צפייה בגרסה מלאה : סליידרים שלדה - בעד או נגד?
guyn1212
25-01-2016, 22:36
בעקבות כך שקראתי כי הסליידר יכול להעביר את מלוא עוצמת הפגיעה ישירות לשלדה ובכך לעקם אותה, מה דעתכם בנושא, עם או בלי?
האם מישהו כאן חווה נזק לשלדה בעקבות החלקה עם סליידר ?
במידה ואתם נגד באיזה אמצעי אחר הייתם משתמשים להגנה על הפרטנר שלכם? או שעדיף בלי בכלל?
איזה אופנוע? מבחינתי סליידרים זה רק לאופנוע עם פיירינג מלא.
נפלתי לפני כמה שנים עם z750. האופנוע החליק על הסליידרים ולא נגרם שום נזק לשלדה (סטפן בדק את האופנוע)
guyn1212
26-01-2016, 14:48
לי ספציפית יש mt07, אבל השאלה היא כללית על השימוש בסליידר, אין קשר לדעתי לסוג האופנוע
nitzann84
26-01-2016, 16:01
צריך להקפיד על טובים סופגי אנרגיה ולא סתם,יש כאלה גם משולשים בקצה שנשברים ומעבירים את הזעזוע מהשלדה
כמה אנרגיה הסליידר יכול לספוג בעצמו בלי להעביר אותו ישירות לשלדה? אין חיה כזאת - אלא אם כן זה סליידר "צף" עם מערכת בלימה משלו (קצת כמו הבולם הקדמי). האם ישנו בשוק?
מה שכן, עדיף סליידרים על כלום. מעבר להגנה על הפיירינג, הוא מגן על הרוכב בכך שהאופנוע נופל עליו ומאפשר מרווח בין הדרך לבין רגלו של הרוכב.
במקום סליידרים יש מגני מנוע ומיכל דלק אבל אני בספק אם יש ואיך זה ייראה על אופנועים גדושי פלסטיקה.
MasterOz
29-01-2016, 22:41
איתי, אני לחלוטין מסכים עם זה שסליידר מגן לא רק על האופנוע, אלא גם על הרוכב.
החלקתי לפני שנה, פעמיים.
ביש מזל ראשון, סולר נשפך ממשאית, כמה דקות לפני שנכנסתי לכיכר שבנוסף לכל הצרות, גם משופעת.
יש לי תעוד מלא ממצלמת הקסדה, אולי אעלה אותו. אופנוע של 250 קילו ברטוב, יצא ללא שריטות. הסליידרים הצילו אותו.
ביש מזל שני, אבן שפה של מדרכה,נפלה ממשאית או שהיתה מאחורי גלגל של משאית תקועה...לא ברור.
בעודה נחה לרוחב הכביש על הפס הצהוב, חצייה מימינו וחציה במסלול שלי, נכנסתי בה ופיצחתי את שלושתינו.
(הבן שלי כשהיה קטן היה אומר, שלושניינו...) כך או כך, האופנוע החליק למרחק 77 מטרים, כך קבע הבוחן.
יש נזקים, אבל לא לשלדה, בנוסף לכך, היו לי שלושה סליידרים בצד שספג את הנפילה.
אומר לך בצורה חד משמעית - הם הצילו את האופנוע!!!
אני עדיין אוהב משאיות.
יש גם שלושה בצד שלא נפגע, אם מישהו תהה.
ראיתי שני אופנועים (סוזוקים ישנים עם שלדת צינורות) שבעקבות החלקה ופגיעה במדרכה (כתוצאה מההחלקה) השלדה פשוט התעקמה.
כמה זה ישפיע על אופנוע מודרני? לא יודע אבל לא הייתי מנסה על שלדות צינורות למינהן.
mudale222
30-01-2016, 00:11
אז אני אציג את הצד השני. פעמיים הסליידרים לא עזרו לי אלא התעקמו ושברו את הפלסטיקה (יכול להיות שעזרו חלקית כי לא כל הפלסטיקה נשברה ונסדקה אלא רק חלק). אחרי הפעם השנייה הורדתי את הסליידרים ואמרתי להם שלום. לא נראה לי שווה את הסיכון לשלדה. לחטוף כמה אלפים על פלסטיקת צד של האופנוע (שזה המקסימום שהסליידרים יעזרו) זה משהו נסבל אבל פגיעת שלדה ולמכור את האופנוע לחלקים ולהפסיד עשרות אלפים בגלל איזה נפילה ב20 קמ"ש זה ממש לא נסבל.
אז אני אציג את הצד השני. פעמיים הסליידרים לא עזרו לי אלא התעקמו ושברו את הפלסטיקה (יכול להיות שעזרו חלקית כי לא כל הפלסטיקה נשברה ונסדקה אלא רק חלק). אחרי הפעם השנייה הורדתי את הסליידרים ואמרתי להם שלום. לא נראה לי שווה את הסיכון לשלדה. לחטוף כמה אלפים על פלסטיקת צד של האופנוע (שזה המקסימום שהסליידרים יעזרו) זה משהו נסבל אבל פגיעת שלדה ולמכור את האופנוע לחלקים ולהפסיד עשרות אלפים בגלל איזה נפילה ב20 קמ"ש זה ממש לא נסבל.
או ליישר את השלדה...
עדיין לא שווה את הכאב הראש.
אצלי באופנוע יש סליידרים על המנוע אבל עם ברגים רכים יחסית,הוכיחו את עצמם בהחלקה במהירות נמוכה.
TheDevilInside
30-01-2016, 01:15
כמעט על כל אופנועי כביש שלי היו סליידרים, בין עם האופנוע עם פיירינג בין אם לא. כמו שאמרו, לא רק מגן כל הפלסטיק, גם יכול להציל רגל.
אם הסליידרים מחוברים עם ברגים מתאימים (כאלה שיחתכו בעומס מסויים), רוב הסיכויים שיעשו את העבודה בצורה טובה.
ברגע שהשלדה התעקמה נוצרה נקודת תורפה בגוף השלדה גם אחרי יישור. לכן, בפעם הבאה שיקרה משהו חס וחלילה לא עלינו טפו טפו טפו הסיכוי לכשל בנקודה שנוצר בה עיקום גדול יותר. אבל הגוף שווה יותר כסף אז לדעתי החשבון פשוט.
Ser Jorah Mormont
30-01-2016, 16:22
מה דעתכם על סליידרים לאופנוע כמו cb500x? מיותר? מגן מנוע מלא עולה משמעותית יותר כסף.
Tribalmistyc2
30-01-2016, 22:27
מצטרף.
יותר יעיל בהחלקות - כשהאופנוע נמצא בזווית חדה ביחס השטח.
בנפילה ממצב שהאופנוע שואף לישר יכול להיגמר רע.
כמעט על כל אופנועי כביש שלי היו סליידרים, בין עם האופנוע עם פיירינג בין אם לא. כמו שאמרו, לא רק מגן כל הפלסטיק, גם יכול להציל רגל.
אם הסליידרים מחוברים עם ברגים מתאימים (כאלה שיחתכו בעומס מסויים), רוב הסיכויים שיעשו את העבודה בצורה טובה.
מה הטעם בסליידר שנגזר?
הרי אם הוא נתפס בין האופנוע לאספלט הנזק לפלסטיק יהיה גדול ממילא.
TheDevilInside
30-01-2016, 23:20
מה הטעם בסליידר שנגזר?
הרי אם הוא נתפס בין האופנוע לאספלט הנזק לפלסטיק יהיה גדול ממילא.
סליידר ייחתך בעומס מסויים, ממנו כבר השלדה תפגע. אם ההחלקה או הנפילה היא במהירות נמוכה, העומס על הסליידר יחסית לא גבוה, הוא יישאר ויגן על הפלסטיק. אם העומס גבוה, הוא ישבר (יותר נכון הבורג ישבר), כדי לא להעביר את כל העומס על השלדה במקום בו הוא מחובר, אלא לחלק את עוצמת המכה על שטח גדול יותר. הסליידר לא יישאר בין האספלט לפיירינג, הוא פשוט יעוף.
Tribalmistyc2
31-01-2016, 00:10
סליידר ייחתך בעומס מסויים, ממנו כבר השלדה תפגע. אם ההחלקה או הנפילה היא במהירות נמוכה, העומס על הסליידר יחסית לא גבוה, הוא יישאר ויגן על הפלסטיק. אם העומס גבוה, הוא ישבר (יותר נכון הבורג ישבר), כדי לא להעביר את כל העומס על השלדה במקום בו הוא מחובר, אלא לחלק את עוצמת המכה על שטח גדול יותר. הסליידר לא יישאר בין האספלט לפיירינג, הוא פשוט יעוף.
לעניות דעתי יש לבורג יותר סיכוי להיגזר מנפילה בגלל שאם זה לא יקרה השלדה תחטוף - בהחלקות (עד מהירות מסוימת) הוא דווקא יעיל.
רוצה הגנה טובה מנפילות? כלוב סטאנטס.
TheDevilInside
31-01-2016, 00:58
לעניות דעתי יש לבורג יותר סיכוי להיגזר מנפילה בגלל שאם זה לא יקרה השלדה תחטוף - בהחלקות (עד מהירות מסוימת) הוא דווקא יעיל.
נו, זה בדיוק מה שאמרתי..
Tribalmistyc2
31-01-2016, 01:25
נו, זה בדיוק מה שאמרתי..
אתה אמרת שסליידר יחתך ממהירות בהחלקה ואני אמרתי שבהחלקה יש פחות סיכוי שהוא יחתך בניגוד לנפילה בלי קשר למהירות שבה זה קרה.
TheDevilInside
31-01-2016, 09:42
אסביר למה התכוונתי. אם האופנוע נופל במקום, סליידר יעזור. אם הוא מחליק בתנועה, במהירות לא גבוהה מדי, והאופנוע מחליק ישר צמוד לכביש, סליידר יעזור. אם המהירות גבוהה, והאופנוע מתגלגל, מתהפך, ולא ממשיך להחליק, הסליידר צריך להיחתך על מנת לא ליצור עומס גבוה יותר על נקודת חיבור שלו לשלדה.
לכן לדעתי רוב הסיכויים שהסליידר יעזור, במידה ולא-הוא כבר לא יהיה שם כדי לגרום נזק נוסף (במידה והוא איכותי והבורג שלו מתאים).
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft