צפייה בגרסה מלאה : רכיבת שטח אב ובן (חוקים ומה שביניהם)
lokimonster
07-11-2025, 10:26
הילד שלי בן 15 ילד טוב שלצערי רוצה אופנוע.
כמובן שאני אשלח אותו להוציא רשיון ואני לא אוותר על ביטוח כך שכלים ללא רשיונות זה לא אופציה.
אני חושב לרכוש לנו 2 אופנועי שטח/דו"ש כאשר השאלה היא על חוקיות:
1.רשיון אפור - האם ניתן לבטח בביטוח חובה ואולי גם צד ג' (ג בטח פחות חשוב )
2. האם מותר לרשיון אפור לרכב בשטח ( שבילים וכדומה)
3. האם בכלל נותר שטח שלא נכבש על ידי ארגונים פרו פלסטינים כמו רשות הטבע והגנים קק"ל והשד יודע מה או שהכל היום אסור לכלי רכב
זה משהו שאני כבר חושב עליו לא מעט זמן ולפני שאני נותן לעולל אור ירוק לרשיון אופנוע צריך תובנות של בעלי נסיון
כמובן שאני אשלח אותו להוציא רשיון ואני לא אוותר על ביטוח כך שכלים ללא רשיונות זה לא אופציה.
3. האם בכלל נותר שטח שלא נכבש על ידי ארגונים פרו פלסטינים כמו רשות הטבע והגנים קק"ל והשד יודע מה או שהכל היום אסור לכלי רכב
זה משהו שאני כבר חושב עליו לא מעט זמן ולפני שאני נותן לעולל אור ירוק לרשיון אופנוע צריך תובנות של בעלי נסיון
ממה שידוע לי, על הנייר, רישיון אפור נועד לרכיבה במסלול תחרותי בלבד, ולא מבטחים אותו בביטוח חובה "רגיל", ולא אמורים לרכב איתו מחוץ למסלול מוגדר.
לגבי שטח - יש בשפע, ישראל היא מדינה נלאה בהקשר הזה. מותר לרכב בכל מה שלא מוכרז כשמורת טבע.
אתה גם קרוב לשומרון ממה שאני זוכר, שם בכלל אתה יכול לרכב איפה שבא לך (פרט לשטחים צבאיים וכפרים עויינים).
לגבי הביטוח - שיקול שלך, הסיכוי שתפגע במישהו אחר בשטח מזערי.
lokimonster
09-11-2025, 20:10
תודה
אז כנראה שאם ניישם את זה זה יהיה על כלי רישוי צהוב.
הרבה שבלים מהנים באיזור בית שמש עמק האלה וצומת נחשון יש שבלים טובים גם באזור ליד מודיעין ופארק קנדה.
הכי חשוב לפני שנכנסים לשטח, עוד לפני ביטוח ומיגונים- זה קורס.
יש כל מיני סוגים ורמות (עשיתי 4 שונים) אבל בכולם לומדים את הבסיס והוא שונה מרכיבת כביש.
על הבסיס אפשר להתאמן, להשתפר, להתמקצע וכו'. חשוב לזכור שלא מדובר בעניין אינטואיטיבי או "קל" כמו רכיבת כביש.
הכרתי כמה "רוכבי שטח וותיקים" שהאמינו בכל ליבם שלא משתמשים בקדמי בירידות
הרבה שבלים מהנים באיזור בית שמש עמק האלה וצומת נחשון יש שבלים טובים גם באזור ליד מודיעין ופארק קנדה.
בכל האזור ממודיעין עד קרית גת מכביש 6 עד הגדר עם הרשות, יש מאות ק"מ של שבילים ברמות שונות עם הרבה נוף ובע"ח.
אביעד אברהמי
14-11-2025, 16:52
1. לא. אי־אפשר.
2. לא. אר ורק במסלול סגור מאושר. לא חוקי לרכוב סתם כך בשטח. פלילי ומסוכן.
3. זה דווקא כן.
תמתינו לגיל 16, שיוציא רישיון נהיגה, ותרכשו כלי ברישוי צהוב עם ביטוח חובה וטסט.
lokimonster
30-11-2025, 15:52
לגבי רשיון ברור הוא לא יעלה בלי
ביטוח זה מאסט אז פוסל את הרשיון האפור
גיל 16 בפתח אני כנראה אתור אחר 125 כל שהוא לעולל ולזקן DR650 או משהו דומה.
טנו עדיין במשא ומתן מול האם הדואגת הבנק ורוח הקודש
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft