התחברות

צפייה בגרסה מלאה : Cbf250 לא מניע...

BassOutcast
08-02-2016, 01:12
היי חברים.
החלטתי "לחטוא" בנסיעת חצות לאורך קו החוף לאחר סופ"ש גשום, יורד למטה מלא בהתרגשות, מרחיק כרגיל את האופנוע רחוק-רחוק מהבניין (פן תעיר היושימורה) , לוחץ על הסטרטר ו....כלום. המסך נכבה כרגיל, כמוכן להניע, צליל זמזום מוזר חודר את אטמי האוזניים והקסדה ואומר לי שמשהו לא בסדר. המסך לא נדלק. לאחר לחיצה של כ-10-15 שניות על הסטרטר, וכל עזיבה מתאפס השעון. מעבר קצרצר על הכלי וגם הזמזום נעלם, המסך רק מהבהב בעת לחיצה, כרוצה להניע. שום צליל לא נשמע מהמנוע. מתרחק מעט מהכלי לבחון את הסיטואציה, חוזר והמסך מושחר, ורק נורת הסרק על מד הטורים דולקת קלות.
מעלה ברחוב, מתגלגל בעלייה הקטנה, ומהמנוע? אין קול ואין עונה.
אני חושד במצבר. לא נסעתי מספר ימים ובשבת עבדתי עליו מעט עם האופנוע דלוק אך לא מונע (אורות בלמים, למי שמתעניין, שהובילו למסקנה כי יש להחליף ידית בלם קדמית). איך ניתן לתקן את הסיטואציה? הנעה דרך כבלים בעזרת מצבר רכב? המצבר כמדומני יחסית חדש ואני לא רואה סיבה להחליף אותו...

rider
08-02-2016, 04:33
תניע בדחיפה ותעשה סיבוב של 20 דקות לטעינה

BassOutcast
08-02-2016, 05:42
תניע בדחיפה ותעשה סיבוב של 20 דקות לטעינה
ניסיתי לרוץ איתו וזה לא הניב תוצאות. גם בירידה הקטנה שנתתי לו להתגלגל לא קרה דבר. יש סיכוי אני עושה פה משהו לא נכון?

ששון
08-02-2016, 06:13
תנסה לדחוף ולהניע בהילוך גבוה 4-3 כאשר המזג אוויר לא קר גם לי יש את בזמן האחרון אם gs500

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

אברי
08-02-2016, 06:34
לא בהילוך גבוה... בהילוך ראשון זה בסדר.
תנסה להגיע למהירות של לפחות 8 קמש.
כשאתה מניע גז וקלאצ' עד הסוף. תזהר שלא יברח לך הכלי.
מאיפה אתה?

adnan
08-02-2016, 07:12
חייב להניע בדחיפה, אך אם אתה לא מצליח בכל מקרה, אני מציע לך לבדוק פלגים, יכול להיות שיש לך פלג רטוב.

BassOutcast
08-02-2016, 09:24
אני מאשדוד.
הבעיה בכל הסיפור הזה היא שהאופנוע מניע אך ורק מניוטרל (גאוני, נכון?)
והסיכוי שמשהו נרטב במקום שאני שם אותו הוא אפסי. לא נסעתי איתו בגשם כבר כמה שבועות.

אברי
08-02-2016, 09:29
רכבתי על cbf כזה לא מעט.
לא אמור להניע רק בניוטרל אלא אם משהו לא תקין...

moshmosh
08-02-2016, 09:33
אני מאשדוד.
הבעיה בכל הסיפור הזה היא שהאופנוע מניע אך ורק מניוטרל (גאוני, נכון?)
והסיכוי שמשהו נרטב במקום שאני שם אותו הוא אפסי. לא נסעתי איתו בגשם כבר כמה שבועות.

פלג רטוב לא אומר שהוא נרטב ממים, אם נכנס לך מים לתא השריפה תתקונן לפגונג ראש, הכוונה של adnan ברטוב היא משמן או דלק, זה יכול לקרות בכלים ישנים.

בכל מקרה, מניע בניוטרל אומר, שכנראה הסטרטר פועל רק בניוטרל, אך אין כזה דבר שלא תוכל להניע בדחיפה, איך נראה לך שהמנוע פועל כאשר הוא לא בניוטרל? בלי הצתה? אלא על מה? אוויר? חשמל? סקס?, חבר, רואים שאין לך שמץ במכונאות, תתחיל לבדוק את מה שאמרו לך כאן כדי לטפל בבעיה, אחרת פנה למוסך.

tav94m
08-02-2016, 09:41
על מנת לקבל תשובה מפורטת ומקצועית יש במיוחד את הקטגוריה התכנית, פעם הבאה בעיות תכניות לפרסם שם.

Tribalmistyc2
08-02-2016, 09:57
במנוע מקורר אוויר אין מים.
פלאג נרטב לרוב מדלק-המנוע מוצף זה קורה בגלל אי הצתה או בגלל הצפה של דלק.
לפלאג שנרטב משמן מקדימות בעיות התנעה,העלמות חריגה של שמן,אי סחיבה ושריפת מצתים-זה לא קורה בין רגע.
כשמניעים בדחיפה,מומלץ מאוד לא להיות בהילוך ראשון - אתה תעבוד קשה מאוד וגם תוכל לעוף מהאופנוע,מניעים בהילוך שלישי או לפחות שני.
אם בניוטרל מניע אבל בהילוך לא מניע - המצמד שלך לא מפריד או בעיה בחיווי ניוטרל\במפסק בטחון על הידית מצמד.
גם שווה לבדוק מה המצב במשבת של הרגלית צד - אם יש כזה.

Jack_R1
08-02-2016, 10:20
א) "לא מניע" - זה לפורום הטכני ולא לפורום הכללי, אלא אם כל מה שיש לספר לך זה מור"קים על איך כן הצלחת להניע.
ב) בפורום הטכני יש שרשור דביק "לא מניע - מה עושים", במיוחד בשביל כאלה שרצים לפתוח שרשורים. אין לפתוח שרשור בלי לקרוא את הדביק. זה אומר בפעם הבאה שרשור נעול.
ג) אם אתה כותב "מניע רק בניוטרל" על הצעה להניע בדחיפה - סימן שאין לך מושג איך עושים את זה ואתה מנסה ללחוץ על הכפתור תוך כדי ריצה ולפי זה חושב אם זה מניע או לא.

עפ"י כל זה, ההמלצה היא לקרוא למישהו שמבין קצת יותר בשביל להניע. וכן, להניע ממצבר רכב יהיה כנראה הכי קל. תקרא את הדביק "לא מניע - מה עושים".

BassOutcast
08-02-2016, 10:56
קודם כל - כן, אין לי ידע מכני כמעט ובכלל, ואני רוצה ללמוד. אני גם ככה מבואס מזה שהאופנוע לא מניע, לא צריך להתנשא בנוסף לזה, זה לא גורם לי להרגיש טוב יותר.

עברתי על השרשור, ויש לי כמה דברים להגיד - האופנוע שלי, כשהניע, הניע רק עם הצ'וק עד הסוף. במידה והצ'וק לא היה עד הסוף הוא פשוט פקפק כמה פעמים וגסס לרוב (כשהיה קר בלבד. לאחר נסיעה לא הייתה שום בעיה להניע בלעדיו). התכוונתי להחליף את המניפולדים ולעשות ניקוי קרבורטור ברגע הראשון שיתאפשר לי, אך לאופנוע תוכניות אחרות.
ודבר מוזר נוסף - ירדתי למטה, ניסיתי את מה שאמרתם. אני מעביר לראשון, מעביר לשני, שלישי ורץ איתו בזמן שהמצמד לחוץ. מגיע ל-5-6 קמ"ש ומנסה להניע, כלום. מוריד לניוטרל להעלות חזרה בגבעה, מוריד לראשון, מנסה להעלות לשני...וכלום. נדלק הניוטרל החביב, ואם אני מנסה להעביר הלאה - לא מצליח להפטר ממנו. האופנוע נותן לי להגיע אך ורק לראשון, או לניוטרל למעלה. באורח פלא הגעתי לשני, וללא אינדיקטור הילוכים ברגע של פליאה הורדתי אותו חזרה על מנת לבדוק שאני אכן בשני...ושוב אבד ההילוך. לא משנה עם או בלי מצמד - ההילוכים מסרבים לעלות.

אם הכל אבוד, אתקשר למוסך ואנסה לברר, או שאחכה לאחד ההורים שיגיעו עם כבלים.

R86
08-02-2016, 10:59
אתה מבין שאתה צריך לזרוק/לתפוס את הקלאץ כשאתהרץ איתו..

BassOutcast
08-02-2016, 11:02
אתה מבין שאתה צריך לזרוק/לתפוס את הקלאץ כשאתהרץ איתו..

מבין. רק שייעצו לי פה להביא אותו להילוך שני לפחות ומשום מה הוא פשוט לא נותן לי להגיע לשני.

moshmosh
08-02-2016, 11:25
1. תדאג שהאופנוע יהיה בניוטרל, לא קשה לזהות את זה.
2. אחרי זה תעמוד ליד האופנוע עם קלאטש משוחרר, ותדחוף אותו קדימה ממש טיפה תוך כדי לחיצה למעלה הרגלים שמאל עד שיעצור, כך תוכל לדעת שהאופנוע כבר בהילוך שני.
3. תפתח סוויטש
4. תלחץ על הקלאטש
5. תוך כדי לחיצה על הקלאטש, תן ריצה קטנה ליד האופנוע.
6. תוך כדי ריצה כאשר את רואה שהאופנוע בתנופה עזוב את הקאטש במידי ותספר מה קרה, זה אמור להניע או שהמנוע ישמע ממש חנוק ולפעמים אפילו יהיה באקפייר, במקרה שלא הניע אתה צריך לבדוק פלגים.

מקווה שהסברתי טוב.

Jack_R1
08-02-2016, 12:00
בחלק מהגירים של האופנועים העלאת ההילוך לשני ומעלה ניתנת רק תוך כדי סיבוב הגיר, ובחלק פשוט צריך להזיז את הצירים שהשיניים המשלבות ייכנסו. כשאתה מנסה לשלב הילוך שני - תזיז את האופנוע ותשחרר טיפה קלאץ', כדי שציר הגיר יסתובב.

BassOutcast
08-02-2016, 12:17
1. תדאג שהאופנוע יהיה בניוטרל, לא קשה לזהות את זה.
2. אחרי זה תעמוד ליד האופנוע עם קלאטש משוחרר, ותדחוף אותו קדימה ממש טיפה תוך כדי לחיצה למעלה הרגלים שמאל עד שיעצור, כך תוכל לדעת שהאופנוע כבר בהילוך שני.
3. תפתח סוויטש
4. תלחץ על הקלאטש
5. תוך כדי לחיצה על הקלאטש, תן ריצה קטנה ליד האופנוע.
6. תוך כדי ריצה כאשר את רואה שהאופנוע בתנופה עזוב את הקאטש במידי ותספר מה קרה, זה אמור להניע או שהמנוע ישמע ממש חנוק ולפעמים אפילו יהיה באקפייר, במקרה שלא הניע אתה צריך לבדוק פלגים.

מקווה שהסברתי טוב.

הוא חי!....טוב, בערך.
מוריד אותו לגבעה, עוקב אחר ההוראות, רץ איתו בשני, עוזב קלאצ' ותוך כדי לוחץ על הסטרטר - והוא עובד כמו גדול. עולה עליו ונוסע 2-3 ק"מ שיחזור לחיים. הבעיה המוזרה - בכל פעם שאני מעביר הילוך (90 אחוז מהזמן) כל השעון מתאפס לי - מד הטורים, הספידומטר, הכל. החנתי אותו, כיביתי ומסקרנות מדליק שוב - זמזום רועש שוב, השעון לא נדלק, רק נורת הניוטרל, ושוב לא מניע.
בדקתי את הפיוזים - 5 בסה"כ. כולם נראים לי בסדר, ישנם כמה עם מעט חום חלוד למטה, הפיוז עצמו תקין. רק הפיוז של השעון מציק לי - אחד הפלסטיקים מאחד הצדדים שמגן על ה"שיניים" שלו (סליחה על הבורות אם זה לא המושג הנכון) פשוט אינו קיים והשן חשופה כמעט כולה מצד אחד.
אני חושב - או שלא נסעתי איתו מספיק על מנת להטעין את המצבר, או שהפיוז גמור, או ששניהם.

תודה על ההסבר, אשמח לעוד עזרה.

moshmosh
08-02-2016, 12:24
המצבר גמור.

בדרכ"כ כאשר לוח השעונים משתגע זה בגלל חוסר בחשמל.

תנסה להניע שוב ולנסוע יותר זמן כדי להטעין, אתה צריך לנסוע לא פחות מחצי שעה ועדיף יותר, לא 3 ק"מ, בחיאת. :)

BassOutcast
08-02-2016, 12:29
המצבר גמור.

בדרכ"כ כאשר לוח השעונים משתגע זה בגלל חוסר בחשמל.

תנסה להניע שוב ולנסוע יותר זמן כדי להטעין, אתה צריך לנסוע לא פחות מחצי שעה ועדיף יותר, לא 3 ק"מ, בחיאת. :)

בשיא הכנות הסיבה היחידה שלא נסעתי עליו יותר היא כי הוא כבר כמה ימים ללא טסט (יש לי פגישה עם המוסך השבוע על מנת לסדר את זה) ואני באמת שרוצה להימנע מלנסוע איתו באור יום בלי הטסט. אחזור מהעבודה בלילה ואתן לו נסיעה של שעה באזורים נידחים.

סתם מסקרנות - מה יכול לגרום למצבר להגיע למצב שכזה? לא נסעתי עליו הרבה במהלך השבוע שעבר, רק 10 דקות לפה 10 דקות לשם לעבודה, ואתמול עבדתי עליו עם האופנוע דלוק אך לא מונע...אולי הפיוז החשוד?

תודה רבה רבה על כל העזרה :)

R86
08-02-2016, 13:16
הוא חי!....טוב, בערך.
מוריד אותו לגבעה, עוקב אחר ההוראות, רץ איתו בשני, עוזב קלאצ' ותוך כדי לוחץ על הסטרטר - והוא עובד כמו גדול.

תודה על ההסבר, אשמח לעוד עזרה.
(:
סטרטר בדחיפה?

BassOutcast
08-02-2016, 15:06
(:
סטרטר בדחיפה?

אממ...כן? זו בעיה?
בשיא הכנות הכל הלך מאוד מהר ואני לא זוכר עם הספקתי ללחוץ עליו או שזה הניע לבד

rider
08-02-2016, 19:57
מיותר, כל הרעיון בהנעה בדחיפה זה שהסיבוב הראשוני למנוע יגיע מהגלגל האחורי ולא מן הסטרטר.
תנסה לעשות סיבוב גדול יותר, אפילו להשאיר את האופנוע מונע במקום.
אם זה ממש קשה לך להניע בדחיפה, תניע עם כבלים מרכב או שתשאיל מטען מצברים ממישהו.

Tribalmistyc2
08-02-2016, 22:12
אממ...כן? זו בעיה?
בשיא הכנות הכל הלך מאוד מהר ואני לא זוכר עם הספקתי ללחוץ עליו או שזה הניע לבד

לא מניעים ככה או זה או זה אבל לא ביחד.

שאול ה
10-02-2016, 11:45
מעט זמן טעינה ושימוש רב בחשמל?
מצבר גמור?
תקלה בווסת טעינה?
סלילים שרופים?
מגעים לקויים עכב קורוזיה?

בהצלחה...

lokimonster
10-02-2016, 12:25
אם הכלי הניע בדחיפה ואף רכבת עליו אני מאמין שהטעינה בסדר
תבדוק את המצבר והחיבורים אליו.
אם יש ספק לגבי טעינה תימדוד עם מד אמפר!
בהצלחה

BassOutcast
10-02-2016, 15:40
אוקיי דו"ח מצב:
הייתי אמור לנסוע לטסט היום, אפילו סידרתי את אורות הבלמים, הכל טוב ויפה, מוריד בגבעה והוא מניע כמו גדול. נוסע בקו החוף (מי שלא מכיר את אשדוד, העיר מחולקת ל-2 חלקים : כיכרות וצמתים שעוד לא בנו בהן כיכרות), יורד למגרש חניה בחוף לנסוע הלוך ושוב, נסעתי עליו לפחות חצי שעה. בזמן שנסעתי החלטתי לא לשים אטמים כדי לנסות לאתר בעיות, וחוץ מהאגזוז היה מין רעש מוזר כמו של נקישת שיניים אבל לא מהמנוע (כמעט אחד לאחד כמו אדם הרועד מקור), וכמובן שלא עצרתי מחשש שלא יניע.
מגיע לקצה השני של העיר, קרוב ליציאה, בא לעשות פרסה בדרך צדדית על מנת לחזור במינימום רמזורים, לוחץ על קלאצ' והוא פשוט מתכבה לי, וגבעות אין בצד זה של העיר... דוחף, דוחף, שומע את המנוע מפקפק ורוצה לחזור לחיים, אך הדאשבורד לא עולה, אין חשמל כלל.
שליח עם קטנוע עצר מסקרנות והיה נחמד מספיק להציע לדחוף אותי, אך ללא הועיל... מפה לשם הליכה של כ-4 ק"מ (למזלי רובה במישור) עד הבית במיגון מלא ושמש של אמצע היום... סביר להניח שהמצבר או שמת סופית או שצריך לשבת כמה שעות טובות בהטענה... ואם יש מקום אחד שמקצר אני ב-95% בטוח שאני יודע איפה המקום הזה, קצת wd40 לשחרר את החלודה והכל טוב...

מה הלאה? עצות כלשהן? מאיפה ובאיזו עלות ניתן להשיג מטען מצברים לאופנוע? כמובן שקודם אעבור עם מד אמפר לבדוק אם יש מתח ואם אין אז למה...

מצחיק אותי בכל העסק הזה שאני לא כועס על האופנוע (דוגמאת כעס על אופנוע :"גרוטאה מזורגגת, למה קניתי אותך??? רק צרות הבאת לי") אלא רק על הבעלים הקודמים שלו שלא טיפלו בו כמו שצריך...מת על הכלי הזה (כשהוא עובד) ולא משנה מה אני אחזיר אותו לחיים.

BassOutcast
11-02-2016, 17:21
עדכון נוסף :
עם טסטר, כבלים וסבא עם ידי זהב בדקנו את המצבר - עדיין היה בו קצת מיץ (3 וולט). חיברנו לרכב (כמובן מנותק ומכובה) והדאשבורד נדלק. מנסה להניע - שומע את הסטרטר מתגלגל אך מסרב לעלות. כבלים מתחממים, סבא אומר כי יש קצר.
מנתק את המקום שיש בו קצר לפי החשד שלי, עדיין יש קצר.
הרעיון שלי הוא לשבת אחד-אחד על המגעים עם טסטר בסופ"ש, קצת wd40 לשחרר חלודה ולהניע מהרכב של ההורים...

בשיא הכנות שאני דיי מבסוט, אוהב לתקן דברים, בשביל זה בין היתר הסיבי שלי נקנה.

שאול ה
11-02-2016, 21:27
תתחיל פשוט- תנתק את המצבר של האפנוע, כשהאופנוע מחובר בכבלים לרכב ותנסה להתניע.

BassOutcast
11-02-2016, 22:59
תתחיל פשוט- תנתק את המצבר של האפנוע, כשהאופנוע מחובר בכבלים לרכב ותנסה להתניע.
גם את זה ניסינו, רק שכחתי לציין. קצר במאה אחוז. הפיוזים שוב נבדקו וכולם בסדר (גם הגדול מתחת ל-Ignition).
טוב, גם ככה תכננתי לנקות את כולו..

שאול ה
12-02-2016, 16:44
אם אכן יש קצר באופנוע עדיף שיבדק לעומק על ידי בעל מקצוע.
אחרת עלול להיגרם נזק כבד כמו שריפת ריתמת החשמל או אפילו כל האופנוע.

Sent from my iPad using Tapatalk

BassOutcast
12-02-2016, 18:40
אוקיי, ככה :
אחרי מעבר מקיף עם ה-WD40 על כ-ל המגעים, החלפת הפיוז הראשי ברזרבי (רק למקרה חרום), חובר שוב לרכב.
העלתי סרטון (באנגלית לקבלת עזרה ממקומות נוספים) המתאר את הסיטואציה, בבקשה :

https://www.youtube.com/watch?v=ywAnCFoYJaE
מקווה שזה ישפוך קצת אור על הסיטואציה.

doutsh
14-02-2016, 11:18
לא הבנתי מה חשבת שיקרה מהשפרצת wd40 על המגעים!? מה המטרה של זה?
מה שאתה אמור לעשות אם אתה באמת רוצה למצוא קצר, זה לעבוד בצורה שיטתית, מהמצבר לצרכן או להפך.
לעבור חיבור חיבור - לפרק, לנקות ולחבר. לבדוק האם מגיע מתח לנקודה הזו. אם כן, תעבור לבא בתור. אם לא, יש קצר בין החיבור הזה לחיבור הקודם שבדקת, איפשהו לאורך הכבל שמחבר אותם.
עכשיו או שתנסה לרוץ עם הכבל ולמצוא את הנתק/קצר, או שתיצור מעקף בין שם החיבורים.
בהצלחה

Tribalmistyc2
14-02-2016, 11:59
אוקיי, ככה :
אחרי מעבר מקיף עם ה-WD40 על כ-ל המגעים, החלפת הפיוז הראשי ברזרבי (רק למקרה חרום), חובר שוב לרכב.
העלתי סרטון (באנגלית לקבלת עזרה ממקומות נוספים) המתאר את הסיטואציה, בבקשה :

https://www.youtube.com/watch?v=ywAnCFoYJaE
מקווה שזה ישפוך קצת אור על הסיטואציה.
חבר את המצבר של הרכב ישירות לכבלים של האופנוע כשהמצבר הישן מנותק.

BassOutcast
14-02-2016, 13:22
חבר את המצבר של הרכב ישירות לכבלים של האופנוע כשהמצבר הישן מנותק.
נעשה ואותה תוצאה.
עשיתי בדיקה מאיפה מגיע הקצר - הסרתי את החיבור השלילי למצבר ובדקתי התנגדות בינו למינוס של המצבר, והסרתי פיוזים אחד-אחד כדי לאתר באיזה מעגל נוצר הקצר. לשמחתי הקצר היחיד הוא במערכת המאותתים, וכשפתחתי אמש את הפנס הקדמי הבנתי גם למה. כל הכבלים מבולגנים ואסופים במין ספגטי מאולתר, כבלים חשופים עם מסקנטייפ דהוי...כל האזור היה חשוף בנסיעה קצרה שהייתה לי בגשם, אין פלא.
שלב ראשון - wd40 על הכבלים החשופים, בהמשך כשיהיה לי זמן אעבור עליהם ואבדוק מאיפה מגיע הקצר, אסדר ואסגור עם מסקנטייפ חדש, תוך סידור מלא של כל הספגטי שנמצא שם.
המצבר - חי. נתתי לו קצת להיטען והוא מגיב, אז הבעיה לא בו. פיוזים - בסדר, מנוע סטרטר - בסדר. אולי הספארק-פלאג נפגם, אבל קודם נטפל בקצר.

Tribalmistyc2
14-02-2016, 15:12
אני מצטער אבל כדאי שתלך למוסך כי ממש אין לך מושג במה שאתה עושה.
החיבור השלילי והמינוס של המצבר זה אותו אחד,למעשה גם כל השלדה והשניים האלה זה אותו אחד - אם לא תקבל שם קצר לא תקבל מתח באף מערכת באופנוע לא הבנתי מה זה נותן לך.

קצר גורם לשריפת פיוזים.
אם אין פיוזים הוא מטגן את החיווט בקו שבו יש קצר.

לפי הסרטון המצבר פשוט חלש,הסטרטר מטוגן\מפל מתח גבוהה מאוד בקו (התנגדות בשמיים בגלל חיווט שרוף או רופף ועוד) או שיש בעיה מכנית שתופסת את המנוע ומונעת ממנו מלהסתובב - תבדוק את הקלאץ' סטרטר שלך.
תעשה לי טובה ואל תחפש יותר קצרים,הבעיה שלך זה שאין לסטרטר כוח לסובב את המנוע.

BassOutcast
14-02-2016, 16:31
אני מצטער אבל כדאי שתלך למוסך כי ממש אין לך מושג במה שאתה עושה.
החיבור השלילי והמינוס של המצבר זה אותו אחד,למעשה גם כל השלדה והשניים האלה זה אותו אחד - אם לא תקבל שם קצר לא תקבל מתח באף מערכת באופנוע לא הבנתי מה זה נותן לך.

קצר גורם לשריפת פיוזים.
אם אין פיוזים הוא מטגן את החיווט בקו שבו יש קצר.

לפי הסרטון המצבר פשוט חלש,הסטרטר מטוגן\מפל מתח גבוהה מאוד בקו (התנגדות בשמיים בגלל חיווט שרוף או רופף ועוד) או שיש בעיה מכנית שתופסת את המנוע ומונעת ממנו מלהסתובב - תבדוק את הקלאץ' סטרטר שלך.
תעשה לי טובה ואל תחפש יותר קצרים,הבעיה שלך זה שאין לסטרטר כוח לסובב את המנוע.

לא מתכוון ללכת לשום מוסך, אין לי את הכסף לזה ומוסכים, לפחות במה שנתקלתי, מתקנים בדיוק מה שאתה אומר להם, ואם משהו נשבר על הדרך זו לא בעיה שלהם.
העניין הוא כזה - אני נסעתי עליו וברגע שהוא לא נע/נע מספיק הוא התכבה לי, משמע המצבר לא נטען. עכשיו הוא אפילו לא מניע, לא משנה איך אני דוחף אותו. חיברתי אותו למצבר רכב ישירות וכלום, לא מניע.
אז מה הלאה לבדוק? לקחת את המצבר למוסך שיראו אם הוא תקין? ספארק-פלאג רטוב משמן?
אני פה בשביל ללמוד, לא בשביל לקבל הפניות למוסכים.

Tribalmistyc2
14-02-2016, 16:36
מצבר שמסובב מנוע של רכב בטח שיסובב מנוע ננסי כמו שלך.
אם הרכב מניע אבל אצלך,עם אותו מצבר,קורה מה שצילמת בסרטון יש לך את אחת הבעיות שציינתי.
בהצלחה.

doutsh
14-02-2016, 16:47
אני פה בשביל ללמוד, לא בשביל לקבל הפניות למוסכים.

בגדול אתה צודק, אבל יש פה שני ענייינים -
1. כדי לתקן דברים לבד צריך לפחות ידע בסיסי ו/או המון סבלנות ונכונות ללמוד
מה שמביא אותנו ל-2
2. זה פורום טכני, לא קורס מכונאות. כרגע זה נראה שאתה לא רוצה ללמוד אלא שנגיד לך צעד צעד בדיוק מה לעשות, וזה לא יקרה.
מעבר לזה, זה נראה שגם כשכבר אומרים לך מה לעשות אתה לא ממש עושה את זה.
אם אתה טוען שכל הכבלים מאחורי הפנס אצלך חשופים ומבולגנים, השלב הראשון (ללא כל קשר לסטרטר) צריך להיות לסדר אותם כמו שצריך ורק אז להתפנות ולבדוק את שאר מערכת החשמל.
אתה מחפש פתרונות בזק בסגנון השפרצת wd40, אבל כמו שאמרתי בסעיף 1, טיפול ולימוד עצמי דורשים השקעה וסבלנות, בטח ובטח בתקלות חשמל שהן הדורשות הכי הרבה סבלנות מכל התקלות באופנוע.
פתח ספר רכב ותתחיל לקרוא על מערכת החשמל.
פתח פורומים בחו"ל של האופנוע הספציפי הזה ותנסה לחפש תקלות דומות ולקרוא שרשורי "לא מניע" לאופנוע שלך. בדרך כלל יהיה שם המון מידע ספציפי ומפורט.
ותתחיל להקשיב לעצות שנותנים לך בפורומים האלה, כי אחרת אין טעם לשאול.

BassOutcast
14-02-2016, 16:58
בגדול אתה צודק, אבל יש פה שני ענייינים -
1. כדי לתקן דברים לבד צריך לפחות ידע בסיסי ו/או המון סבלנות ונכונות ללמוד
מה שמביא אותנו ל-2
2. זה פורום טכני, לא קורס מכונאות. כרגע זה נראה שאתה לא רוצה ללמוד אלא שנגיד לך צעד צעד בדיוק מה לעשות, וזה לא יקרה.
מעבר לזה, זה נראה שגם כשכבר אומרים לך מה לעשות אתה לא ממש עושה את זה.
אם אתה טוען שכל הכבלים מאחורי הפנס אצלך חשופים ומבולגנים, השלב הראשון (ללא כל קשר לסטרטר) צריך להיות לסדר אותם כמו שצריך ורק אז להתפנות ולבדוק את שאר מערכת החשמל.
אתה מחפש פתרונות בזק בסגנון השפרצת wd40, אבל כמו שאמרתי בסעיף 1, טיפול ולימוד עצמי דורשים השקעה וסבלנות, בטח ובטח בתקלות חשמל שהן הדורשות הכי הרבה סבלנות מכל התקלות באופנוע.
פתח ספר רכב ותתחיל לקרוא על מערכת החשמל.
פתח פורומים בחו"ל של האופנוע הספציפי הזה ותנסה לחפש תקלות דומות ולקרוא שרשורי "לא מניע" לאופנוע שלך. בדרך כלל יהיה שם המון מידע ספציפי ומפורט.
ותתחיל להקשיב לעצות שנותנים לך בפורומים האלה, כי אחרת אין טעם לשאול.

אוקיי, תודה על התגובה. הפנמתי, נמשיך מכאן.

אם מדברים על מפל מתח - עם בדיקת טסטר בדקתי כשהמצבר של האוטו היה מחובר לאופנוע, המתח נפל מהר מאוד מ-12v למשהו בסביבות ה-4v ברגע שנלחץ הסטרטר.
התנגדות יש - בדקתי והיא מגיעה מאזור המאותתים, שאגב הכבלים שלהם הם החשופים.
פורומים של האופנוע - בקושי יש, זה אופנוע מאוד לא נפוץ, אפילו ביוטיוב יש עליו סרטון וחצי.
טוב, הבנתי את סדר הפעולות פחות או יותר, אעדכן בהמשך.

JohnnyDee
14-02-2016, 17:33
לא מבין כלום אבל כל כבל חשוף שיש תלפף עם איזו.
אל תשאיר חשוף.

MasterOz
14-02-2016, 18:16
זה לא קשור לסוג האופנוע, על פניו מהסרטון שלך, לא מגיע מספיק זרם דרך הכבלים שלך.
לפעמים כיסוי עבה לא אומר שבפנים יש כבל עבה מספיק להעברת הזרם. (לא מתח, יש הבדל)
כל הבעיה נשמעת כמו מצבר גמור ולא יותר מזה.
בשביל זה יש מכונאים שיכולים לעלות על הבעיה.
אם אתה לא סומך על אף אחד, אז גם לרופא אל תלך.
בטח ובטח, שלא תלמד כאן מכונאות בהתכתבות.

BassOutcast
17-02-2016, 21:59
אוקיי, סידרתי את כל המגעים מקדימה, החלפתי מצבר - הכל עובד פיקס. בדקתי עם הטסטר בזמן שאני מעלה את הגז - הוולטאז' עולה, משמע המצבר נטען מהאופנוע.
מה שמוזר זה שהוא הניע לי רק אם אני נותן לו קצת גז, בלי זה הוא מתעורר לחיים, מונע ל-3-4 שניות ומתכבה (האורות דלוקים). צ'וק מלא כמובן.
זה אולי הקרבורטור שצריך ניקוי וסידור מניפולדים? אני פשוט מפחד לצאת עליו, שלא יתכבה לי באמצע רמזור.

doutsh
18-02-2016, 11:10
שינית משהו מלבד ההתעסקות עם החשמל?
אם האופנוע היה בסדר עד שהתחילו בעיות החשמל, קשה להאמין שפתאום בשבוע של עמידה קרה משהו לקרבורטור...

שאול ה
18-02-2016, 11:35
תן לו ב wd40 והכל יהיה טוב (-:

R86
18-02-2016, 11:45
סע על האופנוע כמה שעות ואחר"כ תחזור לדווח

BassOutcast
18-02-2016, 14:39
תן לו ב wd40 והכל יהיה טוב (-:
צחקתי בקול.
בסדר, אעדכן בהמשך.

BassOutcast
22-02-2016, 23:19
מעדכן לסיום הסאגה:

החלפתי למצבר חדש, הוא נוסע ונוסע טוב. הוספתי לו שמן ויצאתי לדרך. 150 ק"מ אחרי כן, שכללו בין היתר את כביש 35, 44 והמון המון צמחיה מסביב והיכרויות חדשות - אני יכול להגיד בוודאות שהאופנוע נוסע ונוסע כמו שלא נסע שנים.

תודה לכל מי שעזר, לגישה הידידותית וגם על ההומור :) לאט לאט אני מתחיל להרגיש פה בבית.

אברי
25-02-2016, 00:57
מעדכן לסיום הסאגה:
תודה לכל מי שעזר, לגישה הידידותית וגם על ההומור :) לאט לאט אני מתחיל להרגיש פה בבית.

שכר דירה משלמים פה במזומן.

MasterOz
25-02-2016, 02:01
מצידי אל תשלם שכר דירה, רק תדאג שאברי לא יסתובב בתחתונים
וישאיר סימן של כמה מילים בכל שרשור שהוא רואה.
גם וועד הבית כבר לא יודע מה לעשות.