מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : בחירת קסדה

inonsh
05-11-2015, 17:06
אני יודע שהנושא הזה מאוס מאד, אני פשוט לא מצליח לבצע חיפוש בפורום וכל השרשורים שקראתי ב-Fullgaz בזמנו נעלמו.

אני קונה קסדה ל-R6 שיגיע אליי בקרוב. יש לי אופציה לקנות בחנות של מטרו ולקבל הנחה (מותגי Shark ו-XLite).
אני זוכר שקראתי בזמנו מאמר ארוך שמסביר ש'מבחני הריסוק' של המותגים כיום הם לא רלוונטים בכלל, והאינטרסים שם לא בהכרח לטובת בטחון הרוכב.

מוכן להשקיע סכום מכובד בקסדה, רוצה לשמוע המלצות וחוות דעת, גם על המותגים של מטרו וגם על מותגים אחרים.
לינקים לשרשורים \ כתבות \ מחקרים לבחירת קסדה יתקבלו בברכה :)

nihrider
05-11-2015, 20:28
יש לי קסדת שארק שעלתה לא מעט אבל לא בטווח מחירים של הקסדות פרמיום.
הבדל אחד גדול שאני רואה בינה לבין אראי למיניהן הוא המשקל. שלי כבדה יחסית אליהן.
הבדל נוסף הוא זרימת אוויר
עוד הבדל, איכות הפלסטיקה של המתגים של האוורור ושל המשקף שמש

האם שווה עוד 2000 שקל? קשה להגיד.
כנראה שלא.
אבל זה ההבדל בגדול.

הבדל שאין לי איך לבדוק הוא מה קורה כשדופקים את הראש בגדר הפרדה במהירות גבוהה.

מצמץ
05-11-2015, 21:50
Buy Shoei - not a toy
Tm ;)

Amitay
05-11-2015, 22:19
לפני כמה שבועות הייתי אותה התלבטות, הקסדה עם התמורה הכי גבוהה למחיר לפי דעתי היא Shoei Qwest קסדה ממש קלה בעלות של 1590(מבצעים) לפני כשנה עלתה 2500. לא הלכתי על האופציה הזאתי בסןף כי חיפשתי גם קסדה עם ״פוזה״ קצת יותר צעירה וקניתי AGV-k3 SV שמשלמים עליה לפי דעתי הרבה על המותג.

Mמהר
06-11-2015, 00:39
Xlite 802r תמורה טובה למחיר (2500) שקטה נוחה קלה

Zurs
06-11-2015, 10:10

בכלבוטקס?

inonsh
06-11-2015, 22:34
תודה רבה
נראה לי שבהתחשב בסכום שהשקעתי באופנוע, יהיה קצת מצחיק לחסוך בקסדה, וכנראה אלך לכיוון המותגים היותר איכותיים כדוגמת שואי ואראי.

ראיתי בפורום שהמליצו על ad מוטור ספורט וכלבוטקס, יש הסתייגויות?

Mמהר
06-11-2015, 22:56
בכלבוטקס?

חיובי

Biker boyz
07-11-2015, 02:10
אין הסתייגויות בכלל משתי החניות הנ״ל,אולם ממליץ לך, אם אתה כבר באיזור המשולש בתל אביב,ממש קרוב לכולבטקס נמצאים אופנוסנטר. שם תוכל למצוא גם agv ואם תרד יותר למטה ואחרי שתחצה את המעבר חצייה ותפנה שמאלה אתה תמצא גם את אופונעית.
ממליץ לך, קודם כל לעבור בארבעת החניות האלה, להסגר על החברה שאתה רוצה קודם כל מבין ה5-6 המובילות שיש ואז להסגר על הדגם שאתה רוצה, שיתאים לצורת ראש שלך ולאופנוע שלך. מחיר, כולם פחות או יותר יעשו לך את אותה הנחה על הקסדה, אז זה לא מה שאמור להיות הבעייה שלך. הבעייה היחידה שהחנויות הנ״ל, לא מחזיקות את כל סוגי החברות אצלהם. לכן ממליץ לך, לעבור אצל כולם לפני שאתה קונה.

א הזקן
07-11-2015, 10:41
אין הסתייגויות בכלל משתי החניות הנ״ל,אולם ממליץ לך, אם אתה כבר באיזור המשולש בתל אביב,ממש קרוב לכולבטקס נמצאים אופנוסנטר. שם תוכל למצוא גם agv ואם תרד יותר למטה ואחרי שתחצה את המעבר חצייה ותפנה שמאלה אתה תמצא גם את אופונעית.
ממליץ לך, קודם כל לעבור בארבעת החניות האלה, להסגר על החברה שאתה רוצה קודם כל מבין ה5-6 המובילות שיש ואז להסגר על הדגם שאתה רוצה, שיתאים לצורת ראש שלך ולאופנוע שלך. מחיר, כולם פחות או יותר יעשו לך את אותה הנחה על הקסדה, אז זה לא מה שאמור להיות הבעייה שלך. הבעייה היחידה שהחנויות הנ״ל, לא מחזיקות את כל סוגי החברות אצלהם. לכן ממליץ לך, לעבור אצל כולם לפני שאתה קונה.

הכי נכון. יש הרבה קסדות טובות אבל יש הרבה פחות שיושבות לך טוב על הראש. הרבה יותר חשוב ממדבקת השם על הקסדה (כולן עומדות בתקן) זה איך היא מתאימה לצורת הראש שלך ואיך אתה מרגיש אתה (איך יושבים הריפודים, האם המשקל שאתה מרגיש בסדר וכו'). הפרמטרים הבאים הם עניין של עדיפות אישית וגם תלויים בסגנון רכיבה ובכלי, לדוגמה, שקט ואוורור. רק אחרי שתמצא את הקסדה שהכי מתאימה לך תבדוק מי היצרן.

הקסדה הקודמת שלי הייתה אראי vector-2. אחת הקסדות הכי טובות אם לא הכי טובה מאלו שהיו לי. כשקניתי אותה היו בחנות קסדות יותר יקרות (של אראי ושל חברות אחרות) אבל זו הכי התאימה לי, הרבה יותר מהשואי (נדמה לי X-11 או X-12, שגם נקראת X-spirit אן X-light אם אני לא טועה) שהייתה יותר יקרה ונחשבה ליותר טובה.

Mמהר
07-11-2015, 14:20

לא נהוג לכלך באופנועית על כל מה שלא נמכר בחנות שלהם?

Biker boyz
07-11-2015, 15:25
לגבי אופונעית, אני מסכים עם הנאמר עליהם. אחרי שחבר שקנה אופנוע מהונדה וקנה חצי מהציוד אצלהם בגלל ההנחה שהוא קיבל מקניית האופנוע,אני זה שעזר לו לקנות את כל הציוד ופעם ראשונה הייתי במקום ויכול להגיד שהתאכזבתי מרמת השירות הכללית,אולם במקרים מסיומים, עקב כך שהם מחזיקים בכמעט כל סוגי הקסדות כולל שואי שאיי דיי לא מחזיקים ואני כמעט בטוח ב99 אחוז שגם כלובטקס ובטח לא אופנוסנטר מחזיקים בהם. אז לפעמים צריך להוציא מהרע את הטוב.
אז פות״ש תעשה סיבוב תמדוד,תתלהב ותסגר על החברה והדגם, שיהיה לך הכי טוב לראש שלך. צריך לזכור קסדה יקרה שאתה קונה, זאת קסדה לשימוש של מינימום שנתיים אז שלא תתחרט אחר כך.

Tartaruga
07-11-2015, 17:07
יש לי qwest rf1100 של שואי, וcorsa של agv.
שני הדגמים של שואי שציינתי יתאימו פחות לr6, הqwest במיוחד.
הקורסה קסדה מעולה, אירודינמית קלה ומאוורות מאוד. ומאפשרת נסיעה נוחה גם במהירויות גבוהות על הנייקד שלי.
הייתי לוקח אותה בחשבון.

338cal.
07-11-2015, 17:07
+1
רכשתי אותה לפני כמה ימים. קסדה ראשונה. קלת משקל, לא מרעישה, מאוד מאווררת ונוחה ביותר.
ממליץ מאוד. נהנה ממנה מכל רגע.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

inonsh
07-11-2015, 20:50
יש קצת בעייתיות בהצעות שלכם של "לבדוק מה נח בחנות", משתי סיבות :
א. אני לא חושב שמה שיהיה לי נח על הכורסא באופנועית יהיה בהכרח נח בקצה הסל"ד במהירויות גבוהות
ב. כמובן שנח זה חשוב, אבל קסדה בסופו של דבר באה להגן עלייך. זה שיקול משמעותי, אבל אם אני אדע שקסדה שנוחה לי ב100% פחות בטוחה מקסדה שנוחה לי ב85%, אני ללא ספק אבחר בשניה

ולכן אני שואל כאן בפורום, כדי לקבל מושג על התמודדות הקסדות במהירויות גבוהות, ובתקווה גם לינקים למחקרים בנושא בטיחות קסדות (או סתם הודעה מפורטת ממישהו מבין בתחום)

א הזקן
07-11-2015, 21:39
א. אני לא חושב שמה שיהיה לי נח על הכורסא באופנועית יהיה בהכרח נח בקצה הסל"ד במהירויות גבוהות

מה שבטוח הוא שמה שלא יהיה לך נוח על הכורסה גם לא יהיה לך נוח על האופנוע.
תבחר 2-3 קסדות שהכי נוחות לך וצא לרכיבת מבחן.

ב. כמובן שנח זה חשוב, אבל קסדה בסופו של דבר באה להגן עלייך. זה שיקול משמעותי, אבל אם אני אדע שקסדה שנוחה לי ב100% פחות בטוחה מקסדה שנוחה לי ב85%, אני ללא ספק אבחר בשניה

יש תוצאות שונות למבחני ריסוק שונים המדמים תנאים שונים. מכיוון שאתה לא יודע לאילו תנאים בדיוק אתה עלול (חס וחלילה) להיקלע, אני חושב שמה שכתבת לא ניתן לדעת באמת. מעבר לכך, בעיקרון קסדה נוחה שיושבת לך טוב על הראש היא בטיחותית יותר מקסדה שיושבת פחות טוב ולא נוחה - אפילו אם במבחן מסוים קבלה ציון טוב יותר - כי חלק מההגנה מותנה בישיבה אופטימלית וכי יותר מתשומת הלב שלך מופנית לרכיבה במקום לאיך להסתדר עם הסיר הזה על הראש.

ולכן אני שואל כאן בפורום, כדי לקבל מושג על התמודדות הקסדות במהירויות גבוהות, ובתקווה גם לינקים למחקרים בנושא בטיחות קסדות (או סתם הודעה מפורטת ממישהו מבין בתחום)

אתה תקבל חוות דעת של אנשים לפי הניסיון שלהם, מה שיש לו רלבנטיות מוגבלת לך.

inonsh
07-11-2015, 21:49
מה שבטוח הוא שמה שלא יהיה לך נוח על הכורסה גם לא יהיה לך נוח על האופנוע.
תבחר 2-3 קסדות שהכי נוחות לך וצא לרכיבת מבחן.

יש תוצאות שונות למבחני ריסוק שונים המדמים תנאים שונים. מכיוון שאתה לא יודע לאילו תנאים בדיוק אתה עלול (חס וחלילה) להיקלע, אני חושב שמה שכתבת לא ניתן לדעת באמת. מעבר לכך, בעיקרון קסדה נוחה שיושבת לך טוב על הראש היא בטיחותית יותר מקסדה שיושבת פחות טוב ולא נוחה - אפילו אם במבחן מסוים קבלה ציון טוב יותר - כי חלק מההגנה מותנה בישיבה אופטימלית וכי יותר מתשומת הלב שלך מופנית לרכיבה במקום לאיך להסתדר עם הסיר הזה על הראש.

אתה תקבל חוות דעת של אנשים לפי הניסיון שלהם, מה שיש לו רלבנטיות מוגבלת לך.

האם זה מקובל לבקש נסיעת מבחן ?
בנוגע לעניין הבטיחות מול הנוחות - אני מאמין שיש פה עניין של טרייד אוף בין בטיחות לנוחות, ולא בכל המקרים הנוחות תנצח. כמובן שקסדה חייבת להיות נוחה, אבל יש הרבה רמות של נוחות ומעל סף מסוים אתה יכול לרכב איתה בסבבה ולהתרגל אליה.
ואני זוכר שקראתי בעבר מחקר שפרסמו בפולגז והראה שברוב התאונות מספר הפגיעות בקסדה וצורת הפגיעה, הן די זהות. אני באמת לא מומחה גדול, אבל הייתי שמח לקבל חוות דעת ממישהו שבאמת מבין בעסק, או כתבה רצינית כדי להחכים קצת בנוגע לבטיחות הקסדה ולא סתם להשקיע בה כמה אלפי שקלים כי היא של חברה מוכרת

Zurs
07-11-2015, 22:51

מפתיע אותי שהיה לך נוח על הכורסא באופנועית, מהרגע שנכנסתי הסתנוורתי מהשירות הנורא ויצאתי בריצה. וזה עוד אחרי שקיבלתי 30% הנחה מהונדה.

Biker boyz
07-11-2015, 23:25
פות"ש אז עזוב שטויות תקנה שוברט,תשלם 5 אלף שקל היא הקסדה הכי ממוגנת שיש שאני מכיר בסקלה. מניסיון מר של חבר טוב שעבר שתי תאונות עם הקסדה הזאת ופעמיים ניצל בנס שלמרות שהקסדה חטפה מכות הראש שלו נשאר שלם חוץ מזעזוע מוח וכמובן עצמות שבורות ומגוונות, החיסרון שלה שהיא לא מאווררות ובחודשי הקיץ החמים אתה תתבשל בפנים.
אישית אני רוכב עם ראפה 10 והיא עונה לי על כל הצרכים שלי כבר כמעט שנתיים,פתחי אוורור מעולים, לא רועשת, ריפודים נוחים ופריקים שגם כעבור שלוש כביסות עדין כמו חדשים, אולם בקרוב אצטרך להחליף אותה ואני לוטש עיניים לאראי rx7 או לשואי קוואסט.
ופות"ש לא משנה למי תפנה אף אחד לא יוכל לעזור לך כמו שאתה מצפה, עקב כך שכל החברות הגדולות יענו על הצרכים שלך בצורה הכי טובה, השאלה היחידה מה יהיה לך נוח יותר על הראש, לי למשל קסדות agv וחלק מהדגמים של arai שמדדתי לא ישבו לי טוב על הראש ולכן לא שקלתי אותם אפילו, לא מכיר בנאדם שפוי ברגע שהקסדה אמורה להיות על הראש שלך מספר שעות טובות לפעמיים ביום יהיה מוכן להיות עם קסדה שלא נוחה לו.

inonsh
13-11-2015, 16:44
עשיתי היום סיבוב בAD, כלבוטקס אופנועית ואופנוסנטר.
הכי טובה הרגישה לי הXlite 802r. למישהו יש נסיון איתה ברכיבה במהירויות גבוהות ? או משהו להגיד לטובת ה-RX7 (שהרגישה לי סבבה)?

ולא יצא לי להסתכל על שואי, באיזה חנות מומלץ לקנות את המותג ??

Zurs
13-11-2015, 17:07
הגבתי באשכול לפני כמה זמן, שאלתי לגבי ה- xlite x802r. אני יכול לומר כבר שקניתי אותה ואני מרוצה ממנה מאוד, ויש עליה גם מבצע עכשיו אז אני ממליץ לך לבדוק.
לי באופן אישי היא מתיישבת מעולה על הראש, מאוד נוחה ומאוד מרוצה ממנה, גם במהירויות גבוהות.

קסדות שואי יש באבזריון.

inonsh
13-11-2015, 19:53
הגבתי באשכול לפני כמה זמן, שאלתי לגבי ה- xlite x802r. אני יכול לומר כבר שקניתי אותה ואני מרוצה ממנה מאוד, ויש עליה גם מבצע עכשיו אז אני ממליץ לך לבדוק.
לי באופן אישי היא מתיישבת מעולה על הראש, מאוד נוחה ומאוד מרוצה ממנה, גם במהירויות גבוהות.

קסדות שואי יש באבזריון.

על מה אתה רוכב אם מותר לי לשאול ?

JohnnyDee
13-11-2015, 20:21
שאלתי חבר על z1000
חפש שוברט.

Zurs
13-11-2015, 20:27
על מה אתה רוכב אם מותר לי לשאול ?

cbr300
לא יודע לומר לך איך היא ב- 200+ חצילים מאחר ואתה עם R6, אבל מעל 100 עד כמה שאפשר עם 300 סמ"ק היא מרגישה לי סבבה.

inonsh
14-11-2015, 18:32
טוב, אחרי העמקה בסופ"ש
(אם מישהו מעוניין, האתרים 'billyscrashhelmets' ו'revzilla' מספקים הרבה מידע)
החלטתי להוריד את ה-AGV Pista מהפרק בגלל שהיא יקרה מאד ורועש בה מאד.
נשארתי עם 3 אופציות :
ARAI RX7-GP, X-Lite 802R, Shoei NXR
אמצא יום השבוע למדוד את השואי ואז נבחר ..

Tartaruga
14-11-2015, 18:51
הפיסטה רועשת בגלל שאין אפשרות לסגור את פתחי האיורור.
יש דגם כמעט זהה, כמו שרשמתי, corsa.
ההבדל הוא שהקסדה אינה מקרבון בלבד, אבל יש לה אפשרות לסגור את הפתחי איורור, מעבר לזה היא זהה.

inonsh
14-11-2015, 21:14
הפיסטה רועשת בגלל שאין אפשרות לסגור את פתחי האיורור.
יש דגם כמעט זהה, כמו שרשמתי, corsa.
ההבדל הוא שהקסדה אינה מקרבון בלבד, אבל יש לה אפשרות לסגור את הפתחי איורור, מעבר לזה היא זהה.

גם ה-Corsa קיבלה ציונים רעים מבחינת רעש (2 כוכבים בbillyscrashhelmets, ובהרבה ביקורות של קונים)
מעבר לזה אצטרך להקריב למענה עוד כמה אדומים לעומת שאר הקסדות, ואני לא רואה סיבה ממשית לעשות את זה

Tartaruga
15-11-2015, 00:40
ראיתי את הביקורת בbilly, אבל למען האמת היא הרבה יותר שקטה מהrf1100 שיש לי לכן נשמע לי די מוזר.
אני הייתי בברצלונה והתלבטתי בין ה802r קארבון לקורסה, בסוף בגלל הצביעה הלכתי על הקורסה. מבסוט עד הגג.

בנוגע להתלבטות שלך, השואי היא לא קסדת סופר ספורט, אז אני לא יכול להשוות אותה לשנים האחרות. עתידה לצאת לשואי (או שכבר יצאה) מחליפה לspirit 2.
בין האראי לxlite, הייתי הולך על האראי. שמעתי עליה רק דברים טובים, מבין השלושה שציינת הייתי הולך עליה.
על הxlite פגשתי כמה שהיו מרוצים וכמה שלא. אחד ממש ציין אותה לרעה מבחינת הבלאי המהיר של הריפודים והפתחי איורור שאבדו צבע.

inonsh
15-11-2015, 09:44
ראיתי את הביקורת בbilly, אבל למען האמת היא הרבה יותר שקטה מהrf1100 שיש לי לכן נשמע לי די מוזר.
אני הייתי בברצלונה והתלבטתי בין ה802r קארבון לקורסה, בסוף בגלל הצביעה הלכתי על הקורסה. מבסוט עד הגג.

בנוגע להתלבטות שלך, השואי היא לא קסדת סופר ספורט, אז אני לא יכול להשוות אותה לשנים האחרות. עתידה לצאת לשואי (או שכבר יצאה) מחליפה לspirit 2.
בין האראי לxlite, הייתי הולך על האראי. שמעתי עליה רק דברים טובים, מבין השלושה שציינת הייתי הולך עליה.
על הxlite פגשתי כמה שהיו מרוצים וכמה שלא. אחד ממש ציין אותה לרעה מבחינת הבלאי המהיר של הריפודים והפתחי איורור שאבדו צבע.
תודה :) רשמתי לעצמי

Yigal
15-11-2015, 11:19
אתה יכול ללכת על הnxr , כי אין באמת מסלול בישראל ... והיא תהיה לך נוחה ביום יום , היא גם מוגדרת כקסדה ספורטיבית לאלו שרוצים פעם ב' להגיע למסלול (במדינות מתוקנות)

guyg
15-11-2015, 21:34
אני יכול להגיד לך שרכבתי בעבר עם מספר קסדות. חלקן מעולות חלקן בסדר ( x-lite, nolan, airoh, ls2, mt, icon )היום אני רוכב עם קסדת caberg שעלתה לי 650 שח היא יושבת לי על הראש בצורה מושלמת. אגב יש לה 5 כוכבי בטיחות מבחן שארפ ( כמה זה נכון לא יודע) והיא עם משקף שמש פנימי. נכון היא לא הכי קלה ולא הכי מאווררת ואין לה פוזה של shoei ושאר קסדות פרימיום אבל היא עושה תעבודה. הכל תלוי מה אתה רוצה מהקסדה. יש המון ממליצים על hjc rhapa 10. אני לא ניסיתע עדיין.
מה שכן אני יכול להמליץ הכי הרבה מכל הקסדות שחבשתי על x lite קסדה מעולה.

JohnnyDee
15-11-2015, 21:47
אני התחברתי למותג סקורפיון.
שום בעיות של פתחי איורור נופלים כמו שהיו בls2 או בקסדות אחרות.

inonsh
15-11-2015, 23:35
אני יכול להגיד לך שרכבתי בעבר עם מספר קסדות. חלקן מעולות חלקן בסדר ( x-lite, nolan, airoh, ls2, mt, icon )היום אני רוכב עם קסדת caberg שעלתה לי 650 שח היא יושבת לי על הראש בצורה מושלמת. אגב יש לה 5 כוכבי בטיחות מבחן שארפ ( כמה זה נכון לא יודע) והיא עם משקף שמש פנימי. נכון היא לא הכי קלה ולא הכי מאווררת ואין לה פוזה של shoei ושאר קסדות פרימיום אבל היא עושה תעבודה. הכל תלוי מה אתה רוצה מהקסדה. יש המון ממליצים על hjc rhapa 10. אני לא ניסיתע עדיין.
מה שכן אני יכול להמליץ הכי הרבה מכל הקסדות שחבשתי על x lite קסדה מעולה.

אני מחפש קסדה שתשמור על המוח שלי בצורה הטובה ביותר, ותהיה נוחה :)
למישהו יש מה להגיד על שוברט sr1?

JohnnyDee
16-11-2015, 01:03
שוברט זה שוברט.

diesel
17-11-2015, 23:26
כבר תקופה מעוניין בקסדה חדשה ועקבתי אחרי השרשור הזה בקפדנות. לאחר קריאת סקירות וכולי, קניתי היום Shoei Q-West במחיר מציאה, 1450 שקל למזומן (יחידה אחרונה).
עוד לא הספקתי לרכב מספיק להתרשמות, אך נראית סולידית ומהודקת, עושה רושם שמדובר בקסדה איכותית ביותר. בקרוב סקירה.

misha
18-11-2015, 19:33
אני כבר כמעט שנה אם NXR, עד עכשיו אני מאד מרוצה מהקסדה.
הקסדה יחסית קלה ויושבת מאד נוח על הראש, הבד הפנימי נעים ולא מציק,שקטה מאד ואני רוכב על נייקד( gsr-750).
על אופנוע ספורט היא תהיה מצויינת.

inonsh
27-11-2015, 20:50
עדכון :
אחרי שהשקעתי בכל העסק כ-10 שעות נטו של מדידות, קריאה באינטרנט ושיחות עם אנשים אקראיים, בחרתי ב-Shoei NXR בגלל :
א. לפי מבחנים באתרים מחו"ל קיבלה ציונים טובים, הן מבחינת פרמטרים של נוחות (לדוגמת רעש) והן מבחינת בטיחות.
ב. זו קסדה ספורטיבית, אך לא יותר מדי. לא צריך לשכוח שרוב הרכיבות הן יום-יומיות ולא על מסלול, ולכן החלטתי לרדת מקסדות דוגמת הפיסטה\X-Spirit. מדובר בטרייד אוף של כמה הקסדה תתאים לרכיבות כאסח במהירויות גובוהת, מול נוחות ברכיבות יותר שפויות.
ג. היא ישבה עליי הכי טוב :)

אז אם מישהו הגיע לפה לשרשור כי גם הוא מתלבט איזה קסדה לקנות - ואתה לא משתייך לאנשי "כולה קסדה אחשלי מה אתה משקיע בזה כלכך הרבה זמן". עצות רלוונטיות :
א. קריאה מעמיקה על כל אחת מהקסדות. נעזרתי ב'billyscrashhelmets', ביקורות גולשים בrevzilla ובסרטוני ביקורת של revzilla
ב. לא תמיד הכי נח זה הכי טוב. קסדה צריכה להיות נוחה אבל גם בטוחה. גם לשים בנדנה על הראש זה נח. אני סומך יותר על קסדת דגל של Shoei מאשר קסדת LS2 שאתה מקבל ב20% הנחה בקניית שוקו וקורנפלקס, גם אם היא יותר נוחה (לא לשכוח שאחרי מעוף קצר באוויר, סביר להניח שהקסדה היא בין הדברים הראשונים שיפגשו עם האספלט) --כמובן שנוחות זה פרמטר חשוב מאד, אבל לא היחיד שקובע--
ג. חנויות מומלצות : AD מוטור ספורט (עבור אראי, שוברט), כלבוטקס (עבור HJC, X-Lite) ואבזריון (עבור Shoei). יש חנויות קטנות בדרום ת"א לדוגמת מוטו צ'יפ שיש בהן קסדות מכל החברות (טוב למטרת מדידות)
ד. תבדקו מראש את שעות הפתיחה ואל תגיעו סתם :'(

ComanDo
28-11-2015, 17:01
אז בעצם אתה אומר גם ויאגרה וגם גלולה שמגדילה ?

inonsh
29-11-2015, 23:35
אז בעצם אתה אומר גם ויאגרה וגם גלולה שמגדילה ?

הגלולה לא עובדת, תנסה את המשאבה

Tartaruga
30-11-2015, 00:32
תתחדש בחירה מצויינת!
אבל שכחת פרט חשוב וזה תמונות!

inonsh
01-12-2015, 10:44
תתחדש בחירה מצויינת!
אבל שכחת פרט חשוב וזה תמונות!

כמובן :)http://s12.postimg.org/b470xvgqz/IMG_20151129_105736.jpg

מוטו
23-06-2017, 18:36
כמובן שעל קסדה לא מתפשרים לכן מומלץ לרכוש קסדה באיכות טובה ולא להתפשר של קסדה זולה שתתפרק בנגיעה הראשונה עם הקרקע.
כמובן שחברות כמו שואי ואראי הם בעלות מוניטין רב בתחום הקסדות והקסדות שלהם הם ברמה גבוהה מאוד.
אבל אם אתה מחפש משהו ברמה אחת פחות וגם במחיר קסדה יותר זולה אתה יכול לרכוש LS2 שהם ברמה טובה
אתה יכול לקרוא בקישור הבא קצת על LS2 ולקבל חוות דעת על הקסדה.
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/3071-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%A7%D7%A1%D7%93%D7%94/page3 (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/3071-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%A7%D7%A1%D7%93%D7%94/page3)

השושנים
23-06-2017, 19:07
הוויכוח ארוך כאורך הגלות, ויש בו הרבה חוסר ידע, אמונות תפלות, מותגים ומה שבניהם.

השיטה שלי, היא בחירת מס' קסדות מתוך האתר שארפ, שזה בעצם האתר היחידי שבוחן
הרבה קסדות במבחן זהה. (אני לא יודע כמה הוא מדויק וכמה לא, אבל עדיף לי גורם כזה
ואובייקטיבי על פני "המלצת מוכר לחוץ").

הבחירה שלי בקסדות שקיבלו את מלוא הנקודות ואין בקסדה שום סימני חולשה (הכל ירוק).

מתוך הקבוצה שבחרתי אני מודד ובודק את את אלה שמתאימות לי במבנה הראש וההרגשה,
וכמובן בתקציב.

ומתוך הנבחרות מוצא את הדיל הכי טוב שאפשר לקבל על אותן הקסדות. ככה אף אחד לא
מבלבל אותי עם קסדות אחרות "זולות" ומתמקד בדיוק בצרכים האמתיים שלי.

אני מוותר מראש על קסדה צבעונית או פופולרית מאד ובוחר בצבע אחיד שמוזיל את המחיר
אבל לא מתפשר על האיכות.

כמו בכל דבר יש מותגים ואוהדי מותגים שישבעו לך בשבע הגילולים של האימא שלהם שזה
ורק זה הדבר האמתי, אבל בסופו של יום מה שיקבע אם תזכה לרכוב גם ביום הבא, זה
השכל היישר, יכולת הרכיבה שלך והרבה מאד מזל.

stanly
24-06-2017, 03:47
אני בתהליך חיפוש אחרי הקסדה הראשונה שלי ובחנות מסויימת שמתי לב שהרבה קסדות שמיועדות למכירה תלויות על הקיר להצגה, האם זה רגיל ?
איך יודעים שהקסדה החדשה שמקבלים לא נפלה מגובה מטר\מטר וחצי בחנות ?