התחברות

צפייה בגרסה מלאה : אורך חיים לקסדה והאם עדיפה יקרה?

enegbi
09-02-2016, 14:16
לא ראיתי התייחסות ספציפית אז אני מנסה להעלות נושא לדיון.
אני רוכב כ30 שנה...
פעם הייתי משקיע הרבה בקסדות יקרות (שואי, שוברט, אראי) קסדות פיברגלס שהשתדלתי לשמור עליהן והן שירתו אותי למשך זמן ארוך.
אבל... היצרן ממליץ להחליף וגם באמת הקסדות מתבלות.
החומר המוקצף (בולע האנרגייה המשמעותי במקרה של אימפקט) מתכווץ והאפקט הבטיחותי יורד יחד עם האינדיקציה שהקסדה מתחילה לרקוד על הראש גם אם מחליפים את מגיני הלחיים.
היום אני מעדיף להשקיע פחות ולרכוש קסדה זולה יותר למשך לא יותר משנתיים (אני רוכב יומיום, בכל מזג אוויר, הרבה ומהר).
משקפים, אני מחליף כשהם נשרטים, וגם זה קורה די מהר.

מעניין מה אחרים אומרים.
אם אתם מוכרים/משווקים/סוכנים ומייצגים את דעת היצרן, אנא ציינו זאת.

תודה,

strelok89
09-02-2016, 15:28
גם אני בראש שלך
אני קונה קסדות ביניים ששורדות אצלי כשנה עד שנתיים ואז פשוט מחליף את כל הקסדה וזהו.

אני קונה קסדות קאברג לאחרונה ויוצא לי כשנה וחצי ויותר לקסדה שעולה אלפייה לערך.

עכשיו לקנות קסדה שעולה 3 אני צריך להחזיק אותה ללא שום תוספת תשלום כ 4.5-6 שנים דבר שלא הגיוני.
קסדה יוקרתית דורשת מינימום ריפוד כל שנתיים ומשקף (למי שרוכב הרבה) אז ההעדפה שלי זה להחליף קסדה ולקבל הכל חדש כולל מעטפת וכולל חומר סופג אנרגייה

uriar
09-02-2016, 15:57
שורה תחתונה: מה שעדיף לאחד לא עדיף לאחר. אפילו לאותו בנאדם העדפות משתנות.

אם תשמור על הקסדה הייטב אין סיבה שהחומר המוקצף יתכווץ (יכול להחזיק מעמד גם אלף שנים בלי שיקרה לו כלום. רק המעטפת מאבדת תכונות לאחר כמה שנים). תדאג לשטוף את המשקף ולא סתם לנגב אותו. גם ריפודים לא יצא לי להחליף (אולי כי אני לא מכבס כמעט אף פעם ולא נתקלתי בבעיית ריח בקסדה). בקיצור - תשמור על הקסדה עד כמה שניתן. אני מאמין שלשליח שחובש ומסיר את הקסדה 20 פעם ביום ורוכב איתה שעות בחום התל-אביבי קסדות יחזיקו פחות - אבל עדיין היקרות יחזיקו יותר מהזולות.

אישית, רכבתי גם עם יקרות (שואי) וגם עם זולות (יותר או פחות: נולן, AGV, לייזר, שארק, קאברג, בל) . הכל בהתאם לכמה שבא לי להוציא. כרגע גם עם קאברג. מה שכן, אולי אני יכול להחליף שלוש קאברגים במחיר של שואי אחת אבל השואי תהיה יותר נוחה מכל בחינה לאורך כל החמש שנים +- שתהיה אצלי מאשר כל הקאברגים שאחליף. אם רק תהיה לי הזדמנות אחליף את הנוכחית בקסדה יוקרתית (על הכוונת: שואי נאוטק, שוברט C3 או x-lite 1003). גם המשקף מחזיק יפה יותר בקסדות יקרות מאשר בשארק למשל, שכמה שלא שמרתי עליו הוא נהייה דהוי ואטום אחרי כשנה. ואם באותו רגע לא יתאים לי להוציא 500 אירו על קסדה אז אני אקנה קסדה יותר זולה. בנתיים, שנה וחצי, הקאברג מחזיקה יפה מאוד ואין בה בלאי - אבל היא לא משתווה לשואי בנוחות, ברמת הרעש, בשדה הראייה, בנוחות התפעול של משקף השמש והרמה האופטית שלו ושל המשקף ובעיקר - באוורור.

erani99
09-02-2016, 16:12
יש עוד אופציה - בעידן של הטיולים לחו"ל כמעט כל שנה לפחות פעם אחת, עשו לכם טובה וארגנו רכישה של קסדה בכל שנתיים~שלוש כשאתם מעבר לים. כמעט בכל מקום שלא תחפצו לטייל יש אופציות לרכישת קסדה במחיר הרבה יותר זול מבארץ. חפשו מבצעים של דגמים לא אחרונים בחנויות שם, מובטח כמעט תמיד הבדל של חצי ויותר במחיר !!! ואז לא תצטרכו להסתפק בקסדות הפשוטות.
יש דוד ebay, אבל אז מסתכנים בקנס משוטרי המכס ומכון תקנים טכניון שקר כלשהו

enegbi
10-02-2016, 08:13
מנסיון - לא כדאי לייבא קסדה דרך המכס, נכון לעכשיו הטרטור לא שווה את החיסכון - בעיקר אם שעות העבודה שלך יקרות.

ItayK
12-02-2016, 22:33
יש עוד אופציה - בעידן של הטיולים לחו"ל כמעט כל שנה לפחות פעם אחת, עשו לכם טובה וארגנו רכישה של קסדה בכל שנתיים~שלוש כשאתם מעבר לים. כמעט בכל מקום שלא תחפצו לטייל יש אופציות לרכישת קסדה במחיר הרבה יותר זול מבארץ. חפשו מבצעים של דגמים לא אחרונים בחנויות שם, מובטח כמעט תמיד הבדל של חצי ויותר במחיר !!! ואז לא תצטרכו להסתפק בקסדות הפשוטות.
יש דוד ebay, אבל אז מסתכנים בקנס משוטרי המכס ומכון תקנים טכניון שקר כלשהו

לא הבנתי את העניין הזה עד הסוף. אם אני מביא קסדה חדשה באריזה מחו"ל, יחד איתי במזוודה או משהו, אני לא צריך לשלם מכס ושאר ירקות? אני באמת לא מבין איך זה עובד.

moonshield
12-02-2016, 22:53
^^^
אם אתה עובר עם קסדה (או כל דבר שחייב במכס לצורך העניין) במזוודה במסלול הירוק, אתה יכול להרוויח אני תשלום מיסים (מכס, מע''מ, מס קניה וכו'). מצד שני, אם שוטרי המכס פותחים לך את המזוודה ומוצרים את מה שניסית להעביר, אתה משלם קנס שיכול להיות שווה לערך הקניה.
משזה נאמר, אני לא קניתי מכשיר חשמלי בארץ כבר יותר מ5 שנים, והכל עבר במזוודה.

TheDevilInside
13-02-2016, 00:03
אפשר לקנות קסדה זולה יחסית בסביבות 550 שקל (בסגנון ls2) ולהחליף פעם בשנה. אפשר לקנות קסדה לא יקרה מדי ב1300+- (CABERG או AGV מהדגמים הפשוטים) ולהחליף פעם בשנתיים. אפשר לקנות קסדה איכותית באזור ה2200 ולהחליף פעם בשלוש-ארבע שנים. מצד אחד קסדה חדשה כל שנה זה כיף, מצד שני איכות החיים בשנים בהם תרכבו עם קסדות פחות איכותיות נמוכה בהרבה.
היו לי קסדות זולות, בינוניות, יקרות, ומנסיון שלי עדיף לשמור על הקסדה היקרה והאיכותית כמה שנים, ובזמן הזה להנות מיתרונותיה, כגון משקל עדיף, נוחות, איכות חומרים, איוורור, (בטיחות-אם אתם מאלה אשר מאמינים שקסדה ב600 שקל תגן עליכם פחות טוב מקסדה ב2600. אני לא כזה).

uriar
13-02-2016, 20:18
^^^
אם אתה עובר עם קסדה (או כל דבר שחייב במכס לצורך העניין) במזוודה במסלול הירוק, אתה יכול להרוויח אני תשלום מיסים (מכס, מע''מ, מס קניה וכו'). מצד שני, אם שוטרי המכס פותחים לך את המזוודה ומוצרים את מה שניסית להעביר, אתה משלם קנס שיכול להיות שווה לערך הקניה.
לא תקבל קנס כי קסדה לא חייבת במכס. אבל אני לא מדבר מניסיון - בפעמיים בהן הבאתי קסדה איתי בתיק גב - עברתי בלי בעיות.

guyt
13-02-2016, 20:32
אם האפשרות שלי זה לרכוש קסדה בינונית לשנתיים או קסדה איכותית ל-4 שנים,
ברור שאני אקח איכותית. סכום ההשקעה יהיה זהה, אבל אני אהנה מקסדה טובה משמעותית.
החומר המוקצף הוא פרמטר אחד בודד מבין כל אלה שקיימים בבחירה של קסדה.
למה להתפשר על משהו זול אם בסופו של דבר זה עולה לך כמו יקר?

moonshield
13-02-2016, 22:26
uriar,
מכס זאת הבעיה הקטנה, השוטרים שיושבים במסלול הירוק לא אחראים רק לפיקוח על המכס, אלא על כל המיסים שהמדינה אוהבת למצוץ.
יש המון מוצרים שלא חייבים במכס אבל חייבים בשלל מיסים אחרים. טלפון סלולרי לדוגמא לא חייב בתשלום מכס, אבל חייב בתשלום מע"מ ומס רכישה בסך כולל של 35% מערך המכשיר. אם תעבור איתו בתיק וה'חבר' יעלה על זה, לא יעזור לך שהטלפון לא חייב במכס, אלא תיאלץ לשלם משהו בסביבות ה 100% מערך המכשיר כמיסים וקנס.
אני מאמין שגם קסדות חייבות במס שקר כל שהוא חוץ ממכס, לכן צריך לזכור את העניין.
ואחרי המגילה הנ"ל, אני בטוח שברגע הראשון שאני אהיה בחו"ל איפשהו, אני אחזור עם ציוד במזוודה, ואולי אפילו קסדה.

ItayK
13-02-2016, 22:31
לא תקבל קנס כי קסדה לא חייבת במכס. אבל אני לא מדבר מניסיון - בפעמיים בהן הבאתי קסדה איתי בתיק גב - עברתי בלי בעיות.
אז גלה לנו, איך זה עובד? אני באמת לא מבין.
אם אני קונה קסדה/ציוד רכיבה אחר ועובר איתו בלי שיתפסו אותי, סבבה. אם תופסים אותי, באיזה תשלומים אני חייב? האם לא ניתן להגיד שהציוד הוא שלי מהארץ? (הם בטח מכירים את השטויות האלה, אבל עדיין).

moonshield
13-02-2016, 23:35
^^^^^
כל הציוד שהוא לא קסדה, אין ממש בעיה, פשוט תשים במזוודה בלי עטיפות/קופסאות/תוויות /חשבוניות וכו'. כל עוד לא הבאת איתך 10 מזוודות או דברים אחרים שימשכו לחברים במסלול הירוק את העין (הרבה סיגריות/אלכוהול מושך את העין שלהם כמו זבוב לחרא) הסיכוי שיתעסקו איתך הוא נמוך.
לגבי קסדה, uriar אמר ששם אותה בתיק. לי זה נראה קצת מחשיד, אבל מכל שאר האפשרויות זה נשמע לי כמו האפשרות הטובה ביותר.
לגבי התירוץ של ציוד ישן, לא נראלי שזה תופס עם קסדה וכו', כי למה שתיקח איתך קסדה לחו"ל?
בעיקרון, אם תופסים אותך אתה סוג של נתון לחסדי המוכסים. הם יכולים לחייב אותך לשלם החל מהערך המקורי של המיסים ועד סכום שיכול להיות שווה לערך המכירה (יענו 100% קנס).
הכי חשוב זה לעבור במסלול הירוק עם ערמה של אנשים, ככה אתה 'תיבלע' בהמון.

matanbar26
13-02-2016, 23:37
האם לא ניתן להגיד שהציוד הוא שלי מהארץ? (הם בטח מכירים את השטויות האלה, אבל עדיין).
אתה יכול, אבל אם נגיד עשית טעות והשארת את הציוד בקופסא או עם טיקטים השקר פחות יעבוד.
בכול מקרה, אם אני לא טועה כול מוצר מעל 200 דולר צריך לעבור במסלול האדום ולהצהיר עליו, במידה ולא ונתפסת, צפה פגיעה (בכיס).

uriar
14-02-2016, 00:56
אני מאמין שגם קסדות חייבות במס שקר כל שהוא חוץ ממכס, לכן צריך לזכור את העניין..
מה שאתה מאמין לא רלוונטי. על קסדה אין שום מיסוי פרט למע"מ. אם אין לך שום דבר אחר שהברחת במזוודה אז גם אם נעצרת לבדיקה במסלול הירוק עם קסדה בלבד ישחררו אותך.

אם אני קונה קסדה/ציוד רכיבה אחר ועובר איתו בלי שיתפסו אותי, סבבה. אם תופסים אותי, באיזה תשלומים אני חייב? האם לא ניתן להגיד שהציוד הוא שלי מהארץ? (הם בטח מכירים את השטויות האלה, אבל עדיין).
קסדה זה קסדה. ציוד רכיבה זה סעיף ביגוד ויש מיסים. אל תחבר את השניים כי המדינה מכירה רק בקסדה כציוד רכיבה.

^^^^^
כל הציוד שהוא לא קסדה, אין ממש בעיה, פשוט תשים במזוודה בלי עטיפות/קופסאות/תוויות /חשבוניות וכו'.

קשקוש מוחלט. החוסר בתוויות זה לא מה שיגרום למכס לחשוב שהציוד ישן. הם לא מטומטמים. על סט אחד של ציוד לא מאמין שיעשו עיניין אבל שוב בתנאי שלא תפסו עוד משהו ואז יכניסו גם את האלמנט. אני נתפסתי פעם עם ציוד (לא רכיבה, ציוד צילום) שלא רק היה בלי תוויות אלא ממש משומש. נקנה בחו"ל והיה בשימוש שלי חצי שנה. בגלל שהיו לי בתיק שני רדיו דיסקים שהעברתי כטובה לחבר אז זימברו אותי גם על זה. לא מזיז להם תוויות. הם לא פראיירים. מזל שהחבר שילם הכל...

אתה יכול, אבל אם נגיד עשית טעות והשארת את הציוד בקופסא או עם טיקטים השקר פחות יעבוד.
בכול מקרה, אם אני לא טועה כול מוצר מעל 200 דולר צריך לעבור במסלול האדום ולהצהיר עליו, במידה ולא ונתפסת, צפה פגיעה (בכיס).
שוב, אם יש להם סיבה ליפול עליך הטיעון הזה לא תקף. כשאתה יוצא עם משהו שחייב מכס אתה אמור להצהיר עליו.

לסיכום, קסדה זה מוצר פטור ממכס ומס ולכן זה חריג. כל השאר יכולים לדרוש מכס.

moonshield
14-02-2016, 01:24
uriar,
אנחנו אומרים את אותם דברים. אם המוכסים מוותרים על דרישת מע"מ מהקסדה זה לא עושה את זה פטור מכל מס. כנ"ל לגבי העניין של הציוד שבמזוודה. אם המוכסים יראו משהו שמחשיד אצלם שימוש שהוא מעבר לשימוש עצמי הם יכולים לעשות מה שהם רוצים.
לפי מה שאתה אומר, האם לעבור עם קסדה חדשה בקופסא שלה על העגלה ולא בתיק במסלול הירוק תגרור דרישה לתשלום מיסים?

uriar
14-02-2016, 09:18
uriar,
אנחנו אומרים את אותם דברים. אם המוכסים מוותרים על דרישת מע"מ מהקסדה זה לא עושה את זה פטור מכל מס. כנ"ל לגבי העניין של הציוד שבמזוודה. אם המוכסים יראו משהו שמחשיד אצלם שימוש שהוא מעבר לשימוש עצמי הם יכולים לעשות מה שהם רוצים.
לפי מה שאתה אומר, האם לעבור עם קסדה חדשה בקופסא שלה על העגלה ולא בתיק במסלול הירוק תגרור דרישה לתשלום מיסים?
אנחנו אומרים משהו דומה אבל משהו אחר שונה. שנינו מסכימים שהרבה תלוי גם בשאר תכולת המזוודה. אני טוען, בניגוד אליך, שקסדה היא מוצר פטור ממכס/מס רכישה/מס קניה/מס שקר כלשהו ולא תהיה בעיה להביא אותה בארגז על העגלה (חוץ מהבעיה להיגרר איתה במטוס כשהיא בארגז).

moonshield
14-02-2016, 12:59
^^^^
בשום שלב לא טענתי שקסדה חייבת במס נוסף, אלא כתבתי שאני מאמין שהיא חייבת, ז"א שאני לא יודע אם היא חייבת במס ורק מציין שיש לקחת את זה בחשבון. אם היא לא חייבת במס נוסף זה רק מבורך יותר, ויתרה מכן אם אפשר לעבור איתה על העגלה ללא חשש אז זה משובח, ביחוד לאור חוסר הנוחות (שוב, לדעתי) שמתלווה בלהיסחב עם הקסדה בתיק גב. תודה לך על ההבהרות האלו.
אני די בטוח שאת הקסדה הבאה אקנה בחו"ל, ביחד עם עוד ציוד משלים.

uriar
14-02-2016, 14:03
..אם אפשר לעבור איתה על העגלה ללא חשש אז זה משובח, ביחוד לאור חוסר הנוחות (שוב, לדעתי) שמתלווה בלהיסחב עם הקסדה בתיק גב.
אני שם אותה בתיק גב כי אני מפחד לשלוח אותה בבטן המטוס שלא תחזור מפורקת. נראה לי הכי בטוח בתיק וגם לה היה ממש בעייתי.

moonshield
14-02-2016, 14:17
זה בטוח! אין שום סיכוי לשלוח את הקסדה לבטן המטוס. בתיק גב זה יעמיס אותו מאוד. לא נראלי שהדיילים יעשו בעיות להעלות את הקסדה בקופסא למטוס.

strelok89
14-02-2016, 16:36
Guyt
אם זה היה נכון אתה צודק אבל לדוגמא קסדה ב1000 שקל לדוגמא קאברג
אל מו אראי ב3500
שניהן צריכות ריפודים ומשקף חדש לאחר כשנתיים במקסימום
עכשיו סט ריפודים ומשקף זה עוד לפחות 700 שקל
אז בעצם 4200 ל4 שנים או
2000 ל4 שנים

guyt
14-02-2016, 22:27
guyt
אל מו אראי ב3500
אז בעצם 4200 ל4 שנים או
2000 ל4 שנים
לא מסכים.
קסדה של קאברג אולי תצטרך ריפודים ומשקף חדשים אחרי שנתיים מקסימום.
קסדה איכותית - לא.
אני לא יודע איך זה אצלך, אבל אני יכול לקחת את הניסיון שלי לדוגמא:
הייתי כשנתיים עם קסדה יקרה יחסית של ls2.
אחרי שנתיים של שימוש רצוף הריפודים נהיו מגעילים ומעוכים (למרות הניקיונות),
המשקף צהוב, הפלסטיקים מתפרקים, הרצועה בלויה, הריפודים מתפוררים וכו'.
לעומת זאת, כבר 4 שנים רוכב עם שואי xr1100, הכל פשוט מרגיש מצוין.
הריפודים איכותיים ומלאים (לא התרחבו), המשקף שקוף לחלוטין, כל הפלסטיקים מהודקים,
והכל מרגיש איכותי וטוב.
לא צריך להחליף כלום למעט משקף אדים פעם בשנה-שנתיים.

איך שאני לא מסתכל על זה, אני אעדיף להשקיע בקסדה איכותית לאורך זמן.

MasterOz
14-02-2016, 22:45
לא מסכים. ...רוכב עם שואי xr1100, הכל פשוט מרגיש מצוין.
הריפודים איכותיים ומלאים (לא התרחבו), המשקף שקוף לחלוטין, כל הפלסטיקים מהודקים,
והכל מרגיש איכותי וטוב.
לא צריך להחליף כלום למעט משקף אדים פעם בשנה-שנתיים.

איך שאני לא מסתכל על זה, אני אעדיף להשקיע בקסדה איכותית לאורך זמן.

מסכים לחלוטין, ניסיתי הרבה קסדות, חלקן נתתי וחלקן מכרתי מייד - במצב חדש.
תמיד חזרתי לשואי ולא אחליף יותר קסדות.
ה- 1100 קסדה אלמותית! שלדעתי אין לה מתחרות.
עכשיו אני מפנטז על ה x-14 אבל כמובן שלא אקנה אותה עד שאגבש דעה.
(ואגבש גם כסף)

strelok89
15-02-2016, 02:43
ראיתי לא פעם ולא פעמיים קסדת שואי לאחר שנתיים של שימוש מאסיבי המשקף שרוט בידיוק כמו אצלי בקאברג , הריפוד מתפורר ומגעיל

התתוצאה זהה גם באראי , שוברט וכו...

אם השימוש שלך באופנוע מועט אז כן קסדה יקרה תחזיק יותר זמן בגלל קצת התיישנות חומרים איטי יותר . אגב אם שמתה לב החלפה של קסדה יקרה כל 7 וזולה ובינונית כל 5.

אבל למי שרוכב הרבה הקסדה מתבלה מהזיעה ומחשיפה לסביבה בחוץ וכאן אין הבדל משמעותי בין חברות היותר יקרות לבינוניות.

אם אתה רוכב מעט אז יש הגיון לקנות יקרה כי ההפרש לאורך זמן זניח יותר אם לא, אין הגיון כלכלי לזה

שוב כדי להגיע לעלות של שואי בארץ אני צריך להחליף 3-4 קאברגים ולא השואי לא כזו חיה הרבה זמן

TheDevilInside
15-02-2016, 03:59
ראיתי לא פעם ולא פעמיים קסדת שואי לאחר שנתיים של שימוש מאסיבי המשקף שרוט בידיוק כמו אצלי בקאברג , הריפוד מתפורר ומגעיל

אם השימוש שלך באופנוע מועט אז כן קסדה יקרה תחזיק יותר זמן בגלל קצת התיישנות חומרים איטי יותר . אגב אם שמתה לב החלפה של קסדה יקרה כל 7 וזולה ובינונית כל 5.

אבל למי שרוכב הרבה הקסדה מתבלה מהזיעה ומחשיפה לסביבה בחוץ וכאן אין הבדל משמעותי בין חברות היותר יקרות לבינוניות.

אם אתה רוכב מעט אז יש הגיון לקנות יקרה כי ההפרש לאורך זמן זניח יותר אם לא, אין הגיון כלכלי לזה

שוב כדי להגיע לעלות של שואי בארץ אני צריך להחליף 3-4 קאברגים ולא השואי לא כזו חיה הרבה זמן

עלות שואי בארץ? מי אמר שצריך לקנות בארץ?
אגב, יש גם אצלנו מבצעים, כמו qwest ב1580. אעדיף אותה על caberg ללא ספק.

כלבוטקס
15-02-2016, 09:05
אין חוקים כתובים בעניין כי יש המון חשיבות לשמירה על קסדה, אני רואה לקוחות שבאים עם אראי לדוגמא אחרי חמש שנים והקסדות במצב מצויין למעט ריפודים שכבר רואים
שהם ללא יכולת אחיזה טובה, המשקף גם קצת איבד מהיכולות שלו ומעדיפים כבר להתחדש בחדשה מאשר להשקיע מעל 1000 ש"ח.
ראיתי את זה גם בעוד מותגים נחשבים, לא ראיתי את זה בקסדות זולות של סביב ה 1000 ש"ח.
ככה שיש כאן לא מעט התלבטות האם להשקיע במותג איכותי ולהיות אותו כמה שנים או להשקיע רבע מחיר ולהתחדש כל שנה שנה וקצת בחדשה.
אני אישית מעדיף קסדה ב 2000-2500 ש"ח, ולהחליף אחרי שנה וחצי בערך.
ככה אני נהנה מקסדה טובה איכותית ונהנה כל תקופה מקסדה חדשה, את הישנה דרך אגב אפשר צמיד למכור, יש כאלו שאין להם בעיה עם משומשות

uriar
15-02-2016, 09:09
Guyt
אל מו אראי ב3500
אז בעצם 4200 ל4 שנים או
2000 ל4 שנים
מעולם לא החלפתי ריפודים באף קסדת שואי שהייתה לי וכולן היו 5 שנים במינימום בשימוש יומיומי.

גם הקאברג שלי כבר בת שנתיים כמעט ועדיין אין בה בלאי - לא בריפודים ולא במשקף. כנראה שזה הרבה עיניין של איך שומרים על הקסדה (פרט לכך שבאמת קאברג נותנת תמורה טובה למחיר). וחוץ מזה, ההמלצה להחלפת קסדות היא לא (רק) לפי מחיר אלא לפי החומר ממנו היא עשוייה ובקסדות פוליקרבונט יש המלצות גם לרק שלוש שנים ביצרנים מסוימים (ויש קסדות שאולי יהיו בטיחותיות אחרי שלוש שנים אבל חוץ מהמעטפת כל שאר החלקים כבר לא יהיו שימושיים אחרי שנה).

lokimonster
15-02-2016, 09:16
הנסיון שלי הוא עם קסדות שואי וnolan
מבחינת עמידות לאורך זמן השואי שורדת והחומרים לא מתפוררים לאחר מספר שנים.
לגבי הnolan הקסדות פשוט מתפוררות לאחר כ10 שנים ( הקסדה ישבה בארון בתנאים טובים) לעומת שואי בת מעל 15 שנה שישבה שם והספוגים עדיין טובים ( כיום בגן של הבן שלי)
כיום אני משתמש בשואי לחורף או בין עירוני xr1000 קסדה שאני מאוד נהנה ממנה אטומה ושקטה ובקיץ או ליום יום שואי ניאוטק נפתחת-הקסדה נהדרת ואיכותית נמצאת אצלי מעל שנתיים.
לאישתי שואי קווסט שלדברי אישתי היא מצויינת!

השושנים
15-02-2016, 09:57
ישנם הרבה דרכים להוזיל את מחיר הקסדות בארץ ורובם פורטו כאן אז לא אכנס אליהם.

מבחינתי ישנו רק מדד אחד לקסדה וזה הבטיחות שלה, המבחן הרשמי של הקסדות (ואני יודע שיש רבים

שלא מסכימים עם זה) זה מבחן ההשוואה של שארפ, שמחלק ציון לקסדה.

עכשיו כל אחד ימצא את הפשרה בין עלות הקסדה הבטיחות שלה, ואורך חייה.

חבר יקר וסוחר דגול, כשהוא עומד למכור קסדה, שואל את הקונה "כמה שווה הראש שלך"
ולדעתי זה מסכם הכל.

דעתי האישית קסדה מבית טוב, במחיר טוב, לשמור ולהחליף כל שנתיים. - רן

guyt
15-02-2016, 11:38
בל למי שרוכב הרבה הקסדה מתבלה מהזיעה ומחשיפה לסביבה בחוץ וכאן אין הבדל משמעותי בין חברות היותר יקרות לבינוניות.

אורך החיים של הקסדה, מעבר למגבלה של ה-5-7 שנים תלוי בצורה ישירה לאופן התחזוקה. אני רוכב כמעט כל יום.
את הקסדה שלי אני מאחסן תמיד בתוך השק שלה כשהיא לא על הראש שלי, ואת הריפודים מנקה כל כמה חודשים.
מעבר לכך, יש לקסדה עוד פרמטרים משמעותיים בשבילי כגון נוחות שקט וכו', שבהם הקסדות הזולות פשוט נכשלות,
ולא משנה כמה זמן הן יחזיקו מעמד.

ולדעתי זה מסכם הכל.
- רן
משפט דמגוגי שלא מסכם שום דבר לדעתי.
במיוחד לפי התיאוריה שלך, שמסתמכת על מבחני שארפ,
הרי שאפשר למצוא קסדה ב-500 ש"ח עם ציון של 5 כוכבים.
זה מה ששווה הראש ?

alexsupreme
15-02-2016, 12:52
ישנם הרבה דרכים להוזיל את מחיר הקסדות בארץ ורובם פורטו כאן אז לא אכנס אליהם.

מבחינתי ישנו רק מדד אחד לקסדה וזה הבטיחות שלה, המבחן הרשמי של הקסדות (ואני יודע שיש רבים

שלא מסכימים עם זה) זה מבחן ההשוואה של שארפ, שמחלק ציון לקסדה.

עכשיו כל אחד ימצא את הפשרה בין עלות הקסדה הבטיחות שלה, ואורך חייה.

ולדעתי זה מסכם הכל.

דעתי האישית קסדה מבית טוב, במחיר טוב, לשמור ולהחליף כל שנתיים. - רן

http://www.visordown.com/motorcycle-news--general-news/scrap-sharp-helmet-ratings-says-leading-scientist/7268.html

המבחן של שארפ ובתאכלס גם כל מבחן אחר נתונים לוויכוח. שארפ ספציפית בודקים רצף של מכות בעוצמה גבוה.
יש המון דברים שהם לא מתחשבים בהם והם בעיקר בודקים את עמידות הקסדה ולא את השלמות של הראש שלך אחרי תאונה כזו.
קח לדוגמה את זה:
http://gizmodo.com/5988651/this-motorcycle-helmet-will-help-reduce-concussions
נפילה איטית או מכה בעוצמה נמוכה עלולה לגרום לזעזוע מוח בגלל הכובד והקשיחות של הקסדה. זה משהו שלפני כמה שנים לא בדקו ולאף אחד לא היה איכפת וזה לא משתקף באף מבחן ריסוק מודרני.

כל אחד עושה את מה שנוח לו אבל לדעתי הכי טוב פשוט ללמוד מנסיון אחרים, תראו תוצאות ריסוק, תאונות של אנשים אחרים וככל שיש יותר מידע ונסיון, כך רואים מה קורה.
ככה בחרתי בהתחלה את ה-n44 שאני די מבסוט ממנה שנראת כאילו היא לא תחזיק התקלות חזיתית אבל עברתי מלא פוסטים בפורומים של אנשים שיצאו מתאונות קלות וקשות איתה ויצאו מאוד מרוצים.
אני אישית מאוד אוהב את נישת הפרמיום של יצרני ביניים בנוסח caberg ו-HJC מבחינת עלות תועלת.

strelok89
15-02-2016, 14:08
ראיתי שחלקכם אמרתם לרכב יום יום ופה זה עיניין קצת בעייתי. רובכם עושים כ10-20 אלף קמ בשנה ביום יום משמע כ10-20 דקות ביום של רכיבה.

כשאני מדבר על שימוש מאסיבי זה 40-50 אלף קמ בשנה ואף יותר מזה.

ברגע שמגיעים לשימושים כאלה פתאום מקבלים פרספקטיבה שונה על ציוד .

קסדה יקרה יותר תחיה מעולה 3-4 שנים עם שימוש יומיומי של 10 אלף בשנה.

אבל בשימוש של 40 אלף בשנה גם היקרות דורשות ריפודים ומשקף בשנה עד שנתיים, וגם הזולות.
וזה כי לדוגמא קאברג. שקיעה המון באיכות החומרים והקסדות של קאברג מחזיקות מעולה לאורך זמן .

מאידך קסדות יקרות יותר יכולות לתת למשתמש צביעות מיוחדות יותר ועוד כל מיני פצ'רים שאין בזולות יותר.

אבל כלכלית לקנות יקרה זה לא הכי נכון שוב בנושא כלכלי בלבד. כי נוחות אי אפשר לאמוד זה אינדיווידואלי.

TheDevilInside
15-02-2016, 14:16
ראיתי שחלקכם אמרתם לרכב יום יום ופה זה עיניין קצת בעייתי. רובכם עושים כ10-20 אלף קמ בשנה ביום יום משמע כ10-20 דקות ביום של רכיבה.

כשאני מדבר על שימוש מאסיבי זה 40-50 אלף קמ בשנה ואף יותר מזה.

ברגע שמגיעים לשימושים כאלה פתאום מקבלים פרספקטיבה שונה על ציוד .

קסדה יקרה יותר תחיה מעולה 3-4 שנים עם שימוש יומיומי של 10 אלף בשנה.

אבל בשימוש של 40 אלף בשנה גם היקרות דורשות ריפודים ומשקף בשנה עד שנתיים, וגם הזולות.

אתה מבין שמספרים שנתת (40-50k בשנה) הם יוצאי דופן? בעצמך אמרת שהרוב עושים הרבה פחות, לכן מה שמתאים לך עם הקילומטרג' הגבוהה מאוד שאתה עושה, לא בטוח (יותר נכון להגיד כמעט בטוח שלא) יתאים לרוב הרוכבים.
להמליץ מהניסיון שלך על קסדה מסויימת, לאנשים שלא יעשו בה את אותם השימושים שאתה עושה, לא נראה לי לנכון. כמו שלא תמליץ על קסדת סופרספורט מטורפת בעלת טכנולוגיות וחומרים מורכבים-לשליח שרוכב על 50 סמ"ק בתוך העיר.

strelok89
15-02-2016, 17:29
אתה מבין שמספרים שנתת (40-50k בשנה) הם יוצאי דופן? בעצמך אמרת שהרוב עושים הרבה פחות, לכן מה שמתאים לך עם הקילומטרג' הגבוהה מאוד שאתה עושה, לא בטוח (יותר נכון להגיד כמעט בטוח שלא) יתאים לרוב הרוכבים.
להמליץ מהניסיון שלך על קסדה מסויימת, לאנשים שלא יעשו בה את אותם השימושים שאתה עושה, לא נראה לי לנכון. כמו שלא תמליץ על קסדת סופרספורט מטורפת בעלת טכנולוגיות וחומרים מורכבים-לשליח שרוכב על 50 סמ"ק בתוך העיר.

אני אישית בכלל עושה 70 אלף קמ בשנה וקאברג מחזיקה לי שנה וחצי שנתיים בכיף.

עכשיו נתתי 40 אלף כי זו ההשוואה ההכי קרובה שיש לי כי זה מה שהחברים עושים .

בנוסף יש עוד נתון מאוד חשוב באורך חיי הציוד רכיבה בכלל וזה הרכב הזיעה.

לדוגמא אבא שלי מפורר מעילים,קסדות וכפפות בכמויות יש לו משהו בזיעה.
אצלי ציוד זהה לחלוטין חי פי 3-4 יותר זמן
ואצל אישתי בכלל הציוד מוחלף כי בא לה להחליף ולא מבלאי.

לדוגמא קסדת agv skyline
הייתה אצל אישתי שנה וחצי ונשמרה טוב מאוד
אבא שלי רכב בה חצי שנה והריפודים כבר כמעט בסוף חייהם והקסדה שחוקה מאוד

אבל כל זה לא אקטואלי לחישוב כלכלי פשוט שעדיין לא משתנה.

אם לרכב 20 בשנה ולהחזיק אראי או שואי 7 שנים ב3500 שקל
או להחזיק קאברג 4 שנים ב1000 שקל
אני יכול לקנות 3 קאברגים שיתנו לי 12 שנה שימוש בעלות של שואי אחת

נטו כלכלית קסדות ביניים זה הפתרון ההכי טוב, קסדות זולות זה לא כלכלי כי הן נשחקות מהר מאוד

uriar
15-02-2016, 20:00
אם לרכב 20 בשנה ולהחזיק אראי או שואי 7 שנים ב3500 שקל
או להחזיק קאברג 4 שנים ב1000 שקל
אני יכול לקנות 3 קאברגים שיתנו לי 12 שנה שימוש בעלות של שואי אחת

מעבר להיבט הכלכלי, אתה יכול לקנות גם מאה קאברגים אבל הם לא יישוו לשואי אחת. העלות אולי תהיה זהה אבל התועלת של קסדה נוחה ומפנקת תהיה רק בשואי.

כלבוטקס
16-02-2016, 08:47
http://www.visordown.com/motorcycle-news--general-news/scrap-sharp-helmet-ratings-says-leading-scientist/7268.html

המבחן של שארפ ובתאכלס גם כל מבחן אחר נתונים לוויכוח. שארפ ספציפית בודקים רצף של מכות בעוצמה גבוה.
יש המון דברים שהם לא מתחשבים בהם והם בעיקר בודקים את עמידות הקסדה ולא את השלמות של הראש שלך אחרי תאונה כזו.
קח לדוגמה את זה:
http://gizmodo.com/5988651/this-motorcycle-helmet-will-help-reduce-concussions
נפילה איטית או מכה בעוצמה נמוכה עלולה לגרום לזעזוע מוח בגלל הכובד והקשיחות של הקסדה. זה משהו שלפני כמה שנים לא בדקו ולאף אחד לא היה איכפת וזה לא משתקף באף מבחן ריסוק מודרני.

כל אחד עושה את מה שנוח לו אבל לדעתי הכי טוב פשוט ללמוד מנסיון אחרים, תראו תוצאות ריסוק, תאונות של אנשים אחרים וככל שיש יותר מידע ונסיון, כך רואים מה קורה.
ככה בחרתי בהתחלה את ה-n44 שאני די מבסוט ממנה שנראת כאילו היא לא תחזיק התקלות חזיתית אבל עברתי מלא פוסטים בפורומים של אנשים שיצאו מתאונות קלות וקשות איתה ויצאו מאוד מרוצים.
אני אישית מאוד אוהב את נישת הפרמיום של יצרני ביניים בנוסח caberg ו-HJC מבחינת עלות תועלת.

מבחני שארפ הם מדד מצויין לחפש קסדה אך אינו היחיד, אני מכיר לא מעט קסדות שקיבלו 4 כוכבים או 5 כוכבים אבל לא נוחות בעליל כבדות לא מאוררות שדה ראיה מצומצם
ואפילו לטעמי ברכיבה גרועות לרכיבה עקב הפרמטרים שציינתי.
אם יש 3 כוכבים לפחות ושאר הפרמטרים מצויינים (משקל/שדה ראיה/נוחות /איורוור) אז תתחדש

השושנים
16-02-2016, 14:21
משפט דמגוגי שלא מסכם שום דבר לדעתי.
במיוחד לפי התיאוריה שלך, שמסתמכת על מבחני שארפ,
הרי שאפשר למצוא קסדה ב-500 ש"ח עם ציון של 5 כוכבים.
זה מה ששווה הראש ?

אם התקציב שלך הוא 500 ש"ח, הייתי ממליץ לך בדיוק על הקסדה שקיבלה ציון מלא.
אם התקציב שלך גבוה יותר אפשר להתקדם ולחפש עוד אפשריות, הגנה מקסימלית במחיר נמוך. - רן

strelok89
16-02-2016, 17:34
מעבר להיבט הכלכלי, אתה יכול לקנות גם מאה קאברגים אבל הם לא יישוו לשואי אחת. העלות אולי תהיה זהה אבל התועלת של קסדה נוחה ומפנקת תהיה רק בשואי.

לזה לא רציתי להיכנס מהסיבה שנוחות זה פרמטר אינדיווידואלי
דווקא לי השואי מאוד לא נוחה
ואם כבר פרמיום אני מעדיף שוברט או במוו סיסטם 5/6

אבל שוב כלכלית זה משהו אחד שניתן למדוד אותו ונוחות זה לא בידיוק בר מדידה

uriar
16-02-2016, 18:52
אפשר גם למדוד נוחות כשבקברג בשביל לפתוח ולסגור משקף שמש אני צריך לשלוח יד למעל הקסדה ולדחוף כמה סנטימטרים במסילה וזה מאוד לא נוח בעיקר אם משווים את המיקום לשואי או נולן שיושב מתחת לציר המשקף ונפתח בתנועת אצבע (ובנולן בלחיצה עם קפיץ). כנ"ל רעש, איכות משקף ועוד. אז לי נוח שואי ולך שוברט - אוקיי. אבל שתיהן עולות הרבה כסף - ונותנות הרבה בתמורה.

strelok89
16-02-2016, 21:43
אפשר גם למדוד נוחות כשבקברג בשביל לפתוח ולסגור משקף שמש אני צריך לשלוח יד למעל הקסדה ולדחוף כמה סנטימטרים במסילה וזה מאוד לא נוח בעיקר אם משווים את המיקום לשואי או נולן שיושב מתחת לציר המשקף ונפתח בתנועת אצבע (ובנולן בלחיצה עם קפיץ). כנ"ל רעש, איכות משקף ועוד. אז לי נוח שואי ולך שוברט - אוקיי. אבל שתיהן עולות הרבה כסף - ונותנות הרבה בתמורה.

תראה בקשר לנוח לשלוח יד למעלה או לא לי זה דווקא יותר נוח מהפטנט של הבצד.
זה אינדיווידואלי
הייתי שנה עם קסדה שהמשקף שמש בצד ימין
עוד שנה עם בצד למטה
ושנתיים עם למעלה הלמעלה של הקאברג הכי נוח לי כרגע.

המשקף שמש המקורי של הקאברג דווקא מרגיש לי הרבה יותר איכותי מהשוברט והבמוו .
אבל הריפוד של הבמוו והשוברט מרגיש לי טוב יותר

שוב כאן אנחנו נכנסים לעיניין של טעם שאני רוצה להימנע ממנו ולהישאר עיניני בדברים שאפשר למדוד

erani99
17-02-2016, 10:17
יאלה סעו ללואיס בגרמניה ותביאו משם, או מספרד.. או מאירופה :cool::cool:

לפני כמה חודשים בסוכות הייתי בפראג וקפצנו לחד-יומי לדרזדן, שעתיים וחצי שלוש סיימנו סיבוב במרכז העיר, השארתי ת'אישה להסתובב במרכז הקניות הגדול שם ועפתי ללואיס.
קודם כל היתה בחירת קסדה שוברט C3 ב 400 יורו (יצאתי גם עם מעיל רוויט רב עונתי וכפפות, כשכמעט מחירן המלא חזר אלי בהחזר המס על כל הקנייה.. שווה)

chase
17-02-2016, 10:22
זה אינדיווידואלי
הייתי שנה עם קסדה שהמשקף שמש בצד ימין
עוד שנה עם בצד למטה
ושנתיים עם למעלה הלמעלה של הקאברג הכי נוח לי כרגע.

המשקף שמש המקורי של הקאברג דווקא מרגיש לי הרבה יותר איכותי מהשוברט והבמוו .
אבל הריפוד של הבמוו והשוברט מרגיש לי טוב יותר

שוב כאן אנחנו נכנסים לעיניין של טעם שאני רוצה להימנע ממנו ולהישאר עיניני בדברים שאפשר למדוד

מה זאת אומרת דברים שאפשר למדוד? אתה מדבר על העניין הכלכלי?

strelok89
17-02-2016, 14:57
מה זאת אומרת דברים שאפשר למדוד? אתה מדבר על העניין הכלכלי?

נכון כי עלות אפשר למדוד וזה אבסולוטי.

נוחות זה אינדיווידואלי

chase
17-02-2016, 15:08
בשבילי קסדה של 5 אלף ש"ח זה כמו לקנות פיצוחים, בשבילך זאת משכורת חודשית.
הנה, גם עניין מדוד הפך לאינדבידואלי.

strelok89
17-02-2016, 15:17
בשבילי קסדה של 5 אלף ש"ח זה כמו לקנות פיצוחים, בשבילך זאת משכורת חודשית.
הנה, גם עניין מדוד הפך לאינדבידואלי.

אולאי עדיין זה נשאר 5000 ולא משתנה למחיר אחר.

מאידך לך נוח א. ולי נוח ב. ומחר לי נוח א ולך ב

ItayK
18-02-2016, 02:46
כשכמעט מחירן המלא חזר אלי בהחזר המס על כל הקנייה.. שווה)

מה הכוונה?

יש ציוד שלרוב האנשים יהיה פשוט לא נוח/לא יפה/מדהים ופנטסטי. ולכן אפשר למדוד גם נוחות וניראות בציוד. למשל, חפשו "מר מכוער" בגוגל. אני בספק אם מישהו חושב שהאוטו הזה יפה בצורה כלשהי.

השושנים
18-02-2016, 08:56
כמו בכל דבר, מי שיש לו כסף יכול להתפנק ולקנות כל העולה על רוחו ההזויה,
בין אם הקסדה מתאימה לו ולצרכים שלו ובין אם היא מותג אופנתי להרשים.

לאלה שמחפשים קסדה בתקציב ואין להם את היכולת לבצע בדיקת עמידות או השוואה
בין קסדות רבות, עומד כלי אחד מבין רבים בדמות האתר שארפ.

שם ניתן למצוא בסינון חכם, קסדה בתקציב שלך שקיבלה ציון גבוה, להשוות ולהחליט
מתוך מגוון בבחירה מושכלת ולא על פי המלצה של מוכר בעל אינטרס או חבר שמבין...

הבן שלי כמעט קנה בהמלצת מוכר קסדת שקר סינית, אבל באותו המחיר מצאנו קסדה
מוכרת אירופאית שקיבלה ציון גבוה ואפילו במבצע. - רן

uriar
18-02-2016, 09:20
זה אינדיווידואלי ...שוב כאן אנחנו נכנסים לעיניין של טעם שאני רוצה להימנע ממנו ולהישאר עיניני בדברים שאפשר למדוד
להזיז את היד עד מעל הקסדה לוקח כפול זמן ומרחיק את היד מהכידון בהרבה יותר. זה מדוד וזה יכול להיות מסוכן. איך לך זה נוח ותפעול מצד הקסדה לא נוח - קטונתי מלהבין.

strelok89
18-02-2016, 09:30
להזיז את היד עד מעל הקסדה לוקח כפול זמן ומרחיק את היד מהכידון בהרבה יותר. זה מדוד וזה יכול להיות מסוכן. איך לך זה נוח ותפעול מצד הקסדה לא נוח - קטונתי מלהבין.

אתה יודע בצבא כשעברו מהאמ16 לתבור היה המוון ויכוחים שנמשכים עד היום איפה זה נוח מיקום המחסנית מקדימה או מאחורה.

כנל המשקף שמש לי זה מאוד טיבעי המשקף למעלה ומאוד נוח לי לתפעול ומהיר.
והבצד זה עדין לי מידי ומקשה על התפעול

לך הצד נוח יותר וזה ליגיטימי

uriar
18-02-2016, 15:42
לך הצד נוח יותר וזה ליגיטימי
תמיד התרשמתי שאתה בחור שונה ומיוחד ואני אומר את זה כמחמאה ובלי טיפת ציניות. מה שנוח לך לא נוח לי - סבבה. אבל אני מדבר על מה יותר נכון ולא מה יותר נוח.

אני בטוח שיש אנשים שיותר נוח להם לגרד את אוזן ימין ביד שמאל - עם נוח אני לא מתווכח. אבל אם הם עושים את זה בזמן רכיבה אז:
א - הפעולה לוקחת יותר זמן.
ב - אם באמצע הפעולה משהו קורה והם רוצים להוריד את היד חזרה לכידון - יש להם דרך יותר ארוכה (=יותר זמן).
יש אנשים שנח להם בלי מראות, יש כאלו שלא נוח להם לאותת, לאחרים נוח עם כפכפים וגופיה על r750 או לבלום רק עם האחורי. אין לי ויכוח על העיניין הסובייקטיבי של נוחות. הבנת אותי נכון?

guyg
21-02-2016, 08:57
אני רוכב היום עם caberg ego (הקסדה הכי מאווררת שיש )
במחיר שהיא עלתה לי בפראג (400₪ מבצע על מידות אחרונות לצביעה ספציפית) עדיף לקנות כל שנה אחת חדשה כזאת ולא שואי שתשאר 3 שנים.
המשקף שמש של קברג פשוט מעולה. הקסדה מאווררת בטירוף הריפודים מאוד נוחים. קסדת תקציב מעולה לדעתי. לא חושב על תמורה יותר טובה לכסף ורכבתי בעבר עם הקסדת דגל של icon, קסדה של x-lite ועוד. אני יודע גם מה תהיה הקסדה הבאה שלי. Caberg

Sent from my LG-D855 using Tapatalk