צפייה בגרסה מלאה : סוף שבוע ויום ראשון ארורים!!!
assafm25
03-04-2016, 19:13
כל מבט בYNET פותח בעוד תאונה .
פעם בכביש הזה , פעם בכביש הזה
בבקשה ממכם...
- סעו בזהירות .
- סעו לאט - עדיף להגיע באיחור מאשר לא להגיע בכלל!!!
- סעו ממוגנים - קומפלט לא רק קסדה .
קסדה , מעיל , כפפות ומגני ברכיים.
- מבט רחוק .
- ריכוז בנסיעה , לא בנייד , לא במוזיקה , לא בבלונדה ממול.
MasterOz
03-04-2016, 19:18
המיגון לא מחפה על שיקול דעת מוטעה!
על אי ראיית הנולד!
על חוסר חשיבה קדימה!
על להיות צודק ולא להיות חכם!
אני מוסיף גם מגן גב וגם מגן חזה.
טסים, בשוליים או על הכביש, כולם טסים.
אופנוענים עם טוררים, עם סופר ספורט, עם נייקדים.
קטנוענים עם טימקסים, עם גוימקסים וגם עם מוביס.
מכוניות עם ילדים, בלי ילדים, ממהרים לעבודה, לא ממהרים לעבודה.
כולם טייסים.
אדום בגדר המלצה
איתות? למה
טלפון באוזן, סמס ביד
כולם בכביש כאילו הם בסלון של הבית שלהם.
האנשים במדינה מתחרפנים וחום יולי אוגוסט עוד רחוק מאתנו , מה יהיה כשאגלי הזיעה ירדו במורד העורף והמצח?
המיגון לא מחפה על שיקול דעת מוטעה!
על אי ראיית הנולד!
על חוסר חשיבה קדימה!
על להיות צודק ולא להיות חכם!
אני מוסיף גם מגן גב וגם מגן חזה.
!!!
שלושת התאונות הקטלניות היום ואתמול מפגיעת רכב, לא יודע מי אשם, הרכב או הרוכב, אבל בטוח שלפחות חלק מהאשמה ברוכבים.
http://rotter.net/cgi-bin/forum/dcboard.cgi?az=show_thread&om=302603&forum=scoops1&viewmode=all&keywords=%E0%E5%F4%F0%E5%F2
קבלו עדכון חם מהשטח.
עוד אחד נהרג...
מחלף ההלכה נראה לי... איקס מקס 400 נכנס חזיתית במעקה הבטיחות!
לקטנוע אין פאקינג פרונט !!!!
נכנס חזיתית במעקה !!!
שושו זאת אותה התאונה מרוקח, רואים בתמונות שזה xmax 400, לא דווח על תאונה נוספת כרגע.
mudale222
03-04-2016, 21:25
וגם אם כן... איזו דרמה.. כמה סימני קריאה..
דו"גים מתו מתים וימותו.. כך היה וכך יהיה.. אף פעם לא הבנתי מה טוב בשרשורי האבלות האלה
שושו זאת אותה התאונה מרוקח, רואים בתמונות שזה xmax 400, לא דווח על תאונה נוספת כרגע.
כן הבנתי, פשוןט עברתי שם וזה נראה טרי.
מתנצל חשבתי שהוא דיבר על התאונה בצומת פרדסיה.
דו"גים מתו מתים וימותו.. כך היה וכך יהיה.. אף פעם לא הבנתי מה טוב בשרשורי האבלות האלה
סורי קשה להישאר אדיש כשאתה עובר ליד זה:
http://srv214.gif.co.il/images/481850IMG_1386_1_.jpg (http://www.gif.co.il/view/481850IMG_1386_1_.jpg.htm)
assafm25
03-04-2016, 21:32
זהו ממש לא שרשור אבלות !!
אם זה היה כזה הייתי מנסה להשיג פרטים על הרוכבים ומספר את סיפורם .
זהו שרשור שהאנשים יתעוררו ויעשו הכל כדי למנוע את התאונה / פגיעה
אם זה בציוד ממוגן למרות שחם ולא נוח
ואם זה בנסיעה יותר איטית ושקולה למרות הלחץ מהבוס להגיע לפגישה.
ואם ואם ואם ...
ואם הכי חשוב אולי היינו מצליחים למנוע את התאונה הבאה
מודלה, גם בפורום הישן היו כאלה שהתלננו על שרשורים מסוג זה, כמו אסף גם אני חושב שאין כאן מטרה להציג סתם זוועות או להפחיד, מספיק שהתגובות יעוררו קצת יותר מודעות או הבנה איך למנוע את התאונה הבא ועשינו כבר משהו ומי שלא מתאים לו הוא לא חייב להכנס או להגיב.
אז ככה הם כבר מציפים את נושא תאונות הדרכים הייתי רוצה לשתף אותכם בתאונת דרכים שהייתה לי בה 17.3.16
בתאריך הנ"ל נסעתי בנסיעה על רחוב החשמונאים מכיוון מזרח למערב, כאשר התקרבתי לצומת של ארנייה החשמונאים היה לי ירוק לכן המשכתי בנסיעה.
לפתע באופן מפתיע וללא סימני התראה מוקדמים רכב שהיה בנתיב הנגדי כלומר שהיה אמור להמשיך ישר בלבד החליט שיש לו שמאלה למרות שגם לי יש ירוק וגם לו יש ירוק
לצערי בעקבות שהוא נכנס לנתיב שלי לחצתי על הבלמים בחוזקה אבל זה לא עזר והתנגשנו אחד בשני חזיתית2168216921702171217221732174
הייתי בטוח שמדובר בהתחלה בפיגוע מכוון עד שהבנתי שזה לא המצב וטוב שכך
חברים לפי התמונות שהוספתי הייתי אמור להיות במצב אנוש הוא מת.
למזלי יצאתי בנס רק שבר בשורש כף היד ומכות יבישות בכול הגוף הבוחן תנועה שהגיעה לבית החולים אמר לי שהוא לא מאמין שאני בחיים.
כרגע אני בתאונת עבודה בבית עברתי ניתוח לקיבוע השורש על ידי פלטינה
ולגבי הנהג הסורר לקחו לו את הרישיון והמשטרה מגישה בימים הקרובים כתב אישום חמור לא נעים חברים
אז ככה הם כבר מציפים את נושא תאונות הדרכים הייתי רוצה לשתף אותכם בתאונת דרכים שהייתה לי בה 17.3.16
בתאריך הנ"ל נסעתי בנסיעה על רחוב החשמונאים מכיוון מזרח למערב, כאשר התקרבתי לצומת של ארנייה החשמונאים היה לי ירוק לכן המשכתי בנסיעה.
לפתע באופן מפתיע וללא סימני התראה מוקדמים רכב שהיה בנתיב הנגדי כלומר שהיה אמור להמשיך ישר בלבד החליט שיש לו שמאלה למרות שגם לי יש ירוק וגם לו יש ירוק
לצערי בעקבות שהוא נכנס לנתיב שלי לחצתי על הבלמים בחוזקה אבל זה לא עזר והתנגשנו אחד בשני חזיתית2168216921702171217221732174
הייתי בטוח שמדובר בהתחלה בפיגוע מכוון עד שהבנתי שזה לא המצב וטוב שכך
חברים לפי התמונות שהוספתי הייתי אמור להיות במצב אנוש הוא מת.
למזלי יצאתי בנס רק שבר בשורש כף היד ומכות יבישות בכול הגוף הבוחן תנועה שהגיעה לבית החולים אמר לי שהוא לא מאמין שאני בחיים.
כרגע אני בתאונת עבודה בבית עברתי ניתוח לקיבוע השורש על ידי פלטינה
ולגבי הנהג הסורר לקחו לו את הרישיון והמשטרה מגישה בימים הקרובים כתב אישום חמור לא נעים חברים
moonshield
03-04-2016, 22:51
היום כמעט הורידה אותי נהגת מטרים לפני התאונה ברוקח, היה לה דחוף לחתוך לנתיב השתלבות הימני, על האי תנועה כדי להתקדם מכונית אחת בפקק.
מחזק את מה שנאמר לפני, מיגון מיגון והכי חשוב שכל! להסתכל קדימה ולצפות את הטעויות של הנהגים, אם זה להסתכל על הגלגלים בפקק, להבחין בהתחלה של סטייה לכיוון מסויים, העדפה של צד מסויים בנתיב, כל מה שנראה לכם רלוונטי כדי להגיע הביתה בסוף הנסיעה.
Izik, התמונות שלך לא עלו לפורום. בכל מקרה תחלים במהירות!
נסיעות זהירות ובטוחות!
nihrider
03-04-2016, 22:54
פחית פונה שמאלה זה הסיוט הכי גדול שלי (מכליל בתוך זה פרסה).
מקום שני דלת.
מקום שלישי נכנסים בי כשאני עומד באדום או בפקק.
מקום רביעי שמן, חצץ או חול על הכביש.
החלמה מהירה
2176217721782179218021812182
ניסיון נוסף מישהו רואה את התמונות כי אני רואה?
היה את האתר של השיימינג בכביש, עוד קיים? כמה דקות שם וכל אחד מבין באיזו מדינה הוא חי
nihrider
03-04-2016, 23:11
רואים. הבן אדם נראה בן 100 :(
אז אתה לא ממליץ על עבודה כשליח?
nihrider
03-04-2016, 23:11
היה את האתר של השיימינג בכביש, עוד קיים? כמה דקות שם וכל אחד מבין באיזו מדינה הוא חי
הם החליפו שם אחרי שנכנסו בהם. האתר הרבה פחות מעניין עכשיו.
רואים. הבן אדם נראה בן 100 :(
אז אתה לא ממליץ על עבודה כשליח?
אף פעם לא ממולץ לעבוד בתור שליח זה פשוט הייתה עבודה זמנית בשבילי שנהייתה קצת קבוע ולגבי הבחור לפי התופס שקיבלתי מהמשטרה הוא ילד 54 אז אולי הוא בן 62 היום
השאלה במידה והמשטרה מגישה נגדו כתב אישום שזה בעצם מה שהיה בנוסף לתביעת ביטוח אני יכול לתבוע אותו באופן אישי?.
nihrider
03-04-2016, 23:57
אם יש לו ביטוח צד ג' אז אתה מסודר (כלומר הביטוח שלו יעשה הכל כדי לשלם כמה שפחות אבל תקבל משהו, כדאי שייצג אותך עוכר דין).
אם לא אז צריך לתבוע אותו אישית ואז כנראה לא תראה הרבה כסף.
ביטוח חובה שלך מכסה את ההוצאות הרפואיות שלך.
מקיף שלך מכסה נזקים לאופנוע שלך אם הוא מסרב לשלם (צד ג' שלו).
(אני לא עורך דין ובכלל יש לי מעט מאוד ניסיון בתביעות כאלה, רק אחת ברכב כנגד נהג אשם שסירב להודות באשמה)
דבר עם הסוכן ביטוח שלך, חלק מהתפקיד שלהם זה לעזור לך בתביעות כאלה.
אני שמתי לב כאחד שרוכב ואני נוסע זהיר בדרך כלל שיש פה במדינה פה חוסר התחשבות של הרכבים בדו גלגלי אסור לנסוע בקטנועים - אופנועים במדינה פה !!!!!!!!!!!!!!!!שזה מתבטא בהרבה דברים שקרו לי וגם בטח לכם..
1. אתה נוסע הכל טוב בנתיב שלך אוטו מחליט לעבור לנתיב שלך בלי איתות בלי כלום אפילו לא ראה אותך אם אתה לא מרגיש בזה תאונה .
2. אתה נוסע בנתיב הכל טוב ברגוע פתאום אוטו שעומד בצד מחליט בלי איתות להתחיל נסיעה שוב לא רואה אותך אם אתה לא מרגיש תאונה.
3. אתה נוסע במהירות הרגילה והמותרת ברגוע פתאום אוטו מגיע ומאיץ צמוד אלייך שעוד רגע פוגע בך ממש צמוד וזה תאונה קטלנית לך הרוכב חלילה וזה הדבר שהכי מפחיד אותי שקורה לי בעיקר בבין עירוני אך גם בעיר .
ויש עוד כל מיני דברים דומים שכבר ראיתי האם הדברים האלה קרו לכם גם?
אני באמת שוקל לא לנסוע יותר על קטנוע-אופנוע במדינה פה . אני גם רואה המון רוכבים שנוסעים כמו משוגעים כן לא אמרתי רק הרכבים . אבל עדיין אני רואה פה חוסר התחשבות מוחלט!! של הרכבים בדו גלגלי . ובעיקר יש נהגות שכל כך אני עצבני שיש להם רישיון עד כמה שזה לא יאומן שאני רואה כמה טיפשות ולא מרגישות בכלום.
:)זה בגלל הפלאג:smscooter:
יש תופעה שנתקלתי בה לא פעם ולא פעמים 'נהגי הסמארטפון 'גלישת רכב לנתיב הנגדי מסוכן :wind14:
lokimonster
04-04-2016, 07:47
התאונות הן נושא כאוב וכפי שציין מודל'ה הן יקרו.
שירשורים דוגמת אלו בכל זאת יזכירו לנו כמה החיים שברירים ובמאית שנייה הם נגמרים או משתנים לבלי הכר.
לדעתי אחת הבעיות של אותם אלו שמרגישים לא נוח עם השירשורים הללו היא בשל ההדחקה של הסיכון (גם אם הם מצהירים שהם מודעים לו) ולמעשה זה נותן סוג של תזכורת לכך שהם/אנו פגיעים או במילים אחרות זה שאנו מודעים לא אומר שאנו לא מדחיקים את הסיכון.
פסיכולגיה בגרוש
moonshield
04-04-2016, 09:42
אני שמתי לב כאחד שרוכב ואני נוסע זהיר בדרך כלל שיש פה במדינה פה חוסר התחשבות של הרכבים בדו גלגלי אסור לנסוע בקטנועים - אופנועים במדינה פה !!!!!!!!!!!!!!!!שזה מתבטא בהרבה דברים שקרו לי וגם בטח לכם..
1. אתה נוסע הכל טוב בנתיב שלך אוטו מחליט לעבור לנתיב שלך בלי איתות בלי כלום אפילו לא ראה אותך אם אתה לא מרגיש בזה תאונה .
2. אתה נוסע בנתיב הכל טוב ברגוע פתאום אוטו שעומד בצד מחליט בלי איתות להתחיל נסיעה שוב לא רואה אותך אם אתה לא מרגיש תאונה.
3. אתה נוסע במהירות הרגילה והמותרת ברגוע פתאום אוטו מגיע ומאיץ צמוד אלייך שעוד רגע פוגע בך ממש צמוד וזה תאונה קטלנית לך הרוכב חלילה וזה הדבר שהכי מפחיד אותי שקורה לי בעיקר בבין עירוני אך גם בעיר .
ויש עוד כל מיני דברים דומים שכבר ראיתי האם הדברים האלה קרו לכם גם?
אני באמת שוקל לא לנסוע יותר על קטנוע-אופנוע במדינה פה . אני גם רואה המון רוכבים שנוסעים כמו משוגעים כן לא אמרתי רק הרכבים . אבל עדיין אני רואה פה חוסר התחשבות מוחלט!! של הרכבים בדו גלגלי . ובעיקר יש נהגות שכל כך אני עצבני שיש להם רישיון עד כמה שזה לא יאומן שאני רואה כמה טיפשות ולא מרגישות בכלום.
מסכים שיש הרבה רכבים שנוסעים בצורה חסרת אחריות והתחשבות אבל (וזה אבל גדול) אם תשים לב, כל הדברים שכתבת (ואני לא מזלזל במה שאמרת, זה מאוד מדוייק) נעשים באופן יומיומי גם ע"י דו"גים בכל מקום. הבעיה הכי גדולה בכבישים היא אותה בעיה שיש בתורים, חוסר התחשבות, עודף אגו, ביריונות כמעט ממוסדת ובאופן כללי הרצון לא 'לצאת פראייר' ולתת לנהג/רוכב ההוא לעקוף אותך/להגיע לפניך לרמזור/להשתלב בנתיב לפניך. אתה יודע כמה פעמים קרה לי שנתתי זכות קדימה לרכב/דו"ג בכביש והנהג/רוכב לא הבין מה אני עושה, וזה למרות שסימנתי לו עם היד שהוא יכול להיכנס (אולי ברכב פחות רואים את זה, אבל על הקטנוע זה די ברור....).
MasterOz
04-04-2016, 10:40
אני מסכים עם מה שאתה אומר, הכל מסתכם בחינוך,
זה בא מהבית, זה עובר בין חברים, זה האגו שלא נשאר מאחור.
גם אני חוטא בזה, אם כי אני באמת משתדל ומודע למה שקורה סביבי.
אני חושב שלדבר ולכתוב על תאונות אישיות ומסקנות אישיות זה סופר חשוב,
השאלה היא, כמה אנשים רוצים לפתוח את הנושא הזה?
לי יש תובנות עמוקות בכל מיני נושאים בעקבות התאונה שהיתה לי - זה לא פשוט!
אבל זה בהחלט הכרחי לדבר על זה, להבין את זה ולהפנים.
אולי צריך לפתוח שרשור של "תאונות ששרדנו כדי לדבר עליהן"
א. כדי ללמוד אחד מהשני איך אנחנו רואים אותן.
ב. כדי להפיק לקחים ולהגיע למסקנות.
ג. כדי להוציא מהראש את הפחד מרכיבה.
lokimonster
04-04-2016, 10:49
לפתוח קבוצת אופנועניסטים אנונימים שיטת 12 הצעדים!
:Ghelyon:
nihrider
04-04-2016, 14:02
עוז, אם תכתוב על החוויה הקשה שלך אני בטוח שיש פה לא מעט אנשים שירצו לקרוא וללמוד ממנה.
אני גם בטוח שיש פה אנשים שישנו את הגישה שלהם לגבי ציוד מיגון.
עוז, אם תכתוב על החוויה הקשה שלך אני בטוח שיש פה לא מעט אנשים שירצו לקרוא וללמוד ממנה.
לצערנו עוז נסע ממוגן אבל עם אקדח צמוד לקרסול :(
הנושאים האלה הם כבר מעל למיגון, עם כל הכבוד למיגון, פרט לקסדה אין שום ציוד פיזי אחר שיכול להציל חיים, אלא רק למזער נזקים.
אנשים לפעמים נתלים יותר מדי במיגון הזה, לצערי יש תאונות ששום מיגון לא יעזור בהן, מה שכן יעזור הוא שינוי צורת הרכיבה, מודעות הרוכב, שליטה
עצמית, בגרות . אני לא בונה על משתמשי הדרך האחרים שיעשו את השינוי לכן צריך להתרכז בעצמינו.
lokimonster
04-04-2016, 14:35
עוז בחור בטוח לובש אמצעי מיגון ונושא אמצעי הגנה
כלומר אם הסקס גרוע והמיגון לא עבד הוא יורה בא
MasterOz
04-04-2016, 15:35
הנושאים האלה הם כבר מעל למיגון, עם כל הכבוד למיגון, פרט לקסדה אין שום ציוד פיזי אחר שיכול להציל חיים, אלא רק למזער נזקים.
...
אתה ממש לא צודק, מגן חזה יכול להציל חיים, 20% מתאונות הרכיבה קשורות לפגיעות חזה קטלניות,
כידון שהתעקם ונכנס לרוכב בחזה, יכול להבלם מצויין עם מגן חזה קשיח ולהציל חיים.
אותו דבר לגבי מגן צוואר (גם ברכיבת כביש) שיכול להציל משבירת מפרקת, נכון שלא תמיד,
אבל מזעור הנזק יכול להציל חיים, חד משמעית.
עוז בחור בטוח לובש אמצעי מיגון ונושא אמצעי הגנה
כלומר אם הסקס גרוע והמיגון לא עבד הוא יורה בא
אתה מבין מה כתבת? כי אני לא. :calm:
mudale222
04-04-2016, 15:48
מודלה, גם בפורום הישן היו כאלה שהתלננו על שרשורים מסוג זה, כמו אסף גם אני חושב שאין כאן מטרה להציג סתם זוועות או להפחיד, מספיק שהתגובות יעוררו קצת יותר מודעות או הבנה איך למנוע את התאונה הבא ועשינו כבר משהו ומי שלא מתאים לו הוא לא חייב להכנס או להגיב.
מה נעשה? אני חושב שהשרשורים האלה מפגרים אז אני כותב את דעתי ולא מתבייש בה.
לדעתי כל מי שפותח את השרשורים האלה זה בדר"כ לא הרוכבים המודעים אלא אלה שקיבלו את השוק הראשוני או אלא שנפל להם פתאום האסימון מסיבה כזאת או אחרת.
בן אדם שמודע לעצמו ולסכנות מסביבו (קל וחומר אחד שעבר כבר תאונות) מבין ב100% את הסיכונים ואין לו שום צורך להתפלא פתאום ולהתחיל לפתוח שרשורים על דברים שמובנים מאליהם.
לא ראיתי כאן אנשים פתאום פותחים שרשורים על כמה זה מגניב קל ומזין להכין חביתה, איזה תענוג זה, צריכים רק 2 דקות לטגן את הביצים וזה פשוט מאכל מעולה!
וכאילו כל פעם מחדש מגיע איזה מישהו וחושב שהמציא את הגלגל ופותח שרשור כזה. זה פתטי בעיניי.
לא פחות פתטי ובצורה מקבילה זה אלה שעשו איזה החלקה מסכנה, קיבלו כמה שריטות\חבר טוב נפצע או נהרג בתאונה - ואז מחליטים לרדת מהתחום.. ופותחים שרשור על כמה זה מסוכן והחיים יותר חשובים וכל מיני דברים הזויים בסגנון. כאילו מה? לא ידעתם את הסיכון עד אז? מדובר לדעתי באיזה סוג של טיפשות מסויימת של אנשים שלא מסוגלים להבין ולעכל דברים עד שהם חווים אותם ממש - ואני שונא טיפשות.
אתה ממש לא צודק, מגן חזה יכול להציל חיים, 20% מתאונות הרכיבה קשורות לפגיעות חזה קטלניות,
כידון שהתעקם ונכנס לרוכב בחזה, יכול להבלם מצויין עם מגן חזה קשיח ולהציל חיים.
אותו דבר לגבי מגן צוואר (גם ברכיבת כביש) שיכול להציל משבירת מפרקת, נכון שלא תמיד,
אבל מזעור הנזק יכול להציל חיים, חד משמעית.
אתה מבין מה כתבת? כי אני לא. :calm:
אני אשמח אם תאיר את עיניי בנושא, את האמת אישית לא מכיר אנשים שרוכבים עם מגן חזה או מגן צוואר, לא יודע כמה אחוז מהרוכבים כן משתמשים.
הנקודה שניסיתי להעביר היא שבשרשור מהסוג הזה לא מתעסקים ברמת המיגון והחשיבות שלו אלא בחשיבות ההתנהגות ברכיבה ומניעת תאונות מסוג זה מלכתחילה ככל האפשר.
nihrider
04-04-2016, 16:50
הבחור הזה שפרק גולגולת ויצא בנס, האם היה עוזר לו מגן צוואר?
MasterOz
04-04-2016, 17:18
אני רוכב, או יותר נכון...רכבתי וארכב, עם מגן חזה של דיינזה.
מקווה שהמעיל הבא יתאים כי הם שינו את המעילים ומגיני החזה.
יש לי קרוב משפחה, רוכב בחסד עליון, שגם הוא עם מגן חזה וגם מגן צוואר.
http://images.pierce-ecom.com/File/Image.ashx?oid=21886&type=p
יש סרטונים באתר -
http://www.leatt.com/shop/braces/street-stx.html
https://www.youtube.com/watch?v=j1hPZYxMspo
lokimonster
04-04-2016, 18:20
מיגון פסיבי
הגנה אקטיבית
המיגון עזר לעוז
האקדח שבר לו את הקרסול
בא=בה
והבדיחה הציניות שמלווה אותי. מקווה שהבהרתי את עצמי
יש יעד ויש מטרה-היעד הוא הדרך להגשים את המטרה אפריל הגיע ועדיין מושבת
I may simply be a single drop of rain
But I will remain
⚡️[emoji942][emoji945]
MasterOz
04-04-2016, 20:29
כבר העלתי את זה בעבר -
https://www.youtube.com/watch?v=UJhXTZ2LtWI
אני רוכב מתוך גישה שכל אחד בדרך רוצה להזיק לי. מכוניות (גם חונות שבטוח עוד שנייה יתפרצו לי למסלול) רוצות להרוג אותי, הולכי רגל ורוכבי אופניים לבלבל אותי כדי שאאבד שליטה ואפול.
לפעמים, כשאני ממש אופטימי, אני נותן להם ליהנות מהספק: זה לא שכולם רוצים להזיק לי, רק שכולם עסוקים בטלפונים שלהם ואין להם שליטה על איך הם נוהגים/רוכבים/הולכים.
MasterOz
04-04-2016, 20:36
https://www.youtube.com/watch?v=fJ5NvChWbpo
MasterOz
04-04-2016, 20:36
https://www.youtube.com/watch?v=Ngv7Bd9UnFU
nihrider
04-04-2016, 21:27
שיט זה ממש משכנע
mudale222
04-04-2016, 21:38
יפה מעניין מאוד.. סיכוי לא רע שהיה עוזר לרוכב מהתאונה ההיא כי לפי מה שהראו בכתבה זאת הייתה בדיוק הפגיעה שהמגן צוואר הכי יעיל בשבילה.
אהבתי גם את זה (שבדומה לסליידרים), זה נשבר מעל עומס מסויים בשביל לא להעביר את הכוחות לגוף ולגרום לנזקים אחרים (למרות שיכול להיות שזה עדיף לנו והם יימנעו מזה לגמרי בשביל להוריד מעצמם תביעות).
נראה כמו משהו שטוב לגרזונים וכאלה, לא יודע אם באמת למישהו יהיה כוח ללבוש את זה ביום יום. גם כנראה לא כל כך יעיל בתאונות צד (20% אחוז הורדה של הכוחות, מעניין כמה קסדה מורידה באחוזים).
nihrider
04-04-2016, 22:41
תראה את שני הגרפים השחורים באמצע העמוד:
http://www.helmets.org/general.htm
אין שם מספרים
"The review concluded that helmets reduce the risk of head injury by around 69% and death by around 42%."
מפה:
https://en.wikipedia.org/wiki/Motorcycle_helmet
shaykram1989
05-04-2016, 08:37
נראה יעיל מאוד.
סתם לצורך המחשה ניסיתי לזרוק את הראש מימין לשמאל בכח, בהחלט לא נעים..
השאלה היא, עד כמה זה פרקטי לרכיבות יום יומיות לעבודה?
טוב, אני מניח שאת השאלה הזאת ניתן לשאול לגבי כל סוג מיגון, כל אחד והשיקולים שלו.
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
mudale222
05-04-2016, 15:56
תראה את שני הגרפים השחורים באמצע העמוד:
http://www.helmets.org/general.htm
אין שם מספרים
"The review concluded that helmets reduce the risk of head injury by around 69% and death by around 42%."
מפה:
https://en.wikipedia.org/wiki/Motorcycle_helmet
thx
נראה יעיל מאוד.
סתם לצורך המחשה ניסיתי לזרוק את הראש מימין לשמאל בכח, בהחלט לא נעים..
השאלה היא, עד כמה זה פרקטי לרכיבות יום יומיות לעבודה?
טוב, אני מניח שאת השאלה הזאת ניתן לשאול לגבי כל סוג מיגון, כל אחד והשיקולים שלו.
תלוי מה הנסיעה היומיומית שלך :)
אם זה נסיעה של 5 דקות בעיר.. מן הסתם שלאף אחד לא יהיה כוח.
אבל אם זה נסיעה חצי שעה-שעה בינעירוני.. אז כבר כולם שמים אטמים ומוזיקה וחארטות, ולהוסיף עוד אמצעי אחד\שניים לא יהיה קשה.
https://www.facebook.com/scoops.rotter.net/videos/959884074061114
סיטואציה מוכרת, עדיין מחריד בכל פעם מחדש.
הגיע הזמן שתהיה אכיפה על בסיס המצלמות הפרושות בכבישים, לא יכול להיות שבכל דקה שאני על הכביש אני עד ל5 עברות תנועה לפחות.
הרכב הזה, הנהג שבו... מקומו בכלא באשמת הריגה חמורה.
כאן באיכות יותר טובה.
http://news.walla.co.il/item/2950158 (http://news.walla.co.il/item/2950158)
את האמת למרות כל הדעות לכאן או לכאן באם לפתוח שרשורים כאלו המקרה הספציפי הזה עורר בי הרבה מחשבות וחשבון נפש איך עוברים ברמזור ירוק /בצומת עם זכות קדימה לך...
כאן באיכות יותר טובה.
(http://news.walla.co.il/item/2950158)http://news.walla.co.il/item/2950158
את האמת למרות כל הדעות לכאן או לכאן באם לפתוח שרשורים כאלו המקרה הספציפי הזה עורר בי הרבה מחשבות וחשבון נפש איך עוברים ברמזור ירוק /בצומת עם זכות קדימה לך...
לאט ובזהירות, בידיעה שכל רכב יכול לעשות עליך פנייה, להיצמד לשול הימני כי כל רכב שמאט או שנצמד לנתיב אחר עומד לעבור נתיב, לא להתבייש להשתמש בצופר או באור גבוה.
רק לי זה עושה צמרמורת בכל הגוף?
אולי כי אני עובר שם עם האופנוע כל יום...
סרטון מזעזע! אני לא רוצה לחשוב איזה עונש מגוחך תקבל הנהגת הרוצחת.
שימו לב שחלק גדול מהתאונות הקשות מתרחשות בצמתים ומחלפים, חובה להאט לפני כל צומת, להיות עירניים לסביבה.
גם במקרה של הרוכב עם האיקסמקס שנהרג באיילון, הוא נפגע מרכב שחתך נתיבים כדי להספיק לעלות למחלף, לפני מחלפים תמיד לרכב על הנתיב השמאלי.
אני קורא תגובות של כל מני חוכעמים בפייסבוק, טוקבקים ואפילו פה, שתולים את האשמה (או חלק ממנה) במהירות הרוכב.
הגדיל לעשות טיפש אחד ולכתוב כי אם אין תמרור האוסר פרסה אז מותר. (נו.. הדף סובל הכל).
אז בפירוש:
זו נהגת. והיא רוצחת. והיא רצחה במחי פרסה אב לילדה. נ ק ו ד ה.
כמה אטימות וחוסר מודעות צריכה להיות כדי לפרסס בכביש מהיר???
(פז מה תגיד על טל"ש בקונטקסט של האיקסמקס שהזכרת? גם לו היתה רשלנות תורמת למותו?)
אחד שפירססה עליו נהגת, אבל למזלו לו היה שדה ראיה, מרחק ועוד שני נתיבי מילוט פנויים.
torquser
06-04-2016, 09:14
אני רוכב כמעט 30 שנה רק על דו''ג. שואלים אותי אתה לא מפחד? אז כן אבל רק מדבר 1. במשך השנים שאני רוכב נוצרה אצלי אקסיומה שבכל פעם שאני רואה רכב בכביש מבצע פעולה מוזרה שלא רק שלא זורמת עם עם התנועה אלא להיפך מתנגדת לזרימה באופן קיצוני (או בקיצור סוחטת ממני קריאת WTF!!!) מעטות הן הפעמים אם בכלל בהן אני מגלה שזה נהג ולא נהגת (לפעמים אני צועק בתוך הקסדה, מה את עושה?!?!? וזה עוד לפני שראיתי את הנהג ואני בד"כ לא טועה). אז כן יש דבר 1 שאני מפחד ממנו בכביש כאשר אני על דו''ג.
רק לי זה עושה צמרמורת בכל הגוף?
אולי כי אני עובר שם עם האופנוע כל יום...
לא רק לך.. זוועה, פשוט זוועה !!!
גם אני פעם בכמה זמן עובר שם חזרה הביתה מאיזה טיול, אבל בלי שום קשר - אף אחד פשוט לא מצפה מכזה טימטום מצד נהג/ת שמחליט/ה לדפוק פרסה במקום הכי אסור בעולם !!! חבל שלא עבר שם פול-טריילר עמוס חול, היה לוקח את הפחית קיבינימט :pirates5B15D_th:
shaykram1989
06-04-2016, 10:15
erani
בדיוק מה שחשבתי, מעניין מה היו אומרים כל החכמולוגים אם במקום אופנוע זה היה סמי טריילר או סתם ג'יפ..
סרטון מזעזע, עברה בי צמרמורת והכי מעצבן זה לקרוא תגובות של אנשים טיפשים.
נו מה היו אומרים?, מגיע לה/לו
nihrider
06-04-2016, 10:23
אני הייתי אומר שמסכן הנהג סמי טריילר.
lokimonster
06-04-2016, 10:56
אני לא מאחל לאף אחד להכנס לסיטואציה של תאונה בין אם אשם ובין אם לא!
תאונה עם נפגעים ואחת כמה וכמה עם הרוגים היא טראומה וגם אם הנהג הפוגע יצא זכאי הוא ישא אותה לאורך זמן!
הפתרון לסוגייה היא החמרה בענישה ואכיפה אפקטיבית יותר ולא חליבה נוסח מצלמות המהירות וכמה שזה עצוב להודות יותר נוכחות של המשטרה בכבישים!
לצערנו מערכת הרישוי ( לימוד נהיגה), המשפט והאכיפה מתעסקות בחרטא ומסוגלות להשאיר נהגים בעלי מסוכנות גבוהה על הכביש!
עוד דבר שמעצבן (פחות קשור לתאונה הנ"ל שכפי הנראה נובעת מטיפשות או זילזול בחוק ) הוא שלא נותנים לאדם ללמד את בנו נהיגה עד להוצאת הרשיון (למרות חוק הנהג המלווה ששווה לתחת) וכך יוצא שנהגים עולים עם מינימום שיעורים הכרחיים עד לקבלת הרשיון בעוד שכאב שמלמד את בנו אני יכול להכשיר אותו לנהיגה נכונה, לחנך ולהטמיע בו הרגלים נכונים!
אני קורא תגובות של כל מני חוכעמים בפייסבוק, טוקבקים ואפילו פה, שתולים את האשמה (או חלק ממנה) במהירות הרוכב.
הגדיל לעשות טיפש אחד ולכתוב כי אם אין תמרור האוסר פרסה אז מותר. (נו.. הדף סובל הכל).
אז בפירוש:
זו נהגת. והיא רוצחת. והיא רצחה במחי פרסה אב לילדה. נ ק ו ד ה.
כמה אטימות וחוסר מודעות צריכה להיות כדי לפרסס בכביש מהיר???
(פז מה תגיד על טל"ש בקונטקסט של האיקסמקס שהזכרת? גם לו היתה רשלנות תורמת למותו?)
אחד שפירססה עליו נהגת, אבל למזלו לו היה שדה ראיה, מרחק ועוד שני נתיבי מילוט פנויים.
לא האשמתי אף אחד! אמרתי שצריך להזהר ממחלפים בגלל ההשתלבויות האלה ועדיף לרכב בשמאלי.
ומה הקשר למקרה של טל"ש פה?
MasterOz
06-04-2016, 12:02
לכל רוכב באשר הוא, יש "רשלנות" מסויימת, מעצם זה שהוא רוכב.
זה לא אומר שיש לו אשמה, זה לא אומר שצריך להכחיד אותו,
אבל אני מצפה שינסה למצוא את כל נקודות "החולשה" בכביש.
צומת זו בהחלט נקודה חלשה, להבדיל מכביש מהיר עם בטונדות,
שם אי אפשר לצפות שרכב יסטה, יעלה על הבטונדה ויעוף ישירות על הרוכב.
יש המון נקודות חלשות בכביש שאני מצפה שהרוכב ירכוב בהן במשנה זהירות,
צמתים, מעברי חציה, כבישים עם נתיב אחד לכל כיוון, פניות ועיקולים עוורים וכו'
אין לי כוונה לרכוב בפראנוייה תמידית, אבל בהחלט להנמיך ציפיות,
לפתוח עיניים ואזניים ולעשות את המקסימום לצמצם סכנות...
הכי חשוב, אבל באמת הכי חשוב, לא לקבל כמובן מאליו ולהיות צודק.
מי שבקבר או מפורק לחלקים, זה כבר לא משנה לו.
אם רוכבים יחשבו לטוח "רחוק" כלומר ירגילו את עצמם להתנהגות
שגרתית במקומות מועדים לפורענות, הם אולי יפסידו כמה שניות בדרך הביתה,
אבל יגדילו את הסיכוי להגיע שלמים ליעד ולא לבית חולים.
אם תצאו בבוקר במחשבה שלמרות שהכביש שלכם וכל מה שסביבו
ואני בהחלט חושב שבהיררכיית המשתמשים בכביש -
מקום ראשון - הולכי רגל
מקום שני - דו גלגלי ממונע עם רשיון
מקום שלישי - רכבים אחרים עם רשיון
(אופניים וקורקינטים ללא מקום בכביש בכלל, למעט אם הוקצה להם מקום)
אם תחשבו שהכל שלכם אבל...
אתם בטוב לבכם מוותרים למסכנים ברכבים האחרים, סולחים להם כי הם מפגרים שכלית,
מכינים את עצמכם לזה שהם עושים טעויות מטומטמות כי הם לא מלומדים, מחונכים, מתורבתים,
או סתם לא יודעים חוקי תנועה והיה צריך לשלוח אותם לעשות תאוריה וטסט כל שנה,
אם תשננו את זה, תקטינו את הסיכויים שאותם רפי שכל ימחקו אתכם ממצבת הרוכבים.
לעולם ולעולמי עד, רוכבים יפגעו מנהגים סתומים.
תנסו לחשוב שאתם מוותרים להם גם אם "לכאורה" אתם לבד על כביש נידח,
נוסעים באור ירוק ואין אדם בסביבה...
תחשבו שיש...ונסו להתאים את עצמכם לתרחישים, אפילו אם חלקם הזויים.
ברגע שתעברו את החסם הנפשי של להיות צודקים,
זה יהפוך לשגרה והסיכונים שלפעמים אנחנו לוקחים, יהפכו להיות יותר מחושבים.
אם לא תפנימו את התורה (הזו שלי) על רגל אחת,
אתם בהחלט יכולים להמשיך בשלכם, אני לא יודע מה לומר למעט העובדה
שאני ורוכבים אחרים שבהחלט לוקחים לפעמים סיכונים, אבל חושבים כך, רוכבים יותר שנים מאחרים.
אולי זה מזל, אולי זה גורל, תקראו לזה איך שאתם רוצים.
למרות התאונה שלי שהיתה בלתי נמנעת כנראה, אני חושב שזו הדרך הנכונה לרכוב.
אל תוציאו לעצמכם את הכיף שברכיבה, גם לא את הכיף שבמהירות, בהשכבות ואפילו בווילי...
רק תשתדלו לחשוב כמו אסטרטגים, כאילו יצאתם למלחמה או למשחק מחשב,
שאלו את עצמכם...מאיפה תקפוץ המפלצת? והיא תקפוץ, תהיו בטוחים!
היא תקפוץ עליכם בדיוק ברגע של שאננות וביטחון עצמי ובמקום "לכאורה" בטוח.
מקום שכאילו שלכם, כאילו מסומן עבורכם, כאילו עם "אור ירוק" רק עבורכם.
במקומות מסוכנים אני מניח שבאופן טבעי אתם משתדלים לחשב את הדרך ולהזהר,
חובה עליכם להזהר שבעתיים, במקומות שכאילו נראים בטוחים...
שם מחכה לכם המפלצת הנוראית כדי לקפוץ עליכם!
בבקשה - אל תתנו לה!
עד כאן הנאום חוצב הלהבות.
כאן באיכות יותר טובה.
(http://news.walla.co.il/item/2950158)http://news.walla.co.il/item/2950158
את האמת למרות כל הדעות לכאן או לכאן באם לפתוח שרשורים כאלו המקרה הספציפי הזה עורר בי הרבה מחשבות וחשבון נפש איך עוברים ברמזור ירוק /בצומת עם זכות קדימה לך...מה זה ככה עושים פרסה באוטו??זה פרסה של משאית!
moonshield
06-04-2016, 13:47
צודק, בסרטון רואים שהרוכב מנסה להתחמק לנתיב הימני, אבל בגלל הפרסת סמיטריילר ההתנגשות היתה בלתי נמנעת.
צ'מע הוז, גם אני מאיט קצת לפני מעבר צומת או הצטלבות ומחפש אובייקטים שיכולים לחתוך לי את הקו, אבל במקרים מעין אלו לא נראה לי שהיה לזוג הרכוב הרבה סיכוי:
לפי התמונה זה נראה שיש רכב שעומד בנתיב השמאלי מחכה לירוק לפנות שמאלה, הזוג על הכלי הגיעו מצפון לדרום בעליה (כן, אני מכיר את הצומת) והרכב שעומד במפרץ שמאלה חוסם את שדה הראייה לנתיבים ממול/לכיוון צפון. אם הם היו מאיטים עד למהירות של 40~50 קמ"ש אז אולי היה הרוכב מצליח , אחרי שעבר את הרכב שחסם לו את שדה הראייה משמאל - לזהות את הבנזונה שפנה, לעבד במח שזה אסון בשבילו, לתת הוראה לגפיים ללחוץ על הברקסים, למצוא בד בבד נתיב מילוט (שמאלה או ימינה) ולנסות לא ליפול/להתרסק..
סליחה על הפסימיות, אבל לא הרבה היו מצליחים. לדעתי גם אני ביניהם לצערי.
MasterOz
06-04-2016, 15:14
אז האופציה השניה זה למות - סבבה.
YaronNahum
06-04-2016, 15:17
אני לא מאחל לאף אחד להכנס לסיטואציה של תאונה בין אם אשם ובין אם לא!
תאונה עם נפגעים ואחת כמה וכמה עם הרוגים היא טראומה וגם אם הנהג הפוגע יצא זכאי הוא ישא אותה לאורך זמן!
הפתרון לסוגייה היא החמרה בענישה ואכיפה אפקטיבית יותר ולא חליבה נוסח מצלמות המהירות וכמה שזה עצוב להודות יותר נוכחות של המשטרה בכבישים!
לצערנו מערכת הרישוי ( לימוד נהיגה), המשפט והאכיפה מתעסקות בחרטא ומסוגלות להשאיר נהגים בעלי מסוכנות גבוהה על הכביש!
עוד דבר שמעצבן (פחות קשור לתאונה הנ"ל שכפי הנראה נובעת מטיפשות או זילזול בחוק ) הוא שלא נותנים לאדם ללמד את בנו נהיגה עד להוצאת הרשיון (למרות חוק הנהג המלווה ששווה לתחת) וכך יוצא שנהגים עולים עם מינימום שיעורים הכרחיים עד לקבלת הרשיון בעוד שכאב שמלמד את בנו אני יכול להכשיר אותו לנהיגה נכונה, לחנך ולהטמיע בו הרגלים נכונים!
החמרה בענישה לא תעזור. אף נהג נורמטיבי לא עושה עבירה מתוך כוונה. קח לדוגמא את הפלאפונים, העלו את הקנס מ250 לאלף, אתה רואה פחות נהגים מתעסקים עם סלולרי ?
אם העונש הממוצע על תאונה כזאת יהיה במקום שנת מאסר, חמש שנים אתה חושב שהנהגת רוצה לשבת שנה? היא חשבה שתוריד אופנוע?.
מה שיוריד את התאונות זה הרבה נוכחות משטרתית. אבל במקום להשקיע בניידות ושוטרים שעולים כסף ומצילים חיים, החליטו להשקיע במצלמות שמכניסות כסף ועולות בהרוגים.
Sent from my Lenovo K50-T5 using Tapatalk
אף אחד לא ייקח אחריות עלינו הרוכבים, יתרה מזאת אני לא מוכן להפקיד את האחריות הזו
בידיים של אף אחד.
אמרתי זאת כבר כמה פעמים, על הכביש אנחנו הארנבות וכל השאר הם הציידים, עונת הצייד
נפתחה והיא לא נגמרת אף פעם.
lokimonster
06-04-2016, 15:23
החמרה בענישה תעזור - שלילה לנהג שמוגדר כמסוכן אמורה להורידו מהכביש.
נהג שייתפס לאחר שלילה לא יחודש לו הרשיון
עבריין שנוהג לאחר שלילה ללא רשיון מאסר בפועל!
ואם אנו כבר בשוונג - אחריות שילוחית לבעלי חברות הסעים - נהג שנתפס עם חריגות משקל החרמת המשאית + קנס לבעל החברה ולנהנ
חברה שנתפסה עם עבירות תקינות של כלי רכב - קנס החרמה
חברה שנתפסה בעבירות חוזרות שלילת רשיון ההפעלה שלה
יש עוד אבל מה זה משנה
אז האופציה השניה זה למות - סבבה.
מבחינתך אולי, מבחינתי זו אף פעם לא אופציה.. אבל יש מצבים בהם הפגיעה לצערנו בלתי נמנעת
MasterOz
06-04-2016, 15:48
החמרה בענישה לא תעזור. אף נהג נורמטיבי לא עושה עבירה מתוך כוונה...
אתה ממש לא צודק.
החמרה בענישה תעזור ...
מסכים עם לוקי,
ענישה חמורה היכן שכואב מאוד, אבל כואב כך שבא לך למות...זו הענישה הנכונה, במקום להמית מישהו אחר.
לדוגמא, אדם שצבר מעל X דוחות חנייה יוחרם רכבו לחודש - בקטנה.
אם אדם שנתפס עם סלולרי בידו, יקבל מינימום של 5000 ש"ח ושלילה לחודש ללא ערעור,
אני מבטיח לך שאנשים ישימו את הטלפון בתא המטען רק כדי לא להתפתות.
את הבעיה מחפשים מתחת לפנס, נהג ששתה כוס בירה יכול להשלל לשנתיים
ורוב האוכלוסיה הנוהגת, בכלל לא שותה אלכוהול.
אבל נהג עם סלולארי...וסלולארי יש לכל אחד במדינה - מה איתו?
תן עונש לא מידתי לבעיה הזו ותראה איך אתה מישר קו וכולם עומדים דום,
תמשיך לחשוב במידתיות, כמו שכולם פתאום נהיו פוליטקלי-קורקט...ולא עשית בזה כלום.
ימשיכו להשתין עליך בקשת רחבה ועוד מהמקפצה.
מבחינתך אולי, מבחינתי זו אף פעם לא אופציה.. אבל יש מצבים בהם הפגיעה לצערנו בלתי נמנעת
אתה לא באמת מאמין שמבחינתי זו אופצייה...נכון?
כי מי כמוני יודע שיש תאונות שחלקן בלתי נמנעות, אבל אני לפחות יודע כמה דברים בטוחים...
1. אני חוזר לרכב!
2. תהיה לי עוד תאונה!
3. תאונה תקרה גם לכל אחד מהרוכבים בעולם - בזמן זה או אחר ובעוצמה כזו או אחרת!
עם התובנות האלו...עכשיו אני מוכן לצאת לכביש!
mudale222
06-04-2016, 15:57
החמרה בענישה תעזור - שלילה לנהג שמוגדר כמסוכן אמורה להורידו מהכביש.
נהג שייתפס לאחר שלילה לא יחודש לו הרשיון
עבריין שנוהג לאחר שלילה ללא רשיון מאסר בפועל!
ואם אנו כבר בשוונג - אחריות שילוחית לבעלי חברות הסעים - נהג שנתפס עם חריגות משקל החרמת המשאית + קנס לבעל החברה ולנהנ
חברה שנתפסה עם עבירות תקינות של כלי רכב - קנס החרמה
חברה שנתפסה בעבירות חוזרות שלילת רשיון ההפעלה שלה
יש עוד אבל מה זה משנה
לא נעים לי להגיד לך אבל זה בדיוק הענישה הקיימת...
נהיגה בשלילה זה מאסר בפועל עוד לפני שראית שופט ולפעמים עד תום תהליכים.
נהג מסוכן (שצבר מספיק נקודות) - יורד מהכביש..
בקשר לחברות ומשאיות אין לי מושג.
גם אנחנו מוכנים שתצא כבר לכביש, רק לא בחצאית מיני בבקשה.
MasterOz
06-04-2016, 16:02
אם תעשה ולא תדבר...ארכב עם כזו!!!
תממן לי אחת מאלו לבחירתך ותראה איך אני רוכב איתה,
התנאי היחיד שלי...עם תחתונים, לא רוצה לאוורר את החמינדוס ברוח.
http://i.ebayimg.com/images/g/lq0AAOSwLN5WlVhX/s-l300.jpg
ואז תרכוב על B-Queen!
לגבי התאונה המצערת, אני לא מסכים בכלל עם התגובה הפבלובית הזו -שמואל אבוהב סטייל- המהירות המהירות המהירות.
זה נכון שפיזיקלית המהירות עולה בריבוע במשוואת עוצמת המכה, וזה נכון שמרחק העצירה עולה משמעותית וכו וכו, את כל זה כל ילד קטן מבין ויודע והכל טוב ויפה אבל אין לזה שום קשר למקרה דנן, אלא אם כן מצקצקי הלשון מצפים שתכנס לצומת בגלישה או על 10 קמ"ש.
אם אתה לא רוכב-על עם בלמים מפלצתיים של אופנוע-על אתה פשוט לא יכול למנוע את הבלתי צפוי הזה, התנגשות בקיר ברזל שמופיע ממקום שאינך יכול לצפות אותו. וגם אם אתה כזה ועם כזה אני סקפטי לגבי זה.
גם אם הוא הביט לשבריר שניה משמאלו לכוון התנועה שנכנסת לצומת כדי לראות שהשטח נקי, הוא לא הביט לאותו מקום שממנו יצאה ההורגת וחסלה אותו ברשלנות פושעת. אף אחד -כולל אלו שמאטים לפני צמתים ורמזורים ירוקים כפי שאני עושה, לא מביט למקום כזה ולא נזהר מסוג כזה של הפרעה.זה כמו שתרכוב בכביש 6 בנתיב שלך על 200 ולא תקח בחשבון שפתאום איזה ילד על פרארי יחתוך אותך לא נכון על 240 ויעיף אותך. זה לא במסגרת משנה הזהירות שאף אחד לא נוקט בה.
קרה כאן משהו בלתי צפוי שגם אם הרוכב היה נכנס לצומת במהירות של 60 קמ"ש בקיר ברזל הרצחני הזה הוא היה נהרג.
לזרוק את האשמה על הרוכב זה כמו לזרוק אשמה על נאנסת שהלכה עם מיני ומחשוף. מהירות זה לא הכל, יש כל כך הרבה משתנים נוספים כאן שזה פשוט מגוחך לדבר מיד רק על המהירות. ותכלס חבל שהוא לא רכב יותר מהר, היה מספיק לעבור..
MasterOz
06-04-2016, 18:22
...לזרוק את האשמה על הרוכב זה כמו לזרוק אשמה על נאנסת שהלכה עם מיני ומחשוף.
מהירות זה לא הכל, יש כל כך הרבה משתנים נוספים כאן שזה פשוט מגוחך לדבר מיד רק על המהירות...
אני מסכים אתך לגמרי, מהירות זה ממש לא הכל ועל זה יש לי וויכוחים תמידיים.
אבל אל תתפלא אם יאשימו אותו ולא יעשו כלום כי הרי הוא מת
ולה יגידו, נו-נו-נו...מסכנה, הרי היא צריכה לחיות עם התחושה כל חייה...
1500 שקל קנס, שלילה לחצי שנה ופיצוי עלוב שחברת הביטוח תפצה.
את הפלסטר שישים השופט, או המשטרה, תמיד אפשר להוריד.
גם אבוהב האידיוט יודע את זה...אבל כדי להראות שהוא עושה משהו בימי חייו,
גם הוא הולך על הפתרונות הקלים של זבנג וגמרנו, לא על פתרונות ארוכי טווח.
היום, אנשים רוצים הכרה ו"לעשות היסטוריה" עוד בימי חייהם, הם לא יתנו לאחר לגזור את הסרט.
כך עובדת הממשלה, כך עובדים במשרדי ציבור, כך עובדת המשטרה.
חבל, אבל לא נורא...ממילא כשאמות בתאונה, זה כבר לא ישנה לי.
שימו לב שחלק גדול מהתאונות הקשות מתרחשות בצמתים ומחלפים, חובה להאט לפני כל צומת, להיות עירניים לסביבה.
גם במקרה של הרוכב עם האיקסמקס שנהרג באיילון, הוא נפגע מרכב שחתך נתיבים כדי להספיק לעלות למחלף, לפני מחלפים תמיד לרכב על הנתיב השמאלי.
לא האשמתי אף אחד! אמרתי שצריך להזהר ממחלפים בגלל ההשתלבויות האלה ועדיף לרכב בשמאלי.
ומה הקשר למקרה של טל"ש פה?
טל"ש הוא הארז בו נפלה שלהבת. וזה קרה במחלף אבל אתה צודק, אין שום קשר.
לא טענתי שזה לא יכול לקרות לכל אחד מאיתנו, רק אמרתי איך אפשר להפחית את הסיכויי לכך.
לא טענתי שזה לא יכול לקרות לכל אחד מאיתנו, רק אמרתי איך אפשר להפחית את הסיכויי לכך.
ואני טענתי (ואחרי כמה תוכים חמודים בדיון הזה) שלמהירות אין שום קשר בהפחתת הסיכוי.
לא במקרה של הסירטון לו הגבתי.
YaronNahum
07-04-2016, 01:22
אתה ממש לא צודק.
מסכים עם לוקי,
ענישה חמורה היכן שכואב מאוד, אבל כואב כך שבא לך למות...זו הענישה הנכונה, במקום להמית מישהו אחר.
לדוגמא, אדם שצבר מעל X דוחות חנייה יוחרם רכבו לחודש - בקטנה.
אם אדם שנתפס עם סלולרי בידו, יקבל מינימום של 5000 ש"ח ושלילה לחודש ללא ערעור,
אני מבטיח לך שאנשים ישימו את הטלפון בתא המטען רק כדי לא להתפתות.
את הבעיה מחפשים מתחת לפנס, נהג ששתה כוס בירה יכול להשלל לשנתיים
ורוב האוכלוסיה הנוהגת, בכלל לא שותה אלכוהול.
אבל נהג עם סלולארי...וסלולארי יש לכל אחד במדינה - מה איתו?
תן עונש לא מידתי לבעיה הזו ותראה איך אתה מישר קו וכולם עומדים דום,
תמשיך לחשוב במידתיות, כמו שכולם פתאום נהיו פוליטקלי-קורקט...ולא עשית בזה כלום.
ימשיכו להשתין עליך בקשת רחבה ועוד מהמקפצה.
אתה לא באמת מאמין שמבחינתי זו אופצייה...נכון?
כי מי כמוני יודע שיש תאונות שחלקן בלתי נמנעות, אבל אני לפחות יודע כמה דברים בטוחים...
1. אני חוזר לרכב!
2. תהיה לי עוד תאונה!
3. תאונה תקרה גם לכל אחד מהרוכבים בעולם - בזמן זה או אחר ובעוצמה כזו או אחרת!
עם התובנות האלו...עכשיו אני מוכן לצאת לכביש!
ראשית אם תגדיל את הקנסות יותר מדי, מערכת המשפט שקורסת כבר תקרוס עוד כי כולם יערערו, כי שוטר לא יכול להיות גם השופט וגם התליין במדינה מתוקנת.
בנוסף אם אין מספיק משטרה על הכביש, וכיום כמעט ולא רואים ניידות על הכביש אז מה יעזור אם הקנס הוא 500 או 5000 אם אין שוטרים שיאכפו. ומה שטענתי במקום לשלם לנײַידות ושוטרים משלמים על מערכת מצלמות אוטומטית
lokimonster
07-04-2016, 06:18
בפרוש צריך עוד שוטרים על הכביש!
לגבי המהירות היכולת שלנו ושל הסביבה לראות, לנתח מצבים ולהגיב נפגעת ככל שהמהירות שלנו גדולה יותר.
אני לא יודע עם הבחור הנ״ל רכב מהר או לא אבל לצומת חובה להכנס בקצב שיאפשר לך לקרוא את הנולד!
אני משתדל תמיד להאט את הקצב ומתחיל תכנון מוקדם כשאני נכנס לצמתים.
But I will remain
⚡️[emoji942][emoji945]
MasterOz
07-04-2016, 10:26
ראשית אם תגדיל את הקנסות יותר מדי, מערכת המשפט שקורסת כבר תקרוס עוד כי כולם יערערו, כי שוטר לא יכול להיות גם השופט וגם התליין במדינה מתוקנת.
בנוסף אם אין מספיק משטרה על הכביש, וכיום כמעט ולא רואים ניידות על הכביש אז מה יעזור אם הקנס הוא 500 או 5000 אם אין שוטרים שיאכפו. ומה שטענתי במקום לשלם לנײַידות ושוטרים משלמים על מערכת מצלמות אוטומטית
לדעתי אתה שוב טועה, אם נגדיל את הקנסות אז אחרי התפיסה של הפושע העשירי...
אף אחד כבר לא יקח את הסיכון שיתפסו אותו ולאף אחד לא יהיה כוח לערער...כי קודם צריך לשלם.
שוטר לא אמור להיות גם שופט וגם תליין, אם מעבירים חוק
שטלפון ביד תוך כדי נהיגה, זה אוטומטית קנס של 1000 ש"ח ועשר נקודות,
אפשר להחליט על 5000 ש"ח וחודש שלילה מנהלתית.
האדם העשירי שיתפס ויצרח שזה לא מידתי...יגרום לאפקט כזה שאף אחד לא יחזור על המעשה שלו.
לבסוף - מצלמות לא מבקשות תנאים, לא מאחרות לעבודה, לא משלמים להם פנסיה
והן לא כופות יחסי מין על פקודות שלהן...אז מה אתה רוצה? עוד שוטרים?
nihrider
07-04-2016, 10:39
הוא גם היה עם מורכבת. זה מאוד פוגע בביצועי האופנוע. במיוחד בבלימה!
http://fullgaz.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=2207&stc=1
שושנה, הסלוגן הזה נחמד לבנות טיפש-עשרה או לבעלי הארלי שפאץ' כזה מתאים לווסט מהעור או מדבקה/אבזם לתיקי הצד..
תוציא מהראש שיש לך גארדיאן אנג'ל, כי אין !!!. זה אתה השומר של עצמך אבל יש גם את מרפי והמזל.
לפעמים ידם על העליונה, ובשאיפה שתצא רק עם פגיעות ופציעות קלות. יש מקרים בהם הבלתי נמנע ב 95% מהמקרים אכן בלתי נמנע.. אלא אם כן אתה עם אינסטינקטים של טייס קרב ניסיון של מיק דוהן ווין רייני או רוסי ועצמות של וולברין
moonshield
07-04-2016, 15:07
רק דבר אחד לגבי הגדלת הקנסות- בניו-יורק יש שלט על כל רמזור שאומר שכניסה לצומת לא פנוי גוררת קנס מיידי ע"ס 1000$, ובאורך פלא הצמתים שם לא חסומים גם בשיא ה Rush hour. אני מבטיח לך שאם על כל רמזור עירוני היה שלט כזה שמאיים בקנס של 5000ש"ח על חסימת צומת, מהר מאוד לא היו נכנסים לצומת לא פנויה, או שמשלמים נתח נאה מהמשכורת למולך.
בנוסף, ובניגוד מוחלט לנטייתי הטבעית, אני מסכים לגמרי שצריך נוכחות מוגברת של שוטרים. אבל יחד עם זאת על השוטרים להתמקד בבעיות האמיתיות בכביש כמו ביריונות ואי ציות לתמרורים ושאר משתמשי הדרך, ולא לחפש את החרא שקל לתפוס ולא באמת משפיע על התאונות (כמו חגורה, איתות, מהירות וכו'). ובנוסף, על השוטרים לצייט לחוקים שאותם הם אוכפים ולא להתנהג כאילו שהם מעל החוק. מספיק פעמים רואים שוטרים שמזלזלים בחוקים בעצמם, ולך תנסה להעיר להם שלא תקבל ג'ורת שוק ודו"ח על ששקר כלשהו.
nihrider
07-04-2016, 15:27
מה יש לך נגד איתותים?
moonshield
07-04-2016, 16:02
להיפך! איתות הוא אחד הדברים החשובים ביותר והכלי היחידי לתקשורת בין נהגים, אבל הוא די מיותר כשמדובר בפניה ימינה, לדוגמא בנתיב שמאפשר רק פניה כזאת (נניח פניה ימינה ללא רמזור בצומת מרומזר). לרוב המשטרע תעמוד מעבר לצומת ותיתן דו"ח לנהג שלא אותת ימינה, אבל לא תסתכל על כל הרכבים שעוברים באדום באותו הצומת.
שושנה, הסלוגן הזה נחמד לבנות טיפש-עשרה או לבעלי הארלי שפאץ' כזה מתאים לווסט מהעור או מדבקה/אבזם לתיקי הצד..
תוציא מהראש שיש לך גארדיאן אנג'ל, כי אין !!!. זה אתה השומר של עצמך אבל יש גם את מרפי והמזל.
לפעמים ידם על העליונה, ובשאיפה שתצא רק עם פגיעות ופציעות קלות. יש מקרים בהם הבלתי נמנע ב 95% מהמקרים אכן בלתי נמנע.. אלא אם כן אתה עם אינסטינקטים של טייס קרב ניסיון של מיק דוהן ווין רייני או רוסי ועצמות של וולברין
הבעיה היא שכל אחד בטוח שהוא פיצח את השיטה איך להימנע מתאונה, רבאק הרי זה עבד עד עכשיו.
עד שזה לא!
לכל אחד יש את הטריק הקטן שלו שעזר לו להתחמק מצרות, את הערך המוסף של הניסיון שלו,
את הקווים האדומים, הסגולים והירוקים. וזה עובד יופי.
עד שזה לא!
זה לא משנה כמה מיומן אתה, כמה מוכשר ואיזה אינסטינקט חייתי יש לך, כי כשזה יבוא זה יפתיע
אותך, וזה יבוא.
ואז אז תתפלל שכשהופתעת היית קצת פחות מהר, קצת פחות שחצן, קצת פחות גיבור.
כי אופנוענים אמתיים מכורים לגבס!
MasterOz
07-04-2016, 21:30
גבס זה לחלשים.
ברגים מטיטניום, פלטינות ומסמרים, זה לאופנוענים אמיתיים.
בוא, בוא תיישר לי את הקרסול בלי הרדמה, אמרתי למנתח.
הוא חשב שאני מה זה קשוח...
לא ידע שאני מעדיף לסבול כי אני מפחד מזריקות.
shaykram1989
07-04-2016, 22:33
מאסטר יקר, מתי תשתף אותנו בחוויה שלך?
מין שרשור סיפורי מלחמה שכזה, אולי אפילו דביק?
MasterOz
07-04-2016, 23:13
בהזדמנות, צריך למצוא לזה זמן.
קח את הזמן.
אנחנו לא ממהרים.
MasterOz
07-04-2016, 23:27
אני עדיין שוקל אם לצרף תמונות סטייל יוריאר... או רק תיאורים פלסטיים.
תודה שאתה מת לדעת מה קרה...
גם אם לא לשמוח לאיד.
אני לא מת.
אני יודע שכשהצעתי בחשאי לעלות את עצמי להר אמרו שהכל בסדר ואתה מוקף חברים.
אשריך.
lokimonster
08-04-2016, 06:15
היו לי פעם כלב וחתול שלא הסתדרו.
סגרתי אותם ביחד בכלוב תיחום.
הכלב נהם, החתול ירק.
בסוף נהיו חברים טובים!
זמן לא רב אחרי החתול נדרס בנסיבות מחשידות!
But I will remain
⚡️[emoji942][emoji945]
"וכתתו חרבותם לאתים, וחניתותיהם למזמרות, לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה"(ישעיהו ב, ד')
יש דברים, שאם אתה רוצה להישאר שלם לא עושים, או עושים אחרת, יש התנהגויות שצריך למצוא להם את
הזמן והמקום. אין דין רכיבה במסלול, כרכיבה בכביש ציבורי ואין דין רכיבה בכביש ציבורי ביום כיפור,
כדין רכיבה בכביש לפני ליל סדר.
רכיבה על אופנוע מסוכנת ואפילו מסוכנת מאד, אבל גם במקום שהיא נמצאת אפשר ורצוי לצמצם סיכונים.
איך לעשות את זה, זה כבר תלוי בבגרות האישית של כל אחד ואחד.
הבעיה שהרכיבה משכרת ומשקרת, תחושת העליונות, מלך הכביש והעצמת האגו, גוברת על שיקול הדעת
והפזיזות, מפזזת לפני השכל הישר.
רכיבה על האופנוע היא סיכון מחושב, אפשר להגדיל את הסיכון ואפשר להקטין אותו, זה סוג של הימור,
הבעיה היא שברוב הזמן אתה זוכה, אתה מתרגל ששום דבר רע לא קורה, אתה אלוף, אייס ואין עליך בעולם.
אתה מלך הכביש וכל השאר הם נתינים בזויים, מי יכול עליך בכלל, עד שהמזל נגמר.
איך אפשר להתמודד עם זה?
רק בעזרת שכל והיגיון, אם רוב התאונות קורות בצומת, אז להיזהר שבעתיים בצמתים.
אם המהירות מחמירה את תוצאות הפגיעה, להוריד מהירות במקומות מסוימים.
מי שמגרד את גבולות המעטפת, סופו שימצא אותה. שיתמגן ויעשה את זה במקומות שוממים.
הרבה שאלים למה מעלים פוסטים של תאונות והרוגים, בדיוק בשביל זה. להכניס לתודעה,
ללמוד, להכיר את הסיכון בשביל לדעת להתגונן. וכל אחד יכול לבחור את ההתמודדות שלו.
אחד יבחר להפסיק לרכב, אחר יתעלם, ואני בוחר להבין את הסיכון להתגלח על זקן של מישהו
אחר ולחנך את עצמי ליתר זהירות.
זה יקרה לכולם ואם זה לא יקרה לך, זה לא אומר שניצחת במשחק, זה רק אומר שלא שיחקת עד
הסוף. - רן
אהלן השושנים
פגשתי לא מעט רוכבים בחיי שנסעו מאות אלפי ק"מ על דו גלגלי ומעולם לא עברו תאונה שגרמה לפציעה. מצד שני יש כאלה שהמזל הרע פוגש אותם לעיתים תכופות .
אני לא מאמין במשפט שלך ציטוט "זה יקרה לכולם ואם זה לא יקרה לך, זה לא אומר שניצחת במשחק, זה רק אומר שלא שיחקת עד הסוף. - רן"
אני תמיד תמיד עולה על האופנוע עם צביטה קטנה בבפנים של הבטן שאולי לא אגיע היום בזמן לארוחת הערב...
אני לא משחק עם שום דבר עד הסוף ידידי.
אני בונה על זה שאני לעולם לא יפצע כשאני רכוב על אופנוע בכביש.
אין לי מה להוכיח במיוחד לא בכביש (אני רוכב על 1100 CBR) ונהנה מכל רגע.
משפט שרוכב מבוגר אמר לי כשהתחלתי עם עולם האופנועים ששינה לי את עולם האופנעות שלי.
מי הרוכב המוכשר ביותר ביקום. התשובה מי שמצליח לחזור הביתה שלם יום יום. ומת בשיבה טובה.
אבל אם לשיטתך כל רוכבי האופנועים יעברו תאונה\טראומה\מוות אני לא הייתי משחק את המשחק ובוודאות עובר ל 4.
הכיף הגדול של הרכיבה מול מוות \פציעה \נכות בוודאות???.
אני אומר לא שווה דו גלגלי. לשיטתך
MasterOz
11-04-2016, 17:06
זיקי, צא מתוך הנחה ברורה ש...
השאלה אינה האם תקרה לך תאונה, זה רק עניין של מתי...
אם תצא לכל רכיבה, לבוש לתאונה וחמוש בשכל ישר,
יש סיכוי שתעבור מחזור חיים שלם ללא תאונה אחת.
יש לך גם סיכוי טוב להכנס לסטטיסטיקה, אפילו יותר מטוב.
אם תהיה מוכן, אולי תפחית את הנזק, אם לא...חייך, אכלת אותה.
רק שתדע דבר אחד, אתה יכול לכסות רק את מה שבשליטתך,
הרוב המוחץ, לא בשליטתך גם אם אתה חושב כך.
לצורך העניין, עצם הישיבה על האופנוע, גם אם הוא מושבת ובחנייה,
מסוכנת יותר מאשר לשבת ברכב מושבת בחנייה, נכון?
תתחיל כך את היום שלך, יש לך יותר סיכוי לחזור הביתה...
אבל רק טיפה יותר...אז אל תתלהב.
lokimonster
11-04-2016, 17:38
לתפיסתי כל יטם שעובר ללא תאונה כך הסטטיסטיקה הולכת לרעתי!
But I will remain
⚡️[emoji942][emoji945]
mudale222
11-04-2016, 20:29
אכן ימי ראשון ארורים.
הצטרפתי (שוב) לסטטיסטיקה, אתמול ירד טיפה גשם וכמו מפגר במקום להוריד הגברתי, כיכר ב30-40 קמ"ש, 6 תפרים בסנטר, זריקת טטנוס, ואנטיביוטיקה לשבוע.
אם לא נכלול את התאונה שהייתה לי על אופניים רגילות, אז דווקא החזקתי די הרבה ק"מ הפעם. בערך 20k מהתאונה האחרונה.
shaykram1989
11-04-2016, 20:51
עזוב את הסנטר, מה קרה לאופנוע?!
ו 20k זה די מכובד, הכי הרבה שלי היה 2000, אבל אני מתחיל.
mudale222
11-04-2016, 22:38
אופניים חשמליים, ואשכרה כלום, שריטה בגריפ השמאלי וזהו. נסעתי עליהם היום כבר איזה 35 קמ והכל טוב.
nihrider
11-04-2016, 22:54
גם כיכרות תמיד עשויות מהאספלט הכי חלק שאפשר. גם צוברות חול.
איזה מיגון היה עליך?
Yev.gavrikov
11-04-2016, 23:02
ממליץ לאנשים מגפי רכיבה ומגני ברכיים, שוכב עכשיו בבית, קרסול מרוסקת שני ברזלים, ושבר פתוח ברגל, לא כיף. היזהרו בכבישים וסעו בזהירות.
דו גלגלי סיימתי :/
MasterOz
11-04-2016, 23:19
זהו? לא תרכב יותר?
לא חשבת שאתה עלול להפצע?
אתה מופתע מרמת הכאב והסבל?
זה מה שגורם לך לרדת מאופנוע?
אני מבין אותך, אבל לא הסיבות האלו יגרמו לי להפסיק לרכב.
shaykram1989
12-04-2016, 05:36
קרסול מרוסקת ושבר פתוח..
אתה מאיזור הצפון? שמעתי על אחד שנפתחה לו הרגל ליד לב המפרץ..
מקווה שתחלים במהרה ושתחזור למחוזות הדו גלגלי למרות שלא נראה לך כרגע
lokimonster
12-04-2016, 05:41
עוז בהחלט אפשר להבין אותו!
ב1998 בערך התפוצץ לי צמיג ביאווה ( הפנימית) על כביש 1מול נתב״ג והתפרקתי יפה מאוד שברים שפשופים וחבלות.
לאחר התאונה הכרזתי שאני סיימתי עם אופנועים וכך היה כמה חודשים עד שהתחילו לי דיגדוגים בידיים.
כמובן שהשמשתי את היאווה ומאז אני רוכב ללא הפסקה בלי עין רעה טפו טפו חמסה חמסה שום מלח לימון וחומוס טעים.
But I will remain
⚡️[emoji942][emoji945]
mudale222
12-04-2016, 07:57
גם כיכרות תמיד עשויות מהאספלט הכי חלק שאפשר. גם צוברות חול.
איזה מיגון היה עליך?
קסדה של אופניים (אלה שיורדות מאחורה, טיפה מגן יותר), כפפות, נעליים חצי ממוגנות (עבודה גבוהות).
אכן ימי ראשון ארורים.
הצטרפתי (שוב) לסטטיסטיקה, אתמול ירד טיפה גשם וכמו מפגר במקום להוריד הגברתי, כיכר ב30-40 קמ"ש, 6 תפרים בסנטר, זריקת טטנוס, ואנטיביוטיקה לשבוע.
אם לא נכלול את התאונה שהייתה לי על אופניים רגילות, אז דווקא החזקתי די הרבה ק"מ הפעם. בערך 20k מהתאונה האחרונה.
עזוב, אתה לא דוגמה לכלום, אתה מכור לתאונות!
קסדה של אופניים (אלה שיורדות מאחורה, טיפה מגן יותר), כפפות, נעליים חצי ממוגנות (עבודה גבוהות).
קסדת אופניים על אופנוע?
הוא החליק עם אופניים חשמליים.
Sent from my C6833 using Tapatalk
moonshield
12-04-2016, 16:01
בנושא הפוסט התפרסמה היום כתבה די מטומטמת בליינט:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4790430,00.html
גם מהכתבה ובעיקר מהתגובות מדהים לקרוא כמה טמטום ובורות קיימים בקרב הנהגים בארץ.
בנושא הפוסט התפרסמה היום כתבה די מטומטמת בליינט:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4790430,00.html
גם מהכתבה ובעיקר מהתגובות מדהים לקרוא כמה טמטום ובורות קיימים בקרב הנהגים בארץ.
תשמע בכללי אתה צודק, הוא כותב בעיקר שטויות, אבל אי אפשר להתעלם שאת "הרכיבה העבריינית" הרווחנו בזכות לא מעט רוכבים כאלה וזה לא רק רוכבי קטנועים ושליחים..להגיד שאין לו שני בעולם זה שטות, ראיתם פעם איך רוכבים באיטליה? יוון? לא חסר דומים או גרועים מאיתנו...
moonshield
12-04-2016, 20:00
מסכים איתך בעניין התדמית של הרוכבים, אבל מכאן ועד לומר שהנהגים צדיקים והרוכבים והולכי הרגל אשמים בזה שהפחיות מחסלות אותם יש מרחק חרטא גדול והרבה חול בעיניים. לא צריך להיות יותר מידי זמן על הכביש עם דו''גי כדי לראות עבירות תנועה איומות של נהגים שלא מתייחסים לאף אחד שנמצא מחוץ לפחית שלהם.
nihrider
12-04-2016, 20:07
עבירה פשוטה של נהג, מעבר נתיב בלי לאותת, יכולה לרצוח בן אדם על אופנוע בחלקיק שניה.
אותה עבירה אצל אופנוע יכולה לשרוט למישהו את הצבע.
צריך לקחת בפרופורציה את ההשלכות של העבירות האלה, ולא את הרגשות של נהגי הפחית המסכנים שתקועים בפקק ולא יכולים לרכוב בשול.
lokimonster
12-04-2016, 20:21
לא מאחל לאף אחד להיות מעורב בתאונת דרכים עם הרוגים גם אם זה באשמתו הבלעדית של ההרוג!!!
But I will remain
⚡️[emoji942][emoji945]
התובנות שלי לאחר 2 תאונות,
אחת החלקה על קטנוע בגיל 14 ואחת לפני שנה,2צלעות ופריקת כתף
בשני המקרים חזרתי לרכב בשנייה שהחלמתי אבל,בילד הראשון שלי אני מפסיק עם דו"ג לפחות עד שיגיע לגיל שידע לדאוג לעצמו
אני בחיים לא מרכיב,ואחרי יותר מידי כמעטים אני גם בחיים לא מורכב עם מישהו שאני לא מוכן להפקיד את החיים שלי בידיו...
אני מעדיף לרכב כשאין תנועה,עם אורות גבוהים ואגזוז רועש.
אני מאמין שלעולם לא אפסיק לגמרי עם אופנועים אבל גם מאמין שבשלב מסויים ירד לי החשק לRRRים למינהם ואולי אפילו ארכוש הארלי
בשנתיים האחרונות מתו לי יותר מידי חברים (חלקם קרובים חלקם קרובים מאוד) ואחרי שראיתי מה קורה לילד בן 5 כשמספרים לו שאבא לא חוזר.....
כרגע אלו התובנות שלי בשקל תשעים.
אולי זה ישתנה כשאצבור יותר ניסיון.
Yev.gavrikov
12-04-2016, 23:59
זהו? לא תרכב יותר?
לא חשבת שאתה עלול להפצע?
אתה מופתע מרמת הכאב והסבל?
זה מה שגורם לך לרדת מאופנוע?
אני מבין אותך, אבל לא הסיבות האלו יגרמו לי להפסיק לרכב.
הייתי די קרוב לא לחגוג לילד בעוד חודש יום הולדת שנתיים, אז כן סיבה טובה מאוד להפסיק. כמובן שדו גלגלי נשאר בורידים אבל בנתיים יש סיבות לא לחזור.
lokimonster
13-04-2016, 05:47
אגב אירוני אבל כלכלית אם אני מקבל כנפיים זה משתלם לאישתי
1. סוגר את המשכנתא
2. ביטוח חיים ( ממליץ לכולכם לוודא שרשום שאתם רוכבים על אופנוע - עולה עוד כמה שקלים )
בקיצור ההיבט הכלכלי אין דאגה
But I will remain
⚡️[emoji942][emoji945]
אני רוצה לשתף בנסיון האישי שלי. יש לי רשיון לרכב משנת 91. בחיים לא התלהבתי מ ולא חשבתי יותר מדי על אופנועים. בצעירותי נהגתי די בפראות. פעמיים גרמתי לטוטאל לוס לרכב של ההורים, בשתי הפעמים באשמתי. בנוסף עוד דפיקות בפח כאלה ואחרות. עם השנים השתפרתי. השתפרתי בשליטה ברכב ובהבנה שלו. ידעתי קצת לזרוק זנב על כביש ללא אחיזה כמו כורכר, והרגשתי בטוח יותר בנהיגה. הרגשתי שאני יודע מה אני עושה כשההגה בידיים שלי. ולמדתי קצת יותר להיזהר. כל ההשתפרות הזאת במבט לאחור לא מספיקה. זה לא מתקרב לקורס עם הדרכה אמיתית. זה לא מספיק בשביל להבין תמיד מה קורה בכביש כמו שמבינים אחרי קורס. בכל מקרה זה עדיין עדיף מצעיר משתולל שלא שולט ברכב בשיט.
חלפו השנים והתבגרתי עוד. למדתי להוריד קצב , להסתכל טוב לפני שאני חוצה נתיב - בלי תירוצים של שטחים מתים, עליך לדעת אם קיים רכב שאתה עלול להפריע לו בחציית הנתיב, גם אם עליך לסרוק במבט מהמראה הימנית דרך חלונות הנוסעים והחלון האחורי ובחזרה למראת האמצע. למדתי לנסוע בזהירות ובעיקר למדתי לא לעשות איזה מאה דברים שהייתי עושה פעם, שנהגים רבים עדיין עושים היום, ושלמדתי אותם מהרחוב, כלומר בעצם ממשתמשים אחרים בכביש.
טוב, מה ש +20 שנות נסיון נתנו לי זה בעיקר אורך רוח. סבלנות בכביש ולהבין שגם אם הנהג שלפניך איטי בצורה מעצבנת, ואתה מדמיין לחיצה אדירה על דוושת הגז ושבירה של ההגה ברגע האחרון (בתקווה שתיקח לו פגוש בדרך והוא יענש על איטיותו), אז גם במקרה כזה לא עושים שום דבר שדומה למה שדמיינת, אלא באופן כמעט רובוטי מתפעלים את הרכב תמיד באותה צורה - מוודאים שפנוי, מאוטטים, וחוצים לאט. ואז אפשר לתת קצת בגז אם אתה בנתיב פנוי.
היום אני על אופנוע שנה+ לא יודע למה נכנס הג'וק הזה אבל זה כבר ככה. אין רכב ויש אופנוע. גם באופנוע נהגתי קצת כמו מופרע. זאת ההתלהבות. לא מרגיש שסיכנתי את עצמי במיוחד, אבל לא הותרתי כנראה רושם טוב על נהגים בכלובים. מבחינתי עברתי לנתיב שלהם ב 20 - 30 קמ"ש מעל המהירות שלהם וללא סיכון מיוחד. מבחינתם כנראה, חתכתי אותם ואולי גם הורדתי לחלקם את הלב.
אז זהו, התקופה הזאת עברה ואני מקווה שלא תחזור. אותם כללים כמו אוטו - לנסוע יחסית לאט למרות שזה לא מגניב. זה נקרא להסכים עם התנועה בכביש. לתנועה יש קצב שלא אני מכתיב ועלי להיות חלק ממנו. זה אומר לעבור נתיב לאט יחסית ובתכלס, הכלל אצבע זה לא להוריד לנהגים את הלב. אני מנסה לחשוב בצורה שבדר"כ אף אחד לא יספר לך שהוא חושב כך - מנסה להתנהג בכביש לפי איך שזה נראה מעיניים של אחר. של נהג שיושב בכלוב מנותק ממך וחושב שהוא רואה אותך בטלוויזיה. ואם אתה עושה משהו פתאומי או פראי הוא נבהל לרגע, אבל לא על עצמו אלא עליך. וזה מה שמוציא לנו שם של חוליגנים, של מתפרעים בכביש. אז סליחה שגם אני... ומעכשיו מהזמן האחרון אני מנסה לשנות את זה ומקווה שגם אתם.
הערה אחרונה: אם לומר את האמת אני לא חושב שאני (הייתי) החוליגן הנורא ביותר על הכביש. לא הייתי מתנהג כפיראט, לא יודע מה זה 200 קמ"ש או יותר, ולא עד כדי כך הגזמתי. סך הכל זה אחרי 25 שנה בכלוב על גלגלים בהן התמתנתי כמו שכבר הסברתי. אני כותב את הפוסט הזה כי לדעתי עברתי שינוי גישה כולל. זה לא להוריד מהירות בחמש קמ"ש או להפסיק לזגזג. זה לקחת את כל ההבנות שלי, יחד עם 25 שנות ותק בכביש, וליצור במוח שלי גישה חדשה. לרכב בטוח, להרגיש בטוח, לשדר ביטחון לנהגים שמסבבי. לחשוב כאילו הנהגים שמסביבי הם חברי הטובים ביותר, בעלי משפחות, שכרגע במכונית שלהם אשתם ושלושת ילדיהם ואנחנו נוסעים יחד לכמה ימים של חופשה בצפון (או בדרום). אני רוצה שבתחנה הבאה, כשנעצור בתחנת דלק כדי שהילדים יעשו פיפי, הם לא ישאלו אותי מה קרה איתי שמה במחלף פראדיס, אלא שנהנה יחד מהדרך והם כל הזמן ירגישו שהכל בסדר איתי על האופנוע כי כיף לי ואני מרגיש בטוח. שיהיה להם כיף לחלוק את הדרך איתי.
MasterOz
13-04-2016, 22:22
הייתי די קרוב לא לחגוג לילד בעוד חודש יום הולדת שנתיים, אז כן סיבה טובה מאוד להפסיק. כמובן שדו גלגלי נשאר בורידים אבל בנתיים יש סיבות לא לחזור.
לדעתי יש לפחות לחצי מהגולשים כאן ילדים,
משפחה, חברים, חלקם גם עברו תאונה.
אני מבין אותך, אבל אני תוהה...
למה אנשים עושים את ההחלטה הזו שלך,
רק אחרי התאונה ולא לפני?
לפני שנה וקצת גם לי היתה תאונה, גם אני ריסקתי קרסול (ועוד כמה פציעות קטנות)
אצלי, המצב הסתבך קצת, גם אחרי.
במקום ניתוח אחד גדול להרכבה ואחד פצפון לפירוק...
עברתי שלושה ניתוחים גדולים, בגלל שהברגים שהרכיבו לי נשברו בשלושה מקומות בתוך העצמות.
(יש תמונות רנטגן מגניבות, של הברגים שהרופאים קנו באלי-אקספרס...בבלאק-פריידיי)
כבר בניתוח השני שאל אותי המנתח, אתה חוזר לרכב?
אם הייתי יכול, הייתי מגיע לבית החולים על האופנוע מייד אחרי הפציעה, עניתי לו, לא באמבולנס.
בוודאי שאני חוזר, זה רק עניין של זמן וכסף עד לסיום הרכבת האופנוע מחדש.
עשרים שנה אני מנתח אופנוענים, אמר האיש...
כולם אומרים שהם לא עולים יותר על אופנוע...בחיים שלהם,
אתה הראשון שאומר לי שהוא חוזר לרכב.
תראה אמרתי, ידעתי שזה יגיע בצורה כזו או אחרת,
אם ידעתי, למה משכתי עד התאונה...יכולתי להפסיק לפני ולמנוע אותה.
מכיוון שידעתי, שאלתי את עצמי האם אני מוכן לתאונה?
והאם אחזור לרכב אם לא אפצע קשה מדי?
התשובות לעצמי היו, בטח! אם אני יוצא מתאונה במצב סביר לרכיבה...
אני חוזר לרכב! חד משמעית וללא סייגים.
גם ברכיבות הבאות אשאל את עצמי כל בוקר את אותה השאלה...
אני בטוח שאענה לעצמי, את אותן התשובות בדיוק.
אגב, עד התאונה הזו...רכבתי כמעט ברציפות, 27 שנים.
זו שנת ה28, אני לא רוכב בנתיים, למרות שיכולתי - אני פשוט לא עולה על אופנועים לא שלי,
ללא שום קשר לפציעה.
הבן שלי היה בחודש שעבר בן 10, הבת שלי, לפני חודשיים בת 13,
אשתי, לפני שלושה חודשים, היתה בגיל...עזוב, אני רוצה לחיות כדי לרכב עוד!
עדיף לי למות בתאונה, מאשר שאשתי תהרוג אותי כי סיפרתי בת כמה היא.
:smscooter:
השאלות הן, אז מה לא בסדר כאן?
לא אכפת לי מהילדים?
לא מהמשפחה, האשה והחברים?
אולי לא אכפת לי מעצמי?
או בכלל, אני אגואיסט? שרוצה להנות על חשבון סבלם של אחרים, שאוהבים אותי?
שאלות קשות חביבי...
למי שכבר עשה תאונה והוא עם שברים בגפיים אני ממליץ להגיע לבית החולים מאיר בכפר סבא, ולבקש את דר' בני קיש שהוא גם אופנוען וגם אורטופד מנתח מומחה טראומה. סעו בזהירות.
ואני טענתי (ואחרי כמה תוכים חמודים בדיון הזה) שלמהירות אין שום קשר בהפחתת הסיכוי.
לא במקרה של הסירטון לו הגבתי.
ברצינות? לא, כאילו - אתה בטח צוחק... אין מצב ששנינו ראינו את אותו סרטון. או למדנו את אותם חוקי פיזיקה. או בעלי אותה הבנה בסיסית של המושג ״זמן תגובה״.
כי בין 10 קמ״ש לבין 130 קמ״ש קיימת סקאלה מכובדת שמתוכה ניתן היה כנראה לבחור כמה אפשרויות שונות שהיו תורמות לסיכויים (...) של הרוכב להתחמק מהסיטואציה הלא פשוטה הזו שיכלה להסתיים אחרת. נכון, בחיים כמו בחיים אין שום דבר ודאי ב-100%, אבל במהירות שונה כנראה שהיה עומד לרשותו יותר זמן להגיב אחרת.
רק דבר אחד לגבי הגדלת הקנסות- בניו-יורק יש שלט על כל רמזור שאומר שכניסה לצומת לא פנוי גוררת קנס מיידי ע"ס 1000$, ובאורך פלא הצמתים שם לא חסומים גם בשיא ה Rush hour
אני במקרה בניו יורק בימים אלו, והמציאות היא לא כמו שאתה מתאר. אין שילוט כזה ברוב הצמתים, וגם באלו שיש רואים מדי פעם כניסה לצומת עמוס וחסימה של התנועה, ממש כמו בתל אביב סיטי. למעשה, עקבתי בעניין אחרי תרבות הנהיגה פה וגיליתי שהיא בעלת קווי דמיון רבים ל(חוסר)תרבות הנהיגה אצלנו, שזה די מאכזב אני חייב לומר. ממש אותם סוגי העבירות.
lokimonster
14-04-2016, 05:45
אני מצטט מלצרית בדיינר שהגרה מפולין
״בניו יורק מי שיש לו מבטא אמריקאי הוא לא מניו יורק״
בגדול התרבות נהיגה שונה בין מדינה למדינה.
נסעתי מאילינויי ועד יוטה לא שמעתי ולא צפירה אחת ( גם כשעמדתי ברמזור ירוק כי לא הייתי בטוח לאן להמשיך)
But I will remain
⚡️[emoji942][emoji945]
ברצינות? לא, כאילו - אתה בטח צוחק... אין מצב ששנינו ראינו את אותו סרטון. או למדנו את אותם חוקי פיזיקה. או בעלי אותה הבנה בסיסית של המושג ״זמן תגובה״.
כי בין 10 קמ״ש לבין 130 קמ״ש קיימת סקאלה מכובדת שמתוכה ניתן היה כנראה לבחור כמה אפשרויות שונות שהיו תורמות לסיכויים (...) של הרוכב להתחמק מהסיטואציה הלא פשוטה הזו שיכלה להסתיים אחרת. נכון, בחיים כמו בחיים אין שום דבר ודאי ב-100%, אבל במהירות שונה כנראה שהיה עומד לרשותו יותר זמן להגיב אחרת.
כבודו חבר ההנעלה מוזמן להתכבד ולצפות שוב בסירטון.
עד כמה שזכור לי (ולא צפיתי בו שוב) הנפקנית בת יונה הגיחה מהטור שפונה שמאלה והוא קיבל את זה כמו גליוטינה.
נכון, המצלמה מראה שהיא ביצעה פרסה אבל זו לא היתה זווית הראיה של הרוכב.
ובנוסף לכל זה היא התמקמה לרוחב הכביש לכבודו.
ההפרזות שלך בדבר 30~130 קמ"ש לא עושות שירות טוב לטיעון שלך.
במקרה הנ"ל גם אם היה זוחל על שמונים היה לו מספיק זמן תגובה לומר "שמע יש" וזהו.
ונקודה בצד, אני זנחתי את הדיון הזה ובמקרה ראיתי שצוטטתי.
יום טוב.
עד כמה שזכור לי (ולא צפיתי בו שוב) הנפקנית בת יונה הגיחה מהטור שפונה שמאלה והוא קיבל את זה כמו גליוטינה.
יום טוב.
על פי חוק יש להאט בכניסה לצומת ומצלמות צומת מצלמות במהירות של 70 קמ"ש ומעלה
בעת כניסה לצומת באור ירוק. אתה צודק שיהיו מקרים שגם מהירות כזו לא תספיק לעצירה בטוחה
במקרה של הפתעה, אבל צודק הכותב שאם הרוכב היה במהירות נמוכה יותר
גם עוצמת הפגיעה וגם יכולת הרוכב להגיב הייתה טובה יותר.
אין בנאמר להעביר שום סוג של ביקורת על הרוכב, או להפחית ולו כזית,
מאשמת הנהגת. שפעלה בטמטום, חוסר אחריות, פזיזות וצריכה
להיענש ולהפך לדוגמה וסמל במלחמה על חייהם של משתמשי הכביש.
nihrider
14-04-2016, 10:26
לחשוב כאילו הנהגים שמסביבי הם חברי הטובים ביותר, בעלי משפחות, שכרגע במכונית שלהם אשתם ושלושת ילדיהם ואנחנו נוסעים יחד לכמה ימים של חופשה בצפון (או בדרום). אני רוצה שבתחנה הבאה, כשנעצור בתחנת דלק כדי שהילדים יעשו פיפי, הם לא ישאלו אותי מה קרה איתי שמה במחלף פראדיס, אלא שנהנה יחד מהדרך והם כל הזמן ירגישו שהכל בסדר איתי על האופנוע כי כיף לי ואני מרגיש בטוח. שיהיה להם כיף לחלוק את הדרך איתי.
יפה כתבת.
גם אם זה לא לגמרי מציאותי, לזה צריך לשאוף.
כרגע יותר בגישה של "מי הבן הבא שינסה להרוג אותי" ומנסה לרכוב בצורה הגנתית.
על פי חוק יש להאט בכניסה לצומת ומצלמות צומת מצלמות במהירות של 70 קמ"ש ומעלה
לא נכון.
מהירות הנסיעה המותרת בצומת היא כמהירות הכביש. המצלמות מכויילות למהירות זו או גבוהה ממנה.
צומת מבטל תמרור, ולכן המהירות המותרת אחרי הצומת (באם לא מוצב תמרור המורה אחרת) חוזרת למהירות החוקית הרגילה בהתאם לכביש (50 בכביש עירוני וכו').
לא קיימת הוראה להאט ל70 קמ"ש בצומת.
לא נכון.
מהירות הנסיעה המותרת בצומת היא כמהירות הכביש. המצלמות מכויילות למהירות זו או גבוהה ממנה.
צומת מבטל תמרור, ולכן המהירות המותרת אחרי הצומת (באם לא מוצב תמרור המורה אחרת) חוזרת למהירות החוקית הרגילה בהתאם לכביש (50 בכביש עירוני וכו').
צודק, בדקתי שוב וכנראה הוטעיתי.
http://www.mitsu.co.il/?p=4342
יום טוב.
אינני כזה מכובד ואני בכלל לא חבר של ההנעלה - אני סתם חבר של המארחת, יותר כמו סטוצים מהצד.
ב״הפרזה״ שלי התייחסתי לדברים של Zvika, שלתחושתי (האולי מוטעית) אתה די צידדת בהם:
ואז תרכוב על B-Queen!
לגבי התאונה המצערת, אני לא מסכים בכלל עם התגובה הפבלובית הזו -שמואל אבוהב סטייל- המהירות המהירות המהירות.
זה נכון שפיזיקלית המהירות עולה בריבוע במשוואת עוצמת המכה, וזה נכון שמרחק העצירה עולה משמעותית וכו וכו, את כל זה כל ילד קטן מבין ויודע והכל טוב ויפה אבל אין לזה שום קשר למקרה דנן, אלא אם כן מצקצקי הלשון מצפים שתכנס לצומת בגלישה או על 10 קמ"ש.
אם אתה לא רוכב-על עם בלמים מפלצתיים של אופנוע-על אתה פשוט לא יכול למנוע את הבלתי צפוי הזה, התנגשות בקיר ברזל שמופיע ממקום שאינך יכול לצפות אותו. וגם אם אתה כזה ועם כזה אני סקפטי לגבי זה.
...
קרה כאן משהו בלתי צפוי שגם אם הרוכב היה נכנס לצומת במהירות של 60 קמ"ש בקיר ברזל הרצחני הזה הוא היה נהרג.
דברים מהסוג הזה הם לא פחות מאשר עצימת עיניים. כל מיני נסיונות עצובים למדי לנסות ולהצדיק את העובדה שלנסוע מהר זה בטוח באותה מידה כמו לנסוע לאט.
אני לא אומר שמעולם לא רכבתי או נהגתי מהר יותר מהמותר, אם כי בשנים האחרונות אני עושה את זה הרבה הרבה פחות, רק שמעולם לא חשבתי לעצמי שלא עשויות להיות לזה השלכות. השלכות שהן משמעותית שונות מאשר אם הייתי רוכב/נוהג לאט יותר.
החסימה של 2 הנתיבים בו זמנית התרחשה רק בחלק קטן מאוד מהזמן. בשאר הזמן היה מרווח (שהשתנה משמאל לימין) שבו במהירות נמוכה יותר לרוכב היה יותר זמן להגיב ואולי להשתחל אליו. אני אפילו לא מדבר על בלימה ועצירה מלאה.
מי שלא מבין את הקונספט של מהירות בקונטקסט של זמן תגובה, מרחק בלימה ועצמת הפגיעה - אני מאחל לו בהצלחה בנסיון לשרוד על הכביש.
זה לא אומר שמי שכן מבין מבוטח בביטוח לכל החיים, פשוט יש לו סיכויים יותר טובים. אפילו במעט.
וכן, ב-80 קמ״ש כנראה שהרוכב היה מצליח לקום בעוד חודש-חודשיים מהמיטה בשביל לקחת מונית לדירתה של הנהגת ולהוריד לה סטירה על פניית הפרסה המפגרת הזו.
וקבל את התנצלותי על התגובה המאוחרת, הג׳ט לג בצירוף לו״ז צפוף ומחסור בחיבור רציף למרשתת עשו את שלהם.
לשמחת כולם ראית שהשרשור ״קפץ״ חזרה ועשית את ההקשר הנדרש בשביל לדעת שיש סיכוי שאחת התגובות החדשות מתקשרת לדברים שכתבת, או לכל הפחות תעניין אותך. זה משאיר לי מקום לאופטימיות שאולי בכל זאת אתה שייך לקבוצה השניה מבין השתיים שציינתי.
רק רכיבות טובות :smscooter:
לא נכון.
+1
Ser Jorah Mormont
14-04-2016, 21:06
אני במקרה בניו יורק בימים אלו, והמציאות היא לא כמו שאתה מתאר. אין שילוט כזה ברוב הצמתים, וגם באלו שיש רואים מדי פעם כניסה לצומת עמוס וחסימה של התנועה, ממש כמו בתל אביב סיטי. למעשה, עקבתי בעניין אחרי תרבות הנהיגה פה וגיליתי שהיא בעלת קווי דמיון רבים ל(חוסר)תרבות הנהיגה אצלנו, שזה די מאכזב אני חייב לומר. ממש אותם סוגי העבירות.
ניו יורק היא היוצא מן הכלל בארה"ב. עשיתי שני טיולים ארוכים עם רכב במערב ארה"ב ולא נתקלתי בעבירות תנועה כמעט בכלל, ובצפצופים גם לא. תרבות הנהיגה שם נהדרת. כולם רגועים ואדיבים לרוב. אתה יכול לנסוע על 60 קמ"ש בכביש של 100 ואף אחד לא יצפצף לך.
ניו יורק היא היוצא מן הכלל בארה"ב. עשיתי שני טיולים ארוכים עם רכב במערב ארה"ב ולא נתקלתי בעבירות תנועה כמעט בכלל, ובצפצופים גם לא. תרבות הנהיגה שם נהדרת. כולם רגועים ואדיבים לרוב. אתה יכול לנסוע על 60 קמ"ש בכביש של 100 ואף אחד לא יצפצף לך.
לא טענתי אחרת. פשוט הדוגמה שהובאה כאן קודם התייחסה ספציפית לניו-יורק.
Sent via Tapatalk
כי בארה"ב, אמריקאי אמתי מאמין בשילוש הקדוש:
1. חייה ותן לחיות. - כל עוד אתה לא מפריע לי תעשה מה שאתה רוצה.
2. חברה חמושה, היא חברה מנומסת. - כבד את האחר, בכדאי לזכות בכבוד.
3. דמוקרטיה אינה אנרכיה. - יש לך זכות לעשות כל מה שחוקי עד שעברת את הגבול...
ויש גם את החוק : מה שקרה בוגאס, נשאר בואגס ... אבל זה כבר לשעה אחרת.
nihrider
15-04-2016, 11:59
אתם מתייחסים לאמריקה כאילו יש שם רק מדינה אחת ולא 50.
תסתובבו קצת ותגלו שיש הבדלים של שמים וארץ כל פעם שעוברים גבול.
בפלורידה לא הייתי מעז לעלות על הכביש באופנוע, קליפורניה חלום.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft