צפייה בגרסה מלאה : קוואסאקי מציגה: נינג'ה e-1 ו-Z e-1 חשמליים
אביעד אברהמי
18-09-2023, 11:48
בקוואסאקי מציגים שני אופנועים חשמליים בגרסאות ספורט ונייקד - נינג'ה e-1 ו-Z e-1 - עם מנועים חשמליים המקבילים לקטגוריית 125 סמ"ק; הפרטים והתמונות בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%a7%d7%95%d7%95%d7%90%d7%a1%d7%90%d7%a7%d7%99-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%92%d7%94-%d7%a0%d7%99%d7%a0%d7%92%d7%94-e-1-%d7%95-z-e-1-%d7%97%d7%a9%d7%9e%d7%9c%d7%99%d7%99%d7%9d/
http://fullgaz.co.il/wp-content/uploads/2023/09/Kawasaki-Ninja-Z-e-1-4.jpg
http://fullgaz.co.il/wp-content/uploads/2023/09/Kawasaki-Ninja-Z-e-1-7.jpg
מאוכזב מקוואסאקי, הרי הם הטרילו במשך כמה שנים לגבי פיתוח האופנועים החשמליים. נראה שעשו את הכלי רק כדי להגיד, הנה עשינו כלי אורבני חשמלי.
אין שום פריצת דרך, שום טכנולוגיה חדשנית או פטנטים, ניתן למצוא אופנועים דומים סיניים שמיוצרים כבר שנתיים, עם אותן התכונות, סוללות נשלפות, בוסט של כח רגעי וכו.
למי שמתעניין 3 קילווואט יספיקו לכ35-45 קמ רכיבה על פול גז (88 קמ"ש) תלוי במשקל הרוכב, אם יש מורכב או לא ועליות, כמובן שבנסיעות רגועות בעיר זה יכול להגיע לפי 1.5 מהטווח, אומר מנסיון על קטנועים חשמליים.
אם כבר עשו שתי סוללות, אז היו יכולים להגדיל לסביבות 4.5-5 קילוואט, מה שהיה מכפיל את הטווח ומגדיל את השימושיות של הכלי, בלי לפגוע במשקל (10-15 קילו יותר כבד).
עד שלא תהיה פריצת דרך משמעותית, כלי רכיבה חשמלי עם שני גלגלים לעולם לא יהיה אופנוע. (גם למכוניות החשמליות מלא בעיות אבל שם קצת יותר טוב).
lokimonster
21-09-2023, 09:21
מאוכזב מקוואסאקי, הרי הם הטרילו במשך כמה שנים לגבי פיתוח האופנועים החשמליים. נראה שעשו את הכלי רק כדי להגיד, הנה עשינו כלי אורבני חשמלי.
אין שום פריצת דרך, שום טכנולוגיה חדשנית או פטנטים, ניתן למצוא אופנועים דומים סיניים שמיוצרים כבר שנתיים, עם אותן התכונות, סוללות נשלפות, בוסט של כח רגעי וכו.
למי שמתעניין 3 קילווואט יספיקו לכ35-45 קמ רכיבה על פול גז (88 קמ"ש) תלוי במשקל הרוכב, אם יש מורכב או לא ועליות, כמובן שבנסיעות רגועות בעיר זה יכול להגיע לפי 1.5 מהטווח, אומר מנסיון על קטנועים חשמליים.
אם כבר עשו שתי סוללות, אז היו יכולים להגדיל לסביבות 4.5-5 קילוואט, מה שהיה מכפיל את הטווח ומגדיל את השימושיות של הכלי, בלי לפגוע במשקל (10-15 קילו יותר כבד).
כל זה ובלי שהפעלנו מזגן.
:-)
זה כל העניין, שחברות גדולות כמו קוואסאקי דווקא כן יכולות להמציא פטנטים, הבעיה היא שהן עצלניות ולא רוצות באמת להשקיע, כל עוד הרווחים שלהן לא באמת נפגעים, כי הרב לא עוברים לחשמלי. סוג של ביצה ותרנגולת, מצד אחד חברות גרידיות ומצד שני ביקוש נמוך כי הכלים ממש גרועים.
נראה לי שהם פשוט סימנו וי וגם בחנו כמה רעיונות ובערך זהו.
בקושי מחליף אופניים חשמליים.
lokimonster
26-09-2023, 11:49
חשמל
השקר הירוק
נראה לי שהם פשוט סימנו וי וגם בחנו כמה רעיונות ובערך זהו.
בקושי מחליף אופניים חשמליים.
סימנו וי חד משמעי.
יש הטוענים שהם הולכים לאמץ את מה שעשתה גוגורו עם סוללות מתחלפות, גם הנפח של הסוללות שלהם אותו הדבר.
הרי רב השוק של הכלים העירוניים הוא באסיה.
חוץ מבמוו והארלי שאר החברות הוותיקות נגד המעבר לחשמלי, השקעה של תכנון, פיתוח ושינוי פס הייצור פחות קורץ להן, מבחינתן תן להם למכור כלי אחד במשך עוד 1000 שנה עם רווח נדיב.
חשמל
השקר הירוק
חבר אפשר להשאיר את השנאה וההסתה לפוליטיקה?
אם כלים חשמליים לא מדברים אלייך יש עוד פוסטים.
lokimonster
26-09-2023, 14:10
נעשה קצת סדר
נכון לרגע זה עיקר יצור החשמל נעשה באמצעות תחנות כח מוזנות דלקים מאובנים לסוגיהם והן בהחלט מזהמות.
חדרה - פחם
רידינג ת"א - גז
רוטנברג אשקלון - פחם
חיפה - גז
אשדוד אם אני לא טועה גם גז
רמת חובב - גז
חגית חוף הכרמל - גז
יש עוד כמובן.
להזין אותן משתמשים במקרה של פחם בספינות כדי ליבא את הפחם
הגז מסופק על ידי תלוי את מי שואלים :-)
כעת לטעון שאין זיהום בייצור החשמל לכל היותר זה מרחיק אותו ממרכזי הערים וגם זה לא אקסיומה.
נוסיף על זה מצברים שמזהמים פעמיים:
פעם אחת מעצם קרית המתכות הכבדות.
פעם שנייה כאשר המצבר מתכלה וחוסר יכולת למחזור של המתכות הנ"ל ( ליתיום איון U NAME IT ).
על זה ( פה עוד אפשר להתווכח) זיהום מקרינה חשמלית.
וכמובן גרט מוקדם יחסית של כלי בתחבורה בשל חוסר כדאיות כלכלית להחליף את המצברים.
נעבור לרכב עיני צדה מודעה על צמיגים שמותאימים לרכב חשמלי ( אני באמת מעלה את זה כשאלה) האם הם נדרשים לחיזוקים בשל המשקל הנוסף של המצבר וכנראה גם מומנט גבוה יותר ואז במקום צמיג 4 פליי אנו זקוקים לצמיג 6 פליי???
איפה א.הזקן שיתן תשובה קצת יותר אינטיליגנטית ומפורטת ממני .
נעשה קצת סדר
נכון לרגע זה עיקר יצור החשמל נעשה באמצעות תחנות כח מוזנות דלקים מאובנים לסוגיהם והן בהחלט מזהמות.
חדרה - פחם
רידינג ת"א - גז
רוטנברג אשקלון - פחם
חיפה - גז
אשדוד אם אני לא טועה גם גז
רמת חובב - גז
חגית חוף הכרמל - גז
יש עוד כמובן.
להזין אותן משתמשים במקרה של פחם בספינות כדי ליבא את הפחם
הגז מסופק על ידי תלוי את מי שואלים :-)
כעת לטעון שאין זיהום בייצור החשמל לכל היותר זה מרחיק אותו ממרכזי הערים וגם זה לא אקסיומה.
נוסיף על זה מצברים שמזהמים פעמיים:
פעם אחת מעצם קרית המתכות הכבדות.
פעם שנייה כאשר המצבר מתכלה וחוסר יכולת למחזור של המתכות הנ"ל ( ליתיום איון U NAME IT ).
על זה ( פה עוד אפשר להתווכח) זיהום מקרינה חשמלית.
וכמובן גרט מוקדם יחסית של כלי בתחבורה בשל חוסר כדאיות כלכלית להחליף את המצברים.
נעבור לרכב עיני צדה מודעה על צמיגים שמותאימים לרכב חשמלי ( אני באמת מעלה את זה כשאלה) האם הם נדרשים לחיזוקים בשל המשקל הנוסף של המצבר וכנראה גם מומנט גבוה יותר ואז במקום צמיג 4 פליי אנו זקוקים לצמיג 6 פליי???
איפה א.הזקן שיתן תשובה קצת יותר אינטיליגנטית ומפורטת ממני .
נניח וכל זה נכון, למרות שאני ממש לא מתווכח איתך שכלי חשמלי לא מזהם בכלל, זאת ססמה של אנשי מכירות של כלים חשמליים, הכלי החשמלי הוא מזהם פחות!
ועכשיו בוא תגיד לי איך הפוסטים שלך קשורים לכתבה שקוואסאקי הוציאה שני כלים חשמליים חדשים?
lokimonster
26-09-2023, 14:55
דרך השקע
לוקי צדק, מטרת העל של הכלים החשמליים היא להחליף את השימוש במנועים שפולטים מזהמים, היינו 0 פילטת מזהמים בשימוש, אבל על מנת להגיע לזה האנרגיה והזיהום הנפלט מכך עולה על הזהום ממנוע לא חשמלי, בעבר חשבו כולם שזה הפתרון הנכון אבל לפני מספר שנים כולם כבר הבינו שלא כך, הבעיה בחוקים שנחקקו לפני התובנה, וכבר היום יש מצעד חזרה למנועים אחרים בתקנות חדשות, להגיד אם אנחנו עומדים בפתח ההחלטה בין קלטת בטה לרגילה, או המצאת הבלו ריי, או קומפט דיסק...יש לי אישית הרגשה שההימור על החשמל יכשל. אבל מה אני מבין...הלכתי לסרוג...
בגדול ייצור חשמל בתחנה יעיל יותר.
בהמשך, די ברור לי שיעברו יותר ויותר לחשמל מאנרגיות מתחדשות.
סוללה של מכונית חשמלית, כבר היום מספיקה לכל אורך חיי המכונית (שהפכו קצרים מבעבר). כתלוי בשימוש מושכל (לא לרדת לאחוזים נמוכים, לא להשאיר בטעינה 100 ולא להשתמש בטעינה מהירה אלא אם אין ברירה). כן יש פה ושם מודולים שנדפקים, וניתנים להחלפה בלי להחליף את כל הסוללה.
מה נשאר לנו?
תשומות ייצור גבוהות ולכאורה מזהמות.
עלויות גרט ומחזור (הן בכסף והן בזיהום).
טווח.
מחיר.
בסוף מה שמעניין את הצרכן זה לא איזה עץ, או הארנב שחי תחתיו, אלא שני דברים (ובסדר המצוין):
א. מה יש לשכן בחניה ואיך גם אני משיג כזה.
ב. כמה זה עולה לי.
כל הבעיות הטכנולוגיות פתירות. כבר היום.
איפה מנוע הבערה כן פוגש אותנו? רכבי נישה ותחביב. גם זה יגיע כשהדור שגדל על חשמל יגיע לגיל שבו יש לו רשיון.
אגב לא פוסל את מה שכתב שושני על מנועים אחרים, אבל בנתיים זה עוד לא תופס תאוצה. אפילו טויטה נכנעו והוציאו רכב חשמלי.
לא יודע מאיפה לקחתם שהמטרה היא להגיע ל0 פליטה, המטרה היא להפחית את הזיהום ולהוציא אותו כמה שניתן מהערים הצפופות.
מנוע הבעירה לא יעלם, אבל הוא בהחלט לא עושה שום קאם בק, מ100% מנועי בעירה פנימי שמכרו לפני הרכבים החשמליים, כבר הגיעו ל15% ברכבים חשמליים בעולם והמגמה רק הולכת וגדלה.
הבעיה הגדולה בממשלות שלקחו את זה רחוק מדי וניסו להרשים מצביעים עם כל מיני הבטחות שנגיע בשנה מסויימת ל100% חשמלי ו0% זיהום, כל מיני הבטחות פופוליסטיות ברמת שקר.
לא רק שהייצור של חשמל בתחנת הכח יעיל יותר, גם המנועים החשמליים הם בעלי יעילות של 90%+ לעומת 20-40% במנוע בעירה פנימי.
זאת הסיבה שרוב הכלים החשמליים הקטנים לא צריכים מערכת קירור כי האנרגיה לא מתבזבזת והופכת לחום, לעומת מנוע בעירה פנימי שדורש שמן ומערכת קירור נוספת.
טויוטה היא חברת רכב כושלת יחסית לאחרות, הן קיבלו החלטות שגויות, נכנסו לקשיים כלכליים ובכלל לא הצליחו להעריך את השוק.
הן הוציאו מכונית שבנויה על מימן שלא הצליחה בלשון המעטה, מה ששוב מראה על ההתנהלות הגרועה שלה.
א. מה יש לשכן בחניה ואיך גם אני משיג כזה.
זה מסכם יפה את העניין, אנשים לא מתלהבים מכלים חשמליים וזאת זכותם, כל אחד רוכב על מה שבא לו. דו גלגלי זה כלי כיפי וחשמלי לרב מוריד את עניין הפאן (לפחות בכלים זולים)
ב. כמה זה עולה לי- אם לנקודה הזאת היה משקל אז היינו רואים הרבה יותר דו גלגלי חשמלי על הכבישים. תחזוקה ממש בסיסית, כי יש רק כמה חלקים נעים לעומת מנוע בעירה פנימי, מחיר חשמל זול משמעותית, ביטוח של 50 סמק. כבר רואים הרבה חברות שליחויות שעוברות לחשמלי, כי בשבילהן הנקודה הזאת הכי חשובה.
lokimonster
27-09-2023, 14:02
אולי המנוע יעיל
אבל המצבר מושפע המון ממזג האוויר ומאבד את היעילות שלו בהאתאמה למצב נתון.
בנוסף הצורך במזגן או בחימום משפיע על המצבר.
מנועי חשמל בהחלט מתחממים וגם זה משפיע על היעילות שלהם.
טויטה כושלת????
מזל שיש לי סוזוקי ופיאט
צודק, הסוללות מתקשות לעבוד כשהטמפרטורה החיצונית יורדת ל15 מתחת לאפס ועולה מעל 50.
לגבי הראשון לא יודע מה הפתרון, לגבי השני כבר יש הרבה כלי חשצליים עם מערכת קירור של רדיאטור ונוזל קירור, מה שנותן לכלים האלה אפשרות לטעינה מהירה.
בתנאי חום כבדים ביולי אוגוסט בנסיעות ארוכות עם כלי בלי מערכת קירור, יצא לי לראות כ80% מהטווח לעומת הימים הרגילים.
אלה דברים מינוריים, כרגע יש 3 בעיות עיקריות לכלים חשמליים
1)פאן פאקטור
2)זמן הטעינה של הסוללה
3)משקל ועלות הסוללות
בוא...מכוניות ואופנועים חשמליים מתבססים על רעיון נהדר ויש להם מעט יתרונות, נכון להיום הם כלים חצי אפויים וסך החסרונות עולה על היתרונות
שלהם והם מספקים תשובה רק לחלק קטן מהמשתמשים בהם. בהשוואה למנועי בנזין החסרונות מתחדדים.
תן לי היום רכב עם טווח נסיעה של 1000 ק"מ. זמן הטענת/החלפת סוללה של 15 דקות ואולי נוכל לדבר, אבל בטכנולוגיה הקיימת היום אין תשובות
אמתיות, אגב גם כשתהיה הטכנולוגיה זמינה, היא תצטרך תשתית נרחבת שייקח לפחות שני עשורים עד שתהיה פרוסה וזמינה לכל אחד.
האוכלוסייה בעולם גדלה בקצב מסחרר ורכב לכל אדם כבר היום תופס שטחי נדל"ן/כביש/ ושאר רעות חולות העתיד ל-50 השנה הבאות לא נמצא ברכב
אישי. כבר היום הערים הגדולות וריכוזי האוכלוסייה לא מסוגלים להכיל את העומס והמכונית שלא משנה איך היא מונעת פשוט תפשוט את הרגל.
אצלנו כל 4 שנים מתווספות למצבה על הכבישים עוד מיליון מכוניות, בהנחה שמורדות מהכבישים 300K עדיין בעוד עשור כולם יעמדו בפקק ולא יהיו
מקומות חניה בכלל.
פעם משפחה החזיקה רכב אחד, אח"כ היו כבר שני כלי רכב במשפחה גרעינית, היום לכל ילד יש רכב.
הפתרון צריך להיות במחשבה חדשה ובמציאות שאינה מוכרת לנו היום, או מציאות קשה לעיכול, תחבורת המונים, מרכזי עבודה שמכילים דירות לעובדים
מכוניות קטנטנות אוטונומיות ללא נהג לשימוש אישי חד פעמי.
מתכנני המכוניות פשוט זרמו עם התקופה, אבל המציאות תכתיב שינוי התנהגות ושינוי תעבורתי אחר לגמרי.
ראשית שאפו על האמירה "טויוטה היא חברת רכב כושלת". מבחינתי אין מה להמשיך את הדיון כאן.
לגבי שושני מאידך,
האמירה שרכבים חשמליים אינם אפוים, ובכן, תתעורר ותריח את הקפה. רכבים סופר שימושיים לכל מי שיש לו יכולת להטעין בבית. לפחות במדינת ישראל. אפילו למי שמחליט לנסוע לחופשה באילת.
lokimonster
27-09-2023, 17:42
הייתי שמח להסבר מה כושל בטויוטה?
בעשור האחרון היו לי (אישתי ) הונדה אינסייט היברידית כושלת ומגעילה כשמערכת ההיבריד שלה הייתה ממש לא בשלה..
אחריה אוריס של טויוטה משעממת אבל יעילה המערכת ההיברידית עבדה מצויין ורכב נהדר ( אפילו נראתה לא רע)
אחריה קורולה הייבריד מצויינת נכון משעממת אבל היא יוצרה ככלי תחבורה יעיל ובדומה לאוריס מערכת ההיבריד מצויינת בטח בהשוואה להונדה.
היום יש לי סוג של שקר הברידי סוזוקי ויטארה
האמת רכב נחמד לכשעצמו
מה כושל בטויוטה אני לא יודע על פניו הציבור וחברות הליסינג קנו המון מהן ומבחינת אמינות זו טויוטה.
כמו הפרסומת לטושיבה
או ג'יפ ל 4\4
או ג'ון דיר לחקלאי המהיר
כך אמינות - טויוטה
האמירה שלי היתה בציניות כמובן. כשאיזה מישהו בלבנט מכריז על אחת מחברות הרכב המצליחות בעולם שהיא כושלת...
lokimonster
27-09-2023, 23:30
האמירה שלי היתה בציניות כמובן. כשאיזה מישהו בלבנט מכריז על אחת מחברות הרכב המצליחות בעולם שהיא כושלת...
עניתי לו כי זה מרגיש כמו מושתל של גרינפיס
סך מכירות לא מגדיר אם החברה טובה או לא, ראה מטרו.
החברה התנהלה בצורה גרועה מבחינת שינוי השוק, בזמן שהרבה חברות התחילו לגשש ולפתח רכב חשמלי, הם לא רק שלא עשו את זה, אלה השקיעו המון כסף בלוביסטים, לנסות לדחות את המעבר לחשמלי על ידי נסיון דחיית המעבר לחשמלי כמו חברות הדלק,במקום זה פיתחו רכב מימן שנחשב לכישלון חרוץ.
כל זה כי הם היו ראש בקיר וסגרו עיניים לעצמם ולאחרים בזמן שהשוק משתנה. כל זה כשהייתה להם טויוטה פריוס ממזמן, שלהפוך אותה לחשמלים היה חצי עבודה.
משקיעים שהתנגדו למהלכים שלהם, מה שבסופו של דבר השפיע על הכניסה שלהם לתחום החשמלי וגרם למנכל להתלחף.
כל זה אגב הפיע על המחירים שלהם, אותה הטויוטה קורולה שנחשבת לאמינה אך מאוד משעממת היום מתחילה מ160K.
עניתי לו כי זה מרגיש כמו מושתל של גרינפיס
למה אתה יורד איתי לפסים אישיים, אתה מנהל פה לא?
lokimonster
28-09-2023, 13:46
חס וכרפס אישי
מה אישי פה???
לגבי הקורולה זה שהיא יקרה לא הופך אותה לרכב גרוע.
לכל היותר לרכב בעל תמורה נמוכה למחיר ( תלוי את מי שואלים)
המחיר שלה שיחק לטובתי וכיום יש לנו שקר הברידי ( חד משמעי למרות שבית המשפט חשב אחרת) בדמות סוזוקי ויטארה הייבריד.
כאמור רכב נחמד מאוד ( לא מצטיין בכלום אבל הרבה יותר נחמד מהקורולה).
סך מכירות לא מגדיר אם החברה טובה או לא, ראה מטרו.
ראשית, כתבת חברה כושלת. ולא חברה גרועה.
שנית מטרו היא לא יצרן רכב אלא יבואן חזיר. וגם הם, מבחינה כלכלית, חברה מצליחה.
ואני לא יורד לפסים אישיים, אלא מנסה להצביע על כך,שבתוך טיעונים מאוד חזקים וטובים ואף מצוינים שאתה מעלה, אתה תוקע משפטים כאלה שגורמים למי שקורא אותך לא להתייחס ברצינות וחבל.
וברוח התקופה, אני רוצה גם להכניס התנצלות על כך שהתגובה שלי היתה צינית. לעתים אני לא בסדר.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft