : החל מיולי: גזירות ביטוח חובה נוספות

אביעד אברהמי
12-06-2023, 09:25
בחודש יולי 2023 יעלו תעריפי ביטוח החובה ביותר מ-10%, אולם גם נוספו מדרגות ביטוח חדשות אשר מייקרות את פרמיית ביטוח החובה באלפי שקלים; הפרטים והתעריפים החדשים - בפנים.

http://fullgaz.co.il/%d7%94%d7%97%d7%9c-%d7%9e%d7%99%d7%95%d7%9c%d7%99-%d7%92%d7%96%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%99%d7%98%d7%95%d7%97-%d7%97%d7%95%d7%91%d7%94-%d7%a0%d7%95%d7%a1%d7%a4%d7%95%d7%aa/

http://fullgaz.co.il/wp-content/uploads/2023/06/%D7%AA%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%A4%D7%99-%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%97-%D7%97%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99-23.jpg

KKatkov
12-06-2023, 12:03
מדברים גם על סופו של צו השעה שהוזיל את הכלים בנפחים הנמוכים.
אבל במקום מסויים, מה שקורה עם ביטוח החובה מציק יותר. מצב שבו ביטוח החובה לקטנוע 300 עולה יותר ממשכורת מינימום חודשית - זה מצב לא סביר ולא שפוי.
לא שזה חדש - כשקניתי את האופנוע הראשון שלי (אי-שם ב-2010), הביטוח עלה 5200 אם אני זוכר נכון, ומשכורת המינימום הייתה אז 3700. כך שהיחס נשמר.

בכל מקרה מדובר בהוצאה לא מבוטלת, שתגרום לרבים להיתלבט בין ויתור על האופנוע/קטנוע לטובת רכב פרטי או תחב"צ (על כל הפגיעה בפיריון שמתלווה לכך) לבין רכיבה ללא ביטוח.

lokimonster
12-06-2023, 12:58
אז יהיו אלו שילכו להפגין

יחסמו קצת כבישים או יאיימו.

ואז תצא הודעה שהעלייה תהיה קצת פחות דרסטית וכולם יהיו לא מרוצים אבל העלייה קצת פחות משמעותית.

ככה זה היה עד היום

מהמר שככה זה יהיה.

ayalzo
12-06-2023, 13:18
לי, בנפח ללא הגבלה כתוב -7000-7500 שח.
זה הרבה יותר מעשר אחוז עליה.

קידוזו
12-06-2023, 14:05
לי, בנפח ללא הגבלה כתוב -7000-7500 שח.
זה הרבה יותר מעשר אחוז עליה.
המחיר הגבוה לבעלות לא פרטית (רכב חברה).
להערכתי בסופו של דבר נגיע למצב שבו הביטוח יוזל אבל תהייה תקרה או מדרגות להוצאות רפואיות ווכו'.

mudale222
12-06-2023, 15:18
יימח שמם וזכרם.
7500 שקל רק לביטוח חובה.
פסיכופטים.

ayalzo
12-06-2023, 16:06
המחיר הגבוה לבעלות לא פרטית (רכב חברה).
להערכתי בסופו של דבר נגיע למצב שבו הביטוח יוזל אבל תהייה תקרה או מדרגות להוצאות רפואיות ווכו'.

בטבלה רשום 7,431 לבעלות פרטית.
בעלות "אחרת" זה 9,744

Oznik
12-06-2023, 18:13
זה מתבקש, אם כולם כל כך עצלנים ולא מוכנים להקריב את עצמם, כל אחד בשלו מה בדיוק אתם מצפים שיקרה?
עוד 3-4 שנים זה יהיה כבר עשירייה. ואז יתלוננו "איפה המחאה? למה לא מארגנים כלום?"

ביטול המוני של פוליסות, של אופנועים, ושל רכבים פרטיים (כי האופנועים לא רווחיים?) שאותם הם מחזיקים. כן. לעבוד מהבית או לקחת חופשה.
זאת מחאה, לא לפתוח קבוצה בוואטסאפ ולהתלונן על "מה עשו לנו".

אני חושב שזה מגיע לכל הרוכבים. אם אתם לא מוכנים להלחם באמת אל תצפו שהמחירים לא יעלו.

Tribalmistyc2
12-06-2023, 18:46
כשיש ביקוש אז קונים.
הפתרון היחיד זה לא לקנות.
מחאונת בנסיעה איטית של כמה סנובים בווסט זוהר מרעננה על אופנוע יקר ועוד כמה ילדים מושפעים על MT7 עם איזה כיתוב מגוחך לא יזיזו שום דבר אני מבטיח לכם.

mudale222
12-06-2023, 18:53
כשיש ביקוש אז קונים.
הפתרון היחיד זה לא לקנות.
מחאונת בנסיעה איטית של כמה סנובים בווסט זוהר מרעננה על אופנוע יקר ועוד כמה ילדים מושפעים על MT7 עם איזה כיתוב מגוחך לא יזיזו שום דבר אני מבטיח לכם.

מה פתרון בזה? מה תעשה כשתעבור תאונה קשה?

ayalzo
12-06-2023, 20:21
כמה דברים שעולים מישיבת הועדה היום, בהשתתפות נציגים ממועדון האופנועים:
א. יו"ר הוועדה בכלל לא מבין מה ההבדל בין ביטוח נזקי גוף לביטוח נזקי רכוש.
ב. אם הוזכר שאמנם הפול מפסיד אבל חברות הביטוח מרוויחות מליונים (מיליארד?) , זה נכתב בשולי הדברים. ולא הובהר שהרבה מהכסף שהפול "מפסיד" הוא באשמת נהגים.
ג. מבחינת חחק גדול מהמעורבים אין כאן באמת כשל מערכתי, אלא ערימה של עבריינים, הפתרון- יותר אכיפה על מי שיש לו אופנוע ולא רשום שהביטוח בתוקף.
ד. כל מי שקשור לתחום מעוניין שלא יהיו אופנועים על הכביש. נקודה.
הבהרה, לא קראתי את הפרוטוקול המלא, אלא את תקצירו. מצד שני, אני מניח שהתקציר משקף את רוח הדברים.

Tribalmistyc2
12-06-2023, 22:50
מה פתרון בזה? מה תעשה כשתעבור תאונה קשה?

לא להשתמש באופנוע.
יש עוד כמה דרכים להתנייד וגם יותר זולים.

Pumi
12-06-2023, 23:21
ביטול המוני של פוליסות, של אופנועים, ושל רכבים פרטיים (כי האופנועים לא רווחיים?) שאותם הם מחזיקים. כן. לעבוד מהבית או לקחת חופשה.
זאת מחאה, לא לפתוח קבוצה בוואטסאפ ולהתלונן על "מה עשו לנו".

לשיטתם זה בדיוק מה שהם רוצים שתעשה. הם לא רוצים את הפוליסות האלו. וגם לא איכפת להם מהפוליסות של הרכב הפרטי. כי כבר קנית את הרכבים, אז את המס שילמת לממשלה.

לעומת זאת לעשות פקק ענק מסביב לירושלים מ 6 בבוקר באמצע השבוע, שתוך כמה שעות כולם כולל חברי הכנסת יתקעו בלי לזוז מטר כל היום, אז הם פחות יאהבו.

Oznik
13-06-2023, 02:02
הם יעברו את הפקק עם שיירה בליווי משטרתי...זה לא יזיז להם, לעומת זאת פשוטי העם במכוניות יאכלו פקק נוראי.
ויש קשר ישיר בין הון לשלטון, חברות הביטוח מנהלות מאחורי הכלאים את משרדי בממשלה, אין הפרדה. יותר נכון זה אותו ארגון.

אז...או שמנתקים את השקע מהחשמל או שתשלם 7500 ש"ח לביטוח חובה בשנת 2023.

lokimonster
13-06-2023, 05:42
לעניות דעתי (וברור שאף אחד לא יעשה את זה) לעשות כרזות על כלי הרכב שלנו ( מכוניות ) של כל בני המשפחה שיהיה רשום שהרכב הזה ליפניך כי אין לך כסף לבטח את האופנוע.
שם המשחק זה מודעות של הציבור שדרכו אולי נשיג תמיכה ( אנו קבוצה שהציבור לא ממש אוהב או לחילופין דואג לנו ).
בנוסף לגרום לעומסים ( אולי ימים יזומים לא יודע) שבהם כל רוכב שיוצא לעבודה הוא ירכב כאילו יש לו מכונית כולל תפיסת חניות כחול לבן ועוד
המטרה להמחיש לציבור כמה עומס יהיה ללא דו גלגלי.

KKatkov
13-06-2023, 10:02
חושב בקול.
אמנם לא צפיתי בועדה (צריך לעשות את זה), אבל אני סומך על דבריו של איילזו.
למה שלא נתחיל (כל אחד מאיתנו, או לפחות באופן קולקטיבי) בניסוח מכתב לח"כ מיקי זוהר (העתק לשר האוצר, הח"כ בצלאל סמוטריץ') שמסביר במילים פשוטות את ההבדל בין ביטוח החובה לביטוח רכוש, את העניין שמדובר במס (משום שהמדינה מחייבת את רכישתו, ואין לו שום אלטרנטיבה חוקית), את העבודה שחברות הביטוח מרוויחות מהמס הזה סכומי עתק בביטוח החובה לרכב - והמהלך שמתבצע כעת נועד להגדיל את הרווחים ע"י ייקור של פוליסות הפסדיות, למרות שהמוצר בכללותו רווחי להן מאוד גם כרגע.
נזכיר את היתרונות התעבורתיים (חניה, צמצום העומסים והגדלת הפיריון, הקטנת הזיהום) ואת היתרונות החברתיים (תחבורה אישית ברת השגה, שמאפשרת ניידות לסטודנטים/חיילים וכו' - הרי מחיר של קטנוע עירוני חדש מתחיל בכ-10000 שקלים, ובכ-30000 שקלים ניתן לרכוש כלי שמסוגל לנייד את בעליו גם מהפריפריה למרכז).

נדגיש את היחס בין הביטוח הנ"ל למשכורת המינימום, כדי להמחיש איך עניין הביטוח מונע דווקא מהצעירים שהפרוטה אינה מצויה בכיסם, את הפתרון המתבקש לניידות אישית שהיה יכול לאפשר להם שילוב בין עבודה, לימודים וסידורים. נזכיר שבעוד שחלקם "רק" שורפים שעות בתחבורה ציבורית לא יעילה, או מגדילים את הפקקים, התחרות על החניה והזיהום ע"י קניית רכב משומש - אחרים בוחרים לרכב ללא ביטוח חובה, שאינם יכולים לעמוד בו - ובכך מסכנים את עתידם.

Jonathan
13-06-2023, 18:56
חושב בקול.
אמנם לא צפיתי בועדה (צריך לעשות את זה), אבל אני סומך על דבריו של איילזו.
למה שלא נתחיל (כל אחד מאיתנו, או לפחות באופן קולקטיבי) בניסוח מכתב לח"כ מיקי זוהר (העתק לשר האוצר, הח"כ בצלאל סמוטריץ') שמסביר במילים פשוטות את ההבדל בין ביטוח החובה לביטוח רכוש, את העניין שמדובר במס (משום שהמדינה מחייבת את רכישתו, ואין לו שום אלטרנטיבה חוקית), את העבודה שחברות הביטוח מרוויחות מהמס הזה סכומי עתק בביטוח החובה לרכב - והמהלך שמתבצע כעת נועד להגדיל את הרווחים ע"י ייקור של פוליסות הפסדיות, למרות שהמוצר בכללותו רווחי להן מאוד גם כרגע.....

כבר ניסינו את זה ב 1997 ופקידי האוצר חסמו את המהלך בטענות מטענות שונות, בין השאר שזה בניגוד לפסיקת בג"צ בנושא.
למעשה זה היה בג"צ משנות ה 90 בהתערבות בהחלטת ממשלה שהביא לזריקת הרוכבים לפול ומשם לאי ביטוח.

צריך לפנות לבג"צ הוא ייגן עלינו החלשים בחברה!
אה כבר ניסינו ולא היינו מספיק פופלארים בשביל אהרון ברק....בעאסה.

מי אמר שלטון של פקידים?

JohnnyDough
13-06-2023, 23:01
מצחיק. מיסטר 3 הכ׳ מביא לך כאפה אבל תראה ציפור. אלטלנה. זה הכל בגלל בן גוריון.

חחח
14-06-2023, 10:51
כמה דברים שעולים מישיבת הועדה היום, בהשתתפות נציגים ממועדון האופנועים:
א. יו"ר הוועדה בכלל לא מבין מה ההבדל בין ביטוח נזקי גוף לביטוח נזקי רכוש.
ב. אם הוזכר שאמנם הפול מפסיד אבל חברות הביטוח מרוויחות מליונים (מיליארד?) , זה נכתב בשולי הדברים. ולא הובהר שהרבה מהכסף שהפול "מפסיד" הוא באשמת נהגים.
ג. מבחינת חחק גדול מהמעורבים אין כאן באמת כשל מערכתי, אלא ערימה של עבריינים, הפתרון- יותר אכיפה על מי שיש לו אופנוע ולא רשום שהביטוח בתוקף.
ד. כל מי שקשור לתחום מעוניין שלא יהיו אופנועים על הכביש. נקודה.
הבהרה, לא קראתי את הפרוטוקול המלא, אלא את תקצירו. מצד שני, אני מניח שהתקציר משקף את רוח הדברים.

בתקציר הרשמי של הועדה יו"ר הועדה אמר גם את הדברים האלה:

"אין ספק שהרכבים הדו גלגלי מורידים את הגודש בכבישים."
"צריך למנוע את העלאת סכום הפוליסה בסיבוב הקרוב."
"נדרש לעשות משהו דיפרנציאלי לפי נפח ושווי כדי לגרום לעליית כלי רכב דו גלגלי וביטוחם"

יש מקור לטבלה שפורסמה עם המחירים?
מה עם השתתפות עצמית? לא יהיה יותר?

AsafA
14-06-2023, 11:05
לפי מחשבון ביטוח חובה גם בפוליסות שיתחילו ב-1/7 תהיה הנחה של כ-30% על פוליסה עם השתתפות עצמית. בנתונים שלי הפוליסה התייקרה בכ-500 ש"ח.

lokimonster
14-06-2023, 11:15
7 דקות רכיבה על אופנוע למשרד ומשהו דומה חזרה.

נראה לי שאופניים חשמליים יחסכו לי המון - אפילו זמן לפחות בשעות העומס מאחר ויש יותר חופש פעולה ( לעבור במעבר חצייה, קל יותר להשתחל בין כלי רכב )

נראה לי שזה עשוי להיות פתרון ראוי.

אגב עוולת הביטוח/ מדינה ( קוריאט או איך שקוראים לו העלה את זה)

ביטוח של שומרי שבת זול יותר כי לכאורה הם לא משתמשים ברכב בסופ"ש

אבל אם אנו נרצה ביטוח רק לסופ"ש מהמעט שידוע לי זה לא אפשרי כלל.

והנה עוד עוולה סקטוריאלית נוסח מדינת ישראל

חחח
14-06-2023, 11:41
לפי מחשבון ביטוח חובה גם בפוליסות שיתחילו ב-1/7 תהיה הנחה של כ-30% על פוליסה עם השתתפות עצמית. בנתונים שלי הפוליסה התייקרה בכ-500 ש"ח.

בדקתי עכשיו, אצלי גם כן 500

7 דקות רכיבה על אופנוע למשרד ומשהו דומה חזרה.

נראה לי שאופניים חשמליים יחסכו לי המון - אפילו זמן לפחות בשעות העומס מאחר ויש יותר חופש פעולה ( לעבור במעבר חצייה, קל יותר להשתחל בין כלי רכב )

נראה לי שזה עשוי להיות פתרון ראוי.

אגב עוולת הביטוח/ מדינה ( קוריאט או איך שקוראים לו העלה את זה)

ביטוח של שומרי שבת זול יותר כי לכאורה הם לא משתמשים ברכב בסופ"ש

אבל אם אנו נרצה ביטוח רק לסופ"ש מהמעט שידוע לי זה לא אפשרי כלל.

והנה עוד עוולה סקטוריאלית נוסח מדינת ישראל

מינימום שבוע. (שגם את זה לפי התקציר של הוועדה היו שמחים לבטל...)

lokimonster
14-06-2023, 12:52
בדקתי עכשיו, אצלי גם כן 500

מינימום שבוע. (שגם את זה לפי התקציר של הוועדה היו שמחים לבטל...)

לא הבנתי מינמום שבוע.

אני רשמתי על ביטוח מוזל שניתן לשומרי שבת מאחר והם לא נוסעים בשבת

erani99
14-06-2023, 12:59
לא הבנתי מינמום שבוע.

מצד שני - בשבתות פחות עמוס בכבישים, אז יותר בטוח לרוכבים (???.. מצד שלישי - התאונות הקשות של הטייסים הספורטיביים זה בשבתות יותר:confused2:) ולכן אולי ביטוח מופחת?
כרגע יש רק אפשרות לעשות ללא הסופ"ש/שומרי שבת כאמור:frustrated:

KKatkov
14-06-2023, 14:05
אם הייתם משקיעים את המרץ שלכם בניסוח מכתבים לח"כים במקום בלבולי מוח עקרים על העלות התיאורטית של מחיר הביטוח לימי שבת בלבד (שלא היה קיים ולא יהיה קיים לעולם) - אולי משהו היה זז. למשל, איזה חבר כנסת היה מחליט שמה שקורה מאוד לא חברתי, ומפעיל לחץ לצמצם מעט את הגזירה כדי להרוויח לעצמו קצת קרדיט לבחירות הבאות.

ואולי לא היה קורה כלום...
אבל מהדיון ה"מעמיק" מעלה בוודאות של 100% לא יצא שום דבר מועיל.

חחח
14-06-2023, 16:19
לא הבנתי מינמום שבוע.

התכוונתי למה שרשמת על לבטח רק לסופ"ש.
רציתי לפני כמה זמן לעשות ביטוח לסופ"ש לכלי שלא בשימוש בדר"כ והתקופה הקצרה ביותר שניתן לבטח היא לשבוע .

באתי לחזק ויצאתי מבלבל :biggrin:

JohnnyDough
14-06-2023, 16:31
מהות הבעיה היא בתכולה של ביטוח החובה בישראל שהיא מטורללת בכל אמת מידה אקטוארית בינלאומית ומאפשרת לכל מי שנשרט או עיקם את הרגל בתאונה עצמית לתבוע פיצויים של עשרות אלפי שקלים בגין מסכנות ועוד הרבה יותר מזה על אבדן כושר השתכרות.
שום מכתב לעסקנים לא ישנה יותר מדי כל זמן שתפיסת המציאות הלבנטינית היא שכברירת מחדל הכל אסור ומה שמותר זה רק בזכות המשטר (על כלל זרועותיו ורשויותיו) - משטר רחום וחנון ארך אפיים ורב חסד ואמת.

KKatkov
14-06-2023, 17:36
מהות הבעיה היא בתכולה של ביטוח החובה בישראל שהיא מטורללת בכל אמת מידה אקטוארית בינלאומית ומאפשרת לכל מי שנשרט או עיקם את הרגל בתאונה עצמית לתבוע פיצויים של עשרות אלפי שקלים בגין מסכנות ועוד הרבה יותר מזה על אבדן כושר השתכרות.
שום מכתב לעסקנים לא ישנה יותר מדי כל זמן שתפיסת המציאות הלבנטינית היא שכברירת מחדל הכל אסור ומה שמותר זה רק בזכות המשטר (על כלל זרועותיו ורשויותיו) - משטר רחום וחנון ארך אפיים ורב חסד ואמת.

יש סכום מוגדר של עד 25 אלף ש"ח בגין כאב וסבל.
לא מעוניין לתבוע על שריטות? תעשה ביטוח עם השתתפות, שלא מכסה כאב וסבל עד 25 אלף ש"ח ו-7 ימי עבודה ראשונים (שבכל מקרה מכוסים ברובם אם אתה עובד במקום העבודה שלך יותר מכמה חודשים).
הבעיה היא, שגם לביטוח הזה שילמתי עכשיו 4400, והחל מיולי זה יהיה באיזור ה-5. זה הרבה כסף אבסולוטית, בעיקר כשהאופנוע הוא רכב שני בבית.
אילו הייתי נער בן 18 שקרטנוע זה כלי הרכב העיקרי שלו, או חייל משוחרר בן 21 - המחיר היה הרבה יותר גבוה. מה שבעצם הופך את הרעיון של "למצוא עבודת ערב אחרי הלימודים, ולהגיע לשם עם קטנוע קטן וזול" (כמו שקורה בכל דרום אירופה) ללא הגיוני בעליל, כיאחרי שגרד 4-5 אלף לקטנוע משומש הוא יצטרך לשים עוד 5-7 על ביטוח לשנה עם השתתפות עצמית.

ayalzo
14-06-2023, 23:24
"נדרש לעשות משהו דיפרנציאלי לפי נפח ושווי כדי לגרום לעליית כלי רכב דו גלגלי וביטוחם"

זה נכון, אבל בהמשך הוא מתייחס לזה באמירה (לא ציטוט, אלא בקווים כלליים) שאופנוע חדש גדול ויקר לא צריך לשלם כמו אופנוע קטן וזול. משמע- לא מבין שביטוח החובה בכלל לא מתייחס לעלות הכלי.

וגם, התגובה הראשונה שלו היא שהפתרון יגיע ע"י אכיפה. משמע יותר מפריע לו שרוכבים בניגוד לחוק מאשר שיש כאן גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה.
כאמור,
כוונותיו לא רעות, הוא פשוט לא מבין את גודל ומשמעות האירוע.
אם לסכם בקצרה, (לדעתי) הוא רואה את הסימפטום, ולא את גורם המחלה.

JohnnyDough
15-06-2023, 08:28
הוא דווקא מבין שזה נורא סוציאלי שמי שיש לו כסף לאופנוע חדש ויקר יסבסד את ביטוח החובה של מי שהפרוטה אינה מצויה בכיסו.
מחלה? בשביל מה יש לנו סגר. 3 הכ׳ים יקנה ארבעה ערוצים וחמישה מומחים וכולם יצאו למרפסות וימחאו כף.

ayalzo
15-06-2023, 10:11
אני ממליץ שנישאר בגבולות הדיון הרלוונטי ולא נהפוך את זה לאוף.

קידוזו
22-06-2023, 17:49
שני גורמים ופתרון לבעיה
הצרכן הישראלי שבולע הכל ולא יוצא לאף מחאה צרכנית
הממסד - הממשלה, תקשורת, תאגידי הביטוח שלא באמת מעניין אותם
יצאו היום בערך 100 רוכבים לאיילון.
אם יגיעו לקפלן 100,000 רוכבים הממסד יבין שיש בעיה. הפוליטיקאים יבינו שיש הון אלקטורלי, התקשורת תעשה אייטם מורחב, תאגידי הביטוח יתחילו לחשוב מה עושים.
במילים אחרות, כשיש את איראן, חווארה ומשפטי נתניהו הבעיה תישאר כפי שהיא.

JohnnyDough
22-06-2023, 18:18
זה בערך כל הרוכבים במדינה.
מעבר לזה, אנחנו לא חיים בשנות ה70-80 של המאה ה20.
מחאה עולה הרבה כסף בארגון ועוד הרבה יותר מזה בפרסום והמארגנים שלה חייבים להיות מסונכרנים עם גורמי כח רלוונטיים. בלי זה, אף אחד לא יאזכר אותך וגם אם תתחיל להשתולל ברחובות, הסיקור יתחיל ויסתיים באלימות שלך כאשר ידאגו לזה שסיבת המחאה תשאר עלומה.
הגורמים היחידים שיכולים להתערב בצורה אפקטיבית הם יבואני האופנועים הגדולים (מטרו, אבניר ומאיר) ובשביל שהם יעשו את זה, הם קודם כל צריכים להרגיש שהדבר פוגע להם בעסקים.

AsafA
22-06-2023, 18:37
משום מה תמיד חושבים שמחאה של אופנוענים צריכה להיות רכיבה איטית כמו רכב, בדרך הזאת מפסידים הרבה מוחים. אני חושב שצריך הפגנה מרוכזת, בעמידה, הפגנה רגילה, כזאת שתתוכנן מראש ואנשים יספיקו לסדר מה שהם צריכים כדי להגיע.

ayalzo
22-06-2023, 19:14
אני לא נתקלתי בשום התארגנות.

אולי זה מסביר למה באו רק 100 רוכבים, ולא 5,000.

Oznik
23-06-2023, 18:34
אני לא נתקלתי בשום התארגנות.

אולי זה מסביר למה באו רק 100 רוכבים, ולא 5,000.

היתה הודעה מאוד מפורטת שרצה בוואטסאפ (כן, לא אופטימלי וכנראה יש פלטפורמות נוספות עדיפות), אבל מישהו באמת מאמין שאנשים יצאו לרחובות ויתאגדו?

הרי שינוי המחיר הוא לא 25%, והעלאת מחירי הביטוח עולה כל כמה שנים ולא נראה שזה משנה הרבה לרוכבים.

כן זה מכעיס, ומרתיח את הדם אבל כמה מחברי הפורום פה מתכוונים לרדת מאופנוע ולעבור לרכב\אופניים? כנראה קמצוץ. וזה אומר הרבה, ההיסטוריה חוזרת וגם אם נחפור בהודעות פורום 5 שנים מעכשיו זה אותו תסריט רק שעכשיו כולם תשושים גם ככה מפוליטיקה\הפגנות\מאבק הן מהצד שנלחם והן מהצד שצופה.

אז בואו נהיה אמיתיים וריאלים, המחיר הולך לעלות ורוב הרוכבים יספגו את העלות.

ayalzo
24-06-2023, 17:15
כן.
אני מאמין.
פעם שעברה, מובילי דעת קהל ומשפיענים איחדו כוחות ובאו אנשים.
(מועדון האופנועים, פולגז, ועוד...).

פיינשמקר
24-06-2023, 17:37
...אם יגיעו לקפלן 100,000 רוכבים הממסד יבין שיש בעיה. הפוליטיקאים יבינו שיש הון אלקטורלי....
פה קבור הכלב.
"אופנוענים" זה פלח אוכלוסיה זניח מספרית, וללא שום אידיאלים, ערכים, או פוליטיקה משותפת. הדבר יחיד שמקשר בינהם זה בעלות על אופנוע.
במלים אחרות - אפס כח פוליטי.
לא יגיעו לקפלן שום 100,000, גם לא 50,000, גם לא 5000.
לא נעים לשמוע - אבל זה המצב.
תתעוררו על המציאות.

קידוזו
25-06-2023, 23:20
פה קבור הכלב.
"אופנוענים" זה פלח אוכלוסיה זניח מספרית, וללא שום אידיאלים, ערכים, או פוליטיקה משותפת. הדבר יחיד שמקשר בינהם זה בעלות על אופנוע.
במלים אחרות - אפס כח פוליטי....
תתעוררו על המציאות.
זה נכון לגבי המון ציבורים בישראל ומחוצה לה. השוני הוא שהצרכן הישראלי מתנהג באופן אדיש ולא טורח להעניש, להחרים, להפגין וכל מה שצרכן ממדינה מערבית אחרת עושה.
מה שצריך כאן הוא שינוי בתפיסת הכוח. תאגידים מתכופפים בכל העולם ללחץ של לקוחות וציבורים, רק אצלנו זה מעולם לא קרה. כמה צרכנים מחרימים יש בפורום הזה?

ayalzo
26-06-2023, 08:32
תדייק.
הצרכן הישראלי החילוני.

DeeKay
26-06-2023, 18:42
מילא מעלים מחירים, אבל לפחות שיקדמו דברים אחרים שמקלים עם הרוכבים, כמו הפיגור של לשלם ביטוח נפרד עבור כל כלי (7k על אופנוע גדול ו-4.5k על טוסטוס משומש שעלה פחות מהביטוח ומשמש לקניות בסופר? אמיתיים?).

Jonathan
30-06-2023, 10:37
לא מצליח להבין איך ביטוח לאופנוע שטח בארהב עולה 180 דולר.
אה טעיתי סליחה, ביטוח חובה ומקיף לאופנוע שטח עולה 180 דולר לשנה....
וזה כשמדינת ארהב היא בערך מס 100 בעולם בקטלניות כלי הרכב מול ישראל שהיא בערך מס 10-12 בעולם לפי נתוני ארגון הבריאות העולמי.

קשה לי להסביר את ההיגיון הזה,

mudale222
30-06-2023, 12:58
לא מצליח להבין איך ביטוח לאופנוע שטח בארהב עולה 180 דולר.
אה טעיתי סליחה, ביטוח חובה ומקיף לאופנוע שטח עולה 180 דולר לשנה....
וזה כשמדינת ארהב היא בערך מס 100 בעולם בקטלניות כלי הרכב מול ישראל שהיא בערך מס 10-12 בעולם לפי נתוני ארגון הבריאות העולמי.

קשה לי להסביר את ההיגיון הזה,

תבדוק מה הביטוח בארה"ב מכסה ומה בארץ הוא מכסה.

ayalzo
30-06-2023, 13:41
דיברנו על זה רבות.
ביום שבו הביטוח יפסיק לשלם גם כאב וסבל וידאג רק לכסות הוצאות רפואיות,
הוא יהיה הרבה יותר שפוי.
גם כי הוא יצטרך לשלם פחות, וגם כי הרבה מקרים לא יגיעו לתביעה.
מי שירצה להתפנק על לעשות כסף מהסיכונים שהוא לוקח, יוכל לחגוג עם הביטוחים הפרטיים.

JohnnyDough
30-06-2023, 14:41
כשבדקתי לפני מספר שנים, הרושם היה שמחוץ ללבנט מקובל שביטוח חובה הוא ביטוח צד ג׳ והוא לא קשור להוצאות הרפואיות של הרוכב.
ההוצאות הרפואיות של הרוכב לא שונות מאלו של זה שמקטר פאקטה בשעה, זה שמוריד בקבוק וויסקי בכל ערב, זה שמחסל שני כיכרות לחם ו3 עופות לארוחת הבוקר ומקנח בחצי קילו גלידה, זה שכל הקיץ תופס צבע בחוף או זה שמטייל במדבר יהודה. בשביל זה אנחנו משלמים מס בריאות חובה.
סוגיות של פיצויי סבל, אבדן הכנסה עתידית וכדומה - אין מקומן בביטוח החובה.

Jonathan
30-06-2023, 17:56
תבדוק מה הביטוח בארה"ב מכסה ומה בארץ הוא מכסה.
אני יודע מה הוא מכסה.כי זה הביטוח שלי והוא מכסה לא מעט, אפילו יותר מבארץ

ayalzo
30-06-2023, 18:13
יהיה מעניין לשם ההשוואה אם תעלה עותק.

mudale222
30-06-2023, 18:35
אני יודע מה הוא מכסה.כי זה הביטוח שלי והוא מכסה לא מעט, אפילו יותר מבארץ

אין סיכוי. אתה מודע לזה שהביטוח בארץ מכסה "אובדן הכנסה עתידית"?
מה שזה בעצם אומר שנניח ועשית תאונה ונפצעת בברך או whatever U ונקבע לך אחוז נכות מסויים.
נניח 20% לצורך הדוג', אז לפי גובה המשכורת שלך מחושבת "אובדן הכנסה עתידית" שלך בלי קשר ברוב המקרים לזה שאין קשר להכנסה שלך בכלל.
אם נניח שמדובר במישהו שעובד משרד ומרוויח 40 אז הוא יקבל בקלות חצי מיליון.
ו20% זה תאונה די קלה.

השושנים
01-07-2023, 17:08
כתב דניאל פטרי חלקכם מכירים אותו כמיצו - הכי נכון הכי בדוק עם נתוני אמת:

""סיבסוד צולב זה שם המשחק בגלל שבביטוח חובה בישראל אין הוכחת אשמה וכל אחד מבוטח על הסיכון שלו ולא על הסיכון שהוא עלול לגרום, אז לכאורה יש אוכלוסיות שנדפקות מזה.
למשל, נהג משאית אמור היה לשלם 10 ש''ח, ואילו רוכב אופנוע היה אמור לשלם 12,000 ש''ח.
העניין הוא שבעוד שבמספרים גדולים, הסבסוד הצולב הזה עובד נפלא, ככל שהקבוצה קטנה יותר זה עובד פחות טוב. תוסיף 10 ש''ח לכל נהג רכב, והופה נכנסו לך לקופה עוד 30 מיליון ש''ח שאותם תעביר לפוליסות מסוכנות יותר. תוסיף 100 ש''ח לכל נהג, והופה יש לך 300 מיליון.
וזה בדיוק מה שקורה היום (ע"ע רף העמסה).
אבל חברות הביטוח הקיאו אותנו מקרבן, בצדק או שלא בצדק, מה שמביא אותנו ללכת לבטח במקום היחיד שחייב לבטח אותנו -הפול.
ושם, המספרים הרבה יותר קטנים, ולכן ההפסד שאנחנו גורמים לחברה בגלל כמות התביעות הגדולה - מורגש הרבה יותר.
לו היינו חלק מכלל ציבור המבוטחים של חברות הביטוח, אז ההפסד שלנו היה מתקזז מתוך כלל הרווחים שהן עושות."

השושנים
02-07-2023, 07:32
בנוסף אכנס כאן קצת לפוליטיקה מבלי להביע דעה אישית.

בעבר, היו המון גופים "ממשלתיים" היינו באחריות המדינה ובתפעולה, במיוחד בשנים הראשונות לקום המדינה
זכר למשטרים אחרים סוציאליים, קומוניסטים ואחרים, ככה נראה העולם וככה קמה המדינה. היו לזה המון חסרונות
במיוחד למגזרים שלמים שקופחו, ומגזרים אחרים שזכו כמעט בכל הקופה, אבל...עדיין המדינה הייתה מספסדת
חלק מעלויות ומנהלת את העניין (לא ביעילות לא נכון תוך העדפת מקורבים-כן יש המון ביקורת).

בשלב מסוים רוב החברות הציבוריות פשוט הופרטו לשוק הפרטי (מישהו הלך לקיצוניות השנייה מתוך המון סיבות)
והפכו יחידות עצמאיות כלכליות שאינן תלויות במדינה אלה מיועדות לטובת רווח אישי לבעלים, בשלב הזה כל
חברה הקיאה מתוכה את מה שגורם לה להפסד, (אותו הפסד שסופסד ע"י המדינה) שימרה את המקומות הריווחים
ופעלה לשפר את התנאים שלהם לטובת הרווח ככל שניתן גם ע"י שליחת לוביסטים לכנסת לשנות חוקים שיטיבו איתם...
אז אנחנו בעצם הקיא של חברות הביטוח, חברת הפול היא חברה כושלת ומפסידה שמחויבת לבטח את כל אלה שחברות
הביטוח לא רוצות לבטח כי הן מפסידות עליו (ע.ע קיא) ועל פי חוק מותר לה להעלות את התעריפים מדי פעם לכסות
הפסדים...לכן דברו עם נבחרי הציבור שלכם, אני בטוח שהם ישמחו לעזור לכם בעיין הזה בעזרת השם יתברך.

א הזקן
02-07-2023, 10:06
ורק כדי להוסיף על מה שהשושנים כתב....

ביטוח החובה הופרט, אבל הגבייה שלו ממשיכה להיות כמו של מס. הסבר:

ביטוח חובה מכסה נזקי גוף של בעל הביטוח. מכיוון שבעל הביטוח יכול לנהוג/לרכב רק על רכב אחד בכל זמן נתון אין הגיון לגבות ממנו יותר מביטוח אחד - לא משנה כמה רכבים בבעלותו.

הגבייה הנוכחית (כל רכב חייב בביטוח חובה) מתאימה למדיניות מס, לא למדיניות ביטוח מופרט.

פיינשמקר
02-07-2023, 12:37
... אז אנחנו בעצם הקיא של חברות הביטוח, חברת הפול היא חברה כושלת ומפסידה שמחויבת לבטח את כל אלה שחברות
הביטוח לא רוצות לבטח כי הן מפסידות עליו.

בקיצור, רוצים ביטוח זול יותר?
תעברו לנסיעה ברכב.
נסיעה על אופנוע זה תחביב מסוכן מאד - וזה בא לידי ביטוי במחיר הביטוח.
אין סיבה לצפות שבעלי רכבים שמהווים את רוב רובו המוחלט של שוק ביטוחי הרכב, יסבסד את עלות הביטוח של רוכבי הדו גלגלי.

א הזקן
02-07-2023, 17:37
לא מסכים אתך.

מבחינה משקית (של המדינה) אופנוע/קטנוע עדיפים בהרבה על מכונית, וככל שעובר הזמן ההעדפה זו עולה. דו-גלגלי צריך פחות תשתית כבישים (וגם לה הוא גורם הרבה פחות בלאי ממכונית), פחות דלק (פחות יבוא של נפט), פחות מקום לחנייה, הפסד קטן בהרבה של שעות עבודה בפקקים וכפי הנראה עוד דברים. למעשה, מבחינה משקית-כלכלית המדינה צריכה להודות לך שאתה רוכב ולא נוסע במכונית.
תחשוב על זה כ"אגרת גודש". כל רכב חדש על הכביש גורם לצפיפות גדולה יותר על הכביש ולהחמרת כל ה"מחלות" הנובעות מהפקקים האין סופיים. אם מישהו מחליט לרכב על דו-גלגלי במקום לנסוע ברכב הוא עוזר (תוך הסתכנות עצמית) לכל משתמשי הכביש. אין סיבה שהם לא יעזרו לו לממן את הוצאות הביטוח.

השושנים
02-07-2023, 17:54
באירופה המפגרת של הגויים ולא העם הנבחר פה בישראל, יש ממש עידוד להשתמש בדו"ג ובאופנועים, זה מורגש
במקומות חנייה זמינים לאופנועים הרבה יותר נגישים לכל מקום מאשר למכוניות, חניה חינם במקומות המיועדים ובחניונים
בתשלום המחסום מסודר ככה שאופנוע יכול לעבור גם כשהוא סגור בכוונה! ניתן להחנות בחניות של רכבים לרוחב ובכל
מקום שניתן להחנות אופנוע אפשר להשאיר אותם ללא חשש מדו"ח.

כאן אף אחד לא סופר אותנו, אנחנו מעניינים רק כארנק מהלך ואף אחד לא באמת מסתכל על התמונה הגדולה, מגיע לנו
בס"ד.

פיינשמקר
03-07-2023, 16:11
אני לא חושב שכל כך ברור שלמדינה יש אינטרס לעודד גידול ברוכבי אופנוע.
כן, יש יתרונות ברורים - חנייה, עומס תנועה וכו'.
אבל מאד יכול להיות שכל אלו לא מקזזים את העלויות שנובעות מהאחוז האסטרונומי של פציעות לק"מ נסועה יחסית לאחוז הפציעות של נוסעי רכבים.
עלויות מצטברות של אבדן ימי עבודה, עלויות רפואיות, עלויות סוציאליות וכו'.
מאד ייתכן שבניכוי המינוסים מהפלוסים, רוכבי אופנוע מסתכמים בנטו שלילי עבור המדינה.
אם למישהו יש נתונים קשיחים - אשמח ללמוד.

אני גם לא מכיר מדינות שבאופן אקטיבי מעודדות רכיבה על אופנוע.
אופניים? חד משמעית.
אופנועים - לא מכיר. גם כאן אשמח להתבדות.

KKatkov
04-07-2023, 12:25
והנה התפרסמה לה הסטטיסטיקה העגומה של חודש יוני. 14 הרוגים, אחד מתוכם - ללא רישיון וללא ביטוח בוודאות.
אם לא טעיתי בספירה, מתוך ה-14, תשעה נהרגו ללא מעורבות של כלי רכב נוסף כלל - לא פחות מ-65% הן תאונות עצמיות!
גם אם נניח שבשאר התאונות 100% מהאשמה היא של נהגי הרכב/אופניים המעורבים (סטטיסטית, הסיכוי שהטענה הזאת נכונה אפסי), עדיין מדובר בנתון בלתי נתפס.
אז לכל אלה שמחפשים את האשמה לתאונות בכל מקום חוץ מהרוכבים עצמם, שיעשה לעצמו טובה ויתעורר.

השושנים
04-07-2023, 13:18
והנה התפרסמה לה הסטטיסטיקה העגומה של חודש יוני. 14 הרוגים, אחד מתוכם - ללא רישיון וללא ביטוח בוודאות.
אם לא טעיתי בספירה, מתוך ה-14, תשעה נהרגו ללא מעורבות של כלי רכב נוסף כלל - לא פחות מ-65% הן תאונות עצמיות!
גם אם נניח שבשאר התאונות 100% מהאשמה היא של נהגי הרכב/אופניים המעורבים (סטטיסטית, הסיכוי שהטענה הזאת נכונה אפסי), עדיין מדובר בנתון בלתי נתפס.
אז לכל אלה שמחפשים את האשמה לתאונות בכל מקום חוץ מהרוכבים עצמם, שיעשה לעצמו טובה ויתעורר.

תאונה עצמית היא גם כזו שאם רכב זרק אותך מהנתיב ולא פגע בך ואתה המשכת לגדר והתרסקת זו תאונה עצמית...
תאונה עצמית זו החלקה על שמן שנזל מהאוטובוס שלפניך.
תאונה עצמית בגלל תשתית לקויה זו עדיין תאונה עצמית.

לא רק ווילי או ניסיון ליישר סיבוב, אגב גם כאלה לא חסר...

שעיר בגב"ב
05-07-2023, 10:11
כמו תמיד, השיירה נובחת והכלבים עוברים.

פקה פקה בלה בלה בלה...
אנשים מחפשים את הנוחות "עזוב אותי באמא'שך"!
עם דפוק שמכור לווזלין.
מזיינים אותנו בתחת בכל תחום ומכונת ההפרד ומשול סופר יעילה.
כל אחד דואג רק לתחת שלו ושם זין כשזה לא נוגע אליו אישית.
יותר גרוע, שמחים כשמזיינים מישהו אחר.

אנחנו עוצמים עיניים כשמזמברים חלשים מאיתנו ומסכנים מאיתנו אז למה
שלמישהו יהיה אכפת מהארנק שלנו?
האופנוע שלי יושב במחסן מוקפא (והמנוע בכלל בסלון).
העכברים ימשיכו לזיין ת'שכל ש"מישהו" צריך לתלות פעמון על זנב החתול.

Pumi
06-07-2023, 23:48

ומה עם כל השנים אשר היתה ירידה? בשנים שהפול סיים עם רווחים? הורידו לנו את הביטוח?

Oznik
07-07-2023, 00:15
כמו תמיד, השיירה נובחת והכלבים עוברים.

פקה פקה בלה בלה בלה...
אנשים מחפשים את הנוחות "עזוב אותי באמא'שך"!
עם דפוק שמכור לווזלין.
מזיינים אותנו בתחת בכל תחום ומכונת ההפרד ומשול סופר יעילה.
כל אחד דואג רק לתחת שלו ושם זין כשזה לא נוגע אליו אישית.
יותר גרוע, שמחים כשמזיינים מישהו אחר.

אנחנו עוצמים עיניים כשמזמברים חלשים מאיתנו ומסכנים מאיתנו אז למה
שלמישהו יהיה אכפת מהארנק שלנו?
האופנוע שלי יושב במחסן מוקפא (והמנוע בכלל בסלון).
העכברים ימשיכו לזיין ת'שכל ש"מישהו" צריך לתלות פעמון על זנב החתול.

התגובה הכי עניינית פה, אפשר לדון בלמה\כמה\איך\האם\ואז אבל החומר האנושי במדינה הוא פח אשפה, ודואג לעצמו.
ואי אפשר לשנות את זה, אז....תמשיכו לשלם! או שתחליפו עם.

ayalzo
16-07-2023, 19:03
חידשתי היום.
האמת,
הופתעתי.
התכוננתי ל6-7 אלף.
יצא לי 4 וקצת, די דומה לשנה שעברה.
(נהג ותיק, אופנוע 745 סמק)

KKatkov
17-07-2023, 11:15
חידשתי היום.
האמת,
הופתעתי.
התכוננתי ל6-7 אלף.
יצא לי 4 וקצת, די דומה לשנה שעברה.
(נהג ותיק, אופנוע 745 סמק)

בדקת במחשבון?
אני שילמתי במאי 4052 שקלים ביטוח חובה עם השתתפות (רוכב בן 34, 13 שנות ותק, ללא תביעות או שלילות ב-3 שנים האחרונות, אופנוע 1079 סמ"ק ללא מערכות כלשהן).
כרגע, לפי המחשבון, ביטוח עם השתתפות יעלה לי 4639 שקלים - מה שמגלם תוספת של 600 שקלים או 15%.
אמנם בטבלה למטה יש שורה של הראל עם מחיר נמוך יותר מהפול (3814 עם השתתפות), אבל למיטב הבנתי - אלה פוליסות שלא נמכרות לציבור הרחב.

ניסו
17-07-2023, 12:15
בדקת במחשבון?
אני שילמתי במאי 4052 שקלים ביטוח חובה עם השתתפות (רוכב בן 34, 13 שנות ותק, ללא תביעות או שלילות ב-3 שנים האחרונות, אופנוע 1079 סמ"ק ללא מערכות כלשהן).
כרגע, לפי המחשבון, ביטוח עם השתתפות יעלה לי 4639 שקלים - מה שמגלם תוספת של 600 שקלים או 15%.
אמנם בטבלה למטה יש שורה של הראל עם מחיר נמוך יותר מהפול (3814 עם השתתפות), אבל למיטב הבנתי - אלה פוליסות שלא נמכרות לציבור הרחב.

אתם מדברים על עם השתתפות עצמית?

איך אצלי ללא השתתפות זה עלה מ5445 ל6400?
36, 15 ותק, אופנוע 700

KKatkov
17-07-2023, 12:57
אתם מדברים על עם השתתפות עצמית?

איך אצלי ללא השתתפות זה עלה מ5445 ל6400?
36, 15 ותק, אופנוע 700

ללא השתתפות המחשבון מראה לי בערך 6600.

ayalzo
17-07-2023, 16:23
עם השתתפות,
ואם זה מוביל לדיון על כן או לא לעשות ככה, חפשו את השרשור הרלוונטי (אחד מבין העשרות) ותגיבו שם.

AsafA
18-07-2023, 07:55
10149

מעניין שחברה פרטית שלא מחוייבת לבטח אותנו מוכנה להציע מחיר יותר זול מהמחיר של הפול שמחוייבת לבטח אותנו, כנראה שבכל זאת כן משתלם לבטח אותנו.

AsafA
18-07-2023, 07:58
...אמנם בטבלה למטה יש שורה של הראל עם מחיר נמוך יותר מהפול (3814 עם השתתפות), אבל למיטב הבנתי - אלה פוליסות שלא נמכרות לציבור הרחב.

אחד הסוכנים הגדולים עובד עם הראל, בעבר היה להם מסלול עם השתתפות עצמית של 12,500 ש"ח במקום 25,000 ש"ח והייתי מבוטח שם. אני חושב שזה היה דרך אודי דגן.

KKatkov
18-07-2023, 08:25
10149

מעניין שחברה פרטית שלא מחוייבת לבטח אותנו מוכנה להציע מחיר יותר זול מהמחיר של הפול שמחוייבת לבטח אותנו, כנראה שבכל זאת כן משתלם לבטח אותנו.

שים לב לכוכבית... "בדרך כלל החברה אינה מוכרת ביטוח בפרופיל זה".
אני די בטוח שאם תתקשר להראל ותבקש הצעה לביטוח חובה כמו שמופיעה במחשבון, תיענה בסירוב.

AsafA
18-07-2023, 08:47
כמו שכתבתי. לפני כמה שנים (2016 למיטב זכרוני) הייתי מבוטח אצלם, וזה היה בתעריפים שרשומים במחשבון.

mudale222
18-07-2023, 11:17
השאלה אם אין שם איזה סעיף טריקי שאחרי התאונה תקבל צינור בדמות פיצויים מופחתים או משהו.

ניסו
18-07-2023, 12:32
ללא השתתפות המחשבון מראה לי בערך 6600.

עם השתתפות,
ואם זה מוביל לדיון על כן או לא לעשות ככה, חפשו את השרשור הרלוונטי (אחד מבין העשרות) ותגיבו שם.

הבנתי,
בחיים לא עשיתי עם,
שוקל השנה לראשונה. אחפש את השרשור

YossiP
23-07-2023, 13:18
בעבר אודי דגן היו מבטחים בהראל או באיילון בתעריפים שניתן לראות באתר.
כיום, הם מסרבים בצורה גורפת לכך, ומבטחים בפול.
המידע מתבסס על חידוש ביטוח שעשיתי מולם היום.