מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : שרשור חוות דעת על צמיגים

snirw
30-12-2015, 20:46
שלום לכולם

בעבר היה שרשור מאוד גדול של סטרלוק על צמיגים אני יתחיל אותו בתקווה שאנשים ימשיכו אותי וישלימו.

כדי להקפיד למי שרוצה לעזור על רישום של סוג הרכיבה (ספורט, שטח, טיורינג) סוג האופנוע, ק"מ וכמה מילים הפורמט הוא פתוח ואם יש הצעות לשיפורים אז בכייף.

pirelli scorpion trail 1

הצמיגים הם 90% כביש 10% שטח תכלס לא מעבר לשבילים לבנים.
האופנוע cb500X, רוב הנסיעות נעשו עם 3 ארגזים אז יש קצת משקל.
יצא לי לעשות איתם בשנה וקצת כמעט 23K שלקראת הסוף כתוצאה מנסיעה מרובה בכביש 6 ממש נוצר פרופיל מלבני שהקשה מעט על הטיות ובנוסף התחיל לזרוק לי בכניסה לפניה, סדקים החלו להופיע מיובש.
כעיקרון אני נוסע רגוע (כביש 6 130 -140 חצילים, ואם יש איזה כביש נחמד עם עיקולים יפים אז אני מרשה לעצמי להתפנק), ובימי אופנוען מאומן ובטיולים משתדל להנות מהאופנוע ולתת בגז. רוב הנסיעות הם מחוץ לעיר.
אני חושב שסה"כ הצמיגים בסדר כאלה כולבוינקים, לא דביקים ברמה מטורפת (והם גם לא אמורים היות ומדובר על איזה שיקוץ של טיורינג) וכן לא נוסכים ביטחון מטורף, אבל עושים את העבודה.
ע"פ פורמים בחו"ל עם האופנוע הנ"ל הצלחתי להגיע לקילומטראז דיי מכובד.

הצמיגים הוחלפו בפירלי אנג'ל GT (צמיגי טיורינג 100% כביש) שמרגישים יותר דביקים ומספקים יותר ביטחון לרדת נמוך ומרגיש שאפשר גם לרדת קצת יותר איתם (עם הטראיל הצלחתי לרדת עד הסוף).
בהמשך אני יתן סיקור יותר נרחב על החדשים שנכיר אותם יותר לעומק.
כעיקרון כצמיגים חדשים רציתי את הרוד 4 של מישלין היות ויש להם הרבה מאוד מחמאות בפורומים בחול גם על אחיזה ביבש וגם ברטוב אך לאורן זיתוני לא היה.
אם כבר און זיתוני אני רוצה לתת כמה מחמאות הבחור עובד ממש יפה, בצורה יסודית היה כייף לראות אותו ככה דואג ואכפתי, אחלה מקום להחלפת צמיגים.

כמו שכתבתי למעלה שיפורים או מידע שלפי דעתכם רלוונטי וחסר תגידו ואני יוסיף.

shay-p
31-12-2015, 09:38
צמיג: מישלין Pilot Power 2CT
אופנוע: אפריליה טואונו
צמיג בעל שתי תרכובות, כאשר במרכז שכבת גומי עמידה יותר, ובצדדים גומי רך יותר לאחיזה טובה.
כבר בסט השלישי שלי על האפריליה, רוכב איתם דיי חזק ולעיתים גם נסיעות ארוכות,
ועדיין הצמיג לא מקבל צורה מרובעת מהר, לוקח לו זמן להגמר (כ-10000 ק"מ לאחורי, קדמי כ17000)
אחיזה מצוינת, מתחממים מצוין, יש בטחון על האופנוע בפניות.
לא רואה סיבה להחליף את הצמיג עם היחס מחיר/טווח/התנהגות שיש לו לעומת צמיגים אחרים.
עלות סט - 1900 ש"ח כולל הרכבבה ואיזון.

strelok89
31-12-2015, 23:39
צמיג בעל שתי תרכובות, כאשר במרכז שכבת גומי עמידה יותר, ובצדדים גומי רך יותר לאחיזה טובה.
ועדיין הצמיג לא מקבל צורה מרובעת מהר, לוקח לו זמן להגמר (כ-10000 ק"מ לאחורי, קדמי כ17000)
לא רואה סיבה להחליף את הצמיג עם היחס מחיר/טווח/התנהגות שיש לו לעומת צמיגים אחרים.

לא מדוייק מאוד מה שאמרתה הפילוט פאוור אל מול הפילוט פאוור 2 תרכובות נבדל רק בגומי שבצדדים.
הפאוור הרגיל שהוא תרכובת אחת לכל הצמיג
השתי תרכובות הוא תרכובות כמו בדגם של האחד ב70% מהצמיג ורק בממש קצוות זה גומי עוד יותר רך.

liorbn
01-01-2016, 20:33
רוכב על פירלי דיאבלו רוסו 2 על נייקד חזק - ציון 80%
הקודמים היו רוסו קורסה - מצויינים ומתחממים מאד מהר - ציון 95%
היו לי גם קונטי ספורט קונטקט 2, אורך חיים ארוך כמו של הרוסו, אחיזה מתקרבת לקורסה - 100%
ממתין להשקת המחליף של הרוסו 2, שייקרא מן הסתם רוסו 3 ואמור לצאת ממש עכשיו

ליאור

AviDuke
02-01-2016, 20:21
רוכב על פירלי דיאבלו רוסו 2 על נייקד חזק - ציון 80%
הקודמים היו רוסו קורסה - מצויינים ומתחממים מאד מהר - ציון 95%
היו לי גם קונטי ספורט קונטקט 2, אורך חיים ארוך כמו של הרוסו, אחיזה מתקרבת לקורסה - 100%
ממתין להשקת המחליף של הרוסו 2, שייקרא מן הסתם רוסו 3 ואמור לצאת ממש עכשיו

ליאור
אפשר הסבר קצת יותר מפורט על הצמיגים פירלי דיאבלו רוסו 2? אני מתכנן לקנות אותם גם כן לנייקד (דיוק 200). איך האחיזה, האחיזה על כביש רטוב, אופן התחממות הצמיג, מרגיש איתם בבטחון בפניות ובכלל ועד כמה מהר הם נשחקים\נגמרים? תודה רבה.

JohnnyDee
02-01-2016, 23:31
Duro dm1111 dm1112
צמיגים 100% שטח עם תקינת כביש.
אחיזה טובה בכביש ואחיזה מעולה באדמה קשה,סלעים,חצץ וכו'.
בוץ גם טוב, חול קצת פחות.
צמיגים אחורי מחזיק חצי שנה או 6,000 ק"מ בערך וצמיג קדמי כפול מזה.

snirw
04-01-2016, 22:01
אחלה שהשרשור תופס תאוצה ולאנשים אכפת זה יפה בעיניי, אני מבקש משאר חברי הפורום אם אתם רושמים ביקורת כל כלשהי כדי לרשום את סוג הכלי, ואם אתם נותנים ציון או כל דבר
כזה כדי לפי דעתי לפרט קצת היות על פי מה ניתן מספר זה או אחר, כמו כן כמה קילומטרים עברו, סוג הרכיבה (חזיר גז, רוכב בד"כ עם מורכבת וכו'), אחיזה ביבש רטוב או תנאי שטח אחרים, חסרונות יתרונות וכו'

JohnnyDee
04-01-2016, 23:47
אם מנהל יוכל לערוך אז שיוסיף למודעה:
האופנוע אפריליה rx 125.
תמיד עם מורכבת, חזיר על הגז לפעמים ורק לבד, הצמיגים מחזיקים המון זמן לדעתי ואני שוחק אותם חזק כי 80% מהנסיעות הן בכביש..
האחיזה על רטוב בסדר גמור, על כביש יבש היא מעולה יחסית לצמיג שטח, אפשר להשכיב עד הרגלית.
עכשיו אני עם אחד שעשה 7,000 ק"מ +- והוא דיי גמור, מה שמצחיק שבכביש לא מורגש איבוד אחיזה, בשטח מאוד מורגש.. הקוביות באמצע נמחקו.
היה לי d606 של דאנלופ והדורו גם יותר טוב באחיזה, גם מחזיק 2000 ק"מ יותר וגם סט דורו עולה כמו דאנלופ אחד, והקדמי של דורו לא נגמר לעולם.

guyt
05-01-2016, 00:15
מה המחיר של סט דורו?

JohnnyDee
05-01-2016, 21:33
אפשר למצוא ב500-600 ש"ח סט דורו.
דאנלופ עם התאמצות אפשר למצוא ב1000-1100 ש"ח.

Max
05-01-2016, 21:57
לא מדוייק מאוד מה שאמרתה הפילוט פאוור אל מול הפילוט פאוור 2 תרכובות נבדל רק בגומי שבצדדים.
הפאוור הרגיל שהוא תרכובת אחת לכל הצמיג
השתי תרכובות הוא תרכובות כמו בדגם של האחד ב70% מהצמיג ורק בממש קצוות זה גומי עוד יותר רך.

יש שני סוגים של pilot power
הרגיל, צמיג משנת 2004 והוא בעל תרכובת אחת.
ה pilot power 2ct שיצא באזור 2008 שהוא בעל תרכובת גומי קשה יותר במרכז ורכה יותר בצדדים.
לפני מספר שנים יצא ה pilot power III שהוא גרסה חדישה יותר וגם היא מוגדרת כ 2CT

GMX
06-01-2016, 12:24
שאלה, אני צריך צמיג אחורי 140/70-17, מצאתי צמיג Duro HF-918, האם חברה זו נחשבת טובה? אשמח להמלצה לצמיג במידה הזו. ואיך עובד קודי העומס? כי המספרים לא ברורים לי. תודה.

Zvika
11-01-2016, 18:01
בקרוב אצטרך להחליף אחורי ומתלבט בין ה Pirelli Diablo Rosso II "המקורי", ובין אופציות אחרות כגון Metzeler M7 RR או Michelin Pilot Road 4 או בכלל משהו אחר כמו ברידג'סטון מאחד מהדגמים.

מדובר בהיפרמוטארד 821 חדש בן חודשיים ואחרי 6KKM.
180/55/17

למרות שאני לא מעט על הצד, השחיקה המירבית היא באמצע הצמיג (לחזור כל פעם מהטיולים דרך כביש 6...)

סגנון רכיבה משולב. גם לוחץ ומתחזר, גם מטייל סופ"שים מאות ק"מ וגם משאיר את הרכבים בבית ורוכב לעסק עם זה.

סדר חשיבות יורד;

אחיזה
אורך חיים
תקציב

אשמח לחוו"ד והמלצות.

URIEL
12-01-2016, 01:03
בקרוב אצטרך להחליף אחורי ומתלבט בין ה pirelli diablo rosso ii "המקורי", ובין אופציות אחרות כגון metzeler m7 rr או michelin pilot road 4 או בכלל משהו אחר כמו ברידג'סטון מאחד מהדגמים.

מדובר בהיפרמוטארד 821 חדש בן חודשיים ואחרי 6kkm.
180/55/17

למרות שאני לא מעט על הצד, השחיקה המירבית היא באמצע הצמיג (לחזור כל פעם מהטיולים דרך כביש 6...)

סגנון רכיבה משולב. גם לוחץ ומתחזר, גם מטייל סופ"שים מאות ק"מ וגם משאיר את הרכבים בבית ורוכב לעסק עם זה.

סדר חשיבות יורד;

אחיזה
אורך חיים
תקציב

אשמח לחוו"ד והמלצות.
התבלבלת צביקה;)
אם לא סקירה אולי לפחות תכתוב איזה צמיג גמרת ב6kkm?

Zvika
12-01-2016, 07:49
התבלבלת צביקה;)
אם לא סקירה אולי לפחות תכתוב איזה צמיג גמרת ב6kkm?
עדיין לא נגמר, אבל בדרך..
כתבתי שהמקורי הוא הפירלי דיאבלו רוסו 2.
למעשה מלבד אורך חיים אין לי יותר מדי תלונות, או בכלל.
אין מה לעשות, רכיבה על היפר היא היפראקטיבית.. די צפוי שיהיה לזה מחיר בדמות שחיקת צמיגים. זה לא המונסטר שנתן לי 12KKM+, וזה גם לא הצמיגים של המונסטר ה Pirelli Angel ST.
הרוסוו II נותנים אחיזה מצויינת והרבה פידבק, פשוט חשבתי לגוון ואולי על הדרך לקבל אורך חיים גבוה יותר. לא בא לי להחליף צמיגים כל חודשיים.. :)

strelok89
12-01-2016, 14:23
יש שני סוגים של pilot power
הרגיל, צמיג משנת 2004 והוא בעל תרכובת אחת.
ה pilot power 2ct שיצא באזור 2008 שהוא בעל תרכובת גומי קשה יותר במרכז ורכה יותר בצדדים.
לפני מספר שנים יצא ה pilot power III שהוא גרסה חדישה יותר וגם היא מוגדרת כ 2CT

שוב פעם תרכובת גומי קשה יותר באמצע ביחס לצדדים.
לא תרכובת קשה יותר ביחס לדגם הקודם . דווקא הפוך הצדדים של השני רכים מהראשון וזה השוני בעצם
הדגם השלישי מכיל תרכובת שונה כבר.

strelok89
12-01-2016, 14:25
אוריאל הרוסו 2 חי 6-12 אלף בלחץ זה 8 אלף זה הממוצע שלו וזה אחלה .

צביקה כמה אורך חיים אתה רוצה?

snirw
12-01-2016, 18:53
צביקה אני בטוח שאתה אתה יודע אבל בד"כ אורך חיים בא טיפה על חשבון דביקות והמישלין פילוט רוד 4 הוא בניגוד לשאר עם נטיות טיורינג

strelok89
12-01-2016, 19:04
שניר זהו שהיום דווקא הצמיג הספורטיבי ברכיבה רגועה יותר פחות אוחז. אבל כן המישלין רואד 4 הוא ממש בכיוון התיורי מהקטגוריה שלו, האחיזה שלו מעולה רק שיש לו בעיה אחת כשממש לוחצים הוא מתחמם יתר על המידה ואז מחליק . מאידך על קר ובאורך חיים אין שני לא

snirw
12-01-2016, 20:38
נכון כי לרוב הם צריכים יותר חום כדי להיות דביקים אבל הוא מתאר בו חזירות גז ככה שאני מניח שיש לו הרבה פתיחות גז חזקות ומהכלי שלו אפשר לצפות שאחרי כמה פתיחות כאלה במהלך נסיעה מנהלתית יגיע לטמפ' עבודה של צמיג עם גישה יותר ספורטיבית שוב יש פה טריידאוף של אחיזה מול אורך חיים.

Zvika
13-01-2016, 01:09
חברים תודה על התגובות.

אופי הרכיבה המשולב שלי הוא גם ספורט וגם טורינג. פעם-פעמיים בחודש סדומערד, פעם-פעמיים בשבוע נס הרים, השאר טיולים ארוכים וגם סתם בינעירוניים.

אני רוצה משהו שיתן שילוב של אחיזה ואורך חיים. כמובן שזה אחד על חשבון השני אבל אני גם לא זקוק לצמיגי מסלול כמו שבעלי סופרספורטים שמים ואחרי 2500-3000 ק"מ זורקים לזבל..

אורך חיים של 10k גם נשמע לי טוב עם היד הרגיזה שלי.

Sent from my Sony Xperia Z5 Premium

Mמהר
13-01-2016, 01:16
פירלי רוסו 2
נותן 8-9 עם יד רגיזה.קרוב לתחום ה 10

nitzann84
13-01-2016, 09:14
פירלי אנג'ל gt-
פגז של צמיג,אורך חייך גבוהה, מחזיק מעולה על רטוב כמעט כמו ליסוע על יבש, אוחז טוב גם על הצד.
למי שנוסע כמוני(60 קילומטר ביום) ובסופי שבוע נס הרים וכאלה,הוא היה מושלם.

מישלין רואד 4-
כמו הפירלי ככה גם המישלין,מאוד מאוד דומים בתכונות וקשה לשים את היד מי טוב יותר, שניהם מעולים לא נגמרים ונותנים המון ביטחון.
היה לי מישלין ושמתי פירלי בגלל המחיר,היה זול יותר. גם בסט הבא אני אשים את מי שיהיה זול יותר מבין שניהם.

Bt30- פגז,יותר נוטה לכיוון ספורט,אוחז מעולה על הצד. גרוע על רטוב .

דאנלופ רואד סמארט 2-
אוחז סבבה,ברטוב גוש חרא, לא נגמר לעולם(אחורי החזיק לי 26!!!)

ננקאנג דגם לא זוכר-
לא לפה לא לשם,זול ,נגמר מהר בצדדים,אבל עושה את העבודה.

strelok89
13-01-2016, 10:07
אם אהבתה רוסו תישאר איתו או מצלר אמ 7 הם מספקים לך 10 אלף קמ שאתה רוצה

Zvika
18-01-2016, 12:08
מעדכן כי בסופו של דבר לאחר כ7000 ק"מ החלפת אתמול אחורי.
הלכתי על ה Metzeler Roadtec Z8 (http://www.metzeler.com/site/com/products/tyres-catalogue/Roadtec-Z8-Interact.html) שיותר ספורט-טורינג מאשר סופר ספורט כמו הM7 RR.
יש בו גם יתרון (על הנייר, נבדוק מחר..) ברטוב וממילא עוד חודשיים שלושה אחליף שוב..

תחושה ראשונית מאד היא שהאחיזה מעט נמוכה מהרוסו2, זה בא לידי ביטוי בבקרות שנכנסות לפעולה מוקדם יותר אבל זה עדיין מוקדם מדי לחוו"ד.

strelok89
18-01-2016, 16:47
איזה דגם של z8 שמתה?
M? וכן הצמיג הזה דורש חימום מוקדם והוא די קשיח ועל הצד היותר תיורי בספורט תיור.

אם אתה רוצה את הצד הספורטיבי בספורט תיור אז קונטי או אנג'ל

Zvika
18-01-2016, 17:51
כן, M.

יש לי לא מעט נסיעות ארוכות ומהירות בקו ישר (כביש 6 למשל) וזה פשוט אנס לי את הצמיג במרכזו הגם שיכל לסחוב עוד 3k בצדדים ולכן אני עושה נסיון לאחר קריאת כמה ריוויוז טובים.

זה לא חוכמה לשים צמיגי מסלול ולרכוב עם האופנוע לעבודה שזה חלק מהשימושים שלי. הבעיה הגדולה מתחילה עם זה שרוצים מקסימום אחיזה ומקסימום אורך חיים וזה דבר והיפוכו, אז עושים פשרות.. פעם מתפשרים על אחיזה ופעם מתפשרים על אורך חיים..

על איזה דגם ספציפי קונטי אתה מדבר?

כלבוטקס
19-01-2016, 09:01
עדיין לא נגמר, אבל בדרך..
כתבתי שהמקורי הוא הפירלי דיאבלו רוסו 2.
למעשה מלבד אורך חיים אין לי יותר מדי תלונות, או בכלל.
אין מה לעשות, רכיבה על היפר היא היפראקטיבית.. די צפוי שיהיה לזה מחיר בדמות שחיקת צמיגים. זה לא המונסטר שנתן לי 12KKM+, וזה גם לא הצמיגים של המונסטר ה Pirelli Angel ST.
הרוסוו II נותנים אחיזה מצויינת והרבה פידבק, פשוט חשבתי לגוון ואולי על הדרך לקבל אורך חיים גבוה יותר. לא בא לי להחליף צמיגים כל חודשיים.. :)

האם מישהו אי פעם רכש צמיגים בהתאם ליעודו האמיתי של סגנון רכיבתו ?
אני נתקל בלא מעט רוכבים (בעיקר ספורט ונייקדים) שרוכשים צמיגי קצה שבכלל לא נכונים עבורם או יותר נכון סגנון רכיבתם.
שגומרים צמיג במרכז שבצד עדיין יש 90% לשייף זה אומר שסגנון הרכיבה הוא תיור (קו ישר)
אופנוע כמו שלך צביקה נועד לבלות בעיקר על הצדדים (מה לעשות ככה זה היפר מוטו) וכאן מתחילה הבעיה.
רוב צמיגי הסופר ספורט נועדו להיות שמישים בטמפרטורות רכיבה גבוהות על מנת ליצור "הדבקה" ראויה.
היום לא מעט צמיגי תיור נותנים אחיזה מצויינת גם על הצד אבל בעיקר אורך חיים במרכז.
ברידגסטון 023 (http://www.bridgestone.com/products/motorcycle_tires/products/detail/pr011/index.html) לטעמי צמיג מצויין אחיזה טובה מאד אפילו לצד אורך חיים מכובד.
AVON STORM (http://www.avon-tyres.co.uk/motorcycle/storm-3d-x-m) הדגם הקודם היה מעולה אני מאמין שגם זה
אלו מנסיון אישי שממש עשו עבודה יפה מבחינת אחיזה ואורך חיים.

Zvika
19-01-2016, 10:36
בעולם אוטופי (לא בישראל) אתה מחזיק כמה כלים למגוון שימושים ויכול למקסם את הייעוד העיקרי שלהם.
מאידך, כשאתה מחזיק כלי אחד גם להשתובב פעם או פעמיים בשבוע על הצד בנס הרים וגם לטייל איתו טיול סופש 700 קמ וגם לנסוע איתו לעבודה אתה צריך להתפשר על משהו. ה7000 ק"מ האלו שעשיתי בחודשיים היו הכי מגוונים וכללו את הכל מהכל.
אז נשאר עוד 30% בצדדים מה נעשה.

אגב, הסיפור הזה על אלו שנשאר להם 90% בצד לא מפתיע אותי. יש מגמה מאד חזקה של לא מעט רוכבים לאובר קיל.
זה בא לידי ביטוי גם בציוד היי אנד שאין בו צורך אמיתי, אבל זה חלק מהעניין ומי שבקטע - שיהיה לו לבריאות.

strelok89
19-01-2016, 22:05
כן, m.

יש לי לא מעט נסיעות ארוכות ומהירות בקו ישר (כביש 6 למשל) וזה פשוט אנס לי את הצמיג במרכזו הגם שיכל לסחוב עוד 3k בצדדים ולכן אני עושה נסיון לאחר קריאת כמה ריוויוז טובים.

זה לא חוכמה לשים צמיגי מסלול ולרכוב עם האופנוע לעבודה שזה חלק מהשימושים שלי. הבעיה הגדולה מתחילה עם זה שרוצים מקסימום אחיזה ומקסימום אורך חיים וזה דבר והיפוכו, אז עושים פשרות.. פעם מתפשרים על אחיזה ופעם מתפשרים על אורך חיים..

על איזה דגם ספציפי קונטי אתה מדבר?
אני מפיל כאן פצצה שבזמנו הפלתי בפול גז מאז השוק התקדם ורוב המקומות יש פתרונות אבל !

בצמיגי הספורט תיור לכל דגם יש 2 תתי דגמים לפחות(טוב נו כמעט לכל דגם)!
יש תת דגם שנועד לכלים ספורטיים קלי משקל
ויש דגם שנועד למשקלים גבוהים יותר ואורך חיים גבוהה.

לדוגמא נלך על מישלין
pilot road 4 שאצלי עשה 14 אלף ק"מ
והפילוט רואד 4 gt שמתאים לכלי שלי עשה 27 אלף ועוד היה לו בשר

כנל במצלר יש m שזה הדגם שנגמר מהר לכלים הקלים יותר
ויש o שזה הדגם עם האורך חיים

זה ככה הדרך אגב , בגדול הטעות הנפוצה בארץ זה לשים לכולם את הדגם הפשוט יותר כמו z8m כשבפועל הדגם הזה מתאים רק למי שרוכב על כלי ספורטיבי
ויש את ה z8o שזה הדגם שמתאים לרוב המוחלט של הכלים

עכשיו בקשר לקונטי דיברתי על ה
road attack 2 אבל יש לו גם שם תתי דגמים
יש רגיל
יש evo
יש gt
ה evo נועד לטמפרטורות עבודה נמוכות יותר ובעל יותר חריצים לניקוז מים - זה מעולה למי שרוצה מקסימום אחיזה על רטוב אבל על יבש ובספורטיבי בשרב יכול להגיע למגבלות הצמיג מבחינת חום יתר

ה gt זה הדגם שבנוי למשקלים גבוהים\מומנט גבוהה\אורך חיים גבוהה אם אתה מרכיב הרבה מאוד ויש לך הרבה זיווד או כלי כבד זה הצמיג עבורך

האם מישהו אי פעם רכש צמיגים בהתאם ליעודו האמיתי של סגנון רכיבתו ?
אני נתקל בלא מעט רוכבים (בעיקר ספורט ונייקדים) שרוכשים צמיגי קצה שבכלל לא נכונים עבורם או יותר נכון סגנון רכיבתם.
שגומרים צמיג במרכז שבצד עדיין יש 90% לשייף זה אומר שסגנון הרכיבה הוא תיור (קו ישר)
אופנוע כמו שלך צביקה נועד לבלות בעיקר על הצדדים (מה לעשות ככה זה היפר מוטו) וכאן מתחילה הבעיה.
רוב צמיגי הסופר ספורט נועדו להיות שמישים בטמפרטורות רכיבה גבוהות על מנת ליצור "הדבקה" ראויה.
היום לא מעט צמיגי תיור נותנים אחיזה מצויינת גם על הצד אבל בעיקר אורך חיים במרכז.
ברידגסטון 023 (http://www.bridgestone.com/products/motorcycle_tires/products/detail/pr011/index.html) לטעמי צמיג מצויין אחיזה טובה מאד אפילו לצד אורך חיים מכובד.
AVON STORM (http://www.avon-tyres.co.uk/motorcycle/storm-3d-x-m) הדגם הקודם היה מעולה אני מאמין שגם זה
אלו מנסיון אישי שממש עשו עבודה יפה מבחינת אחיזה ואורך חיים.

אתה כל כך צודק !
בכל העולם המגמה היא לעבר הספורט תיור או הספורט השפוי! בארץ הנהירה היא לצמיג מסלול עם תקינת כביש ואז מתלוננים שהבולמים לא טובים או האופנוע לא טוב או הצמיג חרא כי אין אחיזה! בפועל הם פשוט לא מצליחים לחמם אותו לטמפרטורת עבודה בכלל.

ודווקא צמיג ספורט תיור יתן יותר אחיזה ביחס לספורטי לרוכב המצוי מהסיבה שבעיר אין את היכולת לייצר מספיק עומס על צמיג ספורטיבי כדי שיגיע לטמפרטורת עבודה בכלל

Zvika
20-01-2016, 09:13
כנל במצלר יש m שזה הדגם שנגמר מהר לכלים הקלים יותר
ויש o שזה הדגם עם האורך חיים

זה ככה הדרך אגב , בגדול הטעות הנפוצה בארץ זה לשים לכולם את הדגם הפשוט יותר כמו z8m כשבפועל הדגם הזה מתאים רק למי שרוכב על כלי ספורטיבי
ויש את ה z8o שזה הדגם שמתאים לרוב המוחלט של הכלים

עריכה:
הלינקים הישירים לא עובדים. אבל זו האינפ' באתר של מצלר.
כמובן שזה לא תורה למשה מסיני אבל אם אתה מדבר על אורך חיים כפול (!) בדגם O זה נשמע פנטסטי. אבל אין טרייד אוף? זה לא על חשבון אחיזה?

יש במצלר Z8 למידה שלי קוד C, K, O, M. מצלר ממליצים על M לאופנוע שלי (http://www.metzeler.com/site/uk/products/tyres-catalogue/Roadtec-Z8-Interact.html?version=990943).

בF800 למשל הם נותנים המלצה כפולה - או M או O.

(http://www.metzeler.com/site/uk/products/tyres-catalogue/Roadtec-Z8-Interact.html?version=992791)

strelok89
20-01-2016, 11:05
עריכה:
הלינקים הישירים לא עובדים. אבל זו האינפ' באתר של מצלר.
כמובן שזה לא תורה למשה מסיני אבל אם אתה מדבר על אורך חיים כפול (!) בדגם o זה נשמע פנטסטי. אבל אין טרייד אוף? זה לא על חשבון אחיזה?

יש במצלר z8 למידה שלי קוד c, k, o, m. מצלר ממליצים על m לאופנוע שלי (http://www.metzeler.com/site/uk/products/tyres-catalogue/roadtec-z8-interact.html?version=990943).

בf800 למשל הם נותנים המלצה כפולה - או m או o.

(http://www.metzeler.com/site/uk/products/tyres-catalogue/roadtec-z8-interact.html?version=992791)

זה הטריק באופנוע כבד או המומנט הדגם o גן מספק יותר אחיזה! וגם חי יותר.
כניראה הדגם שלך יחסית קל ודורש צמיג מהדגם הפשוט יותר ואם תתקין את ה o כניראה שאתה תסבול מירידה באחיזה.
מאידך אם אתה רוכב עם תיקים ומרכיב כל הזמן דגם o ישפר לך אחיזה אפילו שמומלץ לך m

ItayK
23-01-2016, 04:12
נהדר שאוספים את המידע מחדש. כל הכבוד!

snirw
22-12-2018, 11:31
מרענן שרשור ישן:
צמיגי משלין פילוט רואד 5 (הכל נכתב בהשוואה לדגם 4):
במראה ראשוני נראה שהסט מגיע עם פחות חרירי מים (לא שזה נורא בארצנו אבל מאוד אהבתי ב4 את האחיזה בכבישים רטובים) למרות המראה האחיזה עדיין טובה ברטוב.
מרגיש (ע"פ) הקילומטרז שמרכזו של הצמיג עבר חיזור או עיבוי והוא יחזיק קצת יותר מהסט הקודם (הסט הקודם עבר 31K ובגלל פאנצר וקרבה לאזור הסימון החלפתי).
גם בסט הנוכחי ובסט הקודם לא הרגשתי איבוד אחיזה באחורי, מצד שני מדובר על CB500X.
מהדגם הקודם הייתי מאוד מרוצה הן משמירת הפרופיל והן מהשחיקה שלו, אני מקווה שבדגם הנ"ל אני לא יהיה מאוכזב.

מה עם לגוון קצת ??? האמת שרציתי מצלר אבל לסוכניות שפניתי אליהם לא היה את הדגם החדש והדגם הקודם נמכר במחיר מאוד קרוב למשלין.

AsafA
22-12-2018, 15:30
תודה על ההקפצה. קראתי עכשיו את השרשור לראשונה והדגמים המדוברים עדיין רלוונטיים.

רוכב על Z1000sx, שימוש דומה לצביקה עם יותר דגש על כבישים מפותלים ומהירים כמו ים המלח. מידי פעם גם נס הרים וכו'.

עושה בערך 2000 ק''מ בחודש וצריך צמיג שהמרכז לא ישחק מהר מידי בתאוצות ובמהירויות גבהות.

הצמיג המקורי בריג'סטון 16 החזיק 8,000 ק''מ.

חושב על פירלי אנג'ל גי טי (סט ב-2200) או מישלין רואד 5 (סט ב-2300). מצד שני יש את המישלין פיילוט פאוור 2ct ב-1500 ש''ח לסט.

בפערי מחיר האלה השניים הראשונים צריכים להחזיק כפול ק''מ בכדי שיצדיקו את הבחירה בהם.

מישהו יודע לספר איך הם וכמה הם מחזיקים?

Dresdner
22-12-2018, 18:01
הבעיה הכי גדולה בשירשורים כאלו זאת העובדה שרוב הרוכבים מחליפים צמיג בלוי בצמיג חדש וזה הופך את כל העניין לסובייקטיבי.
אני החלפתי צמיג קונטיננטל רוד 2 EVO, באותו צמיג וההרגשה הייתה כאילו צמיג אחר לגמרי, ההיתרדרות של הצמיג הישן היא איטית וכמעט לא מורגשת עד שמחליפים צמיג

AsafA
22-12-2018, 20:42
דרזדנר, זה נכון לעניין התחושה כשמשווים בין ישן לחדש, אחד אחרי השני. ועדיין יש בשרשורים האלה הרבה מידע אמפירי מועיל, כמו התגובה של שי שקיבל מהפיילוט פאוור 2ct עשרת אלפים ק''מ על טואנו.

Ami
23-12-2018, 08:32
רוסו 3 על Z1000. רוכב רק בימים לא גשומים. לפני כן היה לי אנג'ל GT

TundraOG
23-12-2018, 10:33
צמיגים : Michelin Pilot Street Radial
סוג אופנוע: סוזוקי GS500
רכיבה: כביש-טורינג

סט שני שלי כרגע. הקודם החזיק מאוד יפה 23 אלף ק"מ (שני הצמיגים), והוחלפו רק כי התחילו להתייבש, היה עוד בשר.
אף פעם לא הרגיש לי חוסר אחיזה איתם, ובתקופה שהייתי רוכב אגרסיבי הם גם עמדו יופי בעומס של 120-130 בפניות הדוקות על הקצה של הצמיג. אוחזים טוב גם בגשם, צמיגי תיור מעולים.

Yuv_Coehn
23-12-2018, 19:15
Michelin power RS:
צמיג ספורטיבי, שתי תרכובות. בימי מסלול לא הצלחתי לאתגר אותו מספיק בשביל לאבד אחיזה, ועל הצד הוא נותן תחושה נהדרת ואחיזה שקשה להגיע לקצה שלה. זמן חימום אפסי.
מבחינת שחיקה - אני איתו בערך 5000 ק"מ, הצמיג עדיין עגול אך הפרופיל החד שהיה לו הפך להרבה יותר שטוח. למרות זאת האופנוע עדיין מרגיש קליל. גם בגשם הוא לא רע (למרות שלא נראה ככה חיצונית). מאמין שיחזיק לי משהו כמו 10,000 ק"מ, ורוב הזמן אני לא מכסח אותו...השחיקה היא סתם מנסיעה בקו ישר, הגומי מאוד רך.

Michelin Pilot Road 4:
צמיג ספורט-תיור לא רע בכלל, החזיק לי משהו כמו 20,000 ק"מ והחלפתי רק בגלל שלא נתן מספיק אחיזה בימי מסלול.
לכביש (בכל מזג אוויר, גם בגשם זלעפות) זה ללא ספק צמיג מוצלח מאוד מכל הבחינות. למסלול הוא קצת פרווה ומי שצריך יותר אחיזה, נראה לי כדאי ללכת על Pirelli Angel GT או ללכת על צמיג ספורטיבי.

מהניסיון שלי מצמיגים ספורטיביים וצמיגי ספורט-תורינג: מי שלא מתגרזן במסלול ובאמת מחפש להוריד זמני הקפה, אין מה ללכת על צמיג ספורט. בכביש קשה לשים לב להבדל ביניהם (מבחינת אחיזה) ולדעתי עדיף צמיג שיהיה יותר אחיד לאורך זמן.
רוכב על אפריליה שיבר 750.

Orrabi
23-12-2018, 20:42
מנצל את השרשור, הגיעה הזמן להחליץ צמיגים לאופנוע honda cb500f, רוכב כל יום בערך 70 קילומטר.
שוקל לקנות את ה-pr5 החדשים או אולי angel gt, השאלה אם שני הצמיגים האלו הם לא "over kill" לאופנוע קטן.
בתודה מראש אור.

Yuv_Coehn
23-12-2018, 21:03
מנצל את השרשור, הגיעה הזמן להחליץ צמיגים לאופנוע honda cb500f, רוכב כל יום בערך 70 קילומטר.
שוקל לקנות את ה-pr5 החדשים או אולי angel gt, השאלה אם שני הצמיגים האלו הם לא "over kill" לאופנוע קטן.
בתודה מראש אור.

500 סמ"ק זה לא אופנוע קטן, והצמיגים האלה ממש לא over kill. זה צמיגים ליום-יום שהם גם אחלה לרכיבות קצת יותר ספורטיביות.
Over kill יהיה לדוגמא צמיג ספורטיבי כמו Diablo rosso או מישלין Power על דגמיהם.

tree
24-12-2018, 12:07
500 סמ"ק זה לא אופנוע קטן, והצמיגים האלה ממש לא over kill. זה צמיגים ליום-יום שהם גם אחלה לרכיבות קצת יותר ספורטיביות.
Over kill יהיה לדוגמא צמיג ספורטיבי כמו Diablo rosso או מישלין Power על דגמיהם.

אבל פעם אחת לפחות צריך לקחת צמיג כזה בשביל החוויה :). גם בכביש הציבורי יש הבדל באיך אפשר לבלום ולפנות עם הצמיגים האלה.

Isrecpecr312
24-12-2018, 15:55
אבל פעם אחת לפחות צריך לקחת צמיג כזה בשביל החוויה :). גם בכביש הציבורי יש הבדל באיך אפשר לבלום ולפנות עם הצמיגים האלה.אני לא חושב שתצליח לחמם אותם לטמפ' עבודה בכביש ציבורי..

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Yuv_Coehn
24-12-2018, 21:09
אני לא חושב שתצליח לחמם אותם לטמפ' עבודה בכביש ציבורי..

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

הצמיגי ספורט היותר מתונים לגמרי מתאימים לעבודה בכביש. Diablo Rosso Supercorsa הם דוגמא לצמיג שחוקי לכביש אבל ממש לא מתאים לו.

צריך לעשות הפרדה בין צמיגי ספורט לכביש לבין צמיגי מסלול שאפשר לרכב איתם על הכביש.
אגב, ראיתי אנשים רוכבים בכביש עם סליקס (וגם גומרים את הצדדים שלהם יופי). הכל תלוי ביכולת שלך וכמה אתה מוכן להסתכן.

Orrabi
24-12-2018, 23:45
אז מכל התגובות לא הבנתי מה עדיף, pr5 או angel gt? רכיבה יום יומית, גם ברטוב חשוב שתהיה אחיזה טובה.

AsafA
24-12-2018, 23:58
ממה שקראתי הם מאד דומים בתכונות. ל-5 יש יתרון בכביש רטוב.

התלבטתי בניהם ובסוף התקנתי היום את האנג'ל GT אחרי שלא היה את המישלין במלאי באותו רגע.

השושנים
25-12-2018, 13:28
pirelli angel gt vs michelin pilot road 4 לוורסיס 1000 מי יודע?

alexsupreme
25-12-2018, 14:02
pirelli angel gt vs michelin pilot road 4 לוורסיס 1000 מי יודע?

ה-PR4 מעולה אבל הוא פשוט לא טוב למזג אוויר בארץ.
תוך חודשיים-שלושה הוא מתייבש ולמרות שיש אחיזה, היא אף פעם לא חוזרת להיות אותו דבר כמו שהיה בהתחלה.
פעם הבאה כנראה Road Attack 3 או Angel מבחינתי. שמעתי גם שה Roadtec 01 ממש מוצלח. הוא נחשב לצמיג ממש יקר בחו״ל אבל בארץ זה הכל יקר מדי בכל מקרה וזו יכולה להיות אופציה לא רעה.

erani99
25-12-2018, 15:09
אפרופו המצלר Roadtec 01, הנה חוות דעת שלי: דגם הספורט-טורינג החדש (יחסית), הדגם הזה החליף את ה Z8
ה K1300S עם סט שני של ה 01, הסט הקודם נרכש כחלק מיישור הקו שעשיתי בדלק מוטורס שרכשתי את האופנוע, היה מבצע על המצלרים האלו לא רק המחיר אלא גם קיבלתי בוסטר מתנה של מצלר. הצמיגים מהסוג המחוזק (HWM).
הסט הראשון החזיק 21 אלף ק"מ (האחורי קצת התרבע והיה קרוב לגששים, לקדמי היה עוד קצת בשר) לא רוכב חזק ולא חזיר גז בפתיחות/התחלות נסיעה, על רטוב לא רכבתי הרבה, אז לא יודע כמה טוב הוא ברטוב, אבל על פניו אחלה צמיג.
המצלרים עולים יקר בארץ, אז שווה לחפש מבצעים או להביא מחו"ל במזוודה.
אבל בעצם גם מישלין לא כאלו זולים (מתכוון למשפחת ה PR), אז עדיף לעשות השוואה..

tree
25-12-2018, 17:18
גם אני מעדיף את ה Roadtec 01 על פני ה PR4 אבל הניסיון שלי היה רק בקדמי, הPR4 נתן תחושה קצת של גמישות יתר בצמיג אבל הוא מעולה ברטוב.
אני לעומת זאת כבר מתחיל לחשוב על הצמיג שאני ילביש אחרי החורף. אני לא כל כך מרוצה מהצמיג הנוכחי שלי והרעיון לעבור לקיץ לצמיג ספורטיבי. יש איזו המלצה לצמיג שיכול לעבוד גם עם אופנוע קליל יחסית? שמעתי\קראתי שהפיראלי מתחממים פחות טוב\מהר ומשקל נמוך לא עוזר, על הצד שני האפנוע שלי לא רזה כמו סופר-ספורט, איזה 175 קג.

Paz
25-12-2018, 18:24
החלפתי לפני 3 שבועות בטרייסר 900 את הצמיגים שהגיעו עם הכלי כחדש והיו מזעזעים למישלין רואד 5 החדש, התלבטתי בינו לאיינג'ל שהכרתי מהכלי הקודם.
המישלין מעולה מבחינה אחיזה ובלימה, מרגיש בטוח ומדוייק מאוד בפניות וכמובן גם ברטוב ממה שהספקתי לחוות עד כה.

השושנים
26-12-2018, 08:44
ה-PR4 מעולה אבל הוא פשוט לא טוב למזג אוויר בארץ.
תוך חודשיים-שלושה הוא מתייבש ולמרות שיש אחיזה, היא אף פעם לא חוזרת להיות אותו דבר כמו שהיה בהתחלה.
פעם הבאה כנראה Road Attack 3 או Angel מבחינתי. שמעתי גם שה Roadtec 01 ממש מוצלח. הוא נחשב לצמיג ממש יקר בחו״ל אבל בארץ זה הכל יקר מדי בכל מקרה וזו יכולה להיות אופציה לא רעה.

איפה מצאת את ה-GT ולמה לדעתך הפירלי יתנו יותר עבודה מהרוד 4?

השושנים
26-12-2018, 08:45
חברים חשוב שמי שממליץ יגיד גם על איזה אופנוע זה מורכב ומה סגנון הרכיבה. זה יעזור בקבלת ההחלטות.

השושנים
26-12-2018, 10:15
כאן ניתן למצוא עוד קצת דברים:

http://www.tyrereviews.co.uk/Search/Size/180-55-17?fbclid=IwAR3L3k-2MfRIigikhG4rPVitGH73duUZMAEGg6tOyCUWLvJIGBuCEGSHq ew

the striker
26-12-2018, 10:47
מה עם סקירה או חוו"ד בעניין צמיגים מתאימי רישוי ל-DR 650, קשה למצוא, למרות שיש שמועות על מצלר או היידנאהו. למישהו יש ניסיון או מידע בנוגע לנ"ל, או שכדאי ללכת על המקוריים.

alexsupreme
26-12-2018, 13:53
איפה מצאת את ה-GT ולמה לדעתך הפירלי יתנו יותר עבודה מהרוד 4?

לא דיברתי על ה-GT.
זו לא בדיוק המלצה, פשוט אומר שPR4 אכזבו אותי קצת.
כרגע אני רוכב עם PR2 ושקלתי להחליף כבר זמן מה אבל קשה להצדיק להוציא מעל 2000 שקל כשלצמיגים עדיין יש בשר ואחיזה.
חשבתי על הפירלי בגלל שהוא מופיע מדי פעם בספורטישופ והוא ממשיך לככב במגזין של motorrad שעושים בדיקה די מקיפה ולא רק מפרסמים תוכן שיווקי
https://i.imgur.com/1dWn28z.png

השושנים
26-12-2018, 15:58
לא דיברתי על ה-GT.
זו לא בדיוק המלצה, פשוט אומר שPR4 אכזבו אותי קצת.
כרגע אני רוכב עם PR2 ושקלתי להחליף כבר זמן מה אבל קשה להצדיק להוציא מעל 2000 שקל כשלצמיגים עדיין יש בשר ואחיזה.
חשבתי על הפירלי בגלל שהוא מופיע מדי פעם בספורטישופ והוא ממשיך לככב במגזין של motorrad שעושים בדיקה די מקיפה ולא רק מפרסמים תוכן שיווקי
https://i.imgur.com/1dWn28z.png
2150 לסט צמיגים כולל הרכבה הפחד שלי שהם יגמרו מהר כרגע עם הבריג'סטון המקוריים, עשית 17000 + ואפשר להמשיך
לפחות עוד 3000 מעניין אם הפירלי יתנו תוצאה כזו?
https://www.sportyshop.co.il/list/moto/180/55/17

Paz
27-12-2018, 12:31
2150 לסט צמיגים כולל הרכבה הפחד שלי שהם יגמרו מהר כרגע עם הבריג'סטון המקוריים, עשית 17000 + ואפשר להמשיך
לפחות עוד 3000 מעניין אם הפירלי יתנו תוצאה כזו?
https://www.sportyshop.co.il/list/moto/180/55/17

בפייזר 800 הם החזיקו לי מעולה, קדמי 23 והאחורי בערך 15 ואז הכלי נמכר אבל היה להם עוד לתת. כמובן שתלוי בצורת הרכיבה שלך.

erani99
27-12-2018, 14:40
בפייזר 800 הם החזיקו לי מעולה, קדמי 23 והאחורי בערך 15 ואז הכלי נמכר אבל היה להם עוד לתת. כמובן שתלוי בצורת הרכיבה שלך.
בדיוק..
ואם אצלי מחזיקים צמיגי ספורטונינג כאלו או אחרים כ 20 אלף ק"מ על כלים כבדים (יש לי ניסיון עם ה Z8 וה 01 כאמור של מצלר, וה PR4...היו לי פעם פירלי אנג'ל על ה ZZR1100, אבל הם לא שרדו את כל חייהם איתי, הכלי נמכר איתם, אבל מעריך שגם הם היו מחזיקים כמו המתחרים), אז אכן הכל תלוי בקוף ששולט בסיבובי יד ימין.