מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : קניית אופנוע ראשון, רישיון A1, תקציב 20k, כ50 ק"מ יומית והמלצה לקסדה, מעיל וכפפות.

Luc1d
04-07-2015, 14:57
שבת שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות אופנוע (לא קטנוע בשום אופן) לצורך נסיעות לעבודה בחזרה מדובר על כ25 ק"מ כל כיוון.
התקציב הכולל לאופנוע וכל הציוד הנלווה (קסדה, מעיל וכפפות לפחות) הוא כ25 אלף ש"ח, כמובן שעדיף כמה שפחות.
חשבתי להוציא על האופנוע 20 אלף ועל הציוד עוד כ2000, אבל אני גמיש אם זה שווה את זה.

אני רוצה אופנוע שיוכל לשייט על 120 והגבלת הרישיון שלי היא a1, ניגשתי כבר לטסט לa אבל נכשלתי על עודף או חוסר ביטחון עצמי בעקיפה (אני כבר לא זוכר), אבל אני מוכן להגדיל את הרישיון אם אני אראה שזה שווה את זה.

למען האמת אני נוטה יותר לכיוון של נינג'ה 250, סיביאר 250 או משהו בסגנון הזה, אבל גם נייקדים יכולים להיות מצויינים.

בעיקר חשוב לי באופנוע שיהיה אמין, לשים דלק ולנסוע ובלי הפתעות/מחלות.

אני מקווה שהבאתי מספיק מידע.
המלצות יתקבלו בברכה (גם לאופנוע וגם לאיפה אפשר לקנות ציוד במחיר הוגן)
תודה.
אורן.

alexsupreme
04-07-2015, 18:08
סביב ה-22 או 23 אלף אתה יכול למצוא CBR שנת 2012. 120 זו לא בעיה בשבילו אבל הוא לא "משייט" על 120.
לא נראה לי שעם תקציב של 20 יש מה לחפש ברשיון A. כלים ישנים ושמורים נמכרים הרבה (הרבה) מעל המחירון וכלים שלא הם בדרך כלל די בלויים.
עוד עשיריה תפתח הרבה יותר אפשרויות.

מבחינת ציוד אני יכול רק לתת חוות דעת אישית על הציוד שאיתו אני רוכב.
לגבי הקסדה, אני רוכב עם RPHA 10+ כבר יותר משנה והיא נפלאה. לדעתי אם אתה יכול למתוח את התקציב מעט ל-1600 שקל, זאת השקעה ששווה את זה.
לגבי מעיל, התחלתי עם מעיל קיץ של Dainese Air Frame שקניתי בארנב סביב ה-1500. זה מחיר גבוה מדי לדעתי אבל המעיל מחזיק עד עכשיו ממש לא רע. סה"כ מרוצה אבל אני לא רואה סיבה לקנות מעיל קיץ ביותר מ-1100.
לאחרונה השקעתי קצת כסף וקניתי מעיל עור מאוורר Revit ignition 2 ואני חייב להודות שזו קפיצה ענקית באיכות. מבחינת האוורור הוא נפלא יחסית לעור אבל בימים ממש חמים של אוגוסט אני עדיין חוזר לדיינז.
מבחינת כפפות עוד לא יצא לי ליפול על כפפות ממש איכותיות וכל כפפה שקניתי בפחות מ-300 שקל התפרקה אחרי כחצי שנה.
מבחינת נעליים, אני עם RST URBAN וחוץ מזה שהן חמות בצורה לא נורמלית, הן ממש נוחות ומחזיקות לא רע.

בהצלחה :)

ALF
04-07-2015, 19:03
אם אתה מוכן להתפשר על 110 קמ"ש, אז אני ממליץ לך להסתכל על loncin.co.il
גילוי נאות - אני קשור ללונסין.

Luc1d
04-07-2015, 20:08
לונסין הוא אופנוע 250 סמ"ק עם הספק של כ16 כ"ס?
אני מחפש הרבה יותר מזה, אני נוסע על כבישים מהירים, אני רוצה להיות מסוגל להגיע למהירויות גבוהות יותר מ110 על מנת שלא להיות איטי יותר מהתנועה שחולפת לידי (כמובן שמעולם לא עברתי את ה90 קמ"ש, אבל זה טוב לדעת שהאופנוע מסוגל)

הסתכלתי קצת והיו שני אופנועים שנראים שנותנים תמורה יפה למחיר.
1. סאן יאנג וולף SB250Ni - במחיר של 30 אלף, עם פריסה של 36 תשלומים ללא ריבית, זה מאוד משתלם, אך לצערי לא מצאתי חוות דעת קונקרטית עליו. מישהו מכיר?
2. דיאלים Roadwin250 - אותו מחיר, אותה פריסה ואפילו אותם 25 כ"ס. אבל גם אותו, מישהו מכיר?

תודה רבה לכם.

nihrider
04-07-2015, 21:15
דיאלים נתנו בעבר שנת ביטוח חובה חינם ששוויה בערך 3000 שח
אם זה עדיין המצב, זה אומר שהוא יותר זול בסה"כ

ItayK
04-07-2015, 22:44
רכבתי על הוולף. הוא בסדר. לא מצאתי בו שום דבר מיוחד או מעניין. מה שכן, יש לו חיווי שלההילוך בו אתה נמצא. יש כאלה שזה מעניין אותם...

KKatkov
04-07-2015, 23:33
אתה צריך נינג'ה או cbr.
בתקציב שלך נכנסים כלים משנת 08'-10' (נינג'ה), או 11'-12' (cbr). קח בחשבון, שבמקרה של הנינג'ה, הסיכוי למצוא אופנוע שלא יידרוש יישור קו - נמוך.
יש גם את היוסאנג, את הוולף, את הדיאלים, ואת הדיוק 200 של ק.ט.מ, שיכולים להיכנס בתקציב, אבל הם יתמודדו פחות טוב עם שיוט מהיר (פרט אולי ליוסאנג).
בקיצור, אם במקרה תמצא נינג'ה שמור במיוחד, המוכר שלו אדם הגיוני, ולא מנסה למכור את האפנוע בסכום גבוה יותר מהסכום שבו הוא בעצמו קנה אותו - לך על זה.
אם לא - חפש cbr שמור ומטופל, לא חסר כלים בשוק.
אם אתה רוצה אופנוע מיוחד ושונה, ואתה מוכן להסתפק בשיוט על 110 - לך על הדיוק של ק.ט.מ. אני מבטיח שתהנה יותר מה-cbr, ברגע שבו תרד מהכביש המהיר.

ל-alf:
אומנם, הרכניבה שלי על הלונסין הייתה קצרה מאוד, ולא עברתי את ה-60-70 קמ"ש - אבל איך שלא תסובב את זה, אני לא מאמין שהוא משייט על 110. אני יכול להאמין, שהוא מגיע לשם מתישהו, אבל לא מעבר לזה. אם אתה רוצה שנבדוק את הסוגיה, אקח ממך רכיבת מבחן מסודרת ברגע שאצא מהבי"ח, אבל עד אז - תרשה לי להתייחס בכל הסקפטיות שאני יכול לגייס, לטענות שאופנווע עם 16 כ"ס, הילוכים קצרים ומבנה סופרמוטו גבוה משייט במהירות הזאת. אפילו לא קרוב.

קסד
04-07-2015, 23:42
אני ממליץ לך להסתכל על loncin.co.il
גילוי נאות - אני קשור ללונסין.

יש סיכוי שתשים את זה בחתימה שלך ותפטור אותנו מזה?

ducati boy
04-07-2015, 23:47
רכבתי על הוולף. הוא בסדר. לא מצאתי בו שום דבר מיוחד או מעניין. מה שכן, יש לו חיווי שלההילוך בו אתה נמצא. יש כאלה שזה מעניין אותם...

אין לי חיווי להילוך במונסטר שלי(ולא מד דלק): וזה דבר מעצבן מאוד! בתור רוכב חדש ובכלל זה יקל עליך

ALF
05-07-2015, 00:20
יש סיכוי שתשים את זה בחתימה שלך ותפטור אותנו מזה?

לא.

ALF
05-07-2015, 00:21
קוסטה- הוא מגיע ליותר אבל אז לא נעים לרכב עליו.עד 110 הוא בסדר.

Luc1d
05-07-2015, 01:36
קודם כל תודה רבה על התשובות חברים, אתם עוזרים לי מאוד.

דבר שני, KKatkov:
הדיוק נראה מצויין בעיני וזה אופנוע שמאוד מושך אותי.
אני גם מוכן להתפשר על מהירות שיוט נמוכה יותר, אבל האם הדיוק עם 25 כ"ס יהיה מסוגל לעמוד על שיוט 100-110?
חוץ מזה, המורה לנהיגה (לפני הטסט של הA) אמר לי שאלה אופנועים על הפנים (יש לו איזה 3 שם) עם חלפים יקרים מאוד. זאת הסיבה העיקרית שהתרחקתי מהדגם הספציפי הזה, יש בזה אמת?
הזמנתי כמה נסיעות מבחן, אולי אני יוכל לבחון את האופנועים.

למישהו פה יש המלצה איזו קסדה ומאיפה כדאי לקנות (עד 800 ש"ח פחות או יותר)?

שוב, תודה רבה לכם.

KKatkov
05-07-2015, 07:41
קוסטה- הוא מגיע ליותר אבל אז לא נעים לרכב עליו.עד 110 הוא בסדר.
לכמה יותר? 120? 125? ועם זאת, משייט 110? Alf, נראה לי, שההגדרות שלנו לשיוט שונות מאוד. לפי ההגדרה שלך, הנינ'גה, כנראה, משייט 140-150.

דבר שני, kkatkov:
הדיוק נראה מצויין בעיני וזה אופנוע שמאוד מושך אותי.
אני גם מוכן להתפשר על מהירות שיוט נמוכה יותר, אבל האם הדיוק עם 25 כ"ס יהיה מסוגל לעמוד על שיוט 100-110?
חוץ מזה, המורה לנהיגה (לפני הטסט של הa) אמר לי שאלה אופנועים על הפנים (יש לו איזה 3 שם) עם חלפים יקרים מאוד. זאת הסיבה העיקרית שהתרחקתי מהדגם הספציפי הזה, יש בזה אמת?
הזמנתי כמה נסיעות מבחן, אולי אני יוכל לבחון את האופנועים.

למישהו פה יש המלצה איזו קסדה ומאיפה כדאי לקנות (עד 800 ש"ח פחות או יותר)?

שוב, תודה רבה לכם.

יש לי נסיון מסויים עם הדגם, על פני כמה חודשים של שימוש לא מאומץ במיוחד. הדיוק מעולה בעיר ונסבל בבינעירוני.
שיוט על 100-110 מתקבל, ויש רזרבות לעקיפה (האופנוע מאיץ באופן סביר עד כ-130, ומגיע למנתק הצתה במהירות 137 קמ"ש - אפילו בהרכבה, מה שמעיד על הילוך אחרון "קצר" מאוד).
מבחינת התחושה מהאופנוע, תוכל לרכב גם 120-130, למרות שזה לא ירגיש נעים. אני לא ממליץ לרכב כך, לדעתי זה מגדיל מאוד את הבלאי ומקצר את חיי האופנוע.
לגבי איכות הייצור ואחזקת הדגם:
1. הדיוק לא הרגיש כמו אופנוע שלא בנוי טוב. יש מקומות שבהם רואים שחסכו (ידיות, רגליות זולות). כל הבעיות המכאניות באופנוע ההוא, נבעו מטעויות או חוסר תשומת לב של המכונאים שטיפלו בו, ונפתרו בקלות.
2. מכאן - למכונאים. ההנדסה של ק.ט.מ קצת שונה מהסטנדרט היפאני, שהמכונאים בארץ רגילים אליו. עדיף לטפל אצל מכונאי שמכיר את הדגם ועובד עם ק.ט.מ, או עם מכונאי שלא מתבייש לבדוק בספר כל פעולה לפני שהוא עושה אותה פעם ראשונה (ואני לא מכיר הרבה כאלה). לחברתי היה ניסיון רע מאוד עם מוסך ותיק שמתמחה בק.ט.מ (האופנוע נכנס מתיקון תקלה במסגרת אחריות המוסך על עבודה שנעשתה על ידם קודם - ויצא מהטיפול עם מחסור בנוזל קירור, וונטה לא מחוברת וכבל גז מתוח מידי).
3. נקודות ידועות בדגם: המד דלק מוסר את נשמתו לבורא אחרי כשנה-שנתיים. חדש עולה כמעט אלפיים שקל, ומת אחרי אותו פרק זמן בדיוק. לא הספקתי למצוא פתרון יצירתי לתקלה, לפני שזה הפסיק להיות הבעיה שלי.
הצמיגים המקוריים (mrf הודים) די גרועים, וכדאי להחליף בהקדם לסחורה איכותית. השרשרת גלגל"ש והמצבר המקוריים זולים מאוד, ולרוב מסיימים את חייהם מאוד מוקדם - כדאי לבדוק, האם כבר הוחלפו.
לגבי עלויות החלפים - אין לי מספיק מידע. סביר להניח שהם יעלו יותר מחלפים ל-cbr, וגם מרווח הטיפולים צפוף יותר. החלפים שקניתי (פילטרים תחליפיים) וחלקים סטנדרטיים אחרים (שרשרת, מצבר, צמיגים) לא יהיו יקרים משמעותית מכל אופנוע אחר בקטגוריה.

ronen_sch
05-07-2015, 08:43
חוץ מזה, המורה לנהיגה (לפני הטסט של הA) אמר לי שאלה אופנועים על הפנים (יש לו איזה 3 שם) עם חלפים יקרים מאוד. זאת הסיבה העיקרית שהתרחקתי מהדגם הספציפי הזה, יש בזה אמת?

שוב, תודה רבה לכם.

שמעתי גם מכמה מורים ואחרים את הטענה, לאחי היה כזה לתקופה קצרה. בכל מקרה ממה שהבנתי הבעיה היא בעיקר בשילדה מבחינת המורים, השילדה מתעקמת בקלות בזמן נפילות, וכזכור אופנעי למידה נופלים יותר מפעם אחת או 200 בחייהם ולכן הם לא ממש אוהבים אותם.

KKatkov
05-07-2015, 10:03
מורי נהיגה לא צריכים את היתרונות של האופנוע הזה - וסובלים מהחסרונות.
אני יכול להאמין, שהחלפים שלו יקרים יותר היפאנו-טאיוואנים. אני יודע בוודאות, שיש לו נקודות בתחזוקה, שדורשות ידע ספציפי לדגם (לא מדע גרעיני, ומופיע בספר רכב בצורה הכי ברורה ומובנת שאפשר).
וזה נכון, שיש את הנקודות המעצבנות, כמו מד בדלק - וסביר להניח, שבשלב כזה או אחר, יבואו עוד "הפתעות" ממערכת החשמל, ומהחיישנים השונים.
אבל לאופנוע הזה יש את רוח הק.ט.מ, ה "Ready to race" - גם אם בצורה מצועצעת-משהו. הוא אחלה פרטנר לצעדים הראשונים בתרגול בלימות חירום, היגוי הפוך, נעילת גלגל וחמיקה ממכשול. המתלים שלו טובים מאוד יחסית לקטגוריה, ועם צמיגים ראויים - אפשר להשכיב את הדיוק עד האוזניים. הוא זריז מאוד למרות הנפח הקטן, ושימוש נכון בהילוכים הקצרים מאפשר להשאיר מאחור בערך כלך כלי תחבורה אחר, בתנאים עירוניים.
מורי הנהיגה לא צריכים את כל זה, לא משתמשים בזה, ובאופן טבעי - לא מוכנים לשלם את המחיר על זה.

sweet bamba
05-07-2015, 10:56
אלכס, ה vfr שלי שנת 2000. עלה מעט יותר מ 20 אלף. הוא במצב מדהים. נקנה במצב מעולה ומקבל טיפול מאוד מדוקדק ואוהב מאז.

800 סמ"ק. חי כמו מלך.

פות"ש - לדעתי, gs/er/kle. רכבתי על הנינג'ה 250 והוא פשוט בדיחה לידם. כן, הוא קל, קטן וזריז יותר - אבל כמכלול, הרבה פחות "אופנוע" מהשלישייה.

KKatkov
05-07-2015, 13:08
אלכס, ה vfr שלי שנת 2000. עלה מעט יותר מ 20 אלף. הוא במצב מדהים. נקנה במצב מעולה ומקבל טיפול מאוד מדוקדק ואוהב מאז.

800 סמ"ק. חי כמו מלך.

פות"ש - לדעתי, gs/er/kle. רכבתי על הנינג'ה 250 והוא פשוט בדיחה לידם. כן, הוא קל, קטן וזריז יותר - אבל כמכלול, הרבה פחות "אופנוע" מהשלישייה.
אולי תקרא את השאלה, לפני שאתה עונה?
לבחור יש (או, יותר נכון, יהיה בקרוב) רישיון a1. איזה kle, איזה er? בשביל מה לכתוב שטויות ולבלבל את בן אדם שביקש עזרה?
עזוב, הבחור הדגיש שאמינות חשובה לו במיוחד - ואתה ממליץ לו על gs בן 10 שנים לפחות. יש לך מושג, מה הסיכויים למצוא gs במצב באמת טוב, עד כדי כך שלא יעשה לך בעיות, פרט לבלאי טבעי? אתה רוצה לדעת, מה כלל יישור קו ל-gs שנת 06', שמור ומטופל, שקניתי אחרי החלקה?

sweet bamba
05-07-2015, 13:16
קוסטה, אתה בד"כ בחור מאוד נחמד, אז אני אתעלם מהטון המתנשא הפעם.

עכשיו לעניין.
1. לבחור יש רישיון a1. הוא יכול להוציא גם a אם צריך. תקרא את ההודעה הראשונה לפני שאתה קופץ.

2. כן. אני יודע. לחבר היה gs. לי היה Gpz. היום יש לי אופנוע בן 13 שנה. לפני כן היו לי קטנועים. בין לבין היה לי cbr600 בן 12 שהאכיל אותי כ"כ הרבה חרא, שמכרתי אותו בהפסד 18 אש"ח תוך כמה חודשים.

עוד דוגמאות, או שהבנת שפשוט יצאת שמוק בהודעה הזו?

וכן, אני עומד מאחורי ההודעה שלי. חלקים וחלפים לאופנוע נייקד כמו הgs/er/kle שהוכיחו את עצמם במבחן הזמן, שזמינים - זה אחלה בסיס לעבוד איתו. התקציב מספיק גדול כדי לקנות ולעשות אמ-אמא של יישור קו - ואח"כ לקבל אחלה אופנוע בעולם.

sweet bamba
05-07-2015, 13:18
לא שזה קריטי, אבל זה מעצבן אותי - לא מצליח לערוך דרך טאפטוק - ה vfr שלי בן 2002.

KKatkov
05-07-2015, 13:49
אני מתנצל על התוקפנות בהודעה הקודמת.
אכן פספוס שלי, הבנתי שהבחור נכשל בטסט ל-a1, ולא ל-a. זה בהחלט משנה את התמונה.
עדיין, לא אוכל להצטרף להמלצה על ה-500-ים, פרט אולי ל-er (שהוא, בעיניי, אופנוע גרוע - אם כי, דווקא בגלל זה, אפשר למצוא כלים מאוד שמורים מרוכבים רגועים).
ה-kle מאוד יקרים, ה-gs-ים, שהיו ברירת מחדל מעולה, התייקרו עקב שינוי הדרגות, ובכל מקרה, מדובר באופנועים ישנים, שכנראה ידרשו יישור קו מאסיבי (ראה מקרה פרוייקט gs, שעשיתי לפני כחצי שנה).
כך שהבחירה, לדעתי, מתנקזת ל-er או cbf500. עדיין, אם שימוש נטול בעיות נמצא בעדיפות עליונה - אז cbr250 או דיוק 200 יספקו את זה בסבירות גבוהה יותר.

sweet bamba
05-07-2015, 14:08
אוקיי. זה כבר הופך לדיון מעניין.
אני *חושד*, אבל ממש לא בטוח, שגם אתה וגם אני חוטאים בזלזול כלפי ה 500תים שכביכול נתפסים כאופנוע פול סייז, אחרי שחווינו את הבדלים עם אופנועים גדולים וחזקים יותר.

עם זאת, מניסיוני, ה 250 הם, בהיעדר מילה טובה יותר, צעצועים לעומת ה 500. מהירות השיוט של הנינג'ה הייתה 120 בערך. בלחץ. ב 500תים מהירות השיוט יכולה לעמוד בכיף על 130 עם נטייה יותר לאזור ה 140. מהירות סופית בסקאלה של הנינג'ה היא בערך 160. 500תים 180-190. סקאלה. לא מעניין באמת, אבל מבחינת בלאי מנוע - בהחלט יש כאן הבדל.

ה er חמוד מאוד. הוצאתי עליו רישיון ויצא לי לרכב עליו כמה פעמים אח"כ. יש לו מנוע מאוד אמין סה"כ. למיטב זכרוני, מנוע על אותו בסיס יושב גם ב kle וב Gpz.

אבל, כן - ה gs כמכלול טוב יותר גם לטעמי.

עכשיו, ההונדה הוא נו בריינר. אם מוצא אחד כזה, לקחת.

אם נגיד שלא ונחזור לדיון העקרוני של 500 ישן מול 250 חדש - האמינות (אחרי יישור הקו) מתנקזת הרבה מאוד למקום אחד - האם ה 110-120 קמ"ש שיוט של ה 250 מספיקים - אם כן, מילא. אם לא - ומנסיוני מאוד מהר מתרגלים לכוח ורוצים עוד - 500. (למרות שברור שיהיה בלאי טבעי גדול יותר באופנועים כאלו ותיקים)

למרות עליית המחירים ההיסטרית, בתקציב המדובר אפשר לארגן משהו נחמד. ובוא לא נשכח שה 250 לא באמת בבעלות של מבוגרים שנוסעים 70 אלא של ילדים שמושכים אותם כמה שרק אפשר ואז עוד קצת, אז סביר להניח שגם שם יש עלות יישור קו לא מבוטלת - אבל מתחילים מעלות ראשונית גבוהה יותר.

לגבי קודם, קבל [emoji106]

Luc1d
05-07-2015, 14:38
אהלן חברים.
קודם כל תודה רבה על העזרה, גם הדיונים כאן פוקחים לי את העיניים.

קודם כל, בקשר ל500ים - זה אולי ישמע ילדותי, אבל אני לא רוצה משהו ישן, אני קונה עכשיו פעם ראשונה אופנוע, כן אני רוצה שהוא יהיה יפה ומנצנץ. מוכן לוותר על 20 קמ״ש להוסיף קצת כסף ולקבל משהו שרק מלהסתכל עליו אני אחייך.
ככה שאפשר להוריד אותם מהמשוואה.

האמת שהדיבור של אלכס (זה השם נכון?) על הדיוק נשמע מאוד מושך, אני כן מחפש לתרגל קצת היגוי הפוך ואולי לנסות קצת השכבות (כל דבר בעיתו).

אני מאוד מקווה שאני אצליח להשיג נסיעת מבחן עליו, זה יפתח לי את העיניים אני מאמין.

נרשמתי לכמה נסיעות מבחן, ובסוף קונים אופנוע מהלב, לא מהפרקטיות שבו.
אני אעדכן בהמשך חברים.
תודה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Luc1d
05-07-2015, 17:53
דבר אחרון,
קבעתי נסיעת מבחן בקייטיאם.
הבחור אמר שאין להם כרגע דיוק 200 לנסיעת מבחן, אבל יש להם rc200, שזה בדיוק אותו מנוע והכל אותו דבר מלבד המראה (והמתלים אני מניח) יש בזה אמת? או שחבל על נסיעת המבחן?

KKatkov
05-07-2015, 18:03
1. קודם כל, אני לא אלכס, למרות שאמני רוסי :)
2. ה-RC הוא אופנוע אחר. אומנם מדובר באותו מנוע, אבל תנוחת הרכיבה שונה לגמרי. להפך מהדיוק, שהוא אופנוע מאוד מאוזן, ה-RC200 הוא, בעיניי, "Wanna Be" - אופנוע עם פיירנג מלא, תנוחה ספורטיבית די קיצונית, שמגיע ל-137 קמ"ש עד שהוא פוגש את מנתק ההצתה - זה נונסנס בעיניי. מבחינת הנסיעת מבחן - קח, ותתעלם מהתנוחה. בדוק את אופי המנוע, המתלים והברקסים, וקח בחשבון שעל הדיוק יהיה לך הרבה יותר קל להסתדר עם ההיגוי, בעיקר מבחינת תמרונים בתנועה צפופה ובמהירויות נמוכות.
לדעתי, אם היה לך תקציב לדיוק 390, אז היית מוצא אופנוע שאתה מוכן להשאר איתו הרבה זמן. רוב הסיכויים, שאת ה-200 תרצה לשדרג אחרי חצי שנה-שנה.

ItayK
05-07-2015, 18:56
קוסטה, אני מכיר ג׳י אס שפיץ עולם שמור ומתנהג כמו חדש! שלי!!! אה, רגע, הוא מפורק לחלקים. לא משנה.

ובקיצור, לדעתי הgs הוא הכלי הכי טוב בקטגוריה באופן גורף. ואני לא משוחד. הוא מאד סלחן ומקשיב לכל דבר שתעשה לו. מאד קל ללמוד איתו היגוי הפוך ושות׳. צריכת הדלק בסדר גמור והטיפולים פשוטים ובעצם אפשר לעשות אותם לבד. צריך לזכור שמדובר בקרבורטור קירור אוויר ופנס עגול ויפה מקדימה ואז אין בעיה להיות ערוך למחלות.
לגבי נסיעת מבחן, אני חושב שזו טעות לקחת כלי שרק המנוע שלו דומה. אתה הרי רוצה להרגיש את המושב, המרחק מהכידון, מיקום הרגליות, המשקל והאיזון. כל זה נמצא בדגם ספציפי ולא במנוע. אפשר אולי לנסות לקחת את ה390 למבחן אבל אז סתם תתבאס כי ה200 הוא פשוט פחות.
Gs יקרים היום אבל עדיין אפשר למצוא כלים שמורים וטובים שהבעלים טיפל בהם יפה. ב20 אש״ח אפשר למצוא גם גיאס מעוך וליישר אותו למשעי.

Sent from my iPhone

sweet bamba
05-07-2015, 18:58
20 אש"ח כבר אפשר למצוא בנדיט 1200 וליישר אותו למשעי. זה לא המדד. המדד הוא לסגור סיפור בתקציב המדובר.
זה אומר, לדעתי, אופנוע ב-12-13k ואת השאר ביישור קו עצבני לגמרי.

עם זאת - הבחור דיבר. רוצה אופנוע כמה שיותר חדש - ועל כן - יעלו ויבואו נינג'ה 250 וחבריו לנפח.

ItayK
05-07-2015, 19:06
פות״ש לא יודע מה הוא רוצה. שייקח גיאס וילך לצבוע אותו או משהו. מהר מאד (מאד) נמאס מה250מים. הם פשוט לא מספיק ואני צופה חודשיים אח״כ שרשור שדרוג.

Sent from my iPhone

sweet bamba
05-07-2015, 19:07
מסכים מאוד, אבל עדיין - לא חסרים אנשים שרוכבים על הנינג'ות האלו ושמחים בחלקם. רצונו של אדם - כבודו.

nihrider
05-07-2015, 21:24
הדיוק 390 עדיין מוגבל ל33 כ"ס?

זה מה שכתוב באתר של KTM
http://ktmracing.co.il/?CategoryID=337&ArticleID=655

KKatkov
05-07-2015, 21:59
פות״ש לא יודע מה הוא רוצה. שייקח גיאס וילך לצבוע אותו או משהו. מהר מאד (מאד) נמאס מה250מים. הם פשוט לא מספיק ואני צופה חודשיים אח״כ שרשור שדרוג.

Sent from my iphone

היתרון היחיד של ה-500-ים הישנים (פרט ל-cbf) על ה-250-ים החדשים הוא בכוח המנוע. המתלים שלהם טובים פחות, התנהגות הכביש דומה או טובה פחות - ולרוב, עקב בלאי של שנים רבות, גרוע בהרבה. אותו gs ששיפצתי, התנהג על הגביש משמעותית פחות טוב מהדיוק 200.
כמובן, שאפשר לפתור את זה. להחליף מיסבי לינק וזרוע אחורית, להחליף את הבולם לסחורה תחליפית של חברה מוכרת, כמו ביטובו או וילברס, לשפץ את הפרונט, להחליף שמן, מחזירים, בושינגים, ועל הדרך להחליף לקפיצים פרוגרסיביים. המשקיענים הרציניים יכולים גם להוסיף אמולטורים. לא לשכוח בדרך לבדוק מיסבי היגוי וגלגלים, ולהחליף אם מורגשת מדרגה.
מדובר בהשקעה של כ-3-4 אלף שקל על חלקים מחו"ל, לפני עבודה - וזה הרבה עבודה.
כך שמי שכוח המנוע לא מהווה פרמטר משמעותי בשבילו, יעשה בשכל אם יקנה דיוק או נינג'ה חדש יחסית, ויהנה מאופנוע ידידותי יותר, קל יותר, ועם התנהגות כביש טובה בכמה רמות מאותו gs500 בן 10-15 שנה.
מי שצריך לרכב ת"א-ירושלים מידי יום - כמובן יעשה בשכל, אם יקנה אופנוע 500.

לגבי הדיוק 390 - לדעתי, הוא כבר לא מגיע מוגבל, מאז שינוי התקנות.

Luc1d
10-07-2015, 15:25
שלום לכולם,

היום עשיתי שתי נסיעות מבחן - RC200 של KTM וRoadwin 250 של דיאלים. בערך 15 דקות כל אחד מהם.
ולהגיד את האמת. לא התלהבתי.
כשהייתי בן 18.5 (לפני 6 שנים פחות או יותר) לקחתי את הנינג'ה 250 למבחן וכל כך נהניתי, שעה שלמה הייתי עם האופנוע ולא הייתי מסוגל להוריד את החיוך לשנייה. החזרתי אותו והדבר היחיד שהיה לי בראש זה איך אני חוסך כסף וקונה אותו (עזבו שלא יצא לפועל) ומאז אני רק מחכה לרגע שאני יוכל לרכוש אופנוע.

בקיצור, היום רכבתי ולא הרגשתי בטוח אולי זה כי לא רכבתי כבר שנה ומשהו, אולי כי הייתי עם חולצה קצרה (בלי מעיל וכפפות, אבל לפחות הייתי עם ג'ינס) או אולי סתם מההתרגשות.
אבל בסוף, האופנועים האלה לא עשו לי את זה, לא הכניסו אותי לעולם משלי, הם לא הגשימו לי את החלום שהיה לי.
הבעיה היא שאני לא יודע מה אני מחפש שונה, מה בדיוק אני רוצה. אני רק יודע שהפרינג הזה זה לא מה שמעלה לי את החיוך ואני רוצה לשקול אופציות אחרות.אני רוצה אופנוע כיף, מעבר להכל פשוט כיף.

מישהו מכיר את ההרגשה? יודעים על מה אני מדבר?
יכול להיות שאני צריך לשקול עלייה בהספק בשביל חוויה עוצמתית יותר?

תודה רבה על העזרה חברים.

svechinsky
10-07-2015, 18:03
תשמע, קודם כל אני מציע לך לשדרג לa ההיצע שלך גדל בצורה משמעותית ואתה יכול לקנות כלים מעולים במחירים מצחיקים.
אם בכל זאת תחליט להשאר בa1 אז ההמלצה שלי בשבילך היא לקנות את הכלי המינימלי והזול ביותר. לדעתי אתה תרגיש שמיצית כל 250 סמ"ק שיש (גם נינג'ה) אחרי חודשיים שלוש ותרצה לשדרג לa, בחודשיים שלוש עם ה250 שלך אני יכול להבטיח לך שהוא יפול ישרט ויחבט דבר שיוריד את הערך.
כלי זול בלי פיירינג (יוסאנג 250 העירום למשל) יכול להיות בחירה טובה.
אני נוסע על 250r (אותו דבר בדיוק רק עם פיירינג) ולדעתי הוא אופנוע שמספק את הסחורה וכיף לי איתו (למרות שאני כבר רוצה 4 צילנדרים).

Luc1d
17-07-2015, 19:25
בשעה טובה נסגרתי על אופנוע וכבר סגרתי עם המוכר על הכל, בראשון בע"ה אנחנו נעשה את העברת הבעלות, התשלום והכל (וכמובן שהתמונות יבואו עם זה).

אבל בעיה אחת נותרה.
עדיין אין לי לא קסדה, לא מעיל ולא כפפות (אני יכול לארגן קסדה לנסיעה הביתה, אבל לצערי האופנוע יחכה בבית עד שאני אתארגן על כל הציוד)
איפה אני יכול לקנות דברים אמיניים ומקוריים במחירים הגיוניים (ושיהיה מיגוון לבחור ממנו)?

תודה רבה מראש חברים!

ronen_sch
17-07-2015, 19:49
מוטורייב
motorave.co.il

בנוסף יש את אבנוע ויתר החנויות ברחוב שוקן

nihrider
17-07-2015, 23:20
איזה אופנוע אתה קונה?

Luc1d
18-07-2015, 11:09
אני קונה את הדיאלים 250.
Vjf 250.

תודה על התשובות.

Eli777
19-07-2015, 13:08
אני קונה את הדיאלים 250.
Vjf 250.

תודה על התשובות.

Sent from my iphone using tapatalk

בעל נינג'ה 250 שנת 2009,
לא ארחיב יותר מדי (אם תרצה בפרטי- בכיף).
לפי דעתי-
כל רכיבה, קצרה או ארוכה, לא משנה לאן ומתי היא פשוט כיפית, האופנוע הזה מרגיש לי כמו חיה רעה שיש לה מה לתת לך.
אני נהנה מאוד, ולא מתחרט אפילו לשנייה על הקנייה הזאת, למרות שהשימוש בו לאחרונה הוא פעמיים בשבוע, אני נהנה עד הגג שאין.
33 כוח סוס, יותר חזק מהcbr והדיאלים (שזה אומר יותר מהיר)
יותר יפה, יותר חד ויותר כיף.
ממליץ בחום על הנינג'ה נקודה.
תשקול שוב את עניין ה-vjf.

alexsupreme
19-07-2015, 14:46
בעל נינג'ה 250 שנת 2009,
לא ארחיב יותר מדי (אם תרצה בפרטי- בכיף).
לפי דעתי-
כל רכיבה, קצרה או ארוכה, לא משנה לאן ומתי היא פשוט כיפית, האופנוע הזה מרגיש לי כמו חיה רעה שיש לה מה לתת לך.
אני נהנה מאוד, ולא מתחרט אפילו לשנייה על הקנייה הזאת, למרות שהשימוש בו לאחרונה הוא פעמיים בשבוע, אני נהנה עד הגג שאין.
33 כוח סוס, יותר חזק מהcbr והדיאלים (שזה אומר יותר מהיר)
יותר יפה, יותר חד ויותר כיף.
ממליץ בחום על הנינג'ה נקודה.
תשקול שוב את עניין ה-vjf.
http://www.kawasakininja300.com/forum/8-ninja-300-general-discussion/120-dyno-shootout-honda-cbr250r-vs-ninja-250-vs-ninja-300-a.html

לפחות קצת עובדות (:
25 מול 23.

roNiNinja636
22-07-2015, 04:23
http://www.kawasakininja300.com/forum/8-ninja-300-general-discussion/120-dyno-shootout-honda-cbr250r-vs-ninja-250-vs-ninja-300-a.html

לפחות קצת עובדות (:
25 מול 23.

היו כל כך הרבה דיונים וויכוחים בפולגז (בעיקר עם בחור אחד מקרית-שמונה שהיה לו סיביאר) על הנינג'ה והסיביאר מי יותר מהיר, זריז, אמין. ובסופו של דבר נסגר ששניהם פחות או יותר אותו הדבר.

nihrider
22-07-2015, 14:50

לפחות קצת עובדות (:
25 מול 23.

אז קוואסקי משקרים במפרט שלהם?

ItayK
25-07-2015, 19:43
בשעה טובה נסגרתי על אופנוע וכבר סגרתי עם המוכר על הכל, בראשון בע"ה אנחנו נעשה את העברת הבעלות, התשלום והכל (וכמובן שהתמונות יבואו עם זה).

אבל בעיה אחת נותרה.
עדיין אין לי לא קסדה, לא מעיל ולא כפפות (אני יכול לארגן קסדה לנסיעה הביתה, אבל לצערי האופנוע יחכה בבית עד שאני אתארגן על כל הציוד)
איפה אני יכול לקנות דברים אמיניים ומקוריים במחירים הגיוניים (ושיהיה מיגוון לבחור ממנו)?

תודה רבה מראש חברים!

מוטורייב או כלבוטקס או א.ד.מוטור הן שלושת החנויות הטובות בתא לדעתי.
אני הייתי במצב הפוך. היה לי כל הציוד בבית עוד לפני שסיימתי עם הרישיון.
מאחל רכיבות טובות! ובלי שרשור ״התחדשתי״ (עם תמונות) אפחד לא יאמין לך.

Sent from my iPhone

פRץ
27-07-2015, 23:12
לפני שלושה חודשים עשיתי רשיון a1 אחרי מחקר מעמיק בחרתי בcbr250r.
מצאתי את האחד, 2013 עם 18 אלף קילומטר, בדיקה , וקניתי.
היום לאחר שאני והוא גמענו כבר ארבעת אלפים קילומטר, אני מאושר לאין שיעור, אני נהנה מכל רגע איתו והוא נותן לי את כל הסיפוק וכוח שאני מבקש ביחס לניסיוני על 2 ממונע. צריכת הדלק עומדת כל 33 קילומטר ליטר ואני רוכב חזק, כלכך חזק שהמצערת מכירה כולה 2 נקודות - פול גז ואוף גז. סגרתי 180 בירידה חמודה ועקפתי נינגה 300 בפתיחה בעליה חדה. עשיתי את סדום ונס הרים, אילת עם 100 קילו של מורכב מלא שומנים. כמובן שאני מטפל בו כאילו הוא חלק ממני, אבל הוא מספק אותי גם יותר מבת זוגתי.
ד"א ראיתי פה תגובות המייחסות מהירות שיוט של 110-120 לסיבי שלי, חחחח גרמתם לי לגחך ... 140 חציל והרזבה עוד מפנקת...
ממליץ מאוד, מוזמן לבוא להרגיש. (בתנאי שאחרכך אתה מביא אחד כזה ומצטרף לקבוצה שלי - גילאי 23-26).

ItayK
28-07-2015, 00:08
הוא מספק אותי גם יותר מבת זוגתי.

בטח יש קטגוריה כזו בפורנו. תבדוק. ותוודא שבת זוגתך לא רואה את מה שכתבת ;-)

כיף לשמוע שמצאת את ה-כלי בשבילך. אני חושב שנשמח כולנו לשמוע חוויות נוספות. ואל תפחד להרחיב!

Sent from my iPhone

nihrider
28-07-2015, 00:19
כמה עלה לך ה cbr?

ALF
28-07-2015, 13:23
כמה עלה לך ה cbr?
הוא קנה vjf250 :)

nihrider
28-07-2015, 17:24
התכוונתי לavishai651 (http://wheelz.co.il/forums/member.php/3056-avishai651)

NadavK
28-07-2015, 19:19
המלצה שלי עם אופנוע ראשון - תקנה משהו שלא יהיה איכפת לך להרוס קצת. זה למה כדאי אולי לקנות יד שנייה במצב טוב.