צפייה בגרסה מלאה : חיפוש האופנוע הראשון המושלם לאישתי.
Lestoren
04-04-2016, 17:58
שלום לכולם!
אז ככה.. אני ואישתי גרים בארהב ואנחנו מתכננים לקנות אופנוע בשבילי ואופנוע בשבילה (היא מתעקשת).
אני חשבתי שמכיוון והאופנוע האחרון שלי היה R1 ואהבתי אותו מאוד אמשיך עם הדגם ואקנה אחד.
(אני עדיין מתלבט עם עצמי אם להשאר בסופר ספורט או לעבור לאיזה סטריט פייטר / קרוזר משוגע.. אחרי הכל הנסיעות יהיו כנראה בסופי שבוע לטיולים של 100-200 מייל וגיחות בודדות של 20-30 מייל)
הבעיה היא שאישתי היא רוכבת מתחילה וכמו כל אישה יש לה דרישות( :biggrin-new: ).
היא רוצה שיהיה לאופנוע מראה ספורטיבי כמו של הR1 שהיה לי, לכן היא בחרה את הR3 החדש של ימאהה ולפני שאנחנו קונים אני רוצה לדעת מאנשים שיש להם ניסיון עם האופנוע הנ״ל מספר דברים..
האם הוא נוח לנסיעות ארוכות ? האם הוא סלחן לרוכב מתחיל? אשמח לשמוע בכללי מה דעתכם הכנה עליו ואם תוכלו להרחיב בנושא זה יעזור לי מאוד.
תודה מראש.
הפלג הצפוני
04-04-2016, 19:47
דעתי היא שבתור אופנוע ראשון תקנה לה אופנוע עם מינימום פלסטיקה,כי היא הולכת לרסק אותו
על ימין ועל שמאל.
Lestoren
04-04-2016, 19:51
דעתי היא שבתור אופנוע ראשון תקנה לה אופנוע עם מינימום פלסטיקה,כי היא הולכת לרסק אותו
על ימין ועל שמאל.
תאמין לי שניסיתי.. אני יודע. זה מה שהיא רוצה ועם זה נתמודד.. מקסימום הוא יהיה נייקד עד יעבור זעם.. אבל ההרגשה שלו כאופנוע ראשון זה מה שחשוב לי לדעת.
הפלג הצפוני
04-04-2016, 19:57
הלך עליך.
עכשיו היא תרצה שהקסדה תהיה בצבעים של האופנוע.
Lestoren
04-04-2016, 20:06
הלך עליך.
אני כבר השלמתי עם מר גורלי..
yonatan.s.
04-04-2016, 20:25
הלך עליך.
עם המחירים השפויים ביותר בארה"ב של אופנועים, ציוד רכיבה, ביטוח, דלק, לא כזה הלך עליו
אולי זה רק אני, אבל הדגמים שציינת לא ממש מסתדרים לי עם "נוח לנסיעות ארוכות".
Lestoren
04-04-2016, 20:36
אולי זה רק אני, אבל הדגמים שציינת לא ממש מסתדרים לי עם "נוח לנסיעות ארוכות".
100-200 זה לא כזה ארוך עם הפסקות.. ואני בוחן דגמים אחרים בשבילי כמו שציינתי
ספק אם יש פה מישהו עם נסיון רב על דגם שיצא לפני יומיים וחצי.
בארה"ב יש לך מבחר (אם כי לא ענק למיטב ידיעתי) של אופנועים בנפח קטן שאין בארץ.
ולעניין מראה האופנוע.. מישהו חכם אמר לי פעם שהדבר שהמראה שלו הכי חשוב באופנוע זה הלוח שעונים, כי זה הדבר היחיד שאתה עוד מדי פעם רואה כשאתה רוכב...
אם היא מוכנה להתפשר קצת על מראה האופנוע, יש את הנינג'ה250 של קאווא שהוא אופנוע מצויין ומוכח עם אמינות מצוייינת לאורך שנים וים של חלקי חילוף.
הוא יחסית נמוך וקל (במיוחד הדגם הישן עד 2007), נוח באופן סביר ונמכר בארה"ב בכמויות ואפשר למצוא אותם משומשים עם כמה אלפי או מאות (!) מיילים במחירי רצפה. ניקוי קרבורטורים, צמיגים - וסע. ובשליש עלות של R3 חדש ופחות, כי אפילו הירידת ערך שלהם זניחה ויש להם שוק מצויין בארה"ב.
החסרון הגדול - דגמי 2007 קצת מכוערים בסטנדרטים של היום (גם הלוח שעונים שהם מכוער, בעסה)
דגמי 2008-2014 נראים בסדר גמור אבל יקרים יותר.
מה שכן - כולם קרבורטור. לא שזה אמור לעניין אותך, אלא אם אשתך מתכננת לרכב בקור כלבים.
ה2 סנט שלי.
Lestoren
04-04-2016, 21:58
ספק אם יש פה מישהו עם נסיון רב על דגם שיצא לפני יומיים וחצי.
בארה"ב יש לך מבחר (אם כי לא ענק למיטב ידיעתי) של אופנועים בנפח קטן שאין בארץ.
ולעניין מראה האופנוע.. מישהו חכם אמר לי פעם שהדבר שהמראה שלו הכי חשוב באופנוע זה הלוח שעונים, כי זה הדבר היחיד שאתה עוד מדי פעם רואה כשאתה רוכב...
אם היא מוכנה להתפשר קצת על מראה האופנוע, יש את הנינג'ה250 של קאווא שהוא אופנוע מצויין ומוכח עם אמינות מצוייינת לאורך שנים וים של חלקי חילוף.
הוא יחסית נמוך וקל (במיוחד הדגם הישן עד 2007), נוח באופן סביר ונמכר בארה"ב בכמויות ואפשר למצוא אותם משומשים עם כמה אלפי או מאות (!) מיילים במחירי רצפה. ניקוי קרבורטורים, צמיגים - וסע. ובשליש עלות של R3 חדש ופחות, כי אפילו הירידת ערך שלהם זניחה ויש להם שוק מצויין בארה"ב.
החסרון הגדול - דגמי 2007 קצת מכוערים בסטנדרטים של היום (גם הלוח שעונים שהם מכוער, בעסה)
דגמי 2008-2014 נראים בסדר גמור אבל יקרים יותר.
מה שכן - כולם קרבורטור. לא שזה אמור לעניין אותך, אלא אם אשתך מתכננת לרכב בקור כלבים.
ה2 סנט שלי.
אני ואתה מבינים את זה.. היא מאוד רוצה את הספציפי וחשבתי שיהיה פה מישהו שידע לתת לי קצת מידע עליו.. אני בכלל רציתי לקנות לה שטח להתחלה אולי עוד נצליח לשכנע אותה
למה אבל אתה מציע לו אופנוע 250 משנת 2007?
למה תמיד את הכי זול הכי מעפן?
הבחור גר בארצות הברית, יכול לרכוש שם אופנועים במחירים שהיינו יכולים רק לחלום עליהם..
בקשר לשאלה, אם אישה החליטה פריט כלשהו שהיא רוצה- כנראה זה יהיה שלה.
תתחדשו ותהנו מהחיים שם באמריקה!
eran1100
04-04-2016, 22:53
מה הגובה שלה?
אני מסכים עם זה שמעלי, אם זה מה שהיא אוהבת זה מה שהיא צריכה.
רק שלא יהיה לכם נוח לרכוב ביחד אתה עם R1 והיא עם חצי כוועח.
פותש היי מהולילנד : קשה לשנות החלטת אישה.!
תנסה לדבר בשפה שהיא מבינה.
למשל תגיד לה - שאת קונה נעליים, את עושה סיבוב התרשמות אם לוחץ או לא נוח, וגם אם הם יפות לא תקחי..
אז דארלינג (חשוב דארלינג) . בואי נלך יחד לסוכנות ונסי למדוד R3, ואולי בכלל הונדה זה הנעליים בשבילך. נוחה הCBR .- 300 ..גוד לאק מאן.
Lestoren
04-04-2016, 23:36
הבחור גר בארצות הברית, יכול לרכוש שם אופנועים במחירים שהיינו יכולים רק לחלום עליהם..
תודה רבה !
מה הגובה שלה?
אני מסכים עם זה שמעלי, אם זה מה שהיא אוהבת זה מה שהיא צריכה.
רק שלא יהיה לכם נוח לרכוב ביחד אתה עם R1 והיא עם חצי כוועח.
תודה על התגובה! היא 1.62 וזה שיקול זמני אני מאמין שאחרי כשנה נשדרג לה לנפח הולם.
פותש היי מהולילנד : קשה לשנות החלטת אישה.!
תנסה לדבר בשפה שהיא מבינה.
למשל תגיד לה - שאת קונה נעליים, את עושה סיבוב התרשמות אם לוחץ או לא נוח, וגם אם הם יפות לא תקחי..
אז דארלינג (חשוב דארלינג) . בואי נלך יחד לסוכנות ונסי למדוד R3, ואולי בכלל הונדה זה הנעליים בשבילך. נוחה הCBR .- 300 ..גוד לאק מאן.
תודה רבה! היא ניסתה את רוב האופנועים בקטגוריה ואמרה שהוא הכי נוח וסקסי מה שאומר במילים אחרות ״לא נורא מספיק בשביל להתפשר על משהו אחר״
נשים לך תבין..
מעכשיו שכח מרכיבות אתה והרוח..
מעתה זה אתה והיא...
טוב תמיד אתה יכול ללחוץ על הגז.
בהצלחה.
alexsupreme
05-04-2016, 00:16
תמצא לה איזה sv שמור
מלא חלקי aftermmarket וקהילה ענקית
אם היא לא תאהב עדיין תוכל למכור אותו במחיר כמעת זהה לקניה
RC390- אותה קטגוריה פחות או יותר. מבחנים שיבחו אותו בפרט ככלי למסלול למתחילים.
אופנוע יותר חזק ונייקד MT07 או FZ07 אצלכם.... אחלה אופנוע למתחילים. מנוע מעולה, מכלולים לא רעים, קטן מאוד ומרגיש כמו אופניים בין הרגליים.
עם השקטה מינימלית של מיגונים הוא גם יהיה עמיד בפני החלקות.
כשפירסמתי את ה07 שלי הופתעתי לגלות שרוב המתעניינים היו בנות, רזות נמוכות שהרגישו מעולה על ה07.
Lestoren
05-04-2016, 00:43
תמצא לה איזה sv שמור
מלא חלקי aftermmarket וקהילה ענקית
אם היא לא תאהב עדיין תוכל למכור אותו במחיר כמעת זהה לקניה
האמת שפה אני לא ראיתי אותם בכלל.. חוץ מזה אני רוצה חדש בכוונה אז זו לא אופציה אבל תודה על התגובה!
RC390- אותה קטגוריה פחות או יותר. מבחנים שיבחו אותו בפרט ככלי למסלול למתחילים.
אופנוע יותר חזק ונייקד MT07 או FZ07 אצלכם.... אחלה אופנוע למתחילים. מנוע מעולה, מכלולים לא רעים, קטן מאוד ומרגיש כמו אופניים בין הרגליים.
עם השקטה מינימלית של מיגונים הוא גם יהיה עמיד בפני החלקות.
כשפירסמתי את ה07 שלי הופתעתי לגלות שרוב המתעניינים היו בנות, רזות נמוכות שהרגישו מעולה על ה07.
נתת פה רעיון נחמד.. הראיתי לה את זה 2184 והיא התלהבה.. יכול להיות שיש מחליף ? המשך יבוא.. תודה רבה על התגובה
Almightyz
05-04-2016, 03:37
Im so jelly...on so many levels :/
כי להפיל אופנוע פולפיירינג שעלה 500 דולר ויש לו פיירינג ב100 דולר באיביי זה פחות מבאס מלהפיל אופנוע פול פיירינג שעלה 5000 דולר והפיירינג שלו עולה 2500.
זה למה.
תמשיך לחלום על המחירים של אמריקה..
Lestoren
05-04-2016, 12:53
כי להפיל אופנוע פולפיירינג שעלה 500 דולר ויש לו פיירינג ב100 דולר באיביי זה פחות מבאס מלהפיל אופנוע פול פיירינג שעלה 5000 דולר והפיירינג שלו עולה 2500.
זה למה.
תמשיך לחלום על המחירים של אמריקה..
הפייריג עולה לי 450 דולר קומפלט.. וזה לא השיקול כרגע.. באמת שחשוב לי שהיא תקבל אופנוע שיהווה כניסה נעימה לתחום ושהיא תזכה לחוות את העולם הזה בצורה הכי חיובית שיש..
הפייריג עולה לי 450 דולר קומפלט.. וזה לא השיקול כרגע.. באמת שחשוב לי שהיא תקבל אופנוע שיהווה כניסה נעימה לתחום ושהיא תזכה לחוות את העולם הזה בצורה הכי חיובית שיש..
אני רק בעד.
במכלול השיקולים, אם היא רוצה לרכב וR3 זה האופנוע שהיא מתעקשת עליו - תביא לה R3 וזהו.
אני מניח שזה עדיף מלהביא לה משהו שהיא לא תאהב ויגרום לה לוותר על רכיבה.
Lestoren
05-04-2016, 18:01
אני רק בעד.
במכלול השיקולים, אם היא רוצה לרכב וR3 זה האופנוע שהיא מתעקשת עליו - תביא לה R3 וזהו.
אני מניח שזה עדיף מלהביא לה משהו שהיא לא תאהב ויגרום לה לוותר על רכיבה.
כמו שאמרת.. אני מברך על זה שהיא בעיניין אז אם אפשר לתת לה מה שהיא רוצה.. למה לא ? החשש היחיד שלי היה טיב האופנוע למשימה (סלחנות ומידע כללי על הניביון ברכיבה איתו)
כמו שאמרת.. אני מברך על זה שהיא בעיניין אז אם אפשר לתת לה מה שהיא רוצה.. למה לא ? החשש היחיד שלי היה טיב האופנוע למשימה (סלחנות ומידע כללי על הניביון ברכיבה איתו)
קפוץ לקפה בסוכנות נעזור לך להתאים לה הכל :-)
אני אנסה להוציא אותה מהקיבעון של בוכנות נתפסות ב 260 קמ"ש ולעבור למשהו איכותי יותר :-)
עכשיו מאחר ואני זוכר את היכולות שלה לקבל מה שהיא רוצה קנה לה קיבינימאט את ה R3 ותחזור שלווה לחייך
מתגעגעים כאן בישראל ינקניק
Lestoren
05-04-2016, 21:28
קפוץ לקפה בסוכנות נעזור לך להתאים לה הכל :-)
אני אנסה להוציא אותה מהקיבעון של בוכנות נתפסות ב 260 קמ"ש ולעבור למשהו איכותי יותר :-)
עכשיו מאחר ואני זוכר את היכולות שלה לקבל מה שהיא רוצה קנה לה קיבינימאט את ה R3 ותחזור שלווה לחייך
מתגעגעים כאן בישראל ינקניק
מתגעגעים פה בארה״ב! אנחנו נבוא לבקר בקרוב
אסף זומר
06-04-2016, 17:35
מבלי לבטל או לזלזל חלילה בתגובות (הרציונליות ברובן) של רוב קודמיי, אני חושב שקצת התפספסה פה הנקודה שעליה שאל פותח הפוסט.
ראשית, בואו לא נהפוך את זה לשיח מגדרי מצ'ואיסטי של "אישה החליטה" ודוגמאות מעולם הנעליים. כאילו שרוכבים צעירים לא ננעלים על R3 ודומיו כי "אני רוצה משהו שהכי נראה כמו ה-R1 שאני חולם להביא".
שנית, פותח השרשור ממש לא בשום בעיה, להיפך, נשמע שהוא במצב יותר טוב מרוב הנוכחים, ואני לא מדבר על המיקום הגאוגרפי שלו, אלא על זה שבת הזוג שלו אוהבת את אותו תחביב והבעיה שהוא מתמודד איתה זה "איזה אופנוע לקנות לה" ולא "אישתי לא מוכנה שאקנה אופנוע חדש".
לעניין - ה-R3, כמו כל יתר הדגמים של אופנוע ה-250-300 למיניהם, הם אופנועים לא מאיימים בעליל, למרות המראה שלהם הם נוחים (יחסית) ולא מדובר בתנוחה קיצונית כמו
של אותו R1 או נינג'ה גדול שהקטנים רוצים להידמות אליהם (ואני אומר את זה כדבר חיובי לחלוטין).
אלו מנועים חלשים יחסית עם עקומת כח מתונה וממש לא אופנועים מפחידים או מלחיצים ושמנגד יכולים לספק בהחלט רוכב צעיר לאורך תקופה לא קצרה.
רוכב או רוכבת שמונעים מרצון ללמוד ולהשתפר ולא מאגו (אם כבר ענייני מגדר, אז פה אני חושב שברור איזה מין הוא זה שחושב מהבייצים ולא מהמוח..), יפיקו
הרבה מאוד מאופנועים כאלה.
הצעה נוספת שלא עלתה פה היא ה-CBR300R של הונדה. גם הוא נראה מצוין (בעיני) והוא בונבון של אופנוע ומאוד קל לרכיבה. הילה אפילו רכבה איתו לאילת וחזרה... (http://fullgaz.co.il/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%9E%D7%94%D7%A2%D7%91%D7%A8-%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%94-cbr300r/)
לגבי כל נושא הפיירינגים ויתר הקשקושים - נשמע שאתה יכול להרשות לעצמך, מה גם שזה לא מאוד יקר באופנועים הקטנים האלה.
אם זה מה שיעשה את אישתך שמחה ויכניס אותה לעולם הנפלא הזה של אופנועים - גאד דאם איט, לך קנה לה R3 חדש!
Lestoren
06-04-2016, 20:57
מבלי לבטל או לזלזל חלילה בתגובות (הרציונליות ברובן) של רוב קודמיי, אני חושב שקצת התפספסה פה הנקודה שעליה שאל פותח הפוסט.
ראשית, בואו לא נהפוך את זה לשיח מגדרי מצ'ואיסטי של "אישה החליטה" ודוגמאות מעולם הנעליים. כאילו שרוכבים צעירים לא ננעלים על R3 ודומיו כי "אני רוצה משהו שהכי נראה כמו ה-R1 שאני חולם להביא".
שנית, פותח השרשור ממש לא בשום בעיה, להיפך, נשמע שהוא במצב יותר טוב מרוב הנוכחים, ואני לא מדבר על המיקום הגאוגרפי שלו, אלא על זה שבת הזוג שלו אוהבת את אותו תחביב והבעיה שהוא מתמודד איתה זה "איזה אופנוע לקנות לה" ולא "אישתי לא מוכנה שאקנה אופנוע חדש".
לעניין - ה-R3, כמו כל יתר הדגמים של אופנוע ה-250-300 למיניהם, הם אופנועים לא מאיימים בעליל, למרות המראה שלהם הם נוחים (יחסית) ולא מדובר בתנוחה קיצונית כמו
של אותו R1 או נינג'ה גדול שהקטנים רוצים להידמות אליהם (ואני אומר את זה כדבר חיובי לחלוטין).
אלו מנועים חלשים יחסית עם עקומת כח מתונה וממש לא אופנועים מפחידים או מלחיצים ושמנגד יכולים לספק בהחלט רוכב צעיר לאורך תקופה לא קצרה.
רוכב או רוכבת שמונעים מרצון ללמוד ולהשתפר ולא מאגו (אם כבר ענייני מגדר, אז פה אני חושב שברור איזה מין הוא זה שחושב מהבייצים ולא מהמוח..), יפיקו
הרבה מאוד מאופנועים כאלה.
הצעה נוספת שלא עלתה פה היא ה-CBR300R של הונדה. גם הוא נראה מצוין (בעיני) והוא בונבון של אופנוע ומאוד קל לרכיבה. הילה אפילו רכבה איתו לאילת וחזרה... (http://fullgaz.co.il/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%9E%D7%94%D7%A2%D7%91%D7%A8-%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%94-cbr300r/)
לגבי כל נושא הפיירינגים ויתר הקשקושים - נשמע שאתה יכול להרשות לעצמך, מה גם שזה לא מאוד יקר באופנועים הקטנים האלה.
אם זה מה שיעשה את אישתך שמחה ויכניס אותה לעולם הנפלא הזה של אופנועים - גאד דאם איט, לך קנה לה R3 חדש!
איזה כיף לקבל תגובה כזאת.. תודה רבה !
מלבד העובדה שאני חותמת על כל מילה שכתב זומר, כרגע נמצא אצלי להתרשמות אחיו הערום והדי מגניב של ה-R3,ה-MT 03.
ואומנם לא מדובר באותו האופנוע בדיוק אלא רק בכמעט אותו האופנוע, עדיין אפשר לבסס עליו דעה ולהגיד שעד עכשיו התרשמתי שמדובר בבחירה לא רעה בכלל לאופנוע כניסה.
תבדקו גם את ה-MT03 עצמו. לדעתי המראה שלו עולה בהרבה על המראה של אחיו הספורטיבי, התנוחה שלו רגועה יותר אבל החבילה שמקבלים היא אותה החבילה.
Lestoren
06-04-2016, 21:45
מלבד העובדה שאני חותמת על כל מילה שכתב זומר, כרגע נמצא אצלי להתרשמות אחיו הערום והדי מגניב של ה-R3,ה-MT 03.
ואומנם לא מדובר באותו האופנוע בדיוק אלא רק בכמעט אותו האופנוע, עדיין אפשר לבסס עליו דעה ולהגיד שעד עכשיו התרשמתי שמדובר בבחירה לא רעה בכלל לאופנוע כניסה.
תבדקו גם את ה-MT03 עצמו. לדעתי המראה שלו עולה בהרבה על המראה של אחיו הספורטיבי, התנוחה שלו רגועה יותר אבל החבילה שמקבלים היא אותה החבילה.
תודה רבה על התגובה אך לצערי בארהב אין את הדגם שלך כרגע.. אני שמח לשמוע שאת נהנית מהאופנוע וזה בהחלט עוזר.. שוב תודה רבה
תודה שאמרת את זה, באמת היה פה סקסיסטי ומדכא לכמה רגעים.
זומר היקר.
מלבד דוגמאות מעולם הנעל.
המלצתי לפותש על אותו CBR 300.
פותש אכן במצב טוב יותר. .א). הוא באמריקה. ב.) יש לו אישה שאוהבת לרכב.
בניגוד אצלינו שהנשים רוכבות עלינו..
תודה רבה על התגובה אך לצערי בארהב אין את הדגם שלך כרגע.. אני שמח לשמוע שאת נהנית מהאופנוע וזה בהחלט עוזר.. שוב תודה רבה
עדיין לא, אבל צפוי להגיע תחת השם FZ03
Lestoren
07-04-2016, 00:14
עדיין לא, אבל צפוי להגיע תחת השם FZ03
אם הוא יגיע בזמן בהחלט אפגיש בניהם :) שוב תודה רבה.. משום מה הם גם לא מתכננים להביא את הmt-10 למיטב הבנתי.. לכי תביני אמריקאים..
nihrider
07-04-2016, 10:33
בארה"ב יש כבישים מהירים שהמהירות המותרת בהם 85 MPH שזה 140 קמ"ש.
לא יודע אם הייתי הולך על אופנוע 250 300 אם היו לי כאלה באזור.
nihrider
07-04-2016, 10:35
לא יודע אם הייתי הולך על אופנוע 250 300 אם היו לי כאלה באזור (יש גם הרבה כבישים שמוגבלים ל110).
https://en.wikipedia.org/wiki/Speed_limits_in_the_United_States
Lestoren
07-04-2016, 12:49
לא יודע אם הייתי הולך על אופנוע 250 300 אם היו לי כאלה באזור (יש גם הרבה כבישים שמוגבלים ל110).
https://en.wikipedia.org/wiki/Speed_limits_in_the_United_States
קודם כל תודה על התגובה.. אני עוד לא נתקלתי פעם אחת בכביש עם המהירות שאתה מתאר (85 שלא נדבר על 110) מכיוון ואני גר בצד המזרחי של ארהב. חוץ מזה לא ריאלי לשים את אישתי (רוכבת מתחילה*) על אופנוע גדול מזה בטח לא בגגלל ש1500 מייל ממני יש כמה כבישים שמותר לנסוע בהם 85. בגרמניה יש כבישים שאין בהם הגבלת מהירות.. היית ממליץ לרוכב מתחיל לקנות h2r? אגב אם התכוונת ל110 קמש.. אני די בטוח שרוב משתמשי הכביש בישראל מגיעים למהירויות האלה בבין עירוני בישראל.. מה זה שונה מפה?
lokimonster
07-04-2016, 16:38
לא ראיתי הארליסט שמצליח לעבור 55 מייל בלי שינשרו לו כל הסתימות מהשיניים
Lestoren
07-04-2016, 16:42
לא ראיתי הארליסט שמצליח לעבור 55 מייל בלי שינשרו לו כל הסתימות מהשיניים
זה בהנחה שיש לו שיניים..
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft