התחברות

צפייה בגרסה מלאה : אפריליה 125 או נינג'ה 250 - עלות תועלת

roNiNinja636
25-10-2015, 11:46
התקציב שלי יעמוד בעוד כמה חודשים על 15 אלף פלוס מינוס ואני בונה על תקציב חודשי של 400 ש"ח לאחזקה.
אני אישית מעדיף את הנינג'ה אבל המחיר של האפריליה די מפתה ונכנס ממש בקלות לתקציב. אני יודע שהאחזקה של 2 מנוע 2 פעימות היא לא זולה, אבל השאלה היא עד כמה? אני רוצה לטפל בכלי לבד לגמרי. הנסיעות יהיו באיזור תל אביב-פתח תקווה פעמיים בשבוע וסופי שבוע לעתים באשקלון.
מה יותר יתאים לי? האפריליה באמת כזאת נוראה מבחינת תחזוקה וצריכת דלק?
תודה

JohnnyDee
25-10-2015, 15:14
האפריליה תשתה דלק ושמן.
חוץ מזה לא יקר להחזיק אפריליה.
אפריליה טיפול כל 4000 ובוכנה כל 16,000 זה הכל.
עכשיו אתה תבחור רצועת כוח צרה או רחבה.
האפריליה מנוע כיף.

mudale222
25-10-2015, 16:29
כן.. חוץ מזה שהיא שותה דלק, שותה שמן, ועושה מנוע כל 16 וזה במקרה שהמנוע לא נתפס לפני זה כי ז**נת את האופנוע, חוץ מזה אין הבדל.
בקיצור, כן זה הבדל מאוד מאוד משמעותי.

roNiNinja636
25-10-2015, 17:02
האפריליה תשתה דלק ושמן.
האפריליה מנוע כיף.

יש לך אר אס?
תוכל לפרט יותר (אולי בפרטי אם תרצה) לגבי האחזקה והעלות.
ומודל'ה אני יודע שזה יקר יותר מהאחזקה של הנינג'ה אבל השאלה אם אני אוכל לחיות עם זה באותו תקציב. ואני לא הולך לקרוע את המנוע.

Cheburek
25-10-2015, 17:54
יש לך אר אס?
תוכל לפרט יותר (אולי בפרטי אם תרצה) לגבי האחזקה והעלות.
ומודל'ה אני יודע שזה יקר יותר מהאחזקה של הנינג'ה אבל השאלה אם אני אוכל לחיות עם זה באותו תקציב. ואני לא הולך לקרוע את המנוע.

האפריליה זה לא סתם אופנוע 2 פעימות,
זה אופנוע מסלול מוסב לכביש, תנוחת רכיבה ספורטיבית ולא נוחה, יהיה לך חסר כוח אלה אם כן אתה תוריד את ההגבלה ואז האחזקה נהיית עוד יותר יקרה.
זה לא אופנוע ליום יום.

תחסוך עוד 5k ותמצא נינג'ה מטופלת. יש מספיק כוח לאופנוע ראשון, והטיפולים במחיר שפוי.

מצמץ
25-10-2015, 19:35
מבלי להעליב, האפריליה יורדת מהפרק מאחר והסיכוי למצוא פגר של אחת ב-15 אש״ח הוא קלוש ולא ריאלי והתקציב החודשי שלך יעלם לך בין האצבעות (אגב, מה לגבי תקציב לביטוחים, ציוד, בלת״מים?).

JohnnyDee
25-10-2015, 20:43
דיי נמאס לי להגיב לאנשים שאין להם את האופנוע והם מזיינים ת'מוח..
השתי פעימות הכי אמין.
רוני אם תרצה עוד פרטים על הrs דבר איתי.
יש לי אפריליה rx זה אותו המנוע.
מנוע מטורף.
ואם אתה לא דגנרט ואתה יודע לעבוד קצת עם הידיים אפשר לעשות הכל לבד ובזול.
אל תשכח שזה לא ארבע פעימות גיי עם שסתומים נדנדים טיימינג וכו'.
לעשות עליון לדו"פ לוקח גג חצי שעה.

roNiNinja636
26-10-2015, 15:38
מבלי להעליב, האפריליה יורדת מהפרק מאחר והסיכוי למצוא פגר של אחת ב-15 אש״ח הוא קלוש ולא ריאלי והתקציב החודשי שלך יעלם לך בין האצבעות (אגב, מה לגבי תקציב לביטוחים, ציוד, בלת״מים?).
דווקא היו בעבר וגם עכשיו יש כמה בפחות מ15 אלף בלוח היד2. זה התקציב שלי בקרוב רק לאופנוע, 500 בחודש לטיפולים, חלקים, דברים לא צפויים. אם חודש אחד אני לא אבזבז כלום אז חודש לאחריו אני עם 1000. זה פשוט הסכום שאני מפריש מהמשכורת שעוברת בקצת את האלף (זאת לא עבודה זאת התנדבות במשרה מלאה. לא משנה). וקטנוע לא בא על הפרק אז אם כבר אפשר קצת ליהנות ובאמת לתחזק משהו למה לא ללכת על האפריליה?

מצמץ
26-10-2015, 16:25
אבהיר את עצמי. אפריליה בתקציב הזה כנראה לא תהיה במצב מזהיר (אומר זאת בצער מאחר ואני מעריך את האופנוע).

לגבי התקציב החודשי, תכליל גם דלק וקח בחשבון החלפת צמיגים סביב ה-17,000 ק״מ (אם לא לפני כן), אך ככלל מדובר בתקציב גבולי וכשמדובר באופנועים תמיד אבל ת מ י ד יש בלת״מים.

אישית ולמרות שאני מבין את הרצון להיכנס לזה. בתקציב הנתון אתה מכניס יותר מאת הראש למיטה חולה.... נק׳ האור החיובית היא שכנראה גם תוכל למכור את האפריליה במחיר טוב כך שמירידת ערך לא תסבול (וכן, זה מגעיל אותי לומר ירידת ערך ואופנוע באותו המשפט אבל שיהיה).

Tribalmistyc2
26-10-2015, 17:17
רכישה לא תמיד צריכה להיות הגיונית.
מה זה חשוב בכמה תמכור? בא לך על הכלי תקנה.

JohnnyDee
26-10-2015, 23:53
לאפריליה אין ירידת ערך והrs יקר רק בצמיגים.

roNiNinja636
27-10-2015, 00:31
אבהיר את עצמי. אפריליה בתקציב הזה כנראה לא תהיה במצב מזהיר (אומר זאת בצער מאחר ואני מעריך את האופנוע).

לגבי התקציב החודשי, תכליל גם דלק וקח בחשבון החלפת צמיגים סביב ה-17,000 ק״מ (אם לא לפני כן), אך ככלל מדובר בתקציב גבולי וכשמדובר באופנועים תמיד אבל ת מ י ד יש בלת״מים.

אישית ולמרות שאני מבין את הרצון להיכנס לזה. בתקציב הנתון אתה מכניס יותר מאת הראש למיטה חולה.... נק׳ האור החיובית היא שכנראה גם תוכל למכור את האפריליה במחיר טוב כך שמירידת ערך לא תסבול (וכן, זה מגעיל אותי לומר ירידת ערך ואופנוע באותו המשפט אבל שיהיה).

אני מבין.. בגלל זה אני שואל כדי לבדוק עד כמה זה באמת נורא ויקר. לגבי הדלק, הוא לא נכלל בתקציב והוא לא מהווה לי בעיה.
ולא אמרתי את זה קודם אבל זה יהיה (אם בכלל) האופנוע הראשון שלי, ולגבי הקילומטרז': בשבוע אני לא אעבור את ה150 ק"מ.
פשוט שתדעו..
וכן ג'וני אין לי בעיה שלח לי בפרטי עוד פרטים לגבי הטיפולים והעלויות.

JohnnyDee
27-10-2015, 01:11
כל 4,000 ק"מ פלאג+שמן גיר.
100 ש"ח לבד.
250 ש"ח במוסך.
כל 16,000 ק"מ בוכנה ורינגים.
חלקים מחו"ל ועבודה לבד 600 ש"ח.
חלקים מחו"ל עבודה במוסך 1100 ש"ח.
חלקים מהארץ עבודה לבד 1300 ש"ח.
חלקים מהארץ עבודה במוסך 2000 ש"ח.
מדובר בטבלת טיפולים לכלי מוגבל בלי שיפורים בשימוש יום-יומי.
שלא יבואו כל מיני כאלה שדוד שלהם שם קיט 160 של פוליני וcdi מחשב של זילטרוניק ושפך מנוע אחרי 4,000 ק"מ.
אפריליה משופרת זה משוגע..
קקמייקה 125 סמ"ק שמוציא 28 כ"ס בדיינו זה מכובד מאוד, אבל אז צריך לטפל לפי שעות.

mudale222
27-10-2015, 19:58
אם אנחנו מדברים על אפריליה מוגבלת אז ברור שאין בכלל דיון ועדיף בהרבה את הנינג'ה.

מה הקטע לקנות את האפריליה מוגבלת כשהוא יכול לקנות כלי עם הוצאות אחזקה פחותות וכפול כוח.

roNiNinja636
27-10-2015, 21:57
כן מוגבלת ומקורית. למה? מטעמי תקציב שמושפע אצלי מכמה דברים שאין לי ממש שליטה עליהם.
המטרה העיקרית תמיד היתה הנינג'ה אבל משום מה הערך שלה לא יורד גם מהשנתון של 2008 כשבמקביל התקציב שלי נשאר די אחיד..
בכל מקרה תודה רבה על העזרה, יש לי מה לשקול עכשיו..

R86
27-10-2015, 23:05
כל 4,000 ק"מ פלאג+שמן גיר.
100 ש"ח לבד.
250 ש"ח במוסך.
כל 16,000 ק"מ בוכנה ורינגים.
חלקים מחו"ל ועבודה לבד 600 ש"ח.
חלקים מחו"ל עבודה במוסך 1100 ש"ח.
חלקים מהארץ עבודה לבד 1300 ש"ח.
חלקים מהארץ עבודה במוסך 2000 ש"ח.
מדובר בטבלת טיפולים לכלי מוגבל בלי שיפורים בשימוש יום-יומי.
שלא יבואו כל מיני כאלה שדוד שלהם שם קיט 160 של פוליני וcdi מחשב של זילטרוניק ושפך מנוע אחרי 4,000 ק"מ.
אפריליה משופרת זה משוגע..
קקמייקה 125 סמ"ק שמוציא 28 כ"ס בדיינו זה מכובד מאוד, אבל אז צריך לטפל לפי שעות.

אני לא רואה טעם באפריליה מוגבלת..
מי שרוצה כלי מסלול קטן שילמד אותו לרכב כמו שצריך,כן האפריליה תענה על הבקשות האלה.
לא בתור כלי ליום יום או לטיולים.
אני מאוד אוהב את האפריליה,רכבתי על כמה פתוחות מהגבלה ועל אחת מוגבלת,הייתי צריך לקנות אחת כזאת (מוגבלת)
אבל הכלי לא זז,מרגישים את ההגבלה,המנוע לא נושם,לא חיי..בטח אחרי שירדתי חמש דקות קודם מאחת שמוכנה למסלול..
לנינג'ה נראה שיש שוק טוב אבל זה קוואסקי..לא אוהב אותם
תשקול עוד אופציות ron 636

roNiNinja636
27-10-2015, 23:35
כל עוד מדרגות הביטוח יישארו כמו שהן לא נראלי שיש לי מה לשקול. אמשיך לחסוך ולחכות בסבלנות לאיזו מציאה

JohnnyDee
28-10-2015, 00:42
קוראים לך r86.. אתה כל היום מספר על חלומות של כל מיני rrrים וzzzים למיניהם.. בטח שלא ירגש אותך אפריליה כזאת.
אני עם אפריליה מוגבלת, לא יודע על מה אתה מדבר נושם שמה נושם.
אני נהנה מכל רגע, המנוע הזה חתיכת חוליגן קטנצ'יק.
יש מין חווית נהיגה על הקטנצ'יק הזה, קשה להשיג "חווית נהיגה" בתקציבים כאלה.
לקנות רכב כמו גולף 94 ידני ולהגיד שיש חווית נהיגה זה חרטה.
אבל האפריליה הקטנטנה זה לא wr.. זה לא yzfr וזה לא cbr ולא כל המתחרים.
האפריליה בקטגורייה משלה.
ותאמין לי חביבי מי שקונה מוגבל.. לאט לאט פותח מגבלות.
אני לא רוצה לדעת בכלל כמה הכלי הזה חיה עם שסתום שמעיף אותך ב8,000 סל"ד.. לצערי או לשמחתי אין לי כזה.

roNiNinja636
28-10-2015, 18:44
ג'וני לפי ההודעות שלך האפריליה שלך צורכת דלק 1:10. איך זה יכול להיות נכון? איך שאני זוכר לפי המבחן בפולגז האר אס נוטה יותר ל1:17 או 1:20.

JohnnyDee
28-10-2015, 19:44
ביום רגיל 1:10-1:12 ביום רגוע 1:15-1:17.

NadavK
28-10-2015, 20:44
האפריליה תשתה דלק ושמן.
האפריליה מנוע כיף.

באמת מנוע כיף :)

mudale222
28-10-2015, 22:52
כן מוגבלת ומקורית. למה? מטעמי תקציב שמושפע אצלי מכמה דברים שאין לי ממש שליטה עליהם.
המטרה העיקרית תמיד היתה הנינג'ה אבל משום מה הערך שלה לא יורד גם מהשנתון של 2008 כשבמקביל התקציב שלי נשאר די אחיד..
בכל מקרה תודה רבה על העזרה, יש לי מה לשקול עכשיו..

הנינג'ה עושה טיפול פעם ב12 מול טיפול פעם ב4 והאמינות של 4 פעימות מול 2 פעימות אני לא צריך להרחיב.

תוכל לנסוע איתו בין עירוני בנוחות לעומת ה125 שבקושי יזוז ותאנוס אותו. בקיצור. זה ליגה אחרת לגמרי. אין כאן ממש השוואה.

R86
28-10-2015, 23:04
קוראים לך r86.. אתה כל היום מספר על חלומות של כל מיני rrrים וzzzים למיניהם.. בטח שלא ירגש אותך אפריליה כזאת.
אני עם אפריליה מוגבלת, לא יודע על מה אתה מדבר נושם שמה נושם.
אני נהנה מכל רגע, המנוע הזה חתיכת חוליגן קטנצ'יק.
יש מין חווית נהיגה על הקטנצ'יק הזה, קשה להשיג "חווית נהיגה" בתקציבים כאלה.
לקנות רכב כמו גולף 94 ידני ולהגיד שיש חווית נהיגה זה חרטה.
אבל האפריליה הקטנטנה זה לא wr.. זה לא yzfr וזה לא cbr ולא כל המתחרים.
האפריליה בקטגורייה משלה.
ותאמין לי חביבי מי שקונה מוגבל.. לאט לאט פותח מגבלות.
אני לא רוצה לדעת בכלל כמה הכלי הזה חיה עם שסתום שמעיף אותך ב8,000 סל"ד.. לצערי או לשמחתי אין לי כזה.

קוראים לי אוראל,נעים מאוד
לא חולם על rים בלילות ואני שונא זדים למינהם.
הכינוי הוא r86 כי זה האופנוע שהכניס אותי לכל הסאגה האופנוענית הזאת לפני 4 שנים בערך וזה האופנוע הראשון שקניתי..
שלקחתי רכיבת מבחן על האפריליה זה היה ביום שהתלבטתי בין אופנועים שונים לנסיעה יומיומית וקצת שחרור מתחים בסוף שבוע.
באותו שבוע רכבתי על כמה אופנועי 125 ועל כמה אפריליות
אם אתה רוצה להשוות את האפריליה (פתוחה מהגבלות) ל125 מרובע זה יהיה בדיוק כמו להשוות 125 ktm duke ל exc 125
אתה מבין שאין בזה היגיון כן?
אתה מדבר על המוגבלת,ואותה כן ניתן להשוות ל125 מרובע
ביחס לcbr של הונדה אין על מה לדבר,האפריליה מנצחת בכל תחום אבל ביחס לדיוק הקטום או לימאהה (אני לא סובל את שניהם ד"א)
חסר לה כוח,כל השאר מאוד טוב אבל הכוח לא שם..
אני חושב שאתה מדבר על האפריליה אתה צריך להוסיף גילוי נאות שאתה רוכב על אופנוע שטח ולא אופנוע כביש
אותך לא מעניין אם ב100 יש רזרבות לעקיפה או לא
ובגלל שאני לא מאמין שהיא משמשת אותך לטיולים ארוכים (לא היית יורד איתו למצדה למשל)
אתה לא יכול להמליץ עליה לאדם שלא מחפש כלי מסלול
היה פה מישהו שחיפש אופנוע a1 עד 30-40k אני לא המלצתי לו על הrgv שהיה למכירה.. וגם לא המלצתי על בנדיט 400 שחבר מוכר במחצית מהסכום,
לבחור פה יש תקציב של 15,האפריליות שאני ראיתי ב15 לא שוות 10 והטובות באמת עולות 20+,לכן אני ממליץ לו לחכות שיפול משהו אחר בתקציב שיספק לו הנאה ואת הצרכים שלו מבלי לשבור את הראש יותר מידי.
יום אחד,שיהיה מסלול בארץ,אני ללא ספק אקנה אפריליה בתור כלי להשתפשף עליו.

אברי
28-10-2015, 23:09
עצור רגע.
מצאת rgv למכירה?

R86
28-10-2015, 23:20
עצור רגע.
מצאת rgv למכירה?

שניים למען האמת
אחד פורסם לפני כחודש ביד 2 במחיר 40+ ואם אני לא טועה הוא הגיע עם אופנוע לחלקים,ניסיתי לקנות את האופנוע לחלקים (לשיחזור כמובן),לא הלך לי
ועוד אחד על הכוונת שהבעלים לא מוכן למכור,22 אלף ק"מ נראה כאילו יצא מקפסולת זמן,עומד במחסן כבר 15 שנה,מקווה שלא נפל עליו כלום בסופה
הוא אמור להגיע אליי יום אחד
נ.ב
בפג"ז ז"ל פרסמתי פוסט של כמה אופנועי אספנות/נדירים יחסית שהציעו לי למכירה באותה תקופה,
אני לא זוכר אם זה היית אתה או מישהו שאתה מסוכסך איתו שגרם לי להסיר את הפוסט,קניתי את אחד האופנועים ועד כמה שאני זוכר הבחור גם מכר rg ישן כלשהו,לא יודע אם 250 אבל העלת לי את הזיכרון אולי אני אוסיף עוד אחד למשפחת סוזוקי (למעט חריג אחד שיגיע עוד כמה שנים)

roNiNinja636
28-10-2015, 23:36
הנינג'ה עושה טיפול פעם ב12 מול טיפול פעם ב4 והאמינות של 4 פעימות מול 2 פעימות אני לא צריך להרחיב.

תוכל לנסוע איתו בין עירוני בנוחות לעומת ה125 שבקושי יזוז ותאנוס אותו. בקיצור. זה ליגה אחרת לגמרי. אין כאן ממש השוואה.

היי אתה באמת לא צריך כי אני יודע את זה ושוב, הנינג'ה היא זאת שמופיעה לי על הכוונת. אבל יהיה לי סיכוי להחזיק אחת רק אם יעלה לי התקציב וזה ייקח או רק אם המחירים יירדו לי לתקציב. בכל מקרה הבנתי שאני הולך לפתח סבלנות (זה בטח יעזור לי בעתיד במשהו..)

פשוט איך לומר... אפריליה זה אפריליה וזה מאוד מפתה.

mudale222
29-10-2015, 17:47
היי אתה באמת לא צריך כי אני יודע את זה ושוב, הנינג'ה היא זאת שמופיעה לי על הכוונת. אבל יהיה לי סיכוי להחזיק אחת רק אם יעלה לי התקציב וזה ייקח או רק אם המחירים יירדו לי לתקציב. בכל מקרה הבנתי שאני הולך לפתח סבלנות (זה בטח יעזור לי בעתיד במשהו..)

פשוט איך לומר... אפריליה זה אפריליה וזה מאוד מפתה.

אני אומר לך מראש, אל תיכנס לתחום אם אין לך כסף בצד. בטח אל תכנס בדוחק שכל הכסף ילך בקנייה ויהיה לך פיתוי לא לעשות ביטוח ורק תגרד שקלים כל הזמן בשביל להחזיק את מה שתקנה. במצב כזה עדיף שתקנה קטנוע 250 טוב בסגנון הxevo וזהו זה. הוא ישרת אותך נאמנה ומתישבאמת יהיה לך כסף תקנה אופנוע. תבין שכל התרסקות של שנייה וחצי מפגרת באיזה גשם ב20 קמ"ש יכולה לעלות לך כמה אלפים ואז מה תעשה?

https://www.youtube.com/watch?v=rLqEXxi7zJ8

roNiNinja636
29-10-2015, 18:24
אני אומר לך מראש, אל תיכנס לתחום אם אין לך כסף בצד. בטח אל תכנס בדוחק שכל הכסף ילך בקנייה ויהיה לך פיתוי לא לעשות ביטוח ורק תגרד שקלים כל הזמן בשביל להחזיק את מה שתקנה. במצב כזה עדיף שתקנה קטנוע 250 טוב בסגנון הxevo וזהו זה. הוא ישרת אותך נאמנה ומתישבאמת יהיה לך כסף תקנה אופנוע. תבין שכל התרסקות של שנייה וחצי מפגרת באיזה גשם ב20 קמ"ש יכולה לעלות לך כמה אלפים ואז מה תעשה?

https://www.youtube.com/watch?v=rLqEXxi7zJ8

ביטוח יהיה לי ובנתיים גם כסף סמלי בצד.
ואני בחיים לא ארכב על קטנוע.

JohnnyDee
29-10-2015, 18:28
תשמע עלות תועלת כנראה שcbr250 יהיה יותר טוב מהאפריליה והנינג'ה.
וכמו שמודלה רשם כשקונים אופנוע ספורט ומחליקים לא בוכים על הפיירינג, משלמים עליו.
אתה תמיד יכול להתחיל עם דו"ש או אופנוע אנדורו, גם ככה לא רואים את השריטות מתחת לבוץ.
למה להתחיל לרכב על ספורט, כשאתה יודע שהאופנוע הבא יהיה איזה cbr600.
עדיף שתתחיל לרכב בשטח, מקסימום תקנה 450 רוצעחת.

roNiNinja636
29-10-2015, 18:54
חוץ מהאפריליה אף אופנוע עד 300 סמ"ק הוא לא באמת אופנוע ספורט. הפירינג יקר ואני כן לוקח את זה בחשבון.
קשה לי לראות את עצמי עם 6מאותים בשנים הקרובות ובגלל זה אני רוצה רק אופנוע עד 250 שיהיה אצלי כמה שנים טובות ואני באמת אוכל ליהנות ממנו.
תודה אני מעריך מאוד את העזרה שלכם, כשהדברים יתקדמו אצלי או לא יודע מה אני אתייעץ אתכם שוב.
תודה!

JohnnyDee
29-10-2015, 19:33
דווקא הנינג'ה הקטן והrs מכתיבים תנוחת ספורט קשה, גם r125,r3.
היוסאנג מוגזם לגמרי בתנוחה, והcbr ניטרלי זקוף במקצת.

roNiNinja636
29-10-2015, 20:26
דווקא הנינג'ה הקטן והrs מכתיבים תנוחת ספורט קשה, גם r125,r3.
היוסאנג מוגזם לגמרי בתנוחה, והcbr ניטרלי זקוף במקצת.

שוב, אם הוא נכנס לי בתקציב אני לא פוסל גם אותו. הבעיה שהוא לא.. לפחות בנתיים.

JohnnyDee
29-10-2015, 20:30
מה עם יוסאנג gt250r?
Yzf125r?
Rs125?
כל אלה בתקציב ומקציבים תנוחת ספורט קיצונית.

mudale222
29-10-2015, 21:54
מחזק על הcbr. ביחס עלות תועלת הוא מנצח את הנינג'ה (לפחות בזמנו, לא יודע כמה הם עולים היום).

JohnnyDee
29-10-2015, 21:56
בטח ועוד טיפול כל 12,000.