מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : motoin- חוויית שירות

matan27
21-12-2015, 22:40
אהלן,

כבר המון שנים שאני מזמין ציוד מחו"ל- ואני מדבר על המון קסדות, מעילים, תיקים, כפפות וכו'.
לפני שנה ראיתי דיל על מעיל חורף מהאתר הגרמני MOTOIN. ביצעתי הזמנה של המעיל באזור ספטמבר 2014 לאותו מעיל. עבר זמן, המון זמן.
בהתכתבות עם החברה הסכמתי לחכות, חיכיתי וחיכיתי. ראיתי שאין חדש באופק והגשתי תלונה לפייפאל. אלו בדקו את הסיפור ובסוף דצמבר 2014 החליטו
לזכות אותי במלוא הסכום כיוון שבאמת המעיל "נעלם".

בתחילת שנה שעברה קיבלתי מכתבי "איום" מהחברה. שבו נכתב שהם כועסים על זה שביטלתי את ההזמנה ואני חייב להם את ה150 יורו (פחות או יותר)
של המעיל. לא הגבתי- מבחינתי פייפאל חקרו את הנושא והגיעו למסקנה שאני צודק, ובזה נגמר הסיפור מבחינתי.

שבוע שעבר קיבלתי מכתב מנציג שלהם, ככל הנראה מאיזה חברה של עורכי דין- בו הוא מזכיר לי שיש לי חוב שעומד היום על 222 יורו, אם לא אחזיר אותו
הם יפנו לעמיתיהם בארץ על מנת "למצות איתי את הדין". אם לא אחזיר את החוב תוך שבוע לא תהיה לי עוד הזדמנות.

פייפאל קיבלו את הסיפור הזה ואמרו לי שבבדיקה חוזרת אני עדיין צודק- הם זיכו אותי, בזה נגמר הסיפור.

עכשיו לשאלה- האם מישהו נתקל בסיפור כזה? אם כן אשמח לשמוע פרטים.

ואזהרה- לא לקנות דרך האתר הזה, חבורה של גנבים שלא נותנים לא שירות ולא אחריות- ראו אוזהרתם.

שמו של הנציג אגב הוא זין של זאב..נשבע לכם אם אתם לא מאמינים Dick Wolff Management

matanbar26
21-12-2015, 23:01
לא נתקלתי, אבל חייב לשאול למה לא טיפלת בזה מולם, כלומר הגשת תלונה לפייפאל אבל סגרת את הסיפור מולם? היה עדכון סיום טיפול? לפנות לפייפאל זה כמו לפנות לחברת האשראי ולהתכחש לעיסקה, הם לא תמיד בודקים מה קרה או איך קרה.
מבחינת motoin (ובהנחה ולא עידכנת אותם בזמנו) המעיל הגיע אליך ולא שילמת.
ובלי להאשים, אם כבר קיבלת מהם פנייה על חוב להתעלם לא היה הכי חכם. תמיד טוב לטפל בדברים האלה הכי מהר שאפשר.
פייפאל זה שירות תשלומים מאובטח ותו לא, תמיד כדאי בדברים כאלה להסדיר מול המוכר.
בכול מקרה, יש לך את ההיסטוריה של הטיפול מול פייפאל? וההתכתבות מול motoin?
אם כן אני מציע לך לכתוב מייל מסודר עם תאריכים והכול ולחכות לתשובה.
לא יודע מה זה עמיתים בארץ, מניח שזה משרד עורכי דין.
אל תילחץ משבוע לשלם, אנחנו הישראלים המצאנו את שיטת הלחץ הזאת.
תשלח מייל או אפילו תתקשר.

matan27
22-12-2015, 00:19
התנהלתי מול מוטואין למעלה מחודשיים. בהם לא קיבלתי את המעיל ולא ניתן היה לאתר אותו. כל התגובות מהם נעשו בצורה מזלזלת ומעצבנת,
וההתנהלות שלהם אחרי שהם מקבלים את הכסף היא שערוריתית- שמעתי על מקרים שההם אנשים הזמינו מוצר,שילמו ורק כעבור מס' שבועות השיבו להם
שהמוצר אינו במלאי וכל מיני שטויות כאלה.

בקיצור רק כאשר סיימתי מבחינתי את ההתנהלות מולם עברתי לפייפאל. פייפאל לא החזירו לי את הכסף אוטומטית- לקח להם למעלה מחודש לבדוק את הנושא,
כשכל פעם עודכנתי והתבקשתי לעדכן. הם לא חותמת גומי בנושא הזה. אבל בגלל זה הם מקבלים נתח מהסכום. זה המקרה הראשון והאחרון מאז שהייתי צריך
להשתמש בפייפאל לטובתי. אם לא הייתי נוקט בצעד הזה הייתי נשאר ללא מעיל וללא כסף.

אגב, שיחפשו אותי.. או לחילופין שיפנו לדואר ישראל המהולל.

matanbar26
22-12-2015, 00:22
התנהלתי מול מוטואין למעלה מחודשיים. בהם לא קיבלתי את המעיל ולא ניתן היה לאתר אותו. כל התגובות מהם נעשו בצורה מזלזלת ומעצבנת,
וההתנהלות שלהם אחרי שהם מקבלים את הכסף היא שערוריתית- שמעתי על מקרים שההם אנשים הזמינו מוצר,שילמו ורק כעבור מס' שבועות השיבו להם
שהמוצר אינו במלאי וכל מיני שטויות כאלה.

בקיצור רק כאשר סיימתי מבחינתי את ההתנהלות מולם עברתי לפייפאל. פייפאל לא החזירו לי את הכסף אוטומטית- לקח להם למעלה מחודש לבדוק את הנושא,
כשכל פעם עודכנתי והתבקשתי לעדכן. הם לא חותמת גומי בנושא הזה. אבל בגלל זה הם מקבלים נתח מהסכום. זה המקרה הראשון והאחרון מאז שהייתי צריך
להשתמש בפייפאל לטובתי. אם לא הייתי נוקט בצעד הזה הייתי נשאר ללא מעיל וללא כסף.

שמרת את כול התכתבויות שציינת? במידה וכן, מעולה, מציע לרשום מייל מסודר עם תאריכים של כול ההתכתבויות, כולל עם פייפאל.
הייתי מציע לדרוש מהם אישור שהחבילה הגיעה ליעדה גם.

iNadav
22-12-2015, 01:14
וואלה חשבתי בדיוק להוציא משם חתיכת קניה לחורף, אעלת בי חשש

אני מאמין שעל המוצר היה מוצג "Delivery time on request" (כמו המון מידות של מגוון מוצרים שלהם)
במידה ואני מזמין מוצר שבעל הסטטוס הזה, אני בעצם משלם עליו מראש ואין להם שום התחייבות לפרק זמן מסויים לספק את המוצר?

פRץ
22-12-2015, 02:06
ואללה הזמנתי מהאתר הזה כבר מס רב של פעמים כדי להגיד לך שאתה טועה בענק... האתר מצויין ונותן משלוח סופר מהיר (בדרך כלל תוך 3-4 ימים כבר בנמל בארץ), המחירים שם זולים בצורה מטורפת והופכים כל קנייה למשתלמת במיוחד אפילו אחרי הורדת מכס.... כנראה שיש להם פאשלות לפעמים, אבל אסור לפסול אותם כי לפי החוויה שלי מהם, אין לי שום כוונה להפסיק לקנות מהם ולשלם פי 2 לגנבים....

shushu
22-12-2015, 02:34
ניסיון אחד איתם היה חמוץ מתוק, חיכיתי חודש וחצי עד שהגיע אבל זה בגלל שהיה עומס בדואר בתקופת החגים, שילמתי מכס כמו גדול.

לפני שבוע חזרתי מהלילה לבן של מטרו עם מחירים ״חד פעמיים״ על מעילים שיושבים להם במחסן כמה שנים והזמנתי ממוטו אין מעיל דיינז מעור באלפייה פחות כולל מיסים, מקווה שיגיע מהר הפעם.

מה הסיכון בזה שעורך דין ממדינה זרה שולח לך מכתב עם דרישה לתשלום?
מה הוא יכול לעשות בכלל?

matanbar26
22-12-2015, 07:37
ניסיון אחד איתם היה חמוץ מתוק, חיכיתי חודש וחצי עד שהגיע אבל זה בגלל שהיה עומס בדואר בתקופת החגים, שילמתי מכס כמו גדול.

לפני שבוע חזרתי מהלילה לבן של מטרו עם מחירים ״חד פעמיים״ על מעילים שיושבים להם במחסן כמה שנים והזמנתי ממוטו אין מעיל דיינז מעור באלפייה פחות כולל מיסים, מקווה שיגיע מהר הפעם.

מה הסיכון בזה שעורך דין ממדינה זרה שולח לך מכתב עם דרישה לתשלום?
מה הוא יכול לעשות בכלל?

הם יכולים לפנות למשרד עורכי דין בארץ לצורך גביית החוב.

Ami
22-12-2015, 08:20
הניסיון שלי איתם טוב מאוד מהרבה קניות ולאחרונה מסט שלם של ציוד שטח שעלה שם פחות ממחירי משומש והגיע בזמן סביר (העיכוב העיקרי היה דואר ישראל)

matanbar26
22-12-2015, 08:45
הניסיון שלי איתם טוב מאוד מהרבה קניות ולאחרונה מסט שלם של ציוד שטח שעלה שם פחות ממחירי משומש והגיע בזמן סביר (העיכוב העיקרי היה דואר ישראל)

כול הפעמים העיכוב/איבוד החבילה הוא בגלל דואר ישראל/המכס ולא בגלל סיבה אחרת.

shay-p
22-12-2015, 08:48
מתן באמת חוויה קצת מוזרה, אבל ממש לא בסדר להעלות את החברה על המוקד ככה. (עם כותרת כזו)
לרובנו יש ניסיון מצויין עם החברה. הזמנתי דרכם קסדות, מעילים, כפפות, וחליפה בשנים האחרונות.
דווקא מקרה טוב שהיה לי איתם לפני שנה וחצי - הזמנתי את החליפה, טעיתי בצבע שביקשתי (דיינז והתיאורי צבע שלהם....), הנציג של החברה הבין שהם פישלו בקטנה בגלל שהם לא קראו את ההודעה שלי בזמן והחליט לזכות אותי ב-100 יורו ממחיר החליפה. זה שירות גרוע לדעתך? חליפה שעולה בארץ 4500 אחרי טובות הנאה לבעל העסק יצאה לי ב-2500 אחרי משלוח ומיסים.
אז חבל להשמיץ. ההתנהלות שלך היא גם לא 100% בסיפור הזה ואני ממליץ שתסגור את זה מולם בצורה יפה ובמהירות. ייעצו לך נכון כבר מעליי...

א הזקן
22-12-2015, 09:18
מתן שלום,

צריך כמובן לשמוע גם את הצד השני, כי הסיפור של החנות שונה, קרוב לוודאי, משלך. בכל מקרה, אם הבסיס נכון (דהיינו, הזמנת, שלמת, לא התקבל, קבלת כסף בחזרה) אז מה שנכון לעשות הוא ללכת לעו"ד כדי שינסח מכתב מנומס אך תקיף שבו מפורטות העובדות ומגובות בהעתקי תכתובות. סיכום המכתב צ"ל שככל הידוע לך נהגת ביושר ולפי הכללים ואתה דורש להפסיק להטריד אותך, כולל איום (מרומז) שאם הם ימשיכו להטריד אותך אתה רואה את עצמך חפשי לתבוע אותם על הטרדה.

בהצלחה.

matanbar26
22-12-2015, 09:34
אגב, שיחפשו אותי.. או לחילופין שיפנו לדואר ישראל המהולל.
אני די בטוח שהגישה המתעלמת הזאת לא תעזור לך ואף תחמיר את המצב. מבחינתם אתה קיבלת את המעיל ולא שילמת.
הם לא מכירים את דואר ישראל או כול גורם אחר.
תטפל בזה מולם, אחרת הם בהחלט יכולים לפנות למשרד עורכי דין בארץ שיפעיל הליכי גבייה (מכתבים ועיקולים) ואז אני בטוח שתתחרט שלא טיפלת בזה.

Shasha127
22-12-2015, 11:59
כל עוד אין מספר מעקב + הוכחת מסירה אין להם שום דרך לגבות ממנו כסף, ואני גם בטוח שזו הסיבה שפייפאל זיכו אותו.

droravr
22-12-2015, 12:04
כל עוד אין מספר מעקב + הוכחת מסירה אין להם שום דרך לגבות ממנו כסף, ואני גם בטוח שזו הסיבה שפייפאל זיכו אותו.
מוטואין תמיד שולחים עם מס' מעקב.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Shasha127
22-12-2015, 12:35
כנראה שאין אישור מסירה ואם הם לא יכולים לספק כזה הטענות שלהם צריכות להיות מול דואר ישראל ולא מול הלקוח.
במקרה הזה קל יותר לעבוד מול הלקוח מאשר מערכת מסורבלת אז הם מנסים. כל עוד אין אישור מסירה - אין הוכחה שהלקוח קיבל את התמורה. מאחר והכל מגובה בתכתובות שלו איתם ועם פייפאל, אין להם קייס. בית משפט לא עובד על נדמה לי, בית משפט עובד על הוכחות. הלקוח מציג תשלום, המוכר צריך להציג אישור/ הוכחת מסירה כלשהי. בעולם האונליין היום, עם פייפאל ואיביי, המוצר באחריות המוכר עד לרגע בו הלקוח מקבל אותו לידיו מאחר ויש תיעוד להכל - העברת הכסף ומעקב החבילה עצמה עד למסירה ללקוח.
אין כזה אישור/ הוכחת מסירה? מבחינת בית המשפט הלקוח לא קיבל את המוצר.

Zvika
22-12-2015, 23:42
אכן מעט מוזר הסיפור, לאור נסיוני במספר לא מועט של הזמנות מאתר זה ולשביעות רצוני הרבה.

matan27
23-12-2015, 09:08
לכל המגיבים- אני לא מחייב אף אחד איפה לקנות ואיפה לא, אבל חשבתי שבפלטפורמה הזאת חיוני יהיה להציג את הסיפור הזה. להוסיף לכם עוד משתנה
בחישוב של "איפה לקנות" את ציוד. שלא תבינו אותי לא נכון, אין פה שום אינטרס נסתר להצדיק רכישה בארץ במחירים גבוהים- ועדיין משתלם יותר לקנות בחו"ל.

אגב, אני גם הייתי מרוצה מהם עד המקרה הזה, אבל אחרי מקרה כזה שבו ממשיכים להציק -אין מצב בעולם שאני מבצע עוד קניה אצלהם. יש מספיק אתרים
היום שמספקים אחלה שירות ואחלה מחירים- ואפילו הנציגים שלהם מדברים אנגלית.

matanbar26
23-12-2015, 09:37
לכל המגיבים- אני לא מחייב אף אחד איפה לקנות ואיפה לא, אבל חשבתי שבפלטפורמה הזאת חיוני יהיה להציג את הסיפור הזה. להוסיף לכם עוד משתנה
בחישוב של "איפה לקנות" את ציוד. שלא תבינו אותי לא נכון, אין פה שום אינטרס נסתר להצדיק רכישה בארץ במחירים גבוהים- ועדיין משתלם יותר לקנות בחו"ל.

אגב, אני גם הייתי מרוצה מהם עד המקרה הזה, אבל אחרי מקרה כזה שבו ממשיכים להציק -אין מצב בעולם שאני מבצע עוד קניה אצלהם. יש מספיק אתרים
היום שמספקים אחלה שירות ואחלה מחירים- ואפילו הנציגים שלהם מדברים אנגלית.

מה שכן, נשמח לעדכון איך נסגר הטיפול מולם.

Yuv_Coehn
23-12-2015, 20:11
אני גם בדיוק לאחר קנייה אצלם של מעיל וכפפות.
למוצרים לקח המוווווון זמן להגיע, בערך חודש וחצי ובהפרשים של שבועיים למרות שנשלחו ביחד, כמובן באשמת המכס (למרות שהם לא היו הכי זריזים בלשלוח אותם).
תוך כדי ניסיתי להתכתב איתם ולהסביר להם שזה לא הגיוני שהמוצרים תקועים כ"כ הרבה זמן במכס, והם עונים לי בזלזול לחכות בסבלנות (חכה עוד שבוע, חכה עוד שבוע...).
בסופו של דבר אכלתי מס שלא הייתי צריך לשלם במקור (חלקי חילוף לרכב).
בסדר, מילא. לא ממש אשמתם...
אבל הכפפה הגיעה פגומה עם קרע בתפר פנימי שחושף את הבידוד, והם הציעו שאני אשלח אותה חזרה על חשבוני אליהם, הם ישלחו ליצרן, היצרן אליהם, והם אלי...
כתבתי להם במייל זועם שאין מצב שאני משלם, ואין מצב שאני עושה את החורף הזה בלי כפפה בגלל שהיא בתיקון.
כרגע הם מחכים לתשובה מהיצרן (held) שנמצא בחופשת חג מולד עד אמצע חודש ינואר... את המילה 'פיצוי' או 'מצטערים' לא שמעתי מהם.

בגדול אני יכול לסכם שהם בסדר כל עוד מה שקיבלת בסדר. קניתי מהם בעבר קסדה. חבל שלי לא הייתה חוויה טובה יותר כמו לאחרים כאן.

snirw
23-12-2015, 20:35
אני גם הזמנתי הרבה פעמים לפעמים נתקע מעל חודש וחצי לפעמים תוך שבוע שבועיים הרבה סוחרים נדפקים בגלל דואר ישראל מכס וכל מיני שיט בארץ.

לרוב אם יש לכם יכולת עקיבה למשולח לוקח להגיע לארץ משהו כמו 4 ימים כמעט מכל מקום (יש לי ניסיון עם כל היבשות חוץ מאנטרטיקה) משם לביתנו זה רק עיניין של של מזל שהמינימום זה שבוע

פRץ
24-12-2015, 11:59
גם מהאתר הזה, תוך 3 4 ימים מההזמנה זה כבר בארץ, פשוט הדואר המזד**ן שלנו תוקע את זה ... לי אישית אין תלונות נגד האתר, והוא המקום היחיד שאני מזמין ממנו כרגע, גם בהתחשב במחירים ללא תחרות וגם בשירות הטוב אליו אני אישית זכיתי, עצם העובדה שכלכך הרבה משתמשים בפורום הזה קונים מאתר הזה, מצביע על המוניטין שלו...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

uriar
24-12-2015, 12:10
אני גם בדיוק לאחר קנייה אצלם של מעיל וכפפות.
למוצרים לקח המוווווון זמן להגיע, בערך חודש וחצי ובהפרשים של שבועיים למרות שנשלחו ביחד, כמובן באשמת המכס (למרות שהם לא היו הכי זריזים בלשלוח אותם).
תוך כדי ניסיתי להתכתב איתם ולהסביר להם שזה לא הגיוני שהמוצרים תקועים כ"כ הרבה זמן במכס, והם עונים לי בזלזול לחכות בסבלנות (חכה עוד שבוע, חכה עוד שבוע...).
בסופו של דבר אכלתי מס שלא הייתי צריך לשלם במקור (חלקי חילוף לרכב).
בסדר, מילא. לא ממש אשמתם...
אבל הכפפה הגיעה פגומה עם קרע בתפר פנימי שחושף את הבידוד, והם הציעו שאני אשלח אותה חזרה על חשבוני אליהם, הם ישלחו ליצרן, היצרן אליהם, והם אלי...
כתבתי להם במייל זועם שאין מצב שאני משלם, ואין מצב שאני עושה את החורף הזה בלי כפפה בגלל שהיא בתיקון.
כרגע הם מחכים לתשובה מהיצרן (held) שנמצא בחופשת חג מולד עד אמצע חודש ינואר... את המילה 'פיצוי' או 'מצטערים' לא שמעתי מהם.

בגדול אני יכול לסכם שהם בסדר כל עוד מה שקיבלת בסדר. קניתי מהם בעבר קסדה. חבל שלי לא הייתה חוויה טובה יותר כמו לאחרים כאן.

בואו נשים רגע דברים בפרופורציות: אתם מצפים לקבל שרות אמריקאי מחברה עם מנטליות גרמנית. זה שונה. אני לא ארחיב הרבה על הבדלי התרבות בין ארה"ב לגרמניה לישראל - רק אזכיר שהיו הרבה שרשורים על מיקרים דומים בארץ שכשהלקוח הגיע עם מוצר פגום ואמרו לו שהוא עשה את זה ושלחו אותו לחפש את החברים שלו (בחנויות /יבואנים מהגדולים בתחום). אז פה לא שולחים אותו לקבינימרט כמו הישראלים אבל גם לא מקבלים את כל מה שהוא אומר כמו האמריקאים. הם גרמנים וזה לא קל להתמודד איתם אבל עם סבלנות אשר לפתור הכל.

ולמה שילמת על חלקי חילוף למכס? גם לי הם ניסו להלביש את זה על כפפות אז הראיתי להם שזה כפפות ובזה זה נגמר (שילמתי רק מע"מ).