צפייה בגרסה מלאה : שדרוג מ xevo250 ל- xmax 400 התלבטויות.
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים.
אני רוכב בימים אלו על xevo250 והכלי הזה ממש נוח ושימושי לי לצרכי היום יום (חולון - פ"ת - ת"א) ובמשך השנה האחרונה לא היו לי שום בעיות איתו.
הבעיה שלי מתחילה עם מעבר צפוי לב"ש ללימודים.
יצא לי לרכב עליו, וגם כמה פעמים עם מורכב נוסף ללהבים, והאמת שלא היה הכי נוח לשייט בכבישים את המרחק הזה, וגם הרגשתי שהקטנוע מתאמץ מדי, למרות שלא נראה לי שזה מעבר ליכולותיו ככלי.
אבל כן, הנוחות, היציבות מול הרוחות ומהירות שיוט נמוכה יחסית כן גורמת לי לקרוץ לכיוון ה 400 סמ"ק, מכיוון שנסיעות כאלו יהיו תכופות יותר במהלך הלימודים.
הכי קורץ לי כרגע הוא ה xmax 400, בגלל שהוא שומר להבנתי על הספורטיביות והזריזות בדומה ל xevo וגם בעל שמישות ליום יום.
רציתי לדעת מה דעתכם בעניין, האם כדאי לשדרג? , האם לרכוש יד שנייה? (את הxevo, קניתי חדש סוף 2014), המלצה על כלי שונה?
דרגת רישון a1, והתקציב הוא גג 10000 נוספים על מכירת הxevo.
עשית נסיעת מבחן על ה-400? רכבתי בזמנו על קטנוע 250 (כיום על אופנוע) וחשבתי לרכוש 400 לנסיעות עירוניות/פקקים וכו׳.
בנסיעת מבחן לא ארוכה גיליתי כלי שיש לו ויברציות בטורים נמוכים, והרבה פחות אהבתי את התחושה מאשר מה שהיה ב-250 ה״קליל״ יותר במצערת.
אולי זו לא דוגמה מייצגת, אבל זו דעתי.
לא, האמת שחיכיתי לראות כמה תגובות והצעות לפני נסיעת מבחן.
אצלי כן יש ויברציות בעמידה...
תודה בכל אופן!
מנסיון לא כל כך רב שלי על הXMAX400- אחלה קטנוע אבל לנסיעות ארוכות מחוץ לעיר לדעתי הוא לא הטיפוס.
הוא "קשוח" מדי ולא כיפי בנסיעות ארוכות מחוץ לעיר.
סילבר ווינג :)
מבחן השוואתי של קטגוריית 400 סמ"'ק מוואלה, לא הכי עדכני בכמה מהפרטים אבל נותן את ההשוואות שאתה מחפש.
היה אחד גם בפולגז הישן אבל לצערי נמחק עם הכל.
http://cars.walla.co.il/item/1516550 (http://cars.walla.co.il/item/1516550)
הסילבר ווינג הוא מעל לדרגת הרישיון a1, לא?
ה 400 סמק לא, המבחן הוא לפי התקנות הישנות. התקנות החדשות של הרשיוונות זה a1 עד 47 כ"ס.
הסילבר 400 הוא 39 כ"ס.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
תודה, נחקור קצת יותר על הסילבר 👍
alexsupreme
28-03-2016, 21:35
אופציה מעניינת הוא דווקא המקס-סים 600. יש לו 43 כ"ס כך שהוא נכנס לרשיון, הוא אמור להיות יחסית זול והוא פחות מווברץ מאחיו ה-400.
הוא קיבל הרבה ביקורות חיוביות ואפילו visordown מציינים אותו לחיוב.
אם אני לא טועה הוא גם אמור להגיע עם abs כסטנדרט אבל אל תתפוס אותי במילה.
http://www.visordown.com/motorcycle-top-10s/top-10-maxi-scooters-review/23885.html
למה לקנות קטנוע גדול (600?) בעלות של אופנוע, עם טיפולים יקרים יחסית (בקטנועים גדולים), ולבסוף זה קטנוע.
תודה, נראה נחמד אבל לא בא לי לקפוץ בסמ"ק יותר מדי,זה מעלה את מחיר הביטוח יותר לידיעתי.
זה לא.
כל מה שמעל 250 סמ"ק ביטוח החובה עולה אותו דבר.
למה לקנות קטנוע גדול (600?) בעלות של אופנוע, עם טיפולים יקרים יחסית (בקטנועים גדולים), ולבסוף זה קטנוע.
+1, קח אחד מדגמי הונדה 500 סמ"ק, זול לתחזוקה ויעשה את העבודה בקלות.
קטנוע?
כי אופנועים פחות שימושיים בשבילי.
אבל אבל הבחור ביקש קטנוע לא?
הקטנועים של הונדה בהחלט מרשימים.
מבין אתכם ובאמת שלא מבין רוכבי קטנועים, אבל הבחור רוצה קטנוע.
אני בהחלט הייתי מעדיף אופנוע אפילו עם ארגז בגלל הלימודים.
יש ארגזים נשלפים שתוכל לשים רק בנסיעות ללימודים.
זה גם בשביל הציוד, אבל גם בגלל מורכבת נוספת שכמעט תמיד תהיה בנסיעות הארוכות מב"ש ל- פ"ת
וגם בהרבה מהקצרות...
לכן נוחות היא שיקול משמעותי.
בעתיד אפנק את עצמי ברשיון A ואופנוע בכל מובן המילה. 😀
אבל אבל הבחור ביקש קטנוע לא?
הקטנועים של הונדה בהחלט מרשימים.
מבין אתכם ובאמת שלא מבין רוכבי קטנועים, אבל הבחור רוצה קטנוע.
אני בהחלט הייתי מעדיף אופנוע אפילו עם ארגז בגלל הלימודים.
יש ארגזים נשלפים שתוכל לשים רק בנסיעות ללימודים.
במילה אחת, פרקטיות..
אני רוצה לעבור לאופנוע וזה יקרה בשלב מסוים כשאהיה מוכן כלכלית, אבל הפרקטיות של הקטנוע בכלל והסילבר ווינג בפרט (המוןן מקום איחסון מתחת למושב ובתוספת ארגז זה מלא מקום) חשובה לי מאוד.
זה גם בשביל הציוד, אבל גם בגלל מורכבת נוספת שכמעט תמיד תהיה בנסיעות הארוכות מב"ש ל- פ"ת
וגם בהרבה מהקצרות...
לכן נוחות היא שיקול משמעותי.
בעתיד אפנק את עצמי ברשיון A ואופנוע בכל מובן המילה. 😀
בנושא הנוחות, נסעתי לא פעם עם מורכבות עם הסילבר והתגובות הן ממש טובות על נוחות. אני שואל את כל מי שעולה איתי וכולם נותנים פידבקים טובים. גם בנסיעה ארוכה של כשעה מב"ש לאשקלון וחזור.
לדעתי הסילבר ווינג 400 תפור עליך.
אז קצת קראתי על הסילבר והתעמקתי.
בעיקרון זה כבר כלי ישן שכבר לא משווק בארץ.
הוא קצת גדול מידי לטעמי ומאוד מגושם.
אני חושב שזה לא יהיה הפתרון, אבל תודה על ההצעות.
Ser Jorah Mormont
29-03-2016, 18:13
עדיין משווק בארץ... http://www.hondabike.co.il/?product=sw-t400
מציע לעשות רכיבת מבחן לפני שאתה פוסל.
אז קצת קראתי על הסילבר והתעמקתי.
בעיקרון זה כבר כלי ישן שכבר לא משווק בארץ.
הוא קצת גדול מידי לטעמי ומאוד מגושם.
אני חושב שזה לא יהיה הפתרון, אבל תודה על ההצעות.
ממש לא ישן, יש כלים חדשים וגם אם תלך על 2010 עם 50 60K זה עדיין מעולה כי המנוע שלו חזק ביחס לאחרים בקטגוריה.
מבחינת גודל הוא דיי זהה לאחרים, במשקל אולי קצת יותר אבל מתרגלים.
עברתי מג'ויירייד 125 לסילבר בלי נסיעת מבחן והתרגלתי דיי מהר למשקל ולגודל שעכשיו הוא מרגיש לי ממש קליל
בהשתחלויות בפקקים וכו'...
כמו שז'ורה מורמונט אמר פה, תעשה נסיעת מבחן לפני שאתה פוסל.. הוא עונה לך על כל הקריטריונים.
Tribalmistyc2
30-03-2016, 09:03
הכי קורץ לי כרגע הוא ה xmax 400, בגלל שהוא שומר להבנתי על הספורטיביות והזריזות בדומה ל xevo וגם בעל שמישות ליום יום.
ספורטיביות בכאילו,יותר מדובר בטנק.
לקחו את המג'סטי השמן ודחסו אותו ככה יצא אקסמקס 400 (מנועים זהים).
מנוע ווברצן,טיפולים יקרים,בעיר בתנועה הצפופה מרגיש כמו פיל,הקטנוע מאוד נמוך - בעיה לעלות איתו מדרכות,בבינעירוני חי יותר טוב.
אגב, ביד 2 בחיפוש תחפש את הסילבר גם תחת תת קטגוריה של SW400T.
זה הדגמים החדשים
אוקיי, עם הפרטים החדשים שהבאתם פה אני אעשה רכיבת מבחן גם על סילבר ווינג וגם על הxmax.
בנוסף תודה גם על הטיפ לחיפוש ביד 2.
ואחרון, נסיעת מבחן על הסילבר עוד מוצעת בחברות או רק סיכום עם המוכר הפרטי?
אוקיי, עם הפרטים החדשים שהבאתם פה אני אעשה רכיבת מבחן גם על סילבר ווינג וגם על הxmax.
בנוסף תודה גם על הטיפ לחיפוש ביד 2.
ואחרון, נסיעת מבחן על הסילבר עוד מוצעת בחברות או רק סיכום עם המוכר הפרטי?
כן מוצעת, בקישור למעלה שז'ורה מורמונט שלח.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft