צפייה בגרסה מלאה : American ninja אספנות מודרנית
Dresdner
03-03-2025, 14:00
לפני 27 שנים היה לי ZZR1100 שנת 92 שנקרא ZX11 כי הוא הגיע לישראל מארצות הברית ביבוא אישי, אבל זה לא רק היה יבוא זה היה אופנוע שיוצר בארצות הברית לכן נקרא ZX11 ולא ZZR בשוק האמריקאי.
הZZR1100 בשנת 92 היה האופנוע הסידרתי המהיר בעולם בזכות מערכת הRAM AIR שככול שרוכבים מהר יותר כח הסוס עולה עד לטופ שהוא 150 כח סוס ללא בקרות וללא ABS.
כבר כמה שנים היה לי בראשר לקנות אופנוע מהעבר והיה ברור לי מהר מאד שאם אספנות מודרנית אז זה והZZR 1100.
אחרי חודשים רבים של חיפושים מצאתי אחד שנת 92 שחלק את אותו פס יצור בארצות הברית עם אותו אופנוע שהיה לי פעם.
70,000 ק״מ יד חמישית, היסטוריית טיפולים מלאה משנת 92! מצב מכני טוב מאד, הקוסמטי גם טוב אבל המטרה שלי זה להביא אותו למצב תצוגה.
עלות 1100 יורו והוא ירשם כאספנות כדי לקבל את ההטבה בביטוח.
Dresdner
03-03-2025, 14:02
10427
Dresdner
03-03-2025, 14:02
10428
Dresdner
03-03-2025, 14:26
10429
שנת 99 גבול ירדן עם מועדון האופנועים והZX11 שלי
וואו, כלי משובח!
צלם תמונות נורמאליות שנוכל להזיל ריר.
Dresdner
03-03-2025, 14:57
וואו, כלי משובח!
צלם תמונות נורמאליות שנוכל להזיל ריר.
זה חם מהתנור, אתמול נסעתי לקנות אותו 400 ק״מ ממני כלומר 800 ק״מ ביום אחד בתוך מרצדס ספרינטר דיזל ידנית בלי קרוז קונטרול, לא פשוט, שהגעתי היה כבר חושך.
בימים הקרובים יהיה עוד תמונות, הוא צריך החלפת שמן (עברה שנה), זה כלכך מוזר למשוך צ׳וק כדי להניע את הדבר הדבר.
Guccii800
03-03-2025, 16:12
ב 4.5 השנים האחרונות אני עם האח הגדול שלו שגם הוא יבוא מארה"ב ZX14R ולא ZZR1400 כפי שנקרא בארץ
זה חם מהתנור, אתמול נסעתי לקנות אותו 400 ק״מ ממני כלומר 800 ק״מ ביום אחד בתוך מרצדס ספרינטר דיזל ידנית בלי קרוז קונטרול, לא פשוט, שהגעתי היה כבר חושך.
בימים הקרובים יהיה עוד תמונות, הוא צריך החלפת שמן (עברה שנה), זה כלכך מוזר למשוך צ׳וק כדי להניע את הדבר הדבר.
אין על ידני בלי קרוז קונטרול!
הכי כיף.
Dresdner
04-03-2025, 16:56
אני מתחיל לאט לאט בעבודת הניקוי וההברקה, כמובן שזה לא עומד להיות ניקוי חיצוני בלבד אלה פירוק מסביבי, עכשיו קצת מתחיל לחשוב למה נכנסתי לזה אבל ימים יגידו.
אז היום נתתי פוקס על מיכל הדלק, היו הרבה שריטות אז עבדתי עם נייר שיוף אפס רטוב, פוליש, וקס וסגירה עם ווקס דוחה מים.
עדיין חש כמה שריטות אבל כנראה שאני יצטרך לחיות עם זה
10430
Dresdner
04-03-2025, 17:00
השלב הבא זה הפלסטיק הלא צבוע, אני עובד עם פוליטרול שהוא חומר מעולה אבל לא נראה שהוא משפיע על המתגים הם דהויים ואני מחפש משהוא שיגרום להם להיות שחורים יותר.
יש למישהוא המלצה לחומר טוב?
10431
Dresdner
04-03-2025, 17:02
ועוד תמונה באור יום
10432
כמה מילים על אספנות אופנועים ישנים ותרבות רכיבה.
תרבות (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A8%D7%91%D7%95%D7%AA) היא משהו נרכש, חמקמק, מקומי, אישי. היא חינוך שמתבסס על משהו מסוים שמכוון לערכים שמעבר לדברים הבסיסים הקיומיים.
התרבות מתפתחת במשך השנים, משתנה ופתוחה לפרשנויות. במקרה שלנו היא נפגשת עם המוטוריקה כתחום והופכת לתרבות
מוטורית, תרבות נהיגה תרבות חברתית.
תחום הרכיבה והאופנוענות הוא עולם ומלואו יש בו כל כך הרבה נישות ייחודיות שתלויות מקום וסביבה בארץ למשל תרבות ואופנת אופנועי
השלג אינה מפותחת כמו בצפון אירופה וארה"ב זה לא עושה אותו פחות תרבותיים זה עושה אותה פחות מתאימה לכאן.
בארץ הכל מתמצא בסופו של דבר ליחס בין עלות לתועלת, האופנוענות ברובה מבוססת על אפשרות תחבורה קלה ומהנה יותר מרכב ופחות
כמשהו תרבותי אומנותי או היסטורי.
בעולם מקובל לערוך מרוצים לרכבי אספנות, מוזאוניים שלמים מקדשים לאופנועים ומכוניות, מפגשים מיוחדים, כנסים ותרבות שהתפתחה סביב
הנושא. בארץ בשנים האחרונות זה רק מתחיל ועדיין לא ברמה עולמית חובבנית או מקצוענית כמו בחו"ל.
מה מעניין ברכבי אספנות או אופנועים שנראים במבט ראשון "נחותים" ממה שמשווק היום?
דבר ראשון זה הנוסטלגיה והזיכרונות, בין אם זה היה האופנוע הראשון שרכבת עליו או כזה שהיה לאבא או האחד שתמיד ברח ממך והיום
אתה יכול לשים עליו את היד זה לא משנה זו קנייה רגשית ולא מושכלת זאת קנייה של אהבה זיכרונות רגש.
הדבר השני זו התחושה לרכוב על טכנולוגיה של פעם, היכולת של כלי בן X שנים עדיין לבצע את תפקידו ולהעביר לך את התחושות שהרגשת אז
כשהיית צעיר ילד, ריח של הבית של אימא שמחזיר אותך לילדות אין לזה מחיר.
הכלים האלה לא פונים לפרקטיקה והמעשיות הם פונים לרגש ולאהבה לזיכרונות ועל הגל הזה מתפתחת תרבות האספנות והשימור של הכלים האלה
ניתן לשים לב לחלוקה לעשורים לפי גיל האספן אלה שגדלו על הכלים של שנות התשעים מתחילים עכשיו לחפש אותם המבוגרים יותר מחפשים את
אופנועי שנות השמונים והשבעים, מזקנים עדיין מתרפקים על אופנועי שנות החמישים והשישים והדור הקודם שעדין נמצא איתנו מחפש את הישנים יותר
כשהדור הזה יעלם האופנועים האלה יגיעו למוזאוניים ושם ישמשו לדורות הבאים אבן דרך.
ככה נבנית תרבות מוטורית וזה סוד הקסם של האופנועים האלה. ומי שיש לו ראש פתוח פשוט זוכה ליהנות
10433.
Dresdner
08-03-2025, 23:36
ירח הדבש נגמר מאד מהר, שכל פעם משתדרגים באופנוע חדש לא מרגישים איך הטכנולוגיה מתקדמת, היום החלפתי שמן פילטר ויצאתי לדרך, ישר קיבלתי סטירת לחי הרומנטיקה שהייתה לי בראש איך אני והוא רוכבים באוטובאן לכיוון האלפים מהר מאד התבררה כמשהוא שלא יקרה, האופנוע הזה כלכך דורש ריכוז בתפעול שלו ובנוסף הוא מוגדר כספורט תיור, על איזה תיור הם מדברים זה לא קרוב למה שיש היום בקטגוריה ובטח שלא נוח לטיולים.
בקיצור אספנות זה אספנות, להוציא אותו פעם בכמה זמן לסיבוב לא ארוך במיוחד ולהחזיר מתחת לכיסוי.
אני לא מצטער על הרכישה הזאת, האופנוע הזה מדהים מהרבה בחינות אבל לא יודע למה חשבתי שאם הוא יהיה כלכך כיפי ונוח אני ימכור את הטרייסר וזה לא יקרה כי הטרייסר טוב ממנו שנות אור כמעט בכל פרמטר.
בכל מקרה עבודת השיפוץ להביא אותו למצב מושלם התחילה, זה יהיה תהליך איטי אבל לאט לאט אני יחליף בולם אחורי יבדוק את מצב המזלג הקידמי, החלפת צינורות קירור בכאלו מסיליקון לאריכות ימים, השילדה נצבע בשחור בצורה לא מקצועית (המקור שחור מט מגורען) ואולי תקבל צביעת אבקה בעתיד ויש עוד הרבה
בתמונה התידלוק הראשון אחרי שהאופנוע קיבל שטיפה ווקס עם החלפת שמן
10435
מניסיון רב התחושות הראשונות מטעות מכיוון שטרם התרגלת לאופנוע הספציפי, ייקח לך כמה נסיעות עד שתרגיש ותתרגל לאופנוע הלימוד שלו
לוקח זמן ורק אחרי זה מתחיל הריגוש, האופנוע הזה לא היה פראייר אז והוא בטח כזה גם היום הקטע להבין את הקונספט ומה שהיה אז מסביב
ולחבר אותו למציאות העכשווית. קח בחשבון שגם הרוכב התבגר והתרכך הפלדה השתנתה לסגסוגת הייטקיסטית וסגסוגות מקבלות סדקים...
ירח הדבש נגמר מאד מהר, שכל פעם משתדרגים באופנוע חדש לא מרגישים איך הטכנולוגיה מתקדמת, היום החלפתי שמן פילטר ויצאתי לדרך, ישר קיבלתי סטירת לחי הרומנטיקה שהייתה לי בראש איך אני והוא רוכבים באוטובאן לכיוון האלפים מהר מאד התבררה כמשהוא שלא יקרה, האופנוע הזה כלכך דורש ריכוז בתפעול שלו ובנוסף הוא מוגדר כספורט תיור, על איזה תיור הם מדברים זה לא קרוב למה שיש היום בקטגוריה ובטח שלא נוח לטיולים.
בקיצור אספנות זה אספנות, להוציא אותו פעם בכמה זמן לסיבוב לא ארוך במיוחד ולהחזיר מתחת לכיסוי.
אני לא מצטער על הרכישה הזאת, האופנוע הזה מדהים מהרבה בחינות אבל לא יודע למה חשבתי שאם הוא יהיה כלכך כיפי ונוח אני ימכור את הטרייסר וזה לא יקרה כי הטרייסר טוב ממנו שנות אור כמעט בכל פרמטר.
בכל מקרה עבודת השיפוץ להביא אותו למצב מושלם התחילה, זה יהיה תהליך איטי אבל לאט לאט אני יחליף בולם אחורי יבדוק את מצב המזלג הקידמי, החלפת צינורות קירור בכאלו מסיליקון לאריכות ימים, השילדה נצבע בשחור בצורה לא מקצועית (המקור שחור מט מגורען) ואולי תקבל צביעת אבקה בעתיד ויש עוד הרבה
בתמונה התידלוק הראשון אחרי שהאופנוע קיבל שטיפה ווקס עם החלפת שמן
10435
אין ספק שהכלים של ימינו קלים יותר לניהוג.
עם זאת, לטעמי, הם גם איבדו משהו בדרך... כשאני חוזר למולטי 1100 שלי אחרי רכיבה על אופנוע 2024, אני אמנם מרגיש שהוא מעט מיושן - אבל זה לא עושה אותו פחות כיפי.
יכול להיות שהבעיה האמיתית של הנינג'ה אינה הגיל בפני עצמו, אלא שינוי הטעם שלך. ייתכן שאתה כבר לא רוצה לרכב על אופנוע עם תנוחה ספורטיבית, מתונה ככל שתהיה.
Dresdner
09-03-2025, 13:26
אני מבין למה אתם מתכוונים ומודע לזה שצריך זמן להתרגלות אבל המרחק בן הטרייסר לZZR גדול מאד והמחשבה שהZZR יכול להיות כלי יום יומי הוכיחה את עצמה כלא נכונה, זה לא רק הנוחות, המנוע הגדול הזה לא ממש מסתדר בעיר, הבלמים הם בדיוק כמו שזכרתי אותם, חלשים ויש צורך (כמעט חובה) להשתמש גם בבלם האחורי 50\50 כדי לייצר בלימה מספקת ולחמם את המנוע לטמפרטורת עבודה לוקח 15-20 דקות לפחות וזה כנראה בגלל הרדיאטור הענק שלו וגם רדיאטור שמן ככה שקפיצות למרכז העיר לא יחממו את המנוע לטמפרטורה הנדרשת.
בכל מקרה זאת חוויה מסוג אחר שצריך לנצל אותה באופן שונה.
הדבר שהכי מפריע לי כרגע זאת השילדה שצבעו אותה בצבע שחור מבריק שנראה ממש לא מתאים לשילדה ונראה חובבני.
אני מבין למה אתם מתכוונים ומודע לזה שצריך זמן להתרגלות אבל המרחק בן הטרייסר לZZR גדול מאד והמחשבה שהZZR יכול להיות כלי יום יומי הוכיחה את עצמה כלא נכונה, זה לא רק הנוחות, המנוע הגדול הזה לא ממש מסתדר בעיר, הבלמים הם בדיוק כמו שזכרתי אותם, חלשים ויש צורך (כמעט חובה) להשתמש גם בבלם האחורי 50\50 כדי לייצר בלימה מספקת ולחמם את המנוע לטמפרטורת עבודה לוקח 15-20 דקות לפחות וזה כנראה בגלל הרדיאטור הענק שלו וגם רדיאטור שמן ככה שקפיצות למרכז העיר לא יחממו את המנוע לטמפרטורה הנדרשת.
בכל מקרה זאת חוויה מסוג אחר שצריך לנצל אותה באופן שונה.
הדבר שהכי מפריע לי כרגע זאת השילדה שצבעו אותה בצבע שחור מבריק שנראה ממש לא מתאים לשילדה ונראה חובבני.
קשה לי להאמין שלמנוע לוקח 20 דקות להגיע לטרמפרטורת עבודה... הייתי מהמר על טרמוסטט תקול.
לגבי הבלמים - כן, זה אחד התחומים שבהם הסטנדרט של היום יותר טוב מהפרמיום של תחילת שנות ה-90.
אפשר לשפר במידה מסויימת בלי לפגוע במקוריות האופנוע (רפידות עם מקדם חיכוך גבוה ואחיד, צנרות פלדה שזורה וכו').
מצד שני:
ה-ZZR1100 מלכתחילה לא תוכנן כאופנוע עירוני, וזה קצת מוזר לראות בו תחליף-טרייסר.
אני בטוח שגם ה-ZZR1400 המודרני יחסית לא להיט בעיר.
אלה כלים שנועדו לטיולי כביש במהירויות גבוהות, לכיסוי מרחקים באוטובאן אם יכולת מסויימת להינות גם בכבישים הרריים מפותלים (למרות שאני די בטוח שגם שם הטייסר טוב יותר).
בקיצור...
שחרר ותהנה ממה שהאופנוע כן עושה בשבילך, וסלח לו על מה שהוא לא נועד לעשות :-)
Dresdner
09-03-2025, 22:24
האופנוע כבר עם צינורות פלדה שזורה, לא יודע איזה רפידות יש לו, בכל מקרה ככה הוא בלם מהמפעל וככה זה ישאר, רק צריך לחשוב קדימה שזה הקטע באופנוע הזה, צריך לתכנן כי אין בקרות ואין כח בלימה חזק על קצות האצבעות כמו באופנועים היום
הוא גם לא אוהב שאני שוכח שאני לא על הטרייסר ומנסה לתת תאוצה מ3000 סל״ד.
מצד שני מ4000 סל״ד הוא מחליק זנב בקלות עם פותחים קצת מצערת כי לוולי עם המשקל והאורך שלו קשה לו וזה מתורגם להחלקת זנב
לגבי החום מנוע זה מה שאומרים גם בפורומים על הדגם C, דגם D קיבל מערכת קירור חדשה (מ93)
Dresdner
09-03-2025, 22:27
עוד יום נקיון וחידוש חלקי פלסטיק.
אני עובד עם פוליטרול ולצבע נייר שיוף רטוב עם פוליש אגרסיבי ואחרכך פוליש קל יותר ואז ווקס
10436
10437
Dresdner
14-03-2025, 15:42
קשה לי להאמין שלמנוע לוקח 20 דקות להגיע לטרמפרטורת עבודה... הייתי מהמר על טרמוסטט תקול.
לגבי הבלמים - כן, זה אחד התחומים שבהם הסטנדרט של היום יותר טוב מהפרמיום של תחילת שנות ה-90.
אפשר לשפר במידה מסויימת בלי לפגוע במקוריות האופנוע (רפידות עם מקדם חיכוך גבוה ואחיד, צנרות פלדה שזורה וכו').
מצד שני:
ה-ZZR1100 מלכתחילה לא תוכנן כאופנוע עירוני, וזה קצת מוזר לראות בו תחליף-טרייסר.
אני בטוח שגם ה-ZZR1400 המודרני יחסית לא להיט בעיר.
אלה כלים שנועדו לטיולי כביש במהירויות גבוהות, לכיסוי מרחקים באוטובאן אם יכולת מסויימת להינות גם בכבישים הרריים מפותלים (למרות שאני די בטוח שגם שם הטייסר טוב יותר).
בקיצור...
שחרר ותהנה ממה שהאופנוע כן עושה בשבילך, וסלח לו על מה שהוא לא נועד לעשות :-)
נכנסתי לעובי הקורה בנושא הקירור, לאופנוע הזה יש מערכת קירור מוזרה, נראת כמו OVER KILL למנוע שלא בטוח צריך את זה, רדיאטור ענק, שתי כניסות מקדימה ו4 מאחורה בנוסף לקירור שמן ומערכת שדווקא מחממת את הקרבורטורים עם נוזל הקירור, התרמוסטט וחיישן חום הנוזל יושבים הכי גבוה במערכת ליד לוח השעונים ומעל הרדיאטור וזה נראה לי קצת תיכנון לקוי, קריאת החום במקום הזה לא יכולה להיות נכונה.
בכל מקרה אני עדיין לא פוסל החלפת תרמוסטט
היצרן והמתכננים יודעים מה הם עושים, הקטע של האופנוע הזה שלאחר רכיבה מהירה וספורטיבית עמידה בפקק או רכיבה במהירות נמוכה לא מספיקה להוריד את טמפרטורת המנוע למפרט הרצוי. היום יש שיטות אחרות להתגבר על המצב, בתקופה ההיא הפתרון היה יותר נוזל קירור. החיסרון הוא כמובן זמן התחממות בעמידה. לאותו דגם אופנוע יש מספר תרמוסטטים שמשווקים על פי ארץ המשלוח של האופנוע. לארצות קרות יש סוג מסוים ולארצות חמות סוג אחר. בדרך כלל מסומן בתוספת האות T טרופי... לבדוק אם התרמוסטט שלך מיועד לארצות קרות או חמות. לבדוק סוג נוזל הקירור המתאים.
לגבי חימום הקרבורטור באמצעות נוזל קירור...
למיטב הבנתי, המערכת הזאת נועדה למנוע קיפאון של הקרב' בזמן רכיבה מהירה ביום קר, כדי שיוכל לספק תערובת כמה שיותר אחידה בלי תלות במזג האוויר.
הייטק של שנות ה-80...
ועוד תמונה באור יום
10432
מצד אחד - יש ג'ק אמצע, כידון ולא דאווין-אוןים כמו ב -VFR נגיד, הידיות מבצבצות מעבר למראות / מאותתים / פיירינג.
מצד שני - זוכר שלוקי כתב שלטפל בקאוואסאקי זה כלבת, כי המניאקים מארגנים clearanceים לא טובים לגישה, ברגים מהמון סוגים וכו', תוהה אם זה תופס גם כאן.
מה מידות הצמיגים?
+ מה רואים אם מורידים את הפלסטיק התחתון? אופציה להפוך אותו לערומקו זה תמיד יתרון.
מצד אחד - יש ג'ק אמצע, כידון ולא דאווין-אוןים כמו ב -VFR נגיד, הידיות מבצבצות מעבר למראות / מאותתים / פיירינג.
מצד שני - זוכר שלוקי כתב שלטפל בקאוואסאקי זה כלבת, כי המניאקים מארגנים clearanceים לא טובים לגישה, ברגים מהמון סוגים וכו', תוהה אם זה תופס גם כאן.
מה מידות הצמיגים?
+ מה רואים אם מורידים את הפלסטיק התחתון? אופציה להפוך אותו לערומקו זה תמיד יתרון.
מנסיוני עם ZZR600, היה צריך להוריד מנוע כדי לפרק מכסה שסתומים לצורך כיוונון.
הקטע המשעשע, שהבנתי שזה כך רק בחלק מהכלים, ובאחרים אפשר להוציא את המכסה "על המילימטר".
זה כל מה שרצית לדעת על ההנדסה של אופנועי הספורט של קאוואסאקי.
ואגב - אני די בטוח שהאופנוע של דרזדנר הגיע במקור עם קליפ-אונים (גבוהים), והכידון הוא שינוי שעשו הבעלים הקודמים.
ככה זה אמור להיראות:
https://i.imgur.com/frsTYsy.jpeg
מנסיוני עם ZZR600, היה צריך להוריד מנוע כדי לפרק מכסה שסתומים לצורך כיוונון.
הקטע המשעשע, שהבנתי שזה כך רק בחלק מהכלים, ובאחרים אפשר להוציא את המכסה "על המילימטר".
זה כל מה שרצית לדעת על ההנדסה של אופנועי הספורט של קאוואסאקי.
ואגב - אני די בטוח שהאופנוע של דרזדנר הגיע במקור עם קליפ-אונים (גבוהים), והכידון הוא שינוי שעשו הבעלים הקודמים.
ככה זה אמור להיראות:
https://i.imgur.com/frsTYsy.jpeg
מניאקים בני יומם.. לא קונה קוואסאקי גם אם משלמים לי.
האופנוע כבר עם צינורות פלדה שזורה, לא יודע איזה רפידות יש לו, בכל מקרה ככה הוא בלם מהמפעל וככה זה ישאר, רק צריך לחשוב קדימה שזה הקטע באופנוע הזה, צריך לתכנן כי אין בקרות ואין כח בלימה חזק על קצות האצבעות כמו באופנועים היום
הוא גם לא אוהב שאני שוכח שאני לא על הטרייסר ומנסה לתת תאוצה מ3000 סל״ד.
מצד שני מ4000 סל״ד הוא מחליק זנב בקלות עם פותחים קצת מצערת כי לוולי עם המשקל והאורך שלו קשה לו וזה מתורגם להחלקת זנב
לגבי החום מנוע זה מה שאומרים גם בפורומים על הדגם C, דגם D קיבל מערכת קירור חדשה (מ93)
מישהו עם בלאקבירד הסביר לי שהחלפת גג"ש קטנה (לזכרוני שן אחת פחות מקדימה), מאפשרת לאופנוע לשייט על סל"דים נמוכים יותר, ואז הוא גם פחות מווברץ, על חשבון תאוצות.
ולגבי תגובה בסל"ד נמוך - אם זכרוני אינו מטעה, ליטרים ישנים עשו את זה יפה מאוד.
לפחות הבנדיט 1200 שהיה לי, היה הרבה יותר נעים בנמוכים מהדוקאטי המוזרק שהחליף אותו (לא שהדוקאטי הוא אינדיקציה טובה...).
יכול להיות שניקוי, כיוונון וסינכרון קרבורטורים יעשה את האופנוע נעים וחלק יותר.
Dresdner
18-03-2025, 01:50
היצרן והמתכננים יודעים מה הם עושים, הקטע של האופנוע הזה שלאחר רכיבה מהירה וספורטיבית עמידה בפקק או רכיבה במהירות נמוכה לא מספיקה להוריד את טמפרטורת המנוע למפרט הרצוי. היום יש שיטות אחרות להתגבר על המצב, בתקופה ההיא הפתרון היה יותר נוזל קירור. החיסרון הוא כמובן זמן התחממות בעמידה. לאותו דגם אופנוע יש מספר תרמוסטטים שמשווקים על פי ארץ המשלוח של האופנוע. לארצות קרות יש סוג מסוים ולארצות חמות סוג אחר. בדרך כלל מסומן בתוספת האות T טרופי... לבדוק אם התרמוסטט שלך מיועד לארצות קרות או חמות. לבדוק סוג נוזל הקירור המתאים.
האופנוע יוצר בארצות הברית לשוק הגרמני ונמכר ע"י קוואסקי גרמניה, שמזינים מספר שילדה באתרים של חלקי החילוף המספר שלי נמצא בטווח שבתמונה וזה מספר שילדה לשוק הגרמני.
10438
לפי דעתי יש כאן תיכנון לקוי, החיישן יושב הכי גבוה ומספיק שחסר קצת נוזל והוא לא במגע תמידי איתו.
הזמנתי טרמוסטט כי זה לא יקר כל כך ובגלל המיקום המוזר שלו אני בסה"כ שואב 200 מיליליטר ואז מפרק את בית הטרמוסטט מבלי שהנוזל ישפך החוצה כי הוא יושב ליד לוח השעונים.
Dresdner
18-03-2025, 02:07
ולגבי תגובה בסל"ד נמוך - אם זכרוני אינו מטעה, ליטרים ישנים עשו את זה יפה מאוד.
לפחות הבנדיט 1200 שהיה לי, היה הרבה יותר נעים בנמוכים מהדוקאטי המוזרק שהחליף אותו (לא שהדוקאטי הוא אינדיקציה טובה...).
יכול להיות שניקוי, כיוונון וסינכרון קרבורטורים יעשה את האופנוע נעים וחלק יותר.
יצא לי אתמול לרכב איתו 180 קמ"ש וגיליתי שיש עוד הילוך וזה הביא את המנוע להיות באיזור ה4500 סל"ד, האופנוע מכוון מבחינת יחסי העברה לטוס בנינוחות, ואל תשכח שכל הקטע של קוואסקי היה למכור את האופנוע המהיר בעולם ביצור סידרתי.
כמו שKAZ הזכיר החלפת גלגלי שיניים יעזרו כאן אבל אז יהיה צורך להיות מאד רגיש על הגז, האופנוע הזה ארוך וכבד ככה שהכל מתורגם להחלקת הגלגל האחורי.
יצא לי אתמול לרכב איתו 180 קמ"ש וגיליתי שיש עוד הילוך וזה הביא את המנוע להיות באיזור ה4500 סל"ד, האופנוע מכוון מבחינת יחסי העברה לטוס בנינוחות, ואל תשכח שכל הקטע של קוואסקי היה למכור את האופנוע המהיר בעולם ביצור סידרתי.
כמו שKAZ הזכיר החלפת גלגלי שיניים יעזרו כאן אבל אז יהיה צורך להיות מאד רגיש על הגז, האופנוע הזה ארוך וכבד ככה שהכל מתורגם להחלקת הגלגל האחורי.
איזה צמיגים יש עליו, ובני כמה?
אמנם האופנוע חזק, אבל לא ברמה שכל נגיעה קלה בגז תשלח את האחורי הצידה...
lokimonster
18-03-2025, 15:43
מנסיוני עם הGTR1400
פלאגים או עבודה על השסתומים מצריכה הטייה של המנוע
הגעה אל המנוע מצריכה שעה ויותר של פירוק
אפילו המצבר מצריך פירוק של פלטה ולוח חשמלי כדי להגיע אליו.
ישנם מק"ט שונה בחלק מהחלקים בין ארה"ב לאירופה עם דגש על חלקים דוגמת שלט הקרבה שיש הבדלים בתדרים האירופים והיאנקים.
סיטרואן של היפנים אבל המנוע היה פנינה עם מומנט חלומי ובהעדר בקרות ( למעט ABS) זה היה כלי מהנה שגם יודע להרים לווילי את 320 הקילו יבש (אם אני זוכר נכון ) במהירות מטורפת
לא מתגעגע לאיכות
כן למנוע
Dresdner
18-03-2025, 15:50
הכוונה לכל נגיעה הייתה במקרה שמשנים את יחס העברה הסופית, כרגע ובדיוק איך שאני זוכר את האופנוע לפני 27 שנה אם לא שמים לב בתאוצה הוא יחליק גלגל אחורי וצריך ללמוד מתי זה מגיע ואז זה דווקא כיף כי זה די נשלט כי האופנוע נמוך, כבד, וארוך אבל לפי דעתי שינוי יחס העברה סופי ידרוש יותר מחשבה בכל תאוצה.
הצמיגים במצב טוב וכמו שאמרתי גם בקודם שהיה לי ההחלקות האלו קרו גם אחרי שהחלפתי צמיגים.
Dresdner
18-03-2025, 15:57
לפי דעתי יותר קשה לעשות כיוון שסתומים על הטרייסר, את הפרינג ומיכל הדלק קל לפרק כי באותה תקופה לא חשבו להסתיר ברגים והכל גלוי וקל, אחרי הסרת תיבת אוויר אפשר לפתוח מכסה שסתומים.
האופנוע יוצר בארצות הברית אבל הדגם הזה לא נמכר בארצות הברית, אלו שכן נמכרו שם אכן היו שונים מבחינת תקינה
לפי דעתי יותר קשה לעשות כיוון שסתומים על הטרייסר, את הפרינג ומיכל הדלק קל לפרק כי באותה תקופה לא חשבו להסתיר ברגים והכל גלוי וקל, אחרי הסרת תיבת אוויר אפשר לפתוח מכסה שסתומים.
האופנוע יוצר בארצות הברית אבל הדגם הזה לא נמכר בארצות הברית, אלו שכן נמכרו שם אכן היו שונים מבחינת תקינה
הסיפור עם המכסה שסתומים שלא יוצא מהשלדה היה ב-ZZR600, מאמין שזה לא רלוונטי ל-1100.
lokimonster
18-03-2025, 16:29
הטרייסר זה אסון
הכל פלסטיק שמחובר עם מסמרות פלסטיק
כן צריך לפרק מיכל ללא מעט פעולות
יחי האופנועים עם 4 מחוונים אנלוגיים
מהירות
סל"ד
חום
דלק
מהירות
סל"ד
חום
דלק
אני איתך!
Dresdner
19-03-2025, 22:49
הטרייסר זה אסון
הכל פלסטיק שמחובר עם מסמרות פלסטיק
כן צריך לפרק מיכל ללא מעט פעולות
מהירות
סל"ד
חום
דלק
תענוג להסתכל על לוח שעונים כזה
Dresdner
19-03-2025, 22:56
אז יש רשימה:
כיוון שסתומים ובדיקת מותחן טיימינג כי יש קצת רעשי תקתוקים
החלפת פלגים כובעי פלגים וכבלי הצתה, בגלל גמגום קל בסל״ד נמוך.
החלפת פילטר אוויר
החלפת טרמוסטט ופירוק הרדיאטור כדי להגיע לסעפת לפרק ולצבוע
מכוון שהאופנוע נקנה כאספנות אני שוקל להחזיר את הקליפ אונים.
אז יש רשימה:
כיוון שסתומים ובדיקת מותחן טיימינג כי יש קצת רעשי תקתוקים
החלפת פלגים כובעי פלגים וכבלי הצתה, בגלל גמגום קל בסל״ד נמוך.
החלפת פילטר אוויר
החלפת טרמוסטט ופירוק הרדיאטור כדי להגיע לסעפת לפרק ולצבוע
מכוון שהאופנוע נקנה כאספנות אני שוקל להחזיר את הקליפ אונים.
ניקוי יסודי, כיוונון ונסכרון קרבורטורים.
החלפת מניפולדים במידה ויש יובש/סדקים.
Dresdner
19-03-2025, 23:32
ניקוי יסודי, כיוונון ונסכרון קרבורטורים.
החלפת מניפולדים במידה ויש יובש/סדקים.
זה יגיע בסוף אם יורגש צורך, בסה״כ האופנוע היה מטופל בקוואסקי בקביעות ככה שאין הזנחה, כיוון שסתומים וסינכרון קרבורטורים היה לפני 10,000 ק״מ.
חוטי הצתה נראים מקוריים בגלל זה אני חושד בהם.
את הטרמוסטט אני עושה רק בשביל להיות בטוח למרות שכבר אמרו שלא לצפות לשינוי בנוסף גם הציעו לי לתת מינוס מהמצבר ישירות לחיישן הטמפרטורה ויכול להיות שזה יקפיץ את הקריאה.
Dresdner
19-03-2025, 23:47
היום התחלתי קצת לעבוד על האופנוע, פלסטיק מאחורה היה שבור ובמפתיע באלי אקספרס יש את החלק הזה ב30 יורו, קצת הזוי שיש להם חלק לאופנוע שיוצר בין השנים 90 ל92 (דגם 93 שונה לחלוטין בכל הקשור לפרינג) מתקופה שאלי אקספרס לא היה קיים, אין הגיון עסקי אבל הרווחתי אז מה זה משנה.
החלק השבור
10440
החדש
10441
וכמובן צריך לפרק את כל הזנב בשביל להכניס את החלק וכמובן סינים יהיו סינים והחלק צריך קצת התאמות והצבע לא ממש תואם, תלוי בזווית שמסתכלים
10442
בגלל שאני רוצה כמה שיותר מקורי (למרות שזה מסין) הרכבתי מגן רוח שקוף תואם מקור
10443
וקינחתי עם נקיון יסודי של הזנב
10444
Dresdner
23-03-2025, 20:40
החלטתי שהאופנוע יהיה בדיוק כמו שיצא מהמפעל אז הקליפ-אונים הוזמנו ובנוסף מצאתי את התוספת שכולם היו מורידים ביום הראשון שקיבלו את האופנוע, זה לא היה קל למצוא
10445
החלטתי שהאופנוע יהיה בדיוק כמו שיצא מהמפעל אז הקליפ-אונים הוזמנו ובנוסף מצאתי את התוספת שכולם היו מורידים ביום הראשון שקיבלו את האופנוע, זה לא היה קל למצוא
10445
יש גישות שונות לשיפוץ יאנגטיימרים...
הגישה הראשונה - גישת המוזיאון. משתדלים לשחזר את האופנוע למצב שבו ירד מפס היצור, גם אם זה על חשבון ביצועים או שימושיות.
הגישה השניה - גישה ליברלית יותר. היא גורסת שתוספות ושפצורים אינם פוגעים באמינות ההיסטורית, אם אלה נועדו לדגם בזמנו - או לחילופין, אם אינם בולטים לעין.
הגישה הזאת מאפשרת להתקין צנרות פלדה שזורה, תוספות קוסמטיות (כמו המחרשה המקוצרת), במקרים של אופנוע עם פלטינות - להחליף למערכת הצתה אלקטרונית...
העיקר שתהנה מהאופנוע ותצא מדי פעם לרכב עליו, במקום שיעמוד בסלון כמו פסל.
Dresdner
24-03-2025, 10:38
יש גישות שונות לשיפוץ יאנגטיימרים...
הגישה הראשונה - גישת המוזיאון. משתדלים לשחזר את האופנוע למצב שבו ירד מפס היצור, גם אם זה על חשבון ביצועים או שימושיות.
הגישה השניה - גישה ליברלית יותר. היא גורסת שתוספות ושפצורים אינם פוגעים באמינות ההיסטורית, אם אלה נועדו לדגם בזמנו - או לחילופין, אם אינם בולטים לעין.
הגישה הזאת מאפשרת להתקין צנרות פלדה שזורה, תוספות קוסמטיות (כמו המחרשה המקוצרת), במקרים של אופנוע עם פלטינות - להחליף למערכת הצתה אלקטרונית...
העיקר שתהנה מהאופנוע ותצא מדי פעם לרכב עליו, במקום שיעמוד בסלון כמו פסל.
מבחינה מכנית דברים כמו רפידות סינטר, צינורות פלדה שזורה ומשאבת קלאץ משופרת זה מתבקש, אני הולך יותר לכיוון המראה, התחלתי להתאהב במראה של הוינקרים הכתומים בגוון של פעם ובאור דרך הצהבהב.
אני חושב שעם הקליפאונים המקוריים אני יקבל גם את הרגשת הרכיבה של פעם, הכידון הנוכחי ממש בולט לעין ונראה לא מתאים.
מבחינה מכנית דברים כמו רפידות סינטר, צינורות פלדה שזורה ומשאבת קלאץ משופרת זה מתבקש, אני הולך יותר לכיוון המראה, התחלתי להתאהב במראה של הוינקרים הכתומים בגוון של פעם ובאור דרך הצהבהב.
אני חושב שעם הקליפאונים המקוריים אני יקבל גם את הרגשת הרכיבה של פעם, הכידון הנוכחי ממש בולט לעין ונראה לא מתאים.
מסכים!
מה גם שהתנוחה לא היייתה קיצונית בכלל, גם עם קליפ-אונים.
Dresdner
21-04-2025, 13:58
הרבה דברים קרו מאז העדכון האחרון, צילינדר 4 עובד חלקית ורעש תקתוקים די חזק.
הוחלט לבצע החלפת חוטי הצתה, סלילים, כובעי פלאג, פלאגים כיוון שסתומים, איפוס מותחן שרשרת ופילטר אוויר.
מה שמעניין הוא השיטה שבהם השסתומים עובדים, כדי להחליף שימסים אין צורך בפירוק גלי הזיזים אלה רק לדחוף את הרוקר הצידה עם מברג ועם מגנט לדוג את השימסים, חוסך הרבה עבודה אבל מצד שני בדיקת שסתומים היא כל 12000 ק"מ אם אני זוכר נכון.
10449
חוטי הצתה וכובעי פלאג של NGK, לא יודע אם נותן משהוא על חוטים רגילים אבל נראה טוב :)
10450
ובסוף התנעה עם אינפוזיה של 30% תוסף ניקוי קרבורטורים.
הניעה כמעט ישר, אין רעש תיקתוקים וכל הצילנדרים עובדים בסל"ד נמוך.
מבחינתי אם המנוע יעבוד טוב ברכיבת המבחן אין מה יותר להשקיע במנוע ונעבור למתלים, מייסבים, בלמים....
10451
כל הכלים הישנים שאני מכיר דורשים לפי הספר בדיקת שסתומים במרווחים מאוד קטנים, זה כסת"ח של היצרן.
ברובם שום דבר לא בורח לא ב-12, ולא ב-24 אלף.
בבנדיט 1200 הספר גם דרש 12. הייתי בודק כל 30 פלוס מינוס, והכל היה עדיין בטווח. ליתר בטחון הייתי מעלה לקצה הטווח העליון. ואלה שסתומים שמתכווננים עם בורג ואום, שמאבדים כיוון מהר יותר משימסים.
Dresdner
15-05-2025, 16:17
היה שקט בזמן האחרון כי החלטתי לשדרג למיני מוסך 6x3 והבניה איטית בהרבה ממה שחשבתי
10479
אבל ממש בקרוב חוזרים לעבוד על הZZR
נראה מדליק. אני אוהב ספורט טורינג והכלי נראה טוב. ממש טוב. לגבי גלגלי שיניים, בגלל שאין TC הייתי בודק שינוי גודל שיביא מהירות שיוט גבוהה בסל"ד נמוך על חשבון פתיחות רגועות יותר. זה לא הפתיחות אלא היציאות מפניות שמפחידות. הייסייד זה לא נחמד. כדאי גם לבדוק אם אפשר לשדרג את הבלמים. לאחרונה (כולל פוסטמה שעברה נתיב בלי איתות שלשום) יצא לי לבלום ממש חזק מאזור 150-160 וזה מאתגר. נראה לי שעם המסה של הכלי והמהירות צריך כוח בלימה משמעותי ואני מניח שסט מודרני יעבוד הרבה יותר טוב מבלמים של האלף הקודם. אין לי מושג מבחינת התאמות ועלויות. האמת, לא הבנתי מה הבעיה לרכב עליו לטיולים או לעיר. אופנוע קר...-נו בסדר. כולנו רכבנו על צ'וק וקרבורטורים וזה לא זכור לי כמשהו נוראי. ותתחדש :)
עדות אישית האופנוע נראה פצצה, והמוסך שלו גם, אגב קנינו גם שלטים למן-קייב שלו מלואיס, והרווחתי אירוח VIP
Dresdner
24-05-2025, 09:19
כמעט גמור, נשאר רק להתקין תאורה חזקה במיוחד כי די חשוך המערה הזאת
10482
10483
Dresdner
25-05-2025, 22:49
הסתיים פרויקט המוסך, אני עדיין שוקל לקנות ליפט, היה פרוייקט יקר, בגדול אם הייתי מוותר על זה הייתי יכול למכור את הטרייסר 2020 שלי ולקנות במוו GS1300 חדש (לא שהיתי רוצה:biggrin:) התענוג לעבוד בכיף על האופנוע עם מוזיקה ברקע וכלים כמו שצריך שווה הרבה יותר
10490
אז סיכום של מה שנעשה לפני פרויקט המוסך:
חוטי הצתה
כיוון שסתומים
איפוס מותחן טיימינג והוספת שייבות על המוביל העליון שלא ילחץ על השרשרת וישנה טיפה את הטיימינג (טריק שלמדתי מסדנה שמשתמשת במנוע הזה על קארט)
פלגים
סלילי הצתה
10485
היום נעשה:
צינור פלדה שזורה לקלאץ
10486
רציתי להחליף את התרמוסטט אבל גיליתי שהכל בפנים אבנית, השרתי בחומר מסיר אבנית ועכשיו נשאר שיוף עדין ולחכות לגומיה ששכחתי להזמין :rolleyes2:
לפני ואחרי
10487
בדרך כלל אף אחד לא מחליף את פילטר האוויר של הRAM AIR והוא אכן היה נראה סתום, אז הוחלף בחדש, בו נראה מה זה יעשה לביצועים
הפילטר זה הגליל פלסטיק במרכז
10488
פילטר דלק עם קיבולת גדולה יותר הורכב וגם כבל גז הוחלף כי הפלסטיק שמתחבר לידית היה שבור.
עכשיו מתחילים להרכיב תיבת אוויר ולפני שאני ירכיב את מיכל הדלק נעשה התנעת נסיון מעם אינפוזיה לראות שהכל עובד
10489
זה מדהים איך עד עכשיו כל החלקים המקוריים זמינים מקוואסקי ומגיעים תוך 2-3 ימים בדואר, 33 שנה וקאאסאקי עדיין דואגת שהZZR1100 ישאר על הכביש
אוהב את העבודה שלך הדיוק והירידה לפרטים, ככה צריך להיראות שיפוץ נכון!
Dresdner
07-12-2025, 17:49
אז למי שלא יודע, המיסב החלקה לצילנדר מספר 3 היה עם חופשים שגרמו לתיקתוקים במנוע שהם אינדיקציה שהטלטל עומד בקרוב לצאת לטיול.
מנוע ממודל D נמצא (בדגם הזה בעיית השימון נפתרה), אומנם עם 70,000 ק״מ אבל עם היסטוריית טיפולים מלאה.
בסירטון רואים מה עבר עלי, זה היה קצת סיוט כי המנוע כבד ואני עקשן שאף פעם לא מבקש עזרה אז הוצאתי והכנסתי אותו לשילדה בעצמי וכמובן כמה פציעות על הדרך אבל בסוף זה נגמר והמנוע הניעה ישר
https://youtube.com/shorts/pnAU9PDrlf0?si=Ataj9OZ38RgaddSO
Dresdner
02-01-2026, 14:56
קהילת הZZR קטנה אבל חזקה, הכיסוי לאום במשולש העליון כבר לא ניתן לקניה וגם אין משומשים אז מישהוא עשה ושיתף קובץ למדפסת 3D.
בעבודה היה רק צהוב אבל גם ככה זה יעבור צביעה
10569
JohnnyDough
03-01-2026, 10:22
אני לא יודע כמה זה יחזיק. אם אין לך מישהו כזה באיזור, אז הסינים מציעים שירותי cnc לא מאוד יקרים (jlcpcb, pcbway וכדומה) ואם המודל מדויק אז זה כנראה יהיה הרבה יותר נחמד ללכת על משהו כזה מאשר הדפסת תלת מימד צבועה...
Dresdner
10-01-2026, 12:50
אני לא יודע כמה זה יחזיק. אם אין לך מישהו כזה באיזור, אז הסינים מציעים שירותי cnc לא מאוד יקרים (jlcpcb, pcbway וכדומה) ואם המודל מדויק אז זה כנראה יהיה הרבה יותר נחמד ללכת על משהו כזה מאשר הדפסת תלת מימד צבועה...
יחזיק הרבה עם עושים עבודה מקצועית, שיוף פריימר וצבע, שכבר נעשה.
Dresdner
10-04-2026, 22:20
סיימתי
https://youtube.com/shorts/eF-XXBGiZjA
סיימתי
:eek3:
נראה מדהים! :worship:
סיימתי
וואו, איזו עבודה נהדרת
נשארתי עם פה פעור לאורך כל הסירטון
כל הכבוד
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft