התחברות

צפייה בגרסה מלאה : ביטוח מקיף ושאר ירקות

inonsh
01-12-2015, 10:57
אחרי שקיבלתי את האופנוע ולא חשבתי שאוכל להיות להיות עצוב יותר לעולם, עשיתי ביטוח מקיף אצל אודי דגן.
והם, אם נדבר בעדינות, פתחו לי תתחת..

הבנתי שהדרישות להחזיר לי את כספי האהוב במקרה של גניבה הן : איתוראן, מנעול דיסק ושרשרת.
איתוראן ומנעול דיסק לא מהווים בעיה גדולה, אחד מותקן קבוע והאחר דוחפים לתא מטען של הr6 ליד הקסדה :)

מה שמוביל אותי לשאלה שלשמה באתי,
מה עושים עם השרשרת לעזאזאל? מישהו מכיר מקום זול לקנות בו הרבה שרשראות שהביטוח יכבד, בזול? (כמובן שאני לא אקח שרשרת בתיק שתשבור לי את כל החוליות בעמוד השדרה, ואאלץ לפזר שרשראות ברחבי הארץ בכל מקום שאני נוהג להיות בו כמו אבקת פיות)

iNadav
01-12-2015, 12:30
תחילה תבדוק האם מצויין בפוליסה של הביטוח האם נדרש עובי מינימאלי של השרשרת (יצא לי לקרוא איפשהו שחייבו מישהו במינימום של 12ממ)
לדעתי האופציה הזולה ביותר כנראה היא לקנות שרשראות ברזל סטנדרטיות ומנעולי תליה (לצורך היעול, בקניה של מנעולי התליה אפשר לקנות את ההכי פשוטים וזולים לצורך כך שהשרשרת תשאר במקומה ועוד אחת מאסיבי\איכותי שתקח איתך ואיתו תנעל את השרשרת על האופנוע)
בנוסף, תבדוק אם מנעול פרסה גם תופס בתור שרשרת ע"פ ההגדרה שלהם

rnnd
01-12-2015, 15:55
תבדוק בפוליסה לדעתי אתה מחויב לקשור את האופנוע כל הזמן בכל מקום שבו אתה חונה, אחרת הביטוח לא תופס .

מסקנה : אתה חייב לשאת איתך שרשרת כל הזמן

inonsh
01-12-2015, 16:19
נדב, יש לי הקלטה שהם אומרים לי שאפשר כל סוג של מנעול או שרשרת.
תודה על ההצעה :)
rnnd, אני יודע, בגלל זה פתחתי את האשכול. אני לא אשא איתי שרשרת בתיק כל הזמן, כי בשיקלול די כללי אני מעדיף שיגנבו לי את האופנוע ולא לקבל החזר מאשר להיות נכה

Paz
01-12-2015, 17:32
תבדוק אם יש דרישה לשרשרת במהלך כל היום או רק בלילה.
בכל מקרה לא הייתי ממליץ לך על השרשרת הכי פשוטה, גם אם יש לך מקיף זה מבאס להגיע ולא למצוא את האופנוע.
תציב שרשרת במיקומים מרכזיים שאתה חונה בהם לרוב, כמו בבית, עבודה ותקפיד לשים לפחות מנעול דיסק גם אם עצרת ל 5 דקות.

ducati boy
01-12-2015, 20:05
בדיוק נגמר לי הביטוח מקיף היום ודורשים ממני לשלם 6700 למקיף שכולל הכל:mad:(לעומת 7700 שנה שעברה), זה לא כולל השתתפות של 8000 שקל בגניבה ו 8000 בהחלקה ו 1200 בצד ג', האופנוע שווה עכשיו 84000
ממה שהבנתי מהסוכן בגלל הגל גניבות נדרשים לקשור גם ביום וחובה עליי להתקין איתוראן בשווי של 500 שח לפי מה שהבנתי פלוס תשלום של 25 כל חודש.
כרגע אני ללא ביטוח מקיף בכלל, האם המחיר הוגן ומה כדאי לעשות? האזעקה אחרונה אולי?

בנוסף לגבי החובה האם באמת תהיה הנחה בינואר? ואם כבר עשיתי את החובה איך אהנה ממהנחה?
תשובה תעזור לי מאוד!!!

inonsh
15-12-2015, 11:12
אני בהתלבטויות קשות ץ לגבי הביטוח.
המקיף מחזיר לי 90% מהסכום של הכלי במידה והוא קשור עם שרשרת. הדרישה הזו לא פרקטית, כי במקומות עם פוטנציאל הגניבה הגבוה ביותר (חנייה של שעה בת"א) פשוט לא תהיה לי שרשרת, ואני, כאמור לא מתכוון לרכב עם שרשרת בתיק גב. במקומות שבהם יש לי שרשרת (בסיס, בית) פוטנציאל הגניבה הוא נמוך יחסית (מקווה).
בגלל הנקודה הזו, אני שוקל לבטל את המקיף ולעשות ביטוח אצל הזעקה האחרונה שלא דורשים שרשרת. כמובן שיש חיסרון עצום שהם לא מחזירים שקל אם הנזק הוא מתחת ל50%, ושעם כל הכבוד הם לא באמת חברת ביטוח ולך תדע מה יקרה במצב אמת..
אני בעצם צריך לבחור איך להדפק.. האם יש פה המלצות רלוונטיות, מישהו שיוציאו אותי מכל המיץ זבל הזה? ): כ

matanbar26
15-12-2015, 12:01
תיק זנב אולי? ככה יהיה לך מקום לשרשרת, לא תשבור חוליות.
זה אולי אומר עוד תיק אבל לפחות לא על הגב וככה תמיד יש מקום לשרשרת.
אגב לגבי הזעקה האחרונה-היה לי בעבר את השירות, לא נאלצתי להשתמש אבל הבנתי שהם מאוד אמינים.
לגבי 50 אחוז נזק, כן זה סיכון שלוקחים.

Fistuk
15-12-2015, 14:46
לא הבנתי מהשרשור אם מדובר על ביטוח גניבה בלבד. אם לא - אז לביטוח המקיף יש יתרון של כיסוי (מסויים) של נזקים במקרי ביטוח שהם לא גניבה. זה אמור להיות עוד שיקול בבחירה בין ביטוח לזעקה האחרונה

inonsh
15-12-2015, 17:21
תיק זנב - אני גם חשבתי על זה אבל הורידו אותי מזה לגמרי, והבנתי שזה יגרום לאופנוע לאבד יציבות, בגלל שמדובר בגוף כבד ולא יציב שיושב בחלק האחורי של הכלי.

פיסטוק,
בנוגע לביטוח - אודי דגן מבטחים את הכלי רק בביטוח מקיף מצומצם, שמגן מפני שריפה וגניבה. לכן ההבדל בין המקיף לבין הזעקה זה רק הקטע של השריפה.

nihrider
15-12-2015, 17:34
מה זה לא יציב? תקנה תיק זנב יציב, משהו שיצמיד את השרשרת לאופנוע, אז לא תהיה בעיה כזו.

matanbar26
15-12-2015, 17:41
תיק זנב - אני גם חשבתי על זה אבל הורידו אותי מזה לגמרי, והבנתי שזה יגרום לאופנוע לאבד יציבות, בגלל שמדובר בגוף כבד ולא יציב שיושב בחלק האחורי של הכלי.

פיסטוק,
בנוגע לביטוח - אודי דגן מבטחים את הכלי רק בביטוח מקיף מצומצם, שמגן מפני שריפה וגניבה. לכן ההבדל בין המקיף לבין הזעקה זה רק הקטע של השריפה.

http://wheelz.co.il/forums/showthread.php/1137-סקירת-ציוד-תיק-זנב-Ogio
משהו בסגנון זה.
אני לא יודע איזה בעיחת יציבות זה יוצר,ארגז אני יודע שכן.

inonsh
16-12-2015, 06:50
יש למישהו נסיון ממשי של לרכב עם תיק זנב ושרשרת באופנוע ספורט?
זה לא באמת משנה עד כמה התיק זנב טוב, השרשרת תהיה משוחררת מאחורה ולא כגוף אחד עם האופנוע

nihrider
16-12-2015, 11:55
אתה מדבר על משהו שבכלל לא קשור לאופנועים

איך לאחסן משהו ככה שלא יזוז
יש כל מיני שיטות להתמודד עם זה

קח את התיק הכי קטן שאתה יכול ואז תדחוף ביחד עם השרשרת עוד בגדים עד שיהיה עליה מספיק לחץ שהיא לא תזוז.
אולי יש פה מומחים מתחום האריזה שיכולים לעזור

matanbar26
16-12-2015, 12:30
אתה מדבר על משהו שבכלל לא קשור לאופנועים

איך לאחסן משהו ככה שלא יזוז
יש כל מיני שיטות להתמודד עם זה

קח את התיק הכי קטן שאתה יכול ואז תדחוף ביחד עם השרשרת עוד בגדים עד שיהיה עליה מספיק לחץ שהיא לא תזוז.
אולי יש פה מומחים מתחום האריזה שיכולים לעזור

הודעה לפורום אורזים :)
בכול מקרה, שרשרת בתיק שקשור לאופנוע, בנסיעה עירונית לכמה תזוזה אתה מצפה?
תמלא את התיק וכלום לא יזוז.
אין פתרון קסם, יש פתרונות לכול אחד יש יתרון ויש חיסרון, פתרון מושלם לא נראה לי, אלא אם תשאיר שרשרת במקום העבודה.

inonsh
17-12-2015, 23:16
לא ציפיתי לפתרון קסם, רק לטיפים מאנשים מנוסים :)
אני לא יודע אם אנשים ש'מומחים באריזה' יודעים בהכרח לענות על השאלה איך מקבעים עצם בתוך תיק שנע במהירות קיצונית ושינויי זווית קיצוניים, אבל בגדים בתיק זנב נשמע רעיון טוב, תודה

Red Ross
19-12-2015, 05:01
פיסטוק,

חשוב לציין שפוליסת ביטוח מקיף מצומצם, בנוסף לכיסוי מפני גנבה ושריפה, כוללת בתוכה גם כיסוי ביטוחי לצד ג'.