מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : ****** ספוילר ******* MotoGP - פיליפ איילנד

nimi9
18-10-2015, 11:40
אז אמרו -
שלורנזו בתנאים יבשים הוא בלתי ניתן לעצירה
שמרקז "איבד את זה"
שקרייזי ג'ו לא רוכב מספיק טוב בשביל להילחם על מקום בטופ
שדובי הוא הרוכב המוביל של דוקאטי
שאולי לפדרוסה בכל זאת "יש את זה"
על רוסי את כל מה שכבר אפשר להגיד על רוכב ברמות האלו

אז אמרו...

מה אכפת לי מה אמרו, אני רוצה להגיד רק דבר אחד:

איזה מירוץ מטורף היה היום! :cool:

ilang
18-10-2015, 23:49
מרוץ נהדר, שקול , מותח , טכני, לדעתי המרוץ של השנה.

מרקז חזר לעצמו, ינונה לוחם בדוקטור ויכול לו , הגיל והתרגיל.

הונדה , ימאהה , דוקאטי.

שווה לשמור את ההקלטה, ללמוד , להריץ שוב את העקיפות , הדרמה , והפינלה, הגרנד פינלה.

שמח שיש לי משהו משותף עם מרקז שנינו נולדנו ב17 לפברואר...

עד כאן המשותף. }

אביעד אברהמי
19-10-2015, 06:34

אחד הטובים בעשור האחרון, אם לא ה...!

נעם 1
19-10-2015, 06:56
אני צופה במרוצים מאז נכנסו הכבלים ויורוספורט לחיי ב 1994. המרוץ הטוב ביותר שצפיתי בו by far.

איללכא...וקדימה ספנג

אביעד אברהמי
19-10-2015, 09:06
והנה, כמה מילים של אחד, נעם יעקובסון:

http://wheelz.co.il/motogp-%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%A4-%D7%90%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%A0%D7%93-2015-%D7%9E%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%9D/

אביעד אברהמי
19-10-2015, 10:57
והנה קישור למרוץ המלא, למי שלא ראה או למי שרוצה לראות שוב:

http://www.dailymotion.com/video/x3a1s9l_motogp-2015-phillip-island-grand-prix-australia-watch-full-race-18-10-2015_sport

Maverick
19-10-2015, 11:56
היה מדהים, דרך מעולה לפתוח את היום.
האנשים לידי ברכבת לא הבינו את הבעות הפנים שלי, את ההלם ואת הצחוק שפרץ בתדהמה.
מישהו בדוקאטי לקח סטרואידים- פשוט הזוי איך יאנונה עקף את הקונוסים הכחולים-כתומים בישורות. אני בטוח שרוסי אמר למהנדסים שלו לפתוח מחברות ולהתחיל מחדש- זה פשוט היה נראה לא אמיתי!

קרבות מדהימים, אקשן בלי סוף ואחד לורנזו שאסף יותר מידי נקודות על פני רוסי.... :(

חחח
19-10-2015, 19:29
טירוף.
טירוף מהשנייה הראשונה.

נוגח בשחף ומסיים על הפודיום. בהחלט The Maniac.

מבחינתי תמונת המירוץ הייתה מיד אחרי הקו סיום,
הצנון לבד מקדימה ומאחוריו מרקז, יאנונה ורוסי מחלקים היי-פייבים אחד לשני.

מילים כדורבנות, מר יעקובסון. :)

וסתם כי יש קצת קווי דמיון.

https://www.youtube.com/watch?v=3HXqZh5oTK0

Jonathan
19-10-2015, 21:57
אז אמרו -
שלורנזו בתנאים יבשים הוא בלתי ניתן לעצירה
שמרקז "איבד את זה"
שקרייזי ג'ו לא רוכב מספיק טוב בשביל להילחם על מקום בטופ
שדובי הוא הרוכב המוביל של דוקאטי
שאולי לפדרוסה בכל זאת "יש את זה"
על רוסי את כל מה שכבר אפשר להגיד על רוכב ברמות האלו

אז אמרו...

1+
.

R86
19-10-2015, 22:06
טירוף.
טירוף מהשנייה הראשונה.

נוגח בשחף ומסיים על הפודיום. בהחלט The Maniac.

מבחינתי תמונת המירוץ הייתה מיד אחרי הקו סיום,
הצנון לבד מקדימה ומאחוריו מרקז, יאנונה ורוסי מחלקים היי-פייבים אחד לשני.

מילים כדורבנות, מר יעקובסון. :)

וסתם כי יש קצת קווי דמיון.

https://www.youtube.com/watch?v=3HXqZh5oTK0

יש קישור למרוץ המלא? (ואולי לכל העונה?)
כיף לראות מה האופנוע שלי יכול לעשות בידיים של רוכב כמו קווין

נעם 1
19-10-2015, 23:22
יש קישור למרוץ המלא? (ואולי לכל העונה?)
כיף לראות מה האופנוע שלי יכול לעשות בידיים של רוכב כמו קווין

אתה מחביא פה בארץ rgv500?

איללכא...ואם כן, תביא סיבוב

R86
19-10-2015, 23:31
אתה מחביא פה בארץ rgv500?

איללכא...ואם כן, תביא סיבוב

תיקון טעות
אח של האופנוע שלי..

דינגו
20-10-2015, 01:38
וואו כזה קרב מרובע לא ראיתי...
היתרון של דוקאטי והונדה בישורת לא היה כ"כ מובהק ביתר המירוצים - יש במסלול משהו שונה?
כניסה מהירה לישורת או משהו?
אחלה מירוץ.
עכשיו נשאר ללורנזו להתרסק מירוץ אחד, ואפשר לסכם באחלה עונה ;)

ilang
20-10-2015, 08:04
לא מאחל ללורנזו להתרסק. לורנזו הוא אולי פחות תקשורתי מרוסי , אבל רוכב לא פחות טוב.
נראה כסוג של זאב בודד. שימו לב לרוסי והפמלייה החברים , נער המגבת, המים והאטמים שתמיד שם בשבילו.

מארקז עם המשפחה התומכת בכל מרוץ, ינונה עם האבא, פדרוסה עם אחיו צמוד , ולורנזו לבד רק עם הצוות..
אגב איפוא הנשים .?.]..הלוואי שבוע הבא ובכלל עוד מרוצים כאלו .

שלום.

Jonathan
20-10-2015, 08:12
תיקון טעות
אח של האופנוע שלי..

האבא של האופנוע שלך...כי יש קצת הבדל בין 170 כס על 135 קג עם רצועת כח צרה מהמותניים של דוגמנית אנורקסית ואלימה יותר מערבי שרץ עם סכין ברחובות...

ועם בקרת אחיזה יותר מפגרת מח"כ מהרשימה המשותפת משלא מעניינות אותו העובדות.

nimi9
20-10-2015, 11:53
האבא של האופנוע שלך...כי יש קצת הבדל בין 170 כס על 135 קג עם רצועת כח צרה מהמותניים של דוגמנית אנורקסית ואלימה יותר מערבי שרץ עם סכין ברחובות...

צחקתי בקול

דינגו
20-10-2015, 17:51
... 170 כס על 135 קג ...
שאלת עצלנות (אין לי כח לחפש, אבל גם ככה כל מי שמסתכל על השרשור זה קומץ משועממים, אולי יהיה מישהו עם דקה פנויה) -
איך הדו"פ מוציאים את הכח הזה עם משקל כ"כ נמוך לעומת מרוב"פ?

Jonathan
20-10-2015, 19:50
שאלת עצלנות (אין לי כח לחפש, אבל גם ככה כל מי שמסתכל על השרשור זה קומץ משועממים, אולי יהיה מישהו עם דקה פנויה) -

הדו''פ כשמו כן הוא דו פעימתי- פעימת כח על כל סיבוב של הקראנק
כלומר תאורטיתית הוא מוציא כפול הספק לאותו נפח מנוע
בפועל בגלל נצילות ויעילות מילוי נפחי מדובר במשהו כמו 30% יותר לאותו נפח.
הרבה פחות משקל דל חלקים נעים
הקטע המדהים בדופ שהטיון שלו עובר דרך האגזוז ותהודה של מחזור פינוי מילוי הצילינדר.
אגב גם ה 4 פי' לא כאלה כבדים והם מוגבלים מבחינת משקל ברגולציה

נעם 1
20-10-2015, 20:12

מנוע דו"פ מפיק כח כל פעימה שניה. ארבע פעימות כל פעימה רביעית. אז באופן גס מאד מאד 500 סמ"ק דו"פ שווה ל 1000 סמ"ק ארבע פעימות. מנוע דו"פ שוקל משמעותית פחות.
אבל בגדול יחס הספק משקל גבוה היום מאשר בעידן ה 500 דו"פ. היחס שיונתן נתן נשאר דומה לאורך השנים ומגלם 1.3 כ"ס לכל ק"ג אופנוע. ארבע פעימות של 2015 מפיקים סדר גדול של 240 כ"ס על משקל מינימום מותר של 150 ק"ג. נתוני כ"ס הם נתון שמור היטב ע"י היצרנים והקבוצות בעוד ניתן להניח שכל היצרנים והקבוצות מתאמצים מאד להגיע למשקל מינימום מותר של 150 ק"ג. המספרים מגלמים יחס של 1.6 כ"ס לכל ק"ג אופנוע.

בלי האלקטרוניקה המרובעים של היום היו אכזריים פי אלף מאותם דו"פ של פעם.
קייסי סטונר היה הראשון לפתוח גז כאילו אלוהי האלקטרוניקה אצלו בכיס. מארק מרקז כבר נולד לתוך זה ואם אצל סטונר אלוהי האלקרוניקה היה בכיס אצל מרקז אלוהי האלקטרוניקה בכיס ומרקז גם אומר לו מה לעשות.

איללכא...ומרוצים טובים

Jonathan
20-10-2015, 21:21
עוד דבר בקשר לאותם דו''פים
אחת הסיבות להגבלת משקל המינימום הוא האלימות של אותם דו''פים בשילוב רצועת הכח הצרה.

לא מעט בזכות אותה התנהגות תזזיתית המירוצים היו הרבה יותר צמודים ועקיפות היו תדירות יותר כי קשה היה לברוח לאופק ללא טעות

דינגו
20-10-2015, 21:41
למה מנוע דופ שוקל משמעותית פחות?

Jonathan
20-10-2015, 21:57
כי נפח צילינדר קטן יותר משמעו (לקדח נתון) בוכנה קטנה יותר כלומר פחות חומר.
ואז בקראנק גם קל יותר וזה לא נגמר שם כי גם האפקט הג'ירו של המנוע קטן בהתאמה או ,מילים אחרות האופנוע נשכב מהר יותר במהירויות גבוהות.

נעם 1
20-10-2015, 22:08

זאת כבר שאלה לד"ר אבל למיטב זכרוני. מנוע פשוט משמעותית מבחינת מבנה, פחות חלקים, גל ארכובה קל יותר, אין עוקה לשמן כך שכל מבנה הקייסים קל יותר ואין משאבת שמן וצנרת להולכה, אין את כל ראש המנוע עם שסתומים, גלי הזיזים וכל המערכת של שמחברת לגל הארכובה ומתזמנת את השסתומים.

איללכא...ויעלה ויבוא הד"ר

Jonathan
20-10-2015, 23:32
..

ר, אין עוגה לשמן

למיטה ידיעתי אופניים gp משתמשים בעוקה יבשה

נעם 1
20-10-2015, 23:58
למיטה ידיעתי אופניים gp משתמשים בעוקה יבשה

https://en.wikipedia.org/wiki/Grand_Prix_motorcycle_racing#Engine_specifications

פרק 4.4, wet sump

איללכא...וזה ויקיפדיה, אולי טועים

Jonathan
21-10-2015, 07:30
https://en.wikipedia.org/wiki/Grand_Prix_motorcycle_racing#Engine_specifications

פרק 4.4, wet sump

איללכא...וזה ויקיפדיה, אולי טועיםhttp://www.motogp.com/en/news/2002/08/28/underneath-the-fairing-of-the-honda-rc211v/133771
Semi dry sump
המטרה כמובן שהקראנק לא מבזבז הספק

Jonathan
21-10-2015, 09:15
http://photos.motogp.com/2002/08/28/78159_honda-motor-1280x960-aug28.jpg..gallery_thumbnail.jpg

R86
21-10-2015, 14:12

סקרנת אותי..
יש אפשרות לבנות מחלקים קיימים,מנוע ושלדה (את כל השאר אפשר לייצר ואת אלו אפשר לשפר..) אופנוע עם יחס הספק למשקל כזה (מנוע אטמוספרי).
שיהיה בעל 4 פעימות?
או שזה שמור למהנדסי המוטו בלבד?
האופנוע הכי חזק שנתקלתי בו באופן אישי שקל 165 רטוב עם 165 כ"ס ופיקים של יותר מ200 (הכל על דיינו) ע"י שני ברזים חשמליים שמרססים לפי בחירת הרוכב תערובת ישר לאייר בוקס,אחד הדברים שעשינו הוא לעלות את גבול הסל"ד ב3k אבל המנוע לא שרד הרבה
שרף פלאגים ללא הפסקה, ובשלב מסויים כשל אחד התלתלים..אף פעם לא הצלחנו להגיע לאיזון מסוים בין כוח לאמינות (הכל יחסי כמובן) מה שהוביל לוויתור על הרעיון..
אם יש לך רעיונות לדברים נוספים שאפשר לעשות ע"מ להגיע ליחס הספק משקל כזה...
נ.ב
באיזה דלק אופנועי המוטו משתמשים?

Jonathan
21-10-2015, 15:58
סקרנת אותי..
יש אפשרות לבנות מחלקים קיימים,מנוע ושלדה (את כל השאר אפשר לייצר ואת אלו אפשר לשפר..) אופנוע עם יחס הספק למשקל כזה (מנוע אטמוספרי).
שיהיה בעל 4 פעימות?
או שזה שמור למהנדסי המוטו בלבד?
האופנוע הכי חזק שנתקלתי בו באופן אישי שקל 165 רטוב עם 165 כ"ס ופיקים של יותר מ200 (הכל על דיינו) ע"י שני ברזים חשמליים שמרססים לפי בחירת הרוכב תערובת ישר לאייר בוקס,אחד הדברים שעשינו הוא לעלות את גבול הסל"ד ב3k אבל המנוע לא שרד הרבה
שרף פלאגים ללא הפסקה, ובשלב מסויים כשל אחד התלתלים..אף פעם לא הצלחנו להגיע לאיזון מסוים בין כוח לאמינות (הכל יחסי כמובן) מה שהוביל לוויתור על הרעיון..
אם יש לך רעיונות לדברים נוספים שאפשר לעשות ע"מ להגיע ליחס הספק משקל כזה...
נ.ב
באיזה דלק אופנועי המוטו משתמשים?

נתחיל מהשאלות הפשוטות:
באיזה דלק משתמשים - דלק מרוצים נטול עופרת (המעבר היה ב 95 לזכרוני) בעל אוקטן יחסית גבוה ועם מחמצנים חוקיים. המפרט המלא שבו הדלק צריך לעמוד מפורסם.

לגבי יחס משקל - אני לא ממש יודע מה הרזומה שלך ונשמע שאינך טומן ידך בצלחת.
בכל מקרה הרגולציה ב gp מגבילה את המשקל ל 160 (לזכרוני זה היה 155) חצי רטוב (כולל נוזלים ללא דלק).
בתחילת שנות ה 90 סוף שנות ב gp500 (ימי שלטון הדו"פ) משקל המינימום בשנים מסוימות היה 135 קג - כמות ה high sides והתמכרות לגבס של הרוכבים בהתאם.
המנוע נדרש להיות אטמוספרי כמובן.
ב gp משתמשים בשסתומים פנאומטיים שמאפשרים פרופיל פתיחה קיצוניים תוך יעילות גבוהה יחסית גם בסלדים נמוכים - עד לא מזמן היה מדובר בטכנולוגית f1 (אני מניח שאת זה לא יכולתם לעשות) מטען האוויר מספיק למירוץ שלם.
שימוש במתכות יקרות - הטלטלים כמובן מטיטניום שדומה במשקלו הסגולי לפלדה אבל חזק ממנה בהרבה ומאפשר הורדת המסה (קראנק קל יותר וכו').
החישוקים כמובן בקרבון או במגנזיום מחושל.
הבוכנות מסוג גילחו לי את החצאית וכיוון שהן לא נדרשות ממש לאמינות מעבר למירוץ (לפחות עד לפני מס שנים עת הוכנס חוק מס המנועים לעונה) מאפשרות הורדת מסה נוספת גם מהקראנק.
הקייסים כמו גם שאר מכסים בטיטניום.
הפרינג כמובן מקרבון והוא לא נדרש לעמוד בשום תקינת רעש אז אין שטויות כמו ספוגים.

דיברנו כבר על השימוש בעוקה חצי יבשה להורדת איבוד ההספק מהקראנק בסלד גבוה - אני מניח שגם בזה לא ממש יכולתם לטפל ואפשר להרוויח שם עוד כמה סוסים (3-4).

שימוש בשמן בצמיגות נמוכה (לדוגמא 0-30 מותר אפילו ברמות נמוכות של מירוצים) בכדי להוריד איבוד הספקים פרזיתיים כתוצאה מההתנגדות לזרימת השמן (אם אתה מחליף שמן כל מירוץ אני מניח שאתה פחות מודאג מזה מה גם שאתה לא ממש מודאג מאמינות לשנים).

אתה גם לא ממש מודאג מיעילות המנוע בכל רמות הביניים רק ובעיקר מכיוונו למירוצים (אתה יכול לשאול את הונדה הם מומחים בלחרב עונה על כך שהם בונים מנוע חזק על חשבון היותו נשלט ).
ובטח שכחתי עוד כמה וכמה שיטות להוריד משקל להעלות הספק.

Jonathan
21-10-2015, 16:20
רק שאלה קטנה ,אם תוכל לחלוק מה האופנוע שלך? נראה לי שאני כבר קצת מבולבל (חשבתי על rg250).
ואם כבר אז performance bikes עשו פעם אייטם על rg500 gama חוקי לכביש (rgv אני מניח שקצת קשה יותר למצוא חוקי).

דינגו
21-10-2015, 18:55
מה נסגר

R86
21-10-2015, 20:29
רק שאלה קטנה ,אם תוכל לחלוק מה האופנוע שלך? נראה לי שאני כבר קצת מבולבל (חשבתי על rg250).
ואם כבר אז performance bikes עשו פעם אייטם על rg500 gama חוקי לכביש (rgv אני מניח שקצת קשה יותר למצוא חוקי).

האופנוע שאני רוכב עליו כיום הוא gsx550 בנוסף אני מחזיק r750 מהדור הראשון לכן האח (או האבא)
מעולם לא התעסקתי בשתי פעימות והמקסימום שהגעתי אליו הוא ללטף מכל דלק של rgv250 שעמד במוסך וותיק.
מה ההבדל בתוספת הv לשם? חוץ מהפיירינג כמובן.

NadavK
21-10-2015, 20:55
מדהים! אני מדמיין לעצמי לרכב ככה.. חלום.

Jonathan
21-10-2015, 21:24
מעולם לא התעסקתי בשתי פעימות והמקסימום שהגעתי אליו הוא ללטף מכל דלק של rgv250 שעמד במוסך וותיק.
מה ההבדל בתוספת הv לשם? חוץ מהפיירינג כמובן.

תצורת המנוע V
מנוע v בטווין עוד מסוגלים למכור סדרתי
מנוע v דופ בתצורת ביג באנג עם 4 ציל' ז. כבר אין סיכוי שאפשר למכור במחיר סדרתי

R86
21-10-2015, 21:30
תצורת המנוע V
מנוע v בטווין עוד מסוגלים למכור סדרתי
מנוע v דופ בתצורת ביג באנג עם 4 ציל' ז. כבר אין סיכוי שאפשר למכור במחיר סדרתי
תצורת ביג בנג?

Jonathan
21-10-2015, 21:55
תצורת ביג בנג?

סידור הגאומטריה של הבוכנות מבחינת סדר ההצתה מו הקראנק כך שמתקבלת מכת כח ואחריה זמן ארוך שלצמיג האחורי יש זמן להתאושש ולחזור לאחיזה.
גם לימאהה וגם להונדה היה כזה

R86
21-10-2015, 23:03
סידור הגאומטריה של הבוכנות מבחינת סדר ההצתה מו הקראנק כך שמתקבלת מכת כח ואחריה זמן ארוך שלצמיג האחורי יש זמן להתאושש ולחזור לאחיזה.
גם לימאהה וגם להונדה היה כזה

סטייל ההונדה של מרקז היום? הr1 מ2009?
אם כך בתצורה זאת המנוע הרבה יותר נשלט לא?

Jonathan
22-10-2015, 00:18
אני דיברתי על דופ
ב 4 פע זה הרבה יותר קרוב למשהו סדרתי
והיתרון המושג בדופ גם גדול יותר לעומת ה4 פע

R86
22-10-2015, 00:32
אני דיברתי על דופ
ב 4 פע זה הרבה יותר קרוב למשהו סדרתי
והיתרון המושג בדופ גם גדול יותר לעומת ה4 פע

תודה רבה על התשובות.

פRץ
22-10-2015, 18:43
אחד הטובים בעשור האחרון, אם לא ה...!
המירוץ הכי טוב שראיתי בחיים!!!

למעשה זה הסשן הספורטיבי, מתוך כל תחומי הספורט המסוקרים בתקשורת שבהם יש לי עניין, הכי הכי טוב שצפיתי בו בחיי, בחיים לא התלהבתי מול המסך והייתי מתוח כמו במירוץ הזה. פשוט הצגה מדהימה של ה motogp

מי יתן ואלילי הד"וג יברכו אותנו בעוד הצגות כאלה ^_^

ונאמר אמן

Jonathan
23-10-2015, 11:28
טוב אז עוד שאלה לאור העובדה

שהדוקאטי טחן הן את ההונדות ובמיוחד את הימאההות
וכנל לגבי איך ההונדה די סגר בקלות על הימאהה של רוסי הישורת לא ארוכה במיוחד

מה מצב המנועים של לורנזו מול זה של רוסי?