צפייה בגרסה מלאה : זקוק לעצתכם וניסיונכם בין 4 הכלים הבאים
קודם כל חיפשתי בפורום ומצאתי מספר שרשורים שנוגעים לנושאף אבל לא באופן או בכיוון שלי.
ואם ישנו שרשור שנגע בדיוק בזה ולא מצאתי אותו, סליחה מראש ואשמח לקישור.
אז ככה.. יש לי A1, ולמרות שיש עוד מספר שבועות עד שאוכל לגשת להגדלה לA, אני כבר חושב על הכלי בקטגוריה זו.
כיום אני רוכב על CB500X (כלי מצוין ואני מאוד אוהב אותו), אז בטח פה כבר חשבתם שזה הכיוון גם לבא וישר תמליצו על ורסיס, XT, DL, או אחרים בסגנון. אבל אני רוצה דווקא ספורט. מה לעשות, מרגיש שפספסתי את הקבוצה הזאת בגלל שעליתי על 2 מאוחר וישר הלכתי על על הX. שוב, מאוד אוהב את הכלי שלי והוא עושה בדיוק מה שחיפשתי כשקניתי אותו, פשוט הלב רוצה את הספורט. וגם יעזור לי בהמשך לנסיעות לעבודה ובסופ"ש.
קראתי ודנתי בנושא עם אנשים בעלי ניסיון רב וידע. מה שיצא הוא שאני לא אקפוץ ישר על מנוע ליטר עם 200 כ"ס, כי אני עוד לא מוכן לזה (ויש צדק בדברם).
הבדלי הכוחות הם שמיים ופלוטו (בשבילי הוא עדיין כוכב). אז ירדתי ל600 סמ"ק. וגם צמצמתי את זה ל4 כלים.
honda cbr600rr, suzuki gsxr600, kawasaki zx636r, yamaha yzfr6.
מבחינת מחיר הם יחסית קרובים אחד לשני: קוואסאקי וימאהה שווים ב99,985.
הונדה ב102,900. והכי יקר בהבדל רציני (יחסי) סוזוקי ב107,895.
גם הכוח של כולם קרובים כשסוזוקי הכי חלש עם 105, הונדה עם 118, ימאהה עם 129 וקוואסאקי עם 131.
ועוד ועוד פרטים טכניים. זה לא מה שמפריע לי להחליט. בגלל שאני עדיין מוגבל, אני לא יכול לעשות נסיעת מבחן (מה גם מטרו בעיתיים בעניין של "אין כלים למבחן"). מעבר לזה כל חברה עם המגע האישי שלה והבעיות שלה.
ראיתי גם הסבר בדיוק בין 4 הכלים המדוברים ע"י cyclecruzer אשר השווה בין אמינותם (לCBR600RR מעולם לא היה ריקול ולאחרים היו. בעיקר לGSXR שכל שנה קיבל ריקול) והביצועים על המסלול וכמה טובים לכביש.
אז אחרי שבלבלתי לכולם את השכל עם הכתבה הזאת, אני רוצה לשמוע מבעלי הניסיון את דעתם על הכלים.
הטוב והרע.
תודה מראש לכולם.
MasterOz
05-02-2016, 23:15
honda cbr600rr
Cbr600rr +1
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
תעשה סיבוב על אחד כזה לפני שאתה קונה, הם לא הכי נוחים להתנייד איתם ביום יום, לפעמים אני מביט בהם ברמזור ומרחם עליה עם הישיבה המקובצת הזאת.
אל תפסול נייקדים, ביחס לcb500x הם יתנו לך הרגשה ספורטיבית לא פחות ובנוסף נוחות יומיומית סבירה.
הם גם זולים משמעותית.
תודה על התגובות המהירות.
מעריך את דעתכם.
shushu, למה שערום יהייה נוח יותר מעם פיירינג? הערומים, אם כבר, פחות נוחים בגלל שאין להם שום הגנת רוח. תנוחת הישיבה בשניהם זהה (ביחס לאותו הדגם כמו cbr500r ו-cb500f). וכמובן שלעשות סיבוב מבחינתי זה חובה. בגלל זה מטרו קצת מפתיעים עם הטענה שאין כלים לרכיבת מבחן. לא כל אחד יקנה אופנוע בלי שהרגיש איך זה לרכב עליו. למרות שאת הcb500x קניתי ללא רכיבת מבחן. אבל זה היה סיכון שלקחתי בהסתמך על רכיבה שעשיתי על kawasaki er5 של חבר. לא אותו הכלי, אבל נתן לי אינדקציה לגבי איך אדוונצ'ר בשבילי. ואני שמח שהוא מתאים לי. אבל יותר לא אקנה ללא רכיבת מבחן.
תודה על התגובות המהירות.
מעריך את דעתכם.
shushu, למה שערום יהייה נוח יותר מעם פיירינג? הערומים, אם כבר, פחות נוחים בגלל שאין להם שום הגנת רוח. תנוחת הישיבה בשניהם זהה (ביחס לאותו הדגם כמו cbr500r ו-cb500f). וכמובן שלעשות סיבוב מבחינתי זה חובה. בגלל זה מטרו קצת מפתיעים עם הטענה שאין כלים לרכיבת מבחן. לא כל אחד יקנה אופנוע בלי שהרגיש איך זה לרכב עליו. למרות שאת הcb500x קניתי ללא רכיבת מבחן. אבל זה היה סיכון שלקחתי בהסתמך על רכיבה שעשיתי על kawasaki er5 של חבר. לא אותו הכלי, אבל נתן לי אינדקציה לגבי איך אדוונצ'ר בשבילי. ואני שמח שהוא מתאים לי. אבל יותר לא אקנה ללא רכיבת מבחן.
לערומים יש ישיבה זקופה יותר וכידון. לא קליפאונים.
והם יתנו לך פאן בטונות.
ןהיעדר מיגון הרוח... זה יפריע לך רק אחרי שכונת ה160 באופן משמעותי.
עניין הנייקדים זו סתם תפיסה של המון אנשים, אני אישית מעדיף את התנוחה הספורטיבית שאיתה אפשר להנות משני העולמות (למעשה זה פקטור מכריע בעיניי לבחירת אופנוע) , גם שפוף במהירות גבוהה (אידיאלי מבחינת מיגון רוח ושליטה כנל לגבי האווירודינאמיות), וגם זקוף לנסיעה עירונית (ומי שטען שלא ניתן לשבת זקוף - שיוכיח לי אחרת).
I Love Sporty 😍
אגב, הונדה עשו את ה600 שלהם עוד יותר נינוח לשימוש היומיומי.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
daniel cbr
06-02-2016, 02:35
לדעתי שווה לך לבדוק את הmv agusta f3 675 יש עליהם מבצעים דיי יפים ואם אני זוכר המחיר נע סביב ה100 אלף ש"ח. לדעתי מבחינת מראה אין פה בכלל תחרות וגם מבחינה טכנולוגית האגוסטה רמה אחת מעל.
ממליץ על ההונדה.
הr6 לטעמי הוא יחסית קרבי, בעיקר בתנוחה.
הzx636 הוא גדול ומרווח, עלי הוא פשוט גדול מידי ולכן אני לא אמליץ עליו (אבל אולי אצלך זה ייתרון?)
gsxr, אחלה של אופנוע, אבל בגלל שכבר 3 חברים שלי נהרגו עליו, אני מפחד (נכון, בשבילם זה היה אופנוע a1 ראשון, אבל עדיין, רגש מוביל)
cbr600rr.....
הונדה זה הונדה, ואני מת על עונדה
רציתי גם לתת לך את התירוץ שלא היה לו ריקול, אבל כבר מצאת את זה לבד.
מאוד ידידותי וסלחן אבל לא פראייר או חלבי.
קח נסיעת מבחן, לטעמי אתה יכול בכיף להתחבר אליו.
לדעתי שווה לך לבדוק את הmv agusta f3 675 יש עליהם מבצעים דיי יפים ואם אני זוכר המחיר נע סביב ה100 אלף ש"ח. לדעתי מבחינת מראה אין פה בכלל תחרות וגם מבחינה טכנולוגית האגוסטה רמה אחת מעל.
מחיר של 123000, עוד קצת וקונה ליטר. איך עד עכשיו אין להם אתר? הקישור דרך הפייסבוק לא עובד. (לפחות לי משום מה לא עובד)
זה ההסבר שמצאתי ביוטיוב: https://www.youtube.com/watch?v=qguznTUk12c
אם בא למישהו לצפות.
תודה על התגובות והדעות. מה שבטוח כוון שיש עוד קצת זמן עד אז, בטוח שאמצא כיוון ואקח את תגובותיכם לשיקול.
צריך להתחיל לחסוך בטירוף בשביל הקניה.
נ.ב.
מסתבר שלא הוספתי את הפרטים הקטנים האלה בפתיחת השרשור.
גובה 188 ומשקל 195
תודה על התגובות המהירות.
מעריך את דעתכם.
Shushu, למה שערום יהייה נוח יותר מעם פיירינג? הערומים, אם כבר, פחות נוחים בגלל שאין להם שום הגנת רוח. תנוחת הישיבה בשניהם זהה (ביחס לאותו הדגם כמו cbr500r ו-cb500f). וכמובן שלעשות סיבוב מבחינתי זה חובה. בגלל זה מטרו קצת מפתיעים עם הטענה שאין כלים לרכיבת מבחן. לא כל אחד יקנה אופנוע בלי שהרגיש איך זה לרכב עליו. למרות שאת הcb500x קניתי ללא רכיבת מבחן. אבל זה היה סיכון שלקחתי בהסתמך על רכיבה שעשיתי על kawasaki er5 של חבר. לא אותו הכלי, אבל נתן לי אינדקציה לגבי איך אדוונצ'ר בשבילי. ואני שמח שהוא מתאים לי. אבל יותר לא אקנה ללא רכיבת מבחן.
אני חושב שאתה מקובע על העובדה שפאן מקבלים רק באופנועי ספורט ואתה טועה.
יד 2 מלא באופנועי ספורט של אנשים שחשבו כמוך ומוכרים את ה r6 המפואר שלהם עם 1900 קילומטר כי הוא לא מתאים להם.
תעשה כמה נסיעות מבחן על נייקדים ואז תחליט.
השבוע רכבתי על מונסטר 821 אני מבטיח לך שאחרי סיבוב על אחד כזה החיוך המפגר לא ימחק לך מהפנים.
אופנועים זה עולם גדול אל תסגר על נישה אחת כשאתה בכלל לא מכיר עדין את השניה.
לעניות דעתי אופנוע ספורט לא יתן לך את מה שאתה מחפש.
אם אתה הולך על משומש - קנה את זה שתמצא במצב הטוב ביותר ובמחיר המתאים.
אם אתה הולך על חדש - אל תקנה לפני רכיבת מבחן.
בכל מקרה, מומלץ עבורך רכיבת מבחן. אתה לא באמת יודע איך זה לרכב על 600 ספורטיבי ויכול להיות (בהתחשב בעובדה שכרגע אתה על סגנון אדוונצ'ר) שאחרי רכיבה של שעה תחליט שזה לא בשבילך. את זה אני אומר מניסיון: קניתי (בזמנו) פייזר 1000 כי רציתי כלי יותר ספורטיבי והייתה לי הזדמנות. אחרי 3-4 חודשים החלפתי אותו - פשוט לא התחברתי לסגנון הרכיבה הזה.
Biker boyz
06-02-2016, 11:57
אחרי כמעט שנה וחצי על cbr600rr בתור כלי יומיומי יכול להגיד לך שהשד לא נורא כל כך ותנוחת הרכיבה לא שוברת את הגב יתר על המידה, מה ששובר זה העניין שיש לך כל כך הרבה כוח שאתה לא יכול לנצל אותו בכבישים שלנו בארץ בשעות העומס.
R6 חושב שהתנוחה שלו הרבה יותר מידי קרבית ואם זה כל יומיומי זה בסוף ישבור אותך.
ה636 בעיני מתאים כמו ההונדה, יפיוף עם מומנט נהדר ותמיד הייתה לי חיבה גדולה אליו.
ג'קסר, למען האמת אין לי ניסיון אישי עליו, לכן לא יכול לתת עליו את חוות הדעת שלי האישית שלי.
אם אתה קונה חדש, תדרוש נסיעת מבחן ואל תקנה אם לא נותנים לך.
.
נ.ב.
גובה 188 ומשקל 195
במקומך הייתי הולך על ספורט טורינג סטייל vfr מפאת הגודל הפיזי.
נ.ב.
גובה 188 ומשקל 195
עם הנתונים האלה אני נותן לך בדיוק שבועיים עד שאתה לא יכול לראות אותו.
אופנועים זה עולם גדול אל תסגר על נישה אחת כשאתה בכלל לא מכיר עדין את השניה.
בעניין הערומים. יש לי חבר עם cb500f ואני ממש לא מבטל את מה שזה מספק. אחרי הכל זה הcbr500r רק בלי הפלסטיק.
יש לזה תועלת בכך שאין פלסטיקה שיכולה להשבר ועולה הרבה שעות עבודה כדי לשלם על החלפה. לא יכול להסביר את זה, כנראה הצורה הספורטיבית מושכת אותי לכיסויים.
אם אתה הולך על משומש - קנה את זה שתמצא במצב הטוב ביותר ובמחיר המתאים.
אני אקנה חדש. בגלל ההחלפה כדי להוריד ממחיר החדש וגם כי אני לא כל כך בוטח באיך שאנשים דואגים לרכושם.
זה משהו שנדבק לי מעולם הרכב. 3 חודשים ישבתי על יד 2 ולא מצאתי רכב אחד באיזור שלי ששווה את כספי. אז קניתי רכב חדש. חיפשתי רכב ששמור כמו שאני שומר על שלי ולא עף על עצמי מעל המחירון על אוטו בסיס שרק שמרו לו על הריפוד.
אני לא אומר שבאופנועים זה גם כך, אבל זאת הדפקה שלי.
ה636 בעיני מתאים כמו ההונדה, יפיוף עם מומנט נהדר ותמיד הייתה לי חיבה גדולה אליו. אם אתה קונה חדש, תדרוש נסיעת מבחן ואל תקנה אם לא נותנים לך.
מטרו בעיתיים בנושא הזה. טוענים שאין כלים למבחן. כששאלתי אז איך אנשים קונים בלי זה? הם אמרו שהמחירות מראות שאנשים לא צריכים נסיעות מבחן כדי לקנות.
זה נשמע לי מוזר שכל כך הרבה אנשים קונים בלי לבדוק. ועוד אופנוע עם מחיר בלתי מבוטל ונתונים שלא כל אחד רגיל אליהם. בעיקר בתור ראשון בקטגוריה כזו.
במקומך הייתי הולך על ספורט טורינג סטייל vfr מפאת הגודל הפיזי.
תודה על העצה. אבדוק את הVFR800F.
עם הנתונים האלה אני נותן לך בדיוק שבועיים עד שאתה לא יכול לראות אותו.
לא יכול לראות את מי?
לא יכול לראות את מי?
את האופנוע, התנוחה תשבור אותך, אתה גבוה עם כרס :p
בשביל לתפוס את הקליפאונים תצתרך למרוח את הבטן על מיכל הדלק וזה כשהרגליים שלך בתנוחת v.
יתאים לך יותר אופנוע עם תנוחה זקופה יחסית וכידון.
זאת דעתי.
מטרו בעיתיים בנושא הזה. טוענים שאין כלים למבחן. כששאלתי אז איך אנשים קונים בלי זה? הם אמרו שהמחירות מראות שאנשים לא צריכים נסיעות מבחן כדי לקנות.
זה ממש מוזר. לי הם ממש דחפו את הכלי לרכיבת מבחן (בוא תנסה, מה אכפת לך? הדלק על חשבוננו. אפילו אם לא תקנה.).
אולי כי אני לקוח ותיק?
אולי כי מטרו בחיפה יותר נחמדים ובעלי תודעת שירות טובה יותר ממטרו כפר סבא?
איך ידעת שזה מטרו כפר סבא? איזה אופנוע?
אתה גבוה עם כרס
:( הכרס בדרך להיעלם. מתאמן כדי לרדת למשקל התקין של 88. עד שאהיה מוכן לשדרוג הכלי כבר לא תהייה בעיה של בטן.
הגובה יכול להוות בעיה כפי ששמעתי מרבים, אבל בשביל זה יש את נסיעת המבחן. הונדה בשיחה של 2 דקות לקחו את מספר הטלפון ויחזרו מיד כשהאופנוע יהייה באיזור.
הרכיבה על ההונדה תסגור את הפינה של תנוחת הישיבה ההתקפית (בכללי. מובן שכל אופנוע הינו בזוית שונה. וגם הרגליות בגובה שונה)?!
רק לשם הבהרה; אם נראה שאני נעול על משהו מסוים, זה לא כך. אני לוקח כל מה שאומרים פה לתשומת ליבי. אחרי הכל ביקשתי עזרה ולא סתם לבלבל לאחרים את השכל.
nitzann84
06-02-2016, 14:31
הייתי קונה הונדה, רק בשביל לא להתנהל מול מטרו, הן בגלל השירות אחרי זה בטרייד או בזמינות חלקים.
shembar1
06-02-2016, 15:01
האמת שבלי ניסיון בכלים האלה... רק מקריאה והתעניינות בתחום
ובלי לשפוט אופנוע לפי הסוכנות. רוב המבחנים ב2014-2015 בין הכלים האלה אמרו שדווקא הנינג'ה 636 הוא הכי מוצלח בגלל כל הבקרות שיש עליו לעומת האחרים.
בכללי אני יכול לומר לך שגם אני הייתי בסרט שלך וברצון לקנות אופנוע ספורט ונסעתי ממש בקטנה על 2 כלים כאלה (דוקאטי 848 וgsx600r)
וממש ממש לא נהנתי.. התנוחת רכיבה מוזרה וקשה להתרגל אליה. אתה פתאום רוכב על כלי שלא מעניין אותו הדרך אלא רק המהירות והשכבות
אופנועים לא סלחניים בכלל ואני בטוח שאפשר להסתדר איתם בעיר אבל בסבל. והרבה רוכבים עוברים את מה שאנחנו עוברים ובסוף מוכרים מהר מאוד את הכלים האלה..
אם אתה נהנה לרכב בשביל לטייל וכן גם לתת קצת בגז מידי פעם ולהכנס לפניות בהשכבה אבל לא בטירוף.. ובסך הכל האופנוע משמש אותך ליום יום ובסופי שבוע אתה גם אוהב לטייל עם האופנוע והחברה אני לא חושב שזה הכלי בשבילך
בכל מקרה אני כמו הרבה פה ממליץ לך לקחת אופנוע 600 ספורט לרכיבה ותנסה לרכב עליו לפחות שעה שעתיים (אם תיהיה לך הזדמנות) ותכנס בכוונה לעיר ולפקקים ואחרי זה גם תצא איתו לכבישים כיפים ואז אולי תוכל להחליט אם זה בשבילך....
הייתי קונה הונדה, רק בשביל לא להתנהל מול מטרו, הן בגלל השירות אחרי זה בטרייד או בזמינות חלקים.
אל תחשוב שלהונדה יש חלקים זמינים. המתנתי 3+ שבועות ל2 צינורות שיכוך. להונדה העולמי פשוט לא היה מלאי בגלל היצור המאסיבי של ה500x.
תנסה לרכב עליו לפחות שעה שעתיים
כמה זמן נותנים לנסיעת מבחן ברגיל? הם יתנו אותו לשעה?
moshmosh
06-02-2016, 19:50
פות"ש
תעשה נסיעת מבחן על כלי אדוונצ'ר אחר, תתחיל עם הויסטרום, אתה תבין באותו רגע שהדבר היחידי בcb500x שקשור לאדווינצ'ר זה רק השם.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft