צפייה בגרסה מלאה : התלבטות האופנוע הבא-נייקד או סופרמוטו?
Biker boyz
17-12-2015, 00:38
הcbr600 שלי עומד למכירה וכבר מחפש את הכלה הבאה,אני בדילמה מאוד גדולה כבר שבוע ולא בטוח לאיזה כיון אני הולך, אני יודע שאני משנה סגנון ולא קונה סופר ספורט. בשל רצון לרדת טיפה בכוחות סוס,לשנות סגנון, אופנוע טיפה יותר חסכוני שלא יכאב לי על 150 קילומטר הקבועים בדרך ללימודים וחזרה במהלך השבוע. כרגע יש שתי מתמודדים מאוד גדולים שהם מעין הגשמת חלום ילדות שאלה הדוקאטי 696 או 796 עם דגש על דגם הabs.
עשיתי את כל הבירורים, קראתי מבחני דרכים, דיברתי עם המוסכניק הראשי במוסך של ניסים שיושב בהר ציון ושמעתי רשמים על התנהגות המנוע, טיפולים. העניין כמובן בין שתיהן הוא התקציב שלא גבוהה במיוחד עקב אילוצי לימודים.
לעומת זאת עולה לי בראש גם עוד שתי מתמודדים, אחד מהם זה הktm 690smc או ktm690 דיוק, שבעניינם למרות כל מבחני הדרכים שקראתי, אני הבחנתי בהרבה תגובות על בעיית אמינות עם החברה וליקוים שמתגלים בהמשך.
המועמד האחרון הוא הmt07 שהוא יותר עולה לי בראש בתור אופנוע תקציב למשך השנה-שנתיים קרובות.
נסיעות 200 קילומטר בשבוע, תקציב עם מתיחה עד הסוף למרות שלא רוצה למתוח 50 אלף.
רשמים על האופנועים, עצות, רשמים כמה שיותר תודה רבה.
TheDevilInside
17-12-2015, 01:08
אם רוב הנסיעות שלך בכביש מהיר, הייתי מוותר על הsmc. לא כל כך נוח בשיוט לצערי. אבל אם באטרף חשקה נפשך, בכל קילומטר של רכיבה, ווילי וסטופי מדברים אליך, הוא יכול להיות האופנוע הכי כיפי שהיה ויהיה לך. רוצה לשנות סגנון? לך על סופרמוטו\היפרמוטו!
הדיוק הוא לא בדיוק סופרמוטו, סוג של משהו באמצע בינו לבין אופנוע כביש.
דוקטי לדעתי יהיה לך חלש ומשעמם, אופנוע כביש עם פוזה של מליון דולר, אבל יש לך כביש, למה לרדת בכח?
Mt07 אופציה נחמדה, אבל זה אופנוע תקציב בתכלס, ופרווה מדי לאופנוע לא ראשון\שני. אז אם שיקולי כסף ושימושיות משחקים עניין, כדאי לשקול. לmt09 התקציב לא יימתח?
2 הסנט שלי בעניין)
Mt07 אופציה נחמדה, אבל זה אופנוע תקציב בתכלס, ופרווה מדי לאופנוע לא ראשון\שני. אז אם שיקולי כסף ושימושיות משחקים עניין, כדאי לשקול. לmt09 התקציב לא יימתח?
2 הסנט שלי בעניין)
לגביי ה"פרווה". לא מסכים איתך, הוא קצת אנדרפאואר מחוץ לעיר ובטורים הגבוהים. אבל גם ככה הוא נייקד- 200 קמ"ש לאורך זמן זה לא בדיוק אזור הנוחות
שלו בשום צורה. מה שכן בתוך העיר, בכבישים מפותלים ובכל מקום שלא דורש נסיעה במהירות גבוהה כשיוט הוא כלי מעולה- ולמרות שהוא לא ניחן בכל מיני
רכיבים מתקדמים ומפוארים הוא עושה את העבודה ומשאיר לך חיוך בקסדה.
TheDevilInside
17-12-2015, 04:42
בפרווה התכוונתי שהוא לא מצטיין בשום דבר.. מנוע לא חזק, מכלולים זולים יחסית. בתור אופנוע ראשון יהיה מצויין, אבל במעבר מcbr זה יהיה שנמוך.
מה עם האפריליה שיבר?
התקציב שלו...
תן לי להמליץ לך על כלי שאני אישית ממש נהניתי ממנו, נכנס לך בתקציב, ויענה לך על כל הרצונות-
פייזר 800.
ומי שמכיר אותי יודע שאני לא מתחבר למשפחת הפייזרים...אבל אחת הרכיבות היותר מהנות שהיו לי הייתה עם הכלי הזה שלקחתי לסיבוב(ים) בסדום פעם אחת.
אחלה מנוע, נוח מאוד, מתלים מצוינים, נכנס לתקציב.
הוא אומנם לא חוליגן, אבל אופציה מצוינת. לגבי הדיוק 690 פחות ממליץ, הוא ירגיש לך חלש מאוד, הילוכים שנגמרים מהר...\
חוץ ממנו אם נכנס לך בתקציב ה-mt07 תשקול אותו. כלי מעניין מאוד עם התנהגות כייפית ביותר. 200 ק"מ בשבוע זה לא נורא איתו...
ועוד משהו- אתה הולך להנות מהמעבר הזה ;) אין כמו כידון בין הידיים...(או תחת של קולומביאנית תלוי איך אתה מסתכל על זה)
Biker boyz
17-12-2015, 11:56
לגבי הורדת הכוח, זה משהו שאני עושה במודע ובכוונה, עקב סיבות אישיות וגם מתוך הבנה שבנסיעות שלי ביום יום אני לא נהנה, ולחכות לסופש בשביל לרכב על אופנוע שאני מוסיף לו קילמוטרים רבים במהלך השבוע, אני עדין לא במעמד הזה בשביל להעמיד בצד אופנוע לסופש רק.
לגבי הפייזר 800 רכבתי עליו בעבר ולא התחברתי אליו כל כך ובעיני זה פחות ירידה ממה שחפצתי בה.
רציתי לדעת יותר על הרשמים על הקטמ מבחינת בעיית אמינות וכדומה, לגבי הנוחות שמעתי רבות שהsmc הוא לא נוח לנסיעות ארוכות אבל הוא חוליגין לא קטן שגורם לי לעלות חיוך על הפנים שלי במחשבה במה שאני יכול לעשות איתו.
תודה לכולם על התשובות עזרתם לי להסגר טיפה יותר.
nitzann84
17-12-2015, 12:08
הktm מניסיון של 2 חברים.אחד שנת 11 והשני 12.
מדובר באופנוע מהנה שהוא נוסע,אבל הווא יותר מתקלקל,המון בעיות,חשמל,נזילות, זה גם הסיבה שהם נמכרים כל כך נמוך מתחת למחירון.
מה עם הורנט? Sv?
גם אני התלבטתי אחרי אופנוע ספורט אם נייקד או smc. עשיתי הרבה רכיבות מבחן, כדאי לך גם.
הלכתי בסוף על היפר 1100s :)
הsmc הרגיש אחלה טרוריסט מגניב אבל רק בתוך העיר. ירדתי ממנו בגלל שאני לא גר בעיר וצריך גם מהירות והילוכים ארוכים וגם בגלל התחום האפור של פתיחת ההגבלה לa1 שלא אהבתי.
בשנתונים האחרונים של הsmc, הדגם של ה r, הגיע לארץ רק בגרסאות מוגבלות לa1 ואצל כל מי שבדקתי מהמוכרים, ההגבלה הוסרה בצורה לא חוקית וליבואן היו תשובות מעורפלות בעניין הזה ולא אהבתי את הגישה.
בעבר היה לי 696 ולפני הקניה בדקתי מולו גם את הדיוק 690 (שוב, סינגל ענק - רק לעיר) ובתקופה אחרת גם את הדיוק 990 ובאמת תמיד עלו בעיות אמינות מבעלים לשעבר, על חוסר ידע מצד מוסך היבואן וזמינות חלקים. זה היה לפני כמה שנים ואני לא יודע מה המצב שם עכשיו.
לגבי ה696, הוא כלי מעולה לעיר ונותן גם יכולת ספורטיבית- נורא קל לזרוק אותו מצד לצד, וגם בינעירונית- הייתי רוכב איתו מהצפון למרכז פעם בכמה שבועות בכיף גדול. אבל בסופו של דבר, הוא די חלש ומהר מאוד היה חסר לי כוח ביציאה מפניות. בייחוד אם אתה מגיע מאופנוע חזק יותר וכבר יודע לרכוב. אם אתה מוריד את השאיפה הספורטיבית הוא יכול להתאים ויכול להיות ש796 עם התוספת כוח הקטנה או קיט טרמיניוני יכולים לעזור.
200 ק"מ בשבוע זה המון ובמקומך הייתי מגדיר לעצמי כדרישות מרכזיות נוחות, אמינות ושמירה על ערך גם עם הרבה ק"מ.. וזאת משבצת שלא הדוקאטי ולא הק.ט.מ מצטיינים בה.
Biker boyz
17-12-2015, 12:53
זאת הבעייה העיקרית שלי כרגע, ברור לי שכל אופנוע שאני אקנה אם הוא יד 2 הק"מ שאני אעשה עליו בשנה ומדובר ב10-12 לפחות יאבד מערכו, לכן אני הולך על האופנוע עם הכי טיפה פחות ק"מ בהתאם לשנה שלו כדי שאני ארצה למכור אותו לא תהיה לי בעייה,למרות שדוקאטי בינוני תמיד קשה למכור עקב כך השווי שלו והתמורה שהוא נותן לעומת 600 ספורטיבי.
ירדתי סופית מהקטמ אחרי החוות דעת, עכשיו הבחירה שלי היא בין הmt לדוקאטי 696/796 שיש כמה וכמה על הכוונת.
אופנועי ביינים כמו הer6 שהיה לי בעבר נשקל שוב אבל נפסל עקב בעיית המנוע שיכולה לקרות, כנ"ל הורסיס שכן אני מחפש אופנוע במראה יותר ספורטיבי.
הz למינהם נשקלו גם, אבל צריכת הדלק שלהם מוגזמת יותר מהcbr שלי ועקב רצון לחסוך טיפה אני אוותר עליו.
10-12 אלף ק"מ בשנה זה לא הרבה. זה אפילו פחות מהממוצע אם אני לא טועה.
אבל תזכור- בלאי של מנוע סינגל/וי טווין יהיה עם בלאי גדול יותר וידרוש טיפול עקבי יותר.
אז אם אני מבין נכון אתה מחפש כלי עד 50,000, עדיפות לאחד שהוא לא מרובע צילינדרים, קליל במשקל, צריכת דלק הגיונית וכוח.
דעתי האישית - ה- mt07 פשוט תפור עלייך. מהנסיעת מבחן עליו ממש נהניתי
Biker boyz
17-12-2015, 16:24
שי, הגעתי לאותה מסקנה כמוך, יש לי עדין את השיקול של הרצון לקנות דוקאטי אולם יש חשש מסיום מעלות טיפולים/בלאי גבוהה וקושי מכירה בעתיד.
אדבר עם מטרו ואתאם איתם נסיעת מבחן על הmt כדי באמת להיות החלטי לגמרי לגבי ההחלטה הסופית שלי, הmt נראה מעט קטן אבל זריז וקליל שיתן לי אפשרות לעשות איתו דברים יפים במגרש של העמותה ובטיולים בסופש, כמו כן יכולת השתחלות קלה בפקקים בעיר.
מה התוואי רכיבה ביומיומי? אם זה בשעות העומס, אך ורק סופרומוטו.
מי ישמע cbr600 זה שיא הנוחות להתנהלות יומיומית.
בתקציב שלך דיוק 690 נכנס במסגרת אחריות אפילו, שקט נפשי, ולא ברמה של ה07 עם המכלולים הזולים.
דוקאטי וktm מציגים אותה רמת אמינות, תפסול את שניהם אם אתה מחפש "סובארו".
ה07 מאכזב מאוד, עזוב את הכוח שאליו אתה רוצה לעבור, אני מדבר על המכלולים מסביב, שיא הפשטות, אין חינם במטרו, ועצם העובדה שמטרו היבואן ואתה כפוף אליהם בטיפולים, אני אקח דוקאטי וktm כל יום!
Biker boyz
17-12-2015, 18:59
מה התוואי רכיבה ביומיומי? אם זה בשעות העומס, אך ורק סופרומוטו.
מי ישמע cbr600 זה שיא הנוחות להתנהלות יומיומית.
בתקציב שלך דיוק 690 נכנס במסגרת אחריות אפילו, שקט נפשי, ולא ברמה של ה07 עם המכלולים הזולים.
דוקאטי וktm מציגים אותה רמת אמינות, תפסול את שניהם אם אתה מחפש "סובארו".
ה07 מאכזב מאוד, עזוב את הכוח שאליו אתה רוצה לעבור, אני מדבר על המכלולים מסביב, שיא הפשטות, אין חינם במטרו, ועצם העובדה שמטרו היבואן ואתה כפוף אליהם בטיפולים, אני אקח דוקאטי וktm כל יום!
תוואי הרכיבה הוא בשעות הבוקר העמוסות שההתנהלות היא על השוליים בעיקר וכביש מהיר כמה קילמוטרים. העבודה נמצאת קילמוטר מהבית ושאר הזמן נסיעות מנהלתיות או טיולים בסופש של התגרזנות.
לשנייה לא אמרתי שהיה לי קל להתנהל עם הcbr ביום יום במשך השנה וחצי האחרונות. אבל נהנתי מכל רגע, ועדין יש לי ספקות לגבי המכירה שלו. אם לא השיקולים שפירטתי בתחילת הפוסט הייתי משאיר אותו לכל החיים מבחינתי. האופנוע מושקע באלפי שקלים ע"י, הבאתי אותו למצב מושלם ורמת הרכיבה שלי איתו ברמה שלא הייתה לי עם אף אופנוע ועל זה נאמר החיבור בין אדם למכונה.
אני חושב, שזה דבר לא נכון לומר על רמת האמינות, אומנם אני לא בקיא בשתי החברות, אולם רמת התקלות ששמעתי על מנועי דוקאטי ובפרט על 696/796 שואפת לאפס לעומת הבעיות השונות ששמעתי על קטמ, עקב כך שלא הייתי בטוח בכך בגלל זה שאלתי שוב ועוד שתי תגובות לאוסף נאספו.
לגבי האחריות של מטרו וכדומה, גם אם אני אקנה אופנוע עם אחריות אני לא מתכון שכף רגלי תדרך במטרו, יש לי את המוסך שלי, שרק עליו אני סומך מבחינת טיפול האופונעים שלי ובגלל זה , אני אפנה אליו לא משנה עם איזה אופנוע אני אהיה. גם במקרה של איבוד האחריות של מטרו ,שבכל מקרה תפוג שנה הבאה שכן בתקציב שלי נכנס שנת 14 אולי 15 בלחץ ובזמן שאני אהיה איתו תפוג האחריות. אז הסר דאגה מליבך דניאל, אתה לא מדבר עם מישהו "חדש" בתחום וחוויתי על בשרי עקיצות וסגנונות טיפול של כמעט כל חברה בארץ ולכן הגעתי למסקנה, שעדיף לשלם פחות למוסך שלך שאתה סומך עליו, מאשר לשלם ביוקר על קבלת אחריות מהחברות.
guyn1212
17-12-2015, 20:45
נהנה מכל רגע
לעבור מספורט לנייקד פשוט לדעתי זה ישבור אותך, אתה נשאר "בכביש" רק יורד באיכות המכלולים.
לדעתי סופרמוטו יפתח בפנייך עולם חדש לגמרי ועניין הכוח לא רק שיהיה זניח, אלא הוא אפילו יכול להפתיע אותך מחדש.
Biker boyz
18-12-2015, 10:53
ישבור אותי? אני חושב שהגזמת, אנחנו חושבים שאנחנו מנצלים 100% מהאופנוע וזה פשוט לא נכון, אני יודע בוודאות גם עם כמה רחוק שהלכתי עם הסופר ספורט שלי הגעתי אולי למיצוי של 70% מהיכולות שלו וגם זה בספק. לכן גם אם יורדים בכוחות סוס ונשארים "בכביש" אז זה אומר שאני אוכל לנצל את האופנוע היותר "חלש" ברמה יותר גבוהה לפחות מבחינתי.
סופרמוטו מעניין אותי מאוד, זה שיקול שאני עדין לוקח בחשבון ואל לך לשכוח, להחליף אופנוע בימינו זה עניין של למכור ולעבור הלאה, זה לא שאני משתעבד לאופנוע אחד לכל החיים.
אני דווקא בדעה אחרת, אני חושב שברגע שתגיע למיצוי מהר, אתה תשתעמם, ומשם הדרך להחליף עוד כלי ועוד כלי עד ששוב תרגיש את אותה תחושה כיפית ולא משעממת תהיה יקרה ומיותרת.
לעבור סגנון זה הפיתרון האולטימטיבי בשבילך.
אל תשכח, מנוע סינגל יותר זול לתחזוקה, ואם התגרזנת ונפל? מרימים וממשיכים הלאה, לעומת בכביש שאתה עכשיו בנזק של אלפי שקלים, ולהגיע לעשרות אלפי שקלים או טוטאלוס בהחלקה טיפשית זה לא קשה.
עצם החוליגניות בסופרמוטו יקל על המעבר שלך ויעשה לך רק טוב
ktm690smc
18-12-2015, 12:19
Smc690 וכל מילה מיותרת. כמה שאתה חושב שתצליח למצות אותו.. אתה טועה.
אגיד לך ככה.. הוא בין הבודדים שרוכבים נוסעים עליו סתם.. (סתם ב1 בלילה 200 מטר למכולת ואז עוד סיבוב בשכונה)..
למה? כי כל כך, אבל כל כך, כיף לנסוע על הדבר הזה.
Biker boyz
20-12-2015, 00:38
Smc690 וכל מילה מיותרת. כמה שאתה חושב שתצליח למצות אותו.. אתה טועה.
אגיד לך ככה.. הוא בין הבודדים שרוכבים נוסעים עליו סתם.. (סתם ב1 בלילה 200 מטר למכולת ואז עוד סיבוב בשכונה)..
למה? כי כל כך, אבל כל כך, כיף לנסוע על הדבר הזה.
הרבה אנשים אומרים ככה, אבל מבחינתי בעיית ההגבלה או יותר נכון הורדת ההגבלה שלא כחוק בלי אפשרות לשנות זאת ברישיון גורמת לי לרדת מהכלי, התחלתי לפזול טיפה גם להיפרמוטד 796 של דוקאטי. כרגע עדין משתעשע ברעיונות מחכה למכור את האופנוע שלי,מה שבגלל החורף מעכב את זה טיפה.
sweet bamba
20-12-2015, 01:22
עשיתי סיבוב קטנצ'יק על 796. מה אגיד... הוא יפהייפה. באמת. אבל מבחינת תחושת גודל, כוח, ובכלל - הוא הרגיש הרבה פחות "אופנוע" מה vfr קשישא שלי. רכבת עליו?
הרבה אנשים אומרים ככה, אבל מבחינתי בעיית ההגבלה או יותר נכון הורדת ההגבלה שלא כחוק בלי אפשרות לשנות זאת ברישיון גורמת לי לרדת מהכלי, התחלתי לפזול טיפה גם להיפרמוטד 796 של דוקאטי. כרגע עדין משתעשע ברעיונות מחכה למכור את האופנוע שלי,מה שבגלל החורף מעכב את זה טיפה.
נושא ההגבלה הוא תחום אפור ומעולם לא נתבע אדם בגלל נושא כזה, או שבוטל הכיסוי הביטוחי בשל כך, תחום אפור מאוד.
Biker boyz
20-12-2015, 11:14
נושא ההגבלה הוא תחום אפור ומעולם לא נתבע אדם בגלל נושא כזה, או שבוטל הכיסוי הביטוחי בשל כך, תחום אפור מאוד.
אני סטודנט למשפטים שנה ב׳ התייעצתי עם המרצה שלי על כך באחד משיעורי דיני הביטוח והתשובה לא מעודדת,במקרה של תאונה עם נפגעים שמגיע בוחן משטרה והאופנוע נגרר למגרש המשטרתי והפרוצדורה תגרום לכך שהבוחן של חברת הביטוח יגיע והוא אכן יבחין שההגבלה הוסרה לא כחוק,הכיסוי הביטוחי יתבטל,מדובר פה בהונאת ביטוח בנוסף עקב כך שאתה משלם על ביטוח a1 ולא a. במקרה כזה אם מדובר בתאונה עם נפגעים,ועקב כך שאין לך כיסוי ביטוחי שתפס אתה יכול לשלם מאות אלפי שקלים על הנזק וזה בלי נשכח שלא יהיה לך הגנה ביטוחית במקרה של תביעה כנגדך מהצד הנפגע.
עם דברים כאלה לא מתעסק,לא שווה את זה.
הvfr אופנוע מדהים בעיני אבל לא מעוניין באופנוע פול פיירנג.
ktm690smc
20-12-2015, 14:16
אני סטודנט למשפטים שנה ב׳ התייעצתי עם המרצה שלי על כך באחד משיעורי דיני הביטוח והתשובה לא מעודדת,במקרה של תאונה עם נפגעים שמגיע בוחן משטרה והאופנוע נגרר למגרש המשטרתי והפרוצדורה תגרום לכך שהבוחן של חברת הביטוח יגיע והוא אכן יבחין שההגבלה הוסרה לא כחוק,הכיסוי הביטוחי יתבטל,מדובר פה בהונאת ביטוח בנוסף עקב כך שאתה משלם על ביטוח a1 ולא a. במקרה כזה אם מדובר בתאונה עם נפגעים,ועקב כך שאין לך כיסוי ביטוחי שתפס אתה יכול לשלם מאות אלפי שקלים על הנזק וזה בלי נשכח שלא יהיה לך הגנה ביטוחית במקרה של תביעה כנגדך מהצד הנפגע.
צריך לבדוק מול ד.ל.ב איך הולך העניין הזה עם ההגבלה. קשה לי להאמין שהם משחקים עם החוק. מה שכן סיקרנת אותי מאוד הרי ה690 יוצאים משם כשהם תחת a1 . לאחר מכן ההגבלה מוסרת והרישיון נשאר על a1 כך שמשהו פה באמת מסריח.
מישהו שיודע יכול לשפוך כאן אור על הנושא?
אתה לא משלם ביטוח על a1 אלא על a.
כל כךי מעל 250 סמק משלם ביטוח a ואז כוח סוס לא משנה לכאן או לכאן.
מה גם שנם יצטרכו להוכיח שאתה הסרת את ההגבלה.
ההגבלה בsmc היא במחשב רכב, בוחן לא יכול לבדוק את זה פיזית, הוא חייב לקחת את זה למוסך מורשה שיש לו מחשב רכב ועד שיהיה צו ועד שפה ושם, נו הבנת תחום אפור. במיוחד אם אתה לא היד הראשונה, אז בכלל אתה מסיר מעצמך אחריות שככה רכשת את הכלי ואין לך בעצמך דרך לדעת. (אם בכלל יגיעו אי פעם לנקודה הזו)
לעומת כלים בהם ההגבלה היא מכנאית ואפשר לזהות זאת בעין וגם שם אין תקדים.
אתה חושב שאתה תהיה הראשון עם אופנוע "מוגבל" שפגע במישהו? איך עדיין לא היה תקדים כזה? זה תחום אפור.
לא בא לשכנע אותך לעבור על החוק או משהו כזה חס וחלילה, אבל יותר בקטע של "שתחרר אח שלו, אל תהיה כבד"
בכל אופן, כל חברה שמוציאה כלי מוגבל, נותנת ללקוח את הכלי מוגבל, הוא חותם על קבלת כלי מוגבל, ומה שנעשה מרגע החתימה, באחריות בעל הכלי בלבד. כסת"ח מושלם.
Biker boyz
20-12-2015, 17:44
אתה לא משלם ביטוח על a1 אלא על a.
כל כךי מעל 250 סמק משלם ביטוח a ואז כוח סוס לא משנה לכאן או לכאן.
מה גם שנם יצטרכו להוכיח שאתה הסרת את ההגבלה.
אברי אני כמעט בטוח ב99% שאתה טועה, מדובר באופנוע מוגבל, כלומר רשום ברישיון הרכב את מספר כוחות הסוס שהוא מפיק ועצם זה, שאת הביטוח אתה לא משלם לפי מספר הסמ"ק שיש לך אלא לפי כוחות הסוס, לכן שאם יש לך 47 כוחות סוס לצורך העניין הוא מוגדר לפי הרישיון והביטוח a1 שישנו מחיר יותר נמוך מאשר לרישיון a ו48 כוחות סוס לצורך העניין.
דניאל, צר לי להגיד לך שעל הצעות כמו שלך שאנשים מיישמים, לעורכי דין תמיד יהיו עבודה ורווח נאה. "התחום האפור" שאותו אתה מציע בעיני הוא חמור מאוד, נגיד שרכשתי כלי מוגבל ברישיון שההסרה הוגבלה ממנו וגרמתי למוות או פציעה חמורה או לנזק חמור ברכוש, חברת הביטוח שלי בודקת את דרגת הרישוי שלי שיש לי ואת מספר האופנועים שביטחתי אותה ועושה את ה1 ועוד 1 המאוד קל לכל חוקר ביטוח מתחיל, השיתכן שירדתי לכלי A1 אחרי שנים ארוכות עם כלים בלתי מוגבלים, ההוצאות שיהיו להם על הוכחת כך שהייתי על אופנוע בלתי מוגבל, הם מינוריות מאוד לעומת התשלום שהם יצטרכו לשלם לצד ג' ואם אתה חושב שהם לא יעשו זאת אתה טועה.
וצר לי לאכזבך, לפי החוק אי הידיעה אינה פותרת מעונש ואף שאם לא ידעתי במקרה כזה היה עלי לדעת ואת זה גם יצליחו להוכיח בבימה"ש.
לכן את "התחום האפור" אני אשאיר לאלה שמוכנים לקחת סיכון במקרה כזה ולמשכן את הבית שלהם או של ההורים שלהם במקרה הגרוע.
בכל מקרה, ביום שלישי יש לי נסיעת מבחן על הMT.
אברי אני כמעט בטוח ב99% שאתה טועה, מדובר באופנוע מוגבל, כלומר רשום ברישיון הרכב את מספר כוחות הסוס שהוא מפיק ועצם זה, שאת הביטוח אתה לא משלם לפי מספר הסמ"ק שיש לך אלא לפי כוחות הסוס, לכן שאם יש לך 47 כוחות סוס לצורך העניין הוא מוגדר לפי הרישיון והביטוח a1 שישנו מחיר יותר נמוך מאשר לרישיון a ו48 כוחות סוס לצורך העניין.
דניאל, צר לי להגיד לך שעל הצעות כמו שלך שאנשים מיישמים, לעורכי דין תמיד יהיו עבודה ורווח נאה. "התחום האפור" שאותו אתה מציע בעיני הוא חמור מאוד, נגיד שרכשתי כלי מוגבל ברישיון שההסרה הוגבלה ממנו וגרמתי למוות או פציעה חמורה או לנזק חמור ברכוש, חברת הביטוח שלי בודקת את דרגת הרישוי שלי שיש לי ואת מספר האופנועים שביטחתי אותה ועושה את ה1 ועוד 1 המאוד קל לכל חוקר ביטוח מתחיל, השיתכן שירדתי לכלי A1 אחרי שנים ארוכות עם כלים בלתי מוגבלים, ההוצאות שיהיו להם על הוכחת כך שהייתי על אופנוע בלתי מוגבל, הם מינוריות מאוד לעומת התשלום שהם יצטרכו לשלם לצד ג' ואם אתה חושב שהם לא יעשו זאת אתה טועה.
וצר לי לאכזבך, לפי החוק אי הידיעה אינה פותרת מעונש ואף שאם לא ידעתי במקרה כזה היה עלי לדעת ואת זה גם יצליחו להוכיח בבימה"ש.
לכן את "התחום האפור" אני אשאיר לאלה שמוכנים לקחת סיכון במקרה כזה ולמשכן את הבית שלהם או של ההורים שלהם במקרה הגרוע.
בכל מקרה, ביום שלישי יש לי נסיעת מבחן על הMT.
אז למה הפול מחייב על פי סמ"ק?
http://www.pool-act.org.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/tahrif_02.16.pdf
דרך אגב , אם אי אפשר להוכיח שהסיבה לתאונה היא הורדת ההגבלה אז הביטוח תקף. כמו שנסיעה על רכב \ אופנוע ללא טסט לא מבטל את הביטוח אלא אם הסיבה לכך שאין לו טסט היא הגורם לתאונה.
אני לא בעד הרעיון של הסרת ההגבלה אבל להיות בפחד היסטרי לא עוזר לעשות החלטות נבונות.
דניאל, צר לי להגיד לך שעל הצעות כמו שלך שאנשים מיישמים, לעורכי דין תמיד יהיו עבודה ורווח נאה. "התחום האפור" שאותו אתה מציע בעיני הוא חמור מאוד, נגיד שרכשתי כלי מוגבל ברישיון שההסרה הוגבלה ממנו וגרמתי למוות או פציעה חמורה או לנזק חמור ברכוש, חברת הביטוח שלי בודקת את דרגת הרישוי שלי שיש לי ואת מספר האופנועים שביטחתי אותה ועושה את ה1 ועוד 1 המאוד קל לכל חוקר ביטוח מתחיל, השיתכן שירדתי לכלי a1 אחרי שנים ארוכות עם כלים בלתי מוגבלים, ההוצאות שיהיו להם על הוכחת כך שהייתי על אופנוע בלתי מוגבל, הם מינוריות מאוד לעומת התשלום שהם יצטרכו לשלם לצד ג' ואם אתה חושב שהם לא יעשו זאת אתה טועה.
בכל מקרה, ביום שלישי יש לי נסיעת מבחן על הmt.
יש מצב שהיבואנים של הכלים משלמים פחות מיסים למדינה כשהכלי בא עם פחות סוסים, אין לי מושג לגבי איך זה עובד.
אבל אחי, אתה בעצמך שילמת ביטוח על סיבי 600, באמת שילמת פחות ממישהו עם מנוע 1000-1200-1600? נה, מ251 סמ"ק וצפונה המחיר הוא אחיד בחובה.
הונאת ביטוח? לא באופן מוחלט, אתה רוכב על רכב שעבר אמנם שינוי, אבל השינוי הוא בעצם העברת הכלי לאיך שהוא באמת יצא מהמפעל ובפועל אתה משלם את אותו הביטוח.
אישית? אם אתה לא ילד מפגר שקנה ג'יקסר מוגבל ופתח את ההגבלה, כי אז אין לך בעצם רישיון לרכב על כזה כלי, אז זה אמנם אפור - ויש מצב שבמקרה קיצוני זה הולך לעשות לך קצת כאב ראש כי אתה תצטרך לשפוך אור על הסוגייה במידה ותעלה, אבל לא נראה לי שאתה תצא אשם אם תרכב על כלי במצב הרגיל שלו כשיש לך רשיון תואם ביד ואותו סכום של כסף עבר לחברת הביטוח.
מה כן, ה-mt לפי מה ששמעתי מחברים הוא כלי פנטסטי, אבל אם אתה עובר מסיבי שבא במקור עם מכלולים בסט, תקח את הרכיבה בקטע של ארגונומיקה - איך הכלי מרגיש לך מבחינת מימדים ונוחות, איך המנוע מרגיש לך מבחינת אופי וכוח, ואת כל עניין ההתנהגות שים בסימן שאלה כי יש שוק די רחב לכלי הזה מבחינת בולמים\בלמים וכו', נכון שזה טיפהל'ה יקר עד מאוד מאוד יקר, תלוי בכמה תשתגע, אבל ימאהה חסכו בקטע מפחיד על כל מה שמסביב למנוע. לא סתם הוא עולה באיזור ה-60 אש"ח.
Tartaruga
27-12-2015, 14:10
היבואנים משלמים פחות על כלי עם פחות סוסים. תראה לדוגמא את היבואן של mv agusta שמוכר את הברוטלה והf3 675 שמוגבלים לa1 בעשר אלף פחות מהגרסא ללא הגבלה.
בנוגע לביטוח. הכ"ס לא מעניין, רק הסמ"ק. היה לי sv650 מוגבל לa1 ושלמתי עליו ביטוח כמו כל כלי מעל 250 סמ"ק.
Biker boyz
01-01-2016, 19:39
קראתי את כל התגובות והגעתי למסקנה שאתם צודקים, אומנם זה תחום אפור, אבל תחום שאי אפשר ליפול בו כי אף אחד לא באמת יבדוק אותו וכן התשלום לחברת הביטוח זה אותו תשלום וברגע שאתה מחזיק ברישיון בלתי מוגבל אין באמת עילה.
לפני שבוע, הייתי בנסיעה על הmt07 הדבר הראשון שהבחנתי בו, זה העדר הכוח שאני רגיל אליו וזה משהו שהיה קשה לי להתרגל אליו בכל הנסיעה, הכידון בהתחלה היה לי משונה שכן זווית הצידוד וההיגוי שונה לגמרי ממה שהתרגלתי אליו עד היום, בסוף הרכיבה אחרי 40 דקות עליו שהייתי בכל טווחי הסל"ד, הילוכים ובחנתי את הברקסים כולל הabs ירדתי בהרגשה מאוד לא נוחה ממנו והמשכתי להסתכל עליו עוד כמה דקות, בחנתי אותו ומה שראיתי זה אופנוע בינוני, אבל אופנוע שיענה על הדרישות שלי אבל לא ישאיר לי חיוך אחרי שאני ארד ממנו או אתכונן לעלות עליו, כמו שקרה לי אחרי כמה דקות שעליתי על הcbr.
ממשיך בחיפושים...
כמו שאמרתי, נייקד בינוני ישעמם אותך.
ירידה בנפח ועדיין להנות? או שטח או סופרמוטו.
גם שם תרגיש העדר כוח, אבל הוא לא יבוא לידי ביטוי כי כל הכיף בכלים האלו הוא לאו דווקא סוסים באורווה, אלא בדרך שהמעט סוסים באים לידי ביטוי.
Biker boyz
14-01-2016, 23:16
חברים רציתי לשמוע חוות דעת על הz800 איך הוא מבחינת אמינות,מתלים,היגוי,נוחות רכיבה וצריכת דלק. עקב חוסר כלים בשוק והבנה שאכן ירידה גדולה מידי תגרום לי לתחושת מיצוי ושעמום מהירה ואחליף אופנוע מהר יותר.
nitzann84
15-01-2016, 00:41
באחזקה הוא יהיה כמו האופנוע שלך, אפילו שתיין קצת יותר. שמן בקטע אחר, מנוע טוב עם מומנט מסלד נמוך, מתלים טובים, היגוי כבד בגלל המשקל,
nitzann84
15-01-2016, 00:43
וב50 ספק אם תמצא. אם כבר בכיוון משהו קליל יותר הgsr750
Biker boyz
15-01-2016, 10:02
דווקא ב50 יכנס לי בכיף 2013 ואפילו ישאר לי עודף בכיס ואם אחכה לרגע הנכון גם 2014 יוכל למצוא, ביררתי עם שני חברים שהחזיקו בכלים ונאמר לי שהם מכרו את שלהם מתחת למחירון עקב שוק מוצף בכלים האלה אז סומך טיפה על דבריהם. בנוגע לצריכת הדלק האם אפשר לאשר שלרוב תעמוד על 1 ל17? בנוגע למשקל זה מה שמטריד גם אותי טיפה, הורדת האגזוז מניח מורידה עוד 10 קילו ועדין מדובר על 220 קילו נתון טיפה כבד.
nitzann84
15-01-2016, 15:06
אני לא מבין אותך, אתה מחפש להחליף את הכלי כי הקופיקו מדגדג, או שאתה באמת רוצה לחסוך באחזקה?
הz לא יעשה לך 1:17 יש לו מנוע גדול יותר משלך כרגע. והוא ישתה בהתאם, כנ"ל מבחינת צמיגים ברקסים ושרשרת, אתה עובר לאופנוע עם מומנט גדול יותר... אל תשכח.
ותכלס. הוא לא ילהיב אותך, ירגיש לך אותו דבר עם יותר כח בנמוכים על חשבון גבוהים.
אתה רוצה לחסוך ושיהיה לך משהו שונה מהרצועת כח של 4 בשורה?
או mt, או הייתי מחפש גם f800st ועליו אלכס ירחיב לך.
גם אין שרשרת אלה רצועה, רחמן בדלק. וחוויה שונה
Biker boyz
15-01-2016, 15:58
אני לא מבין אותך, אתה מחפש להחליף את הכלי כי הקופיקו מדגדג, או שאתה באמת רוצה לחסוך באחזקה?
הz לא יעשה לך 1:17 יש לו מנוע גדול יותר משלך כרגע. והוא ישתה בהתאם, כנ"ל מבחינת צמיגים ברקסים ושרשרת, אתה עובר לאופנוע עם מומנט גדול יותר... אל תשכח.
ותכלס. הוא לא ילהיב אותך, ירגיש לך אותו דבר עם יותר כח בנמוכים על חשבון גבוהים.
אתה רוצה לחסוך ושיהיה לך משהו שונה מהרצועת כח של 4 בשורה?
או mt, או הייתי מחפש גם f800st ועליו אלכס ירחיב לך.
גם אין שרשרת אלה רצועה, רחמן בדלק. וחוויה שונה
הקופיקו גם מגרד בשביל לשנות סגנון וגם מחפש לחסוך טיפה בהחזקה, לכן אני לא סגור על עצמי בכלל ורק בודק עוד כלים ועוד ולא מוצא משהו שבאמת יתן לי את הפתרון המושלם חוץ מהmt שהחיבור שלי אתו למרות שכמה שאפשר להגיד חיבור בנסיעה של חצי שעה עליו היה גרוע מבחינתי.
shembar1
16-01-2016, 00:23
אני רוכב על ההיפר 796 כבר שנתיים... תשמע הוא חלש משמעותית מהcbr 600 שלך ובמהירויות גבוהות 160+ הרוח ממש מפריע בגלל תנוחת הרכיבה ובגלל שאין מגן רוח..
אם בא לך באמת להוריד בכוחות סוס אז שתדע שזה כלי מדהים!!! אמין מאוד,כפי בהשכבות ואפשר להרביץ איתו כשרוצים! אני אישית ממליץ אבל תקח בחשבון שאתה הולך לרדת בכוח משמעותית....
אני לא ממליץ לך על הsmc בגלל כמות הקילומטרים שאתה רוכב ביום! אתה תסבול ממנו ממש..... הוא חזק בטירוף אבל לא בשביל זה.
אם יש לך תקציב ההיפר 1100 יעשה בשבילך את העבודה הכי טוב....
נ.ב
הMT09 מטורףףףףףףףף דרך אגב אבל זה כבר עניין של תקציב:)
Biker boyz
16-01-2016, 01:35
ההיפר גם נשקל והא ברשימה,אבל יש לי חשש מעלות הטיפולים של דוקאטי וגם לגבי ההיפר לא הבנתי כל כך את השוק שלו,כולם אומרים שהוא נמכר מתחת למחירון בהרבה ואולם ביד 2 בכמה כלים שיש כולם רוצים מעל ומשיחה עם המוכרים אין מצב לגמישות.
הsmc ירד מזמן בגלל האמינות של ktm וגם בגלל כאבי הגב שיווצרו לו ממנו בנסיעות ארוכות.
לגבי ה09 הוא לא בתקציב כרגע.
adir1234
16-01-2016, 02:55
אני גם כרגע האמת שוקל להחליף את האופנוע שלי להיפר 821,השוק שלהם מת כלים מפורסמים כמה חודשים ועדיין הבעלים שלהם מבקשים מחירון פלוס.
בגלל זה לא מצליחים למכור אותם ככ,זה הדבר היחידי שאני קצת חושש ממנו בקניה של ההיפר
nitzann84
16-01-2016, 14:15
תבדוק f800st טווין עם הרבה מומנט. יתן לך חוויה שונה מהסקימר שהיית רגיל(אופנוע שסוחב מטורים 4,כן זה קיים!)
sweet bamba
16-01-2016, 14:22
בייקר בויז,
בוא החלפות! :-p
אני גם כרגע האמת שוקל להחליף את האופנוע שלי להיפר 821,השוק שלהם מת כלים מפורסמים כמה חודשים ועדיין הבעלים שלהם מבקשים מחירון פלוס.
בגלל זה לא מצליחים למכור אותם ככ,זה הדבר היחידי שאני קצת חושש ממנו בקניה של ההיפר
וכמה זמן אתה מפרסם את הgsr?
לא מבין, אתם קונים בשביל למכור?
ההיפר 1100 בהחלט אופציה מעניינת בעיקר בגלל שהוא נופל חזק במחירון יותר מה821.
הוא יותר חוליגן.
שקלת דורסדורו?
שוב, בייקר בויז, אם אתה חושב שלהחליף עכשיו כלי למשהו זול יותר, שגם יהיה מהנה פלוס מינוס כמו cbr600, שגם יעלה פחות, שגם ישמור על ערך, שגם יהיה אמין מאוד, ואם אתה חושב שגם לא תשקיע בו ביישור קו, בלשפצר אותו לטעמך האישי וכו' אז אתה טועה.
מעבר כלי כרוך בהרבה מעבר למחיר הקנייה, ואם הרצון הסופי שלך הוא לחסוך, אז תישאר עם הcbr האהוב והמוכר וזה יהיה הפיתרון הנכון.
adir1234
16-01-2016, 19:02
וכמה זמן אתה מפרסם את הgsr?
לא מבין, אתם קונים בשביל למכור?
ההיפר 1100 בהחלט אופציה מעניינת בעיקר בגלל שהוא נופל חזק במחירון יותר מה821.
הוא יותר חוליגן.
שקלת דורסדורו?
שוב, בייקר בויז, אם אתה חושב שלהחליף עכשיו כלי למשהו זול יותר, שגם יהיה מהנה פלוס מינוס כמו cbr600, שגם יעלה פחות, שגם ישמור על ערך, שגם יהיה אמין מאוד, ואם אתה חושב שגם לא תשקיע בו ביישור קו, בלשפצר אותו לטעמך האישי וכו' אז אתה טועה.
מעבר כלי כרוך בהרבה מעבר למחיר הקנייה, ואם הרצון הסופי שלך הוא לחסוך, אז תישאר עם הcbr האהוב והמוכר וזה יהיה הפיתרון הנכון.
הgsr שלי מפורסם פחות שבוע.
לא קונים בשביל למכור אבל להיתקע עם האופנוע אחרי זה חצי שנה זה מבאס.
ההיפר 1100 מעניין מאוד אבל בקושי יש כאלה למכירה ולא התחברתי ככ אליו
דורו גם היה שיקול אבל ה1200 כנראה יותר מידי חוליגן ליום יום וגם דלק כמו טנק
Biker איפה אתה מפרסם את cbr שלך??
Biker boyz
16-01-2016, 20:41
תודה לכל המגיבים, לגבי ההחלפה על הvfr אוותר לך על זה עד שעשית לו צביעה והשחזת רגליות לא חבל לעבור אופנוע?
אמיליוס, עניתי לך גם בפרטי אבל בכל מקרה מן הסתם ביד 2 ובכמה קבוצות בפייסבוק.
חייב להודות, אם בתחילת הדרך עוד היה לי כיון מסיום לסוג האופנוע שאני רוצה, עכשיו נהיה לי סלט גדול בראש שאני מניח שיפתר ברגע שאני אמכור את שלי ועקב כך שהאופנוע הוא כלי ההתניידות היחידי שלי עוד באותו היום כבר אקנה אחד אחר. זה הפתרון הכי טוב נראה לי.
אני עדיין לושב שאתה עושה טעות שאתה מוכר.
בינינו, אתה לא תקנה כלי ופה זה נעצר. אתה תרצה ליישר לו קו, אתה תרצה להתאים אותו לצרכייך, זה לא נגמר במחיר הקנייה בלבד.
את הcbr אתה כבר מכיר ואוהב, יודע מה מצבו המכני וכו'.
מעבר לכלי אחר שיהנה מהנה בהתאם, יגרור או כלי יקר ממש לקנייה, או כלי זול לקנייה שהמחיר שלו זול בשל מוניטין אמינות ושוק יד 2 בעיתי.
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, אני כמעט בטוח שאתה תתחרט על המעבר הזה בסופו של דבר.
אבל שיהיה בהצלחה בכל אופן.
Biker boyz
16-01-2016, 20:59
אני עדיין לושב שאתה עושה טעות שאתה מוכר.
בינינו, אתה לא תקנה כלי ופה זה נעצר. אתה תרצה ליישר לו קו, אתה תרצה להתאים אותו לצרכייך, זה לא נגמר במחיר הקנייה בלבד.
את הcbr אתה כבר מכיר ואוהב, יודע מה מצבו המכני וכו'.
מעבר לכלי אחר שיהנה מהנה בהתאם, יגרור או כלי יקר ממש לקנייה, או כלי זול לקנייה שהמחיר שלו זול בשל מוניטין אמינות ושוק יד 2 בעיתי.
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, אני כמעט בטוח שאתה תתחרט על המעבר הזה בסופו של דבר.
אבל שיהיה בהצלחה בכל אופן.
מעריך מאוד את התגובה שלך ושל כל מכר כמעט שראה אותי רוכב על הcbr וחושב שאני עושה טעות במכירה שלו, עקב ההשקעה הרבה שהשקעתי עליו ויכולות הרכיבה שלי עליו בחצי השנה האחרונה שהשתפרו פלאים. זה האופנוע הראשון שבאמת אני מנצל מרבית היכולות שלו כמו שצריך, אולם נכיר באמת מדובר באופנוע שנת 2007 בלי בקרות, בלי abs ועם ה12 אלף קילומטר שאני אעשה עליו בשנה פשוט לא משתלם להחזיק אותו ביום יום, עקב כך וחוסר תקציב להרשות לעצמי לקנות קטנוע קטן לנסיעות היומיומיות שלי ושלא תחשוב שזה לא עלה בראשי, מעדיף למכור ולהשתדרג בשנים ולהתפשר טיפה עד לשלב שאוכל להרשות לעצמי לחזור לעולם הזה.
דעתי בעניין היא כזו:
מאופנוע ספורט רק עולים בנפח, ירידה בנפח חייבת להביא שינוי סיגנון, משמע סופרמוטו/היפרמוטו.
מכיוון שהיחידים בתקציב שלך הם או ישנים או אקזוטיים או עם מוניטין אמינות גרוע או בעלי תחזוקה יקרה או בעלי שוק יד 2 קשה, וגם נוכח העובדה שפרופיל השימוש שלך ישבור אותך עם כלי חלש/לא נוח בעל פרופיל חוליגני עירוני, אני מציע לוותר על עניין האופנוע.
הוא לא יביא חיסכון, או שיביא חיסכון על חשבון שיעמום, וגם אז החיסכון לא משמעותי.
קח לך סילבר 600, מגסטי 400, אפשר אולי אפילו טימקס (שוק חזק, אמינות טובה, ויחסית ואני אומר בזהירות לנוכח הכלי הקיים: מהנה לרכיבה) כמובן שבתחזוקה עצמית או אם יודעים איפה לטפל ולא במטרו אז הוא לא כזה גרוע.
את הכסף שבאמת(!!!) תחסוך, תשים בצד ליום שתסיים ללמוד ותרצה לחזור לתחום ותפציץ באיזה ליטר אקזוטי.
זה השנקל שלי. כן, לא קל לחושב על עצמך כקטנוען אבל אתה יודע מה? אתה סטודנט יש לך תירוץ מעולה.
Biker boyz
17-01-2016, 00:08
טי מקס, עבר בראשי גם בתקופה האחרונה, אבל כמו שאמרת קשה מאוד לחשוב על עצמך בתור קטנוען ותמיד זה דיי הצחיק אותי לראות בדרך, רוכבי קטנוע עם מעיל וקסדה מהטופ שברור לך שיש בעברם אופנועי ספורט והם עשו הסבה, אולם קשה לי להכיל את המחשבה הזאת ולהוציא אותה לפועל, אם עברה במוחי המחשבה להביא קטנוע שימושי ליום יום ואולי לעשות הסבה לעולם השטח היא נגנזה מהר מאוד, שכן יש לי עוד שנתיים, לפני שיהיה לי יותר אחריות כמו ילדים בבית ואז אעשה חשבון נפש מחדש לגבי עולם הספורט בעשור הקרוב, אז מעדיף לנצל את זה עד תום, גם במחיר של לרדת בכוחות ואולי להיכנס להרפתקה קטנה בהמשך, שאפסיד מתוכה טיפה כסף אבל איהנה מכמעט כל רגע.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft