התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שחיקת צמיגים הפוכה?

אברי
28-10-2015, 11:59
בוקר! לפני שלוש ומשהו חודשים החלפתי סט צמיגים. פירלי סקורפיון טרייל. מאז עברו כמעט 14 אלף קילומטר. (כן כן כמעט ולא נוסע אני יודע)
הצמיג האחורי נראה עדיין טוב, יש עדיין המון בשר.
הקדמי לעומת זאת לקראת סוף החיים שלו משום מה. מראה ממש עייף. נשארו לו כמה מ''מ בודדים עד שאצטרך להחליף.
בדרך כלל זה אמור להיות הפוך והשחיקה צריכה להיות מוגברת באחורית לא בקדמית.
מה קורה פה?

אסף זומר
28-10-2015, 13:17
באיזה אופנוע מדובר?

אברי
28-10-2015, 13:43
ורדרו 125..

אסף זומר
28-10-2015, 13:52
יכול להיווצר ממגוון סיבות - תלוי בסוג השחיקה. יתכן שלחץ אויר לא תקין גרם לבלאי מואץ הקדמי.
צמיג אחורי עובד תחת יותר עומס באופנועים גדולים וחזקים שמין הסתם גם יהיו כבדים יותר ויפעילו עומסים של תאוצות וחום שנוצר מרכיבה במהירות גבוהה.
במקרה שלך העומסים שהאחורי צריך להתמודד איתם לא שונים במיוחד מאלו של הקדמי.

moshmosh
28-10-2015, 14:22
יש לאופנוע שלך הנעה קדמית :cool:

2 הצמיגים מאותו דגם?

אברי
28-10-2015, 15:28
את שניהם הרכבתי באותו היום. שניהם מנופחים באוץו הלחץ לפי היצרן

budahh767
28-10-2015, 16:35
תישען אחורה...

מקרה מוזר ביותר

אברי
28-10-2015, 16:37
אולי זה בגלל כל הסטופי שאני לא עושה

Tribalmistyc2
28-10-2015, 16:42
יכול להיווצר ממגוון סיבות - תלוי בסוג השחיקה. יתכן שלחץ אויר לא תקין גרם לבלאי מואץ הקדמי.
צמיג אחורי עובד תחת יותר עומס באופנועים גדולים וחזקים שמין הסתם גם יהיו כבדים יותר ויפעילו עומסים של תאוצות וחום שנוצר מרכיבה במהירות גבוהה.
במקרה שלך העומסים שהאחורי צריך להתמודד איתם לא שונים במיוחד מאלו של הקדמי.

גם כשמדובר בטייפון 50 סמ"ק הצמיג אחורי עובד יותר קשה אין קשר לנפח ולמשקל באופן ישיר אלא לגלגל שדוחף אותך.

JohnnyDee
28-10-2015, 17:09
מוזר והזוי.
גם בטייפון וגם באפריליה שלי אני נאלץ להחליף רק אחורי, הקדמי תמיד עם מספיק בשר ומוחלף רק בשל גחמה והנחה לסט צמיגים.

אסף זומר
28-10-2015, 18:31
גם כשמדובר בטייפון 50 סמ"ק הצמיג אחורי עובד יותר קשה אין קשר לנפח ולמשקל באופן ישיר אלא לגלגל שדוחף אותך.

באופן עקרוני אתה צודק לגבי כך שצמיג אחורי עובד קשה יותר, אבל טועה בכך שאין קשר לנפח ומשקל.
אופנוע חזק יותר מפעיל יותר עומס על הגלגל הדוחף. יש גם השפעות של אופי המנוע (למשל הבדלים בין סינגלים, וי טווין'ס, 4il וכו'), המשקל (וחלוקת המשקל) וכו'.
יש סיבה למה יצרני צמיגים מייצרים גרסאות של צמיגי תיור למשל, שמתאימות לאופנועים גדולים במיוחד.

הטעות אולי הייתה בניסוח בכך "שהעומסים לא שונים במיוחד" - הכוונה הייתה שבאופנוע קטן העומסים שמופעלים על האחורי לא כאלה גדולים והבלאי לא יהיה הרבה יותר מהיר בצמיג האחורי ביחס לקדמי.

strelok89
28-10-2015, 19:33
באופן עקרוני אתה צודק לגבי כך שצמיג אחורי עובד קשה יותר, אבל טועה בכך שאין קשר לנפח ומשקל.
אופנוע חזק יותר מפעיל יותר עומס על הגלגל הדוחף. יש גם השפעות של אופי המנוע (למשל הבדלים בין סינגלים, וי טווין'ס, 4il וכו'), המשקל (וחלוקת המשקל) וכו'.
יש סיבה למה יצרני צמיגים מייצרים גרסאות של צמיגי תיור למשל, שמתאימות לאופנועים גדולים במיוחד.

הטעות אולי הייתה בניסוח בכך "שהעומסים לא שונים במיוחד" - הכוונה הייתה שבאופנוע קטן העומסים שמופעלים על האחורי לא כאלה גדולים והבלאי לא יהיה הרבה יותר מהיר בצמיג האחורי ביחס לקדמי.

בגלל שאופנוע כבד וחזק מפעיל עומסים שונים גם הצמיג שלו מדגם שידע לשאת את העומסים והחיים של צמיגים דווקא באופנועים כבדים לפעמים גבוה מבאופנועים קלים.

לשאלה של פותח שרשור אני משער שזה כי אתה רוכב הרבה באזור הרהרי , גם אצלי הקידמי נשחק מהר מאוד ובעיקר בצדדים והאמצע בסדר גמור

דינגו
28-10-2015, 20:11
הוא לא שאל על אמצע צמיג מול הצדדים אלא על שחיקה מלאה של הקדמי כשהצמיג האחורי עדיין לא.

strelok89
29-10-2015, 21:17
הוא לא שאל על אמצע צמיג מול הצדדים אלא על שחיקה מלאה של הקדמי כשהצמיג האחורי עדיין לא.

נכון זה מה שקורה לי גם . בגדול זה הולך 2 אחורה על 1 קדימה אצלי זה שניהם יחד ולפעמים קדימה אפילו לפני האחורה.

אם אני רוכב רק עבודה בית. אם אני נוסע לבקר משפחה במרכז אז האחורי נגמר מהר מאוד

אברי
31-10-2015, 11:43
בגדול סטרלוק צודק.
אני מבלה הרבה מהזמן שלי על הצד ובעליות או ירידות.
ואני מניח, שגם לנטיה שלי לא להשתמש בבלם האחורי אלא רק בקדמי יש משקל בכל העסק.

Jonathan
31-10-2015, 12:09
שחיקה של גלגל קדמי לפני אחורי מעידה על עומס עליו
במסלול זה חלק טבעי של בלימות חזקות ממהירות גבוהה
בכביש הציבורי מכיון שמעטות הפעמים שאתה בולם עד האייפקס או לא משאיר כמעט רזרבה במהירות של שיא פניה העומס על הקידמי צריך להיות נמוך מאחורי כי גם האחורי נושא עומס של תאוצה פניה שהם לא פחות קלים.

שאלה:
השחיקה במרכז או בצד?

אברי
31-10-2015, 12:36
בצדדים יותר משמעותית. אבל קיימת שחיקה לאורך כל ההיקף

strelok89
31-10-2015, 13:09
גונתן לא רק במסלול הקידמי תחת עומס. אצלי הרכיבות בית - עבודה זה רמת הגולן - קריית שמונה דרך גדות והכביש המפותל עם הרבה עליות וירידות .
אצלי הקידמי נשחק בעיקר בצדדים ולפני האחורי

אם אני רוכב קריית שמונה מרכז שזה הרבה מנהלתי רגוע האחורי נשחק לפני הקידמי.

עכשיו אם אני זוכר נכון איברי גר בחיפה וכל היום עולה את העליות לאוניברסיטה מנשק וחזרה. אם כך זה די הגיוני כי זה דומה לעליות וירידות שלי שדורשות הרבה בלימה ומאט תאוצה חזקה

אברי
31-10-2015, 17:24
גונתן לא רק במסלול הקידמי תחת עומס. אצלי הרכיבות בית - עבודה זה רמת הגולן - קריית שמונה דרך גדות והכביש המפותל עם הרבה עליות וירידות .
אצלי הקידמי נשחק בעיקר בצדדים ולפני האחורי

אם אני רוכב קריית שמונה מרכז שזה הרבה מנהלתי רגוע האחורי נשחק לפני הקידמי.

עכשיו אם אני זוכר נכון איברי גר בחיפה וכל היום עולה את העליות לאוניברסיטה מנשק וחזרה. אם כך זה די הגיוני כי זה דומה לעליות וירידות שלי שדורשות הרבה בלימה ומאט תאוצה חזקה
עברתי לדרום אבל אופי הנסיעות לא השתנה.
מעט עירוני.הרבה יותר בין עירוני. המוווון עליות וירידות.

NadavK
31-10-2015, 18:55
כל זה קרה לאחרונה או שבקיץ?

Jonathan
31-10-2015, 22:13
אני מניח ששינוי גובה בשילוב בלימות באמת יגרמו לכזאת שחיקה.
מוזר ממש כמו מירוצי gp

אברי
01-11-2015, 00:57
כל זה קרה לאחרונה או שבקיץ?
הצמיגים שבוע הבא ארבע חודש על הכלי...

הפלג הצפוני
01-11-2015, 21:13
אמרת בעצמך את הסיבות.
רק לא הפנמת את המשמעות.
אתה רוכב באיזור הררי שזה אומר פיתולים אין סוף,אתה בולם רק עם הקידמי [האחורי לא ליופי,תבלום איתו גם].