מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : ציר גלגל קדמי תקוע

kaz
05-03-2026, 11:43
ברגי קליפר - 3 מתוך 4 השתחררו בסוף, אבל הבורג הרביעי טחון, יכול להוריד קליפר אחד.

הציר מחוזק ע"י שני ברגים שהשתחררו אחרי כמה סבבים של WD -
10583

הציר עצמו (אלן 22) תקוע -
10584

ההברגה היא במזלג שבצד השני. ריססתי/השארתי ללילה גם משם כמה פעמים, לא עזר -
10585

החלק התחתון של המזלג הוא מאלומיניום, הציר מפלדה.

- יש לי ידית של ג'ק מספריים לאוטו עם מחבר 1/2 ובוקסה H22, כך שאני יכול אולי לעמוד עליה, אבל מפחד לשבור משהו.

- קניתי פחית גז וראש מבער שמתחבר אליה.

- הזמנתי מברג דפיקה מאלי, אבל לא יודע אם / מתי יגיע (יש לי כבר חבילה בארץ של חולצי ברגים, אבל נראה שהדואר קפץ על ההזדמנות לא לעבוד בכלל).

- האם אפשר להפעיל פחית/מבער מרחוק על האלומיניום? ניסיתי עם אקדח חום כמה דקות, האלומיניום התחמם קצת אבל לא יצא מזה משהו.
- האם אפשר להשתמש במברג דפיקה עם H22 כדי לנסות לשחרר (ההברגה של המזלג היא מאלומיניום)?

אם יש הצעות אחרות, כמובן אשמח לשמוע.

תודה.

Tribalmistyc2
05-03-2026, 14:18
מה הדגם של האופנוע?

KKatkov
05-03-2026, 14:19
1. תפתח עד הסוף ותוציא את הפינץ' בולטס (הטורקסים הקטנים בצד הקדמי של המזלג).
2. רסס WD-40 על החלק של ההברגה בציר, וליתר בטחון - על כל איזור בציר שאתה יכול להגיע אליו. תן לו לעמוד חצי שעה לפחות, עדיף יותר.
3. אופציונאלי - קח מברג שטוח, תשחיל לחריץ ברגל הימנית, ונדנד בעדינות כדי "לשבור" את החלודה בין הציר לרגל.
4. כנ"ל אופציונלי - קח מאריך/מוט, תצמיד אותו לחלק של הציר שבולט מרגל שמאל, ותן כמה מכות פטיש טובות. אולי יעזור "לשבור" את החלודה. אפשר לנסות גם לדפוק על האלן מצד ימין לאותה מטרה.
5. חום - רעיון לא רע. הייתי מנסה לחמם עם מבער, בלי להגזים.
6. נסה לפתוח את הציר. אם הוא לא מסתובב עם מפתח רצ'ט 1/2, אפשר לנסות עם אימפקט חשמלי טוב.

kaz
05-03-2026, 18:29
טרייבל - F800ST

קטקוב, תודה, אנסה באמת לנסות לשחרר קצת עם פטיש וכפיס עץ.