מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : 15 האופנועים הטובים ביותר אי פעם?

השושנים
09-02-2016, 16:17
http://www.msn.com/en-us/autos/enthusiasts/top-15-motorcycles-of-all-time/ss-BB8f8vz#image=14

מה אתם אומרים?

erani99
09-02-2016, 17:45
מה קשור לרכיבה מתקדמת?.. וואלה מרגישים שהמנהלים חברים'שך
תעביר לכללי יהיה יותר בזזזז

nihrider
09-02-2016, 18:14
אני אומר שזה אחד האתרים הכי מעצבנים שראיתי.
הקטע הזה של לשים תמונה עם קצת טקסט ואז מיליון פרסומות מעצבן לי את הנשמה.
מה גם שמעבר בין תמונות לוקח מלא זמן.

MasterOz
09-02-2016, 18:47
קישקוש מקושקש, אחד אפילו לא אופנוע.
עובר לכללי.

אין מצב למשהו מוחלט בעניין, אבל שטוף את העיניים.

כאן (http://www.complex.com/sports/2011/03/the-50-greatest-motorcycles-of-all-time/)

nihrider
09-02-2016, 19:54
הקישור שלך מגיע ל404

השושנים
10-02-2016, 08:46
צודק טעות שלי.

MasterOz
10-02-2016, 11:04
הקישור שלך מגיע ל404

תיקנתי, נסה שוב... greatest-motorcycles (http://www.complex.com/sports/2011/03/the-50-greatest-motorcycles-of-all-time/)

Zvika
10-02-2016, 11:23
יאוחד עם ת'רד הבחורות!

תענוג של רשימה ושל תמונות (הלינק של המאסטר)

ItayK
12-02-2016, 22:10
מה חשבו ב-85'? הג'יקסר הזה נראה כמו לבנת אקרשטיין עם גלגלים.

erani99
13-02-2016, 01:03
קלאסיקה חביבי, זה היה ה-ה ב 85'. וזה אחד מהאבות המייסדים של אופנועי הספורט.
למשל גם מיק דוהן לא נראה משהו היום, אבל זה פאקינג מיק דוהן!! זה שרוכבים גדולים של היום כמו וולנטינו רוסי גדלו עליו

נעם 1
13-02-2016, 08:33
קישקוש מקושקש, אחד אפילו לא אופנוע.
עובר לכללי.

אין מצב למשהו מוחלט בעניין, אבל שטוף את העיניים.

כאן (http://www.complex.com/sports/2011/03/the-50-greatest-motorcycles-of-all-time/)

יש מוחלט אחד ברשימה, הבריטן. כמה חבל שג'ון בריטן כבר מזמן אינו אתנו.
https://en.wikipedia.org/wiki/John_Britten#Death

קלאסיקה חביבי, זה היה ה-ה ב 85'. וזה אחד מהאבות המייסדים של אופנועי הספורט.
למשל גם מיק דוהן לא נראה משהו היום, אבל זה פאקינג מיק דוהן!! זה שרוכבים גדולים של היום כמו וולנטינו רוסי גדלו עליו

הג'יקסר 750 של 85 היה יותר מאחד מהאבות המייסדים של אופנועי הספורט כמו שאנו מכירים היום. הג'יקסר היה האבא המייסד בהא הידיעה. בעצמו. לבד.

איללכא...וסובבו בגז

uriar
13-02-2016, 20:14
מלכודת קליקים עם תמונה והמון פרסומות. להקיא מהאתר הזה...

לעיניין הרשימה: top זה לא "הטובים ביותר אי פעם" ונתון לפרשנות. יש שם כמה קליעות יפות (ג'יקסר, CB, גולדווינג, בונוביל, R80GS, והלאו ריידר) אבל המון כאלו שחסרונם זועק - איך שלא תתייחס למלה TOP. אני מוכן לקבל את הראיה קדימה ולהכניס גם את הזירו לרשימה אם כי רק ימים יגידו. לא נראה לי שהכותב הוא אוטוריתה גדולה בתחום. כאמור: מלכודת קליקים.

אופנוע הספורט היפה ביותר שנוצר אי פעם.

ItayK
13-02-2016, 21:20
יורי עורי יש לך טעם נורא. וזה עוד לפני שליקקתי אותך.
עוד מעט יגידו פה שהxt660 טנרה נראה סביר (ששש! קסד, אל תתערב!)

אבל מצד שני, היום הכל נראה יותר מידי כמו חללית מסרט עתידני. אין רגש.

R86
13-02-2016, 22:55

זה?
http://images.complex.com/complex/image/upload/c_limit,fl_progressive,q_80,w_680/skpjplqcorizzuoqtiht.jpg
לא ג'יקסר
זה..ג'יקסר וכמו שיוריאר אמר...האופנוע היפה בכל הזמנים,הכל מושלם לטעמי (בזה סםציפית כן?)
http://1.bp.blogspot.com/-jOyUt-pwuQo/VLvAOkjtarI/AAAAAAAAuMI/SjlsZXrKj6M/s1600/BRS-Weblog,%2Bclassics,%2Bracing%2Bbikes,%2Boldskool%2 Bsuperbikes,%2Bcustom%2Bmotorcycles%2Band%2Bcafera cers!%2B(4).jpg

uriar
14-02-2016, 01:00
אמרתי אופנוע הספורט היפה ביותר, לא מכל האופנועים.

urileshem
14-02-2016, 14:36
תיקנתי, נסה שוב... greatest-motorcycles (http://www.complex.com/sports/2011/03/the-50-greatest-motorcycles-of-all-time/)

היתכן שברישמה של 50 האופנועים הטובים אי פעם לא יופיע אף הארלי?

חברה שמייצרת אופנועים משנת 1900 ועד היום וביססה מעמד ותרבות שלמה מסביב לאופנוע ומה לא, והיא לא ברשימה?

בוז....

אברי
14-02-2016, 14:58

חברה שמייצרת אופנועים משנת 1900 ועד היום וביססה מעמד ותרבות שלמה מסביב לאופנוע ומה לא, והיא לא ברשימה?

בוז....
הארלי דייווידסון היא כמו ג'ק דניאלס, מוצר מאוד מוכר, שכולם יזהו בקלות, אבל מעבר לשיווק ולתדמית עומד חרא של מוצר.
וקטע, שניהם מיוצרים בusa.

MasterOz
14-02-2016, 15:09

בוז....

בוז...נכון מאוד!
חברה שמייצרת כל כך הרבה זמן ולכל כך הרבה לקוחות ולא מצליחה להיכנס לפתיאון.
זו לא רשימה מושלמת, זו סתם גחמה של איזה כותב, אבל חיפשתי...אולי לא מספיק טוב,
לא מצאתי באף רשימה של אופנועים שעשו הסטוריה או הצטיינו במשהו,
מודל אחד של הארלי שיכול להיות ציון לדורות או אבן דרך בעולם האופנועים.

הארלי דייווידסון היא כמו ג'ק דניאלס, מוצר מאוד מוכר, שכולם יזהו בקלות, אבל מעבר לשיווק ולתדמית עומד חרא של מוצר.

שמע, זה לא שהיית מסרב לבקבוק חינם או לאופנוע חינם...אז בוא לא נגזים.
כמוני כמוך, אם היו המזומנים בידי, לא הייתי רוכש את הבקבוק או את האופנוע מהמותג המדובר.
לא אוהב אותם ולא מתחבר בשום פאן להארלי, לא עיצוב, טכנולוגיה, נוחות, סטייל, אמינות, פרקטיות ומחיר בישראל.
אבל בחינם...? בחינם אני מוכן לקבל, גם אתה.

השושנים
14-02-2016, 15:28
ההארלי מוכר בגלל אסטרטגיית שיווק מדהימה, שנלמדת בבתי ספר למנהל עסקים.

חברה מדהימה פורצת דרך שעיצבה את הדרך לאופנועים אחרים,
(בניגוד לדברי המאסטר) ששיווקה לצבא האמריקאי את
כל הצרכים המלחמתיים שלו במשך מלחמת העולם השנייה.
ונשארה בתודעה למעלה ממאה שנה, בעוד חברות אחרות פשוט קרסו עם היבוא
ממזרח.

החברה נמכרה בשנות השיבעים לאנשים שגרמו לה להתדרדר לשפל המדרגה עד שנכדיהם
של המייסדים קנו את החברה והביאו אותה למה שהיא היום.

האופנוע מיודע קודם כל לשוק האמריקאי וזהו בעצם המדד היחידי בו הוא נמדד, מי שינסה
להדביק לו פרשנות אחרת ייכשל ויכשיל.

חברה שהמניות של רק בעלייה מזה שלושה עשורים למרות המשבר הכלכלי בארה"ב,
חברה שמוכרת במיליונים ומוכרת לכל ילד בכל העולם, כנראה עושה משהו נכון, אפילו שאברי
לא חושב ככה...

א הזקן
14-02-2016, 16:57
חולק עליך, שושני.
הסיבה היחידה למצב המניות שלה הוא המשפט הראשון שכתבת.
בדיוק כמו אפל עם האייפון (גם זו אמריקאית).

ואין להצלחה של הרלי ושל אפל שום קשר למוצר שהם מוכרים. שיווק נטו.
ואתה יודע זאת היטב: גם אם אתה אוהב קרוזרים, לכל סוג של קרוזר תמצא אחד מחברה יפנית או אירופאית שעולה על הרלי בתכונות. החל מה-vn של קווסקי, עבור דרך ה-vx-1800 של הונדה, דרך הדיאבל של דוקטי, המפלצת של ימהה שאתה רוכב עליה ועד לגולדווינג.

אז גם אם מישהו הצליח לשכנע אותך שמנוע גדול, נטול כוח המוורבץ להוצאת הסתימות מהשיניים (ובגיל שלנו - לשחרר את הכתרים), עם התנהלות כביש של קטר (כולל מתלים והתנהגות בפניות) זה "אופי", אנחנו יודעים שזה שיווק מוצלח ותו לא.

השושנים
14-02-2016, 17:07
אז זה בכלל בגלל שאתה עדיין שבוי בקונספציה של הארלי משנות השבעים.

מנועי האיוולושיין המתקדמים רחוקים מלהיות חלשים, רוב אופנוע המסעות של הארלי
מתכווננים אלקטרונית ויש להם מתלים מתוחכמים ממה שאתה מכיר, הדגמים שלהם
נחשבים לסופר מוצלחים, שוב בעיניים אמריקאיות או תואמות מקור.

יש הרבה שלא מעניין אותם הכיוון הזה אבל זה בסדר. יש מספיק שוק לכל.

MasterOz
14-02-2016, 18:07
שושני, גם מונסטר זה שיווק נטו, השוק האמריקאי "אוכל" ושותה אותו, אבל הוא לא טעים.
בוא ונהיה פרקטיים, הארלי זה קודם כל מותג, אחר כך יצרן אופנועים ושאר ירקות לא מזוהים.
כאופנוע, הוא לא יכול לעמוד באותה שורה של אף יצרן, למרות ההיסטוריה המרשימה.
זה יכול להיות גם היתרון שלו, אבל בעיני...זה ה-חיסרון שלו.

lokimonster
14-02-2016, 18:20
יש משהו ״רומנטי״ בהארלי כמו סוג של הכרזה.
אותו עורך דין שמרגיש כמו פוחז כשהוא על הכלי ב150 אלף₪, צבוע שחור ומעוטר בסמלים של המלאכים.
אני בטוח שהמתחרים מיפן יהיו עשרות מונים יותר טובים מהארלי אבל הם לעולם לא יהיו הארלי .
סוג של מאזוכיזם!

יש יעד ויש מטרה-היעד הוא הדרך להגשים את המטרה נשוב באפריל
I may simply be a single drop of rain
But I will remain
⚡️[emoji942][emoji945]

Fistuk
14-02-2016, 18:32
היתה פעם לפני מאה שנה (באזור שנת 1994) ביקורת שכתב מאיר שלו כשהוא עבר מההארלי שהיה לו ל Honda CBR600. אני מקווה שאני מדייק בפרטים כי לא הצלחתי למצוא את הטקסט הזה בשום מקום. התיאור שלו כלל שיחה שהוא היה שומע תוך כדי רכיבה על ההארלי בין שתי הבוכנות של האופנוע: "עכשיו אני ארד ואת תעלי ואחרי זה את תרדי ואני אעלה" :cool: ואיך יש הבדל של שמיים וארץ בין ה'טכנולוגיה' של ההארלי לבין הטכנולוגיה של הונדה....

א הזקן
14-02-2016, 18:42
וולה, זוכר את המאמר הזה. הוא דבר על דגי זהב שגדלו בפנס על המים שחדרו אליו מהגשם, ועל כך שלעולם לא הלך לאיבוד כי ההרלי השאיר אחריו שובל של ברגים אומים וחלקים אחרים, כך שתמיד יש אחרי מה לעקוב בדרך חזרה.
שושני טוען שהרלי היום הגיעו לרמה יפנית. יופי. למה לא ללכת למקור?
אבל הכי צודק לוקי: יש משהו רומנטי בהרלי, סוג של הכרזה. זו בדיוק ההצלחה של מחלקת השיווק - לגרום לך לחשוב ככה.
בדיוק כמו מחלקת השיווק של אפל שגורמת לך להרגיש טוב ולשלם הרבה על מוצר נחות מבחינה טכנולוגית.
בתקופה שלנו - שיווק חשוב יותר ממוצר. מספיק להסתכל על כנסת ישראל כדי להבין זאת (אעצור כאן כדי לא להיכנס לפוליטיקה).

lokimonster
14-02-2016, 19:24
אבל הכי צודק לוקי:

לוקי תמיד צודק עד שהוא מגיע הבייתה!

But I will remain
⚡️[emoji942][emoji945]

ilang
14-02-2016, 20:32
ושוב חוזר הוויכוח על הארלי. והוכנס גם ג"ק דניאלס ואפל.
אז קודם כל אופנוע ששורד משנת 1900 ועוד 3, ושמוכר כל כך הרבה באמריקה ,
מגיע לו להיות ברשימה. ארלי זה לא רק רומנטיקה זה המותג הגלגלי היחיד שהצליח להיות אמריקאן פטריוט.
היצרנים המקומיים האחרים כמו שברולט , פורד , דוג" , ואחרים לא נמצאים באותה ההצלחה.
האמריקאי הטיפוסי מעדיף יפנית, אם אפשר טיוטה.
איך הצליח היצרן לבית האחים דיוודסון את הארלי לעשות את המותג כל כך חזק ?
זה משהו שגם היפנים שוברים את הראש.
ולגבי אפל - חדשנות וקידמה = הצלחה שיווקית.
ןאסיים בכוס ג"ק דניאלס הוויסקי המתקתק שנתן לסקוטים בראש.
בטוח שבמדינה כמו שלנו הוא הווסקי המתאים .
ולכל הפטריוטים הישראלים באו נחשוב על הכרמל דוכס סוסיסתא . והכהילה { תחליף הטקילה }
המשקה היחיד שהשותה מקבל עם שקית הקאה..
God bless

MasterOz
14-02-2016, 22:28
אילן, עם כל הכבוד...ויש כבוד.
מה שכתבת מעלי, זה גיבוב שטויות במיץ עגבניות.

lokimonster
14-02-2016, 23:49
אילן הארלי עובד יותר טוב עם מאייד מיקוני
דוכס הונעה על ידי טריומף, פורד והילמן, תע״ר משתמש בחלקים אמריקאים ובמקרה של הסופה היא גיבוב של חלקים מארגרטינה, ארה״ב ועוד כשהשיא מנוע דיזל של vm האיטלקית.
ןאם כבר חזון וחלומות אז סברה-מכונית ספורט ישראלית
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160214/3d41b91ad6dc607904b6ea45c63e2208.jpg

But I will remain
⚡️[emoji942][emoji945]

השושנים
15-02-2016, 08:51
שושני, גם מונסטר זה שיווק נטו, השוק האמריקאי "אוכל" ושותה אותו, אבל הוא לא טעים.
בוא ונהיה פרקטיים, הארלי זה קודם כל מותג, אחר כך יצרן אופנועים ושאר ירקות לא מזוהים.
כאופנוע, הוא לא יכול לעמוד באותה שורה של אף יצרן, למרות ההיסטוריה המרשימה.
זה יכול להיות גם היתרון שלו, אבל בעיני...זה ה-חיסרון שלו.

אז מה שאתה אומר בעצם, כי בגלל שהכלי לא לטעמך פשוט נתעלם ממנו, כאילו הוא לא בין היצרנים
הכי ותיקים של דו"ג, כאילו הוא לא מוכר מליוני אופנועים, כאילו הוא לא חלק ממורשת של אומה שלמה,
כאילו הוא לא יצר דור שלם של חיקויים יפנים לג'אנר יחודי שהמציא?

ברוח זו בוא נתעלם גם מהוספה, ה-cb350, הג'אווה, והלמברטה.

האק, bוא נמליך מלך אחד bסדר? - רן

השושנים
15-02-2016, 08:55
אילן, עם כל הכבוד...ויש כבוד.
מה שכתבת מעלי, זה גיבוב שטויות במיץ עגבניות.

אנשים לא כתבים שטויות, הם כותבים את דעתם, אתה יכול להסכים אם דעתם או לא
אבל לא לפתור דעה כשטות. זה הכי קל פופוליסטי ופומפוזי...הרבה פ'.

ilang
15-02-2016, 09:07
1 - הארלי הוא המותג הדוג" החזק ביותר באחד מהשווקים הגדולים בעולם - ארהב".
מי הסתובב או יסתובב באמריקה ירגיש את החוזק והכמות בדרכים . כל אופנוע שני הוא הרלי .
מכיוון שכך הוא חשוב לשים את הכלי בכל רשימת האופנועים החשובים .
2- החיבור של האמריקאי עם המותג הוא אבסולוטי . וזה פשוט תופעה הפוכה מאשר שוק המכניות שם ,
אשר הפסיד מזמן בנוקאווט ליפניות.
3- גק " דניאלס אחלה ווסקי , [האמריקאים לקחו את הסקוטי הכבד משהו לדרכים יותר מתוקות.]
4- אפל זה אפל .
5- נזכרתי בכרמל דוכס - משהו עוד זוכר אותה .?
6- אני אוהב מיץ עגבניות.
יום מבורך לכולם.

R86
15-02-2016, 09:25
מת על הארלי,יש לי אייפון ואני מאוד אוהב את הג'ק דניאלס..
אבל היפנים מתעלים עליו,אנדרואיד הרבה יותר טובה ואין כמו סקוטי ישן..
שום דבר לא משנה את העובדה שהארלי הוא אחד המותגים החשובים בעולם..לא הטוב ביותר או אפילו בטופ 10 אבל חשוב הרבה יותר מימאהאהא או סוזוקי
בהשפעתו על העולם הדו"ג

קסד
15-02-2016, 09:31
רגע היכן בדיוק נקודות הדמיון בין הארלי לאייפון?
סיריוסלי???

https://www.youtube.com/watch?v=MnrJzXM7a6o

השושנים
15-02-2016, 10:24
מעניין לעניין באותה העניין:

http://www.zafonplus.net/%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%9B%D7%99-%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%94%D7%9B%D7%99-%D7%97%D7%96%D7%A7%D7%99%D7%9D/

א הזקן
15-02-2016, 10:31
סיריוסלי???

בזה שלוקחים מוצר נחות ומצליחים ליצור סביבו באז, הילה, נאמנות לקוחות וכו'. שיווק מעולה למוצר נחות. זה הדמיון.
אף אחד לא מתכחש לחדשנות של הרלי לפני 200 שנה ולחדשנות של האייפון שהוצג לפני מספר שנים. אז הם היו המוצרים המובילים טכנולוגית. היום זה ממש לא המצב ושניהם, בעזרת מחלקות שיווק מצטיינות, מצליחים להשאר בטופ.

א הזקן
15-02-2016, 10:33
שושני, ב-URL שנתת חסרה התמונה הזו (http://www.truckedition.ca/components/com_wordpress/wp/wp-content/uploads/2014/07/Mack.jpg).

השושנים
15-02-2016, 10:43
אחלה, עוד תחום עניין, אם אין ספור אפשרויות שלא מפותח בארץ....

MasterOz
15-02-2016, 11:28
אז מה שאתה אומר בעצם, כי בגלל שהכלי לא לטעמך פשוט נתעלם ממנו, כאילו הוא לא בין היצרנים
הכי ותיקים של דו"ג, כאילו הוא לא מוכר מליוני אופנועים, כאילו הוא לא חלק ממורשת של אומה שלמה,
כאילו הוא לא יצר דור שלם של חיקויים יפנים לג'אנר יחודי שהמציא?

ברוח זו בוא נתעלם גם מהוספה, ה-cb350, הג'אווה, והלמברטה.

האק, bוא נמליך מלך אחד bסדר? - רן

לא, לא נתעלם.
אבל אף אחד מאלו שהזכרת, לא מתיימר להיות יותר ממה שהוא.
ההילה שהארלי מייצרת והנהירה אחריו, לא עושים אותו יותר ממה שהוא באמת.
אני לא חושב שצריך להתעלם, אבל אפילו האמריקאים, כבר פוזלים יותר ויותר לכיוון היפנים.
גם הכנופיות הכי קשוחות מבינות את זה.
אז הארלי זה סבבה, אבל לא יותר מזה...והוא בין האופנועים שחונים על המדרגה התחתונה.
ותרשה לי להתעלם מה"עקיצה" על ה b...הוא הכי מתאים לי והגשמתי חלום! שהתברר כנכון.
ללא צל של ספק, הוא בין המוצלחים, האיכותיים והמעוצבים שסוזוקי ייצרה.
הוא עולה על ההיאבוסה בכל פרמטר איכות, אם כי, יש לו חסר קל של כ-15 כ"ס.

אנשים לא כתבים שטויות, הם כותבים את דעתם, אתה יכול להסכים אם דעתם או לא
אבל לא לפתור דעה כשטות. זה הכי קל פופוליסטי ופומפוזי...הרבה פ'.

אנשים גם כותבים שטויות, קסד למשל זוכר לי שטויות שכתבתי בעבר.
גם דעה, יכולה להיות שטותית. במיוחד לאור השוואות לכהילה ושאר ירקות שלא ממש קשורים לדיון.

6- אני אוהב מיץ עגבניות.
יום מבורך לכולם.

מעניין לעניין, באותו עניין...
אני שמח שאתה מבין שאני לא מתכוון להעליב.
מה ששושני לא ממש מבין.
ה"קטילה" הינה לצורך הדיון ולא כאקט אישי או דעתי על הכותב.

urileshem
15-02-2016, 12:53

אני אשם בויכוח המעניין הזה ובשרשור שהוא ייצר אז הנה השני סנט שלי בהמשך הויכוח. אני לא מאמין ב"נצחון" בויכוחים כאלה. מדובר על ויכוח בין טוב לטוב. אני פשוט חושב לנסות ולהסביר למה אצלי ואצל עוד מליונים ההארלי הוא מלך.

1. יתרון הכובד. ההארלי הם אופנועים כבדים וזה מתבטא בחיסרון היחסי שלהם במהירות ובביצועי ספורט אבל כל מי שרכב רכיבות ארוכות באמת יודע כמה ההארלי אוכל את הנסיעות האלה בהרבה יותר קלות מהיפנים למיניהם. מבנה השילדה והמרחק בין הגלגלים נותן יציבות ונוחות בנסיעות ארוכות. הארלי לא קונים לנסיעות עירוניות.

2. מנועי ה v-twin - שלבו את מה שכתבתי קודם עם מנוע v-twin ועם המומנט הנפלא שהם מייצרים ושוב אתם מקבלים שילוב נהדר לנסיעות ארוכות בלי צורך לשחק עם ההילוכים כל הזמן. פשוט שמים גז ונסעים והמומנט כבר יאפשר לכם להמשיך המון זמן במהירויות שונות בלי שתצטרכו להחליף הילוך. שוב, נסיעות ארוכות כבר אמרנו?

3. ההארלי יחזיק כמה שנים שרק תרצו. תנסו למצוא אופנוע יפני עם מליון מיילים עליו. לא חושב שתצליחו. המנועים של הארלי מתוכננים ומצליחים להיות עמידים בכל תנאי ולכל תקופת זמן שתרצו. אז הם קצת נוזלים וקצת מטפטפים אבל זה חלק מהעניין. מה שבטוח, למרות כל הנזילות אין מנועים שמחזיקים לאורך כל כך הרבה מיילים ושנים.

4. איפה שלא תהיו בארץ או בעולם תמצאו מי שיתקן: יתן שרות או חלפים להארלי. לא חשוב איפה ומתי, אין עוד אופנוע שיש לו כל כך הרבה חלפים וחלקים זמינים בכל מקום ובכל שעה ומכיוון שהארלי בונים אופנועים מעל 100 שנה באותה צורה אפשר להחליף טונות של חלקים בין הארלי מדגמים שונים ושנים שונות. אין עוד עושר כזה לאף אופנוע אחר.

5. הקהילה. לא רק סוכנויות ומוסכים של הארלי עומדים לרשותכם. הקהילה הענקית והבינלאומית כולה עומדת לעזרה. כל מה שאתם חולמים לעשות מישהו כבר עשה. גם כאן, אין עוד עושר כזה בשום אופנוע אחר.

6. קרוזר וקאסטום. לא סתם קוראים להארלי קאסטום ואין עוד אופנוע שהשם הזה מתאים לו כל כך. אין מה שאי אפשר להחליף או לשנות או בכלל להסיר. מבחר אין סופי של שיפורים שדרוגים התאמות ומה לא. וחוץ מכל זה, ההארלי הוא אופנוע שקל מאוד לקאסטם אותו לצרכיכם לבד. הוא קל לעבודה לפרוק ולהרכבה כמו ששום אופנוע אחר לא מאפשר.

אז בלי רצון לשכנע אני מקווה שנתתי לכם קצת מהסיבות למה אני כנראה לעולם לא אקנה אופנוע אחר...

erani99
15-02-2016, 13:13
טוב, שמישהו אחר יענה לו בבקשה.. לא כדאי שאני :p

השושנים
15-02-2016, 13:30
תרגיש חופשי.

MasterOz
15-02-2016, 14:34
urileshem , בלי לצטט אותך, כי זה ארוך...אענה בקצרה :

1. לא נכון
2. גם היפנים, חד משמעי.
3. לא נכון, למעט הקטע של הנזילות, הקרקושים וכל הבעיות מסביב.
4. לא נכון
5. לא נכון
6. לא נכון

ואני מוכן לתת נימוקים לכל סעיף.
(לא שזה יעזור)

uriar
15-02-2016, 14:51
סיריוסלי???

+1

כמה רחוקים מהמציאות אתם יכולים להיות...

הארלי תמיד היו סמל לחופש. ההצלחה שלהם התחילה כשאנשים קנו את הארלי כבסיס ושינו אותו והתאימו אותו לצרכיהם ועשו מכל הארלי כלי שונה ויחודי (קאסטום) וכל זה בקלות ובלי כלים מיוחדים. בדיוק ההפך מאייפון שהכל סגור ואסור לשנות כלום וחייבים לשלם על כל דבר ורק מחנות האפליקציות שלה ומקסימום אפשר לבחור צבע שונה לאותו דגם.
אם כבר אז הארלי היא אנדררואיד. גם אנדרואיד הייתה עם המון בעיות המערכת במשך שנים אבל אנשים המשיכו להאמין בה בגלל חופש, מגוון, קלות הקיסטום והבחירה מה להוריד, קלות הפיתוח של אפליקציות בלי הצורך לעבור את שבעת מדורי הגיהנום של אפל - כל אלו גרמו לאנדרואיד לשרוד ולהתפתח עד שהיום, כמו הארלי, היא מערכת יציבה, נוחה וידידותית למשתמש יותר מאפל.

erani99
15-02-2016, 14:53
הארלדרויד-דווידסון .. ;):p

ולאורילשם: בקשר לחלקים ומקומות לתקן את החארלי, ב 93' עשיתי טיול חוף לחוף לחוף בארה"ב, ומזלי שרכשתי הונדה למשימה, כי בכל עיירה קטנה שעברתי דרכה היו לפחות שנים-שלושה מוסכים וחנויות חלקים ל.. יפנים !!!!, המותג הארלי-דיווידסון היה פה ושם ואם כבר זה על אביזרי אופנה ברוב המקומות.. כן כן, קראתם נכון - בארה"ב הברית של אמריקה USA

uriar
15-02-2016, 15:19
זה כל הקטע בהארלי - הוא כל כך פשוט שכל מכונאי יכול לטפל בו. כנס לכל מוסך, גם של רכב, ותוכל לקבל טיפול.

JohnnyDee
15-02-2016, 15:32
סתם אופנוע של זקנים ועוד לא אמין.
לא מתקרב לרמה של היפנים.
גם אם אני אגיע לזקנה ואתפשר על קאסטום זה יהיה אחד יפני.
ואם כבר לא אמין לפחות שיהיה חולני כמו אצל האיטלקים.
אין על האיטלקים, נוסע 200 קמ"ש על 125 סמ"ק ואוסף חלקים מהאגזוז.

א הזקן
15-02-2016, 15:33
+1

כמה רחוקים מהמציאות אתם יכולים להיות...

.

יורי, פספסת את הכוונה שלי. אתה משווה בין שני מוצרים שלא באמת יש בניהם קשר - אופנוע וטלפון סלולרי, ואתה מדבר על הגישה.
אני דיברתי על כוחו של שיווק - היכולת למכור לך מוצר נחות (במחיר מופקע) ושתרגיש נהדר עם זה.

קסד
15-02-2016, 22:59
... פספסת את הכוונה שלי. אתה משווה בין שני מוצרים שלא באמת יש בניהם קשר - אופנוע וטלפון סלולרי, ואתה מדבר על הגישה.
אני דיברתי על כוחו של שיווק - היכולת למכור לך מוצר נחות (במחיר מופקע) ושתרגיש נהדר עם זה.

ההדיוט הראשון אשר דחף לדיון הזה את התפוח... ובכן הוא הדיוט. זה מובן ומקובל.
אבל שאתה תחזק את הטענה שלו?
אם כבר הקבלות אז איפון זה בימר - מהוקצע לעילא ולעילא עם מפתחות אשר נבנו במיוחד לפתוח ולסגור ברגים מיוחדים אך ורק ע"י מכונאים מיוחדים.
הארלי זה ווינדוז מובייל.
ואנדרואיד.... אנדרואיד זה בין היתר מה שיש לפלג הצפוני על הליפט.

קסד
15-02-2016, 23:25
אופסי. המצוטט על ידי הוא הראשון אשר הקביל לאיפון.
כעונש אני גוזר על עצמי לשבת מחר על מושב של אופניים בדרך אל ומהעבודה.
ולא חשמליים.

Zvika
16-02-2016, 01:18
חארלי.
ערימת חלומות חלולים אמריקאיים מברזל וניקל,
לא יודע לפנות,
לא יודע לעצור.
מוכרים ממנו לא מעט,
אופיום להמונים.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160215/ece09bb473b8bc705674cf0d8a978f60.jpg

R86
19-02-2016, 00:23
אירופאים
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1713959152221247&id=1596148474002316
https://www.youtube.com/watch?v=MF996juVdwU
להמשיך?
יפנים (איכסהקאקי)
https://www.youtube.com/watch?v=trbrErF09Aw
https://www.youtube.com/watch?v=OlOhxnpHCXY

א הזקן
19-02-2016, 09:26
R86, מה בדיוק אתה מנסה להגיד? לכל האופנועים יש פשלות כאלו ואחרות, תמיד יהיה אופנוע של "יום שני" ויחס היבואן באמת לא קשור לזה.
הרלי לא יוצאים מהכלל בזה. תקרא כאן. (http://www.consumeraffairs.com/automotive/harley_davidson.html)

R86
19-02-2016, 10:07
זאת הייתה תשובתי לצוויקה.

אברי
19-02-2016, 10:29
בקצרה - dt50

lokimonster
19-02-2016, 11:38
לקטר אנשים תמיד יקטרו!
בשל אופי השוק הישראלי אנו שבויים של היבואנים שמהווים סוג של מונופול.
לא נראה לי שיש לנו אפשרות לשינוי בתחום ממספר סיבות:
1. השלטון הישראלי
2.תחרות לא הוגנת
3. יחסית אנו שוק קטן
אני מניח שישנן עוד סיבות אבל כואבת לי האצבע!
לגבי אופנוע הכי טוב:
באנדיט!

R86
19-02-2016, 12:00
ברשימת ה15 הכי טובים שלי.. אלו חייבים להיות..
בנדיט 1200
Vfr750/800