מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : שאלה לבעלי נייקדים כבדים!

shushu
27-11-2015, 17:12
אהלן,
שאלה לי אליכם בעלי הנייקדים בקהילה.
האם אתם נתקלים במהירות 160 חצילים וצפונה בבעיה של רעידות מפחידות בהגה?
הרגשה של רעידות וזיג זג, הרגשה של חוסר אחיזה בקדמי, הכל ביחד.

אני רוכב על z750 ועם מיגון רוח מינימלי, אם אני מחבק את הטנק דלק רק אז מפסיק להרגיש את הרוח.
במהירות הנ"ל וצפונה אני מקבל את הפידבק שהזכרתי למעלה.

הצמיגים חדשים לגמרי ועברו איזון גלגלים (אני מאמין כי קיבלתי את האופנוע עם סט חדש מהמוכר, אני נוטה להאמין שעשו איזון.)
הלחצים תקינים 38 מאחורה ו 33 מקדימה (רוכב של 85 קילו)
חשבתי שמדובר במייסבי היגוי שגם הם הוחלפו מה "שהחריף את הבעיה" כי עכשיו התנועות והרעידות הפכו חדות יותר כי המייסבים חדשים.

כל פעם במהירויות כאלה כל הפרונט פשוט מאבד אחיזה וההרגשה היא שאי אפשר להמשיך יותר.

הרב אמרו לי ש"ככה זה בנייקדים אין אווירודינימקה"

מה אומרים?

Paz
27-11-2015, 17:15
לא זכור לי דבר כזה בכלי הקודם שהיה נייקד, בנוכחי יש משקף אבל די נמוך ואין הרגשה כזאת.
נשמע מוזר, אולי הגיוני במהירויות הרבה יותר גבוהות...

Liran92
27-11-2015, 17:54
ניסית להקשיח את המתלים?

samt
27-11-2015, 18:18
אני על הורנט. ולא, אין תופעה כזו. אני משער שזה בולמים קדמיים, אבל יכול להיות גם צמיגים.

samt
27-11-2015, 18:19
איזה צמיגים מותקנים? ואין שום ערבות שעברו איזון, גם אם הם חדשים

hyper
27-11-2015, 18:22
ממש לא. היו לי נייקדים קטנים וזה אף פעם לא קרה לי גם לא ב220 והיום אני עם היפר 1100 עם תנוחה הרבה פחות הגיונית משל הz ושום פינוי רוח ובמהירויות מעל 200 חוץ מהצוואר הכל טוב.
יכול להיות שמשהו בתנוחה שלך לא נכון ובמהירויות גבוהות אתה תופס חזק מדי את הכידון? כשאמרת שזה מפסיק כשאתה מחבק את המיכל התכוונת לחובק עם הרגליים או נשכב עליו?

shushu
27-11-2015, 18:23
ניסית להקשיח את המתלים?

לא, ואין לי מושג אם אפשר בכלל ואיך.

איזה צמיגים מותקנים? ואין שום ערבות שעברו איזון, גם אם הם חדשים
Brighstone bt 23 או 21 לא זוכר.

אם יש מדבקות של משקולות על הגלגל זה מספיק טוב?

shushu
27-11-2015, 18:27
ממש לא. היו לי נייקדים קטנים וזה אף פעם לא קרה לי גם לא ב220 והיום אני עם היפר 1100 עם תנוחה הרבה פחות הגיונית משל הz ושום פינוי רוח ובמהירויות מעל 200 חוץ מהצוואר הכל טוב.
יכול להיות שמשהו בתנוחה שלך לא נכון ובמהירויות גבוהות אתה תופס חזק מדי את הכידון? כשאמרת שזה מפסיק כשאתה מחבק את המיכל התכוונת לחובק עם הרגליים או נשכב עליו?

בקשר לתנוחה ניסיתי כמה תנוחות ובכולם אותו הפידבק פחות או יותר.

הגיוני שאני תופס חזק את הכידון.

הכוונה הייתה חובק + נשכב כשהקסדה בלוח שעונים.

כל מה שאני לא אנסה עדיין הפידבק הוא משמעותי ומורגש באופן קיצוני כל פעם מחדש.

לפעמים זה גם קצת פחות כשאין ממש רוח אבל עדיין אין אפשרות בטיחותית להגיע לאזור חיוג ירושלים.

R86
27-11-2015, 18:45
אצלי הייתה בעיה דומה אבל מ0 חצילים וצפונה..
משכך היגוי פתר את הבעיה..
לגבי האווירודינמיקה,לאופנוע עם פירינג מלא יש יציבות טובה יותר במהירויות גבוהות..

ducati boy
27-11-2015, 19:07
אהלן,
שאלה לי אליכם בעלי הנייקדים בקהילה.
האם אתם נתקלים במהירות 160 חצילים וצפונה בבעיה של רעידות מפחידות בהגה?
הרגשה של רעידות וזיג זג, הרגשה של חוסר אחיזה בקדמי, הכל ביחד.

אני רוכב על z750 ועם מיגון רוח מינימלי, אם אני מחבק את הטנק דלק רק אז מפסיק להרגיש את הרוח.
במהירות הנ"ל וצפונה אני מקבל את הפידבק שהזכרתי למעלה.

הצמיגים חדשים לגמרי ועברו איזון גלגלים (אני מאמין כי קיבלתי את האופנוע עם סט חדש מהמוכר, אני נוטה להאמין שעשו איזון.)
הלחצים תקינים 38 מאחורה ו 33 מקדימה (רוכב של 85 קילו)
חשבתי שמדובר במייסבי היגוי שגם הם הוחלפו מה "שהחריף את הבעיה" כי עכשיו התנועות והרעידות הפכו חדות יותר כי המייסבים חדשים.

כל פעם במהירויות כאלה כל הפרונט פשוט מאבד אחיזה וההרגשה היא שאי אפשר להמשיך יותר.

הרב אמרו לי ש"ככה זה בנייקדים אין אווירודינימקה"

מה אומרים?

לא מכיר את הבעיה הזאת, בשום מהירות.

Fistuk
27-11-2015, 19:43
ממה שכבר אמרו לך לפני, שני דברים שמנסיוני מפחיתים את הבעיה:

- צורת האחיזה של הכידון - אם אתה מחבר את הגוף שלך לאופנוע על ידי הירכיים (מחבק את המיכל איתם) ומקפיד על גב משוחרר וידיים שמונחות על הכידון עם זרועות רפויות אתה מקטין משמעותית את המשוב שהגוף ללך מחזיר לאופנוע וגורם לנדנודים.
- משכך היגוי גם עוזר אבל לא כמו התנוחה

כמה הקסדה יושבת לך טוב על הראש וכמה היא זזה במהירות?

shushu
27-11-2015, 19:51
ממה שכבר אמרו לך לפני, שני דברים שמנסיוני מפחיתים את הבעיה:

- צורת האחיזה של הכידון - אם אתה מחבר את הגוף שלך לאופנוע על ידי הירכיים (מחבק את המיכל איתם) ומקפיד על גב משוחרר וידיים שמונחות על הכידון עם זרועות רפויות אתה מקטין משמעותית את המשוב שהגוף ללך מחזיר לאופנוע וגורם לנדנודים.
- משכך היגוי גם עוזר אבל לא כמו התנוחה

כמה הקסדה יושבת לך טוב על הראש וכמה היא זזה במהירות?

הקסדה יושבת טוב על הראש (יש עליה גו פרו בגג)
זה קורה גם כשהראש דבוק ללוח השעונים והרוח לא מוזיזה את הקסדה, אז ככה שהקסדה זאת לא הבעיה.

shaig
27-11-2015, 20:30
תנסה מהזול ליקר:
להרפות מהאחיזה בכידון.
לתת לרוכב מנוסה סיבוב בדיקה.
שים משקולות כידון.
כיוון בולמים.
שיפוץ בולמים (להחליף שמן ומחזירי שמן).

Don yosef
27-11-2015, 20:41
תנסה לרכב על אופנוע של רוכב אחר שהאופנוע שלו תקין מהבחינה הזאת. אם תרגיש את אותן הרעידות אז הבעיה היא אצלך בראש. יכול להיות שאתה נלחץ מתופעה טבעית ונורמלית.
ככל שהמהירות תעלה יהיו קצת יותר רעידות בקדמי בכל אופנוע ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בנייקדים שיש להם כידון רחב יחסית.

אם כן תעשה סיבוב על אופנוע אחר (שדומה לשלך) ולא תרגיש את אותן הרעידות באותה מהירות, קח את האופנוע שלך לאיש מקצוע שיבדוק אותו, אל תיקח סיכונים מיותרים.

johnny drama
27-11-2015, 21:01
ב z800 לא היה לי את זה.

nimi9
27-11-2015, 22:37
תחליף ת'הגה.

shushu
27-11-2015, 22:44
תחליף ת'הגה.
מה שמזכיר לי שהכידון קצת עקום...
ככה אמרו בבדיקה.

adnan
27-11-2015, 23:56
מה עקום בכידון?, היה לי r750 לפני הרבה מאוד שנים עם כידון עקום, ולא היו שום רעידות, אפילו לא הרגשתי דבר, לא בתנוחה ולא ברכיבה.

יכול להיות שאתה שמותקן משהו שהוא תוספת לא מקורית שמפריעה, כמו תיקים, ארגז, ג'ק אמצעת אפילו מגן מנוע שלא יושב טוב, תנסה לבדוק גם שאין לך חופש במיסבי היגוי, בלאגרים בגלגלים הכוונה שאין חופש, תנסה להוריד את המגן הקדמי.

nimi9
28-11-2015, 00:17
כתבת הגה אז לא התאפקתי. בוא נסגור על זה שלאופנוע שלך יש כידון.

ועכשיו ברצינות, יש כמה גורמים עיקריים לרעידות, רובם בפרונט:
משקולות/כידון, מזלג/בולמים, ג'אנטים, מיסבי היגוי, מיסבי גלגל, ציר קדמי וצמיגים.
תתחיל לבודד את האפשרויות על ידי זה שתעבור על כל אחד מהם ותוודא שהוא תקין.
תתחיל מהקל לפי נוחותך.
אם כל אלו תקינים ייתכן והבעיה בשלדה.

בהצלחה.

FZ1
28-11-2015, 02:28
במהירויות גבוהות (סופיות) בנייקדים, בניגוד לאופנועי ספורט, אין פרינגים לייעול זרימת האוויר.
הפתרון אצלי לנושא היה משכך היגוי שבטל לחלוטין את תופעת הרעידות.
מספר חברים נוספים עם אופנועים מיצרנים שונים פתרו את הבעיה באותו האופן.

TheDevilInside
28-11-2015, 06:34
לא קיים אצלי. תנסה לעשות איזון גלגלים, באופנוע אחר הייתה לי בעיה דומה, הסתבר שלא איזנו טוב אחרי החלפת צמיגים, אחרי איזון הבעיה נפתרה.

nimi9
28-11-2015, 14:41
במהירויות גבוהות (סופיות) בנייקדים, בניגוד לאופנועי ספורט, אין פרינגים לייעול זרימת האוויר.
הפתרון אצלי לנושא היה משכך היגוי שבטל לחלוטין את תופעת הרעידות.
מספר חברים נוספים עם אופנועים מיצרנים שונים פתרו את הבעיה באותו האופן.

לשים משכך היגוי כדי למנוע רעידות זה כמו לשים מעיל כדי לא להירטב מהממטרות כשהולכים על השביל בחצר. זה מטופש ולא משמש למטרה שלשמה האמצעי (מעיל/משכך) קיים.
טפל בממטרות, כוון את עצמתן ואת טווח הפעולה שלהן. באותו אופן - תקן את הבעיה באופנוע.

בנייקד שהיה לי, גם במהירויות מכובדות, לא היו שום רעידות.

פRץ
28-11-2015, 18:28
לשים משכך היגוי כדי למנוע רעידות זה כמו לשים מעיל כדי לא להירטב מהממטרות כשהולכים על השביל בחצר. זה מטופש ולא משמש למטרה שלשמה האמצעי (מעיל/משכך) קיים.
טפל בממטרות, כוון את עצמתן ואת טווח הפעולה שלהן. באותו אופן - תקן את הבעיה באופנוע.

בנייקד שהיה לי, גם במהירויות מכובדות, לא היו שום רעידות.
+1000000
לדעתי אם הכל תקין הבעיה היא פסיכולוגית, הרי מובן שהאופנוע יתנהג שונה במהירויות גבוהות. תתן לרוכ נוסף ומנוסה שאתה סומך עליו לרכב על הכלי על מנת לקבל חוות דעת נוספת...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

FZ1
29-11-2015, 00:43
גם אם הממטרות מגיעות כך מהמפעל?
אפשר לדעת איזה נייקד היה לך? קיימים נייקדים שמגיעים עם משכך מובנה.
מספר חברים אשר רכשו אופנועיי נייקד חדשים לחלוטין מיצרנים שונים לחלוטין חוו את אותה בעיה (Z1000, FZ1, brutale).
בכל מקרה, במקרה האישי שלי ללא "טיפול בממטרות" או כל דבר אחר, לאחר התקנת המשכך נעלמו הרעידות.

Oznik
29-11-2015, 01:01
אני לא יודע לאיזה כלי השוואת את התופעה (היה לך כלי לפני עם מיגון רוח?)

אספר שביום שישי האחרון יצא לי לרכוב על הורנט ללא מיגון רוח (ביום יום אני עם פייזר בעל מיגון רוח) והרגשתי בדיוק את אותה תופעה במהירויות שאתה ציינת - רעידות בכידון, ויש צורך להחזיק חזק ממה שאני רגיל בכלי שלי..
יכול להיות שמדובר בתופעה תקינה ביחס כמובן אל כלים עם פיירינג.

כדי להיות בטוח,כמו שהציעו - שרוכב אחר יבדוק את הכלי שלך ויבדוק את הנושא.

Meirson
29-11-2015, 01:47
מספר חברים אשר רכשו אופנועיי נייקד חדשים לחלוטין מיצרנים שונים לחלוטין חוו את אותה בעיה (Z1000, FZ1, brutale).
בכל מקרה, במקרה האישי שלי ללא "טיפול בממטרות" או כל דבר אחר, לאחר התקנת המשכך נעלמו הרעידות.
רכבתי על כמה וכמה אופנועים חדשים ביניהם שניים מהדגמים שציינת בהודעה. מתנצל אבל אני נאלץ להסכים עם מר נימי

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ami
29-11-2015, 08:58
רכבתי על z750 והיום על z1000 ואף פעם לא הרגשתי את מה שאתה מתאר.

Ami
29-11-2015, 09:00
מה שמזכיר לי שהכידון קצת עקום...
ככה אמרו בבדיקה.

אם הכידון עקום, יתכן שהאופנוע עבר נפילה שהשפיעה על המזלג הקדמי.

liorbn
29-11-2015, 13:12
אני על נייקד, בלי שום בעיה כזו
גם הנייקד הקודם וגם זה שלפניו חצו את המהירות שלך ללא בעיות
הבעיה שתיארת קיימת רק בהאצות מאד מאוד חזקות כשהפרונט ללא משקל, לא עקב מהירות גבוהה
תתחיל עם איזון גלגלים, למרות שיש משקולות, ותבדוק אם הצמיג הקדמי לא חטף מכה והתנפח איפשהו

ליאור

nimi9
29-11-2015, 14:00

יש לי תחושה שלא ירדת לסוף דעתי. אם אתה מרוצה מהפתרון שמצאת ולא מעוניין לרדת לשורש הבעיה זו זכותך המלאה. שפותח השרשור יחליט אם לאמץ את הגישה שלך או שמא להשקיע באופנוע ובבטיחות שלו (הרוכב), אני מקווה שהוא ייבחר באפשרות השניה.

במקרה שלי זה היה Benelli TnT1130 evo, שלושה צילינדרים איטלקיים בעלי מילוי נפחי של 377 סמ"ק כל אחד, שבהילוך סרק היו מייצרים רעידות שהיו גורמות להארלי דיווידסון להרגיש כמו מזדה 3 ליד המפלצת העירומה. אבל בהילוך שישי על האוטובאן בגרמניה הדבר היחידי שהם הרעידו היה את ליבם של כמה נהגים ונוסעים.

סעו בזהירות ורק רכיבות טובות!

FZ1
29-11-2015, 17:33
הבנתי אותך לגמרי.
תודה על התיאור של ה Benelli :), אבל רק רציתי לדעת אם היה לך משכך עליו.
אצלי (ואחרים) הבעיה לא צצה בתאוצות, רק במהירויות חריגות.
בנוסף, מדובר באופנועים חדשים מיצרנים שונים כך שלא היה צריך לכוון דבר.
אני לא ממליץ על שום גישה, רק מציין שאצלי אחרי איזון חוזר של הצמיגים, בדיקת המתלים, מיסבים, גלגלים, פרונט ועוד, הדבר היחיד שפתר את הבעיה הוא משכך.
קיימים הרבה סוגים של אופנועים ממגוון רכב של יצרנים שלכל אחד יש את היתרונות / חסרונות / מחלות / כשלים בתכנון וכ"ד.
יכול להיות שפתרון מסוים לאופנוע של יצרן אחד לא מתאים לאופנוע של יצרן אחר.
אני חושב שזוהי המהות של הפורומים, שכל אחד ישתף מניסיוני האישי.
שיהיו אחלה רכיבות!

Meirson
29-11-2015, 17:36
אם אתה חושב שבגלל שקנית אופנוע חדש אתה לא צריך לכוון לו את המתלים (וכו') אתה טועה........

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

nimi9
29-11-2015, 19:32
הבנתי אותך לגמרי.
תודה על התיאור של ה Benelli :), אבל רק רציתי לדעת אם היה לך משכך עליו.
אצלי (ואחרים) הבעיה לא צצה בתאוצות, רק במהירויות חריגות.
בנוסף, מדובר באופנועים חדשים מיצרנים שונים כך שלא היה צריך לכוון דבר.
אני לא ממליץ על שום גישה, רק מציין שאצלי אחרי איזון חוזר של הצמיגים, בדיקת המתלים, מיסבים, גלגלים, פרונט ועוד, הדבר היחיד שפתר את הבעיה הוא משכך.
קיימים הרבה סוגים של אופנועים ממגוון רכב של יצרנים שלכל אחד יש את היתרונות / חסרונות / מחלות / כשלים בתכנון וכ"ד.
יכול להיות שפתרון מסוים לאופנוע של יצרן אחד לא מתאים לאופנוע של יצרן אחר.
אני חושב שזוהי המהות של הפורומים, שכל אחד ישתף מניסיוני האישי.
שיהיו אחלה רכיבות!

צודק. ההודעה המקורית נמחקה לי ובחדשה שכחתי לציין על האופנוע היה אפס מיגון רוח ואפס שיכוך היגוי.

אגב, לפני כן לא היה ברור מה היה היקף ההתעמקות בבעיה באופנוע שלך, מההודעה הנ"ל משתמע שכן נעשה ניסיון רציני לאתר אותה ולמרות זאת לא נמצא המקור לבעיה.

מסכים לגבי מהות הפורומים, כן ירבו שיתופים.