צפייה בגרסה מלאה : המלצה למחליף לgsr 750
adir1234
26-12-2015, 21:10
אני כרגע חושב להחליף את הgsr שלי לכלי חדש.
מחפש כלי קליל יותר,אולי גם חוליגני יותר ולא אופנוע תקציב?
אחרי שנה ומשהו עם האופנוע מחפש לו יורש ראוי
האופציות שאלו בנתיים הם שונות ומכל מיני סגנונות מ-
אפריליה דורסדורו 1200
היפר 821
או בכלל סופר ספורט ?
לגבי הדורו הרבה אמרו לי שהכלים לא ככ אמינים,האם מישהו יכול לאמת או לשלול את הדעות מניסיון אישי?
הדרישות הם בעיקר אופנוע פן אבל גם כלי תחבורה יום יומי לנסיעות של 15 קמ יומי בדר״כ .
תקציב באזור ה60
תודה ושבוע טוב
ערב טוב,
ברשותך אתייחס לאמירה לגבי הדורו...
הרבה אמרו לך, אני מניח שלאף אחד מהאלה ש"אמרו" מעולם לא היה דורו....
גם אני שמעתי על הרבה בעיות אמינות באפריליות.
עד היום לא נתקלתי באחת באופן אישי.
לגבי הדורו, מדובר החוליגן מן המעלה הראשונה עם שני חסרונות עיקריים:
מיכל דלק קטן עם צריכת דלק מטורפת.
לפחות במקרה שלי, עידוד פעולה המעיים :-d שעה רכיבה והייתי חייב לרוץ לשירותים.
מעבר לזה אופנוע מושלם.
adir1234
26-12-2015, 21:36
כן לא היה להם אך שמעתי זאת גם בכמה מוסכניקים האמת.
וכן ידוע לי על המיכל דלק הקטן ובצריכת דלק המטורפת,תוכל להיות אבל מדוייק יותר הצריכה?
לכמה קמ מספיק מיכל בערך?
וכמה קמ לליטר ?
nitzann84
27-12-2015, 00:11
ה1200 גם יגיע ל1-8 בלחיצות. זאת הסיבה שאני ירדתי ממנו, תכלס הייתי שוקל mt, היפרמוטרד. סופר ספורט? הכל תלוי בך. לי אישית לא נוח בכלל, תוסיף על זה כלים במחירי הזיה...
דורסדורו 1200 האופנוע הכי כיף שרכבתי עליו.
אכן הצריכת דלק מבאסת.
Sniper434
27-12-2015, 11:14
אתה רוצה אופנוע קליל יותר מהgsr או יותר חוליגני ? אתה לא מובן.
הgsr זה חוליגן מארץ החוליגנים.
nitzann84
27-12-2015, 11:16
מה חוליגן מארץ החוליגנים בgsr 750?
strelok89
27-12-2015, 11:20
S1000r
z1000
super duke לממש חוליגאנים
Sniper434
27-12-2015, 11:28
4 צלינדר בשורה שנותן לך פאן שלדעתי מספיק בכבישים בארצינו.
רוצה פאן פסיכי ? לך על סופרדיוק1290
4 צלינדר בשורה שנותן לך פאן שלדעתי מספיק בכבישים בארצינו.
רוצה פאן פסיכי ? לך על סופרדיוק1290
בוא תשלח אותו לכלי הכי קיצוני שאתה יכול לחשוב עליו...חחח
לדעתי? ימאהה mt09...ייתן לך הרבה מאוד פאן.
לגבי הדורו לא יצא לי לרכב אבל מהיכרות עם המנועים של אפריליה אני יודע שהם מכונות לאוהבי אדרנלין
חפש smr990 ktm
או סופר דיוק 990
(ה1290 זה שלב הבא)
MT09 מאכזב מבחינת מה שאתה מחפש. (כלי תקציבי)
אופנועים אדירים, יש כמה שנופלים פה ושם בלוחות. (אם הכיוון שלך זה היפרמוטו)
בשביל 15 ק"מ ביום, וקרחנה בסופ"ש, חפש סופרמוטו, הרבה יותר קל מהgsr, הרבה יותר קרחנה, ובלי לסכן את הרישיון והחיים יותר מידי (אין ממש מה לחפש בנס הרים, וכל מגרש חנייה הופך לקרב מרפקים קשוח ומהנה, הווילי גם נעשה במהירות יחסית שפויה)
אתה תהנה מתחזוקה זולה (ביחס לכלים שאתה רוצה) צריכת דלק שפויה ואפילו יותר טובה מהgsr, אתה לא תפחד ליפול ולא תתבכיין כזה יקרה, ואם תדע לשחרר בראש לרגע את ההרגשה של 4 בשורה ותוותר על המהירות הלא שפויות שלא יעילות בארצנו, אתה תגלה תחום חדש של חולגניות פסיכית שמעלה חיוך גם בנסיעה פקוקה לעבודה בעיר.
חפש smc בקיצור :)
באמת? אופנוע עם צריכה של 8-1? מה לעזאזל?
בגדול כל הסיפורים עם אפריליה הם בגלל שהכלי שלהם הם לרוב "כלי קצה" כאלה שמעלים סימני שאלה של 'למה הם נמצאים בכלל בכביש?'
כמו ה-svx 450\550 והrs125, שיש להם מרווח טיפולים "סביר מינוס" כשהם מוגבלים, וכשהילדודס רצים לפתוח את המגבלה אז התחזוקה שלהם היא של כלי מסלול ואז משום מה לא מבינים למה ה"סופרמוטו 4 פעימות הסטנדרטי שלי" שפך לפתע מנוע..
חלק מהאנשים חרגו שנות אור מהתקציב שהוא ציין, ב-60 אלף הוא יכול לחשוב אולי על סופרדיוק 990, עד שה1290 יגיע לתקציב שלו אלוהים גדול..
אבל נראה לי שההמלצה על ה09 היא הגיונית - מחיר שפוי לכלי, חזק, קל, מנוע 3 צילינדרים שצריך להיות שינוי מרענן ל4 שהיה לך.
תעשה נסיעת מבחן ותראה איך זה מסתדר לך, מעניין אם בדגמים האחרונים ימאהה פתרו את עניין ההזרקה העצבנית של הדגמים הראשונים ואז העניין צריך להיות די סגור.
nitzann84
27-12-2015, 12:41
הבעיה של הסופר דיוק הם שאלת האמינות שתמיד מרחפת מעליהם.
במבחני דרכים רשום שה990 אוכל שמן גם בתור חדש,ובעיות חשמל בפורומים בחול ונזילות פה ושם צצות.
למי שרגיל למורבעות היפנית ,גם באופני וגם בתחזוק,יכול להיות שהktm יכול להיות בחירה לא הכי נבונה.
ועוד משהו על האפריליה,אני את האמת גם עשיתי את החקר הזה לפני חודש כי גם התעיינתי מאוד,והמחיר המפתה(2012 בפחות מ50) קרץ,המון אלק והמון כוח,אבל משיחות עם מוסכים,אנשים, החלטתי לרדת מזה, הבעיה שאם נכנסים לבעיות,אפילו חלפים,הסיפור יכול להגיע להמון כסף.
ולא סתם האופנוע הזה לא תפס חזק בארץ,כמו הסופר דיוק גם.
כלים אירופאים בקצרה: אקזוטיים, יקרים יותר, מאבדים יותר מהערך שלהם, יקרים יותר לטיפול, נדירים יותר בחלפים, אבל אי אפשר שלא להתאהב בהם!
סופר דיוק 990 יש כמה בשוק ו50 אלף שקל זה לא בעיה למצוא אחד. (זומר מוכר את שלו במחיר כזה פלוס מינוס)
מי שעובר מיפני 4 ציל' אמין ומשעמם (הכל יחסי כן?) יתאהב, אבל יפחד מהתחזוקה.
חלופה יפנית ראויה? אין. (mt9 זה כלי תקציב שמלבד מנוע חזק נופל בכל שאר המכלולים)
אדיר, שקלת cb1000r? מחירים נגישים, אמינות יפנית, לא חסר כוח ומומנט.
Tartaruga
27-12-2015, 14:03
ההיפר מוטארד 821 לא נראה לי בתקציב שלך, כי גם 2013 עולה בסביבות ה70.
לאחרונה יצא לי לקרוא עליו הרבה. זה נראה אופציה טובה בשבילך אם תמתח את התקציב.
אני אומנם לא נסעתי עליו, רק ראיתי אותו וקראתי ביקורות, אבל עושה רושם של אופנוע שיתן לך הרבה יותר כיף מהgsr.
נטען עליו שהוא אופנוע יותר ליום יום מבחינת הנוחות מאשר ה796 שהוא מחליף. צריכת דלק של 16 לליטר ממה שקראתי, ומיכל דלק של 16 ליטר.
בנוסף מגיע עם 3 מפות ניהול מנוע (ספורט, טורינג וגשם) וחבילת הבטיחות של דוקאטי.
מבחינת תחזוקה גם הוא נוח, טיפול כל 15 אלף ק"מ לפי היצרן.
הדיוק של אסף זומר, מוכן לקרב (אם הייתי מקבל אישור הייתי לוקח עכשיו)
nitzann84
27-12-2015, 14:41
כלים אירופאים בקצרה: אקזוטיים, יקרים יותר, מאבדים יותר מהערך שלהם, יקרים יותר לטיפול, נדירים יותר בחלפים, אבל אי אפשר שלא להתאהב בהם!
סופר דיוק 990 יש כמה בשוק ו50 אלף שקל זה לא בעיה למצוא אחד. (זומר מוכר את שלו במחיר כזה פלוס מינוס)
מי שעובר מיפני 4 ציל' אמין ומשעמם (הכל יחסי כן?) יתאהב, אבל יפחד מהתחזוקה.
חלופה יפנית ראויה? אין. (mt9 זה כלי תקציב שמלבד מנוע חזק נופל בכל שאר המכלולים)
אדיר, שקלת cb1000r? מחירים נגישים, אמינות יפנית, לא חסר כוח ומומנט.
איך קליל וcb נכנס ביחד באותו משפט?
הcb מאוד דומה בתחושה לgsr רק שהסיבי חזק יותר,עדיין 4 בשורה טיפוסי,ואם מחפש משהו שונה אז אם כבר הmt
תפסיקו לדחוף את הmt הזה בכל דיון, אפקט העדר!
כלי תקציב, מנוע חזק וזהו, שאר המכלולים בינוניים, לא ברמה של האירופאים.
ועדיין זה כלי כייפי, בתקציב מאוד נוח, שנתון חדש, סחיר מאוד, נותן מענה על מה שהרבה מאוד רוכבים מחפשים...אז למה לא בעצם?
ממש לא עניין של עדר...עניין של התאמה להרבה מאוד רוכבים. לדעתי אופנוע מעולה להכנס איתו לעולם הכלים עתירי המומנט (מה שאני לא יכול להגיד על ה-gsr..)
adir1234
27-12-2015, 22:09
עשיתי רכיבת מבחן כל הsmc לא ככ התחברתי האמת,כן האופנוע ישמש ל15 קמ ביום אבל לפעמיים יש גיחות לתא/מודעין ונסיעות בכביש מהיר,מה שלא ככ נח עם סופר מוטו האמת.
הmt מאוד קרץ לי בהתחלה אבל באיזה שהוא שלה הפסקתי לאהוב אותו,וגם אם אקנה אותו צריך לפחות עוד 3000+- בשביל הבולמי תקציב שלו כדי שלא יאבד את עצמו.
הסופר דיוק והsmr לא נראלי ככ מתחברים לכלי קל,וגם האמת שאני לא ככ מתחבר לצורה שלהם.
הs1000r מעניין אבל לא בתקציב בכלל.
Z1000 כבד כמו פיל.
הסופר דיוק 1290 מאוד מעניין וקורץ אבל יש אחד ביד 2 במחיר של פי 2 וחצי כמעט מהתקציב שלי
הcb1000r גם נחמד אבל בעיה שאין כלים שמורים ביד 2,כולם עם 40 ומשהו אלף קמ ולא באלי עם קמ כזה.
ההיפר 821 גם לא ככ התקציב אבל מאוד מעניין במיוחד הsp שלא ככ בתקציב.
עכשיו עם הgsr התחלתי להגיע ל14.5 קמ לליטר 😳
באמת? 40 אלף קילומטר על מנוע ליטר 4 צילנדר יפני מלחיץ אותך? תהיה רגוע, הוא עושה את זה בריבוע לפני שהוא מצייץ.
Tartaruga
28-12-2015, 01:25
את הסיבי שלי קניתי עם 76 אלף ק"מ בשעון.
בדיקת קומפרסיה הראתה שיש דליפה של 8 אחוז בכל בוכנה, וושום בוכנה לא ירד מ210psi.
מעבר לזה הדבר היחיד שהבוחן סימן זה רפידות גמורות וכידון מעט עקום.
אין לך מה לפחד אם זה מה שמונע ממך.
אבל שוב השדרוג שתקבל מהgsr הוא עוד כוח.
adir1234
29-12-2015, 15:27
לא מלחיץ אותי הקמ,פשוט מעדיף עם כמה שפחות
alexsupreme
29-12-2015, 17:30
אפקט העדר עובד נהדר כשאתה צריך חלפים או חלקי aftermarket.
לא מלחיץ אותי הקמ,פשוט מעדיף עם כמה שפחות
40000 ק"מ ל-cb1000 זה פחות או יותר מתי שהמנוע מגיע למיטבו. חדש...
אפקט העדר עובד נהדר כשאתה צריך חלפים או חלקי aftermarket.
לא כשהעדר נמצא במטרו.
וכשאתה הולך לשלם מקיף.
וכשאתה עוזב את האופנוע לבד ללילה על אף המיגונים.
strelok89
31-12-2015, 01:21
באמת? 40 אלף קילומטר על מנוע ליטר 4 צילנדר יפני מלחיץ אותך? תהיה רגוע, הוא עושה את זה בריבוע לפני שהוא מצייץ.
דווקא לא הייתי קובע נחרצות ככה מנסיון שלי של פתיחה של כמה 4 בשורה יפניים וכולם סביב ה100-130 אלף המצב מנוע מאוד לא טוב ברמה שאין טעם לשפץ ופשוט וזול יותר לחפש מנוע מפירוק.
כל עוד המנוע עובד הכל טוב אבל אם יש תקלה בקילומטראזים האלה עדיף להחליף מנוע
דווקא לא הייתי קובע נחרצות ככה מנסיון שלי של פתיחה של כמה 4 בשורה יפניים וכולם סביב ה100-130 אלף המצב מנוע מאוד לא טוב ברמה שאין טעם לשפץ ופשוט וזול יותר לחפש מנוע מפירוק.
ארבעה בשורה יפנים זה מכליל את אופנועי הספורט יחד עם הנייקדים עם המנוע המתון יותר. האמנם כך?
strelok89
05-01-2016, 10:13
ארבעה בשורה יפנים זה מכליל את אופנועי הספורט יחד עם הנייקדים עם המנוע המתון יותר. האמנם כך?
פייזר 600
והונדה cbr600f
שזה די מתונים והמצב שלהם לא מזהיר. אז ללכת לקיצוניים יותר זה קל וחומר
nitzann84
05-01-2016, 10:44
Samt ספר לחבר היקר כמה יש לך על השעון כבר...
בדיוק בדקתי קומפרסייה ולחץ הפוך בארבעת הצילינדרים שלי (v4)
כמה כיף לגלות שכולם בתחום התקין!
יומולדת 250,000 ק"מ שמח(:
150,000 ק"מ. נקנה חדש בסוכנות...
strelok89
07-01-2016, 01:48
ואיך ה150 אלף נוגד את מה שאמרתי?
כנל אוריאל קומפרסיה זה לא נתון לשחיקת מנוע , זה נתון יותר מתאים לדופים אבל לא משקף הרבה במנוע ארבעה פעימות מודרני.
לדוגמא הפייזר שפתחתי הייתה לו קומפרסיה מושלמת העיניין שהבוכנות והצלינדרים והקראנק והגיר מעבר Service limit
העסק עובד אבל כבר במצב שאם צריך שיפוץ זה צלינדר חדש ושיפוץ קראנק ובוכנות חדשות ורינגים
וגם מיסבי גיר, אז כל עוד עובד הכל טוב אם יש תקלה אין סיבה לנסות לשפץ המנוע גמור מת ביפנים ועדיף להחליף קומפלט.
מאידך פתחתי גם כמה במוו סינגלים בגלל בעיות גיר וראש מנוע והצלינדר היה כמעט חדש בשחיקה לאחר כ200 אלף.
עכשיו השמש לא זורחת מהתחת של במוו וגם היפנים יודעים לייצר מנוע כזה רק שזה יעלה יקר מאוד ולא בטוח שיהיה תחרותי מספיק
קומפרסיה זה לא נתון לשחיקת מנוע , זה נתון יותר מתאים לדופים אבל לא משקף הרבה במנוע ארבעה פעימות מודרני.
פעם החזקתי ממך...
מה שכתבת הוא לא נכון בעליל!!
strelok89
07-01-2016, 20:24
פעם החזקתי ממך...
מה שכתבת הוא לא נכון בעליל!!
אוקי בוא ספר לי איך זה כן נתון?
נותן לך מה שנתקלתי בפייזר 600 הבכונות שחוקות הרבה מעבר לסרביס לימיט זה גרם להן לנוע באלכסון ולחרוך את הצלינדרים שזה מה שקורה ברגיל.
איך זה משפיע על הקומפרסיה? כדי שלא תהיה קומפרסיה צריך שהרינגים ישברו, או ישחקו זה לא הגיוני במנוע מרובע פעימות הרבה יותר סיכוי שישחק הבוכנה והצלינדר.
שריטות בחלק שבו הרינגים עובדים? וזה אמור להיות וואחד שריטות כדי שתהיה ירידה רצינית . זה יכול לקרואות רק א
עם חדירת עצם זר למנוע שישרוט הכל בצורה רצינית מאוד.
בקיצור מה אתה בידיוק בודק עם בדיקת קומפרסיה? דליפה ברינגים ושסתומים? מנוע מודרני לא סביר שידלוף שם.
הרוב היום משחק זה מייסבים , בוכנות , קראנקים, צלינדרים וכל זה לא ניתן לדעת עליו עם בדיקת קומפרסיה ואפשר לדעת רק עם בדיקת מעבדה לשמן וגם זה לא מדוייק
אוקי בוא ספר לי איך זה כן נתון?
נותן לך מה שנתקלתי בפייזר 600 הבכונות שחוקות הרבה מעבר לסרביס לימיט זה גרם להן לנוע באלכסון ולחרוך את הצלינדרים שזה מה שקורה ברגיל.
איך זה משפיע על הקומפרסיה? כדי שלא תהיה קומפרסיה צריך שהרינגים ישברו, או ישחקו זה לא הגיוני במנוע מרובע פעימות הרבה יותר סיכוי שישחק הבוכנה והצלינדר.
שריטות בחלק שבו הרינגים עובדים? וזה אמור להיות וואחד שריטות כדי שתהיה ירידה רצינית . זה יכול לקרואות רק א
עם חדירת עצם זר למנוע שישרוט הכל בצורה רצינית מאוד.
בקיצור מה אתה בידיוק בודק עם בדיקת קומפרסיה? דליפה ברינגים ושסתומים? מנוע מודרני לא סביר שידלוף שם.
הרוב היום משחק זה מייסבים , בוכנות , קראנקים, צלינדרים וכל זה לא ניתן לדעת עליו עם בדיקת קומפרסיה ואפשר לדעת רק עם בדיקת מעבדה לשמן וגם זה לא מדוייק
אוי כמה שטויות בתגובה אחת )-׳,
עם כל הכבוד אם אתה חושב שמישהו פה מדבר שטויות אז רצוי שתסביר גם למה. עוד יותר רצוי שתגבה את ההסברים שלך. למה זה טוב להוריד את הפורום לרמה של ווינט עם תגובות שמזכירות טוקבקים?
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
עם כל הכבוד אם אתה חושב שמישהו פה מדבר שטויות אז רצוי שתסביר גם למה. עוד יותר רצוי שתגבה את ההסברים שלך. למה זה טוב להוריד את הפורום לרמה של ווינט עם תגובות שמזכירות טוקבקים?
ברוב המנועים שאני מכיר הדברים שנשחקים בדר״כ הם הרינגים והשסתומים ולא המייסבים של הקראנק או הצילנדרים.
פתחתי לא מזמן מנוע מודרני יפני 4 בשורה עם 180k,אחרי פירוק לגורמים הדבר היחיד שהיה צריך החלפה היה הרינגים,
לא צילינדרים ולא בוכנות אותו דבר גם לגבי sv650 עם 110K,שני המנועים נפתחו לאחר שחלה ירידה בהספק ובבדיקת קומפרסיה שניהם נמצאו מתחת למינימום.
כנ״ל לגבי רוב המנועים שיפנים שנתקלתי בהם מלבד קוואסאקי ששם משאבת שמן שובקת מתי שבא לה (4צילנדר)
נו ו? מה הקשר בין מנועים ש-אתה- פתחת לבין מה שנכתב כאן קודם?....
strelok89
08-01-2016, 00:27
ברוב המנועים שאני מכיר הדברים שנשחקים בדר״כ הם הרינגים והשסתומים ולא המייסבים של הקראנק או הצילנדרים.
פתחתי לא מזמן מנוע מודרני יפני 4 בשורה עם 180k,אחרי פירוק לגורמים הדבר היחיד שהיה צריך החלפה היה הרינגים,
לא צילינדרים ולא בוכנות אותו דבר גם לגבי sv650 עם 110k,שני המנועים נפתחו לאחר שחלה ירידה בהספק ובבדיקת קומפרסיה שניהם נמצאו מתחת למינימום.
כנ״ל לגבי רוב המנועים שיפנים שנתקלתי בהם מלבד קוואסאקי ששם משאבת שמן שובקת מתי שבא לה (4צילנדר)
אני ישמח לדעת מה המידות של הצלינדר שמדדתה ומה המידות של הבוכנות שמדדתה במנוע של ה4 בשורה ואיזה מנוע זה :)
והsv שעשה רק 110 אלף וחלה אצלו ירידה זה די ממוזר המנועים האלה ספציפית מאוווד אמינים ועם בלאי נמוך מאוד!
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft