צפייה בגרסה מלאה : העלמות הרבה פרופילים מהפורום
אהלן, אני כבר הרבה זמן תוהה לאן נעלמו הרבה דמויות. מרגיש לי קצת ריק בפורום, הרבה אנשים שהיו משמעותיים בתרומת הידע שלהם לפורום או תרומת הציניות וכד׳. העניין קרה במעבר מפול גז לווילז, הרבה דברים למדתי בעבר מאנשים בעלי ניסיון פה וזה מעלה לי שאלה מה קרה?, מה הגורם?
צררר צררר... נשמעים קולות הצרצרים.
אני מרגיש אותו הדבר, ועצוב לי על כך.
קסדוש, אל תיקח את כל הקרדיט!
וביותר ממילה אחת - אני כמטאפורה.
אני ואני ואני ואני
קרקר נגד קרקר
איתי למה אתה לא בקבוצה של 7 ?
מה אתה לא ירושלמי?
רק תגיד לי איך להצטרף!
מה הבעיה תגיד לשבע שאתה חבר של קסד מיפו ואתה יודע לרקוד האקה
https://www.youtube.com/watch?v=pRpeEdMmmQ0
אברי עבר לדרום. אברי עובד משבע בבוקר עד שתיים בלילה. אברי עושה 25 קילומטר ביום מאחורי בארים.
אברי שוקל לרדת מהתחום.
אברי מדבר על עצמו בגוף שלישי הרבה.
torquser
14-11-2015, 12:13
זה כמו אקווריום לוקח שנים לסביבה הביולוגית להיבנות וברגע שיש זעזוע רציני, כמו מעבר לאקווריום אחר, הרבה דגים מתים.
זה כמו אקווריום לוקח שנים לסביבה הביולוגית להיבנות וברגע שיש זעזוע רציני, כמו מעבר לאקווריום אחר, הרבה דגים מתים.
אולי גם דינוזארים שנכחדו :cool:
צריך לעשות מבצע-מציל כדי לשמר את הסביבה. רעיונות מישהו?
הכי חשוב שא’ הזקן כאן!
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
וואלה מדבר. ... אפילו השוטר הטוב נעלם. { יש שוטר טוב?}
לאן נעלמו כולם.? חלקם דוגיגים." חלקם ירדו מהענף.
ושלא לדבר על פרדר שהלך לקנות סיגריות ונעלם בווילי...
עלייכום סאלם.. ולעתיד טוב יותר ראבק .
נהייה שכונה.
אז למה לקחת חלק?
Sent from my iPad using Tapatalk
" נהייה שכונה " . שאול ה. למה אתה לא חלק מהשכונה .? אדוני.
שכונה מורכבת מכל מני סוגים של אנשים . ולא רק מהסוג שלך, זה מה שמעניין בשכונה.
אתה יכול לבחור שכונת מגורים , אבל אתה לא חי לבד.
חנןJeepolog
15-11-2015, 22:58
אני לא יודע מאיפה השכונה הגיעה ולמה. אם היא הביצה או התרנגולת. ברור שהיא פחות נעימה. לי.
מה שהכי מפריע לי לכתוב זה העובדה שכל החומר שכתבתי בפולגז, נגוז בשנייה. כולל תמונות שלא שמרתי אצלי. אני יודע שמדובר גם בטעות שלי, שלא שמרתי.
אחד ההבדלים, ואולי הכי משמעותי, בין אתר אינטרנט לפייסבוק או וואטסאפ, הוא שמירת ההיסטוריה והיכולת למיין אותה ולמצוא בה דברים.
כשכתבתי בפולגז, חשבתי שאנחנו במעין חוזה, שאני כותב, ומשקיע בזה, והנהלת האתר שומרת על החומר.
האמון הזה הלך, ובמקומו נולדה רתיעה מלכתוב.
torquser
15-11-2015, 23:20
אני לא יודע מאיפה השכונה הגיעה ולמה. אם היא הביצה או התרנגולת. ברור שהיא פחות נעימה. לי.
מה שהכי מפריע לי לכתוב זה העובדה שכל החומר שכתבתי בפולגז, נגוז בשנייה. כולל תמונות שלא שמרתי אצלי. אני יודע שמדובר גם בטעות שלי, שלא שמרתי.
אחד ההבדלים, ואולי הכי משמעותי, בין אתר אינטרנט לפייסבוק או וואטסאפ, הוא שמירת ההיסטוריה והיכולת למיין אותה ולמצוא בה דברים.
כשכתבתי בפולגז, חשבתי שאנחנו במעין חוזה, שאני כותב, ומשקיע בזה, והנהלת האתר שומרת על החומר.
מסכים עם כל מילה, ובכל זאת עולם כמנהגו נוהג, לי אין אלטרנטיבה בעברית, אני לא אוהב את הפורמט של תפוז.
פסיאנסה קרידו.
nihrider
15-11-2015, 23:28
לא כזה שכונה פה
אנעיחושב שההנהלה לא התעלמה מהזעקה שהייתה בתחילת הדרך, נראה לי שלקחו לתשומת ליבם וזה מורגש באתר.
בנושא החומר של המשתמשים שהלך לאיבוד, לדעתי זה לא פחות מאסון לענף הדו"ג בישראל ומאוד חבל שלא מטפלים בזה.
יעבור עשור לפני שיהיה באינטרנט הישראלי כזה עושר של ידע בנושא הדו"ג.
חבל מאוד
הכי חשוב שא’ הזקן כאן!
+1
אגב לפולגז היתה קבוצת פייספוק ענפה מה קורה איתה?
ronen_sch
16-11-2015, 09:01
ההנהלה היום כנראה היא אדם אחד שעושה הכל, מעבר לפורום גם התכנים המקורים והחדשים באתר מצטמצמים בצורה חדה.
הכל ביחד ואם תסכול על החומר שהלך ולאנשים אין כח לכתוב מביאים את המצב למצב הנוכחי.
פול גז התפרקה כי חברייה התפרקו, כמו להקת זמר שביום אחד בהיר החליטה להתפרק.
סיבות? מכאן ועד הודעה חדשה.
פול גז הייתה אימפריה במונחים ישראליים.
אבל דבר אחד כולנו יודעים - שכולם הפסידו במערכה הזאת. הפסד גדול מאוד.
כנראה לא הבינו מה הם החזיקו ביד. חבל.
נכנס אני בפעם המי יודע כמה לפורום, מסתכל - כותרת ממש מוזרה: "העלמות הרבה פדופילים מהפורום".
לא מבין איך זה עדיין לא באוף.
כנראה שבאמת נעלמו.
Jonathan
16-11-2015, 11:55
מעניין הניק נראה מוכר מפורום אחר.
בכל מקרה לא מסכים איתך.
רוב השירשור הזה מרגיש כמו התבכיינות אחת גדולה.
פג''ז נסגר בעקבות טראומה משמעותית ברמת הבעלות על האתר - אין מה לעשות (וגם אני מצטער על שירשורים שאבדו).
יכול לקרות בכל אתר אינטרנט.
היתרון הגדול שאפשר להתחיל לקשקש מחדש - ובעצם זאת מהותו של כל פורום אינטרנטי, היכולת להיות חלק מקהילה חיה לקבל תשובות והתיחסות של ניקים ביטים ודם.
Jonathan
16-11-2015, 11:59
נכנס אני בפעם המי יודע כמה לפורום, מסתכל - כותרת ממש מוזרה: "העלמות הרבה פדופילים מהפורום".
לא מבין איך זה עדיין לא באוף.
כנראה שבאמת נעלמו.
ואני לא מבין איך שירשור האופנוע חלומות באוף עדיין לא עבר לראשי - הגם המנהלים נעלמו?
חנן אני מבין את הרתיעה מלכתוב שוב ואת התסכול מאיבוד כל החומר שהיה בפול גז.
דבר אחד חשוב לי לומר לך באופן אישי שמאז שהוקם ויילז מאוד חרה לי שהפסקת לכתוב, אישית עזרת לי כמה פעמים בפול גז, ואחד הדברים הראשונים שעקבתי אחריהם בווילז זה האם נרשמת שוב ולאחר שנרשמת (אגב לקח לך זמן) מתי תמשיך לשתף אותנו..
מעתה כדאי באמת לשמור כל דבר חשוב ולא לסמוך על אף אחד.
ואלה שמות חלק מהפדופילים שנעלמו -- רענן , כרובי { צץ רץ לפעמים} הזאב , אל פרזידנטה ,
מיצו , פרידמן , ינוקא , פרדר , הטכנוקרט, חלקם באקווריום אחר , חלקם ביבשה מתייבשים
ושכחתי עוד הרבה . מה יצא חוק שאי אפשר לעבור מביצה לביצה.?
טוב שיש את א. הזקן... וטוב שיש את אביעד.
לרוודארצי . ולדגים חדשים ישנים .
צריך לעשות מבצע-מציל כדי לשמר את הסביבה. רעיונות מישהו?
להביא גולשות (אפילו בתשלום) שיורידו חולצה ויעשו שמח.
JohnnyDee
16-11-2015, 15:47
הכי חשוב שאברי פה!
חיפשתי את הסמיילי שמשתחווה אבל לא מצאתי.
ואני לא מבין איך שירשור האופנוע חלומות באוף עדיין לא עבר לראשי - הגם המנהלים נעלמו?
בקריאה השניה, הבדיחה שלי לא היתה מובנת כנראה לאף אחד חוץ ממני.
הכוונה היתה - איך זה שבאוף עדיין אין שרשור עם הכותרת שכתבתי, השונה באות אחת.
כן, אופנוע חלומות באוף זה באמת מוזר.
כנראה שיש משהו מוזר באוויר בטח בגלל הסתיו
JohnnyDee
17-11-2015, 00:56
זה מהפחד, בפורום הקודם היית מקבל באן על פוסט לא במקום!
לא ידעתי לאן שייך :o
אבל פורום אופנוענים אז גם האוף קשור!
Jonathan
17-11-2015, 02:40
בימנו ג'ק אתה כבר לא יודע מה שנינות ומה סתם טעות של המקלדת בטלפון
guyn1212
19-11-2015, 11:34
באמת נעלמו אנשים, הפורום שממה
יעבור עשור לפני שיהיה באינטרנט הישראלי כזה עושר של ידע בנושא הדו"ג.
חבל מאוד
לא צריך להגזים. פורום האופנועים של תפוז הוא מאגר ענק שתחילת דרכו היא בשנת 2001. שזה בערך 3-4 שנים ל-פ-נ-י שהתווספה מערכת הפורומים לפול גז ז"ל. בנוסף, פורום אופנועי השטח של תפוז, גם הוא וותיק יותר מהפורומים של פול גז. אז עושר בנושא דו"ג ברמת הפורומים, קיים גם קיים כרגע...
לא צריך להגזים. פורום האופנועים של תפוז הוא מאגר ענק שתחילת דרכו היא בשנת 2001. שזה בערך 3-4 שנים ל-פ-נ-י שהתווספה מערכת הפורומים לפול גז ז"ל. בנוסף, פורום אופנועי השטח של תפוז, גם הוא וותיק יותר מהפורומים של פול גז. אז עושר בנושא דו"ג ברמת הפורומים, קיים גם קיים כרגע...
הבעיה שהפלטפורמה של תפוז מזעזעת, הסגנון של הפורום שם פשוט לא נוח (מתאים לדברים כמו Redit, לא לפורום).
רלוונטי חלקית.
1. יש אנשים שלא מתמצאים בפורום תפוז (הפורמט בעייתי לרוב).
2. מאז שנפתח פורום פול גז אז הרוב עברו לפול גז ושם נמצא כל החומר הגדול והאיכותי.
you must be kiding
איפה בתפוז יש פורום משקיענים עם הסברים מלווים בעשרות תמונות על רסטורציה של אופנועים (או מכלולים ספציפיים), או סקירות ארוכות טווח של גולשים על כלים פרטיים?
איפה בתפוז השרשורים הדביקים של אתרי קניות באינטרנט, ספרות טכנית לאופנועים עם עשרות תגובות בכ"א?
עצם החלוקה לתתי פורומים ממקדת מאוד את החיפוש.
אין תחליף למאגר הידע שהיה בפורום פולגז.
נהייה שכונה.
אז למה לקחת חלק?
לא ראיתי שכונה בפורום יותר ממה שהיה בפולגז.
אין פה עודף של טרולים, אנשים עונים בסבלנות ובבהירות, לטעמי לא השתנה כלום מבחינת השפה והשיח.
(למעט א הזקן שרואים אותו יותר מידי בפורום, וזה פשוט סיוט עם רמת הכתיבה וההתלהמות שלו).
להביא גולשות (אפילו בתשלום) שיורידו חולצה ויעשו שמח.
סוף סוף מישהו רציני פה.
אני שם 10 שקל.
רלוונטי חלקית.
1. יש אנשים שלא מתמצאים בפורום תפוז (הפורמט בעייתי לרוב).
2. מאז שנפתח פורום פול גז אז הרוב עברו לפול גז ושם נמצא כל החומר הגדול והאיכותי.
אולי כתבו הרבה חומר בפג״ז אבל אין גישה לשם...
אז התוצאה היא שהפורום די התחיל מחדש אבל עם משבר אמון מאבדן פג״ז
חיפשתי את הסמיילי ... אבל לא מצאתי.
הנה הוא!
...
נכון ב2001 היה שמונה מהיידפארק ופקאצות מנהלות סאגה ו45 מעלות ולינוקס ומומחי IT .
זה היה אז מזמן. בערך מ2008 אין שום הצדקה לקיום הפורטל המצחין הזה על כל א נשיו.
והתפוזבלה האלה עוד מצפים להרוויח מהפרסומות (http://mizbala.com/news/105860). טפייי!
היו ימים, אני אותם זוכרת....
Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk
למרות כרובי ואחרים , עדיין חושב שפולגז זל" היה אוצר גלום.
גם האתר וגם הפורום. מי יתן ואננימוס יכלו פעם לשחזר חלק מהתכנים ,
ושירשוריי עבר . אבל מה לעשות זה מה יש וצריך להמשיך.
ולאן נעלם דרזנר.?
אתם, המקושרים לכל הנעלמים - למה שלא תחזירו אותם לכאן?
אתם, המקושרים לכל הנעלמים - למה שלא תחזירו אותם לכאן?
רגע אתה רומז שמי שכבר נמצא כאן לא מספיק טוב בשבילך?
קסד -שאתה יוצא אחרון כבה את האור. \
בסוף כולם יחזרו אל הרפת. או שלא.
שבוע טוב לכל הדו והגלגלים.
נוסטלגיה . צובעת הכל בורוד.
גם לפני הסגירה הפורום דשדש והרבה עזבו. למרות שבאמת נוצר משבר אמון שמוריד חשק להשקיע.
[emoji228] [emoji228] [emoji228]
נוסטלגיה . צובעת הכל בורוד.
גם לפני הסגירה הפורום דשדש והרבה עזבו. למרות שבאמת נוצר משבר אמון שמוריד חשק להשקיע.
[emoji228] [emoji228] [emoji228]
להשקיע?
מדובר במדיום להחלפת מידע בנוגע לאופנועים בעברית. לאף אחד אין פה מניות.
להשקיע?
מדובר במדיום להחלפת מידע בנוגע לאופנועים בעברית. לאף אחד אין פה מניות.
"להשקיע" = להשקיע את הזמן. זמן זה משאב חשוב שרק נהיה יותר חשוב במהלך החיים, וכדי לכתוב בפורום שרשורים גדולים ויפים, לאסוף מידע לצורה הנוחה לגישה וחיפוש, לפרסם שרשורים עם תמונות והסברים - כל זה דורש רצון להשקיע את הזמן הזה בפורום ולא במשהו אחר. ואם הרצון הזה לא קיים - אז מקבלים פורום עם הרבה שאלות ומעט תשובות, חסר מידע, או עם מידע שקשה להגיע אליו (ע"ע תפוז, אבל זה בעיקר בגלל מגבלות הפלטפורמה - חוסר תתי-פורומים, למשל).
"החלפת מידע" מכילה בתוכה שיתוף מידע, ושיתוף לא קיים ללא הרצון הנ"ל.
כן....
לא באמת התכוונתי להשקעת כסף תוך צפייה לדיבידנד
הכוונה הייתה לרמוז שהציפיות של חלק מהאנשים מפלטפורמה פשוטה ועניינית הן לא מציאותיות ומכאן הדרך לאכזבה קצרה.
אני אקפיד להבא לנסח תגובות פשוטות יותר.
רגע אתה רומז שמי שכבר נמצא כאן לא מספיק טוב בשבילך?
מספיק טוב היה אם היית מקבל הודעות פרטיות. האקרים עוד יחשבו שאני מחזר אחריך.
מספיק טוב היה אם היית מקבל הודעות פרטיות. האקרים עוד יחשבו שאני מחזר אחריך.
עניתי.
אתה רשאי להביא את דבריי (או חלקם) בין אם במפורש ובין אם לפי פרשנותך לכאן. על השולחן.
you must be kiding
איפה בתפוז יש פורום משקיענים עם הסברים מלווים בעשרות תמונות על רסטורציה של אופנועים (או מכלולים ספציפיים), או סקירות ארוכות טווח של גולשים על כלים פרטיים?
איפה בתפוז השרשורים הדביקים של אתרי קניות באינטרנט, ספרות טכנית לאופנועים עם עשרות תגובות בכ"א?
עצם החלוקה לתתי פורומים ממקדת מאוד את החיפוש.
אין תחליף למאגר הידע שהיה בפורום פולגז.
לא ראיתי שכונה בפורום יותר ממה שהיה בפולגז.
אין פה עודף של טרולים, אנשים עונים בסבלנות ובבהירות, לטעמי לא השתנה כלום מבחינת השפה והשיח.
(למעט א הזקן שרואים אותו יותר מידי בפורום, וזה פשוט סיוט עם רמת הכתיבה וההתלהמות שלו).
סוף סוף מישהו רציני פה.
אני שם 10 שקל.
88+
"להשקיע" = להשקיע את הזמן. זמן זה משאב חשוב שרק נהיה יותר חשוב במהלך החיים, וכדי לכתוב בפורום שרשורים גדולים ויפים, לאסוף מידע לצורה הנוחה לגישה וחיפוש, לפרסם שרשורים עם תמונות והסברים - כל זה דורש רצון להשקיע את הזמן הזה בפורום ולא במשהו אחר. ואם הרצון הזה לא קיים - אז מקבלים פורום עם הרבה שאלות ומעט תשובות, חסר מידע, או עם מידע שקשה להגיע אליו (ע"ע תפוז, אבל זה בעיקר בגלל מגבלות הפלטפורמה - חוסר תתי-פורומים, למשל).
"החלפת מידע" מכילה בתוכה שיתוף מידע, ושיתוף לא קיים ללא הרצון הנ"ל.
88+
אישית גם בפוג"ז לא הייתי פעיל במיוחד, אבל עדיין מרגיש בזבוז לזרוק הכול לפח על מלחמות אגו (ולא משנה מי זרק ומי צודק).
ובכלל ווילז מרגיש לי שמנסה להיות בלייזרי מדי, לרגע נכנעתי לרעיון, כי ראיתי שפאנגס חזר לכתוב.
אבל אז גיליתי שזאת עוד כתבה ממוחזרת.
לא נורא.
עניתי.
אתה רשאי להביא את דבריי (או חלקם) בין אם במפורש ובין אם לפי פרשנותך לכאן. על השולחן.
זוכר את התחבושת על בוהן ימין שלך בטוביה. ואולי אני באמת גרוע בלזכור?
בכל מקרה, אנשים טובים צריך לפגוש יותר מפעם-באף-פעם. ואשמח לעשות זאת.
ניסיתי לשלוח ה"פ כמה וכמה וכמה פעמים, אלך לשווא.
Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft