צפייה בגרסה מלאה : התייעצות בנוגע לשכירת דירה
ktm690smc
18-10-2015, 11:39
שלום לכולם
היות ואנחנו פורום די מגובש ובוגר, רציתי להתייעץ איתכם. אני מרגיש פחות או יותר בנוח לשאול את דעתכם על צעד שאני מתלבט אם לעשות או לא, חשוב לי לשמוע דעות של אנשים עם ניסיון חיים.
כמו שידוע או לא אני בחור בן 22, גר עם ההורים. מאז שהשתחררתי מהצבא עלה לי הרעיון בראש של להשכיר
דירה עם חבר או שתיים. לכמה זמן? לא יודע. יכול להיות לשנה ואז אתקפל חזרה להורים ויכול להיות ליותר.
אבל משהו בראש אומר לי לא.. זה הזמן שלי לעבוד, ללמוד, לחסוך את הכסף להמשך החיים מאשר ללכת ולזרוק אותו
עכשיו על דירת שותפים. נכון, זה נוח, יש יותר שקט, יותר עצמאות.. השאלה עד כמה זמן נכון בשבילי לעשות צעד כזה.
ידידה טובה שגרה עם שותפים קרוב ל4 שנים אמרה לי פעם לא לעשות את זה, חבל על הכסף חד משמעית.
מה דעתכם בנושא?
(חשוב לציין שכרגע אני יותר בכיוון של לא לעשות את זה מאשר שכן).
איפה הקונפיטורה כשצריך אותו?
לא שוכרים עם חברים.
חברים וכסף זה משהו שאסור לערבב.
ktm690smc
18-10-2015, 16:23
איפה הקונפיטורה כשצריך אותו?
לא שוכרים עם חברים.
חברים וכסף זה משהו שאסור לערבב.
אין ספק. אבל צא מנ. הנחה שאני שוכר עם אנשים אחרים ולא עם חברים .
mudale222
18-10-2015, 16:32
תחסוך תחסוך ועוד פעם תחסוך. תדחה את הכניסה למירוץ העכברים כמה שאפשר.
לעניות דעתי - אם אתה יכול להרשות לעצמך דירה לבד והיחסים עם ההורים מצדיקים זאת - לך על זה. אם מדובר על דירה עם שותפים - עדיף להשאר אצל ההורים אם היחסים בינכם סבירים.
אני אסביר: הסיבה היחידה לעזוב את בית ההורים היא פרטיות. בדירה עם שותפים לא תהיה לך פרטיות אז חבל על הכסף.
raphael me
18-10-2015, 18:26
עזוב שטויות. במצב של היום כל שקל שאתה יכול לחסוך תעשה את זה. עדיף להשאר אצל ההורים עכשיו ולא לעבור אליהם חזרה אחרי החתונה עם ילד.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
ktm690smc
18-10-2015, 19:35
לעניות דעתי - אם אתה יכול להרשות לעצמך דירה לבד והיחסים עם ההורים מצדיקים זאת - לך על זה. אם מדובר על דירה עם שותפים - עדיף להשאר אצל ההורים אם היחסים בינכם סבירים.
אני אסביר: הסיבה היחידה לעזוב את בית ההורים היא פרטיות. בדירה עם שותפים לא תהיה לך פרטיות אז חבל על הכסף.
מה אגיד לך? אני חי בבית מלון. אין סיבה שתצדיק את עזיבתי, לא באתי מבית הרוס, אין לי אב מכה ב"ה ולא שום דבר.
חברים, הבהרתם את העמדה שלכם אני חושב.. אמשיך לחסוך כמו אחוז דיבוק. תודה על העזרה - בהחלט פתחתם לי יותר את העיניים.
זה עוד לפני שריחרחת בעניין.
לך תראה כמה דירות ומשכירים (רמת גן תלביב והסביבה נכון?) ותחזור ביללות עם זנב מקופל בין הרגליים.
ktm690smc
18-10-2015, 20:04
זה עוד לפני שריחרחת בעניין.
לך תראה כמה דירות ומשכירים (רמת גן תלביב והסביבה נכון?) ותחזור ביללות עם זנב מקופל בין הרגליים.
ידוע.. ידוע.
nihrider
18-10-2015, 22:29
בכל מקרה כדאי לך ללכת לראות קצת דירות, שתדע למה אתה נכנס.
יתכן מאוד ואתה דווקא כן תאהב את הרעיון.
אתה עדיין עובד כשליח? לרוב ממליצים לשכור בעד 30% מהמשכורת, למי שמתאפשר.
אגב פרטיות עם שותפים, סוגרים את הדלת וזהו יש פרטיות.
והשותפים לא תמיד בבית.
ואתה לא תמיד בבית.
ולפעמים השותפים נהיים חברים ומבלים ביחד ועושים חיים.
מסתדרים.
כמובן שגם אפשר ליפול על גנבים ונרקומנים וכל מיני פסיכים.
עדיף שתחסוך אצל ההורים ותקנה r1
לא יודע על מה כולם מדברים פה, אם אף פעם לא גרת לבד אז אתה לא יודע מה אתה מפסיד גם לגור עם שותפים זו חוויה ואם אתם באמת חברים טובים זה אחלה.
לגור עם ההורים ממצה את עצמו (מצד שני, אני קיבוצניק במקור, אני לא גר אצל ההורים כבר מגיל 15).
raphael me
18-10-2015, 22:45
דרור. ברור שלגור לבד/עם שותפים זאת חוויה. השאלה האם היא שווה את העלות. כיום כשהמחיר של כל דבר בשמיים למי שיש ברירה ויכול לחסוך כמה גרושים כשהוא גר אצל ההורים כדאי לו לעשות זאת.
קראתי לפני כמה שבועות שאנחנו (בני ה20-30 ) הדור הראשון שיש לו פחות מלהורים שלו. עד עכשיו זה היה מאוד נורמלי לעזוב את הבית בגיל 21 (בדר"כ עם חתונה) לקנות לעצמך בית ולהתחיל קריירה. היום המצב שונה. המחירים בשמים השכר נשחק ואנשים מתחילים קריירה רצינית בגיל 30. כך שכל עוד אתה יכול להצמד לסינר של אמא תעשה את זה למרות שאתה מוותר על חוויות מדהימות.
דרור. ברור שלגור לבד/עם שותפים זאת חוויה. השאלה האם היא שווה את העלות. כיום כשהמחיר של כל דבר בשמיים למי שיש ברירה ויכול לחסוך כמה גרושים כשהוא גר אצל ההורים כדאי לו לעשות זאת.
קראתי לפני כמה שבועות שאנחנו (בני ה20-30 ) הדור הראשון שיש לו פחות מלהורים שלו. עד עכשיו זה היה מאוד נורמלי לעזוב את הבית בגיל 21 (בדר"כ עם חתונה) לקנות לעצמך בית ולהתחיל קריירה. היום המצב שונה. המחירים בשמים השכר נשחק ואנשים מתחילים קריירה רצינית בגיל 30. כך שכל עוד אתה יכול להצמד לסינר של אמא תעשה את זה למרות שאתה מוותר על חוויות מדהימות.
בוא נסכים שלא להסכים, אולי יש לך פחות מלהורים שלך אבל זה לא אומר כלום, לא הכל בחיים זה רכוש והמרוץ להצליח. חוויות זה חלק מהעניין! אל תבזבז את הכל, תלמד לחסוך, אל תגור במרכז תל אביב ואל תשרוף את כל הכסף שלך על שתייה וקניות, יש דרך ביניים. עפ"י הגישה שלך עדיף גם לא לטייל בכלל בעולם, הרי זה "בזבוז כסף" עדיף כבר לחסוך מגיל כמה שיותר צעיר.
כמו שאתה קונה אפנוע כי לחסוך זה לא הכל גם תצא מהבית של ההורים שלך ותלמד לחיות לבד גם אם זה יותר קשה (וזה הרבה יותר קשה אבל גם יותר כיף). כסף נועד גם כדי לעבור חוויות, לא רק כדי לחיות (אצל ההורים).
ktm690smc
19-10-2015, 11:14
בכל מקרה כדאי לך ללכת לראות קצת דירות, שתדע למה אתה נכנס.
יתכן מאוד ואתה דווקא כן תאהב את הרעיון.
אתה עדיין עובד כשליח? לרוב ממליצים לשכור בעד 30% מהמשכורת, למי שמתאפשר.
אגב פרטיות עם שותפים, סוגרים את הדלת וזהו יש פרטיות.
והשותפים לא תמיד בבית.
ואתה לא תמיד בבית.
ולפעמים השותפים נהיים חברים ומבלים ביחד ועושים חיים.
מסתדרים.
כמובן שגם אפשר ליפול על גנבים ונרקומנים וכל מיני פסיכים.
עדיף שתחסוך אצל ההורים ותקנה r1
אין לי מה ללכת לראות דירות אם אני לא חושב שזה נכון לעשות. ייתכן שאני יאהב את הרעיון?
אחינו, אני מבטיח לך שאני יאהב. האם זה נכון? לא נראה לי. לא עכשיו לפחות.
(דוגמא- בן דודה שלי בן 26 מסיים עכשיו הנדסת בניין באריאל כבר 4 שנים ועדיין אצל ההורים).
מה יותר טוב מלצאת מהבית בגיל 26-7-8 עם תואר ועבודה טובה, וחיסכונות שחסכת עוד מלפני הצבא?
לא יודע על מה כולם מדברים פה, אם אף פעם לא גרת לבד אז אתה לא יודע מה אתה מפסיד גם לגור עם שותפים זו חוויה ואם אתם באמת חברים טובים זה אחלה.
לגור עם ההורים ממצה את עצמו (מצד שני, אני קיבוצניק במקור, אני לא גר אצל ההורים כבר מגיל 15).
אני יודע שזה אחלה בחלה, שזה כיף, שלגור עם ההורים זה ממצה, שכיף לחזור לבית משלך עם חבר או שתיים ולעשות שם בית **** אחד גדול.
יודע. מצד שני, אסור לי לבזבז את הכסף שאני קורע תתחת עכשיו בשבילו על מגשי פיצה מארזי בירות ושכירות חשמל ומים (ועוד המון). יש לי
חתונה וחיסכון לדירה על הראש. אגב, קיבוצניקים זה לא נחשב.. אתם גם ככה עוף מוזר :cool:
בוא נסכים שלא להסכים, אולי יש לך פחות מלהורים שלך אבל זה לא אומר כלום, לא הכל בחיים זה רכוש והמרוץ להצליח. חוויות זה חלק מהעניין! אל תבזבז את הכל, תלמד לחסוך, אל תגור במרכז תל אביב ואל תשרוף את כל הכסף שלך על שתייה וקניות, יש דרך ביניים. עפ"י הגישה שלך עדיף גם לא לטייל בכלל בעולם, הרי זה "בזבוז כסף" עדיף כבר לחסוך מגיל כמה שיותר צעיר.
כמו שאתה קונה אפנוע כי לחסוך זה לא הכל גם תצא מהבית של ההורים שלך ותלמד לחיות לבד גם אם זה יותר קשה (וזה הרבה יותר קשה אבל גם יותר כיף). כסף נועד גם כדי לעבור חוויות, לא רק כדי לחיות (אצל ההורים).
אתה יודע מה? אני אשאל אותך ככה. אני מרוויח נכון להיום בין 6 ל7 נטו. כמה אתה חושב שבמידה ואשכיר דירה עם 2 שותפים, כולל מים, חשמל, ארנונה, אוכל
וכו וכו וכו וכו וכו ילך לי מזה בחודש? ואשאל גם את זה: האם אתה חושב שאחרי שהורדנו את כל זה מהנטו שלי - אוכל לחסוך משהו? מה עם יציאות? ביטוח לקטנוע?
דלק? וכל השטויות שמסביב?
אין ספק. שמע, יש לי בחבר'ה הטובים שלנו 2 חברים שגרים לבד והם רק בני 21. אחד מהם עבר טרגדיה משפחתית (לא עלינו) ככה שקשה לי לשפוט אותו את החישובים שרצים
לו בראש. השני פשוט טמבל. רוצה להיות פרפר, לחיות את ההווה ולא לחשוב על העתיד (וזה לדעתי יחזור אליו בעתיד אבל בגדול).
אתה יודע מה? אני אשאל אותך ככה. אני מרוויח נכון להיום בין 6 ל7 נטו. כמה אתה חושב שבמידה ואשכיר דירה עם 2 שותפים, כולל מים, חשמל, ארנונה, אוכל
וכו וכו וכו וכו וכו ילך לי מזה בחודש? ואשאל גם את זה: האם אתה חושב שאחרי שהורדנו את כל זה מהנטו שלי - אוכל לחסוך משהו? מה עם יציאות? ביטוח לקטנוע?
דלק? וכל השטויות שמסביב?
תלוי איפה אתה משכיר...
בוא נניח שאתה עושה 6.5 לחודש, זה יוצא 78 בשנה.
נוריד 7 לקטנוע (ביטוח + דלק) נשאר 71.
נוריד 3 * 12 לדירה (2 שכ"ד) + חשבונות + אוכל (תבשל לבד) - 36 סה"כ, נשאר 35.
נקציב 8 לשנה ליציאות, כלומר פעם בשבוע עד 166 ש"ח, נשאר 27 אלף לשנה חסכון מקס' (פלוס-מינוס).
מכאן והלאה זה כבר תלוי בך, האם לגור לבד שווה לך פחות 36 אלף לשנה (פלוס-מינוס) או לא.
יש שיגידו שכן ויש שלא, אגב, זה גם תלוי איפה ההורים שלך גרים מן הסתם והאם בבית יש לך חדר / קומה משלך / יחידת פאקינג דיור מפנקת או ארון מתחת למדרגות.
ומה קשור חתונה עכשיו?
ktm690smc
19-10-2015, 19:50
תלוי איפה אתה משכיר...
בוא נניח שאתה עושה 6.5 לחודש, זה יוצא 78 בשנה.
נוריד 7 לקטנוע (ביטוח + דלק) נשאר 71.
נוריד 3 * 12 לדירה (2 שכ"ד) + חשבונות + אוכל (תבשל לבד) - 36 סה"כ, נשאר 35.
נקציב 8 לשנה ליציאות, כלומר פעם בשבוע עד 166 ש"ח, נשאר 27 אלף לשנה חסכון מקס' (פלוס-מינוס).
מכאן והלאה זה כבר תלוי בך, האם לגור לבד שווה לך פחות 36 אלף לשנה (פלוס-מינוס) או לא.
יש שיגידו שכן ויש שלא, אגב, זה גם תלוי איפה ההורים שלך גרים מן הסתם והאם בבית יש לך חדר / קומה משלך / יחידת פאקינג דיור מפנקת או ארון מתחת למדרגות.
ומה קשור חתונה עכשיו?
בשורה התחתונה זה לא שווה ולא משתלם. וחתונה זה קשור. אלא אם כן יש לך הורים מפוצצים בכסף שיעזרו לך עם פוש כלכלי כשתהיה נשוי טרי. לי אין.
JohnnyDee
19-10-2015, 20:08
מאחד שמשלם על כל המחייה שלו ועוזר גם לאישה קצת ומגדל כלב וחתול.. תחסוך! אל תצא מהבית!
JohnnyDee
19-10-2015, 20:11
והבחור למעלה תגובה מצחיקה..
איפה סיגריות,בושם דאודרנט? בגדים?
בלתמים בקטנוע?
פתאום פנצ'ר?
פתאום צריך להחליף צמיגים...
אל תדברו סתם.. מאחד שגר לבד מגיל 20 הפחד חס וחלילה הלכה מכונת הכביסה לעולמה, יאללה להכין את הטוסיק להוצאה גדולה.
בעייני זאת סטייה לגור עם ההורים.
אלה אם מדובר ביחידת דיור נפרדת או קומה שלמה.
פרטיות שווה הרבה כסף.
מי שגר עם ההורים כנראה לא עושה סקובידו יותר מידי.
JohnnyDee
19-10-2015, 20:42
כמובן שפרטיות זה כיף.. וסקס בסלון.
ואפשר להזמין חברים מתי שאתה רוצה.
ואפשר להלין חבר שבא מרחוק וכו'.
אבל מי שבשלב של לעבוד קשה ולחסוך אז שיהיה בבית.
למה לטחון 12-13 שעות משלוחים ולהשכיר דירה?
בשביל לחזור לכמה שעות הביתה?
שליח בד"כ אוכל טוב.
תשאר אצל ההורים ktm.
והבחור למעלה תגובה מצחיקה..
איפה סיגריות,בושם דאודרנט? בגדים?
בלתמים בקטנוע?
פתאום פנצ'ר?
פתאום צריך להחליף צמיגים...
אל תדברו סתם.. מאחד שגר לבד מגיל 20 הפחד חס וחלילה הלכה מכונת הכביסה לעולמה, יאללה להכין את הטוסיק להוצאה גדולה.
אני גר לבד מגיל 21 (למרות שעקרונית כבר מגיל 16, כי אז עברתי לדירה לבד), לא מעשן, קונה בגדים נורמלים ולא במחירים מגוחכים. נחש מה, בדיוק כמוך אני מחליף פנצ'רים ורוכב על אופנוע ולא על קטנוע ככה שגם הביטוח מזיין אותי קצת יותר. כשרוצים לחיות לבד לומדים לחסוך ומתקדמים לאט לאט. אגב, זה שהוא גר לבד לא אומר (במקרה שלו, לא שלי, לא לקפוץ) שההורים לא עוזרים לו פה ושם (אם הם יכולים כמובן).
גם לא חייבים כל שבוע לצאת ולהוציא 170 ש"ח למרות שזה היה בתחשיב...
בשורה התחתונה זה לא שווה ולא משתלם. וחתונה זה קשור. אלא אם כן יש לך הורים מפוצצים בכסף שיעזרו לך עם פוש כלכלי כשתהיה נשוי טרי. לי אין.
אולי פספסת את המקום שבו כתוב שההורים שלי קיבוצניקים =\
בכל מקרה, לא משנה, החלטת שלא משתלם אז יש לך תשובה, נסגר העניין.
ktm690smc
19-10-2015, 23:50
מאחד שמשלם על כל המחייה שלו ועוזר גם לאישה קצת ומגדל כלב וחתול.. תחסוך! אל תצא מהבית!
תודה על העצה.
בעייני זאת סטייה לגור עם ההורים.
אלה אם מדובר ביחידת דיור נפרדת או קומה שלמה.
פרטיות שווה הרבה כסף.
מי שגר עם ההורים כנראה לא עושה סקובידו יותר מידי.
סטייה? נראה לי שהלכת רחוק מדי. מה גורם לך לחשוב לצורך העניין שבחור שהשתחרר רק מהצבא צריך לרוץ
ולשכור דירה ולשרוף את הכסף שלו שההורים עדיין יכולים וצריכים (דגש) להוות לו גב?
מה גם שאם ניקח לצורך הדוגמא אותי אישית, אחרי שעשו לי יופי של סקובידו בגדוד.. אני מחפש להתפנק קצת ולא ישר ללכת
ולהעמיס לי על הראש הסכמי שכירויות והוצאות כאלה. יהיו לי מספיק כל החיים.
אולי פספסת את המקום שבו כתוב שההורים שלי קיבוצניקים =\
בכל מקרה, לא משנה, החלטת שלא משתלם אז יש לך תשובה, נסגר העניין.
נכון.
תודה לכולם על העצות והעזרה, מעריך את זה מאוד.
יום יבוא, ואתה תהיה עם 50 אלף יותר ממני במקסימום. זה יהיהחצי משמשכורת החודשית של שנינו שזה אומר סכום זניח.
ולי יהיה שק מלא חוויות ולך יהיה דפים של חישובים איך לחסוך מתקופת הלימודים.
אם יותר נוח לך לגור עם ההורים ולא בא לך לבשל ולנקות אז סבבה, אבל לעצור את עצמך בשביל כמה שקלים?!?
* אני מגיל 18 גר מחוץ לבית, ומעולם לא לקחתי שקל מההורים שלי. אז אולי אין לי r1, ואין לי ארוך מלא בגדים, אבל אני מתעורר כל יום עם חיוך, כי אני עושה מה שאני רוצה..
ktm690smc
07-11-2015, 16:41
החשיבה שלך מעוותת. יש לי שק מלא חוויות, מה גורם לך לחשוב שאין לי? שלא עברתי דברים?
אז זה סבבה לקום בבוקר ולדעת שאתה חי לבד ואדון לעצמך.. עד כמה זה שווה לך בסופו של דבר?
זה אינדיבידואלי. כש"היום הזה יבוא", אני אהיה קרוב יותר לקניית דירה מבין שנינו - וכדאי שתחשוב על זה.
יום יבוא, ואתה תהיה עם 50 אלף יותר ממני במקסימום. זה יהיהחצי משמשכורת החודשית של שנינו שזה אומר סכום זניח.
ולי יהיה שק מלא חוויות ולך יהיה דפים של חישובים איך לחסוך מתקופת הלימודים.
אם יותר נוח לך לגור עם ההורים ולא בא לך לבשל ולנקות אז סבבה, אבל לעצור את עצמך בשביל כמה שקלים?!?
* אני מגיל 18 גר מחוץ לבית, ומעולם לא לקחתי שקל מההורים שלי. אז אולי אין לי r1, ואין לי ארוך מלא בגדים, אבל אני מתעורר כל יום עם חיוך, כי אני עושה מה שאני רוצה..
החשיבה שלך מעוותת. יש לי שק מלא חוויות, מה גורם לך לחשוב שאין לי? שלא עברתי דברים?
אז זה סבבה לקום בבוקר ולדעת שאתה חי לבד ואדון לעצמך.. עד כמה זה שווה לך בסופו של דבר?
זה אינדיבידואלי. כש"היום הזה יבוא", אני אהיה קרוב יותר לקניית דירה מבין שנינו - וכדאי שתחשוב על זה.
תרגיעו שניכם לא תהיה לכם דירה. בקצב הזה כולכם תגורו עם ההורים
בקבר.
בפתח תקווה - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4355919,00.html
ktm690smc
08-11-2015, 21:39
מהתגובה שלך אני מבין שאתה מחזק את מה שאני טוען פה..
אני אומר שבמצב היום אין מצב שתהיה לך דירה. אלא אם להורים יש דירה להשקעה או מליון שניים בבנק בשבילך.
גם אם תעבוד עשר שנים בשכר ה"ממוצע" לא תגיע אפילו לסכום ההתחלתי ללקיחת משכנתא.
אם אתה גר עם ההורים אתה חוסך לאופנוע אולי. אבל לא לדירה.
כך נראה לי אני לא מכיר אותך ואת עומק הכיס שלך.
ktm690smc
08-11-2015, 22:19
אמת.
אמא שלי, אם יורשה לי לגלות, קנתה רק לפני 3 חודשים, בגיל 51! דירה באשקלון (לא ת"א/רמת גן /גבעתיים).
אף אחד מהוריי לא יוכל לעזור לי כלכלית לרכוש דירה בעתיד.
אבל.. אם נעשה חישוב, למה לקנות דירה במרכז שעולה מעל מליון שח? חסר דירות בפריפריה בפחות מ500 אלף שאפשר לקנות ואחר כך
להשכיר?
מנקודת המבט שלי - אם אחסוך כל חודש את רוב המשכורת שלי שהיא 6500-7000 שח, בלי כמעט לחיות - יוצא שבשנה אשתכר
בערך 70-80 אלף שח. 5-6 שנים כאלה ויש לי דירה בחדרה/אשקלון או עיר פריפריאלית אחרת. השאלה היא..
למה בחור בן 22 בגילי צריך להגיע למצב שהוא חושב על הדברים האלה כשהוא משתחרר מהצבא וצריך לעבוד כל יום במחשבה שהוא במירוץ נגד הזמן
אחרי החרא הזה.. ומה הפיתרון כאן. (כי עם כל הכבוד, אני ילדון שהוא בורג קטן במערכת.. רבים גדולים לפני עוד שואלים את השאלה הזאת).
גם כאלה שאין להם הורים עשירים שוכרים דירה בלי עזרה,עם יוקר המחיה מתמודדים אלה החיים.
אין כמו בית משלך.
אם אתה חי במחשבה שאתה במרוץ נגד הזמן זה פשוט מי שאתה כרגע ,זה לא קשור למדד המחירים.
שרות צבאי לא מזכה אף אחד בהמשך חיים ללא דאגות,שרות צבאי זה מה שנדרש במדינה כי זה המצב.
הפתרון הוא לדאוג לא להרוויח משכורת של 6-7, אלא (הרבה?) יותר צפונה. לפתוח עסק ולעבוד בתחום שאתה אוהב ומכניס כסף \ ללמוד תואר שגם אוהבים וגם משתלם כלכלית. ה"אוהב" זה בשביל 2 דברים - גם כדי שלא תרגיש ריק במבט לאחור יום אחד, וגם כדי שתחזיק מעמד לאורך זמן.
ktm690smc
09-11-2015, 02:03
גם כאלה שאין להם הורים עשירים שוכרים דירה בלי עזרה,עם יוקר המחיה מתמודדים אלה החיים.
אין כמו בית משלך.
אם אתה חי במחשבה שאתה במרוץ נגד הזמן זה פשוט מי שאתה כרגע ,זה לא קשור למדד המחירים.
שרות צבאי לא מזכה אף אחד בהמשך חיים ללא דאגות,שרות צבאי זה מה שנדרש במדינה כי זה המצב.
לא אמרתי שאין אנשים עם הורים לא עשירים שלא שוכרים דירה, דיברנו על כמה זה נכון או לא בתקופה כזאת מוקדמת בחיים.
תעשה טובה, חלאס עם הבולשיט הזה של להשכיר דירה ולשחק אותה גבר-גבר, יש לי חברים שעשו את זה והתקפלו חזרה עם הזנב בין הרגליים לבית של ההורים אחרי
כמה חודשים. ועוד לפני גיל 20.
בעניין הצבא, לא ציינתי כלום על זה שצבא מזכה אותך בחיים ללא דאגות - מה הקשר לדברים? (אגב, אחרי מלחמה אחת ו3 שנים של חרא - מגיע לי
לשאול למה אין יותר עזרה לחיילים קרביים משוחררים. אבל נשאיר את זה לפעם אחרת).
הפתרון הוא לדאוג לא להרוויח משכורת של 6-7, אלא (הרבה?) יותר צפונה. לפתוח עסק ולעבוד בתחום שאתה אוהב ומכניס כסף \ ללמוד תואר שגם אוהבים וגם משתלם כלכלית. ה"אוהב" זה בשביל 2 דברים - גם כדי שלא תרגיש ריק במבט לאחור יום אחד, וגם כדי שתחזיק מעמד לאורך זמן.
תודה על התובנה.
מגיע לי?
מה שמגיע לך זאת הזכות לחיות במדינה דמוקרטית חופשית לא יותר לא פחות ולא מע"מ 0.
אם אתה משכיר דירה בשביל "לשחק אותה גבר-גבר" באמת אין טעם לשכור.
דירה לבד זאת איכות חיים,יקר בעיר תתרחק מהעיר.
ktm690smc
10-11-2015, 01:26
מגיע לי?
מה שמגיע לך זאת הזכות לחיות במדינה דמוקרטית חופשית לא יותר לא פחות ולא מע"מ 0.
אם אתה משכיר דירה בשביל "לשחק אותה גבר-גבר" באמת אין טעם לשכור.
דירה לבד זאת איכות חיים,יקר בעיר תתרחק מהעיר.
שתהיה בריא אחינו. מה אני כותב, ומה אתה עונה לי. בוא לא נטחן מים.
שבוע טוב.
אכן, מחזק !!. מה שצויין כאן סופר חשוב.
הבעיה זה למצוא את המקצוע שגם אוהבים (מה זה אוהבים, לא שונאים רוב הזמן ומוצאים עניין בלימוד תחומים חדשים מדי פעם כדי לא להישחק) וגם אפשר לחיות ולהתפרנס בכבוד.
מדינה קטנה יש לנו וכל תחום שנדרש בשוק נסתם אחרי שנה~שנתיים מקסימום 4, אז מי שהולך ללמוד בסוף הלימודים לא בטוח אם ימצא עבודה בתחום, מה גם שכווולם מחפשים ניסיון, אז איך יתחילו אלו בלי?
ktm690smc
11-11-2015, 18:27
אכן, מחזק !!. מה שצויין כאן סופר חשוב.
הבעיה זה למצוא את המקצוע שגם אוהבים (מה זה אוהבים, לא שונאים רוב הזמן ומוצאים עניין בלימוד תחומים חדשים מדי פעם כדי לא להישחק) וגם אפשר לחיות ולהתפרנס בכבוד.
מדינה קטנה יש לנו וכל תחום שנדרש בשוק נסתם אחרי שנה~שנתיים מקסימום 4, אז מי שהולך ללמוד בסוף הלימודים לא בטוח אם ימצא עבודה בתחום, מה גם שכווולם מחפשים ניסיון, אז איך יתחילו אלו בלי?
בד"כ, רוב האנשים עובדים במקצועות שהם לא בחרו או שהם לא אוהבים.
אם אתה עובד בתחום שאתה באמת אוהב ואוהב לקום בשבילו כל יום בבוקר, ועל הדרך גם מרוויח יפה - אני מקנא באנשים כאלה.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft