התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שכבה לבנה על השרשרת אחרי שימון

omriom
16-12-2015, 01:58
אהלן
שימנתי את השרשרת שלי עם איזה שמן לבן אני חושב שזה זה
http://www.motorave.co.il/product.asp?ProductID=1531
אני לא בטוח כי אני כרגע בעבודה אז לא זוכר את השם שלו
בקיצור ניקיתי את השרשרת השפרצתי עליה בנזין והשמשתי במברשת בשביל לנקות אותה ואז השתמשתי בשמן הזה אחרי שעה ומשהו נסעתי לעבודה וכשהגעתי ראיתי שעדיין יש חומר לבן על השרשרת וכשנגעתי בזה זה היה דביק כזה
השאלה שלי אם זה אמור להיות ככה
אין לי הרבה ידע בכל הקשור לתחזוקה עצמית, אשמח לסרטון הסברה טוב [גם באנגלית] ואם יש מישהו מאשדוד שיכול להראות לי בלייב זה יהיה אפילו יותר טוב
תודה מראש

motaka
16-12-2015, 09:26
ההמלצות לניקוי שרשרת הן בד"כ נפט או חומרים יעודיים, לא בנזין.
אבל לגבי הלבן על השרשרת, לפי הלינק השתמשת בספריי שרשרת לבן, אז מקומות בשרשרת שלא נוגעים בגלגל שיניים ישארו לבנים לפחות עד שיצברו מספיק ליכלוך.
ובקיצור נשמע שזה תקין.

אביעד אברהמי מסביר כאן הכל:
https://vimeo.com/14331341

budahh767
16-12-2015, 09:32
כמה דברים:
1. לא הייתי ממליץ להשתמש בבנזין, אלא בחומר יעודי - יכול להיות שזאת שריטה שלי אבל זה עובד מעולה.
2. קצת יותר קשה להסביר, אבל אם תסתכל על האופנוע מהצד - יש את החלק העליון של השרשרת (יותר קרוב לאופנוע) וחלק תחתון (יותר קרוב לקרקע) יש לשמן את החלק התחתון ולסובב את הגלגל עד שתגיע לכל השרשרת.
3. אין לשמן את השרשרת מהצד (לא אפקטיבי) אלא מלמעלה בלבד (כאילו אתה מסתכל על האופנוע מלמעלה).
4. בסיום, יש לנגב את שאריות השמן מצידי השרשרת - כך האופנוע יראה נקי יותר.

מצטער על הנוסח, קצת קשה להעלות הסבר בכתב.

Yigal
16-12-2015, 10:29
כמו שציינו בנזין בגדול לא רצוי בכלל, בנזין אוכל פלסטיק/צבע ומייבש את הגומיות שאוטמות את הגריז בכל חוליה בשרשרת, נכון שהחשיפה קצרה, אבל כשעושים את זה כל 500-1000 ק"מ זה מצטבר.
קרוסין/נפט זה הכי טוב שיש אבל די קשה להשגה לאחרונה (אם מישהו מכיר מקום שמוכר שיגיד).
אישית אם אין לי קרוסין אני משתמש בwd40 , הוא זול למדי ומוכח כלא פוגע בגומיות , ממיס מעולה , מרסס ומנגב.
הסרטון הסברה של אביעד מעולה רק גוזל הרבה זמן , אז לפעמים מחפפים , פעם ב500 רק משמן , פעם ב - 1000-2000 גם מנקה (תלוי ברמת הלכלוך)

Cheburek
16-12-2015, 11:02
זה ספרי שמן לבן,
הוא ככה כדאי שתראה איפה שימנתה ואיפה לא.
וכן הוא אמור להיות דביק כדאי שזה יחזיק על השרשרת.

rider
16-12-2015, 18:47
זה ספרי שמן לבן,
הוא ככה כדאי שתראה איפה שימנתה ואיפה לא.
וכן הוא אמור להיות דביק כדאי שזה יחזיק על השרשרת.

מה שנאמר פה +
למוטול יש ספרי שקוף שמטרתו היא גם ניקוי של השרשרת, הוא מעט יקר יותר אבל אהבתי אותו מטעמים פרקטיים ואסטטיים

iNadav
16-12-2015, 18:58
כמו שציינו בנזין בגדול לא רצוי בכלל, בנזין אוכל פלסטיק/צבע ומייבש את הגומיות שאוטמות את הגריז בכל חוליה בשרשרת, נכון שהחשיפה קצרה, אבל כשעושים את זה כל 500-1000 ק"מ זה מצטבר.
קרוסין/נפט זה הכי טוב שיש אבל די קשה להשגה לאחרונה (אם מישהו מכיר מקום שמוכר שיגיד).
אישית אם אין לי קרוסין אני משתמש בwd40 , הוא זול למדי ומוכח כלא פוגע בגומיות , ממיס מעולה , מרסס ומנגב.
הסרטון הסברה של אביעד מעולה רק גוזל הרבה זמן , אז לפעמים מחפפים , פעם ב500 רק משמן , פעם ב - 1000-2000 גם מנקה (תלוי ברמת הלכלוך)

אמנם wd40 לא פוגע בגומיות, אך הוא מסוגל לחדור דרכם ולפגוע בגריז, לכן לא מומלץ להשתמש בו

Yigal
16-12-2015, 21:51
אמנם wd40 לא פוגע בגומיות, אך הוא מסוגל לחדור דרכם ולפגוע בגריז, לכן לא מומלץ להשתמש בו

המקור לכך בידיעה שריסוס עם הצינורית בצמוד לשרשרת יכול ליצור מצב כזה עקב הלחץ שבו הספריי יוצא.
אני בכל מקרה מרסס על הגלגלשים ממרחק סביר ואז מנגב.
הכלי עם 37000 קמ ועדיין עם הסט המקורי , אני מעריך.... 17000 מתוכם שלי.

BeePi
16-12-2015, 22:42

אני לא יודע אם יש הבדל גדול בין קרוסין לנפט, אבל נפט ניתן להשיג בתחנות דלק מסויימות, יש משאבה מיוחדת לנפט (עבור הסקה ביתית לרוב)