מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : מהגיגי ליבי - למה אסור לרכב על השול השמאלי?

lokimonster
07-12-2015, 09:10
בעקבות מאמר מוואלה שעסק באכיפת איסור הרכיבה על השול השמאלי על ידי מתנ"א תהיתי מדוע שול ימן מותר והשול השמאלי אסור?

להבנתי ( והיא לא רבה למרות 25 שנות הרכיבה שלי) השול הימיני מהווה סיכון יותר גדול מכמה סיבות:
1. טווח ראיה של המראה המינית גרוע יותר מהמראה השמאלית.
2. יותר איי תנועה או יציאות לכבישים צידיים.
3. לרוב ( כך נראה לי) שנהגים שנתקעים או בוחרים לרדת לשול יעשו זאת בימין הדרך.
4. הנהגים בכלי הרכב יושבים בצידו השמאלי (מתקשר לראות במראה הימנית) כך שיש עדיפות לראייה בצד שמאל.

אז כעת למה ימין ולא שמאל ( ללא קשר לפוליטיקה)?
מהגיגי ליבי ( אי אפשר לערוך את הכותרת)

Don yosef
07-12-2015, 09:21
מצטרף להגיגי ליבך. גם אני לא מצליח להבין את ההגיון מאחורי ההחלטה הזאת מאותם סיבות שציינת.

אני מאמין שההחלטה הזאת נפלה בעקבות כך שהיה מדובר בכביש דו סטרי חד נתיבי מתוך הרצון לא לבלבל רוכבים שיחשבו שלגיטימי יהיה לסטות לנתיב הנגדי ובגלל זה כנראה שלא באמת הושקעה מחשבה בעניין נסיעה על השוליים בכביש מהיר דו נתיבי או יותר עם גדר הפרדה בין כיווני הנסיעה.

בהחלט יש מקום להעלות את זה לסדר היום.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

edir
07-12-2015, 09:31
החוק היבש מגדיר את הפס הלבן בצד שמאל כקו הפרדה, וככזה הוא אסור לחציה.
מכאן משתמע שבשום מקרה אסור לרכוב או לסוע בשול השמאלי.
השול הימני הוא שונה: מותר לעצור בו במקרי חרום, ורכב איטי יכול לעבור אליו כדי לאפשר לתנועה לעקוף אותו.
כנראה שזה מה שסייע להכשיר את השול הימני עבור עקיפה זהירה של פקקים לדו גלגלי.

uriar
07-12-2015, 09:40
החלטה שרירותית ועלובה. אני רוכב על השול השמאלי ומוכן לשלם קנס רק כי זה יותר בטוח.

Torizard
07-12-2015, 09:59
בפקקים של איילון אחר הצהריים אני מקנאה בכל ליבי ברוכבים של השול השמאלי.
אני נתקעת בשול הימני וצריכה לזגזג בצורה מסוכנת (ואיטית :l) בין מכוניות.

lokimonster
07-12-2015, 10:30
למי שמכיר את ירושלים
העלייה מכיוון רמות ליציאה מהעיר ( כביש ההמשך ל443) בצד ימין מדרכה בצד שמאל שול רחב ( פס הפרדה) אך בכל זאת מהווה קרקע נוחה לעלייה בטוחה ודו"ח עצבני
החוק/תקנה/מדיניות משטרת ישראל תזגזג בין המכוניות תוך סיכון עצמי ואל תרכב בבטחה על הצד השמאלי
כך בשאר הכבישים ואני מניח שבעצם כך מדינת ישראל מתנהלת:
ולראייה מתעלמים ממקדמי סיכון כגון צבעי הסימון בכבישים, גדרות בטיחות ושאר ליקויי הבטיחות ומעדיפים להשקיע במחלבות כספים הזויות כגון מצלמות מהירות, ווסטים זוהרים ושאר תקנות קיקיוניות.
ובכל זאת - האם יש היכן להעלות את סוגית הרכיבה משמאל כאלטרנטיבה עדיפה?
ושאלה נוספת ( לא יודע איך עורכים פה סקר) שווה לערוך סקר ולראות אם בכלל יש הסכמה לסוגיה הנ"ל שהשמאל עדיף על הימין (לא פוליטיקה).

nihrider
07-12-2015, 11:07
אני הנחתי שזה מתוך שנאה לדו"ג, משהו בסגנון של
"נתנו לכם את הימני (וגם שם תקבלו דוח באקראי) אז אתם גם רוצים את השמאלי?"

כמובן לא איזשהו שיקול לוגי מגובה בראיות מדעיות (חלילה)

משהו בסגנון של הגישה עם נת"צ

כשהאיילון פקוק זה מסוכן מאוד לרכוב עליו לא בשוליים, אנשים שם משתגעים. עוברים נתיב מתי שבא להם כאילו כדי לשפר קצת. בלי להסתכל במראות, בלי לאותת, ובלי לעשות את זה בזמן סביר, שוברים הגה וחותכים ומקווים לטוב. אז בעצם כמו שתמיד נוסעים, רק שעכשיו יש המון מכוניות שעושות את זה ביחד.

Ami
07-12-2015, 12:32
אי אפשר לצפות ממשטרת התנועה לחשוב.
כל יום אני רואה אנשים גונבים רמזור אדום, בריונות בכביש, עקיפת תורים והם עדיים תקועים בקונספט של אכיפת מהירות כבר עשרות שנים.
לדוגמה, כביש 471, מחלף קרית אונו ממזרח למערב - כולם מנסים לגנוב את התור ליציאה וכך נחסמים כל המסלולים. האפשרות היחידה שם זה לרכוב בשול השמאלי אבל משטרת התנועה תחפש אותי במקום לקנוס את גנבי התור שגרמו לבעיה

liorbn
07-12-2015, 12:43
מבחינת המשטרה והחוק אסור לנסוע משמאל לפס הפרדה לבן
הם עשו "טובה" ועוצמים עין על רכיבה זהירה בשול הימני
בקצב שחלק מרוכבי הקטנועים טסים בשוליים (לפעמים מעל 100, תוך עקיפת רוכבי דו"ג שפויים) זה רק עניין של זמן שגם ההקלה הזו תבוטל

Jonathan
07-12-2015, 12:44
החלטה שרירותית ועלובה. אני רוכב על השול השמאלי ומוכן לשלם קנס רק כי זה יותר בטוח.

אני ניסיתי ושילמתי קנס של 550 שח לפני 15 שנה
מאד כאב לי כי הייתי על משכורת קבע

nihrider
07-12-2015, 13:46
היום זה גם נקודות?

West
07-12-2015, 14:29
היום זה גם נקודות?

6 נקודות...

lokimonster
07-12-2015, 14:33
[QUOTE=Ami;26926]אי אפשר לצפות ממשטרת התנועה לחשוב.

העובדה שמעלימים עין על השול הימני מראה שישנה פה שמץ של אינטיליגנציה או חשיבה.
בגדול המשטרה מיישמת מדיניות של המטומטמים שאנו בוחרים בהם להתעלל בנו.
כעת צריך לשכנע אותם שהשמאל לא כזה גרוע ואולי במקרה הזה אפילו עדיף על הימין???(כמובן ללא פוליטיקה)

matanbar26
07-12-2015, 18:39
http://cars.walla.co.il/item/2912419
בתמצות
כתבה מהיום שהמשטרה תגביר אכיפה על נסיעה בשול הימני, 500 שקל ו6 נק'.

אברי
07-12-2015, 19:12
פעם יצא לי לנסןע על השמאלי והפתיע אותי כיסא חוף. שסתם שכב שם.

nihrider
07-12-2015, 20:25
איפה?

ehudco8
07-12-2015, 20:43
רוכב עם ויסטרום בשול הימני ,נוסע לאט 40 ,60,קמ"ש תלוי בזרימת התנועה ,וקטנועים עוקפים אותי בפראות ..... מטורפים ...לאן כולם ממהרים ,
ברגע שנהג מכונית מחליט לרדת ימינה לשוליים מבלי להסתכל במראה הוא מורח אותך על הכביש או מעיף אותך לתעלה ,פחד אלוהים לרכב בפקקים של הבוקר והערב

nihrider
07-12-2015, 20:49
http://cars.walla.co.il/item/2912419
בתמצות
כתבה מהיום שהמשטרה תגביר אכיפה על נסיעה בשול הימני, 500 שקל ו6 נק'.

כתוב שם שמאלי...

matanbar26
07-12-2015, 20:57
כן שמתי חב שטעיתי אבל אי אפשר לערוך.

אברי
07-12-2015, 22:21
פעם יצא לי לנסןע על השמאלי והפתיע אותי כיסא חוף. שסתם שכב שם.
כביש אקראי במרכז.
היה בוקר ונסעתי לתל אביב דרך כביש החוף.

איפה?

nimi9
08-12-2015, 12:42
כמו שמישהו כבר ציין פה - החוק היבש לא מגדיר את הצד השמאלי של כביש חד סטרי בתור שול, והקו הלבן שמסמן אותו (בשונה מהצהוב שמסמן שוליים) מהווה קו הפרדה רציף לכל דבר ועניין. משום כך, הכביש איננו בנוי או מתוכנן באופן כזה שרכבים יוכלו לעצור "בשול השמאלי" - משום שהוא איננו שול.

במקרים מסויימים, המרווח שנותר בצד שמאל של הכביש אחרי אותו קו הוא רחב דיו בשביל לאפשר לרוכב אופנוע לנסוע שם בבטחה מסויימת. אלא שברוב המקרים, כמו בחלקים רבים באיילון, למשל, המרווח הזה הוא צר ומסוכן. הרבה יותר מנסיעה בשול הימני הרחב על כל חסרונותיו (השתלבויות במחלפים וכו').

אגב, סיפור קצר באותו עניין:
לפני הרבה שנים קרוב משפחה רכב במחלף אשדוד לכיוו צפון בשעה של עומס כבד על הכביש, עד כדי שהתנועה כמעט עמדה. בשל העובדה שהצד השמאלי היה רחב (למי שלא מכיר - רוחב של נתיב וחצי) ובטוח הרבה יותר מכל ההשתלבויות מימין, בחר הרוכב לרכוב בצידו השמאלי של הכביש, מעבר לקו ההפרדה. לפתע רכב שעמד/זחל בפקק החליט שהוא צריך "לעצור בשוליים" (שהם לא שוליים, אבל גם הוא לא הבין זאת) ו"שבר" שמאלה אל תוך שטח ההפרדה. הרוכב, במה שככל הנראה היה יותר מזל מאשר מיומנות, הצליח להתחמק מהתנגשות בצד הרכב, סטה שמאלה עד כמה שרק יכל, כשהרכב משפשף לו את האגזוז. למרבה המזל הוא הצליח להשתלט על האופנוע שעוד זגזג לו לאורך כמה עשרות מטרים מנקודת ה"מפגש" עם הרכב. במקרה של מרווח צר יותר / מהירות גבוהה יותר / פחות מזל - התוצאה היתה כנראה חמורה בהרבה.
בבית המשפט אמנם פסקו לטובת הרוכב בעניין הפיצויים על הנזק לאופנוע, אך עם רשלנות תורמת באחוזים ניכרים, וזאת בעקבות העובדה שרכב מעבר לקו ההפרדה הלבן. הנהג, אגב, טען שלא ראה את האופנוע מגיע (אפרופו, מי שטען שקל יותר לראות במראה השמאלית).

כולנו כרוכבים בוחרים איפה "לשים את הגבול", חלק בוחרים "לצפצף" על חוקים מסויימים ולא על אחרים, בזמן שיש מי שבוחרים לנהוג אחרת וכו'.
אני אישית בוחר בבטיחות בראש ובראשונה, תוך ניסיון לבצע מה שפחות עבירות שאינן מחוייבות המציאות. פשוט כי אין לי כסף מיותר לתרום למדינה.

uriar
08-12-2015, 13:15
כמו שמישהו כבר ציין פה - החוק היבש לא מגדיר את הצד השמאלי של כביש חד סטרי בתור שול, והקו הלבן שמסמן אותו (בשונה מהצהוב שמסמן שוליים) מהווה קו הפרדה רציף לכל דבר ועניין. משום כך, הכביש איננו בנוי או מתוכנן באופן כזה שרכבים יוכלו לעצור "בשול השמאלי" - משום שהוא איננו שול.

קישקושים של מחוקקים שלא מבינים מהחיים שלהם, לא יודעים מה זה תנועה או מה ההבדל בין משאית למכונית לאופנוע. בקציור: לא יודעים לנהוג. אבל בלחוקק הם טובים. מחר יוציאו חוק שיורה למים לזרום רק למעלה וייפתרו את בעיית ההצפות בחורף...

Zurs
09-12-2015, 03:16
לא יצא לי לנסוע על השול השמאלי, אבל בתור אחר שנוסע על הימני ומזגזג תמיד חזרה לנתיבים בין מכוניות וחוזר לשוליים באיילון, באמת השמאלי קורץ, ובמיוחד כשאני רואה אנשים שנוסעים שם חלק.
מה שכן, קטנועים באיילון עושים לי התקף לב לעיתים הרבה יותר קרובות ממכוניות. לפחות כשיש מחלפים כל אחד בוחר את הדרך שלו לזגזג בין מכוניות וזה נותן סוג של איזון בין המתאבדים לנורמלים. על השול השמאלי נראה לי מזמן קטנועים היו מעיפים אחד את השני.

adnan
09-12-2015, 07:17
אני חושב שזה הגיוני.

תתארו לעצמכם מה יקרה כאשר כל האופנוענים יחליטו לנסוע בשול השמאלי בעת פקק.

כולם יצטרכו לזגזג בין המכוניות כדי להגיע לשול השמאלי, ותארו לעצמכם מה יקרה כאשר יחליטו לצאת מאותו כביש, יתחילו לזגזג בצורה מסוכנת מאוד כדי לצאת מהכביש מהצד הימני כמובן, ואני בטוח שהרבה אופנוענים שיפספסו את היציאה ויחליטו לחזור אחורה נגד כיוון התנועה ולא להמשיך ולהסתובב איפה שמותר.

ואני חושב גם שצריך לאכוף את הרוכבים שטסים על השוליים, פשוט אין גבול לטמטום, לפעמים אני רוכב בעומס תנועה במהירות של כ50-60 קמ"ש רגוע וטוב, פתאום מגיח לו איזה ערס על כלי דו גלגלי, חושב שזה נתיב המראה אני מדבר על רכיבה שלא פחות מ 100 קמ"ש, ממש טס, שאני אפילו לא הספקתי להבחין שהוא אחרי, ואני מקווה שלא יבוא היום ואחד כזה יתנגש בי, צריך קצת סבלנות בעומסים כאלה, פזיזות תגרום רק לאסון.

lokimonster
09-12-2015, 10:32
לצערי אני משתייך לחננות שמשתדלים לשמור על החוק.
המחיר הוא סיכון שעשוי להמנע ברכיבה על הצד השמאלי של הכביש.

לגבי כל הדבילים שטסים ביעף נמוך בכל אחד מצידי הכביש אני מאמין שיומם יבוא ונקרא פוסט כגון איך נכנסה לי מכונית לשוליים בלי להסתכל.
לצערי הם מהווים סיכון לכל רוכב נורמטיבי שמנסה לרכב באופן מושכל.

ariel
09-12-2015, 12:31
על איזו אכיפה מדובר? מול האופנוע עובר רוכב אחר שרוכב על השול הימני שטח הפרדה רצוף ולא נעצר.
כמו כל דבר הכל צריך להיות בטעם עם התנועה נעה ב 50 קמ"ש, 60 קמ"ש הנסיעה על השול מיותרת. נסיעה במהירות גבוהה מזה (נגיד 80) על השול השמאלי או הימני מסוכנת (ראה מקרה כסא הים בכביש החוף מלמעלה). בתנועה סופר צפופה האופנועים של מתנ"ע בולטים מרחוק ובגדול כשאני רואה אותם ליד אופנועים הם לא קטנוניים ומבינים רכיבה.

moonshield
09-12-2015, 12:34
אחרי קריאה של הפוסט הזה אתמול החלטתי שאני לא ממש מעוניין לשלם למדינה 500 ש"ח ו6 נקודות אז שיניתי את מנהגי וחזרתי מהעבודה על איילון הפקוק לעייפה בשול הימני ואני חייב לציין שהנסיעה היתה הרבה פחות 'בטוחה' מאשר נסיעה בשול השמאלי. בעוד בשמאלי, הצר יחסית לפחית, הנהגים לא נוטים לנזול מעבר לקו ההפרדה ומתאפשרת נסיעה רציפה ודי בטוחה, בצד הימני הרחב הרבה נהגי פחיות חושבים שהשול הוא עוד נתיב שנועד לחתוך עומסים או לקצר את הדרך ליציאה הקרובה, ופשוט חותכים לשם בלי חשבון או מבט מינימלי במראות. וזה עוד בלי לדבר על הצורך לתמרן בין היציאות וההשתלבויות הימניות באיילון שלא קיימות כלל בשמאלי.

nihrider
09-12-2015, 13:10
יש בכלל טיעונים נגד השול השמאלי?

חוץ מ:
"מכוניות לא מצפות לראות שם אופנועים" - אז שיתחילו לצפות
"השול השמאלי לפעמים קטן מדי לאופנוע" - גם השול הימני לא רציף, הוא מלא ביציאות ובאיי תנועה שאסור לנסוע עליהם ואז צריך לחזור לנתיב הימני
"יש כיסאות חוף בשול השמאלי" - בימני אין? באמצע הכביש אין?

ariel
09-12-2015, 14:09
"יש כסאות ים" וזה רק ב"כביש החוף":d

Yigal
09-12-2015, 15:07
אבל הדבר הבסיסי שנשאר ויישאר, שמבחינת החוק אין דבר כזה שול שמאלי, זה שטח הפרדה בין נתיבים.... וככה זה.

matanbar26
09-12-2015, 15:11
יש בכלל טיעונים נגד השול השמאלי?

חוץ מ:
"מכוניות לא מצפות לראות שם אופנועים" - אז שיתחילו לצפות
"השול השמאלי לפעמים קטן מדי לאופנוע" - גם השול הימני לא רציף, הוא מלא ביציאות ובאיי תנועה שאסור לנסוע עליהם ואז צריך לחזור לנתיב הימני
"יש כיסאות חוף בשול השמאלי" - בימני אין? באמצע הכביש אין?

נראה לי שהטיעון היחידי שיש:זה לא חוקי, והמשטרה לא מקלה בעניין.

nihrider
09-12-2015, 18:18
זה לא טיעון נגד, מאחורי כל חוק יש סיבה. ואם אין סיבה אז אפשר לפעול לשינוי החוק.

matanbar26
09-12-2015, 19:18
זה לא טיעון נגד, מאחורי כל חוק יש סיבה. ואם אין סיבה אז אפשר לפעול לשינוי החוק.

יש טיעון נגד, מדובר בקו הפרדה רצוף, אי לכך זה לא חוקי.
אני לא טוען שאי אפשר לנסות לשנות אבל עד אז, זה טיעון הנגד היחידי שהמשטרה צריכה.

nihrider
09-12-2015, 20:27
באירן יש עונש מוות להומוסקסואלים, אז לפי ההגיון שלך, זה טיעון נגד הומוסקסואליות.

חוק הוא לא טיעון נגד שום דבר, הטיעון נגד הוא מה שהביא לחקיקת החוק. ואם אין כזה, אז החוק הוא לא הגיוני.

קיום החוק לא הופך את האקט הלא חוקי ללא טוב.

matanbar26
09-12-2015, 21:02
לא החוק אומר שאסור לעבור קו הפרדה רצוף.
יש הרבה סיבות וטיעונים למה אסור לעבור קו הפרדה רצוף.
אם אתה חושב שהחוק לא הגיוני, בבקשה תפעל לשנותו, אבל הגישה של החוק לא הגיוני אז בואו נעבור עליו היא מטופשת.
יש חוק-לטוב ולרע.

nihrider
09-12-2015, 21:21
, אבל הגישה של החוק לא הגיוני אז בואו נעבור עליו היא מטופשת.

מישהו פה כתב את זה? אתה מתווכח עם עצמך...

matanbar26
09-12-2015, 21:30
מישהו פה כתב את זה? אתה מתווכח עם עצמך...

בבקשה.
ואני די בטוח שאם נעשה סקר קצר הרבה רוכבים משתמשים בשול השמאלי.
ולא,החוק לא הגיוני,השול הימני לטעמי הרבה יותר מסוכן, אבל עד לשינוי החוק זה המצב.
ובכלל כמות החוקים שצריך לשנות במדינה לטובת רוכבים גדולה, זה רק אחד מתוכם.

nihrider
09-12-2015, 21:44
קבל את התנצלותי.

אבל אני עדיין לא מוכן לקבל את זה שבגלל שמשהו לא חוקי אז זאת הסיבה שאסור לעשות אותו.
ואם אין סיבה, אז כן צריך לפעול לשינוי החוק.

קסד
10-12-2015, 01:03
לוקי יא חתכת קוף פילוסופי חמוד

לצערי אני משתייך לחננות שמשתדלים לשמור על החוק.

אתה מפחד להשתמש בסולם בשביל לקבל את הבננה אבל לא מבין למה.

matanbar26
10-12-2015, 04:26
קבל את התנצלותי.

אבל אני עדיין לא מוכן לקבל את זה שבגלל שמשהו לא חוקי אז זאת הסיבה שאסור לעשות אותו.
ואם אין סיבה, אז כן צריך לפעול לשינוי החוק.

אבל כול עוד החוק לא שונה, זה המצב.
זה או לשנות את החוק או לעבור עליו.

lokimonster
10-12-2015, 12:07
לוקי יא חתכת קוף פילוסופי חמוד

אתה מפחד להשתמש בסולם בשביל לקבל את הבננה אבל לא מבין למה.

זה יותר כמו קוף שמנסה לזיין כדורגל:-)

nimi9
10-12-2015, 12:19
קישקושים של מחוקקים שלא מבינים מהחיים שלהם, לא יודעים מה זה תנועה או מה ההבדל בין משאית למכונית לאופנוע. בקציור: לא יודעים לנהוג. אבל בלחוקק הם טובים. מחר יוציאו חוק שיורה למים לזרום רק למעלה וייפתרו את בעיית ההצפות בחורף...

הבנתי. אז לתפישתך לאופנוע צריכים להתיר לעקוף גם על קו הפרדה רצוף "רגיל" בכביש דו-סטרי?
מעניין שעוד לא העלית פה את הרעיון הגאוני של נתיב מיוחד לאופנועים...
איפה כתוב שמישהו חייב לנו משהו? יש חוקים. בכל מדינה מערבית מתקדמת ומתורבתת אופנועים הם כלי רכב לכל דבר ועניין, על כל המשתמע מכך.
אה, סליחה; עכשיו קראתי את המשפט האחרון שלי - לא רלוונטי אלינו.

ziki
10-12-2015, 12:23
גרתי תקופה בארה"ב
יש פקקים ארוכים כמו בישראל ואפילו גרועים יותר.
אף רוכב אופנוע לא נוסע לא בשול ימני ולא בשול השמאלי
רוכבים כאחד מכלי התחבורה שמשתמשים בכביש בנקודת הזמן.
בניורק אסור להחנות את האופנוע על המדרכה. קיבלתי דוח לא פעם או פעמיים.
אז חברים תגידו תודה על מה שיש פה. (בלאגן) ושעדיין יכולים לרכב על הימני לזגזג להחנות כמעט איפה שבא לנו. כל אלו לא מתקבלים בברכה בארה"ב
גרתי שם אומנם לפני 15 שנה אבל אני מאמין שהתרבות לא הישתנתה.

odesa
10-12-2015, 12:56
היחס בחוק לגבי מעבר קו הפרדה לבן הוא חמור מאד וטוב שכך.
הסיכון ברכיבה מעבר לפס הלבן, לעתים, אינו גדול יותר מרכיבה בשוליים, אבל זה פס לבן וזה פס צהוב, וזה ההבדל.

החוק המפורש לא מתיר לאופנועים לרכוב בשוליים, זה עדיין אסור, אך ידוע שלא אוכפים את זה מסיבות כאלה ואחרות.
לגבי הפס הלבן, גם אם זה אפשרי ואף בטוח בתנאים מסוימים, זה יהיה חוסר אחריות שלא לאכוף את איסור הנסיעה שם,

בשונה מהקו הצהוב, ששם בדרך כלל יש רק שול, מעבר לקו הלבן הנוף משתנה מכביש אחד למשנהו, ולא ניתן, ואף מסוכן לחלק את האיסור לעבור קו לבן לתתי נושאים ולתתי תנאים שיהיו נתונים לפרשנויות שונות, ולכן היתר גורף לעבור פס לבן הוא לא מציאותי ולא הגיוני ושוב, טוב שכך.

אלו הגיגי ליבי...

nihrider
10-12-2015, 13:03
גרתי תקופה בארה"ב

ארה"ב לא אחידה, בקליפורניה מאפשרים הרבה יותר חופש לאופנועים.
ואופנוענים בכל ארה"ב נלחמים על הזכות לבצע פילטרינג וליין ספליטינג.

וגם בישראל אסור להחנות אופנוע על המדרכה, ויש סיכוי שתקבל דו"ח אם לפקח יהיה משעמם. ויש ערים שבטוח תקבל דו"ח.

באנגליה דווקא המצב יותר טוב מבישראל וארה"ב (נסיעה בנת"צ, ליין פילטרינג), אז למה להסתכל על איפה ששונאים אופנועים ולא על איפה שמחוקקים חוקים שמטרתם לעזור?

nimi9
10-12-2015, 15:45
באנגליה דווקא המצב יותר טוב מבישראל וארה"ב (נסיעה בנת"צ, ליין פילטרינג), אז למה להסתכל על איפה ששונאים אופנועים ולא על איפה שמחוקקים חוקים שמטרתם לעזור?

מה לגבי שוליים באנגליה? מה לגבי פס לבן?

nihrider
10-12-2015, 16:29
לא יודע...

אבל למה שול שמאלי בכביש מהיר שהוא רחב עם נחל הפרדה מסומן עם פס לבן?

iNadav
10-12-2015, 16:43
הסיבה שאסור לדעתי פשוטה מאוד וחלקכם נכנסים לזה עמוק מידיי,
(בנוסף לקשר ההיבט החוקי של קו הפרדה לבן) השול הימני בנוי מראש לכך שיאפשר תנועה איטית של כלי רכב עליו, בעוד שהשול השמאלי לא.
התירוץ שהימני מסוכן יותר מהסיבה שיש השתלבויות ועקיפות לפניהם מוטעה, כי אם תרכב כחוק ועם קצת שכל תשתלב לפני לנתיב בפקק כמו רכב ולאחר מכן תחזור לשול, התעכבת מקסימום 20שניות.

ehudco8
10-12-2015, 17:50
באנגליה או לפחות בלונדון הכבישים סביב לונדון בחלקם ללא שוליים ,(A406 North Circular | London Traffic ) בתוך העיר חלקם עומדים בתור כמו הרכבים ,לא ממש משתחלים בין המכוניות ,לפחות ממה שאני רואה כשאני נוהג בעיר

uriar
10-12-2015, 18:29
בכל מדינה מערבית מתקדמת ומתורבתת אופנועים הם כלי רכב לכל דבר ועניין

כל מדינה לגופה. אני דווקא נושא עיניים להולנד שם מבינים שכלי רכב בגודל שונה מתנהגים אחרת בתנועה.

ראיתי פעם ניסוי שבו מורה מראה לכתה צנצנת ריקה ושואל את התלמידים אם יש בה מקום.
כן - עונים כולם.
ואכן הוא לוקח קופסא של גולות ושופך אותה פנימה.
כעת, האם יש בה מקום?
לא - עונים כולם.
והמורה לוקח קופסא של כדוריות קטנות ושופך פנימה והן ממלאות את הרווחים שבין הגולות.
כעת, האם יש בה מקום?
עכשיו כבר חלק אומרים כן וחלק אומרים לא.
המורה לוקח בקבוק מים ושופך פנימה...

אופנוע קטן ממכונית שקטנה מג'יפ שקטן ממשאית. אבל אופנוע גדול מאופניים שגדולים מהולך רגל. וכו'...
חוק שחושב שהם ינועו במרחב (או יזרמו בתנועה) באופן אחיד הוא חוק מטומטם. נקודה.

https://bicycledutch.wordpress.com/2013/02/21/strict-liability-in-the-netherlands/

matanbar26
10-12-2015, 21:29
כל מדינה לגופה. אני דווקא נושא עיניים להולנד שם מבינים שכלי רכב בגודל שונה מתנהגים אחרת בתנועה.

ראיתי פעם ניסוי שבו מורה מראה לכתה צנצנת ריקה ושואל את התלמידים אם יש בה מקום.
כן - עונים כולם.
ואכן הוא לוקח קופסא של גולות ושופך אותה פנימה.
כעת, האם יש בה מקום?
לא - עונים כולם.
והמורה לוקח קופסא של כדוריות קטנות ושופך פנימה והן ממלאות את הרווחים שבין הגולות.
כעת, האם יש בה מקום?
עכשיו כבר חלק אומרים כן וחלק אומרים לא.
המורה לוקח בקבוק מים ושופך פנימה...

אופנוע קטן ממכונית שקטנה מג'יפ שקטן ממשאית. אבל אופנוע גדול מאופניים שגדולים מהולך רגל. וכו'...
חוק שחושב שהם ינועו במרחב (או יזרמו בתנועה) באופן אחיד הוא חוק מטומטם. נקודה.

https://bicycledutch.wordpress.com/2013/02/21/strict-liability-in-the-netherlands/

הבעיה היא שאי אפשר שיהיה חוק מודולרי שלכול כלי רכב יתפוס משהו אחר, זה בלתי אכיף.
השוליים לא נועדו לנסיעה, אז בשול השמאלי המשטרה "מעלימה" עין אז עכשיו מתחילים למה בשמאלי לא.
למה לא על המדרכה, או בנתצים או נגד הכיוון?
אופנוע זה כלי רכב, נקודה, יש חוקי תנועה שתקפים לכולם.

uriar
11-12-2015, 00:29
בהולנד זה אכיף - אז למה לא פה?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

matanbar26
11-12-2015, 01:16
בהולנד זה אכיף - אז למה לא פה?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

אפשר להיכנס לדיון מאוד רחב ופילוסופי למה אי אפשר כאן.
נכון לעכשיו, לדעתי המצב הנתון הוא סביר לכול הדעות, אבל נראה לי שזה ויכוח של "נסכים שלא להסכים"

Zurs
11-12-2015, 14:32
עם כל הדיבורים על השול השמאלי, תראו מה צילמתי אתמול בערב בכביש 4 דרום:

https://www.youtube.com/watch?v=uyDi43otrRs

nihrider
11-12-2015, 17:05
שימות לבד

בלי קשר לזה, אתמול שמעתי שיחה בין כמה נשים על כמה שהן מפחדות ושונאות לעבור נתיבים
אז אם הן נתקעות בשמאלי, שם הן ישארו

נהגים גרועים יש בלי סוף על הכבישים, עד שזה לא יעניין מישהו, הם ימשיכו להרוג

matanbar26
11-12-2015, 17:08
שימות לבד

הבעיה שהוא כנראה ייקח איתו עוד מישהו בדרך.

nihrider
11-12-2015, 17:09
סביר מאוד.

הבעיה היא שיש פה סרט של בן אדם מתחרפן על הכביש, ומשטרת התנועה תעשה כמיטב יכולתה להתעלם מקיומו כל עוד הפעם לא הרג מישהו.

GMX
11-12-2015, 18:22
Zurs, באותה מידה הרכב יכל לקפוץ לשול הימני. בתור אחד שרוכב באיילון בשול הימני בפקקים לרוב יש זליגה של רכבים או רכב עומד עקב סיבה כזו או אחרת. בין היתר גם במחלפים ברגע שיורדים מהשול עקב אי תנועה ומזגזגים בין רכבים מתחיל סיוט כי יש מלא רכבים שעוברים נתיבים בזמן הזה ולדעתי זה גם מסכן את הרוכב שלא נדבר על פציעה של האופנוע. השול השמאלי תמיד קרץ לי אבל אין מה לעשות אנחנו כפופים לחוקים וקנס+נקודות נשמע מבאס. לצערי במשרד התחבורה הדו''ג נמצא בתחתית הרשימה ולא חושבים עלינו יותר מידי.

matanbar26
11-12-2015, 18:52
Zurs, באותה מידה הרכב יכל לקפוץ לשול הימני. בתור אחד שרוכב באיילון בשול הימני בפקקים לרוב יש זליגה של רכבים או רכב עומד עקב סיבה כזו או אחרת. בין היתר גם במחלפים ברגע שיורדים מהשול עקב אי תנועה ומזגזגים בין רכבים מתחיל סיוט כי יש מלא רכבים שעוברים נתיבים בזמן הזה ולדעתי זה גם מסכן את הרוכב שלא נדבר על פציעה של האופנוע. השול השמאלי תמיד קרץ לי אבל אין מה לעשות אנחנו כפופים לחוקים וקנס+נקודות נשמע מבאס. לצערי במשרד התחבורה הדו''ג נמצא בתחתית הרשימה ולא חושבים עלינו יותר מידי.

אין קשר לדו גלגלי, לאף כלי רכב (חוץ ממשטרה,מדא וכו') אסור לנסוע בשול השמאלי.

ItayK
11-12-2015, 21:06
זה פשוט: הצד הימין של הכביש הוא "שול" שנועד כדי לאפשר סטייה/עצירה/מתן עזרה לרכבים. הצד השמאלי הוא קו הפרדה לבן אותו אסור לעבור.
אבל הסיבה האמיתית למה אסור לנסוע בצד השמאלי: 500 ש"ח קנס ו-6 נק'. אני לא מתכוון לנצח במשחק הנקודות הזה.

Zurs
11-12-2015, 21:37
מסכים איתך. אני כל בוקר רוכב באיילון, נתקל בזליגה שאתה מתאר וגם בזגזוגים במחלפים.

זה פשוט: הצד הימין של הכביש הוא "שול" שנועד כדי לאפשר סטייה/עצירה/מתן עזרה לרכבים. הצד השמאלי הוא קו הפרדה לבן אותו אסור לעבור.
אבל הסיבה האמיתית למה אסור לנסוע בצד השמאלי: 500 ש"ח קנס ו-6 נק'. אני לא מתכוון לנצח במשחק הנקודות הזה.
נכון, זאת הסיבה שגם אני לא במשחק הזה.