צפייה בגרסה מלאה : התלבטות בין סוזוקי גלאדיוס 650 לסופר דיוק 990
DANKAT1990
25-01-2016, 18:10
לאחרונה החלטתי לשדרג את הסיביאר 250 של חברה שלי לאופנוע יותר ״רציני״. בעבר רכבתי על הסיביאר וגם מעט, אבל מספיק על סוזוקי אס.וי 650, כמובן שמרגע השידרוג האופנוע החדש ישמש אותי בלבד.
2 אופציות שממש קרצו לי היו סוזוקי גלאדיוס שנת 2010 (עבר 53 אלף) וקטמ סופר דיוק 990 2007 (עבר 28 אלף).
הלב אומר קטמ, אבל לצערי עד לא מזמן בדקתי את הדיוק 690 ושמעתי עליו דעות חלוקות. האם ניתן להסיק שהסופר דיוק חולה באותן המחלות?
אציין שאני רוכה הרבה בתוך העיר, אך יוצא לנסיעות ארוכות של 100 קמ לכל כיוון פעם-פעמיים בשבוע.
אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.
nitzann84
25-01-2016, 19:10
אין קשר בין השניים, אופנוע גדול ראשון, גלדיוס. גם מבחינת אמינות וגם מבחינת תחזוקה
lokimonster
25-01-2016, 19:16
מצטרף להמלצה על תוצרת יפן
יצאתי לפגרת חורף מחוסר תקציב
אשוב בקרוב
⚡️[emoji942][emoji945]
לעניות דעתי שני כלים שונים לחלוטין שאין שום קשר בניהם, לדעתי הסוזוקי יתאים לך יותר בכל היבט.
Shasha127
25-01-2016, 19:25
כל עוד אתה לא מודע לאיזה כלי זה הדיוק 990 - כח התנהגות ברקסים בולמים, ולא פחות חשוב לאיזו אחזקה הוא דורש - שכח ממנו ומהר.
גלדיוס זה הכיוון הנכון בשבילך.
הגלדיוס יהיה מצויין עבורך, גם 600 מתחילים יפניים אחרים.
strelok89
25-01-2016, 20:51
אני אסתייג רגע ויגיד שאם היה לך sv שמכרתה הגלדיוס זו אותה הגברת בשינוי אדרת.
אם הסתדרתה על הsv ומכרתה (מסיבה כלשהי) לדעתי לך על אלטרנטיבה אחרת , ולא חסר בתקציב שלך
ה ktm כלי קיצוני מאוד ודורש המוון תחזוקה בנסועה שלך זה לא זול בלשון המועטה.
מאידך גם הגלדיוס מאווווד יקר בתחזוקה ועוד לא ברור מי ישחט אותך יותר.
בשוטף הגלדיוס יקר יותר בבלתמ"חם הקטום לוקח בעלויות.
אני הייתי הולך על כיוון אחר
Don yosef
25-01-2016, 21:15
רכבתי על שני הכלים ואני מכיר אותם טוב מאוד.
הגלדיוס הוא כלי כל-יכול שמתאים מאוד ליומיום ויודע לספק הרבה הנאה, הוא קל וזול לתחזוקה וסלחן לחסרי הנסיון.
לעומתו הדיוק 990 הוא מפלצת כח, יצור חסר רחמים שלא יודע לפרגן למתחילים, הוא גס ואכזרי ומעט מאוד אופנועים יודעים לתת פאן כמו שהדבר האלוהי הזה יודע לתת. א ב ל... הוא לא אמין, הוא יקר מאוד לתחזוקה ואלוהים ישמור כמה שהוא בולע דלק.
אז תחליט: לקבל מקסימום כיף במקסימום עלות או לקבל כיף סביר בעלות סבירה.
המלצה שלי: לך על הגלדיוס, אני עם כזה כבר שנתיים ועדיין נהנה מכל רגע איתו, הוא אמין בצורה בלתי רגילה, את רוב הטיפולים אני עושה לבד, זה קל כיף וזול וכשאני חושב על זה, אנחנו לא באמת צריכים יותר מזה כח, אנחנו סתם רוצים :)
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
DANKAT1990
25-01-2016, 21:45
האופנוע לך או לחברה... ?
לי, החברה ירדה מאופנועים.
השכל באמת אומר ללכת על הגלאדיוס, אבל הלב רוצה להתרגש. עד כמה עלויות התחזוקה של הדיוק יקרות ביחס לגלאדיוס?
nitzann84
25-01-2016, 21:49
השכל באמת אומר ללכת על הגלאדיוס, אבל הלב רוצה להתרגש. עד כמה עלויות התחזוקה של הדיוק יקרות ביחס לגלאדיוס?
לא תמיד טוב לקפוץ מעל הפופיק,אל תוותר על המדרגת בינים בכבדים לפני שאתה רץ לאופנוע ליטר כמעט.
הוא יהיה יותר יקר,על הנייר בדלק ,בבלאי של כל המכלולים,צמיגים,שרשרת,ברקסים וכו'.
כל זאת ,לפני בלאי של הכלי עצמו,לא היה לי כזה,אבל למספיק אנשים יש סביבי דיוקים 690, ומה אני אגיד לך,בחינם לא הייתי קונה כזה.
עד כאן על הנייר,מה שעוד אתה צריך לשים לב,זה שהכלי שאתה רוצה,ותקן אותי אם אני טועה,זה הכלי עם האגזוזים,והמדבקות של wp על המזלג,אני את האמת ערערתי ברעיון לקנות אותו לפני פחות משנה,מאז הוא הספיק לעבור 2 ידיים ושוב עומד למכירה.קצת חשוד בעייני.
אני מבין בגלל שאלה הכלים שציינת שאתה מוגבל ברישיון,תעשה את זה לפי הספר,קח אופנוע ביניים מתון,תתגלח עליו,תחליק איתו ותקום, מאשר תקפוץ לאופנוע שאלוהים יודע איך הוא באותה דרגת רישיון,אלים וחזק. שינשך אותך חזק.
Shasha127
25-01-2016, 22:27
נתחיל מהפשוט והיום יומי - צריכת דלק של 1 ל13-14 בנסיעה רגועה פלוס מתאים לך?
אסף זומר
25-01-2016, 22:31
אני רק תהיה: כמה אנשים מבין כל המגיבים בפוסט הזה (או באחד דומה שהיה פה לא מזמן) אשכרה היו בעלים של סופר דיוק 990?
אני רק תהיה: כמה אנשים מבין כל המגיבים בפוסט הזה (או באחד דומה שהיה פה לא מזמן) אשכרה היו בעלים של סופר דיוק 990?
אני ספרתי אחד (לפחות) כולל אותך(;
DANKAT1990
26-01-2016, 00:06
עד כאן על הנייר,מה שעוד אתה צריך לשים לב,זה שהכלי שאתה רוצה,ותקן אותי אם אני טועה,זה הכלי עם האגזוזים,והמדבקות של wp על המזלג,אני את האמת ערערתי ברעיון לקנות אותו לפני פחות משנה,מאז הוא הספיק לעבור 2 ידיים ושוב עומד למכירה.קצת חשוד בעייני.
אכן זה הכלי המדובר ואכן זה חשוד.
כמה קשה ללכת נגד מה שהלב אומר לך, אבל אני מסכים כמעט עם כל מה שנכתב כאן. בכל מקרה קבעתי בדיקה לסופר דיוק ב״אופרוד תל-אביב״, האם יש סיכוי שבבדיקה האופנוע יצא כביכול שמיש ותקין כאשר בפועל יש לו בעיות מכניות קיצוניות שלא התגלו בבדיקה?
תודה רבה לכל מי שענה ועזר 🙏
strelok89
26-01-2016, 09:42
בדיקה זו חוות דעת.. ומכונאי הוא בן אדם. זה לא פירוק מנוע לגורמים ובדיקה של הרכיבים.
זה בדיקה חיצונית של איש מקצוע
DANKAT1990
26-01-2016, 11:41
בדיקה זו חוות דעת.. ומכונאי הוא בן אדם. זה לא פירוק מנוע לגורמים ובדיקה של הרכיבים.
זה בדיקה חיצונית של איש מקצוע
אמת,
ובכל זאת לפניי כל רכישת אופנוע שביצעתי בעבר תמיד לקחתי את האופנוע לבדיקה. ברור לי שיש דברים שיכולים "להתפספס" בבדיקה מסיבות כאלו ואחרות, אבל כמו שאמרת- הבודק הוא איש מקצוע ועם כל החיבה שלי לדו"ג הבדיקה שלו יעילה הרבה יותר מאשר סתם הסתכלות שלי על האופנוע, ואני מוצא לנכון לשלם את הסכום על זה.
nitzann84
26-01-2016, 11:48
תראה,הכלי הזה נסע ב9 שנים 28 אלף קילוטמטר ,קילומטרז נמוך לא תמיד מבשר על דברים טובים,כי אופנוע צריך ליסוע.לא לעמוד.
אני הייתי מסתכל היסטוריית טיפולים,ישור קו שנעשה אחרי הקניה ביד האחרונה,כמו כן,אם אתה ממש רוצה לנבור,תמצא את האדם הראשון שמכר אז(פורסם לפי זכרוני בפורום 8) ותרים אליו שיחה,תראה אם היה איזה בעיה או משהו,בהצלחה עם הכלי וסע בזהירות,
strelok89
26-01-2016, 12:20
לא החזקתי אותו אבל שיחחתי רבות עם בעלים של האדוונצר 990 והיתעסקתי איתו מכאנית
וזה כלי מאוד דומה
עזבו לרגע את האמינות של ktm בצד.
מי שרוצה סופר דיוק הולך וקונה סופר דיוק. זה לא כלי לאנשים שמתייעצים עליו בפורום.
shembar1
26-01-2016, 13:23
וואוו איזה התלבטות מוזרה.
אני חושב שקודם כל תסגר על מה אתה רוצה מהכלי. כמו שהרוב פה ציינו בפנך
אי אפשר להנות מכל העולמות אם אתה מחפש אופנוע ליום יום שהוא חזק מספיק בשביל לעשות 100-200 קמ ביום ושהאחזקה שלו זולה אז באמת כל 600 יפני יעשה את העבודה
אני חושב שאתה לא מבין עדיין מזה הסופר דיוק 990. ההתלבטות שלך ממש כמו משהוא שמתלבט בין r1 לtmax
בכל מקרה אני לא חושב שמה שצריך לעניין אותך בסופר דיוק זאת עלות האחזקה או הצריכת דלק זה אופנוע למטרות שונות שאם אתה מחליט שהוא ישמש אותך גם ליום יום זאת בעיה והיא בהחלט תעלה לך הרבה כסף וחוסר נוחות מסוים
לא יודע מה הייתי ממליץ לך כי אני לא מכיר אותך אבל אני חושב שתחשוב קודם ממה אתה נהנה ברכיבה. אם אתה אוהב לטייל? אתה אוהב שיש לך תמיד עודף גז? אתה אוהב השכבות? אתה סתם נהנה להחזיק אופנוע שנראה טוב (שזה גם בסדר) אתה אוהב להגיע ל300? קיצור הבנת את הקונספקט :)
בכל מקרה בהצלחה
DANKAT1990
26-01-2016, 16:25
תראה,הכלי הזה נסע ב9 שנים 28 אלף קילוטמטר ,קילומטרז נמוך לא תמיד מבשר על דברים טובים,כי אופנוע צריך ליסוע.לא לעמוד.
אני הייתי מסתכל היסטוריית טיפולים,ישור קו שנעשה אחרי הקניה ביד האחרונה,כמו כן,אם אתה ממש רוצה לנבור,תמצא את האדם הראשון שמכר אז(פורסם לפי זכרוני בפורום 8) ותרים אליו שיחה,תראה אם היה איזה בעיה או משהו,בהצלחה עם הכלי וסע בזהירות,
פורום 8? מה זה? אם יש לך מידע כלשהו לגביי האדם שהחזיק בו לפניי אשמח לדעת, תודה בכל מקרה על העזרה :)
Guccii800
26-01-2016, 18:40
פורום 8? מה זה? אם יש לך מידע כלשהו לגביי האדם שהחזיק בו לפניי אשמח לדעת, תודה בכל מקרה על העזרה :)
פורום 8 זה פורום אופנועים בתפוז ויש גם בפייס.
אני בלי לחשוב פעמיים הייתי הולך על הדיוק, אופנוע נועד לפאן ולהעלות חיוך על הפנים, אם אתה רוצה נוחות ופרקטיות קנה רכב במקום הגלדיוס האנמי והמשעמם.
אסף זומר
26-01-2016, 19:50
בדוק תיבת מסרים.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft