מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : ממולטי 1260S GT ל-MT10SP

AsafA
23-07-2024, 16:05
הטרייסר נמכר ובמקומו הגיע מולטי 1260S GT בצבע אפור מט עם שלדה אדומה ומזוודות צד מקוריות, שנת 2020 עם 17,500 ק"מ. דוגמן בכל קנה מידה.
המולטי היה נהדר, מהנה ואמין - ב-28,500 ק"מ התקלה היחידה היתה מד דלק שהוחלף באחריות.
לאנשים כמו שושנה שרוכבים הרבה בזוג זה יכול להיות האופנוע המושלם, נוח וספורטיבי במידה שווה, ומבלי שהדברים יבואו אחד על חשבון השני.
כמי שרוכב בדרך כלל ללא מורכב/ת לא היה לזה ערך מוסף בעיני והתחשק לי משהו קליל יותר. מלכתחילה בכלל לא חשבתי על המולטי וכל הקניה שלו היתה די במקרה. פרסמתי אותו וקיבלתי מבול של טלפונים, ברגע שגם הסכמתי להתפשר במחיר הוא עף.
לעניין הרכיבה בזוג - זה האופנוע היחיד שלא הרגשתי את המורכבת, ובלחיצת כפתור (מעבר למצב מתלים של רכיבה בזוג), היא כאילו נעלמה ורכבתי בקצב המוכר בכבישים המוכרים, כמו שאני לבד על האופנוע. פשוט מדהים. בכלל כל מערכת המתלים של המולטי מדהימה, ספורטיבית ונוחה מבלי שהדברים יבואו אחד על חשבון השני.

לפני חודש הזדמן לי לרכוב על GS1250 אדוונצר במשך יום שלם ועל 1300GS במשך יומיים, ולדעתי המולטי הרבה הרבה הרבה יותר מהנה לרכיבה.

המעבר ל-10 הוא כמו מעבר מ-AMG כלשהו לאימפרזה טורבו STI. בינתיים אני מאד מרוצה מהשינוי. בדיוק מה שדמיינתי ורציתי.

לפעמים שואלים כאן על אופנועים שונים והתשובה היא שאין מקום להשוואה ושמדובר בסגמנטים שונים, אבל זה בדיוק היופי באופנועים - אפשר גם לחפש אופנוע לפי תקציב מוגדר מכל הסגמנטים ולחוות דברים כל כך שונים. הסגמנטים אולי שונים אבל המחיר, הכח וההנאה די דומים, למרות ההבדלים הגדולים בין הסגמנטים השונים. ההחלפה אגב היתה ראש בראש, בדיוק במחיר שנמכר המולטי נקנה הימאהה.

Dresdner
23-07-2024, 19:52
עד היום בא לי MT10 בכל פעם שאני רוצה להחליף אופנוע, ואני רואה בפייסבוק שגם שצביקה החבר הירושלמי שלכם רוכב על אחד אחרי הרבה אירופאים שזה אומר הרבה על האופנוע הזה.

מה שתמיד פסל אותו זה הצריכת דלק ביחס למיכל, יש דיווחים סותרים ברשת וזה תמיד הפחיד אותי.
מבחינת תיור הוא בכיף יכול לעמוד במשימה עם כמה תוספות.

AsafA
23-07-2024, 19:57
באחד הטיולים עשינו לטרון עין בוקק בקצב מסוים, היינו שני mt10 מהדור הקודם וטרייסר 9. כולם תדלקו בלטרון ובים המלח. הטרייסר עם המנוע הקטן התאמץ יותר מכולם ושתה ליטר יותר מה-10. ברור שברכיבה מנהלתית התוצאות יהיו אחרות.

Dresdner
23-07-2024, 20:04
באחד הטיולים עשינו לטרון עין בוקק בקצב מסוים, היינו שני mt10 מהדור הקודם וטרייסר 9. כולם תדלקו בלטרון ובים המלח. הטרייסר עם המנוע הקטן התאמץ יותר מכולם ושתה ליטר יותר מה-10. ברור שברכיבה מנהלתית התוצאות יהיו אחרות.

שאני באלפים אני לוחץ חזק על הטרייסר ולא מצליח לרדת מ 1 ל18.
החבר׳ה של הMT10 אומרים 1 ל10 שלוחצים ו1 ל14 ברגוע

AsafA
23-07-2024, 20:15
עד כה תדלקתי פעמיים, הקצב היה מהיר והתוצאה היתה 1 ל-12.
בטרייסר עם יחס העברה מינוס 6% מהמקור - הייתי עושה 1 ל-15 במנהלי ו-1 ל-13 בטיולים.
עם יחס העברה מינוס 4% (ב-42,000 החלפתי שרשרת ומידות גלגלי שיניים) הצריכה השתפרה משמעותית. זה היה האיזון הכי נכון לטעמי.
המולטי עשה 1 ל-13 ו-1 ל-15, בהתאמה.

השושנים
24-07-2024, 06:29
כל רוכב חייב להיות הבעלים של אופנוע אירופאי לפחות פעם אחת בחייו, על מנת שידע להעריך אמינות של אופנוע יפני.

ומי שעושה השוואה בין הורסיס לדוקאטי פשוט מפספס את העניין.

KKatkov
24-07-2024, 09:36
כל רוכב חייב להיות הבעלים של אופנוע אירופאי לפחות פעם אחת בחייו, על מנת שידע להעריך אמינות של אופנוע יפני.

דווקא בעיני ההשוואה במקום, שני כלים שנועדו לאותן מטרות אך נבנו שונה.
אני גם חושב שהורסיס קרוב יותר למולטי 950 מאשר ל-1260 - מבחינת אבזור, נפח מנוע, הספק וגם מחיר.

Dresdner
24-07-2024, 11:51

יש כלים אירופאים אמינים ויש כלים יפנים שלא, אבל הממוצע הוא בהחלט לטובת היפנים.

ההשוואה בין המולטי לורסיס היא בדיוק העניין, שם בדיוק ניתן לראות איפה קוואסקי מפספסים קצת.

KKatkov
24-07-2024, 12:22
אגב שושני, יש לך טענות לאמינות של הבימרון?
כי ככל הידוע לי, הוא לא יוצר ביפן :)

lokimonster
24-07-2024, 14:26
הבימרון טוקטוק של פעם

טוקטוק עם מנוע רוטקס ואלקטרוניקה די בסיסית
שייך לימים אפלים בהם הרוכב היה צריך לדעת לרכוב ולא היו גמדים ששומרים עליו

Dresdner
24-07-2024, 14:30
לא זוכר בדיוק אבל יש מצב שבשנתונים האלו הוא עדיין היה מיוצר ע״י אפריליה

הבימרון ישב אצלי כמה חודשים אני חושב שהוא רוטקס אבל בדומה לסבא ג'פטו הוד רוממות הקפטן אני תופס לאט ושוכח מהר

דרז בטעות ערכתי לך את התגובה
מחילה

AsafA
24-07-2024, 22:37
מנוע - שניהם מדהימים אבל אני מעדיף את זה של הימאהה.

הכתבות דיברו על קטר עם 13 קג"מ, כזה שמקבל אחוז ניכר מהכח כבר ב-3,000 סלד. בפועל אפילו הטרייסר שקדם לו הרגיש עם יותר מומנט בסל"ד נמוך. וזאת למרות תזמון שסתומים משתנה שמותקן במולטי 1260.

עד 4,000 סל"ד לא חסר כח אבל יש נדנודים קדימה אחורה, שמשדרים שהמנוע רוצה יותר סל"ד. ב-5,000 זה מתחיל לעבוד חלק, וב-6,000 מקבלים בעיטה בתחת והכל עף קדימה. מכת מחץ מרגשת ומהנה.

מנגד ההילוכים סופר ארוכים ואי אפשר להיות בשישי מתחת ל-135. בנוסף בגלל שההילוכים כל כך ארוכים, כל מהירות מחייבת את ההילוך שלה.

אציין שהמולטי הגיע עם פול סיסטם טרמיניוני ומפה מקורית של דוקאטי. שניהם הותקנו בליגל לפני המסירה.

ב-10 אין דרמות ואין בעיטה בתחת אבל בכל סל"ד יש ים כח, כל סיבוב מצערת, ללא קשר להילוך או לסל"ד מעיף אותך קדימה. בגלל שזה נייקד, ובגלל הגודל הפיזי הקטן, וזה שיושבים על הפרונט - התחושה היא שיושבים על טיל רחב, כזה שקשה לחבק ולהישאר עליו. כיף. זה הזמן לעבוד מחדש על עבודת הרגליים, במולטי ובטרייסר זה לא היה הכרחי, כאן כן.

מעבר לזה שזה 4 בשורה, שבאופן אישי אני מאד אוהב, במקרה שלה-10 בזכות זה שהוא קרוספליין אין את החלקות החשמלית אלא חספוס נעים ומהנה. שאפו לימאהה.

גיר - במולטי ההילוכים ארוכים מידי, גם ההילוכים עצמם וגם המהלך של רגלית ההילוכים. בימאהה הכל מדויק ונכון. לדעתי.

Dresdner
24-07-2024, 22:51

הבימרון ישב אצלי כמה חודשים אני חושב שהוא רוטקס אבל בדומה לסבא ג'פטו הוד רוממות הקפטן אני תופס לאט ושוכח מהר

מחילה
זה מה שקורה שנותנים יותר מידי כח לבן אדם הלא נכון :biggrin:

Dresdner
24-07-2024, 23:03

הכתבות דיברו על קטר עם 13 קג"מ, כזה שמקבל אחוז ניכר מהכח כבר ב-3,000 סלד. בפועל אפילו הטרייסר שקדם לו הרגיש עם יותר מומנט בסל"ד נמוך. וזאת למרות תזמון שסתומים משתנה שמותקן במולטי 1260.

עד 4,000 סל"ד לא חסר כח אבל יש נדנודים קדימה אחורה, שמשדרים שהמנוע רוצה יותר סל"ד. ב-5,000 זה מתחיל לעבוד חלק, וב-6,000 מקבלים בעיטה בתחת והכל עף קדימה. מכת מחץ מרגשת ומהנה.

מנגד ההילוכים סופר ארוכים ואי אפשר להיות בשישי מתחת ל-135. בנוסף בגלל שההילוכים כל כך ארוכים, כל מהירות מחייבת את ההילוך שלה.

אציין שהמולטי הגיע עם פול סיסטם טרמיניוני ומפה מקורית של דוקאטי. שניהם הותקנו בליגל לפני המסירה.

ב-10 אין דרמות ואין בעיטה בתחת אבל בכל סל"ד יש ים כח, כל סיבוב מצערת, ללא קשר להילוך או לסל"ד מעיף אותך קדימה. בגלל שזה נייקד, ובגלל הגודל הפיזי הקטן, וזה שיושבים על הפרונט - התחושה היא שיושבים על טיל רחב, כזה שקשה לחבק ולהישאר עליו. כיף. זה הזמן לעבוד מחדש על עבודת הרגליים, במולטי ובטרייסר זה לא היה הכרחי, כאן כן.

מעבר לזה שזה 4 בשורה, שבאופן אישי אני מאד אוהב, במקרה שלה-10 בזכות זה שהוא קרוספליין אין את החלקות החשמלית אלא חספוס נעים ומהנה. שאפו לימאהה.

גיר - במולטי ההילוכים ארוכים מידי, גם ההילוכים עצמם וגם המהלך של רגלית ההילוכים. בימאהה הכל מדויק ונכון. לדעתי.

לגבי המנוע של המולטי בסל"ד נמוך זה בדיוק מה שחבר שלי אומר וזה עוד יותר גרוע שאתה בכבישים צרים וסיבובים שדורשים ירידה לשני ולפעמים לראשון (תלוי במנוע), הטרייסר לא דורש הרבה משחקים בהילוכים בכבישים כאלו והמולטי כן

השושנים
25-07-2024, 07:06
אגב שושני, יש לך טענות לאמינות של הבימרון?
כי ככל הידוע לי, הוא לא יוצר ביפן :)

אופנוע אמין מסיבה פשוט הוא יוצר בעידן שעדיין הייתה משמעות לאמינות ויצאו הכלים אופנועים ומכוניות הכי אמינות אי פעם.
וכן יש לו מחלות ידועות אם מטפלים בהם נכון הוא נהדר.

אגב ה-750 החדשים סובלים מבעיות רבות הרבה יותר תשאל את א'.

4-בשורה זה עניין של אופנה לפני כמה עשורים כל בוחני הרכב בעולם נשבעו שזה המנוע של אלוהים וחלקם עדיין חושבים ככה
במקרה של הב מ וו 1000.

KKatkov
25-07-2024, 08:32

נשמע שאתם אוהב אותם חשמליים או לפחות אוטומטיים...
אגב, ההתנהגות שאתה מתאר (מנוע לא חלק בסל"ד נמוך, שדורש עבודת קלאץ', והילוכים די ארוכים) זאת כנראה תכונה משפחתית עוד מימי המולטי מקורר האוויר שלי.
ויודע מה? לקח לי זמן להתרגל וללמוד איך האופנוע הזה רוצה שירכבו עליו, אבל עכשיו אני לא מסוגל להחליף אותו. 9 שנים ביחד :)

AsafA
25-07-2024, 09:29
נשמע שאתם אוהב אותם חשמליים או לפחות אוטומטיים...

אאוץ... אני מעדיף פעולה חלקה עם מעט חספוס. בעיניי ה-CP3 וה-CP4 של ימאהה מצטיינים בזה - איזון נהדר בין חלקות וכח זמין לחספוס קל שמוסיף לחוויה וגורם לך להבין שיש הרבה כח שם למטה, בשונה מהחספוס של המולטי בסל"ד נמוך שמתפרש בתחושה כחוסר כח.
המולטי 1260 בסל"ד נמוך מחוספס מידי לטעמי, מצד שני החל מאמצע הסל"ד ועד הסוף הוא מושלם, גם בכוח, גם בתחושה וגם בסאונד.

מנוע חשמלי יש בוורסיס, ולייעודים של האופנוע - רכיבת תיור מהירה וזוגית זה נהדר.

לדעתי יש פער עצום בין המולטי לוורסיס - זה מתחיל בעיצוב, זה ממשיך במשקל (כ-30 ק"ג), עובר בבולמים (לא רכבתי על הוורסיס עם הבולמים החשמליים אבל אני בספק אם הם מגיעים לרמה המושלמת של הסקייהוק, ה-10 למשל לא מתקרב לשם בכלל), ממשיך למנוע (כ-40 כ"ס). אם כבר הדוקאטי זו דוגמא נהדרת לאיך בונים אופנוע ספורט תיור מושלם לרכיבה זוגית.

לדעתי המולטי הגדול תפור על שושנה, ובניגוד ל-1250GS אפשר למצוא כלים כמעט חדשים עם כלום ק"מ שעמדו בסלון, המחיר אגב ביד 2 נמוך משמעותית מאשר ה-1250.

שושני, אני חלילה לא אומר שהוורסיס הקדוש לא טוב, אני רק אומר שיש אופנוע אחר שנותן קצת יותר ממנו. ולדעתי הוא יכול להיות מושלם עבורך, האופי שלו יתאים לך הרבה יותר מאשר ה-GS.

קידוזו
26-07-2024, 00:43

האמת אני מכיר אותך בתור אחד שאוהב ללחוץ והייתי בטוח שהבולמים במולטי עדיפים בהרבה. הפתעה ומברוק על החידושים. חבל שלא העלית תמונות :)

AsafA
26-07-2024, 07:57
אחד הדברים הכי נפלאים במולטי זו מערכת המתלים.

זה מתחיל עם מערכת שליטה סופר ידידותית, עם תמונה של האופנוע שמראה מה אתה משנה כך שגם אם אתה לא מבין כלום באלקטרוניקה אתה תדע מה אתה עושה.

לכל מצב רכיבה אפשר להתאים את כל הפרמטרים בנפרד, עומס קפיץ קדמי הוא ידני אבל האחורי וכל שאר הדברים מתכווננים חשמלית.
מהר מאד מצאתי לי שני סט אפים שמתאימים לי ולסגנון שלי, אחד לסופש ושני ליום יום.

הקוטר של הבולמים הקדמיים גדול מהמקובל והאופנוע יודע להתאים את עצמ לשינויים במשקל, לבד או בזוג אפשר לשמור על אותה נוחות ועל אותה יכולת ספורטיבית. פשוט מדהים.

בבלימות חזקות הפרונט מתקשח ואין צלילית חרטום בכלל, בכללי הכל מרגיש כל כך מאוזן ואין נדנודים בכלל בין הציר הקדמי לאחורי.

גם ב-10 SP יש מערכת סמי אקטיבית אבל שם העומס קפיץ מתכוון ידנית. אין מצבי רכיבה של יחיד או זוג, ומרגישים את ההשפעה של המורכב. מעבר לזה התפריט פחות ידידותי להבנה. עוד מוקדם עבורי לחוות דעה על המתלים של ה-10 (אוהלינס מהסדרה האחרונה שמורכבים גם באפריליה ובכלים ארופאים אחרים). בינתיים אני יודע לספר שעבורי היא עובדת מדהים בקצב גבוה וקצת פחות טוב בקצב מנהלי. אני צריך לשחק איתה ולמצוא את הסט אפ שמתאים לי.

לייעוד של האופנוע המתלים נהדרים. זה לא אופנוע לטיולים זוגיים, ובקצב הנכון המתלים עובדים מושלם ומאפשרים קצב גבוה. בשבת האחרונה טיילתי עם חברים שמכירים את הרכיבה שלי, בקטעים מסויימים יצא שרכבתי לבד ובעצירה היה קונצנזוס בין החברה שתמיד אני מהיר אבל אף פעם לא הייתי כזה מהיר. יש באופנוע הזה את השובבות שמדרבנת אותך לתת גז ולהעלות קצב.

השורה התחתונה היא ששתי מערכות המתלים נהדות, כל אחת לייעודה. אבל אין ספק שהמערכת של המולטי הרבה יותר מתקדמת. מתלי על חלל.

AsafA
26-07-2024, 08:14
האמת אני מכיר אותך בתור אחד שאוהב ללחוץ והייתי בטוח שהבולמים במולטי עדיפים בהרבה. הפתעה ומברוק על החידושים. חבל שלא העלית תמונות :)

הבולמים במולטי עדיפים בהחלט.

תמונות:
10323

10324

10325

10326

ayalzo
26-07-2024, 09:50

מחילה

לפי הפלסטיקה, זה נראה שהוא מהשנים בהן המכניקה היתה של bmw והאלקטרוניקה אכן מארץ המגף.
ומסיפורי חברים, האלקטרוניקה אכן לא הכזיבה את ארץ המוצא ופינקה בשלל תקלות. כמובן שעם השנים הבעלים מצאו כיצד לתקן את התקלות וליישר קו.

Dresdner
26-07-2024, 10:30
לפי הפלסטיקה, זה נראה שהוא מהשנים בהן המכניקה היתה של bmw והאלקטרוניקה אכן מארץ המגף.
ומסיפורי חברים, האלקטרוניקה אכן לא הכזיבה את ארץ המוצא ופינקה בשלל תקלות. כמובן שעם השנים הבעלים מצאו כיצד לתקן את התקלות וליישר קו.

אלקטרוניקה של ארץ המגף זה בדרך כלל חברת ZADI, באפריליה שהיה לי שנת 2007 האלקטרוניקה תפקדה מעולה ולא רק אצלי, אפס תלונות בפורומים

ayalzo
26-07-2024, 12:51
אז אצלי ב gp800 ובxevo ובבימר של כמה חברים (בעיקר לוח שעונים), לא.

AsafA
26-07-2024, 14:50
נתונים, מתלים, שלדה, מפרט, אבזור. הכל שטויות. בסופו של יום מה שקובע זה הרגש - חזרתי עכשיו מקפה עם חברים, ומספיק סיבוב קצר בכביש גישה לישוב, עם הפיתולים המוכרים, כדי להרגיש כמה שהאופנוע הזה הרבה יותר מהנה מכל כלי אחר שהיה כאן לפניו.

קידוזו
26-07-2024, 15:55
נתונים, מתלים, שלדה, מפרט, אבזור. הכל שטויות. בסופו של יום מה שקובע זה הרגש - חזרתי עכשיו מקפה עם חברים, ומספיק סיבוב קצר בכביש גישה לישוב, עם הפיתולים המוכרים, כדי להרגיש כמה שהאופנוע הזה הרבה יותר מהנה מכל כלי אחר שהיה כאן לפניו.
לא יודע, המולטי בהמה מבחינת כוח והאדוונצ'ר הכי יפה EVER. מברוק בכל מקרה.

AsafA
26-07-2024, 16:28
מסכים לחלוטין, ועדין.

Dresdner
27-07-2024, 10:33

אבל שהכח לא מחולק נכון זה לא שווה הרבה

KKatkov
28-07-2024, 08:32
אבל שהכח לא מחולק נכון זה לא שווה הרבה

מעניין מה היית אומר על המולטי שלי מבחינת חלוקת כח... עד 3500 האופנוע מווברץ בטירוף, ודורש עבודת קלאץ' כל פעם שפותחים גז...
האם זה "לא נכון"? הרבה עיתונאים ורוכבים בימינו יגידו שכן. אבל אז נגיע למסקנה ש"נכון" זה "לינארי, גמיש, תחושת מסטיק", "90% מהמומנט כבר ב-2000 סל"ד" ושאר הסופרלטיבים שמשמעותם - מנוע בנזין שקרוב כמה שיותר למנוע חשמלי באופי.

וואלה, אני שמח שעוד יש אופנועים שבהם הכח "מחולק לא נכון" כדבריך...

Dresdner
28-07-2024, 20:34
מעניין מה היית אומר על המולטי שלי מבחינת חלוקת כח... עד 3500 האופנוע מווברץ בטירוף, ודורש עבודת קלאץ' כל פעם שפותחים גז...
האם זה "לא נכון"? הרבה עיתונאים ורוכבים בימינו יגידו שכן. אבל אז נגיע למסקנה ש"נכון" זה "לינארי, גמיש, תחושת מסטיק", "90% מהמומנט כבר ב-2000 סל"ד" ושאר הסופרלטיבים שמשמעותם - מנוע בנזין שקרוב כמה שיותר למנוע חשמלי באופי.

וואלה, אני שמח שעוד יש אופנועים שבהם הכח "מחולק לא נכון" כדבריך...

הcp3 והcp4 מוכיחים אחרת שאפשר גם וגם. אין שום אופי במנוע שלא מצליח ליצר מומנט כמו שצריך בסל״ד נמוך ודורש אפילו להוריד להילוך ראשון בפניות איטיות כמו הוי סטרום 1000 שהיה לי שהוא דוגמא לכח שלא מחולק נכון אבל שם זה היה נסיון להכניס מנוע ספורט של הTL לאופנוע תיור והציבור הצביע ברגליים שזה היה ההפך הגמור מה650

lokimonster
28-07-2024, 20:59
אגב א'
היום עליתי את 7 האחיות בתנועה איטית כשהעולל שלי מורכב מאחור.
הטרייסר עולה את זה ללא בעיה.
אני מודה שאני לא מבין את הרתיעה שלך מזה.

AsafA
28-07-2024, 21:04
יש ל-1260 את הקסם שלו -במעבר בין 5,000 ל-6,000 עם מצערת פתוחה רואים זיקוקים ממש עד לקו האדום.
לגבי התחושה בסל"ד נמוך יש ברשת הרבה חוות דעת של כאלו ששינו את יחסי העברה של הגלגל"ש ומספרים על חוויה אחרת.
בטרייסר החלפתי גלגלש קדמי מ- 16 ל-15, ובסט השני חזרתי ל-16 מקדימה אבל עם עוד 2 שיניים מאחורה. והאופנוע היה הרבה יותר מהנה לרכיבה. במולטי התלבטתי אם להחליף והחלטתי לא לשחק עם זה.

KKatkov
30-07-2024, 09:15
הcp3 והcp4 מוכיחים אחרת שאפשר גם וגם. אין שום אופי במנוע שלא מצליח ליצר מומנט כמו שצריך בסל״ד נמוך ודורש אפילו להוריד להילוך ראשון בפניות איטיות כמו הוי סטרום 1000 שהיה לי שהוא דוגמא לכח שלא מחולק נכון אבל שם זה היה נסיון להכניס מנוע ספורט של הTL לאופנוע תיור והציבור הצביע ברגליים שזה היה ההפך הגמור מה650

לא אמרתי שאי אפשר אחרת.
רק אומר - אני נהנה כבר 9 שנים מהאופנוע שלי... ויצא לי לרכב על MT09.
כנראה שה"אפשר גם אחרת" מדבר אליך יותר מאשר שהוא מדבר אלי, אחרת הייתי מחליף אופנוע מזמן וקונה טרייסר 9 במקום המולטי.

AsafA
28-03-2025, 16:20
היום יצאתי עם הקפטן לרכיבת מבחן כפולה - וורסיס 1100 (דגם ביניים עם מתלים רגילים) וטרייסר 9GT דור ראשון (2021-2025). קיבלנו אופנועים ממש חדשים ויצאנו לכיוון בר בהר ובית גוברין.
התחלתי עם הטרייסר, חוץ מתנוחת הרכיבה ומשקף הרוח, האופנוע היה כמו שזכרתי. המנוע נהדר, המתלים הסמי אקטיביים נהדרים (אהבתי את המצב הספורטיבי יותר -A1). פחות התחברתי לתנוחת הרכיבה ולמשקף הרוח, שני דברים שלא אהבתי גם בזה שהיה שלי עד ששיניתי את הכידון והרגליות למצב השני שלהם, היותר ספורטיבי. אז גם המשקף התחיל לעבוד כי הגוף יושב אחרת.

בבית גוברין התחלפנו ועשינו את אותו מסלול בכיוון ההפוך. הוורסיס זה חרא של ... לא יודע של מה כי אופנוע זה לא! אולי מסחרית קטנה אולי SUV אמריקאי רך ורופס. הוא כבד מאד. חלש, ממש חלש. רכבתי במצב ספורט והרגשתי כמו שאני במצב גשם. האופנוע מפזר חום כמו רדיאטור בדירה שכורה בחורף הירושלמי. המנוע עסוק ולא זורם, הסלד מרגיש גבוה ממה שהוא באמת. ההיגוי כבד. והכל מגושם. הבלמים היו חלשים מאד והמיתלים רופסים. לא ציפיתי לכלום ובפועל הוא היה הרבה יותר גרוע ממה שדמיינתי.

המולטי למשל היה גדול כמוהו אבל כל המכלולים היו בטופ. כך שאין שום מקום להשוואה. ואם כבר הזכרתי את המולטי אז בסוף הרכיבה היום חזרתי לעשר והרגשתי בדיוק כמו שהרגשתי בפעם הראשונה שלקחתי סיבוב על האופנוע של גל (אז הייתי עם המולטי ומהר מאד אחר כך החלפתי לעשר). כמו אז גם היום - אני חושב שזה אופנוע מושלם (עבורי), בול בהכל. בתנאי שאתם רוכבים לבד ולא מרכיבים.