התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מול מה אנחנו בעצם עומדים אחרי ה 7 לאוקטובר?

קידוזו
21-10-2023, 16:01
1. אנטישמיות של מוסלנאצים בעלי יכולות. כיום הביטוי הזה מוסלנאצים ברור לרבים מאנשי השמאל.
2. הרצון של דוד סם למלא את חזונו אל אובמה ולהקים מדינה של מוסלנאצים ביהודה ושומרון ולשמור על איראן חזקה כמעצמה אזורית.
3. אנשי כאוס ופילוג שעדיין פועלים למען הדוד סם. רוב כלי התקשורת והאנשים שקוראים עכשיו להיכנס רגלית לעזה ולשחרר את החטופים כאילו שמישהו מהחטופים יישאר בחיים לאחר פריצה שלא לדבר על כמות החללים ואולי חטופים נוספים מקרב חיילנו. חלקם בעלי תפקידים בכירים במערכות הביטחון.

שקמה ברסלר מחקה את כל הציוצים שלה מטוויטר לפני ה 10 לאוקטובר
זה האחרון
https://twitter.com/ShikmaBressler/status/1711826011506004353
ישי הדס רוצה מדינה פלסטינית
08:40 בבוקר הטבח
https://www.facebook.com/ishay.hadas/posts/pfbid02peoTvXXj3gM1BDx3w7zdwmVAaRyBncBoGAfyw5B9zqB AVtpBSBPW9dagUfmQaf1hl

גונן שגב רוצה שנתניהו יתאבד ב 08:15 בבוקר הטבח
https://twitter.com/GONENB1/status/1710523382611988720

השפיות הציונות והצדק עומדים לצידנו.
בנוסף יש לנו יותר חיילים, יותר אמצעי לחימה, יותר אמצעי הגנה והכי חשוב מוטיבציה להילחם.

את החשבונות והבירורים נדחה לאחר שהעניין הזה ייגמר.
אין לי מושג לאן זה הולך רק יודע שאנחנו נחושים יותר וחזקים יותר.
מקווה שהקברניטים יבחרו בפתרון המדיני הבטחוני הנכון: מצור, גירוש התושבים ושריפת העיר עזה עד אפר.
#דרזדן
על זה המוסלנאצים ידברו עוד עשרות שנים.
אנחנו חזקים בהרבה ממה שנדמה.

JohnnyDough
21-10-2023, 18:27
קידוזו, אסור להשתמש בסיסמאות של 12345.
עכשיו הפרסים השתלטו לך על החשבון והם כותבים במקומך הודעות הסתה חפיפניקיות מאיזה משרד מודיעין מעופש באיספהאן.
תיצור קשר עם המנהלים כדי שיחזירו לך את השליטה על החשבון ותשתדל להשתמש בסיסמאות יותר מסובכות.

קידוזו
21-10-2023, 20:47
בניגוד לאנשי שמאל שקוראים עכשיו להשמיד את עזה אני עקבי ועמדתי לא השתנתה לפני ואחרי המלחמה.
https://twitter.com/jbytej/status/1715701901713383925

lokimonster
22-10-2023, 07:25
ממליץ לעשות סדר.

את עזה אולי אנחנו יכולים למחוק באמצעים קובנצינאליים
אבל את שאר המדינות לא ממש.

מערכה עם חיזבאללה תעלה לנו בחיי אזרחים תשתיות ונזק כבד.

זה קל להתלהם אבל לעניות דעתי ההכרזה צריכה להיות שאם חיזבאללה ממשיך במעשיו ( הן מהגבול הלבנוני והן מהגבול הסורי) אנו נשתמש בטקסטיל ומרככי כביסה.

אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לאבד את התשתיות שקיימות אצלנו ולשם הם יכוונו ויצליחו לפגוע.

השושנים
22-10-2023, 08:54
למי שעוד לא הבין לא מדובר בסכסוך אזורי ביננו לבין.....מדובר במלחמת דת וג'יהאד עולמי.

למי שלא הבין 2 - לא הייתי סומך על הממשלה הזאת בקבלת שום החלטה כשהם עושקים/עוסקים תוך כדאי לחימה בוועדת החקירה העתידית.
(ספוילר כולם אשמים ולא ראויים).

למי שלא הבין 3. כמו שאמרתי תמיד בימים הראשונים למשבר (כל משבר) בקנה מידה כזה, כל אחד לעצמו ולסביבה הקרובה כי אף
אחד לא יעשה את זה אחרת.

מי שממנה חברים חסרי כישורים ויכולת לתפקידי מפתח במדינה שלא יהיה מופתע שבשעת משבר אין עם מי לדבר.

ושאלה אחרונה, איך שרת המודיעין, אמסלם השר לכלום, ביטן קרעי ושאר השופרות עדיין מקבלים משכורת?

ושאף אחד לא יגיד לי שעכשיו נלחמים, כי אם אין גיבוי ממשלתי תקין ללחימה, זה לשלוח ברווזים למטווח!

JohnnyDough
22-10-2023, 09:29
בניגוד לאנשי שמאל שקוראים עכשיו להשמיד את עזה אני עקבי ועמדתי לא השתנתה לפני ואחרי המלחמה.
https://twitter.com/jbytej/status/1715701901713383925
גם כל השיבוטים של ביבי מהצד השני של המפה הפוליטית עקביים וזה ברור לחלוטין שגם אתה וגם הם לא נותנים למציאות להפריע לכם ולא מסוגלים לעשות חשבון נפש.
הם פגעו מאוד בבטחון המדינה וביבי ממש הפקיר את בטחון המדינה (מכיר ביבי? יש לו איזה אחריות על הג׳נוסייד בעוטף עזה? כי בפוסט הקודם שלך נראה שאין לך מושג מי זה או שאתה מתייחס אל הקרימינל הפתולוגי הזה כאילו מדובר בשכינה).

צריך לקחת את כל ה"basket of deplorables״ הזה ולשלוח אותם ״לשתות ממי הים של עזה״.

lokimonster
22-10-2023, 10:17
אני לא מתומכי ביבי

אבל

נרדמנו בשמירה.

מדיניות ההבלגה (למעט כמה הברקות בהן נעשתה חצי עבודה) יהיה בסדר וישראל חזקה היא כבר 20 שנה לפחות.
הטמטום אצלנו נשפך מהאוזניים ראה ערך גל הירש והנאום שלא היה קשור לכלום.

למרות שאנו באמת זקוקים לארה"ב אבל הסיוע לעזה אמור היה להכנס תמורת חטופים או לפחות מידע דרך הצלב האדום.

אגב החזרת הילדים למסגרת דבר מטומטם מאין כמוהו

kaz
22-10-2023, 12:09
מה הסיכוי שיקשיבו לו הפעם?

https://www.youtube.com/watch?v=Z9D18BZcnd8

AsafA
22-10-2023, 13:08
למי שרוצה לנסות להבין מה גרם לכשל הנוראי של השבת השחורה מוזמן לקרוא את הכתבה של רונן ברגמן ואיתי אילנאי. רצ"ב קישור לכתבה

https://www.ynet.co.il/news/article/yokra13636031?utm_source=ynet.app.ios&utm_term=yokra13636031&utm_campaign=general_share&utm_medium=social&utm_content=Header

קידוזו
22-10-2023, 17:52
הפחד באדם שנס על נפשו בסרטי זומבים נובע מההכרה שהם רואים בו אדם. זה כל פשעו והוא לא יוכל לשנות זאת לעולם. את אותו פחד שנובע מזיהוי מרגישים יהודים כבר אלפי שנים. כי האנטישמים רואים בנו בראש ובראשונה יהודים וזה לא משנה אם אתה גיי, לוחם בסיירת, צמחונית, כהניסט, גבר, אישה קשיש או עני. זאת האמת בעולם שבו אנטישמיות ערבית ומערבית משגשגת.

את הפחד הזה השרישו בנו גם פוליטיקאים מחנכים ואנשי ביטחון שסירבו להבין את המסקנה היחידה. אסור לנו לפחד.
אסור לנו לפחד לטייל בכביש 10 או בדרך אלון. אסור לנו לפחד לטייל בהר דב, להסתובב בדרום תל אביב או באום אל פאחם או טול כרם, יפו, לוד ובאף מקום בארץ ישראל. אסור לנו לפחד - הם אלה שצריכים לפחד מאיתנו.
הם צריכים לפחד כשיהודי עובר בגלל שהם אלה שסובלים מאנטישמיות.
הם חיות האדם שתומכים בהרג של תינוקות.
הם אלה שחולמים כמעט 100 שנה לחסל את הבעיה היהודית.
אינספור פעמים שהם ניסו להרוג יהודים.
הם אלה שמשלמים לרוצחי יהודים והופכים אותם לגיבורים.
הם אלה שעיוותו את האמת ומהללים שקרים בשם האנטישמיות.
כל עוד הבטחוניסטים לא מבינים את מה שהבינו האנשים שהקימו כאן את המדינה לא נחיה כאן בביטחה.
יהודי צריך להסתובב כאן בגב זקוף ומבט ישיר- אף פעם לא מושפל.
הפחד צריך להיות מנת חלקם של האנטישמים.
איך יוצרים את הפחד?
לא צריך להכניס חיילים כדי להוכיח גבורה
פשוט לשרוף את עזה עד אפר
#דרזדן (https://www.facebook.com/hashtag/%D7%93%D7%A8%D7%96%D7%93%D7%9F?__eep__=6&__cft__[0]=AZU_ZOyweMzAlBAZjo9LpjXJ3hEsg7Udz1nLKNIb3zJATXPO8 5m0EgOWrhP02Ju40x2NMaQOeXFdToNfxCtInBfzWPiCgt1-AONum7sB_6W4MoWVDRwS854vfBLtd-jLZ8M&__tn__=*NK-R)
שתפו ותיהנו

השושנים
23-10-2023, 07:58
צה"ל ינצח את המלחמה הזאת זה בטוח כי אין לנו אפשרות אחרת, איך תיראה המלחמה ומה יקרה בה זה כבר אסטרטגיה ממשלתית ופוליטיקה.

הקטע שהמחדל הממשלתי של ממשלה לא מתפקדת כבר שבועיים אחרי הלחימה ושרי ממשלה שמפחדים לצאת החוצה בגלל תגובות העם מהדהד
והנרטיב ומכונת הרעל כבר מחפשת את מי להאשים, ככה זה עובד.

לכל מי שמעז להציג ביקורת נאמר "זה לא הזמן, קודם ננצח ואח"כ נבדוק" ובינתיים כבר נמצאו האשמים במחדל:

1. הצבא שלא התריע - רק שהם שכחו שיש שרת מודיעין שר ביטחון וקבינט שלא כונס שמונה חודשים לפני המלחמה ותפיסה שהגדר לא חדירה.
2. ההפגנות וה-"משתמטים" - אבל 157 אחוזי גיוס לא מבלבלים אותם, והעובדה שכל מערך קפלן גוייס בשעות הראשונות לטובת המלחמה זה כלום.
3. התקשורת - שסכסכה והעזה לעלות על כל המחדלים של הממשלה ולהציג את ערוותה הפוליטית כפי שהיא...בוגדים!

כל תעמולת הרעל נשלחת עכשיו לצבוע את את האשמים ולהשחיר אותם תוך כדאי לחימה אף אחד לא לקח אחריות, זה מה שקורה עכשיו.

the striker
23-10-2023, 08:02
ראש שב"כ, ראש מוסד, ראש אמ"ן, אלוף פיקוד דרום, מח"א, רמטכ"ל, נטורי קפלן וחסידי ברסלר. הם האחראים לאירוע הנקודתי כיום. בואו לא נשכח את אנשי אוסלו, ואת אנשי הגירוש מהרצועה ואת כוכבי הבריחה מלבנון. בואו נזכור שד"ר בן ארי, נפסל מלהבחר לכנסת והוא נאשם בכך שחזה בדיוק את מה שקרה. הטמטום של השמאל, ותסלח לי שושני, אתה שבוי בתוך בועה, בתוך קונספציה הרסנית.
אני עם קידוזו, חייבים למחוק את עזה מהמפה, וליישב אותה מחדש ביהודים. חייבים להחליף דיסקט, עם ישראל חייב לנקום, ונקמה במזרח התיכון היא לא מילה גסה, היא מה שמחזיק אותנו בחיים. אצל הערבים, אנחנו נחשבים "ילדי המוות", כלומר כאלה שאף אחד לא ינקום את שחיטתם, הגיע הזמן לשנות את זה. מקווה שזה מה שיקרה מעתה והלאה.

עם נאצים אתה לא מפתח דיונים, לא מאפשר מסדרונות הומניטריים, אתה חייב להשמיד. ואיך אמר יחזקאלי, בעזה אין חפים מפשע, יש מחפים על פשע. שמעתי שהוקמה יחידה לאיתור אנשי הנוחבה שביצעו את השואה, לדעתי צריך לחסל גם את המשפחות שלהם. מחזיק אצבעות להנהגה המדינית והצבאית, שיהיו מספיק חכמים להבין את המציאות, וליישם בהתאם.

השושנים
23-10-2023, 09:00
ראש שב"כ, ראש מוסד, ראש אמ"ן, אלוף פיקוד דרום, מח"א, רמטכ"ל, נטורי קפלן וחסידי ברסלר. הם האחראים לאירוע הנקודתי כיום. בואו לא נשכח את אנשי אוסלו, ואת אנשי הגירוש מהרצועה ואת כוכבי הבריחה מלבנון. בואו נזכור שד"ר בן ארי, נפסל מלהבחר לכנסת והוא נאשם בכך שחזה בדיוק את מה שקרה. הטמטום של השמאל, ותסלח לי שושני, אתה שבוי בתוך בועה, בתוך קונספציה הרסנית.
אני עם קידוזו, חייבים למחוק את עזה מהמפה, וליישב אותה מחדש ביהודים. חייבים להחליף דיסקט, עם ישראל חייב לנקום, ונקמה במזרח התיכון היא לא מילה גסה, היא מה שמחזיק אותנו בחיים. אצל הערבים, אנחנו נחשבים "ילדי המוות", כלומר כאלה שאף אחד לא ינקום את שחיטתם, הגיע הזמן לשנות את זה. מקווה שזה מה שיקרה מעתה והלאה.

עם נאצים אתה לא מפתח דיונים, לא מאפשר מסדרונות הומניטריים, אתה חייב להשמיד. ואיך אמר יחזקאלי, בעזה אין חפים מפשע, יש מחפים על פשע. שמעתי שהוקמה יחידה לאיתור אנשי הנוחבה שביצעו את השואה, לדעתי צריך לחסל גם את המשפחות שלהם. מחזיק אצבעות להנהגה המדינית והצבאית, שיהיו מספיק חכמים להבין את המציאות, וליישם בהתאם.
שוב אתה נלחם בי ולא במי שהביא את האסון העובדה היא שהממשלה הזאת לא מתפקדת, כן למחוק את עזה לא למחוק את עזה אין לי בעיה עם זה אבל כשכל מערכי החרום של המדינה הזאת קרסו אין לי אמון במי שעומד בראש, וכן אני חושב שצריך לכתוש את עזה מהאוויר בלי לסכן אף אחד משלנו במשך הרבה זמן עד שנכנס לפעולה קרקעית, אגב במלחמה כוללת בכל החזיתות שוב כל אחד יהיה לעצמו כי אין שום תוכנית אופרטיבית שנותנת מענה לזה. אבל אפשר להתפלל.

א הזקן
23-10-2023, 17:18
קורא את מה שקידוזו והסטרייקר כותבים ומתמלא תדהמה ואכזבה. איך יכול להיות שהם ממשיכים לא לראות את המציאות? טוב, אז המצאתם מונח – מוסלנאצים. יופי. מחיאות כפיים. מה פתרתם בזה? אני, אגב, מכנה אותם homo occisor (האדם הרוצח, לא להעליב את החיות בזה שקוראים להם חיות). אבל אתם שניכם הרווחתם בכבוד את התואר homo stultus.

אין לי זמן לכתוב משהו ארוך – אני מתנדב בתחום מומחיותי – אבל במקום הנה סיפור קצר.

כבר שנים שגבריאל מתקרצץ על אלוהים שזה לא בסדר. לא בסדר שלבושי שחורים טוענים, ללא כל הצדקה והסמכה, שהם נציגי האלוהים עלי אדמות ומוציאים לך שם רע. לא ייתכן שהם ושותפיהם הסרוגים משתמשים בספר שלך כדי להתעלל בני אדם שנוצרו בצלמך מכל הסוגים. מזה כחצי שנה גבריאל מתקשר שלוש פעמים ביום לאלוהים שעכשיו, כשנציגי אלוהים מטעם עצמם חברו לנציגי אלוהים מעט שונים (גם מטעם עצמם) שמילתם היא "משילות" ומעשיהם חוטאים - חייבים לעשות משהו.

ב- כ"א התשפ"ד תשרי (6 לאוקטובר 2023) לאלוהים נשבר מהקרצוצים של גבי. OK, אמר לו, תעשה משהו, אבל מכיוון שאני מכיר אותך, לבד לא תהיה חזק מספיק לעשות משהו משמעותי. אז אני מצווה עליך לשתף פעולה עם השטן. שבו על תכנית עבודה עד מחר, ואל תתחילו לפני 6:30 בבוקר.

lokimonster
24-10-2023, 07:43
[QUOTE=א הזקן;198013]קורא את מה שקידוזו והסטרייקר כותבים ומתמלא תדהמה ואכזבה. איך יכול להיות שהם ממשיכים לא לראות את המציאות? טוב, אז המצאתם מונח – מוסלנאצים. יופי. מחיאות כפיים. מה פתרתם בזה? אני, אגב, מכנה אותם homo occisor (האדם הרוצח, לא להעליב את החיות בזה שקוראים להם חיות). אבל אתם שניכם הרווחתם בכבוד את התואר homo stultus.

תיאורטית המלחמה הזאת הצילה אותנו מעצמנו.

אבל בפועל אחרי שזה יסתיים (בהנחה שנשרוד את זה כי אני לא יכול לקרוא לזה נצחון) אנו נתחיל "לערוף" את הראשים אחד של השני.

יש פה מלחמה אידיאולוגית על אופיה של המדינה.

זה כבר לא ביבי או מר"צ או שטחים כבושים או לא אלא מאבק אם זו תהיה מדינה יהודית כשרה או מדינה יהודית פלורליסטית.

the striker
24-10-2023, 09:24
שוב אתה נלחם בי ולא במי שהביא את האסון העובדה היא שהממשלה הזאת לא מתפקדת, כן למחוק את עזה לא למחוק את עזה אין לי בעיה עם זה אבל כשכל מערכי החרום של המדינה הזאת קרסו אין לי אמון במי שעומד בראש, וכן אני חושב שצריך לכתוש את עזה מהאוויר בלי לסכן אף אחד משלנו במשך הרבה זמן עד שנכנס לפעולה קרקעית, אגב במלחמה כוללת בכל החזיתות שוב כל אחד יהיה לעצמו כי אין שום תוכנית אופרטיבית שנותנת מענה לזה. אבל אפשר להתפלל.

פירטתי בדיוק מי הביא עלינו את האסון, אל תכניס את הראש לחול.

קידוזו
24-10-2023, 15:13
קורא את מה שקידוזו והסטרייקר כותבים ומתמלא תדהמה ואכזבה.....
לא בסדר שלבושי שחורים טוענים, ללא כל הצדקה והסמכה, שהם נציגי האלוהים עלי אדמות ומוציאים לך שם רע... .
תדהמה טייק #66695
מוסלנאצים כיכבו ומככבים אצל הערבים שקוראים לעצמם פלסטינים.
אל חוסייני (https://www.maariv.co.il/news/israel/Article-539989)מנהיג העם המומצא יועצם של אייכמן והיטלר ושדרן הרדיו הנלהב ויתר על הגזים וביקש לבצע את הפתרון הסופי בארץ ישראל בסגנון ערבי.
ערפאת התחיל בתור איש האחים המוסלמים.
אבו מאזן מכחיש שואה שמשלם לרוצחי ילדים. פרטנר.
אלפי נסיונות רצח של יהודים כל שנה במשך עשורים לאחר שהוקמה הרשות הפלסטינית.
דגלים סמלים והצהרות שאין מקום ליהודים בארץ ישראל מצד מוסדות הרשות הפלסטינית.
אנשי דת שמאשרים וקוראים להרג אזרחים יהודים.
בבחירות האחרונות לפרלמנט רוב העם הפלסטיני ביהודה ושומרון ועזה בחר בחמאס.
ואפילו עכשיו אחרי זוועות שאי אפשר לספר, אתה מופתע ומאוכזב.
ואם מדברים על הפתעות- באיזה הקשר הכנסת את החרדים והדת? (מוזמן אם אתה רוצה להסביר כי זה נשמע רע)

אתה מוקף בעשרות מליוני מוסלנאצים. חלקם במרחק הליכה מהבית שלך.
ואם אתה חושב שאני מגזים וקיצוני תשכיל את עצמך. כנס לרשת חברתית. לאתר MEMRI...תמצא מישהו שמבין ערבית שיתרגם לך.
בתור אדם משכיל, האחריות להבין היא שלך.

השושנים
26-10-2023, 09:22
אין מקום לשני הדתות על אדמה אחת ובאותה נשימה אין פתרון בדיוק לדבר הזה.

הערבים (כולם מוסלמים בעצימות כזאת או אחרת) לא יוותרו לעולם על האדמה שהם רואים כשלהם.
היהודים (חלקם) לא יוותרו על הארץ כשהוויכוח ביניהם כמה קמ"ר זו הארץ.

הערבים נלחמים בלי כללים ובלי חשבון.
היהודים מחויבים לדין הבין לאומי ולמוסריות הפרטית. (ככה זה ב-DNA שלנו)

הערבים מקדשים את המוות היהודים את החיים!

אין לי שום הפתעה מהזוועות שביצעו הרוצחים כי אני מפוקח ומכיר אותם, קשה לנו ללמוד מההיסטוריה.

הסכסוך הזה יגבר ויעצים ויעלה כל פעם מדרגה.

אנחנו יושבים בתוך סיר לחץ, הגבול לא יגדל לצרכים שלנו, הערבים לא ייעלמו מפה והבעיות האקוטיות לא יפתרו.

מי שמחפש פתרון קסם טועה, מי שחושב שיש לו פתרון טועה, כל דור מאז ומתמיד נאלץ ויאלץ להילחם ולספוג את חלקו.

תרחיש הבלהות הקיצון יהיה בעת הכניסה הרגלית כשרוב הגבולות שלנו יבערו וחזק ערביי ארץ ישראל יעלו על השכונות הסמוכות
אליהם בכל הכלים שיש להם, וערביי השטחים יזלגו לתוך הארץ...לא יהיה סיוע מקומי לא תהיה משטרה כל אחד לעצמו לפחות
בימים הראשונים.

פתרונות מימין ומשמאל?

קידוזו
27-10-2023, 01:31
הפתרון שהמעצמות בעצם כפו עלינו הוא הבעיה.
הרעיון של הקמת מדינה פלסטינית בין הירדן לים זה שהביא להדרדרות היחסים בין פלסטינאים בישראל (מה שנקרא ערביי ישראל) ליהודים בישראל.
לולא הרעיון המטומטם שדחף השמאל ולולא החיבוק שהעניקה האקדמיה המערבית (במימון קטארי) לג'יהאדיזם היתה כאן מדינה אחרת.
רוב הפלסטינאים בישראל מבינים כיום היטב מה המשמעות של "מדינה ערבית" או "שלטון מוסלמי" ומעדיפים את ישראל ברגליים.
המיעוט הלאומני והצווחני וההנהגה הכושלת שלהם שלא מצליחה להוציא המונים לרחובות הורידו פרופיל. מעבר לדברי הרהב הרגילים הם מעריכים טוב מאוד את החופש ורמת החיים שלהם בישראל ואיך נראה השלטון ברשעות הפלסטינית או בעזה או בכל מדינה ערבית אחרת.
כשאתה מקים ומממן גוף שמחנך ומפיץ אנטישמיות בכמות בלתי נתפסת והתקשורת שלך לא מיידעת אותך שהסיכוי לשלום יורד כתוצאה מקיומו של גוף שכזה אתה מופתע.
הציבור היהודי בישראל בגלל הנדסת התודעה עדיין מאמין שיש שיש הבדל בין הפלסטינאים ביהודה ושומרון לבין הפלסטינאים בעזה.
במצב הנוכחי אנחנו צריכים לפעול בתקיפות ולהתאכזר כדי לשרוד.
התקשר אתמול חבר מטייבה עם הזמנה משפחתית להגיע במקרה שיהיו טילים או עניינים אחרים. אומר שבטייבה כולם בהלם.
מי שקידם את אוסלו, את הטרנספר ליהודי עזה, את הבריחה מלבנון, את המשפטנים שהגבילו את הלוחמה, את הרעיון של "צבא חכם", את הקצינים שקידמו מגדר ושלומאות, את בג"צ שהכניס תומכי טרור לכנסת, את השקרים שהיהודים אוכלים כבר עשורים ידע טוב מאוד לאן זה הולך. לכן ארה"ב לא מקימה קואליציה נגד חמאס, לכן העבירה 6 מיליארד$ לאיראן לפני שבוע, הסירה את הסנקציות של טראמפ ושלחה אנשי צבא לפקח שהציונים לא ינצחו "יותר מדי". האמברגו על נשק ביום כיפור ואחרי הפצצת הכור העירקי, האיסור למכת מנע ביום כיפור ובששת הימים?
כל מאות הקרנות שמנסות לפלג בינינו.
השליטה באמצעי התקשורת שמשקרת לציבור הישראלי ללא הרף.
הכל מגיע מאותו ארנק ואותם אינטרסים.
איראן חזקה במזרח התיכון כגורם מייצב מול טורקיה או סעודיה או מצרים. ישראל? תלותית וחלשה.
זה האינטרס של המעצמה הנאורה, של הדוד סם.
יבואו ויגידו אבל כספי הסיוע.
כן...הסיוע משתלם לארה"ב כי השימוש המשוב והמוניטין של ישראל בשימוש מוצרים של תעשיית הנשק האמריקאית שווה המון אחוזים במכירות ומספר נאה של מליארדים.
הם לא מפסידים מהסיוע. אנחנו אלה שמפסידים ואנחנו אלה שמקיזים דם.

השושנים
27-10-2023, 06:09
שמעתי רק ניתוח מצב מנקודת המבט שלך, מה שלא שמעתי זה פתרון.

השושנים
27-10-2023, 06:20
10192

the striker
29-10-2023, 11:01
10192

בטוח לא לשלישיית האופורטוניסטים המושחתים שלמטה.

א הזקן
30-10-2023, 14:07
בטוח לא לשלישיית האופורטוניסטים המושחתים שלמטה.

רק בוט איראני יכול "להסתכל" על שתי השלישיות ולקרוא לתחתונה אופוטיוניסטים מושחתים.

קידוזו
01-11-2023, 03:08
אנשים שאסרו על קיום קוספציה אחרת, קידום אנשים שחושבים אחרת, שכפו עלינו את ההכלה ההבלגה והמיתוס שכסף יפתור הכל מעלו בתפקידם:
ביטחון ישראל.
אופורטוניסטים? במידה מסויימת דרגות גבוהות מעניקות הקלות בחיים ולבינוניים שהגיעו גבוה בוודאי שמדובר בניצול הזדמנות.
מושחתים? תשווה את האסון ומידת האחריות ואולי תמצא מילה מתאימה יותר.
רק חשוב להבין חלק גדול מאותם בטחוניסטים שקידמו ומקדמים עד היום את האג'נדה קיבלו "לימודים בחינם" בשווי של מאות אלפים או יותר ורשת קשרים ואישורי סחר וכבוד ומדליות וגו'בים ופרוייקטים ואחלה חיבוק דוב מהדוד סם.
אנשים אמיצים, כן. עשו מעשה גבורה כן. אני מאוד מעריך את מה שעשו כולל ההקרבה והמסירות.
כל זה לא קשור לכך שהם הפכו את הצבא לפוליטי, כושל ומטומטם עד כאב.

ויקי -דיכטר:
....התריע כי פינוי ציר פילדלפי (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A6%D7%99%D7%A8_%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%9C% D7%A4%D7%99) יהפוך את דרום ישראל לדרום לבנון (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%9D_%D7%9C%D7%91%D7%A0%D7%95% D7%9F)[14] (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%91%D7%99_%D7%93%D7%99%D7%9B%D7%98%D7%A8# cite_note-14) ואמר כי צה"ל (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A6%D7%94%22%D7%9C) חייב להיות בשטח כדי למנוע את ירי המרגמות (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A8%D7%92%D7%9E%D7%94) והרקטות (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A4%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7%A7% D7%98%D7%95%D7%AA_%D7%A4%D7%9C%D7%A1%D7%98%D7%99%D 7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%9E%D7%A8%D7%A6%D7%95%D7 %A2%D7%AA_%D7%A2%D7%96%D7%94)[15] (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%91%D7%99_%D7%93%D7%99%D7%9B%D7%98%D7%A8# cite_note-15). ....נסיגה של צה"ל מצפון השומרון במסגרת תוכנית ההתנתקות, עלולה להביא להגברת הטרור באותו אזור ולהפכו לרצועת עזה מבחינה ביטחונית[16] (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%91%D7%99_%D7%93%D7%99%D7%9B%D7%98%D7%A8# cite_note-16).

יאיר גולן הגאון, זיהה את התהליך רק לא את הכיוון והקבוצה.

קידוזו
01-11-2023, 03:32
שמעתי רק ניתוח מצב מנקודת המבט שלך, מה שלא שמעתי זה פתרון.
אם אתה רוצה פתרון חד"ש שיוביל שוב לאסונות מדממים יש לך את גנץ ואייזנקוט וכל האנשים שקידמו בצבא את רעיון המדינה הפלסטינית.
אם אתה רוצה פתרון עתיק תתחיל בשלב הראשון לאמן את דעתך שהארץ הזאת שלך. עד הירדן- הכל שלך. שלך בזכות כי נלחמת עליה וכי זאת המולדת של העם שלך.
בשלב המעשי הראשון- לספח ולבטל את הרשות הפלסטינית, כי לטווח הארוך הכי חשוב -יותר מכל צעד צבאי זה לעצור את המשנה הפלסטינאצית האנטישמית*.
ישראל מכריזה שלא תהייה מדינה פלסטינית ומי שירצה להישאר במדינה היהודית ולתמוך בה מוזמן. כל השאר- ביי.
לדאוג שהערבים ביהודה ושומרון יכולים להגר בתמריצים לקנדה ושאר המדינות "הנאורות" שכת הפרוגרסיב כבשה.

שלב שני - מחסלים את הטרור וגורמי הטרור בתמיכה וגיבוי של שופטים ציוניים. לא רפורמה כן רפורמה לא מעניין. כל מי שמדבר פלסטיניזם, יוצא מכאן או נכנס לכלא. סכנה קיומית.

מקימים רשויות מקומיות עם סמכויות נרחבות לטיפול בתושבים הערבים לפי אזור וחמולה. משטרה כן, צבא לא. לומדים חומר ציוני של משרד החינוך ישראלי.
אבל מה עם זכות ההצבעה? אחלה של איש קש שכולם מתעסקים בו כאילו זה העיקר או אסון מבחינת המשפט הבינלאומי.
כי מבחינת זכויות אדם, הערבים ביהודה ושומרון ישפרו את חייהם תחת שלטון ציוני באלף ואחד מדדים כולל ביטחון אישי וחופש.
תראה את ערביי ישראל (פלסטינאים מבטן ולידה) שלא מוכנים לחיות עם בני משפחותיהם "שם".
עד שהשפעת החינוך של הרשות הפלסטינית נמוגה כולם במעמד תושב ואחר כך נראה. אין זמן קצוב.
יש עשרות מליוני אנשים ברחבי העולם במעמד הזה, מבחירה. זה כולל חלק מהישראלים שחיים באירופה.

שלב שלישי- עברו 75 שנה. עמוק בטווח הארוך. השפעת החינוך הפלסטינאצי נמוגה הזכות החינוך הציוני בכל מדינת ישראל.
הלאומנות של ערביי ישראל שהתעוררה עקב אסון אוסלו נשכחה וגם השקר והתקווה הפלסטינית לחיסול ישראל.
ערבים בארץ נהדרת, ערבים בצבא, ערבים בשכונה, ערבים שמתנהגים כמו יהודים כי זה מה שהם ספגו.
הם יספגו את האור החוכמה והקידמה ואנחנו נזכיר בכל מקום וזמן שהמדינה של היהודים היא שלנו והם מוזמנים לחיות איתנו בסבבה.

*פלסטינאיזם איננה תפיסה או תנועה לאומית שמטרתה מדינה פלסטינית אלא תנועה לחיסול ישראל כמדינה יהודית.

השושנים
03-11-2023, 10:30
אם אתה רוצה פתרון חד"ש שיוביל שוב לאסונות מדממים יש לך את גנץ ואייזנקוט וכל האנשים שקידמו בצבא את רעיון המדינה הפלסטינית.

כתבת המון דברים ואשתדל לענות לפי הנקודות - מדינה פלשתינית/פלשתית/ערבית נוספת היא ענין של זמן השאלה אם אנחנו ניזום אותה או כרגיל נצטרך להגיב בתנאים שלהם.

אם אתה רוצה פתרון עתיק תתחיל בשלב הראשון לאמן את דעתך שהארץ הזאת שלך. עד הירדן- הכל שלך. שלך בזכות כי נלחמת עליה וכי זאת המולדת של העם שלך.

זה נחמד ומגלומני, האמת הייתי רוצה מדינה יותר גדולה עד אירופה שלא אצטרך מעבורת לרכיבה לאלפים אבל זה חלום ואנחנו נהרגים במציאות.

בשלב המעשי הראשון- לספח ולבטל את הרשות הפלסטינית, כי לטווח הארוך הכי חשוב -יותר מכל צעד צבאי זה לעצור את המשנה הפלסטינאצית האנטישמית*.

נהדר ומי ישלוט על כ-שלוש מיליון ערבים, מי יממן אותם ומי ידאג לסדר ובטחון שם הצבא/משטרה?

ישראל מכריזה שלא תהייה מדינה פלסטינית ומי שירצה להישאר במדינה היהודית ולתמוך בה מוזמן. כל השאר- ביי.

רעיון נהדר ומי שיתנגד לעזוב ניתן לו נקודה שחורה, או נגרש אותו בכוח (לאן) או סתם נהרוג אותו?

לדאוג שהערבים ביהודה ושומרון יכולים להגר בתמריצים לקנדה ושאר המדינות "הנאורות" שכת הפרוגרסיב כבשה.

ברור כי כולם רוצים לקבל פליטים פלסטיניים והם מאד רוצים ללכת מפה...

שלב שני - מחסלים את הטרור וגורמי הטרור בתמיכה וגיבוי של שופטים ציוניים. לא רפורמה כן רפורמה לא מעניין. כל מי שמדבר פלסטיניזם, יוצא מכאן או נכנס לכלא. סכנה קיומית.

ברור כמו שניצחנו את החמאס פוררנו את הטרור מיגרנו את האויבים ואנחנו עם חזק שאוכל באמיה. (צריך לחפש עוד מילים בעברית שמתממשקים עם המילה לחסל)

מקימים רשויות מקומיות עם סמכויות נרחבות לטיפול בתושבים הערבים לפי אזור וחמולה. משטרה כן, צבא לא. לומדים חומר ציוני של משרד החינוך ישראלי.
אבל מה עם זכות ההצבעה? אחלה של איש קש שכולם מתעסקים בו כאילו זה העיקר או אסון מבחינת המשפט הבינלאומי.
כי מבחינת זכויות אדם, הערבים ביהודה ושומרון ישפרו את חייהם תחת שלטון ציוני באלף ואחד מדדים כולל ביטחון אישי וחופש.

הקטע שהם לא רוצים ולא משתפים פעולה אז לפי התוכנית שלך כולם יגורשו או ישבו בבתי כלא, רק תזכיר לי כמה מקום יש שם?
תראה את ערביי ישראל (פלסטינאים מבטן ולידה) שלא מוכנים לחיות עם בני משפחותיהם "שם".
עד שהשפעת החינוך של הרשות הפלסטינית נמוגה כולם במעמד תושב ואחר כך נראה. אין זמן קצוב.
יש עשרות מליוני אנשים ברחבי העולם במעמד הזה, מבחירה. זה כולל חלק מהישראלים שחיים באירופה.

אמת אבל כבר כרגע הם מהווים סיכון ליהודים והנוצרים שחיים שם וזה הולך להתפוצץ וחזק...ועדיין הם פה ולא רוצים ללכת.

שלב שלישי- עברו 75 שנה. עמוק בטווח הארוך. השפעת החינוך הפלסטינאצי נמוגה הזכות החינוך הציוני בכל מדינת ישראל.
הלאומנות של ערביי ישראל שהתעוררה עקב אסון אוסלו נשכחה וגם השקר והתקווה הפלסטינית לחיסול ישראל.
ערבים בארץ נהדרת, ערבים בצבא, ערבים בשכונה, ערבים שמתנהגים כמו יהודים כי זה מה שהם ספגו.
הם יספגו את האור החוכמה והקידמה ואנחנו נזכיר בכל מקום וזמן שהמדינה של היהודים היא שלנו והם מוזמנים לחיות איתנו בסבבה.

אני לא מצליח להבין איזה פטריות שמת במרק...

*פלסטינאיזם איננה תפיסה או תנועה לאומית שמטרתה מדינה פלסטינית אלא תנועה לחיסול ישראל כמדינה יהודית.

אבל אם אנחנו חיים בפנטזיה אז קבל:

ממנים את אחמד טיבי למושל עזה דקה אחרי המלחמה, כל השרים הערבים יועברו לשם לממשלה זמנית ל-10 שנים
ישראל מנתקת כל מגע עם עזה תוך בנייה של גדר בטחון כפולה בתוך עומק עזה.
כל הכסף של הקאטרים ותומכי עזה יועבר לשיקום הרצועה באחריות טיבי ובמידה ויצליח להקים שם ישות יציבה שאינה
עוינת יוכל להכריז עליה כמדינה הפלשתינאית.
כל מי שירצה מערביי ישראל יעבור אליה מהארץ, מי שירצה יעודד גם לעבור לחו"ל.
מי שיבחר להישאר ובעל ת.ז כחולה יקבל זכיות וחובות כאחד שאשר זכויותיו יכולות להישלל אם יעבור על חוקי המדינה.
בתום עשר השנים ובמידה ויוחלט יתקיימו שם בחירות והמדינה הזאת תצטרף לכל עשרות המדינות המוסלמיות הקיימות היום
ויבחרו איך ירצו לנהל את ענייניים עם ישראל.

לתושבי השטחים האחרים תינתן האופציה להגר לעזה/חו"ל או להתנהל דוגמת עזה החדשה.

חלומות...

קידוזו
04-11-2023, 02:45
1. לא תהייה מדינה פלסטינית בין הירדן לים מאלף ואחת סיבות. העיקרית, שהם בכלל לא רוצים מדינה אלא להרוס מדינה.
2.מי ישלוט? כתבתי. ראשי חמולות, ערים, קנטונים, מחוזות. זה המודל שמדובר עליו.
3. לחסל את הטרור זה עניין של החלטה. ישראל כבר עשתה את זה בעזה וגם בסרי לנקה הצליחו.
4. אני לא בעניין של להרוג את מי שלא רוצה לחיות כאן אבל גם לא בעניין של להרוג אותו. רוצים לעזוב, תפדל. רוצים להישאר- גם תפדאל. תעברו על החוק, לכלא. כמו כל אזרח.
5. סיכון. שכחת. ניקית את השטח מטרוריסטים ואתה אחראי על הביטחון והשיטור בשטח.
6. טווח רחוק- בדיוק כמו ערביי ישראל. הם חלק מישראל.
תודה שלא דיברת על זכות ההצבעה.
חבל שלא נימקת את הטענות.

השושנים
04-11-2023, 08:36
1. לא תהייה מדינה פלסטינית בין הירדן לים מאלף ואחת סיבות. העיקרית, שהם בכלל לא רוצים מדינה אלא להרוס מדינה.

אולי אבל זאת הטענה שלהם בכל העולם וזה הנרטיב, אז בוא נתקוף שם בדיוק וננטרל את הטענה הזאת במינימום נזק, ומקסימום תמורה.
2.מי ישלוט? כתבתי. ראשי חמולות, ערים, קנטונים, מחוזות. זה המודל שמדובר עליו.

אז בעצם אתה מציע את מודל הפלנגות בלבנון, כל קבוצה חזקה ומזויינת תחליט על דעת עצמה שהיא הריבון, ובסוף הכל יופנה עלינו.
הרעיון אירופאי, הביצוע פה בשכונה קשה כי החמולות הם החמאס, הג'יהד, הרשות והאחים המוסלמים.

3. לחסל את הטרור זה עניין של החלטה. ישראל כבר עשתה את זה בעזה וגם בסרי לנקה הצליחו.

מר ביטחון וממשלה של מלא על מלא (קשקשנים ושופרות) עם נשק גרעיני (ע.פ מקורות זרים) לא מצליח להתמודד מול ערביי ישראל אז
לחסל את הטרור? בסיסמאות לא מנצחים.

4. אני לא בעניין של להרוג את מי שלא רוצה לחיות כאן אבל גם לא בעניין של להרוג אותו. רוצים לעזוב, תפדל. רוצים להישאר- גם תפדאל. תעברו על החוק, לכלא. כמו כל אזרח.

אז זהו שגם זה לא עובד, כי אתה לא יכול לכלוא עם שלם. זוהי מלחמת דת והשיטה שלהם לנצח זה טרור, אגב גם במצרים/ירדן/סוריה ואחרות יש את אותה
האוכלוסייה והבעיה, אבל שם זה מרוסן כי...יש להם אחריות מדינית וגבולות ברורים!

5. סיכון. שכחת. ניקית את השטח מטרוריסטים ואתה אחראי על הביטחון והשיטור בשטח.

עם שוטרים שלא מסגלים לכסות את השטח היהודי במדינה ולא מצליחים למלא את המכסות?

6. טווח רחוק- בדיוק כמו ערביי ישראל. הם חלק מישראל.

פחחח.... ערביי ישראל נחמדים אוהבים אותנו, בדיוק ביפו ונצרת וחיפה, וחברון...שכחת את הפרעות שהשכנים הערבים
החברים הטובים שחטו את היהודים ברגע הראשון שיכלו? זהי מלחמת דת ואנחנו הכופרים.

תודה שלא דיברת על זכות ההצבעה.

ותודה שלא דיברת על ירושלים...

חבל שלא נימקת את הטענות.
מה שחיסל את טרור המתאבדים והאוטובוסים המתפוצצים הייתה גדר ההפרדה, ובפועל בגדול יצטרך להיות פה פתרון של 3 מדינות
מדינת עזה שאף אחד לא באמת רוצה אותם גם לא אלה שנמצאים בתוך ישראל. ומדינה נוספת ביהודה ושומרון. זה גם יחסל את הצורך
למותניים דקות לישראל, שתי המדינות האלה יוכרזו כמדינות אויב היה ירצו שלום כמו מצרים או ירדן אהלן וסהלן, וכן אולי טרנספר וחילופי אוכלוסייה אבל אני לא רואה את זה קורה בתקופת חיינו.

lokimonster
04-11-2023, 08:50
לעניות דעתי
הבעייה האמיתי זה אותם אלו הנקראים ערבייי ישראל כשהדגש הוא על המוסלמים.
נכון יש מיעוט משרת בצבא אבל מה שאנחנו לא רואים ( ואני כותב דברים בדוקים) שישנו תהליך של פלסטיניזציה גם אצלם.
מקרה אמיתי
בדואי שאפילו שירת בצבא.
היו לו מספר נשים חלקן הוא "ייבא" משטחי הרשות.
חלק מהפלסטנאיות שהוא גירש נשארו תחת סעיף הומניטרי ואחרות אפילו עם אזרחות.
הבן זוג החדש שלהן הוא פלסטיני ונכון לא נכנס. לישראל אבל הזרע שלו מקבל אזרחות

בקיצור
תמיד אמרתי הפיקציה הפלסטינית
אבל נראה לי שישראל על זמן שאול

קידוזו
04-11-2023, 17:42
מה שחיסל את טרור המתאבדים והאוטובוסים המתפוצצים הייתה גדר ההפרדה, ובפועל בגדול יצטרך להיות פה פתרון של 3 מדינות
מדינת עזה שאף אחד לא באמת רוצה אותם גם לא אלה שנמצאים בתוך ישראל. ומדינה נוספת ביהודה ושומרון. זה גם יחסל את הצורך
למותניים דקות לישראל, שתי המדינות האלה יוכרזו כמדינות אויב היה ירצו שלום כמו מצרים או ירדן אהלן וסהלן, וכן אולי טרנספר וחילופי אוכלוסייה אבל אני לא רואה את זה קורה בתקופת חיינו.
גדר לא עצרה ולא תעצור אם לא הבנת עד עכשיו. לא תהייה כאן מדינה יהודית אם תהייה מדינה פלסטינית.
מדינה פלסטינית. העולם המערבי צריך להבין ובראשם אנשי השמאל בישראל. לספח זה עניין הצהרתי.
מי ישלוט. תבדוק מה כותב מדרכי קידר ומהי תכנית אלון. אין כוח ערבי מזויין. כוחות שיטור בלבד. אקדחים וטייזרים.
ערביי ישראל- אין שום בעיה להתמודד איתם ואחרי שהפגנת נחישות והורדת את חלום המדינה הפלסטינית גם לא תהייה בעיה.
ערביי יהודה ושומרון- לא קראת או לא הבנת. מי שרוצה לעזוב, תפאדל. מי שרוצה להישאר ויפעל בניגוד לחוק יהיה בכלא.
טרור - זה דיון מעגלי. יש שלב ניקוי טרור ואחר כך שלב אזרחי. תקרא.
מלחמת דת- זה לא רק מלחמת דת כי מדובר במלחמת תרבויות. מי שיהיה יותר חזק אכזר ונחוש ינצח. מעולם לא היינו אכזריים. גם לא ב 48.
ירושלים - בירתנו. להם יש את מכה. אין שאלה בכלל.
לא מעוניין להמשיך. תודה

קידוזו
04-11-2023, 17:44
לעניות דעתי
הבעייה האמיתי זה אותם אלו הנקראים ערבייי ישראל כשהדגש הוא על המוסלמים.
נכון יש מיעוט משרת בצבא אבל מה שאנחנו לא רואים ( ואני כותב דברים בדוקים) שישנו תהליך של פלסטיניזציה גם אצלם.
מקרה אמיתי
בדואי שאפילו שירת בצבא.
היו לו מספר נשים חלקן הוא "ייבא" משטחי הרשות.
חלק מהפלסטנאיות שהוא גירש נשארו תחת סעיף הומניטרי ואחרות אפילו עם אזרחות.
הבן זוג החדש שלהן הוא פלסטיני ונכון לא נכנס. לישראל אבל הזרע שלו מקבל אזרחות

בקיצור
תמיד אמרתי הפיקציה הפלסטינית
אבל נראה לי שישראל על זמן שאול
הבעיה עם ערביי ישראל היא רעיון המדינה הפלסטינית. מאז החלה ההידרדרות והסחף בעמדות.
ברגע שכל גרורות אוסלו המנטליות והתודעתיות יעברו מהעולם תהייה חלוקה ברורה בין מיעוט אלים מוקצה שהולך ונחלש לבין רוב שפוי שהופך לציוני.

lokimonster
04-11-2023, 18:03
אתה טועה
השקט זה האוייב הכי גדול שלך.
וערביי ישראל בהחלט מהווים סיכון דמוגרפי.
ויותר חמור סיפוח של ערביי השטחים זה בום דמוגרפי.
שתהיה להם מדינה זה משהו שאין ברירה.
מה הגבולות ואיך אני לא בטוח שיש לזה פתרון הגיוני.
כן צריך למצוא דרך לשלח את ערביי ישראל ( לפחות אלו שרואים את עצמם בלסטינאים) לארצם באשר היא.

השושנים
05-11-2023, 08:07
גדר לא עצרה ולא תעצור אם לא הבנת עד עכשיו. לא תהייה כאן מדינה יהודית אם תהייה מדינה פלסטינית.

אפשר לעצום את העיניים חזק מאד ולהתעלם מהנתונים, אבל הגדר עצרה וזאת עובדה!

מדינה פלסטינית. העולם המערבי צריך להבין ובראשם אנשי השמאל בישראל. לספח זה עניין הצהרתי.

העולם לא מבין וגם היום עדיין למרות הזוועות עדיין מאשימים את ישראל אז או שנתעלם מהעולם או שנדבר
בשפתו ונעשה את זה בצורה שמתאימה לנו כשנוח לנו ולא כאילוץ או טלאי. השונאים ימשכו לשנוא בכל מקרה.

מי ישלוט. תבדוק מה כותב מדרכי קידר ומהי תכנית אלון. אין כוח ערבי מזויין. כוחות שיטור בלבד. אקדחים וטייזרים.

המשטרה לא מצליחה לשלוט בערביי ישראל אז אתה מציע להוסיף על זה עוד 2.5 מיליון נוספים עוינים? תצטרך עוד
30.000 שוטרים ... אין!

ערביי ישראל- אין שום בעיה להתמודד איתם ואחרי שהפגנת נחישות והורדת את חלום המדינה הפלסטינית גם לא תהייה בעיה.

בדוק כמות הנרצחים הפלילים השנה מזערית והמשטרה בשליטה מלאה...

ערביי יהודה ושומרון- לא קראת או לא הבנת. מי שרוצה לעזוב, תפאדל. מי שרוצה להישאר ויפעל בניגוד לחוק יהיה בכלא.

ומי יתחזק ישלם ויבנה את בתי הכלא האלה החרדים?

טרור - זה דיון מעגלי. יש שלב ניקוי טרור ואחר כך שלב אזרחי. תקרא.

שום מדינה בעולם לא ניצחה טרור, לא של מדינות ולא טרור יחידני. תבדוק את זה !

מלחמת דת- זה לא רק מלחמת דת כי מדובר במלחמת תרבויות. מי שיהיה יותר חזק אכזר ונחוש ינצח. מעולם לא היינו אכזריים. גם לא ב 48.
ירושלים - בירתנו. להם יש את מכה. אין שאלה בכלל.
לא מעוניין להמשיך. תודה

ככה זה שאתה מדבר מהלב, החלטת שזאת המציאות ואתה מדבר מהלב, בחלום זה יכול לעבוד המציאות מורכבת מעט יותר.

א הזקן
05-11-2023, 09:02
לא תהייה כאן מדינה יהודית אם לא תהייה מדינה פלסטינית.

תקנתי לך שגיאת הדפסה.

lokimonster
05-11-2023, 09:05
תקנתי לך שגיאת הדפסה.

לא תהיה מדינה יהודית נ ק ו ד ה

תהיה מדינה בלסטינית לצד מדינת כל אזרחיה עד שהיא תחלש ותיעלם אל תוך דפי ההסטוריה.

איך זה יקרה
סביר להניח בדומה ל07/10/2023

the striker
05-11-2023, 11:12
רק בוט איראני יכול "להסתכל" על שתי השלישיות ולקרוא לתחתונה אופוטיוניסטים מושחתים.

דווקא מההודעות שלך לאורך הזמן, ניתן להתרשם שאתה הוא הבוט האיראני. אבל ניחא, השיטה שלכם ידועה, תאשים את הצד השני בדיוק במה שאתה עושה.

ayalzo
05-11-2023, 11:20
באמת מזמן לא רבנו על בסיס אישי.

א הזקן
05-11-2023, 17:13
דווקא מההודעות שלך לאורך הזמן, ניתן להתרשם שאתה הוא הבוט האיראני. אבל ניחא, השיטה שלכם ידועה, תאשים את הצד השני בדיוק במה שאתה עושה.

עלית עלי. מה יש לדבר?

גם השיטה שלכם ידועה: התעלמות מהעובדות, יהירות וגזענות.

א הזקן
06-11-2023, 18:45
עלית עלי. מה יש לדבר?

גם השיטה שלכם ידועה: התעלמות מהעובדות, יהירות וגזענות.

ועיקר שכחתי: כמיטב המסורת בחקירות פושעים - לא להודות בכלום ולא לקחת אחריות על כלום.

ayalzo
06-11-2023, 22:34
אני מזהיר לפני התחלה של סנקציות.
אתם רוצים לריב? בכיף בפרטי.

קידוזו
07-11-2023, 21:45
א. הזקן- (וכל מי שרוצה דיון ולא ססמאות)
אני יוצא מנקודת הנחה שכולנו ציוניים ואף אחד מהרוכבים כאן לא רוצה במודע להרוס את המדינה.
מכאן אני שואל בתמימות מעושה- בהנחה שקראת את אמנת החמאס וקראת את אמנת אש"ף
1. האם אתה מסוגל להסביר את השוני בין האמנות בחזון כלפי היהודים שחיים כאן?
2. כמה מהאנשים שאתה אישית מכיר מהמחנה שרוצה בהקמת מדינה פלסטינית ביהודה ושומרון קראו את שתי האמנות?
3. באיזה דרכים נוספות ניתן ללמוד על רצון של הנהגת ארגון או מדינה מלבד מימון, הצהרות, וחינוך?
מבקש להתמקד, בלי דיון מעגלי ובלי אנשי קש.
מבטיח בתמורה לענות על כל שאלה.

השושנים
08-11-2023, 08:35
אני יוצא מנקודת הנחה שכולנו ציוניים ואף אחד מהרוכבים כאן לא רוצה במודע להרוס את המדינה.

אכן קשה מאד והלקח הוא מתגוננים ונערכים לקשה מכל ובונים מציאות אחרת האמנה הזאת פועלת גם ממדינות אויב
וגם ממדינות ערביות שיש לנו יחסי שלום איתם, לי אישית לא משנה איך קוראים למדינה, אירן או משהו אחר אם יש ממשלה
מתפקדת צבא חזק והיערכות טובה.
2. כמה מהאנשים שאתה אישית מכיר מהמחנה שרוצה בהקמת מדינה פלסטינית ביהודה ושומרון קראו את שתי האמנות?
הרבה, אבל הבעיה היא לא באנשים הבעיה היא באסטרטגיה מדינית, אם הייתה כזאת יכולת להיערך לכל, אין למשל מחלוקת על
מה שצריך להיעשות עם איראן הבעיה היא קבלת ההחלטה וזאת הבעיה של כל הממשלות.

3. באיזה דרכים נוספות ניתן ללמוד על רצון של הנהגת ארגון או מדינה מלבד מימון, הצהרות, וחינוך?

כמדינה יש לך אחריות לעולם, איראן מוגבלת בפעולות שלה ויש כנגדה חזית עולמית שעומדת (טובה או פחות זה נושא אחר)
זירת הלחימה והפוליטיקה העולמית היא דינמית ומשתנה אבל מה שמשתנה פחות ולאט יותר זאת אחריות מדינית, וזה גם מה
שמונע מאתנו להשיג כרגע ניצחון מוחץ, אבל זה גם יתרון אם יודעים איך לנצל את זה (ע.ע חמאס עזה) נכון זה כרגע לא עובר
לנו בגרון נכון זה מונע המון דברים אבל בראייה עתידית לא תוכל לשלוט לעד על כמויות של אחרים בתוף תחום המדינה שלך.
כיסיי טרור תוכל למגר. מדינות אויב תוכל להביס, תושבים זרים בתוך הבטן שלך הרבה פחות.

קידוזו
08-11-2023, 21:21
שושני,
1. אם אין הבדל בין האמנות והחמאס וגם הרשות הפלסטינית דוגלים בטרור, מממנים טרור, מחנכים לטרור ומבצעים טרור -מדוע אתה רוצה שהדבר יימשך?
2. הפתעת. מכיר אישית 2 ימנים שקראו את האמנות. לא מכיר אף שמאלני שטורח לקרוא דברים כאלה.
3. לא הבנתי איך התשובה קשורה לשאלה.

השושנים
10-11-2023, 08:16
שושני,
1. אם אין הבדל בין האמנות והחמאס וגם הרשות הפלסטינית דוגלים בטרור, מממנים טרור, מחנכים לטרור ומבצעים טרור -מדוע אתה רוצה שהדבר יימשך?

אז זהו שאתה מתעקש לא לשמוע. חמאס על כל גווניו ג'יהד אסלמי, דעא"ש האחים המוסלמים, סונים, חיזבללה, חוט'ים ושאר פלגים של האיסלם ישנם בכל העולם
בתוך מדינות ריבוניות ומוכרות, וראה איזה פלא הם כמעט לא מגיעות לידי ביטוי במאבק, כי השלטון המוסלמי מונע מהם כי כמדינה מוסלמית מוכרת הם עלולים
להיפגע... את המוסלמים כדת לא תעלים וההנחה שהם רק יתחזקו ויגדלו. אז אם אתה רוצה (ואתה רוצה) את אמריקה וחלקים מהעולם אחריך, סגור אותם בפינה
שלהם ותתנהל מולם כמדינה עם כללים. לבנון אינה מדינה מושלמת אבל שים לב שגם שם במדינה הכי חלשה בעולם עדיין יש הרתעה טובה אל מול אספסוף עזתי
שעושה מה שהוא רוצה כי הוא ארגון טרור. אירן מדינה חזקה ועדיין מתכופפת מול 3 נושאות מטוסים וצוללת, ומפעל טקסטיל קטן בדימונה.

2. הפתעת. מכיר אישית 2 ימנים שקראו את האמנות. לא מכיר אף שמאלני שטורח לקרוא דברים כאלה.

כשאתה קורא לי שמאלני אתה די עושה לי עוול כי אני דמוקרט סוציאלי בעל השקפה ביטחונית ימנית ביותר כי אני מכיר טוב
את האיסלם והערבים שהם היריב, כיצד מנהלים מו"מ מוצלח, לוחמת טרור ואני ביטחוניסט מושבע שמכיר אבטחה מקצועית
לפני ולפנים.
3. לא הבנתי איך התשובה קשורה לשאלה.

אבטחה (שהנגזרת שלה ביטחון) בנויה ממעגלים, כשכל מעגל חופף לפחות ב-75 אחוז לקודם החלק שלא חופף יוגדר בניהול
הסיכון והחלק שתרחיש הייחוס לפגיעה הוא הגדול ביותר יקבל את מלוא הקשב.

המעגל הראשון של האבטחה הוא אסטרטגיה מדינית ותפיסת אבטחה שלוקחת בחשבון את האיומים, כאן הממשלות לדורותיהן נכשלו ובגדול
במדינת ישראל אין תפיסת אבטחה מדינית. האסטרטגיה נקבעת ממודיעין טוב, ניסיון העבר, יכולת ניתוח תרחישי יחוס ובניית תכניות מתאימה
לתרחישי הייחוס. מול מדינה מסודרת זה קל מול ארגון טרור זה בלתי אפשרי. המדינה גם מתעדפת את ניהול הסיכונים ובוחרת איפה לשים את
הגדש והכסף.

המעגל השני היא תוכנית האבטחה שזה בעצם ה- איך אני מתגונן מול האיומים שבחרתי ואז דואג שלכל תרחיש שבתכנית יש פתרון מעשי מידי
עובד מתורגל וזמין בכל עת.

המעגל השלישי הוא התמגנות בפועל שזה פיזית הגנה פעילה שגם היא מחולקת לשלוש מעגלים. התראה-מכשול-הגנה פעילה.

לכן מול מדינה מסודרת הרבה יותר קל לבנות הרתעה-תפיסת אבטחה-הגנה. מול ארגון טרור עלום שעובד בלי חוקים קשה יותר
ושם צריך לנהל מדיניות טרור וזה כבר שיעור אחר.

לכן האינטרס הגדול ביותר שלנו היא מדינת עזה, מדינה באיו"ש עם ברך לירדן, ותפסת אבטחה חדשה מול מדינות!

א הזקן
11-11-2023, 10:18

לא בדיוק תשובה על השאלות שלך, אבל....

קידוזו, כדי להיות ברורים – ההנחה היא לא רק שאנחנו ציוניים אלא רוצים שישראל תהיה מדינה יהודית ודמוקרטית – אופי במובהק שונה מהמדינות השכנות לנו.

אם קבלת את זה, אני מבקש להסתכל על הנושא מזווית אחרת – הזווית שלנו, לא של הפלשתינאים (למען האמת, מה שמעניין אותי זה מדינת ישראל, מה קורה עם מדינות ועמים אחרים, כולל הפלשתינאים, נמצא בדרגה נמוכה מהרבה בסולם העניין שלי).

בעיני, הזווית שלנו אומרת – חד משמעית – שאנחנו לא יכולים להיות מדינה יהודית ודמוקרטית וגם להכיל מיעוט גדול (שמאיים לגדול) של פלשתינאים ששונאים אותנו. התעלמות מהבעיה במהלך העשורים האחרונים הביא, בסופו של דבר, למה שקרה ב-7 לאוקטובר וממשיך עכשיו.

יש מספר דרכים תיאורטיות לפתור את המשוואה, אבל רובן אינן מעשיות: כך, לדוגמה, פתרון הטרנספר. היה נהדר אם רוב הפלשתינים היו מסכימים, אבל אף אחד לא ייתן לנו לבצע "טרנספר בכפייה" (אל תטעה – אנחנו לא באמת יכולים לעשות מה שאנחנו רוצים בעולם היום) ותמים מי שאומר שתמורת מספיק כסף אנשים ששולחים את ילדיהם למות ומוכנים למות בעצמם למען אידאל שלהם (מדינה פלשתינית/השמדת המדינה הציונית) יהגרו. אפשר כמובן, תיאורטית, לייצר מחנות כמו שהאמריקאים עשו לאזרחיהם היפנים במלחמת העולם השנייה (אם כי יהיה קשה יותר לכלוא קרוב ל-30% מהאנשים שחיים בשטח הנוכחי של מדינת ישראל) או לספח את השטחים בלי לתת לפלשתינים שיושבים שם אזרחות, אבל (א) זה סותר את הנחת היסוד (מדינה יהודית ודמוקרטית) ו-(ב) אף אחד בעולם, כולל ידידות שאנחנו תלויים בהם, לא יקבל את הפתרונות הללו.

כפי שזה נראה, האפשרות היחידה לפתור את הבעיה וגם לשמור על הנחות היסוד היא לצאת משטחים המאוכלסים בפלשתינים, קרי, הגדה המערבית ועזה. איך לעשות את זה? הכי טוב זה בהסכמה, עם פיקוח בינלאומי, עם פירוז שטחים מנשק וכו'. אבל גם אם לא, צריך לצאת משם כי כל שנייה שאנחנו שם מזיקה לנו.

מה יעשו הפלשתינים כשנצא? מה שהם רוצים, כל זמן שזה לא מוביל להתעצמות של ארגונים בסגנון החמאס. ירצו מדינה? תפדאל. ירצו להצטרף לירדן? גם סבבה. ירצו להיות חלק מערב הסעודית או מהאמירויות או מקטאר? בסדר גמור.

מתנגדים לפתרון כזה יש משני סוגים. האחד – מבוסס דת. יש שתי דתות שמאמיניהם טוענים לבעלות על אותו שטח. אני מציע לתת לאלוהים של שתי הדתות לריב בניהם, וכשאחד מהם ינצח שיודיעו לנו. בכל מקרה, כבר זמן שיוציאו את הדת מהפוליטיקה. הסוג השני – אנשים שמפחדים. הם מפחדים שאם נעזוב את השטחים יקום כוח שישמיד אותנו. אני מאמין, בעיקר אם נלמד את הלקחים של התעצמות החמאס בעזה (ולא נכנס כרגע לשאלה מה חלקה של ישראל בכך) שנוכל לדאוג שזה לא יקרה.

ברור לי לחלוטין שגם אם הפתרון הזה ייושם יהיו לא מעט בעיות: בצד שלנו אנשים יתנגדו בגלל סיבות דת ו"פחד" ובצד השני בגלל סיבות דת וויתור על החלום להשמיד את הציונות. במידה מסוימת זה טוב, כי עסוק אינטנסיבי בפתרון בעיות פנימיות מקטין את העיסוק בבעיות "שכנים".

במדע, קורה לא מעט פעמים שהסתכלות מזווית אחרת פותרת בעיות. כך, לדוגמה, תיאור מסובך בקואורדינטות קרטזיות (x,y,z) הופך להיות פשוט ומובן אם משתמשים בקואורדינטיות פולאריות (R, Q, F). מה שאני מציע הוא לא להסתכל על מה "הם" רוצים, מה האמנה "שלהם" וכו', אלא להסתכל על מה שטוב בשבילינו. ש"הם" יסתדרו כבר עם מה שיש "להם".

lokimonster
11-11-2023, 11:04
עד הסוף הבלתי נמנע
השאלה מה יהיה הסוף

mudale222
11-11-2023, 14:48
לא בדיוק תשובה על השאלות שלך, אבל....

קידוזו, כדי להיות ברורים – ההנחה היא לא רק שאנחנו ציוניים אלא רוצים שישראל תהיה מדינה יהודית ודמוקרטית – אופי במובהק שונה מהמדינות השכנות לנו.

אם קבלת את זה, אני מבקש להסתכל על הנושא מזווית אחרת – הזווית שלנו, לא של הפלשתינאים (למען האמת, מה שמעניין אותי זה מדינת ישראל, מה קורה עם מדינות ועמים אחרים, כולל הפלשתינאים, נמצא בדרגה נמוכה מהרבה בסולם העניין שלי).

בעיני, הזווית שלנו אומרת – חד משמעית – שאנחנו לא יכולים להיות מדינה יהודית ודמוקרטית וגם להכיל מיעוט גדול (שמאיים לגדול) של פלשתינאים ששונאים אותנו. התעלמות מהבעיה במהלך העשורים האחרונים הביא, בסופו של דבר, למה שקרה ב-7 לאוקטובר וממשיך עכשיו.

יש מספר דרכים תיאורטיות לפתור את המשוואה, אבל רובן אינן מעשיות: כך, לדוגמה, פתרון הטרנספר. היה נהדר אם רוב הפלשתינים היו מסכימים, אבל אף אחד לא ייתן לנו לבצע "טרנספר בכפייה" (אל תטעה – אנחנו לא באמת יכולים לעשות מה שאנחנו רוצים בעולם היום) ותמים מי שאומר שתמורת מספיק כסף אנשים ששולחים את ילדיהם למות ומוכנים למות בעצמם למען אידאל שלהם (מדינה פלשתינית/השמדת המדינה הציונית) יהגרו. אפשר כמובן, תיאורטית, לייצר מחנות כמו שהאמריקאים עשו לאזרחיהם היפנים במלחמת העולם השנייה (אם כי יהיה קשה יותר לכלוא קרוב ל-30% מהאנשים שחיים בשטח הנוכחי של מדינת ישראל) או לספח את השטחים בלי לתת לפלשתינים שיושבים שם אזרחות, אבל (א) זה סותר את הנחת היסוד (מדינה יהודית ודמוקרטית) ו-(ב) אף אחד בעולם, כולל ידידות שאנחנו תלויים בהם, לא יקבל את הפתרונות הללו.

כפי שזה נראה, האפשרות היחידה לפתור את הבעיה וגם לשמור על הנחות היסוד היא לצאת משטחים המאוכלסים בפלשתינים, קרי, הגדה המערבית ועזה. איך לעשות את זה? הכי טוב זה בהסכמה, עם פיקוח בינלאומי, עם פירוז שטחים מנשק וכו'. אבל גם אם לא, צריך לצאת משם כי כל שנייה שאנחנו שם מזיקה לנו.

מה יעשו הפלשתינים כשנצא? מה שהם רוצים, כל זמן שזה לא מוביל להתעצמות של ארגונים בסגנון החמאס. ירצו מדינה? תפדאל. ירצו להצטרף לירדן? גם סבבה. ירצו להיות חלק מערב הסעודית או מהאמירויות או מקטאר? בסדר גמור.

מתנגדים לפתרון כזה יש משני סוגים. האחד – מבוסס דת. יש שתי דתות שמאמיניהם טוענים לבעלות על אותו שטח. אני מציע לתת לאלוהים של שתי הדתות לריב בניהם, וכשאחד מהם ינצח שיודיעו לנו. בכל מקרה, כבר זמן שיוציאו את הדת מהפוליטיקה. הסוג השני – אנשים שמפחדים. הם מפחדים שאם נעזוב את השטחים יקום כוח שישמיד אותנו. אני מאמין, בעיקר אם נלמד את הלקחים של התעצמות החמאס בעזה (ולא נכנס כרגע לשאלה מה חלקה של ישראל בכך) שנוכל לדאוג שזה לא יקרה.

ברור לי לחלוטין שגם אם הפתרון הזה ייושם יהיו לא מעט בעיות: בצד שלנו אנשים יתנגדו בגלל סיבות דת ו"פחד" ובצד השני בגלל סיבות דת וויתור על החלום להשמיד את הציונות. במידה מסוימת זה טוב, כי עסוק אינטנסיבי בפתרון בעיות פנימיות מקטין את העיסוק בבעיות "שכנים".

במדע, קורה לא מעט פעמים שהסתכלות מזווית אחרת פותרת בעיות. כך, לדוגמה, תיאור מסובך בקואורדינטות קרטזיות (x,y,z) הופך להיות פשוט ומובן אם משתמשים בקואורדינטיות פולאריות (R, Q, F). מה שאני מציע הוא לא להסתכל על מה "הם" רוצים, מה האמנה "שלהם" וכו', אלא להסתכל על מה שטוב בשבילינו. ש"הם" יסתדרו כבר עם מה שיש "להם".

וואו פשוט וואו. כאילו לא למדת כלום ממה שקורה כאן.
הוכח לך פעם אחר פעם במשך יותר מ20 שנה גם בצפון גם בדרום וגם במרכז שכל שטח שאתה יוצא ממנו ונותן להם הופך לקן טרור.
ולא. להגיד: "אנחנו נדע לפתור את זה" \ "פירוז מנשק" \ "כוח בינלאומי" פשוט לא עובד.
כאילו אתה פשוט עיוור למציאות ולהיסטוריה ולמה שקורה מסביבך.
אין אפשרות "לכסח את הדשא באופן קבוע" בלי להיות עם גישה לדשא.

קידוזו
12-11-2023, 04:13
...
מה יעשו הפלשתינים כשנצא? מה שהם רוצים, כל זמן שזה לא מוביל להתעצמות של ארגונים בסגנון החמאס...

מתנגדים לפתרון כזה יש משני סוגים. האחד – מבוסס דת. יש שתי דתות שמאמיניהם טוענים לבעלות על אותו שטח...

..ברור לי לחלוטין שגם אם הפתרון הזה ייושם יהיו לא מעט בעיות: בצד שלנו אנשים יתנגדו בגלל סיבות דת ו"פחד" ובצד השני בגלל סיבות דת וויתור על החלום להשמיד את הציונות. במידה מסוימת זה טוב, כי עסוק אינטנסיבי בפתרון בעיות פנימיות מקטין את העיסוק בבעיות "שכנים"...

מהתשובה אני מבין שאתה מקבל את האקסיומה שלי שטוענת שאין שום הבדל בין החמאס לרשעות הפלסטינית. שניהם רוצים לחסל את ישראל, מחנכים לטרור רצחני כאמצעי לגיטימי ונוקטים בטקטיקות ואסטרטגיה שונות למימוש המטרה. אתה ממשיך וטוען שזה עניין שלהם ומה שחשוב לנו הוא העיקר. אז הבעיה במשך 100 שנה בערך היא כזאת- מה שחשוב לנו הוא מדינה יהודית משגשגת ומה שחשוב להם הוא חיסול המדינה היהודית. לכן הנחת המוצא שלך שגורסת שניתן להם לעשות מה שהם רוצים כל עוד אין טרור נטולת הגיון או אחיזה במציאות. זה לא רק החמאס אלא קונספציית חיזבאללה "המורתע". הם בסה"כ המשיכו לחנך שצריך לחסל אותך, התחמשו, השתכללו, התאמנו, וצברו ניסיון. אז נכון שהם לא עשו טרור אבל הם הפכו לאיום בקנה מידה משמעותי. הגישה של תעזוב אותם לטפל בבעיה הוכחה כטעות גם ביהודה ושומרון. היום צה"ל מתמודד עם היקפי טרור עצומים מעז שהשאיר את הביטחון לרשות הפלסטינית. הסתה, חינוך, הברחות, פיגועים ואלפי פעילי טרור מסתובבים חופשי לאור יום. שוב, הבסיס לתפיסה מנותק מהמציאות.

הנקודה השניה היא היתכנות למדינה פלסטינית עצמאית. הם שם, אנחנו כאן. אי אפשר לקיים מדינה פלסטינית לללא כניסת עובדים, מעברים מישראל ומימון חיצוני. כלכלית אתה לא יכול פשוט להתנתק כי הם יקרסו. אחר כך יש את הטרנספר הנוסף למתיישבי יהודה ושומרון. הנקודה השלישית היא החינוך וההצהרות והמעשים. אין שום ארגון שלום פלסטיני או הנהגה שויתרה על החלום לסלק אותך. זה מחזיר אותנו למשבצת הראשונה- ביטחון.

גם את הקביעה שלך שמדובר בסוגיה דתית סימטרית שחביבה על אנשי שמאל (הבעיה בקיצונים שלנו ושלהם) איננה נכונה. מדובר בתפיסה תודעתית זהותית. לחלק גדול מהפלסטינים במדינת ישראל אין בעיה עם קיום ישראל כמדינת הלאום היהודי. מדובר באוכלוסיה מסורתית ודתית ברובה.
חלק מהיהודים שאינם דתיים מאמינים בזכותנו ההיסטורית על הארץ וזה כולל את בן גוריון ואני ועוד כמה. כן, אני מרגיש שההארץ והמקום הזה שייך לי כיהודי. אני בעלהבית. אמנם צריך להכיר את התנ"ך וההיסטוריה היהודית כדי לפתח תודעה שכזאת אבל זה כשל של מערכת החינוך שניתן לתקן. ועוד נקודה לתזה -אין שום סימטריה בין הקיצוניים שלנו לקיצוניים שלהם. שום סימטריה בכמות הקיצוניים, בנפח האירועים, בתמיכה הציבורית, במימון המדיני, בחוק, בחינוך ובתרבות. המתיישבים שלנו ביהודה ושומרון הם הסיבה שהטבח לא פרץ מחומות טול כרם.

צריך להכיר בערך הערבי שנלחם על אדמתו ומולדתו ועבורו מבחינה תודעתית, מדובר במאבק צודק וראוי. מדובר בשקר היסטורי כמובן אבל זה לא משנה כל עוד הוא מאמין בו. כשתפסיק לזלזל בערבי (הם שם, בעיה שלהם) תבין מה נדרש כדי לעקור מהשורש את הרצון לחסל אותך. מבחינתי מדובר בכל הרובד הגלוי וההצהרתי והדבר הכי חשוב הוא החינוך. בלי אנטישמיות אין תנועה פלסטינית. תחסל את האנטישמיות חיסלת את הפלסטיניזם ונשארת עם ערבים.
אני מניח שלא קראת את האמנות. לא מעניין אותך לדעת על מה התיאוריות שלך מבוססות?

קידוזו
12-11-2023, 04:22
וואו פשוט וואו. כאילו לא למדת כלום ממה שקורה כאן.
הוכח לך פעם אחר פעם במשך יותר מ20 שנה גם בצפון גם בדרום וגם במרכז שכל שטח שאתה יוצא ממנו ונותן להם הופך לקן טרור.
ולא. להגיד: "אנחנו נדע לפתור את זה" \ "פירוז מנשק" \ "כוח בינלאומי" פשוט לא עובד.
כאילו אתה פשוט עיוור למציאות ולהיסטוריה ולמה שקורה מסביבך.
אין אפשרות "לכסח את הדשא באופן קבוע" בלי להיות עם גישה לדשא.
לא צריך לכסח את הדשא, מספיק לסגור את ברז המים.
המימון המערבי והערבי יצרו את הטרור. בעצם גם בטחוניסטים ישראלים שקיבלו שכר ממרטין אינדיק והבטיחו בתקשורת לציבור היהודי שאין בעיה בטחונית לסגת מיהודה ושומרון.
חלק מהם מובילים את המחאות. אלופים בצה"ל וכל מיני. בלי שמות. מי שרוצה ויודע לחפש ימצא. גם כאן "באתר מכון המחקר (https://www.cnas.org/)".
מה הקטע בכל הסיפור הזה?
שמרטין אינדיק השמוק של אובמה קיבל למכון המחקר שלו תרומה של 13 מליון$. נחש מאיזו מדינה הגיעה התרומה?
קטאר. המדינה שמימנה את ההתחמשות והמנהרות של החמאס.
תסריט שבו כסף קטארי הביא בכירים בצה"ל לדבר שלום עדיין נשמע מופרך? (https://www.tabletmag.com/sections/israel-middle-east/articles/martin-indyk-qatar)

השושנים
12-11-2023, 08:07
הכסף הקטארי יגיע לידיים הלא נכונות בסיבוב מעגלי או מקאטר או מאירן, דרך מצרים או מדינות ערביות, בדיוק כמו בלבנון סוריה.

השאלה איך דואגים שהוא יופנה למקומות הנכונים, בפועל מתרחשת היום הנכבה הכי גדולה אי פעם של הערבים שזה נהדר זה ייזכר
לדראון עולם כיום שהערבים איבדו הכי הרבה בגלל מה שעשו, 1.7 מיליון תושבים אין להם לאן לחזור וזאת רק ההתחלה.

עכשיו במקום שהלחץ ייפול על ישראל לשיקום הרצועה, שמישהו אחר יעבוד עם הכסף הזה בפיקוח אמתי לשיקום אנחנו נחלק את הצרות
לשתיים, עזה כמדינה זעירה ותלויה בחסדי העולם, ואיו"ש שתהייה מדינה (ירדנית או עצמאית לבחירתם) והיחס אליה יהיה כמדינה עוינת
ולא אוכלוסייה בתוך ישראל שהממשלה היהודית הורגת כפי שזה מוצג בעולם. היכולות שלנו מול סוריה ולבנון לא מגונות בעולם כי אנחנו נלחמים
נגד מדינת אויב שתוקפת, אבל עזה נתפסת כמסכנה ומוכה עלי האויב הציוני האכזר. זה למה!

הרשות מפחדת מזה בדיוק והמנהיג הדפוק שלהם כבר אמר שעזה היא חלק מהעם המומצא אבל בפועל הוא לא מסוגל להתמודד איתם.

3.2 מיליון ערבים יהיו באחריות אחרים, אנחנו נתרכז בערביי ישראל שלמרות כל מה שאמרת ואחרי 75 שנה בתוכנו עדיין עוינים למרות שהחמאה
מרוחה בצד שלהם.

א הזקן
12-11-2023, 19:58
מודלה, אתה טועה. למדתי המון. למדתי, למשל, להתייחס ברצינות ובכבוד למה שהאויב מצהיר ולא להניח שאם אתן לו כסף הוא יוותר על שאיפותיו. למדתי שחיזוק האויב שלי (החמאס) כדי לדכא אויב אחר שלי (הרשות) בסוף יתנקם בי. אגב, גם האמריקאים למדו זאת בדרך הקשה, כשמימנו וחימשו את הטליבאן שנלחם ברוסים ובסוף אכלו אותה חזק. במובנים רבים מה שקורה לישראל עם רצועת עזה הוא שידור חוזר של האמריקאים באפגניסטן, רק שאצלם זה לא סמוך לבית כמו אצלינו. למדתי שבבעיות צריך לטפל, במיוחד אם הן כרוכות במאות אלפי אנשים. הבעיות לא ייעלמו לבד.

לדעתי, אחרי המלחמה הנוכחית, אנחנו נהיה במצב שלא היינו בו מאז 1967. יש לנו הזדמנות (לא רק בגלל שהחמאס יפסיק להיות גורם משמעותי, אלא גם מהבחינה הבינלאומית) לפתור את הבעיה.

קידוזו, אני לא מקבל את מה שאתה כותב. האמנה הפלשתינית לא מעניינת, מפני שהיא סוג של מסמך מתווה דרך לעם שחש מדוכא ונטול תקווה. אם יש היום (לפחות לפני ה-7 באוקטובר) מחוקקים בישראל הטוענים שמגילת העצמאות שלנו הוא סתם מסמך ולא צריך להתייחס אליו ברצינות, אז תחשוב מה יקרה לאמנת הפלשתינית אם וכאשר תהיה להם מדינה. מעניין איך תיראה מגילת העצמאות שלהם....

גם לגבי הסיבות לטרור המתגבר בגדה המערבית אני לא מסכים אתך. בעבר, כשהרשות הייתה חזקה יותר, היא עזרה לסכל לא מעט מעשי טרור. החלשתה, יחד עם חדירת החמאס (בעידוד עקיף של ישראל) גורמים למצב הנוכחי. דבר עם אנשי שב"כ שנמצאים שם, ותלמד.

אתה צודק שבמצב הנוכחי אין למדינה פלשתינית קיום (כלכלי) ללא ישראל. מצד שני, זה לא חייב להיות כך. לא יחסרו השקעות ומענקים (גם ממדינות אירופה וארה"ב, אבל בעיקר מאזור ערב הסעודית ונסיכויות הנפט) שיעזרו להם לבנות infra structure אזרחי ולהגיע לעצמאות כלכלית. אותי מדאיג יותר המצב הכלכלי שלנו בלי כל כוח העבודה הזול שמגיע מהשטחים.

בכל מקרה, גם אם אתם צודקים בעמדתכם, אני לא שומע שום פתרון שאתם נותנים. אתם רק "מקטרים" על כמה שהם שונאים אותנו, כמה הם רוצים להשמיד אותנו וכו'. בסדר. נגיד שזה ככה. איזה פתרון מעשי (אני מדגיש, מעשי) יש לכם? פתרון שישאיר את ישראל מדינה יהודית ודמוקרטית ויזכה לתמיכה מרוב העולם?

קידוזו
13-11-2023, 16:24
מודלה, אתה טועה. למדתי המון. למדתי, למשל, להתייחס ברצינות ובכבוד למה שהאויב מצהיר ולא להניח שאם אתן לו כסף הוא יוותר על שאיפותיו.

>>>>
שמע בדיחה. באמ"ן ביטלו את המחלקה שעסקה במודיעין גלוי. לקוח מאזרחים שעסקו באזנות רדיו את הציוד. התעלמו מהתרעות שהעבירו בספטמבר.
-------
למדתי שחיזוק האויב שלי (החמאס) כדי לדכא אויב אחר שלי (הרשות) בסוף יתנקם בי. אגב, גם האמריקאים למדו זאת בדרך הקשה, כשמימנו וחימשו את הטליבאן שנלחם ברוסים ובסוף אכלו אותה חזק. במובנים רבים מה שקורה לישראל עם רצועת עזה הוא שידור חוזר של האמריקאים באפגניסטן, רק שאצלם זה לא סמוך לבית כמו אצלינו. למדתי שבבעיות צריך לטפל, במיוחד אם הן כרוכות במאות אלפי אנשים. הבעיות לא ייעלמו לבד.
>>>>
שוב ססמאות.
לא חיזקו את החמאס. נלחמו בו מס' פעמים אבל לא נכנסו לעזה כי אתם לא הייתם מוכנים לשמוע על כיבוש עזה.
וכמובן השאלה המהותית - במה היית בוחר אם האלטרנטיבה היתה הקמת מדינה פלסטינית ביהודה ושומרון שחמאס היה משתלט עליה.
----

לדעתי, אחרי המלחמה הנוכחית, אנחנו נהיה במצב שלא היינו בו מאז 1967. יש לנו הזדמנות (לא רק בגלל שהחמאס יפסיק להיות גורם משמעותי, אלא גם מהבחינה הבינלאומית) לפתור את הבעיה.
>>>
וואלה. יש לך פתרון שאיננו הקמת מדינת חמאס ביהודה ושומרון?
---

קידוזו, אני לא מקבל את מה שאתה כותב. האמנה הפלשתינית לא מעניינת, מפני שהיא סוג של מסמך מתווה דרך לעם שחש מדוכא ונטול תקווה. אם יש היום (לפחות לפני ה-7 באוקטובר) מחוקקים בישראל הטוענים שמגילת העצמאות שלנו הוא סתם מסמך ולא צריך להתייחס אליו ברצינות, אז תחשוב מה יקרה לאמנת הפלשתינית אם וכאשר תהיה להם מדינה. מעניין איך תיראה מגילת העצמאות שלהם....
>>>
שקר. אף מחוקק לא טוען שמגילת העצמאות היא סתם מסמך ואף איש מודיעין לא טוען שהאמנה הפלסטינית היא סתם מסמך.
----

גם לגבי הסיבות לטרור המתגבר בגדה המערבית אני לא מסכים אתך. בעבר, כשהרשות הייתה חזקה יותר, היא עזרה לסכל לא מעט מעשי טרור. החלשתה, יחד עם חדירת החמאס (בעידוד עקיף של ישראל) גורמים למצב הנוכחי. דבר עם אנשי שב"כ שנמצאים שם, ותלמד.
>>>
שקר נוסף. הרשות לא הוחלשה ע"י ישראל. הרשות הפסיקה לטפל בטרור שהיא עודדה מימנה ויצרה בעצמה. חלק גדול מהטרוריסטים שנעצרו שלשום הם אנשי הרשות. תשאל את החברים שלך בשב"כ אם אבו מאזן קיבל איומים מכל מיני כיוונים בגלל שלא טיפל בטרור- לפני הטבח. תבוא לספר לחברים מה התשובה?
---
אתה צודק שבמצב הנוכחי אין למדינה פלשתינית קיום (כלכלי) ללא ישראל. מצד שני, זה לא חייב להיות כך. לא יחסרו השקעות ומענקים (גם ממדינות אירופה וארה"ב, אבל בעיקר מאזור ערב הסעודית ונסיכויות הנפט) שיעזרו להם לבנות infra structure אזרחי ולהגיע לעצמאות כלכלית. אותי מדאיג יותר המצב הכלכלי שלנו בלי כל כוח העבודה הזול שמגיע מהשטחים.

>>>
לא יאומן. כבר עשרות שנים הרשות הפלסטינית מתקיימת מתרומות שנועד לאינפרשטרקור אזרחי והם לא מתקרבים אפילו לנקודה של עצמאות כלכלית. מצד שני הם משלמים משכורות לרוצחי יהודים ומפיצים אנטישמיות. הסייפא מצחיקה. מי יבנה כאן אם תהייה מדינת חמאס ביהודה ושומרון. מי יגור כאן בכלל?
---
בכל מקרה, גם אם אתם צודקים בעמדתכם, אני לא שומע שום פתרון שאתם נותנים. אתם רק "מקטרים" על כמה שהם שונאים אותנו, כמה הם רוצים להשמיד אותנו וכו'. בסדר. נגיד שזה ככה. איזה פתרון מעשי (אני מדגיש, מעשי) יש לכם? פתרון שישאיר את ישראל מדינה יהודית ודמוקרטית ויזכה לתמיכה מרוב העולם?

נו הגענו לפתרון אבל רק כזה שיהיה מקובל לפרשנות שלך למושג יהודית ודמוקרטית. חוק הלאום לא דמוקרטי. שופט נאור פסל דיון עם דגל כי זה דמוקרטי. אובמה ירום הודו, מלך מלכי זוכי פרסי נובל לשלום לדורותיהם תמך באחים המוסלמים כי זה מה שהעם המצרי רוצה. אני בספק אם מישהו במחנה שלכם בכלל מבין מהי המשמעות או הערכים שיצרו את המושג דמוקרטיה. אז להשכלה כללית- האחים המוסלמים מייצגים ערכים אנטי דמוקרטים. כן, דמוקרטיה יכולה להשמיד את עצמה בגלל האסלאם והשמאל הנוכחי המטומטם מתפיסות פרוגרסיביות. מנגד, אין שום דבר ביהדות המיינסטרימית או בכנסת שעומד בסתירה לערכים דמוקרטיים.
עשיתי את כל הסיבוב הזה רק כדי לשאול האם זכות הפלסטינאצים להצביע בבחירות גוברות על הזכות של היהודי להתקיים או במילים אחרות- דמוקרטיה יותר חשובה מהחיים עצמם?
אני מוכן לענות על שאלות אחרי תתחיל להתייחס לשאלות שהופנו אליך.

השושנים
14-11-2023, 09:31
נו הגענו לפתרון אבל רק כזה שיהיה מקובל לפרשנות שלך למושג יהודית ודמוקרטית. חוק הלאום לא דמוקרטי. שופט נאור פסל דיון עם דגל כי זה דמוקרטי. אובמה ירום הודו, מלך מלכי זוכי פרסי נובל לשלום לדורותיהם תמך באחים המוסלמים כי זה מה שהעם המצרי רוצה. אני בספק אם מישהו במחנה שלכם בכלל מבין מהי המשמעות או הערכים שיצרו את המושג דמוקרטיה. אז להשכלה כללית- האחים המוסלמים מייצגים ערכים אנטי דמוקרטים. כן, דמוקרטיה יכולה להשמיד את עצמה בגלל האסלאם והשמאל הנוכחי המטומטם מתפיסות פרוגרסיביות. מנגד, אין שום דבר ביהדות המיינסטרימית או בכנסת שעומד בסתירה לערכים דמוקרטיים.
עשיתי את כל הסיבוב הזה רק כדי לשאול האם זכות הפלסטינאצים להצביע בבחירות גוברות על הזכות של היהודי להתקיים או במילים אחרות- דמוקרטיה יותר חשובה מהחיים עצמם?

כאילו שזה מעניין מישהו, אנחנו יכולים להיות הכי צודקים בעולם הכי מוסריים, והכי הכי ועדיין להפסיד, כי העולם נגדנו.
לא משנה מה תעשה יש יותר מוסלמים ומעט יהודים, השאלה עכשיו איך נערכים בצורה המיטבית ועם ממשלה שיכולה
לתת תשובה אמתית לכל הצרכים האמתיים של המדינה ברגיעה ובמיוחד בשלום.

המטרה בפינוי האוכלוסייה הערבית לשתי מדינות, היא באמת למנוע מהם השתלטות דמוקרטית על המדינה כפי שכבר
קורה באירופה. או השתלטות פיזית ע"י הכרזתם כמדינות אויב עד שיוחלט אחרת.

הפרד ומשול. עזה קטנטנה ומוחלשת איו"ש כמדינת אויב עם גבול מסודר, כי איום הטילים כבר לא אקטואלי בגלל גודל המדינה
כי אם תימן מצליכה לשלוח אלינו טילים אז....

אם נבזבז משאבים חשובים במקומות שלא צריך, הפער יתגלה במוקדם או במאוחר במקומות שצריך.

אם נכלכל אוכלוסיות שלמות שלא משתתפות אתנו במשימה (וזה בפרש משימה לא קלה) אנחנו נקרוס.

אם לא יהיה מאמץ מאוחד של כולם, אל מול שאר העולם, אז בעוד דור או שתיים הטרגדיה של השבת השחורה
תחזור על עצמה פי כמה, כפי שהשואה כבר לא מסתמנת כשבר הגדול ביותר של העם היהודי.

קידוזו
14-11-2023, 16:35
המטרה בפינוי האוכלוסייה הערבית לשתי מדינות, היא באמת למנוע מהם השתלטות דמוקרטית על המדינה כפי שכבר
קורה באירופה. או השתלטות פיזית ע"י הכרזתם כמדינות אויב עד שיוחלט אחרת.

השקר של השמאל לגבי פתרון שתי מדינות לשני עמים נורא פשוט להבנה. זה עניין של עובדות. לערבים שמזדהים כפלסטינים יש כבר עכשיו 4 מדינות:
מדינה ביהודה ושומרון
מדינה בעזה
אזרחות בישראל
אזרחות ורוב בירדן
ליהודים יש מדינה אחת עם ערבים.
אז מה נשאר מהסלוגן השקרי?
1. ארבע מדינות לשני עמים.
2. אף אחד לא יעשה טרנספר לערביי ישראל והם בטח שלא יעברו מרצון לאף מדינה ערבית. יעני, אין התכנות וחלאס עם השקר הזה.

...
אם נכלכל אוכלוסיות שלמות שלא משתתפות אתנו במשימה (וזה בפרש משימה לא קלה) אנחנו נקרוס.
...
אם לא יהיה מאמץ מאוחד של כולם, אל מול שאר העולם, אז בעוד דור או שתיים הטרגדיה של השבת השחורה
תחזור על עצמה פי כמה, כפי שהשואה כבר לא מסתמנת כשבר הגדול ביותר של העם היהודי.

אני לא מבין, אתה רוצה להשוות בין חלקן היחסי של אוכלוסיות לאחוז הנופלים והמשרתים? הדתיים ציונים ואני מעדיף אותם מהפרוגרסיבים שהשתלטו על התקשורת מערכת המשפט והצבא. כשראש אמ"ן מדבר על איום האקלים וחיילים ב 8200 מקצים משאבים למגדריזם ומשחקים בכדאיות של פאנלים סולאריים ומנגד סוגרים מחלקה שאספה מודיעין גלוי אני מעדיף את המיושן הגברי והלואו טק. שופטים שמקבלים בחילה מדגל ישראל וחברי כנסת שתומכים בטרור הם שורש הבעיה שלי ושלך. החרדים כפי שאמרתי תמיד לא יישארו בסטאטוס קוו הנוכחי מאלף ואחת סיבות. ממה שאני רואה, הטבח גרם לשינוי תודעתי ורבים התגייסו ותורמים למאמץ גם בלי סטיקרים של חרדים לנשק. החרדים הם אחים. האוייב שלך מדבר ערבית ונושם אנטישמיות. (https://www.memri.org.il/cgi-webaxy/item?5975)

השושנים
15-11-2023, 08:53
השקר של השמאל לגבי פתרון שתי מדינות לשני עמים נורא פשוט להבנה. זה עניין של עובדות. לערבים שמזדהים כפלסטינים יש כבר עכשיו 4 מדינות:
מדינה ביהודה ושומרון - לא שמעתי הצעה מה עושים איתם גם ככה הם סגורים בתוך מובלעת בעוד חמישים שנה הם ייגמרו את עתודות ויהיה פצצה.
מדינה בעזה - שוב אותו הדבר אבל אם לשניהן תהיה ברך יציאה לירדן או מצרים תהיה הגירה מחוסר בררה.
אזרחות בישראל - רק למי שכבר יש תעודת זהות עם הגבלה שלא ניתן לאזרח כאלה שלא גם לא בחתונה בתמורה למדינה.
אזרחות ורוב בירדן - רק שאין להם דרך להגר לשם וירדן לא רוצה אותם.
ליהודים יש מדינה אחת עם ערבים.
אז מה נשאר מהסלוגן השקרי?
1. ארבע מדינות לשני עמים. ירדן ומצרים הם מדינות, אז מה אכפת לי איך קוראים לעזה או ערביי הגדה ממילא אתה לא נכנס לשם.
2. אף אחד לא יעשה טרנספר לערביי ישראל והם בטח שלא יעברו מרצון לאף מדינה ערבית. יעני, אין התכנות וחלאס עם השקר הזה.
בדיוק אז מה הפתרון שאתה מציע לגייר אותם?

אני לא מבין, אתה רוצה להשוות בין חלקן היחסי של אוכלוסיות לאחוז הנופלים והמשרתים? הדתיים ציונים ואני מעדיף אותם מהפרוגרסיבים שהשתלטו על התקשורת מערכת המשפט והצבא. כשראש אמ"ן מדבר על איום האקלים וחיילים ב 8200 מקצים משאבים למגדריזם ומשחקים בכדאיות של פאנלים סולאריים ומנגד סוגרים מחלקה שאספה מודיעין גלוי אני מעדיף את המיושן הגברי והלואו טק. שופטים שמקבלים בחילה מדגל ישראל וחברי כנסת שתומכים בטרור הם שורש הבעיה שלי ושלך. החרדים כפי שאמרתי תמיד לא יישארו בסטאטוס קוו הנוכחי מאלף ואחת סיבות. ממה שאני רואה, הטבח גרם לשינוי תודעתי ורבים התגייסו ותורמים למאמץ גם בלי סטיקרים של חרדים לנשק. החרדים הם אחים. האוייב שלך מדבר ערבית ונושם אנטישמיות. (https://www.memri.org.il/cgi-webaxy/item?5975)

שוב ברגע שאתה מגדיר פתרון כשמאל אתה נהייה עיוור ומסרב להקשיב את השופט צריך לבעוט מכל המדרגות, את רגשות הקיפוח להעלים
ולא להסתכל על מה שהיה אלה לחפש פתרון בהווה למען העתיד.

המוסלמים לעולם לא יהיו חלק מהמדינה היהודית ולא יתערו בתוכנו כי זה פשוט לא אפשרי, ומעניין מה תגיד אם הנכדה שלך תביא הביתה
מוחמד או ג'יהד נחמד לחתונה כי הם בתוכנו.

תכלס אין לך פתרון לא לעזה ולא לתושבי הגדה אלה רק לשלוט על ערביי מחמד שאיפשהו בדמיון ישארו כנועים וצייתנים....לא יהיה!

קידוזו
15-11-2023, 14:48
אפשר גם להתנגד לצעד מסויים מבלי להציע פתרון אם הוא מוביל לאבדון. מדינה פלסטינית ביהודה ושומרון מסכנת את קיומנו הרבה יותר ממדינה בעזה. זה מוסכם על שנינו?

א הזקן
16-11-2023, 14:52

לקח לי זמן להחליט אם בכלל לענות לך, ואם כן אז מה.
בוא נתחיל מ"לא נכנסו לעזה כי אתם לא הייתם מוכנים לשמוע על כיבוש עזה."

מי זה "אתם"? אמנם אני זקוק לדיאטה קלה, אבל ממש לא מוצדק לפנות אלי ברבים. או שאתה מתכוון ל"אתם" במובן של "אתם הרגתם את ישו" של האנטישמיים? כידוע, יש טרוריסטים יהודיים ימניים שמסתובבים בגדה. אז אם אתה פונה אלי ב"אתם", מותר לי לכתוב לך ש"אתם טרוריסטים"? אני מציע שנשאיר את הדיון במסגרת של אתה ואני. אני, לפחות מייצג רק את עצמי ואני רוצה להניח שאתה מייצג רק את עצמך. אגב, כשכתבתי "אתם" בפוסט, התכוונתי ספציפית לך ולמודלה, לכם עניתי שם.

זה המקום להודות בטעות (לא שקר, כפי שתראה עוד שנייה). לא מחוקק אמר את הדברים על מגילת העצמאות אלא נציג הממשלה (בעיני חמור יותר מאיזה ח"כ מהספסלים האחוריים). הנה:

בומבך טען שמגילת העצמאות נכתבה בחופזה, ושחותמיה לא נבחרו. האם הוא דייק? - משפט ופלילים - הארץ (haaretz.co.il) (https://www.haaretz.co.il/news/law/2023-09-12/ty-article/.premium/0000018a-896e-db5e-ab9a-adefa1130000)
עו"ד אילן בומבך לא חוזר בו: "אילו ערכים יש בהכרזת העצמאות?" | חדשות מעריב (maariv.co.il) (https://www.maariv.co.il/news/law/Article-1037826)
נציג הממשלה מגיב לסערת מגילת העצמאות - ולא חוזר בו: "מסמך מכונן, לא משפטי" (ynet.co.il) (https://www.ynet.co.il/news/article/hykektrr3)
אילן בומבך: "איזה ערכים יש בהכרזת העצמאות? מה הערכים?" - וואלה! חדשות (walla.co.il) (https://news.walla.co.il/item/3609227)
ואפילו עיתונות מהצד הימני:
בנו של אחד החותמים על מגילת העצמאות מגיב להתבטאות שעוררה סערה: "חוק שנועד להיטיב עם איש מסוים" | ישראל היום (israelhayom.co.il) (https://www.israelhayom.co.il/news/law/article/14601696)
מגיב לסערה | בומבך: "אילו ערכים יש במגילת העצמאות? אין לה ערך משפטי" (inn.co.il) (https://www.inn.co.il/news/613790)

השתכנעת?

ועכשיו לעובדות נוספות:
אתה כותב "לא חיזקו את החמאס. נלחמו בו מס' פעמים אבל לא נכנסו לעזה כי אתם לא הייתם מוכנים לשמוע על כיבוש עזה. וכמובן השאלה המהותית - במה היית בוחר אם האלטרנטיבה היתה הקמת מדינה פלסטינית ביהודה ושומרון שחמאס היה משתלט עליה."
אני מניח שלא תיתן לעובדות לבלבל אותך, אבל בכל זאת: למעט הפסקות קצרות, הימין בשלטון מ-1977 (26 שנים). נתניהו בעצמו מכהן כראש ממשלה 16 שנים. אז מי זה בדיוק "אתם לא מוכנים לשמוע על כיבוש עזה"? ה"אתם" יכול להיות רק הליכוד, ואתה מעליב אותי אישית בזה שאתה משייך אותי אליהם.
לא חזקו את החמאס? כל מזוודות הדולרים שהעבירו לו, אי הפיקוח על מה שנכנס לרצועה, וכו' – זה לא חיזוק החמאס? המבצעים המוגבלים ברצועה היו מוגבלים כי הקונספציה (שהובלה ע"י נתניהו) הייתה שאפשר לחיות עם החמאס שעדיף על הרשות, לא כי "לא נתנו להשמיד אותו". אני רק מזכיר לך שזה בדיוק הרקע עליו התפטר אביגדור ליברמן מכהונת שר הביטחון.

האלטרנטיבה המעשית (לא זו המדומיינת) היא לא מדינת חמאס בגדה המערבית. רק מי שלא לומד לקח ממה שקורה עכשיו יכול לחשוב ככה. יש אלטרנטיבה מעשית למדינה שאינה בשליטת חמאס. כבר כתבתי על זה בפוסטים קודמים.

בוא לא נתווכח מי ולמה החליש את הרשות הפלשתינית ולמה היא לא נאבקת מספיק בטרור. יש שם דברים שנאמרים לצרכי פנים ודברים שנאמרים לצרכי חוץ (דומה למה שאצלנו – שים לב לדברים המנוגדים שביבי אומר לאורך השנים באנגלית לעיתונות זרה ובוועידות הליכוד). בכל מקרה, אני מסכים לחלוטין שהיום לא הייתי נותן לרשות הפלשתינית במצבה הנוכחי לנהל מדינה. זה סוגר גם את ההערה שלך לגבי בניית infrastructure.

בלי להיכנס לשגיאות שאובמה עשה, אתה כותב "אין שום דבר ביהדות המיינסטרימית או בכנסת שעומד בסתירה לערכים דמוקרטיים."
אחד מערכי הדמוקרטיה הוא שוויון. תסביר לי, בבקשה, איך הזכויות שמשיגים החרדים, בין אם בגיוס לצה"ל, בין אם בתקציבים, בין אם במערכת חינוך שאתה ואני ממנים שמנציחה בורות עונה על דמוקרטיה? וזו רק דוגמה קטנה. אז אני ממש לא מסכים אתך כאן. ויש עוד כמה וכמה מהצד הימני שאמרו דברים אנטי דמוקרטיים בעליל, ויש עוד כמה מהצד הערבי ששוללים את קיום מדינת ישראל שמוכיחים שלכנסת יש עוד כברת דרך לעשות כדי להיות דמוקרטית.

אתה שואל "אם זכות הפלסטינאצים להצביע בבחירות גוברות על הזכות של היהודי להתקיים או במילים אחרות- דמוקרטיה יותר חשובה מהחיים עצמם?"

אני מקווה בכל ליבי שלא אצטרך לעמוד לפני השאלה הזו ואעשה את המקסימום כדי שהיא לא תעלה, מטעם פשוט: אם אתן לתושבי הגדה זכות הצבעה, מדינת ישראל תפסיק להיות יהודית (ולפי מה שקורה ברוב או כל ארצות האסלם, די מהר אחרי זה היא גם לא תהיה דמוקרטית) ואם לא, המדינה תפסיק להיות דמוקרטית ותהפוך למשהו בסגנון דרום אפריקה של לפני השינוי – ראינו מה קורה במקרה כזה. כלומר, הברירה היא בין דבר לחולירע.
הדבר היחיד שיציל אותנו מהשמדה (דה פקטו) הוא להיפרד מהפלשתינים שחיים בגדה המערבית. אם יש לך רעיון (אבל מעשי, שניתן לביצוע) איך לעשות את זה בלי להיפרד גם מהשטחים שעליהם הפלשתינים יושבים – אני בעד.

KKatkov
19-11-2023, 12:57
הדבר היחיד שיציל אותנו מהשמדה (דה פקטו) הוא להיפרד מהפלשתינים שחיים בגדה המערבית. אם יש לך רעיון (אבל מעשי, שניתן לביצוע) איך לעשות את זה בלי להיפרד גם מהשטחים שעליהם הפלשתינים יושבים – אני בעד

חוץ מזה שאין שום סיבה ללכת עם הנרטיב שבו קיימת הטרמינולוגיה "פלשתינים" (אין באמת עם כזה, אין שפה כזו, אין תרבות כזו) עם המשפט האחרון שלך אני יכול להסכים באופן חלקי.

בעיניי, השטחים האלה חייבים להיות חלק ממדינת ישראל, הן בהיבט הביטחוני והן בהיבט ההיסטורי. אני מקווה שאחרי מה שקרה בעוטף, רוב העם התפקח והבין שהקמה של יישות ערבית עצמאית חדשה בתוך מדינת ישראל היא איום בטחוני שעלול להביא לתוצאות הרסניות.
אז עם מה נשארנו? סיפוח ותעודות זהות (אתה לא רוצה, ובצדק), סיפוח עם אוטונימיה אזרחית לערבים (יש שיגידו שזה אפרטייד כמו דרום אפריקה, למרות שזה לא נכון - ועדיין לא פתרת את הבעיה כי השליטה בחינוך נשארה אצלם).
אגב, מבין 2 הרעות החלות האלה אני מעדיף במובהק את השניה. לפחות היא מאפשרת למנוע את ה-7 באוקטובר הבא שיצא מג'נין (אני גר 15 ק"מ מג'נין בקו אווירי, אז הנושא קרוב מאוד לליבי. מקווה שתצליח להבין אותי...).

אז נשארנו עם "פתרון אחר". לדעתי, הוא צריך לכלול מודל עובד לרכישת האדמות ע"י יהודים מערבים בהתאם לחוק הבינלאומי, חיזוק ההתיישבות ועידוד הגירה הערבית - עד לנקודה שכמות הערבים שנשארו אינה מאיימת על האופי של מדינת ישראל מחד, ומאידך הם מוכנים להשתלב בחברה הישראלית על הנורמות שלה.
ב"זבנג וגמרנו" זה לא יקרה. צריך להושיב יחד הרבה יהודים חכמים - אנשי ביטחון, מומחים לדין בינלאומי, יועצים פוליטיים, אנשי חינוך. לבצע סיעור מוחות שיקח חודשים ואולי שנים, לתכנן תכנית ל-20 שנים שתאפשר בסיומה לשלב את איו"ש במדינת ישראל בצורה בריאה. מן הסתם, התכנית צריכה להתעדכן בהתאם להתקדמות בשטח, וממשלות ישראל שיתחלפו בשנים האלה צריכות כולן לעבוד באופן עקבי ואחראי לטובת הביצוע של התכנית.
ובנימה פסימית... למה נראה לי שזה לא הולך לקרות, שממשלות ישראל מתעסקות רק בריבים וענייני אגו, שהיהודים חוזרים לריב אחד עם השני ברגע שהגב שלהם זז מילימטר מהקיר ולא מסוגלים לסחוב ביחד שום פרוייקט ממושך?...

אני לא איזה גאון, ואני לא מתיימר לפרט את הפתרון על כל צדדיו. יתרה מזאת, אני הייתי שמח לדון, לחשוב, להתווכח בנושא עם כל ישראלי מכל צידי הקשת הפוליטית - כל עוד הוא מבין שלמען עתיד ילדינו, חייבים לחפש פתרון כזה. מי שבא בעמדה של "זה לא אפשרי, יש רק 1 או 2 ולכן אני לא רואה סיבה להטריח את עצמי ולחפש מוצא נוסף" - מבחינתי, אין סיבה להתדיין איתו משום שמדובר בויכוח עקר.

א הזקן
19-11-2023, 20:06
חוץ מזה שאין שום סיבה ללכת עם הנרטיב שבו קיימת הטרמינולוגיה "פלשתינים" (אין באמת עם כזה, אין שפה כזו, אין תרבות כזו) עם המשפט האחרון שלך אני יכול להסכים באופן חלקי.

בעיניי, השטחים האלה חייבים להיות חלק ממדינת ישראל, הן בהיבט הביטחוני והן בהיבט ההיסטורי. אני מקווה שאחרי מה שקרה בעוטף, רוב העם התפקח והבין שהקמה של יישות ערבית עצמאית חדשה בתוך מדינת ישראל היא איום בטחוני שעלול להביא לתוצאות הרסניות.

אז עם מה נשארנו? סיפוח ותעודות זהות (אתה לא רוצה, ובצדק), סיפוח עם אוטונימיה אזרחית לערבים (יש שיגידו שזה אפרטייד כמו דרום אפריקה, למרות שזה לא נכון - ועדיין לא פתרת את הבעיה כי השליטה בחינוך נשארה אצלם).
אגב, מבין 2 הרעות החלות האלה אני מעדיף במובהק את השניה. לפחות היא מאפשרת למנוע את ה-7 באוקטובר הבא שיצא מג'נין (אני גר 15 ק"מ מג'נין בקו אווירי, אז הנושא קרוב מאוד לליבי. מקווה שתצליח להבין אותי...).

אז נשארנו עם "פתרון אחר". לדעתי, הוא צריך לכלול מודל עובד לרכישת האדמות ע"י יהודים מערבים בהתאם לחוק הבינלאומי, חיזוק ההתיישבות ועידוד הגירה הערבית - עד לנקודה שכמות הערבים שנשארו אינה מאיימת על האופי של מדינת ישראל מחד, ומאידך הם מוכנים להשתלב בחברה הישראלית על הנורמות שלה.
ב"זבנג וגמרנו" זה לא יקרה. צריך להושיב יחד הרבה יהודים חכמים - אנשי ביטחון, מומחים לדין בינלאומי, יועצים פוליטיים, אנשי חינוך. לבצע סיעור מוחות שיקח חודשים ואולי שנים, לתכנן תכנית ל-20 שנים שתאפשר בסיומה לשלב את איו"ש במדינת ישראל בצורה בריאה. מן הסתם, התכנית צריכה להתעדכן בהתאם להתקדמות בשטח, וממשלות ישראל שיתחלפו בשנים האלה צריכות כולן לעבוד באופן עקבי ואחראי לטובת הביצוע של התכנית.

קוסטה – לא מסתדר לי. מצד אחד אתה לא רוצה יישות ערבית עצמאית חדשה ומצד שני הפתרון שאתה מציע מקים יישות כזו (גם אם לא מדינה במובן המלא, לשיטתך).

חוץ מזה, הלוואי שהפתרון של עידוד הגירה היה ריאלי. לצערי הוא לא. קל להסביר את זה.

מבחינתם (מודגש לא במקרה) אנחנו יושבים על האדמות שלהם. אז למה שהפתרון לא יהיה עידוד יהודים להגר והפכת המדינה היהודית הנוכחית למדינה פלסטינית? זה סימטרי לחלוטין, וכמו שלא יעבוד אצלינו לא יעבוד אצלם.
אין ברירה (לצערי). כל פתרון ריאלי ישאיר אותנו ואותם באותו מקום שאנחנו והם נמצאים בהם היום.
אם לסכם את האופציות (הריאליות) שאתה נותן, אתה מעדיף מדינת ישראל לא דמוקרטית על מדינת ישראל קטנה יותר. כאן אנחנו חלוקים, ובגדול.

אגב, אני מציע לך לקרוא את הניתוח של רון בן ישי (https://www.ynet.co.il/news/article/rkwyxkdva#autoplay) – מעניין.

KKatkov
20-11-2023, 13:19
חוץ מזה, הלוואי שהפתרון של עידוד הגירה היה ריאלי. לצערי הוא לא. קל להסביר את זה.

מבחינתם (מודגש לא במקרה) אנחנו יושבים על האדמות שלהם. אז למה שהפתרון לא יהיה עידוד יהודים להגר והפכת המדינה היהודית הנוכחית למדינה פלסטינית? זה סימטרי לחלוטין, וכמו שלא יעבוד אצלינו לא יעבוד אצלם.

אני לא מסכים עם זה.
רבים מהם היו שמחים למכור אדמות ליהודים ולהגר עם כסף ביד.
הבעיה היא, שבעשורים האחרונים, השיטה הזאת נתקעת הן אצלם (כי מי שמוכר אדמה ליהודי, שוחטים אותו מול המשפחה שלו) והן אצלינו (כי יש בית משפט נפלא, שתוקע רכישה של אדמות מערבים לעשרות שנים עד שהוא מטפל ארוכות בכל טענה של מישהו מהכפר, שהאדמה הזאת בכלל של סבא שלו).
וחוץ מזה, יש את ה"מדיניות" הארורה שלנו. יש בשומרון עשרות אלפי דונמים שנרכשו מערבים במלוא הכסף, ובעלי האדמות היהודים לא יכולים לעשות איתן כלום, כי המדינה לא מאשרת.

ולגבי זה שהם חושבים שאלה אדמות שלהם... סלח לי, זה מעניין לי את הביצה. הם ימשיכו לחשוב שזה שלהם לא משנה מה תעשה. כמו ששר הזמר הישראלי תאמר נאפר, "מן ג'מאל-נא לג'נוב-נא, מן חיפית-נא לא אסדוד-נא'"... והמבין יבין.
קח, אם בא לך את המקור:
https://www.youtube.com/watch?v=v1YJUs5Op8g&t=

קידוזו
20-11-2023, 20:07
א. הזקן, אתה מדבר על החרדים ועל איום לדמוקרטיה מצד היהדות ומפספס עובדה קטנה אבל קריטית- כדי שתהייה כאן דמוקרטיה יהודית צריך שיהיה כאן מישהו. ממה שאני מבין בסולם הערכים שלך הביטחון והקיום נמצאים במקום משני ואתה רואה בחרדים את האיום לקיומך ולא את האנטישמיות הפלסטינאצית. מתנצל שכתבתי ברבים.

א הזקן
21-11-2023, 14:35
א. הזקן, אתה מדבר על החרדים ועל איום לדמוקרטיה מצד היהדות ומפספס עובדה קטנה אבל קריטית- כדי שתהייה כאן דמוקרטיה יהודית צריך שיהיה כאן מישהו. ממה שאני מבין בסולם הערכים שלך הביטחון והקיום נמצאים במקום משני ואתה רואה בחרדים את האיום לקיומך ולא את האנטישמיות הפלסטינאצית. מתנצל שכתבתי ברבים.

You have got it all wrong

בסולם הערכים שלי במקום ראשון חולקים שלושה: יהודית, דמוקרטית וביטחון. לא מוכן לוותר על אף אחד מהם, כי ויתור על אחד יסגור את הגולל על מדינת ישראל.

את החרדים הבאתי רק לדוגמה שגם לכנסת ולממשלת ישראל יש עוד הרבה לעבור לפני שיהיו דמוקרטיות במובן המלא של ההגדרה. לא זה מה שיהרוג את המדינה.

ושוב - אני מחפש פתרון מעשי שיאפשר מדינת ישראל עם שלושת העקרונות, בלי לוותר על אף אחד מהם.

lokimonster
21-11-2023, 15:17
איך שהוא דת ודמוקרטיה לא ממש הולך יחד.

נכון יש מתונים יותר ומתונים פחות

אבל אם אללה או אלוהים ציווה הקאדי והרב בטוח יודע כי הם בקשר ולמדו את הנושא לעומקו.

בכל מקרה הדמוקרטיה היא האוייב מספר אחד של עצמה וכפי שנאמר אי אפשר איתה ואי אפשר בלעדיה.

א הזקן
21-11-2023, 19:48
איך שהוא דת ודמוקרטיה לא ממש הולך יחד.

נכון יש מתונים יותר ומתונים פחות

אבל אם אללה או אלוהים ציווה הקאדי והרב בטוח יודע כי הם בקשר ולמדו את הנושא לעומקו.

בכל מקרה הדמוקרטיה היא האוייב מספר אחד של עצמה וכפי שנאמר אי אפשר איתה ואי אפשר בלעדיה.

לא מדויק, לוקי.

בארה"ב יש כמויות גדולות של "חרדים" (כגון אוונגליסטים). באופן כללי, אחוז הדתיים באוכלוסייה האמריקאית גדול בהרבה מאשר בישראל, ועדיין, ארה"ב היא דמוקרטיה.

מה שנדרש לשם כך הוא הפרדת דת ממדינה (בד"כ זה מגיע עם חוקה). ברגע שאין הפרדה כזו יש באמת סיכון לדמוקרטיה (או שאין דמוקרטיה).

אין, ולא צריכה להיות סתירה בין דת ודמוקרטיה, ברגע שמבינים שאמונה בדת היא דבר אישי ודמוקרטיה היא שיטת שילטון: שתי מערכות נפרדות שאסור להן לחפוף.

lokimonster
21-11-2023, 19:55
אני לא מומחה גדול לגבי תפיסת העולם הנוצרי.
אבל הוויכוח על איסור ההפלות בארה"ב דוגמה יפה לדת ומדינה
ובנוסף בנצרות מהמעט שידוע לי ישנם הרבה פחות איסורים ממה שיש ביהדות והאיסלאם. והדת לפחות לתחושתי יותר מתירה.
בכל מקרה המנטליות המזרח תיכונית )הן יהדות והן איסלאם שונה.

דמיין לעצמך כרגע רוב דתי מובהק האם החוקה תחזיק????

א הזקן
22-11-2023, 09:08
דמיין לעצמך כרגע רוב דתי מובהק

זה לא יקרה.
בשלב מסוים, המדינה לא תהיה מסוגלת לשאת על עצמה מגזר לא יצרני שגדל והולך, מכל הבחינות – כלכלית, ביטחונית וכו'. ואז תהיה לחרדים ברירה: או לגרום להשמדת המדינה (כי ישראל עם רוב חרדי, כפי שהוא נוהג היום לא תוכל להתקיים) או לשנות גישה ולהתחיל להיות חלק מהמדינה בכל המובנים (כמו שקורה ברוב המקרים בריכוזי חרדים גדולים בחו"ל, כגון ברוקלין). זה אומר מעורבות כלכלית שעבורה יצטרכו השכלה (כי גמרה ותלמוד לא מספקים כלים להתמודדות בהייטק) וחופש מחשבתי כדי להיות יצירתיים. זה גם אומר שעם הזמן, כמו שקורה בכל חברה שמפרנסת את עצמה, הילודה תרד והמצב הכלכלי שלהם ישתפר.
בעיקרון, לא מפריע לי שרוב האנשים ברחוב יהיו דתיים, כל זמן שזה לא מפריע בהשתלבות במדינה.
נכון, יכול להיות שהם לא יבחינו בזה בזמן ואז מדינת ישראל תפסיק להתקיים. אבל אני אופטימי. תראה מה קרה עם גיוס החרדים לצה"ל אחרי ה-7/10.

lokimonster
22-11-2023, 10:37
יש לי מספר חברים חרדים וגם לא מעט חובשי כיפות סרוגות וגם משפחה דתי (המקורת שלי בבתי ההונגרין בירושלים משם חלק יצאו להקים את פתח תקווה ועמק יזרעאל).

הם משרתים בצבא ועובדים למחייתם.

הם תומכים בשמירת שבת וחלקם לגמרי בעד מדינת הלכה סטייל סמוטריצ'ון וכן הם מצביעים למפלגות שקרובות לתפיסת עולמם.

* אני הבאתי 3 ילדים חברי הדתיים הביאו יותר ( רובם מעל 6 ילדים).

בעוונתי דמוגרפיה זה קצת קשור לתחום העיסוק שלי.

לגבי גיוס חרדים לצבא - יש לך מספרים כמה התגייסו??
זה נחמד ש100 איש התייצבו ( לא יודע בדיוק כמה) להגן על מולדתם.

תכל"ס הדתיים מבחינתם צודקים וברגע שהם יהיו רוב אתה תקבל סמוטריץ' עם יותר מנדטים הכל שאלה של זמן (מבחינתם הם צודקים )

א הזקן
22-11-2023, 12:28
לוקי,
אם אתה חושב שהחרדים לוקחים מהחברה הישראלית יותר מאשר נותנים, קרא את זה (https://davidson.weizmann.ac.il/online/sciencepanorama/%D7%9C%D7%97%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%9D).

אני מאמין שהקהילה החרדית חכמה יותר מקהילנ של יצורים חד-תאיים.

lokimonster
22-11-2023, 13:16
תקרא שוב את מה שרשמתי

לא כתבתי בשום מקום שהם לא עובדים ואפילו ההפך.

א הזקן
22-11-2023, 18:45
לדעתי לא יקרה.
תאר לך מדינה שנוהגת לפי סמוטריץ'/בן גביר. זה ייקח פחות משבוע עד שהמדינה תהיה מבודדת מבחינה בינלאומית – מצורעת. מה שדרום אפריקה עברה בזמן האפרטהייד הוא כלום לעומת מה שישראל תעבור. רוב המדינות פשוט יחרימו את ישראל, חוץ, אולי, מאיראן שתהפוך לידידה של ישראל – מדינה אחות. למרות ש"ישראל גדולה וחזקה" (יש ביידיש משפט "שימשון א-גיבער מיט דתוכעס אריבער" ועוד אחת, "מוישה גרויס מיט דבלעכענה הויז"– משאיר לך לבדוק משמעות) המדינה פשוט תחדל מלהתקיים.

עכשיו – יש שתי אפשרויות: סמוטריץ' בטוח שאלוהים רוצה את דרכו ויעזור לעם ישראל (הוא כבר אמר דברים בסגנון כשר אוצר, כמו שזה נראה כרגע, אלוהים ממש לא מבין בכלכלה). אם זה יקרה, אני הראשון שאשים כיפה ואתחיל לקיים שבת וכשרות. האפשרות השנייה – אלוהים לא יהודי (אולי נוצרי, מוסלמי או פשוט לא קיים) ולא יתערב. כמה בוחרים יישארו לסמוטריץ' כשרוב הישראלים יבינו שרימו אותם?

אני רק מקווה שהציבור (שהיום הוא מיעוט ויכול להרשות לעצמו להצביע לפי הלב, לא לפי השכל) יבין זאת לפני שזה יקרה.

lokimonster
22-11-2023, 20:10
אתה נתפס לשם
אבל בעזרת השם תקום מדינת הלכה.
כי כשאני ואתה ( טוב אני לא יודע כמה ילדים יש לך) הבאנו 3 ילדים 2 כלבים וחתול ( לא בהכרח בסדר הזה) שם הילדה פי 3.
זו מתמטיקה פשוטה.
אני לאחר שנים של מלחמה על הבית הפסדתי את המערכה והבית נמכר לטובת חרדים וזאת אחרי מדיניות של עיריית ירושלים שמאפשרת מוסדות דת בבתים פרטיים ואבל זו כבר סאגה של שרשור ישן אחר.

תמיד אומרים שתל אביב זו הבועה
הבועה זו ירושלים בני ברק ושות'

א הזקן
23-11-2023, 09:49
לוקי,

אין (ולא יכול להיות) ויכוח לגבי עובדות.

נדמה לי שאנחנו מסכימים גם לגבי ההערכה שכשהדתיים/חרדים יהפכו לרוב ויבחרו ב"מדינת הלכה", זו תהיה סופה של מדינת ישראל.

אתה מעריך שכך יהיה. אני מעריך שהם יבינו את זה בזמן ולא יתנו ידם להרס המדינה.

ההבדל בין פסימיסט לאופטימיסט.

האופטימיסט - לומד אנגלית.
הפסימיסט - לומד לשחות.
הריאליסט - לומד סינית....

השושנים
23-11-2023, 17:05
לוקי,

אין (ולא יכול להיות) ויכוח לגבי עובדות.

נדמה לי שאנחנו מסכימים גם לגבי ההערכה שכשהדתיים/חרדים יהפכו לרוב ויבחרו ב"מדינת הלכה", זו תהיה סופה של מדינת ישראל.

אתה מעריך שכך יהיה. אני מעריך שהם יבינו את זה בזמן ולא יתנו ידם להרס המדינה.

ההבדל בין פסימיסט לאופטימיסט.

האופטימיסט - לומד אנגלית.
הפסימיסט - לומד לשחות.
הריאליסט - לומד סינית....

זהו שהם לא.

בכל ויכוח עם אדם דתי, הוא מאמין שיש ישות עליונה והאתאיסט אינו מאמין.

ככול שהאדם אדוק יותר צו האל עולה על צו ההיגיון.

חיל האוויר לא טס בשבת, בחג מועד ושבת צה"ל מושבת לחלוטין מסיבות דת, זה למה הופתענו בכוננות.

בכל פעם שצריך לקיים צו תורה או צו משפטי נחש איפה מונח הכוח.

החרדים בברוקלין עובדים ולומדים, למה? כי אמריקה לא מממנת אותם, הם חייבים לימודים בשביל להתפרנס
לכן הם גם יודעים מקצועות ליבה ואנגלית. בארץ הם בורים ועמיי ארצות.

תקציבים שהיו יכולים להקים בתי חולים נוספים (נחש מי האוכלוסייה שהכי זקוקה להם) הולכים פארש.

אתה אני והוא היא והן מממנים מכיסינו חבורה הולכת וגדלה של כאלה שלא תורמים, (אני לא מדבר על כל חובשי הכיפות)
יש שם גם צדיקים גמורים שגם נותנים חלק גדול מאד במאמץ ועדיין אין המדינה אמורה לממן את האמונה האישית של כל אחד.

וכן אפשר לקיים תפיסה ביטחונית חזקה מאד של ימין וגם מדינה דמוקרטית נאורה ושוויונית. אין שום סיבה להפנות משאבים חיוניים
על מנת לשלוט ב-2.5 מיליון ערבים אבל אפשר לנהל מדיניות מאד נוקשה מול ארץ אויב נוספת.

קידוזו
29-11-2023, 19:43
לתפיסתי אין שום הבדל אמוני בין אתאיסט שמאמין שאין כלום לבין דתי שמאמין שיש מישהו. לשניהם יש פרקטיקה ברורה ומשנה סדורה.
אני לא חושב שאף אחד כולל אף אחד ינסה לכפות על הציבור החילוני משהו שחורג מהססטוס קוו הקיים.
אני לא מכיר אף דתי יהודי שרוצה לכפות על מישהו להפוך לדתי.
לכן אין שום בעיה עם יהדות ודמוקרטיה.
יש בעיה עם צורת המימוש של הדמוקרטיה בישראל בגלל התפלגות הציבור ולכן מפלגה קטנה שמהווה לשון מאזניים בין הגושים יכולה לסחוט הרבה יותר מגודלה. זה לא קשור לדתיים או מוסלמים אלא השיטה שמאפשרת למקסם או למנף תוצאות בלי קשר לגודל הציבור שהיא מייצגת. אם נעבור לשיטה של שני גושים כמו אצל הדוד סם, הבעיה כביכול נפתרה. מסכים עם כל מילה של א. הזקן בנושא. החרדים לא יאפשרו למדינה להיהרס וישתלבו מכל הבחינות והאספקטים. אם יהיו פלגים בשוליים שיעשו דווקא? כנראה שכן. בטל בשישים.

נושא אחר. נייר עמדה שמסביר מה הפתרון לעזה ויהודה ושומרון מבלי להקים מדינה פלסטינאצית
https://jiss.org.il/he/michael-siboni-from-gaza-to-judea-and-samaria/

השושנים
30-11-2023, 13:29
לתפיסתי אין שום הבדל אמוני בין אתאיסט שמאמין שאין כלום לבין דתי שמאמין שיש מישהו. לשניהם יש פרקטיקה ברורה ומשנה סדורה.

אמת אבל יש צד אחד שלא מנסה לכפות את אמונות על האחר.
אני לא חושב שאף אחד כולל אף אחד ינסה לכפות על הציבור החילוני משהו שחורג מהססטוס קוו הקיים.
מהו הסטטוסקוו שאתה מדבר עליו, בכל פעם החרדים צווחים בדמעות תנין של קוזאק שנגזל כי הם נפגעים אבל הפועל הם פוגעים בו כל הזמן
כאורך חיים איפה הגבול ואיפה הוא כתוב?
אני לא מכיר אף דתי יהודי שרוצה לכפות על מישהו להפוך לדתי.
אז למה אני לא יכול להכניס חמץ לבית חולים פרטי בפסח, למה אין לי תחבורה ציבורית בשבת למה ספרי הלימוד של הילדים שלי מתחילים ב-"בס"ד"
לכן אין שום בעיה עם יהדות ודמוקרטיה.
יש בעיה כי ה-"אל" או הרב אמרו דברם וחייבים להתיישר איתם...זה לא דמוקרטיה זוה רצון האל/רב.
יש בעיה עם צורת המימוש של הדמוקרטיה בישראל בגלל התפלגות הציבור ולכן מפלגה קטנה שמהווה לשון מאזניים בין הגושים יכולה לסחוט הרבה יותר מגודלה. זה לא קשור לדתיים או מוסלמים אלא השיטה שמאפשרת למקסם או למנף תוצאות בלי קשר לגודל הציבור שהיא מייצגת. אם נעבור לשיטה של שני גושים כמו אצל הדוד סם, הבעיה כביכול נפתרה. מסכים עם כל מילה של א. הזקן בנושא. החרדים לא יאפשרו למדינה להיהרס וישתלבו מכל הבחינות והאספקטים. אם יהיו פלגים בשוליים שיעשו דווקא? כנראה שכן. בטל בשישים.

נושא אחר. נייר עמדה שמסביר מה הפתרון לעזה ויהודה ושומרון מבלי להקים מדינה פלסטינאצית
https://jiss.org.il/he/michael-siboni-from-gaza-to-judea-and-samaria/

אשרי המאמין!
פרופ' קובי מיכאל רואה את הבעיה בעניים מערביות שלא לומר אשכנזיות, אין מדינה ערבית אחת שיש בה דמוקרטיה אלה רק שליטה של הקבוצה החזקה ביותר מגובה במשמרות המהפכה בשם כזה או אחר צבא שנאמן לשליט וככל שהוא יותר חזק ככה יציב השלטון בעזה תעלה קבוצה כזאת שבסופו של דבר תתהפך עלינו.
יש להכריז על הרבה מדינות קטנות ומוחלשות כמדינות אויב והילחם בערבים שבתכונו שלא יצמחו,.

קידוזו
30-11-2023, 19:40
סטטוס קוו או שימור המצב הקיים -זה מה שכל ראשי החרדים אמרו לפני הטבח.
לא כל אילוץ הוא כפיה. אתה יכול להתחתן בחו"ל ולהיקבר בצורה שונה ואולי גם להתגרש.
מצד שני אתה יכול לפרסם את בר רפאלי או חשופית אחרת לבושה חלקית על עשרות בניינים שכולם כולם רואים.
שני הציבורים סובלים ומבליגים.
לדעתי אם היינו מפעילים מד סבל קוסמי החרדים סובלים יותר מהפריצות שלנו מאשר אתה את הכשרות או תחום השבת שלהם.
והכי חשוב- העובדה שציבור מסויים מפנה את השנאה הפחד והבוז כלפי החרדים ולא כלפי הפלסטינאצים אומר הרבה על טיבו של אותו ציבור.
החרדים הם אחים ולא אויבים. הם לא אלה שרוצים לשחוט אותך ואת כל משפחתך. הם אלה שראויים לתיעוב בלתי פוסק ושנאה תהומית.
בהכללה כן? אבל כן.

Oznik
01-12-2023, 00:14
זה שהחרדים לא רוצים לשחוט אותך לא בהכרח אומר שהם רוצים בטובתך, מבחנתם שתגלה למדינה אחרת והם יקימו בישראל מדינת הלכה חשוכה, בדיוק כמו השכנים שלנו.
הם לא ירצחו אותך, אבל בהחלט ישמחו שהפרופוגנדה ה"יהודית" שלהם תשלוט בקרב כל האוכלוסיה. וזה ההבדל בינם לבין אדם "חילוני" או שומר מצוות, וגם פה אנחנו אלופים בלקטלג.

אתה מנסה ליפייף את המציאות, בדיוק כמו שישראל היתה שבויה של הקונספציה שחיזוק שלטון החמאס יוכל להביא בסופו של יום העלאת איכות החיים לעם בעזה, וצמיחה זו תתגלגל להסכם שלום או יחסים חמים עם ישראל. אין הרבה הבדל עם החרדים, הם רוצים משהו אחד ברור - הלכה, אלוהים קובע, אין שלטון, הרב הוא הסמכות השופטת וקובעת. תקביל את זה לחוק השריעה (או איך שמאייתים אותו) שכרגע הפך לחלק מחוקי היסוד בחלק ממדינות אירופה, בישראל זה יגיע בגרסה היהודית אם איך שהממשלה הנוכחית מתנהלת.

הפתרון הוא כוח, הפלסטינאים מבינים יד קשה,כך גם עם החרדים. אחרת, הם ימצאו את עצמם נלחמים אחד מול השני כששאר אזרחי מדינת ישראל אפסו כוחות והגלו לחיות במדינה שאינה חשוכה.

צריך בעל בית, שרוצה בטוב כל הצדדים מבלי לכפות אורח חיים מסויים או הגבלות, מדינת שלטון שדת אינה חלק ממנה.
היחידים שרוצים מדינה יהודית הם אלו שחוששים לשואה שניה, ושאומת היהודים חייבת להתבסס ולהתאחד ב"מדינה יהודית".
חברים, אם תהיה שואה שניה או רצח יהודי, זה יקרה בין אם ישראל תהיה קיימת או לא, מספיק עם התירוצים. לאף אחד לא אכפת מהיהודים חוץ מעצמם.
אומרים לעצמנו שאנחנו עם נבחר, אם כבר עם נבחר לטמיון, לרצח ולזוועות, רוצחים יהודים בעיקר בישראל וגם מסביב לעולם, בין אם המדינה תהיה יהודית הלכתית או אזרחית זה לא משנה את השושלת שלנו.

כמו שציינו, אין דמוקרטיה עם שלטון דת, זה או האחד או השני. השניים מתערבבים כמו שמן ומים.

lokimonster
01-12-2023, 01:02
כשהקו המוביל הוא אין עוד מלבדו
אז הכל אפשרי.

קידוזו
01-12-2023, 16:49
זה שהחרדים לא רוצים לשחוט אותך לא בהכרח אומר שהם רוצים בטובתך, מבחנתם שתגלה למדינה אחרת והם יקימו בישראל מדינת הלכה חשוכה, בדיוק כמו השכנים שלנו. הם לא ירצחו אותך, אבל בהחלט ישמחו שהפרופוגנדה ה"יהודית" שלהם תשלוט בקרב כל האוכלוסיה. וזה ההבדל בינם לבין אדם "חילוני" או שומר מצוות, וגם פה אנחנו אלופים בלקטלג.

הם לא רוצים ברעתך ולא רוצים מדינה ללא חילוניים. הם בדיוק כמונו מנסים להשפיע על אופיה העתידי של היהדות במנוף פוליטי לגיטימי. אתם מפספסים את זה. זה חלק מכללי המשחק הם לא המציאו כלום. אז מבחינתם שכולם יהיו דתיים, נכון. אבל אף אחד מהם לא חולם לכפות עליך להיות דתי.

אתה מנסה ליפייף את המציאות, בדיוק כמו שישראל היתה שבויה של הקונספציה שחיזוק שלטון החמאס יוכל להביא בסופו של יום העלאת איכות החיים לעם בעזה, וצמיחה זו תתגלגל להסכם שלום או יחסים חמים עם ישראל. אין הרבה הבדל עם החרדים, הם רוצים משהו אחד ברור - הלכה, אלוהים קובע, אין שלטון, הרב הוא הסמכות השופטת וקובעת. תקביל את זה לחוק השריעה (או איך שמאייתים אותו) שכרגע הפך לחלק מחוקי היסוד בחלק ממדינות אירופה, בישראל זה יגיע בגרסה היהודית אם איך שהממשלה הנוכחית מתנהלת.
הפתרון הוא כוח, הפלסטינאים מבינים יד קשה,כך גם עם החרדים. אחרת, הם ימצאו את עצמם נלחמים אחד מול השני כששאר אזרחי מדינת ישראל אפסו כוחות והגלו לחיות במדינה שאינה חשוכה.

מעניין על סמך מה מבוססות הקביעות. כשהיינו ילדים לחילוניים היה מבחר מאוד מצומצם של מסעדות פתוחות בשבת ואוכל לא כשר ואפשרויות חתונה וקבורה. אם כבר המדינה הולכת והופכת ליותר חילונית. לגבי כוח, כל אחד מהצדדים משתמש בכוח הפוליטי בגלל המציאות הפוליטית הצולעת שלנו. אם תקום מפלגה ללא צבע דתי חילוני או ימין שמאל (מפלגת הרוכבים) ויהיו לה 4 מנדטים היא תקבל יותר תקציב יחסית לגודלה האלקטוראלי. זה מה שדפוק.

צריך בעל בית, שרוצה בטוב כל הצדדים מבלי לכפות אורח חיים מסויים או הגבלות, מדינת שלטון שדת אינה חלק ממנה.
היחידים שרוצים מדינה יהודית הם אלו שחוששים לשואה שניה, ושאומת היהודים חייבת להתבסס ולהתאחד ב"מדינה יהודית".
חברים, אם תהיה שואה שניה או רצח יהודי, זה יקרה בין אם ישראל תהיה קיימת או לא, מספיק עם התירוצים. לאף אחד לא אכפת מהיהודים חוץ מעצמם.
אומרים לעצמנו שאנחנו עם נבחר, אם כבר עם נבחר לטמיון, לרצח ולזוועות, רוצחים יהודים בעיקר בישראל וגם מסביב לעולם, בין אם המדינה תהיה יהודית הלכתית או אזרחית זה לא משנה את השושלת שלנו.

כמו שציינו, אין דמוקרטיה עם שלטון דת, זה או האחד או השני. השניים מתערבבים כמו שמן ומים.

בעל בית או וועד הבנין לא מחליט מי יהיו הדיירים. הוועד הראשון החליט שהמדינה תהייה יהודית. זה עדיין עדיף מכל אופציה אחרת. זה לא אומר מדינה דתית אבל זה גם לא אומר מדינה חילונית. אני בעד הפרדת הדת מהמדינה לצד לימוד היסטוריה וזהות יהודית. אם נלמד אמריקניזם ושטויות לא תהייה כאן מדינה יהודית. אם כולם יהפכו לחרדים שמשרתים בצבא ומשתלבים בכלכלה עדיין אשאר כאן גם אם אהיה החילוני האחרון. אין שום בעיה עם דת או כל תנועה רוחנית אחרת כל עוד שומרים על החוק והמוסכם.

ואני שב ומדגיש כי זה עצוב והרסני- חלק מהציבור המיינסטרימי שסופג את הרעל מערוצי התקשורת שונא חרדים כנראה יותר מאשר את הפלסטינאצים. תעצרו ותחשבו איך הגענו למצב הזה?

א הזקן
02-12-2023, 10:28
ציפור אחת החליטה לא להצטרף לחברותיה לנדידה השנתית דרומה אלא להישאר באירופה – לחוות פעם אחת איך החורף שם.

ינואר הקפוא הגיע. הציפור הרעבה קפאה על ענף של עץ ונפלה על השלג, מחכה למותה. במקרה, עברה פרה ממש מעליה ו"היטילה את צואתה" (יענו, חרבנה) בדיוק על הציפור. מהחום של החרא הציפור הפשירה וחזרה לחיים ומרוב שמחה התחילה לשיר. שמע הזאב הרעב את השירה, שלף אותה מהחרא וסעד בה את ליבו.
מוסר השכל של הסיפור:
לא כל מי שמחרבן עליך הוא אויב שלך.
לא כל מי שמוציא אותך מהחרא הוא חבר שלך.
והעיקר: אם אתה עמוק בחרא, שתוק ובטח אל תשיר.

נכתב באהבה לאור הדיון בחרדים בעמוד האחרון.

קידוזו
05-01-2024, 19:51
החרדים כמו ביבי הפכו לדמון מרוב הסתה. במציאות מן הסתם התמונה שונה לחלוטין.
אחרי ה 7 לאוקטובר קשה אין גוף במדינה שכולנו חייבים לו תודה כמו לזק"א. רק לחשוב על הדברים שהאנשים האלה ספגו עושה לי צמרמורת.
יותר מזה. בכל עוול, זדון והזדמנות (אפילו שקרית) עורכי החדשות טורחים להשניא חרדים ומצד שני להסתיר את זהות השוודים בתעלולים מגוחכים.
תעזבו את שטיפת המוח ותסתכלו על מעשים כדי להבין את הערכים המשותפים.
זה לא אומר שאין לי ביקורת על החברה החרדית- יש לי ועוד איך. רק אומר שפיתחתי חסינות להנדסת התודעה שמפיצים ערוצי התרעלה.
יש מילה שמגדירה מי טורח להשניא ציבור בגלל יהדותו המוחצנת. כן כן. אפשר להיות יהודי ולחטוף אנטישמיות. זה מדבק.