התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה : מה נותן בעצם אגזוז אקרופוביץ או דומה לו ?

itai
07-04-2016, 10:27
ללא שיפורים כמובן על הכלי . רק לשים את האגזוז .

alexsupreme
07-04-2016, 10:39
את אותה התוצאה שנותן חזה מסיליקון. יש כאלה שאוהבים את זה.
(רעש. זה עושה רעש.)

itai
07-04-2016, 10:44
אוקיי . תודה רבה

strelok89
07-04-2016, 11:21
תלוי מאוד במקרה הספציפי המדובר , בגדול זה משנה את העקומת מומנט והעקומת הספק.
מפחית משקל
מעלה זיהום אוויר
נראה אחרת (לרוב טוב יותר)
רעש

relz
07-04-2016, 11:26
למה אומרים רעש?
זה לא רעש, זה מוזיקה :)

עושה צליל מדהים (לדעתי), ולכן גם מוסיף הרבה כיף לרכיבה.

ZeroCool
07-04-2016, 11:27
איך בוחרים אגזוז לחץ טוב איך בוחרים את כמות הרעש ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

strelok89
07-04-2016, 11:28
איך בוחרים אגזוז לחץ טוב איך בוחרים את כמות הרעש ?

כמו כל דבר יש נתוני יצרן עם טבלאות שמראות איך זה משנה את העקומת הספק

shushu
07-04-2016, 11:51
אני אישית הרגשתי כאילו נוספו כמה כוחות סוס לאופנוע, הוא הפך לאגרסיבי יותר.
הסאונד מטמטם וגם שומעים אותך טוב יותר שזה פלוס גדול בפן הבטיחותי.

אין כמו הסאונד שלו אחרי שבוע מתחת לכיסוי... ברברברברברררררר.

alexsupreme
07-04-2016, 12:33
אני אישית הרגשתי כאילו נוספו כמה כוחות סוס לאופנוע, הוא הפך לאגרסיבי יותר.
הסאונד מטמטם וגם שומעים אותך טוב יותר שזה פלוס גדול בפן הבטיחותי.

אין כמו הסאונד שלו אחרי שבוע מתחת לכיסוי... ברברברברברררררר.

אין כמו פאניקה ועצבים של הנהגים סביבך כדי להרגיש בטוח.
אני אפסיק לשפוט, כל אחד ומה שעושה לו טוב :)

Lestoren
07-04-2016, 13:01
אגזוז פתוח* (לחץ זה ל2 פעימות) וזה תלוי בכלי שלך.
בעיקרון אם יש לך כלי בנפח גדול ככה תרגיש יותר שינוי כי לרוב זה חוסך במשקל גדול יותר מכיוון ויש בהם סעפת כבדה יותר ומורכבת יותר
(עשוי טיטניום או קרבון ואין בו את כמות המתכת במשתיק/ סעפת רגילה) בנוסף השפעה גדולה יותר על ההספק (עדיין לא משהו מטורף).

תוצר לוואי של כל הטוב הזה הוא כמובן הפחתה במשתיקים שבדוד/סעפת המקוריים ולכן גם ה״סאונד״ בעוצמה גבוהה יותר מה שלטעמי רק יוצר נהגים עצבניים (גם ככה אנשים לא ממש סימפטיים על הכביש בישראל כלי אופנועים) וכמובן מרים את השיערות בעורף לילדי הדיטי הרוצעכט ולנשים מהזו שאינך מעוניין בו (אני מניח :biggrin-new: ) ** אלא אם כן יש לך אופנוע שיכול לעמוד מאחורי הסאונד שהוא מייצר ;-).

א הזקן
07-04-2016, 13:03
למה אומרים רעש?
זה לא רעש, זה מוזיקה :)

מציע לך לשאול את השכנים שלך אם הם חושבים כמוך. כנראה מחכה לך הפתעה.
אלא אם אתה גר במקום כמו כליל בגליל, כלומר, אין לך שכנים.

shushu
07-04-2016, 14:16
אין כמו פאניקה ועצבים של הנהגים סביבך כדי להרגיש בטוח.
אני אפסיק לשפוט, כל אחד ומה שעושה לו טוב :)

אני שם פס על הנהגים סביבי, בדיוק אותו פס שהם שמים עלי כרוכב, מבחינתי כל אוטו מסביבי הוא רוצח פוטנציאלי ואם אני צריך לקרוע להם את עור התוף כדי שהם ישימו לב אלי ולא יהרגו אותי אז זה מה שאעשה.

itai
07-04-2016, 15:45
האם לשים אגזוז כזה עושה בעיות לאופנוע ? ללא שיפורים כמובן.

Lestoren
07-04-2016, 15:49

איזה אופנוע יש לך ? אתה מתכנן לשים פול סיסטם או רק סליפ און

shaig
07-04-2016, 16:03
אני שם פס על הנהגים סביבי, בדיוק אותו פס שהם שמים עלי כרוכב, מבחינתי כל אוטו מסביבי הוא רוצח פוטנציאלי ואם אני צריך לקרוע להם את עור התוף כדי שהם ישימו לב אלי ולא יהרגו אותי אז זה מה שאעשה.
על כל אחד ששם לב אליך לפני שאתה מגיע בזכות הרעש, יש 9 שנבהלים כשאתה עובר לידם.
אתה משלה את עצמך שזה בטיחותי, ברוב המקרים זה רק מעלה לך את הסיכון.

MasterOz
07-04-2016, 16:06
וגורם לכולם לשנוא אותנו יותר.

erani99
07-04-2016, 16:13
לא רק "להם", גם לכאלו שרוכבים זה מעצבן מפריע ומקפיץ !!!.. כשאני רוכב ועובר על ידי איזה דפוק עם צינור חלול שזועק כאילו דופקים ת'אימאימאשילו, אני מקלל את כושיליאחותו שבכלל איך נתנו לו רישיון ואיך לא מורידים אותו מהכביש בגין הרעשה לסביבה ופליטת דציבלים דו-תפלוצת-סרחניים

nitzann84
07-04-2016, 16:26

איזה אח! :t5:

miki
07-04-2016, 16:39

אגזוז לא מקורי לפחות אצלי באופנוע חייב אותי בהתקנת פאוור קומנדר - נפרדתי לשלום מעוד 3.5K ש"ח .. אבל האופנוע אמור לעבוד טוב יותר.

לא רק "להם", גם לכאלו שרוכבים זה מעצבן מפריע ומקפיץ !!!.. כשאני רוכב ועובר על ידי איזה דפוק עם צינור חלול שזועק כאילו דופקים ת'אימאימאשילו, אני מקלל את כושיליאחותו שבכלל איך נתנו לו רישיון ואיך לא מורידים אותו מהכביש בגין הרעשה לסביבה ופליטת דציבלים דו-תפלוצת-סרחניים
אני השבתתי את האופנוע מיידית עם קנייתו והכנסתי למוסך להתקין פאוור קומנדר - כי הבעלים הקודמים שם וייס אנד היינס שיצר פיצוצים אדירים ברמה שאי אפשר היה לרכוב עליו ... רחמנות על השכנים והנהגים כשאני גולש בין הנתיבים עם גז סגור.
לא מוכן בשום פנים להקפיץ אנשים, או לרכוב על האופנוע בצורה הזו כי זה היה ברמה של קסאם שנופל לידך (מנסיון אני גר באזור הזה :-) ) ...
האופנוע עדיין במוסך, לא ממהר להוציא אלא כשהסאונד יהא נעים לאוזן ולא מלווה בפיצוצים אדירים ....

shushu
07-04-2016, 17:27
שכל אחד יעשה מה בא לו, אני עושה מה בא לי ולא מרגיש צורך להתנצל.

מי שיש לו בעיה שלא ירכב איתי :112:

ובלי קשר ה Z הוא אופנוע הספש"ים שלי, בא לי להנות.

א הזקן
07-04-2016, 18:11
שכל אחד יעשה מה בא לו, אני עושה מה בא לי ולא מרגיש צורך להתנצל.

מסוכן, מאוד מסוכן.

אם לא בא לך בטוב הרכב הצבעים של המכנסיים והחולצה של מישהו ברחוב, אתה פשוט משכיב אותו באגרוף כי ככה בא לך?
אם למישהו בא הדברים שלך, אני מנחש שלא תנסה למנוע פריצה אליך הביתה - מה לעשות - בא לו הדברים שלך?
ואם לאיזה נהג מכונית בא להוריד אותך מהכביש (אולי בגלל הרעש שאתה עושה) והוא יתנגש בך עם הרכב כי פשוט בא לו - אתה תמות עם חיוך על השפתיים?

די מסוכן שכל אחד יעשה מה בא לו, במיוחד אם אתה רוכב על אופנוע.

shushu
07-04-2016, 18:31
מסוכן, מאוד מסוכן.

אם לא בא לך בטוב הרכב הצבעים של המכנסיים והחולצה של מישהו ברחוב, אתה פשוט משכיב אותו באגרוף כי ככה בא לך?
אם למישהו בא הדברים שלך, אני מנחש שלא תנסה למנוע פריצה אליך הביתה - מה לעשות - בא לו הדברים שלך?
ואם לאיזה נהג מכונית בא להוריד אותך מהכביש (אולי בגלל הרעש שאתה עושה) והוא יתנגש בך עם הרכב כי פשוט בא לו - אתה תמות עם חיוך על השפתיים?

די מסוכן שכל אחד יעשה מה בא לו, במיוחד אם אתה רוכב על אופנוע.
הסיכוי שמישהו יכנס בי כי הרעש לא מתאים לו נמוך מאוד מהסיכוי שמישהו יכנס בי כי הוא לא שם לב אלי והחליט לפרסרס.
הדבר הראשון שאנשים עושים כשהם כשרעש מציק להם זה להבין מאיפה הוא מגיע.

מה גם שלא יעזור לי הרבה אם אני אהיה מת ויגידו עלי "אבל לא שנאו אותו הוא לא הפריע לאף אחד".
מה עובר עליך איפה אתה חי, ראית פעם איך אנשים נוהגים בתל אביב?
חלאות פה בודקים תוך כדי נהיגה מה הפתרון לתשחץ שהם ממלאים באותו הרגע.

MasterOz
07-04-2016, 18:51
מסוכן, מאוד מסוכן.

אם למישהו בא הדברים שלך, אני מנחש שלא תנסה למנוע פריצה אליך הביתה - מה לעשות - בא לו הדברים שלך?...

בל נגזימה פן נפריזה, למרות שאני נגד...זה לא פשע נגד האנושות.

א הזקן
07-04-2016, 19:56
אסביר למה התכוונתי. בחברה אי אפשר לעשות "מה שבא לך". יש שני עקרונות (לדעתי) שמנחים חיים של אדם בחברה. האחד - תעשה מה שאתה רוצה, בתנאי שאתה לא מפריע לאחר בסביבתך. השני - יש חוק הקובע מה מותר ומה אסור. בעיניי, אגב, הראשון חשוב יותר.
אגזוז פתוח ומרעיש נוגד את שני העקרונות האלו. הוא גם מפריע לאנשים בסביבתך וגם בניגוד לחוק. אתה, שושו, חושב שזה בטוח יותר, אבל יש לא מעט אנשים שחולקים על דעתך. וזה שאחרים עוברים על החוק (פותרים תשבצים בזמן נהיגה) לא סיבה לעבור גם על החוק. אם זה מפריע לך, תתגייס ליחידת המתנדבים של המשטרה ותתחיל לחלק רפורטים.

שים לב - לעבור על החוק בעיניי זה פחות חשוב. אין לי שום דבר נגד רכיבה במהירות מופרזת בכביש לא עמוס, אתה אולי מסכן את עצמך ומוכן לשאת בעונש אם תיתפס. אני כן מתנגד לרכיבה מהירה ולזיגזוג בתוך העיר בתנועה עמוסה כך שאין לך האפשרות לבלום בזמן כשילד או קשיש קופצים מאחורי האוטובוס. מבין את ההבדלים?

במסגרת זו, אגזוז רועש בעיניי הוא פסול. אגב, אם כל אחד היה באמת עושה מה בא לו, אני מבטיח לך שהסיכוי להיפגע מנהג שהתרגז עליך בגלל הרעש שאתה עושה היה גדול בהרבה מהסיכוי להיפגע בגלל חוסר תשומת לב.

ItayK
07-04-2016, 20:52
וודאי שצריך להתחשב בעוברי אורח. זו לא שאלה ולדעתי יש קונצנזוס על זה.
אני יעיד שבמנהרות בבגין עבר S1000RR עם מפצתגזוז ואני איבדתי ריכוז כי ניסיתי להבין מה זה הרעש הזה ואיפה כדאי להתחבא מהאסון הממשמש ובא.
לא היה לי נעים כלל ואכן היה מסוכן להיות נוכח במנהרה כשרכבים סביבי גם התחילו לזגזג כי לא ידעו לאן לפנות ומתי.

ilang
07-04-2016, 21:17
אקרופוביץ מה יש בו מעבר לרעש? לסאונד .
שאני מסתכל ימין ושמאל מה שאני רואה ושומע זה כל מני כאלה שלא זורקים ** על אף אחד חוץ מעצמם.
האגזוז הוא רק הסמפטום.
"אני ואני ואני.- הבא בתור הוא סוס"

TheDevilInside
07-04-2016, 21:24
יש אגזוז ויש אגזוז..
על האופנוע הנוכחי מותקן אקרפוביץ', אני רוכב ללא משתיק. צליל בס, לא צורח ולא מפחיד זקנות ברמזורים. נהנה ממנו מאוד ולא מתכוון להחליף.
כאשר קיצרתי אותי, התקנתי למשך יומיים אגזוז של M4, וזה היה סיוט. צורח, מציק ונשמע כמו מטוס סילון.. גרוע ביותר לדעתי.
אז יש אגזוז פתוח שישמע טוב, ויהווה שיפור לאומת המקורי, ויש אחר שתקלל כל רגע שאתה יוצא לרכיבה. או הסובבים אותך. או כולם יחד..

oradul
07-04-2016, 21:34
קניתי לשלי אגזוז אקרפוביץ' במעמד הקניהף והצליל מדהים. גם השכנים שלי אוהבים אותו וזה ממש לא מפריע.
תחתוך את האגזוז וזה יגרום לרעש אדיר שיביא עליך משטרה ומעצר.
יש גם אגזוזים ממש רועשים (hyperflo קרבון כפול על CBR )שיפריעו מאוד.
לרוב אגזוז לא מקורי ישפר את הביצועים (לרוב, לא מחיב), אבל מבחינת הצליל יש לך אפשרות לא להוציא את המשתיק ואז הצליל שקט ונשמע כמו מקורי.

Tribalmistyc2
07-04-2016, 22:43

בגלל שהמנוע עובר למוד יותר עשיר (משאיר יותר עודפי דלק) אתה מזהם את השמן ומגביר שחיקה.
שסתומי פליטה יכולים להתעוות בגלל שיש זליגת אוויר ממשתיק פתוח (בניגוד למערכת פליטה מקורית) וזה גם כשיש שיפורים,שיפורים בגדול מכוונים אותך לעבוד יותר עשיר ולהצית את זה בזמן הם לא הופכים את זה לפחות מזיק להפך.

Shazz
08-04-2016, 00:16
בגלל שהמנוע עובר למוד יותר עשיר (משאיר יותר עודפי דלק) אתה מזהם את השמן ומגביר שחיקה.
שסתומי פליטה יכולים להתעוות בגלל שיש זליגת אוויר ממשתיק פתוח (בניגוד למערכת פליטה מקורית) וזה גם כשיש שיפורים,שיפורים בגדול מכוונים אותך לעבוד יותר עשיר ולהצית את זה בזמן הם לא הופכים את זה לפחות מזיק להפך.

די נו הבלאי זניח ביותר לעומת בלאי רגיל אם בכלל.

קסד
08-04-2016, 00:34
אני סבור שהפורום הפך מזור לנוירוזות מונפצות סטייל "פילטר K&N ל vs125 - בעד ונגד"

אני עדיין מחפש אגזוז מקורי של wr400/450
כשאמצא אמצא מה לעשות עם זה
בנתיים אני ממשיך לשמוע תיקתוקים מהמנוע והשרשרת והכידון ... ככה זה כשיש לך אגזוזט מקורי ובתול.

נעם 1
08-04-2016, 08:24

לכל גחמה אפשר לסדר עטיפת צלופן אדיאולוגית לעטוף בסרט יפה כאילו מציל חיים. זאת עדיין גחמה. בין האקרופביץ לבטיחות מוגברת או הצלת חיים אין דבר וחצי דבר. אחלה סאונד, יש ועוד איך.
אין זה פשע, מנגד אני תוהה איך מפרידים בין הגישה לכביש המתוארת כאן לבין הגישה לחיים בכלל.

איללכא...ורכיבות טובות

shushu
08-04-2016, 08:36
לכל גחמה אפשר לסדר עטיפת צלופן אדיאולוגית לעטוף בסרט יפה כאילו מציל חיים. זאת עדיין גחמה. בין האקרופביץ לבטיחות מוגברת או הצלת חיים אין דבר וחצי דבר. אחלה סאונד, יש ועוד איך.
אין זה פשע, מנגד אני תוהה איך מפרידים בין הגישה לכביש המתוארת כאן לבין הגישה לחיים בכלל.

איללכא...ורכיבות טובות

גן עדן מלא בצדיקים עם גישות חיוביות ואנשים שלא עשו רע לאיש.

אני אומר:

"if you can't beat them, join them"

בישראל אין תרבות נהיגה, כל בן אדם שני גונב אדום, משתמש בטלפון הנייד, מתאפרת, מתגלח, מאונן וכו׳
אוטובוסים ציבוריים נוסעים חופשי באדום כי יש הוראה במשטרה לא לעצור אוטובוסים אז מכפ׳ת להם חיי אדם, הם רוצים להגיע הביתה מוקדם.

מי שרוצה להיות יפה נפש זכותו, בנתיים המציאות היא שהכבישים בישראל הם ג׳ונגל אחד גדול מפוצץ באגו.
אני סה״כ עוד שחקן במגרש אל תבוא אלי בטענות.

Ritalin
08-04-2016, 08:59
דווקא אקרפוביץ נותן סאונד יותר עמוק של בס כמו של בימרים ולא סאונד צורח מחריש אוזניים כמו הרבה אגזוזים אחרים בעיקר אגזוזי שופר שזה פשוט פאטתי שאופנוע
עומד מונע בניוטרל עושה רעש של של מנתק.
בעבודה אני נוהג על משאית ובדרך כלל שמגיע מאחורה אופנוע עם אגזוז רועש שעוקף אותי על השול אני שומע אותו ומחפש אותו במראות והיו לי כבר כמה מקרים באיזור בית גוברין\בית שמש\ צומת האלה שבאתי לעלות לכביש מדרך עפר (לדוגמא הפניה לגבעת התורמוסים) ושמעתי אופנוע למרות שלא ראיתי אותו וחיכיתי שיגיע ויעבור.
כמו כל דבר דבר בחיים צריך איזון.

גם ככה כולם נוסעים עם חלונות סגורים מזגן רדיו ומתעסקים עם האייפון

MasterOz
08-04-2016, 10:47

אני אומר:

בישראל אין תרבות נהיגה, כל בן אדם שני גונב אדום, משתמש בטלפון הנייד, מתאפרת, מתגלח, מאונן וכו׳
אוטובוסים ציבוריים נוסעים חופשי באדום כי יש הוראה במשטרה לא לעצור אוטובוסים אז מכפ׳ת להם חיי אדם, הם רוצים להגיע הביתה מוקדם.

מי שרוצה להיות יפה נפש זכותו, בנתיים המציאות היא שהכבישים בישראל הם ג׳ונגל אחד גדול מפוצץ באגו.

לדעתי אתה ממש לא צודק, אם אראה חבורת אנשים מכה מישהו חסר ישע,
אעזור לו ולא אצטרף אליהם - גם אם הוא מחבל.
אם אתה, אני ואחרים נשבור את מעגל "שימת הזין הקולקטיבית" אולי לא נצליח בחיינו לקצור את הפירות,
אבל נתחיל להניע מהלך שאולי יושרש לדורות הבאים, נלמד את הילדים שלנו להיות יותר טובים.
ילדים של אחרים יראו אותנו ואולי יבינו וימשיכו את המסורת.
ברגע שאתה כביכול, לא רוצה להיות "פראייר" ולא מוכן לוותר למרות שהאחר דורס את זכויותיך...
אתה מנציח את הבעיה וממשיך אותה. כך נוצר מעגל אין סופי של בריונות כביש שלא נגמר.
זה משליך על כל תחום בחיים ועל כל נגיעה שלנו שקשורה בחברה שסובבת אותנו.
אני לא אומר שלא צריך לעמוד על הזכות שלך בכל מיני מקומות, אבל צריך לעשות את החישוב הנכון
ולהמנע מניעה כפולה ומכופלת משפיטה לפי מראית עין והחזר על עוולות שנגרמות לנו בכל תחום.
אם אתה עומד בתור לקופה מהירה בסופר ולפניך עומד אדם שיש לו עגלה מלאה במוצרים,
לא תמיד צריך להקים קול צעקה ובוודאי לא צריך למלא עגלה ולעשות לאחרים את אותו הדבר.
אפשר לשאול בנימוס את האדם הזה למה הוא עומד בתור הזה, מה אתה יודע...אולי יש לו תעודת נכה
ולנכים יש את הזכות לעמוד בתור לקופה המהירה.
אני כן מסכים שאם אין לו סיבה מוצדקת, צריך לעמוד על הזכות להוציא אותו מהתור ולפעמים אפילו בעקשנות.
החשיבה הזו, של אני לא אוותר לאף אחד כי גם לי עושים את אותו הדבר, מנוגדת לכל הכללים הנכונים לחיים טובים.
יתרה מזאת - בסופו של יום, זה משליך על כל מה שאתה עושה ובכל דבר, אפילו הקטן והפשוט לכאורה.

אתמול הייתי בחתונה, בשולחן ישב זוג, מה שנראה כזוג נורמטיבי לחלוטין.
במקום להעביר סלטים לצלחות שלהם, הם אכלו ישירות מצלחות ההגשה שהיו על השולחן...
זה נראה לי חצוף, לא מנומס, חסר התחשבות ואפילו מגעיל ברמה מסויימת.
לי זה לא ממש מפריע לאכול מהאוכל, אשתי לעומת זאת...כבר לא הסכימה לגעת.
העלתי השערה שמי שנוהג כך, הביא את זה מהבית...אף אחד לא לימד אותו נימוסים והליכות
ובנוסף לזה, הייתי מוכן להתערב עם החברים האחרים ועם אשתי, שזה בדיוק הטיפוס
שחונה על מדרכות, על מעברי חצייה ובחניית נכה "רק לחמש דקות"
להוכיח את רמת החינוך אני לא צריך, רואים מיד.
אבל בסוף הערב כשיצאנו לחנייה הראשית של האולם...הסתבר שצדקתי לחלוטין.
הזבל האנושי הזה, חנה במקום שחסם קצת רכבים אחרים,
עקום, נדחף באיזו נישה קטנה...רק כדי לא ללכת חמישים מטרים.

על עצמי אני מעיד שאני חובב מוסיקה בווליום גבוה, בעיקר ברכב מרובע הגלגלים.
לעולם לא יתפסו אותי נוהג בשטח בנוי, עם מוסיקה בקולי קולות, בשעות שיכול להיות שאפריע למישהו.
גם אני אוהב ואפילו מאוד, גרגורי מנועים ומפלטים מפוצצי אדרנלין,
אבל אני מוותר אם אני עלול לפגוע במישהו. אני גם מוותר על הרבה דברים אחרים...
כמובן עד גבול מסויים וכמובן עד גבולות השכל הישר שלי...שאני מקווה שהוא ישר.
למשל, זה שמציקים לחבר פורום על העמדת האופנוע שלו לפני בניין,
בטענה שזה מכער את הנוף או מפריע. אם אני חושב שזה רק לצורך ההתלהמות והריב,
אני יוצא עם גרזן מושחז לעמוד על זכויותי. גם אני לא מוכן להיות פראייר, במיוחד לא של מישהו אלים.
אני הראשון אגב, שמוכן להילחם באלימות...עם עוד יותר אלימות.

העובדה שאני חוזר עליה כל הזמן, שעבירת התנועה החמורה ביותר בעיניי היא:
חניה במקום אסור, מקוממת הרבה אנשים סביבי.
ההבדל הגדול בין עברות תנועה בהן עוברים באור אדום, חוצים פס לבן, לא עוצרים בעצור וכו'
שהן בהחלט עבירות מסכנות חיים, ההבדל הוא -
שבאופן תיאורטי לחלוטין, תמיד אפשר לומר עליהן...לא שמתי לב.
נכון שאי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש - לכן זה תיאורטי.
חניה במקום אסור...וכולנו יודעים בדיוק רב על הסנטימטר, מה הוא מקום אסור,
שזו עבירה שנעשית בכוונה תחילה, ממש דריסה גסה של זכויות האחר בעיניים פקוחות.
מנסיון של שנים גיליתי, אם מקפידים לא לעבור את העבירה הזו, מפחיתים מאוד עבירות אחרות.
כמו שנאמר "מקפיד בקלה כבחמורה" זה נותן לי יתרון אדיר ומעלה גם את "דין פרוטה כדין מאה"
לא אגנוב שקל מאדם אחר, אז ברור לי לחלוטין שלא אגנוב כל סכום אחר.

זה הכל בא מחינוך, זה בא מהבית, זה בא מתרבות (או חוסר תרבות) ישראלית שאינה מקובלת עלי.
אני רואה את זה בבית הספר עם תלמידים להורים רופסים, שאינם מסוגלים להציב גבולות.
אני רואה את זה בכביש, אני רואה את זה במשרדי ממשלה שונים ובכל מקום כמעט.
גם אתה לא תצטרף לחוליגנים על טרקטורון בחוף ים מלא אנשים...נכון?
זה עצוב, זה לא נגמר, זה מקומם שמי שיודע ממשיך לעשות את זה.
אני לא יכול לבוא בטענה לאדם שאינו יודע...מסכן, לא היה מי שילמד אותו (כך אני מתרץ לעצמי)
אבל אחד כמוך שיודע...ועוד רבים אחרים, שעושים כדי להחזיר, כדי לא להיות פראיירים,
כדי לעמוד על שלהם "כביכול" ולא לוותר בשם האגו, לי זה נראה חמור מאוד.

הבעיה עם 95% מהאוכלוסיה, שהיא כן יודעת מה נכון ומה לא, מה מותר ומה אסור...
ועדיין עושה את זה. זה עצוב לי, זה לא ניתן לשינוי מיידי, זה מחייב אותי לעבוד לבד
ולהמשיך לסבול, אבל לא נורא, אני גם לבן עם זין קטן, ישראלי בישראל ויהודי,
יותר גרוע מזה לא יכול להיות, אז מה אני מתלונן.
:giggle:אה, אני גם חופר, אבל זה לא פוגע בציבור, הוא לא חייב לקרוא.

Tribalmistyc2
08-04-2016, 11:15
הסבר מצוין סגר לי כמה פינות.

izik
08-04-2016, 11:18
לא יודע מה איתכם חברים אבל ברשותי טימקס 530 אתמול התקנתי אקרפוביץ מאייבי שהזמנתי עלה לי 5600 כולל משלוח עד הבית מדבור בדגם השחור.
רק לידע הדגם של של הגזוז שקניתי מאייבי עולה בארץ 9900 פשוט לא להאמין כמה גונבים בארץ.
מהרגע שהתקנתי אותו במוסך ויצאתי פשוט יש הרגשה של שיפור ניקר בתאוצות ביניים, בפתיחות פשוט לא האמנתי את כמה זה ישפע על הכלי וזה ביחד עם וריאטור מלוסי עושה עבודה מצוינת מרוצה על כול שקל שקניתי אותו
https://www.youtube.com/watch?v=hfXxQAk5AP0
כמו בסרטון שצירפתי

Lestoren
08-04-2016, 11:25
לא יודע מה איתכם חברים אבל ברשותי טימקס 530 אתמול התקנתי אקרפוביץ מאייבי שהזמנתי עלה לי 5600 כולל משלוח עד הבית מדבור בדגם השחור.
רק לידע הדגם של של הגזוז שקניתי מאייבי עולה בארץ 9900 פשוט לא להאמין כמה גונבים בארץ.
מהרגע שהתקנתי אותו במוסך ויצאתי פשוט יש הרגשה של שיפור ניקר בתאוצות ביניים, בפתיחות פשוט לא האמנתי את כמה זה ישפע על הכלי וזה ביחד עם וריאטור מלוסי עושה עבודה מצוינת מרוצה על כול שקל שקניתי אותו
https://www.youtube.com/watch?v=hfXxQAk5AP0
כמו בסרטון שצירפתי

ה״שיפור״ שאתה מרגיש הוא לא מהאגזוז.
אגב לא גונבים אותך על האגזוז יותר מדי, אל תשכח שיש מיסים ותקנים ועובדים והמון דברים לגלם במוצר וכמובן מה שהישראלי המצוי תמיד שוכח שזה לא נוגע לו, הם גם רוצים להרוויח.

izik
08-04-2016, 11:35
אז ממה השיפור שאני מרגיש?

Tribalmistyc2
08-04-2016, 11:37
ברובו מהוריאטור.

Lestoren
08-04-2016, 11:46
תשמע, על הr1 2012 שלי (זצ״ל) הרכבתי מערכת פול סיסטם ולא היה שום הבדל רציני בין אם זה בתאוצה או בהתנהגות. לR אמנם היו רק 180 סוסים צנומים וכחושים לעומת ה45 כוחות סוס האימתניים בטימקס אבל אני מאמין שכמו שאמרו שה״שיפור״ נובע רובו מהוריאטור ומהפסיכולוגיה עם הצליל שהוא מפיק.

ZeroCool
08-04-2016, 12:09
ה״שיפור״ שאתה מרגיש הוא לא מהאגזוז.
אגב לא גונבים אותך על האגזוז יותר מדי, אל תשכח שיש מיסים ותקנים ועובדים והמון דברים לגלם במוצר וכמובן מה שהישראלי המצוי תמיד שוכח שזה לא נוגע לו, הם גם רוצים להרוויח.

לא גונבים ????זה גנבה באור יום .נראה לך שלהוציא על אגזוז 2500-5000 שח זה גילום??? אתה מביא אגזוז שעולה 2500 שח ב 250 -500 שקל איפה פה לא גנבה

Lestoren
08-04-2016, 12:19
לא גונבים ????זה גנבה באור יום .נראה לך שלהוציא על אגזוז 2500-5000 שח זה גילום??? אתה מביא אגזוז שעולה 2500 שח ב 250 -500 שקל איפה פה לא גנבה

בוא נעשה סדר.

נכון להיום אתה משלם בארץ 140 אלף שקל לR1 החדש לפני אגרות רישוי אבל בארה״ב אני משלם עליו 57 אלף שקלים על הכביש. זו לא גניבה? לא. זה מוצר שגובים עליו מיסים ומע״מ ומגלמים בו המון דברים שנסתרים מעיניך כולל הרווח. כן יש מקום לשיפור אבל אם אתה קורא למה שגובים ממך על האגזוז גניבה.. חביבי אני ממליץ לך לעצום חזרה את עיניך כי אתה עלול לאבד הכרה ממה שתמצא. (אני אישית גר בארה״ב אז יש לי נקודם מבט טיפה רחבה לדעתי)

MasterOz
08-04-2016, 12:21
גם המס על הדלק זו גניבה, גם זה שלא מורידים את המחיר שלו זו גניבה.
אשכרה גניבה ושחיטת הציבור ללא רחמים.
יש מוצרים שבהחלט גונבים עליהם כסף מהצרכן ויש שלא (יש גם באמצע)
קסדת מותג ידועה שעולה 4000 ש"ח והמחיר שלה ליבואן עומד על 1000 ש"ח,
מחיר סופי על המדף שלו בחנות, זו גניבה.
זה מוצר שיש עליו רק מע"מ, זה מוצר צריכה בסיסי, זה מוצר חובה בחוק.
אותו דבר לגבי צמיגים, בדיוק אותו הדבר.
אבל חלקים מכניים שהמדינה גונבת עליהם מיסים לא הגיוניים ומטרטרת אותך באישורים,
תלך תבוא, ללא הנגשה אמיתית, ללא זכות דיבור וערעור, ללא טלפון, פקס או אימייל.
שם גם היבואן נדפק. הוא מביא, משלם מכספו את כל הטררם, יש עלויות נלוות,
הלקוח גם רוצה הרכבה, הנחה, אחריות...ולזיין את השכל עד מוות.
במקרה כזה, אין לי ממש טענות קשות, אם כי אפשר היה אולי לתמחר אחרת.
אין דין אגזוז שיש לו תקנים מובנים של זיהום אוויר ורעש, שהמדינה נכנסת לו לווריד,
כדין מוצר סטאטי, בטיחותי, בסיסי ומחוייב המציאות, שאין עליו מכס.
אבל שוב אנחנו חוזרים לדיון הישן של...אני לא פראייר ושיזדיינו כולם.
הדיון חשוב - אבל אין בו אמת מוחלטת אחת ויש בו עוד צדדים...
הלקוח לא הצד היחיד כאן, הוא אמנם הלקוח הסופי שמשלם את המחיר.
ככלל - הלקוח לא תמיד צודק, אבל הוא תמיד לקוח.

ZeroCool
08-04-2016, 12:36
פשוט מאוד אני קונה הכל מחול כל בגד כל מוצר שהמחירים פה פשוט בזיוניים לעזוב את הארץ אני לא יעזוב בשביל יוקר המחייה היום יש דרכים נוספות כדי לא לצאת בנזק כמו שאמרתי אולי נחכה למוצר חודש אבל אני יודע שלא יצאתי בנזק וגם אני מוכן לקחת סיכון לגבי האחריות .

Lestoren
08-04-2016, 12:49
פשוט מאוד אני קונה הכל מחול כל בגד כל מוצר שהמחירים פה פשוט בזיוניים לעזוב את הארץ אני לא יעזוב בשביל יוקר המחייה היום יש דרכים נוספות כדי לא לצאת בנזק כמו שאמרתי אולי נחכה למוצר חודש אבל אני יודע שלא יצאתי בנזק וגם אני מוכן לקחת סיכון לגבי האחריות .

בוא תראה דוגמה:

קסדת agv corsa בצבע שחור חלק במחיר בארץ של 3600 ש״ח.

http://www.ofnocenter.co.il/imgbig.asp?id=2681&catID=4&page=&subcatid=4&flag=1

אותה קסדה פה בארה״ב 3100 ש״ח.

http://www.revzilla.com/motorcycle/agv-corsa-helmet

מה ההבדל? בארץ תקבל אחריות וגם תשלומים אם תרצה + אין סיכונים שיעצרו אותך על תקנים ותיזוזים ובלאגנים כאלה ואחרים ואתה יכול גם למדוד וכל מה שנוסף לקניה פיזית ולא אינטרנטית.

izik
08-04-2016, 12:57
ברובו מהוריאטור.
האמת הוריטאור היה לפני האגזוז הרגשתי תאוצה אבל עם שילוב של אגזוז זה מרגיש הרבה יותר חזק

Lestoren
08-04-2016, 13:03
האמת הוריטאור היה לפני האגזוז הרגשתי תאוצה אבל עם שילוב של אגזוז זה מרגיש הרבה יותר חזק

פסיכולוגי

Tribalmistyc2
08-04-2016, 13:24
בדיקת דיינו לפני ואחרי תיתן את התשובה.

נעם 1
08-04-2016, 15:17

אני אומר:

צפוי.
צפוי היה שתטען על צדיקים, יפי נפש ותאשים את נהגי הפחיות ברצחנות.
צפוי גם המשך העטיפה האידיאולגית.

אממה, אני חבר בשתיים מהקבוצות היותר מושמצות בכבישי ישראל. ביום יום אני רוכב בהנאה רבה על טרנסאלפ כ 40000 ק"מ בשנה ובשבתות אני נוהג לי באוטושטח אמתי, לנדרובר דיסקברי 1, בהנאה רבה.
אני לא מתנצל לעולם על שני התחביבים הללו. להיפך, אני מתהדר בהם כנוצות אבל אני מודע לגמרי. אני מודע שעל הכביש אני סובל מפיצול אישיות, נהג רגוע ושלו ורוכב אגרסיבי. אני רוכב סופר מרוכז בלי דיבורית ובלי מוסיקה. על האופנוע אני אגרסיבי הרבה יותר מדי ורוב הסכנות שחוויתי היו מעשי ידי בכידון. עד היום ואחרי מאות אלפי ק"מ של רכיבה פגשתי נהג רצחני אחד בלבד שנעלם לי במראות תוך רגע כשפתחתי מעט גז בתנועה מעט צפופה.

טענתי היחידה היא, שאת האקרופוביץ התקנת בגלל הסאונד ולא בגלל בטיחות.

איללכא...ואקרופוביץ נעים לאוזן

Yigal
08-04-2016, 15:43
בוא תראה דוגמה:

קסדת agv corsa בצבע שחור חלק במחיר בארץ של 3600 ש״ח.

http://www.ofnocenter.co.il/imgbig.asp?id=2681&catID=4&page=&subcatid=4&flag=1

אותה קסדה פה בארה״ב 3100 ש״ח.

http://www.revzilla.com/motorcycle/agv-corsa-helmet

מה ההבדל? בארץ תקבל אחריות וגם תשלומים אם תרצה + אין סיכונים שיעצרו אותך על תקנים ותיזוזים ובלאגנים כאלה ואחרים ואתה יכול גם למדוד וכל מה שנוסף לקניה פיזית ולא אינטרנטית.

אותה קסדה תעלה לי בגרמנה 620 דולר , 2350 שקל.

Lestoren
08-04-2016, 16:19
אותה קסדה תעלה לי בגרמנה 620 דולר , 2350 שקל.

וכמו שאני מוכיח זה עדיין לא יקר מדי בהתחשבות בהבדלי המיסים. אגב אל תשכח שיש סיילים על הרבה מאוד מהדברים.. ובארץ אפשר להתמכח גם אז אפשר להגיע להפרש עדין יותר ועדיין להנות מאחריות וממקום שיעזור במקרה ואתה צריך משהו.

shushu
08-04-2016, 17:37
טענתי היחידה היא, שאת האקרופוביץ התקנת בגלל הסאונד ולא בגלל בטיחות.

איללכא...ואקרופוביץ נעים לאוזן
מודה באשמה ומי שלא טוב לו, יום טוב לו.

ועדיין,
אין קשר למה שטענתי.

MasterOz
08-04-2016, 17:49
גם התגובה הזו היתה צפוייה. לחלוטין.

shushu
09-04-2016, 01:02
תשמע, על הr1 2012 שלי (זצ״ל) הרכבתי מערכת פול סיסטם ולא היה שום הבדל רציני בין אם זה בתאוצה או בהתנהגות. לR אמנם היו רק 180 סוסים צנומים וכחושים לעומת ה45 כוחות סוס האימתניים בטימקס אבל אני מאמין שכמו שאמרו שה״שיפור״ נובע רובו מהוריאטור ומהפסיכולוגיה עם הצליל שהוא מפיק.

אני רק שאלה.
האם לדעתך רוכב יכול להרגיש באמת שינוי כלשהוא על כלי שכבר יש לו פאקינג 180 סוסים והמנוע שלו מכוון לבעוט לך במעיים ?
מעולם לא שמעתי מישהו שרוכב על ליטר ספורטיבי אומר ״וואלה חסר לי כוח״.
אולי זאת הסיבה שלא הרגשת שינוי?
ואולי אני טועה?

אני יכול לומר בודאות שאחרי ההתקנה של האקרפוביץ האופנוע (105 סוסים צנועים) הרגיש לי חזק יותר ב10-15 אחוז.
וזה לא פסיכולוגי בגלל הסאונד או וואטאבר.
המנוע הרגיש כאילו הוסיפו לו עוד ריאה, התחיל לנשום ואיתו תגובות המצערת שהפכו לחדות ואגרסיביות יותר.
חד משמעי הורגש שינוי לטובה בכוח.
זה הניסיון שלי בכל אופן.

Lestoren
09-04-2016, 01:57
אני רק שאלה.
האם לדעתך רוכב יכול להרגיש באמת שינוי כלשהוא על כלי שכבר יש לו פאקינג 180 סוסים והמנוע שלו מכוון לבעוט לך במעיים ?
מעולם לא שמעתי מישהו שרוכב על ליטר ספורטיבי אומר ״וואלה חסר לי כוח״.
אולי זאת הסיבה שלא הרגשת שינוי?
ואולי אני טועה?

אני יכול לומר בודאות שאחרי ההתקנה של האקרפוביץ האופנוע (105 סוסים צנועים) הרגיש לי חזק יותר ב10-15 אחוז.
וזה לא פסיכולוגי בגלל הסאונד או וואטאבר.
המנוע הרגיש כאילו הוסיפו לו עוד ריאה, התחיל לנשום ואיתו תגובות המצערת שהפכו לחדות ואגרסיביות יותר.
חד משמעי הורגש שינוי לטובה בכוח.
זה הניסיון שלי בכל אופן.

אתה תתפלא לשמוע אבל אתה טועה. כשאתה רוכב על אופנוע ליטר 130 ק״מ ביום אני יכול להצביע לך על הבדל בכוח בנמוכים או בגבוהים.
אף אחד לא אמר שחסר כוח רק ציינתי שלא נוסף עוד. אתה רוצה להגיד לי שאם היום אקנה s1000rr ואעשה את אותו המרחק עדיין אני לא ארגיש הבדל ? האם 180 זה קצה גבול היכולת שלנו כרוכבים לחוש שינוי? הצלחת לשים אצבע על כמות האחוזים בשיפור הכוח באופנוע שלך ? (10 כ״ס זה מופרך! ) הנה (http://www.moorespeedracing.co.uk/kawasaki-akrapovic-exhausts/kawasaki-z750-akrapovic-hexagonal-exhaust.html) לך כמה האגזוז שלך באמת מוסיף לאופנוע שלך.. את יתר ה7 סוסים המוח שלך כנראה הוציא פסיכולוגית. (וזה נתונים לא הרגשה)

shushu
09-04-2016, 06:53
אתה תתפלא לשמוע אבל אתה טועה. כשאתה רוכב על אופנוע ליטר 130 ק״מ ביום אני יכול להצביע לך על הבדל בכוח בנמוכים או בגבוהים.
אף אחד לא אמר שחסר כוח רק ציינתי שלא נוסף עוד. אתה רוצה להגיד לי שאם היום אקנה s1000rr ואעשה את אותו המרחק עדיין אני לא ארגיש הבדל ? האם 180 זה קצה גבול היכולת שלנו כרוכבים לחוש שינוי? הצלחת לשים אצבע על כמות האחוזים בשיפור הכוח באופנוע שלך ? (10 כ״ס זה מופרך! ) הנה (http://www.moorespeedracing.co.uk/kawasaki-akrapovic-exhausts/kawasaki-z750-akrapovic-hexagonal-exhaust.html) לך כמה האגזוז שלך באמת מוסיף לאופנוע שלך.. את יתר ה7 סוסים המוח שלך כנראה הוציא פסיכולוגית. (וזה נתונים לא הרגשה)

תודה,
החכמתי.

יאללה לנס הרים !

Lestoren
09-04-2016, 12:57
תודה,
החכמתי.

יאללה לנס הרים !

בכיף הכל ברוח טובה, קפוץ לביקור אני קצת מערבה משם בין קנטאקי לג׳ורג׳יה.. ;-)

strelok89
09-04-2016, 13:07
ואם כבר כוח סוס חיפשתם, שמן מרוצים שעולה הרבה פחות ומטיב עם המנוע מוסיף לדוגמא על R1 כ 14 כוח סוס לעומת אגזוז פול סיסטם שבקושי סוחט 7 סוסים ועולה הרבה יותר .

אז השיפור לא תמיד גבוהה כזה, יש מקרים שבהם יש שיפור ניכר- לדוגמא ב F800ST שלי יש בור מומנט ענק ב3.5-4.5 אלף סל"ד וזה בעצם הסלד השימושי ברכיבה . חלק מהאגזוזים מוסיפים דווקא שם שיפור של כ 30% במומנט וזה מורגש ובאמת משפר.

או לדוגמא לרוכבי ה F650GS הישנים שבהם האגזוז המקורי שוקל כמעט 12 קילו ומעבר לאגזוז זרימה חופשית מפחית 10 קילו משמעותיים מאוד בשטח.

בגלל זה אומר כל מקרה לגופו

nihrider
09-04-2016, 13:50
מה הבעיה למדוד 0-200 ולראות אם יש הבדל?

SuperRuti
09-04-2016, 14:40
מה הבעיה למדוד 0-200 ולראות אם יש הבדל?

אקרופוביץ נגד. כי זה יהרוס את המיתוס.

shushu
09-04-2016, 14:47
המוזיקה היא שפת המלאכים.

https://www.youtube.com/watch?v=MotC3w5XToI&feature=youtu.be

nitzann84
09-04-2016, 15:33
סאונד הוא חלק בלי נפרד לי לפחות מהפאן. בהורנט לא היה לי אגזוז,ותמיד היייתי מתבאס על הרעש שלו,עכשיו בCB יש לי פול סיסטם וכל פעם שאני רוכב אני נהנה מהמנגינה שהוא מפיק.
וכן,נהגים יותר שמים לב ומפנים את הדרך,וכן זה כיף אגזוז, ולא חייב להשפיע על הביצועים בשביל שיהיה תירוץ לשים,בדיוק כמו שאנשים מחליפים מראות גריפים מנופים וכל זה,זה עושה לנו טוב.

shushu
09-04-2016, 16:48
סאונד הוא חלק בלי נפרד לי לפחות מהפאן. בהורנט לא היה לי אגזוז,ותמיד היייתי מתבאס על הרעש שלו,עכשיו בCB יש לי פול סיסטם וכל פעם שאני רוכב אני נהנה מהמנגינה שהוא מפיק.
וכן,נהגים יותר שמים לב ומפנים את הדרך,וכן זה כיף אגזוז, ולא חייב להשפיע על הביצועים בשביל שיהיה תירוץ לשים,בדיוק כמו שאנשים מחליפים מראות גריפים מנופים וכל זה,זה עושה לנו טוב.

ברור,
בכל מקום בעולם אקרפוביץ זה סה"כ מערכת פליטה.

בארץ....
ערסים...
טימאקסים...
אנשים עם בולבול קטן...

יאללה...
נחנקנו כבר.
רוכב איך שבא לי, עם מה שבא לי ומי שלא טוב לו...

SuperRuti
09-04-2016, 17:08
המוזיקה היא שפת המלאכים.

תשאל את השכנים שלך. הם יגידו לך איזה "מלאך" אתה :vahidrk:

shushu
09-04-2016, 17:35
תשאל את השכנים שלך. הם יגידו לך איזה "מלאך" אתה :vahidrk:
אני גר במגדל,
האופנוע ישן במינוס 3, אם אני מפריע למישהו זה לחולדות.

SuperRuti
09-04-2016, 17:51
אני גר במגדל,
האופנוע ישן במינוס 3, אם אני מפריע למישהו זה לחולדות.

כן-כן. אתה לא מוציא אותו משם ואם רוכב - אז מ 3- ל 1- מקסימום, כמו שאר סוציאופטים תרומת 3 כ"ס :D

Yigal
09-04-2016, 20:46
אין כמו אגזוז פתוח ללא משתיק בחניון 3- , כמו לרכב על הרעם.

Biker boyz
09-04-2016, 23:39
כמה שאני מתגעגע למערכת פליטה שרועמת כמו ברק בסופת רעמים ושואגת כמו אריה להודיע על נחלתו.... בCBR עם שתי האחים שהיו מורכבים עליו לא היה נהג ממרחק של 500 מטר שלא חיפש אותי במראה ופינה לי את הדרך במהירות 2XX חצילים ובפקקים אפשר היה לשייט בכיף על 100 קמ"ש.
עכשיו במונסטר שהוא עם האגזוזים המקורים ולא מתכון לשדרג (רוצים 7 אלף לטרימונני) כמעט אף נהג לא שם לב אלי אלא אם הוא מסתכל במראה, אין לי את התרועה שמודיעה לנהגים שאני מגיע וזה מאוד חסר לי..... מתחיל לבדוק כבר מה יהיה האופנוע הבא והוא יהיה רק עם אגזוז משודרג זה ברור.

shushu
10-04-2016, 00:52
כמה שאני מתגעגע למערכת פליטה שרועמת כמו ברק בסופת רעמים ושואגת כמו אריה להודיע על נחלתו.... בCBR עם שתי האחים שהיו מורכבים עליו לא היה נהג ממרחק של 500 מטר שלא חיפש אותי במראה ופינה לי את הדרך במהירות 2XX חצילים ובפקקים אפשר היה לשייט בכיף על 100 קמ"ש.
עכשיו במונסטר שהוא עם האגזוזים המקורים ולא מתכון לשדרג (רוצים 7 אלף לטרימונני) כמעט אף נהג לא שם לב אלי אלא אם הוא מסתכל במראה, אין לי את התרועה שמודיעה לנהגים שאני מגיע וזה מאוד חסר לי..... מתחיל לבדוק כבר מה יהיה האופנוע הבא והוא יהיה רק עם אגזוז משודרג זה ברור.

כייף לקרוא.

SuperRuti
10-04-2016, 01:50

בוא נמשיך בהגיון שלך: תציע את חוסר חרא הזה לCIA כחליפת היעלמות, רוצה? או את הרכבת אקרופוביץ
ל"אור ירוק" כפתרון פלאים לשמירת חיי הרוכבים. נראה איך יסתכלו אליך.

איזה מסכן, רוכב כמו רובינו בכביש ולא רואים אותו, אלעק..

א הזקן
10-04-2016, 08:00
לשושו ולבייקר בוייז: בואו נמשיך אפילו הלאה בהיגיון שלכם. כולנו, רוכבי קטנועים ואופנועים, השתכנענו שאגזוז פתוח יותר בטיחותי בגלל הרעש. וכולנו נרכיב כזה. דמיינו לכם איך ישמעו הפקקים בת"א והחבורות שיוצאות לרכב בסופ"ש. גם אז זה יהיה יותר בטיחות? או שה(כביכול) בטיחות יתר שלכם מתבססת על ההנחה שרוב הכלים מצוידים באגזוזים המקוריים. בקיצור - בטיחות שלכם ע"ח אחרים.

shushu
10-04-2016, 08:07
בוא נמשיך בהגיון שלך: תציע את חוסר חרא הזה לCIA כחליפת היעלמות, רוצה? או את הרכבת אקרופוביץ

איזה מזל שהוא לא צריך ״להמשיך איתך בהיגיון ••שלו••!״
הוא עושה מה שנראה לו לנכון בלי לחשוב מה הסביבה חושבת עליו כי זה מעניין לו ת׳פלאג.

מתי שאנשים יתחילו להסתכל על עצמם ולעשות חשבון נפש עם עצמם לפני שהם מוציאים 1001 אשמים סביבם אז יתחילו לנהוג פה כמו בני אדם.

בכביש ישנם חיות טרף, בהמות, חלאות, נבלות ואנשים שלא רואים חצי סנטימטר מהאף שלהם.
אנשים שחושבים שהזמן שלהם חשוב משל אחרים.

אגזוז פתוח גורם לאנשים לשים לב אליך, אין מה לעשות זאת עובדה.
רעש חזק ודומיננטי קוטע חוט מחשבה של אנשים, מרים אותם מהטלפון להסתכל מה קורה סביבם לשם שינוי.

מלחמת הישרדות לכל דבר.

מוציא שם רע לרוכבים?
גורם לנהגי הפחיות לשנוא אותנו?
הרשי לי לגחך ולשחרר נפיחה חמימה אל המזרן.
פשוט החלאת אדם שפירססה בצומת פרדסיה והנבלה שלקחה ימינה באיילון והחליטה לעבור 2 נתיבים בלי להסתכל ולעלות על אי תנועה לפני שבוע שחס וחלילה לא תפספס את המחלף שהיא פיספסה כי היא כנראה היתה עסוקה בכל דבר אחר פרט לקחת את הפניה בזמן !!!!!
השקיעו ולו חצי מחשבה על מה שהפעולה חסרת ההתחשבות שלהן יכולה לגרום, וככה הלכו להם 2 אבות טריים.

BTW
אם לרוכב ז״ל מפרדסיה היה אגזוז פתוח אולי זה היה מציל אותו אבל זה כבר ספקולציות ודברים שלא נדע לעולם.

ההצהרה:
״אתה גורם לנהגי הפחיות לשנוא אותנו יותר״
מגוחכת כל כך...
לאנשים פה יש זיכרון של דג אילם אף אחד לא נוטר טינה לרוכב מזדמן שעשה קצת רעש וגם אם כן שילך לסדנת שליטה בכעסים.

*** עדיף להיות זנב של טורף מראש של נטרף ***

ומי שלא מתאים לו האג׳נדה הזאת, זכותו.
שכל אחד ישרוד בדרכו שלו.

SuperRuti
10-04-2016, 08:26
איזה מזל שהוא לא צריך ״להמשיך איתך בהיגיון ••שלו••!״
הוא עושה מה שנראה לו לנכון בלי לחשוב מה הסביבה חושבת עליו כי זה מעניין לו ת׳פלאג.

מתי שאנשים יתחילו להסתכל על עצמם ולעשות חשבון נפש עם עצמם לפני שהם מוציאים 1001 אשמים סביבם אז יתחילו לנהוג פה כמו בני אדם.

בכביש ישנם חיות טרף, בהמות, חלאות, נבלות ואנשים שלא רואים חצי סנטימטר מהאף שלהם.
אנשים שחושבים שהזמן שלהם חשוב משל אחרים.

אגזוז פתוח גורם לאנשים לשים לב אליך, אין מה לעשות זאת עובדה.
רעש חזק ודומיננטי קוטע חוט מחשבה של אנשים, מרים אותם מהטלפון להסתכל מה קורה סביבם לשם שינוי.

מלחמת הישרדות לכל דבר.

מוציא שם רע לרוכבים?
גורם לנהגי הפחיות לשנוא אותנו?
הרשי לי לגחך ולשחרר נפיחה חמימה אל המזרן.
פשוט החלאת אדם שפירססה בצומת פרדסיה והנבלה שלקחה ימינה באיילון והחליטה לעבור 2 נתיבים בלי להסתכל ולעלות על אי תנועה לפני שבוע שחס וחלילה לא תפספס את המחלף שהיא פיספסה כי היא כנראה היתה עסוקה בכל דבר אחר פרט לקחת את הפניה בזמן !!!!!
השקיעו ולו חצי מחשבה על מה שהפעולה חסרת ההתחשבות שלהן יכולה לגרום, וככה הלכו להם 2 אבות טריים.

BTW
אם לרוכב ז״ל מפרדסיה היה אגזוז פתוח אולי זה היה מציל אותו אבל זה כבר ספקולציות ודברים שלא נדע לעולם.

ההצהרה:
״אתה גורם לנהגי הפחיות לשנוא אותנו יותר״
מגוחכת כל כך...
לאנשים פה יש זיכרון של דג אילם אף אחד לא נוטר טינה לרוכב מזדמן שעשה קצת רעש וגם אם כן שילך לסדנת שליטה בכעסים.

*** עדיף להיות זנב של טורף מראש של נטרף ***

ומי שלא מתאים לו האג׳נדה הזאת, זכותו.
שכל אחד ישרוד בדרכו שלו.

יאללה, ניסיון חברתי פשוט:

תיתן לנהג רובה ותעקוף אותו עם אופנוע עם אקרופוביץ ובלי אקרופוביץ. במי הנהג יירה? ולהרבה נהגים יש נשק. מזל שהם שומרים על החוק למרות שאתה - לא.

shushu
10-04-2016, 14:53
בקיצור - בטיחות שלכם ע"ח אחרים.

אם
אחרים = נהגי פחיות

חד משמעית - כן

nihrider
10-04-2016, 15:43
שושו, א הזקן מדבר על ביטחות של רוכבי דו"ג אחרים. איך הגעת לנהגי פחיות בכלל?
הדרך היחידה שתפגע בבטיחות של נהג פחית היא אם תימרח עליו ב200 קמ"ש

Lestoren
10-04-2016, 16:19
שני דברים אתם שוכחים לציין:

א) חוץ מבפקק / תנועה עירונית לא ישמעו אותך עד שיהיה מאוחר מדי. מניסיון.

ב) היה והבהלת נהג (אתם קוראים לזה תשומת לב אבל הנהג חד משמעית נבהל) לא מנוסה או לא מרוכז האינסטינקט הראשוני שלו הוא בלימה/הטיית ההגה במהירות כדי להמנע מהסכנה.
קרה לי מספר פעמים שרכבתי בכביש החוף ובאמצע הרכיבה (כשאני בנתיב הימני והפחית בשמאלי) הנהג כנראה היה עסוק בטלפון או משהו שלקח את תשומת ליבו וסטה בלי לשים לב לכיווני. מה סחבק עשה ? (מערכת פליטה פול סיסטם בלי שום db killers חלולה לחלוטין) תפס קלאץ׳, סובב את המצערת והגיע למנתק. מה עשה טייס הטנקים בחיל הים שנהג בפחית? נבהל ומתוך אינסטינקט מטומטם שבר את ההגה במהירות לנתיב שלי (כנראה חשב שאופנוע מהיר בשמאלי טס לכיוונו.. השד יודע מה עבר לו בראש) מה שאילץ אותי לבלום חזק. מה השגנו בזה חוץ מלשלוח אותו לבדיקת שמיעה? סיכנתי את עצמי ואת הסובבים אותי. האם הייתי משיג יותר בצפצוף / בלימה מתונה והתרחקות מגורם הסכנה? כנראה שכן. אם אתה רוכב טוב ואתה יודע איך לרכב נכון ובטוח האגזוז הוא תוספת אישית לאופנוע שנותנת לך את הסאונד שאתה כלכך אוהב. אביזר בטיחות? ממש לא, אולי ההפך.

izik
10-04-2016, 16:51
הם כבר מדברים על אגזוזי אקרפוביץ יש לי בטימקס אגזוז אקרפוביץ השבוע התקנתי וכאשר אני עומד יש ריח של דלק שרוף מאגזוז זה תיקן?

Lestoren
10-04-2016, 16:55
הם כבר מדברים על אגזוזי אקרפוביץ יש לי בטימקס אגזוז אקרפוביץ השבוע התקנתי וכאשר אני עומד יש ריח של דלק שרוף מאגזוז זה תיקן?

מאמין שזה לא תיקן יש להם ריח מעט שונה שהם באגזוז.. לגבי ריח של דלק שרוף אני מאמין שאם אתה ממלא דלק בטימעקס שלך כנראה שיהיה ריח של דלק שרוף.

nihrider
10-04-2016, 17:24
אתה מתכוון לריח של שמן שרוף?

izik
10-04-2016, 17:37
אתה מתכוון לריח של שמן שרוף?

סליחה כן ריח של שמן זה אמור להיות ככה?

Lestoren
10-04-2016, 17:38
כן. אגזוזים פתוחים מוציאים ריח חזק יותר של שמן/דלק שנשרף.

Tribalmistyc2
10-04-2016, 17:45
ריח שרוף של שמן מעיד על בעיה במנוע.
מה שאתה מריח זה תערובת גזים\דלק לא שרוף (מנפלאות הזרימה החופשית האמ האמ).

Biker boyz
10-04-2016, 23:25

רותי, אני לא בא להצטדק בפנייך או בפני כל בנאדם אחר פה, כתבתי את הדעה האישית שלי ואת החסר שיש לי באופנוע הנוכחי שאני אתו כרגע.
עכשיו לעניין, לא באתי וטענתי שכל רוכב צריך לנהוג כמוני עם געגוע למערכת פליטה פתוחה, כי אני לא בא להעיד על הכלל אלא על עצמי ובתור בנאדם בעל מחשבה עצמאית אני חושב שמערכת פליטה, עוזרת לי באופן אישי להישמע יותר בכביש הציבורי. בכך שנהגי מכוניות גם אם הם לא רואים אותי במראה הם שומעים אותי, נכון יכולים להיות מקרים שנהג פחית יבהל ויסטה לכיון שלי, במקום ההפך ומקרה זה אפילו קרה לי בעברי. למרות זאת לרוכב הממוצע עם כישורי רכיבה ממוצעים וראיית דרך יש את הכלים לדעת להתחמק מכך, אני לא בא ומעיד על עצמי שאני רוכב על, אלא רוכב ממוצע ששם לב לכל מה שמתרחש סביבי, כולל תנועת גלגלים קדמיים שיכולים להעיד על פנייה לכיון שלי או מבט מהיר לנהג מימני/משמאלי שנותן לי תמונה ברורה במה הוא מתעסק ובאיזה שיטת פעולה אני צריך לפעול ועד עכשיו אני חי בריא ובלי שרכב נכנס בי....אולי זה שאלה של זמן ואולי לי זה לא יקרה....ססמאות שאני לא מפזר כי אני לא יכול לדעת, אבל האמת הפשוטה שלי שאני הולך איתה, היא שאגזוז בעל זרימה פתוחה גורם לי לתחושת ביטחון יותר גדולה.

MasterOz
11-04-2016, 00:05
יש לי שאלה שכנראה תישאר פתוחה וללא מענה,
האם יש השוואה של כמות תאונות, בין כלים עם אגזוז פתוח לכאלו שלא?

לא חשוב.

מה שבייקר ושושו לא מבינים,
גם אם יש להם פז"מ כזה או אחר על הכביש,
זה שתחושת הביטחון שהם מקבלים מהרעש של האגזוז,
זה פיקציה של רוכבים שלא חושבים באמת קדימה.
את אותה הרגשה, יש רוכבים שמקבלים מאור גבוה שדלוק קבוע ביום ובלילה,
מין כזו הרגשה, שאם שומעים אותי עושה רעש ואו מאיר חזק,
משמע אני קיים והסיכוי שישימו לב אלי הוא יותר גדול.
את אותה הרגשה נותנת חליפת עור ולפעמים אפילו רק מעיל עור,
מעטפת פקטיבית.
מאחר ואני יודע שאתם מתבצרים בעמדתכם,
מאחר ואני יודע שכאשר עולים על עץ גבוה קשה לרדת,
מאחר ואני מבין שקשה לשניכם להגיד "אוקי, אני מוכן לחשוב על זה שוב"
ובמיוחד אתה שושו, שכל העולם על הזין שלך ומי שלא טוב לו, יום טוב לו...
שזה משפט של פרחה מטומטמת, שלא הייתי משתמש בו...
אולי, אולי, בקטע מצחיק.
כשאני מבין שלא תרדו מהעץ הגבוה שאתם נהנים להיתלות על ענפיו ולא מעניין אתכם אף אחד,
אז לא אנסה לשכנע אותכם שאתם טועים בתפיסה.
שניכם יכולים לעשות מה שאתם רוצים,
זו מדינה דמוקרטית וכל עוד אתם כביכול לא עוברים על החוק,
אין לי מה לשכנע אתכם, למעט שאני לא הייתי נוהג כמוכם, למרות שאפשר.
בנוסף אומר לכם עוד דבר...
אם באמת ובתמים, הייתם גם יודעים וגם מרגישים,
עשרות סוסים נוספים דוהרים לכם בין הרגליים,
כתוספת למה שיש לכם ממילא, הייתי אומר ניחא...
בתמורה לסוסים נוספים שווה לעשות קצת רעש.
אבל מכיוון שלא כך הדבר, מכיוון שאפילו היצרן לא מעיד שיש ממש תוספת כוח...
ומכיוון שאתם נתלים בטענה המופרכת שזה תורם לבטיחות שלכם
או, מעיר נהגים שעסוקים בהכל חוץ מלנהוג.
זה גורם לי לחשוב שאתם לא ממש בעלי ביטחון עצמי כרוכבים.
נכון, אתם יכולים לחשוב שאני מחפש לריב או להיות פסיכולוג בגרוש וחצי,
אבל אם כל אחד רשאי לחשוב מה שהוא רוצה...
וגם לעשות מה שהוא רוצה...

אז גם לי מותר להביע את דעתי...גם אם היא תצרום לכם.
ואם כל הנהגים בכביש הם:
*
חיות טרף, בהמות, חלאות, נבלות ואנשים שלא רואים חצי סנטימטר מהאף שלהם*

אם אתם חושבים שרוכב ינצל מנהגת שעושה פרסה, בזכות רעשי האגזוז שלו...

אגיד לכם שאני חושב שמעבר לשוויץ שיש לכל רוכב אופנוע (כולל אותי)
מעבר לזה שאומרים על כל רוכבי אופנוע שיש להם זין קטן (כולל לי)
יש אתכם ועוד כמה רוכבי טימקס למנייהם, שזה לא מספיק להם...
אז הם מוסיפים אגזוז מרעיש.
אתה שושו, בהתנהגות הקיצונית שלך ובשימת זין שלך ובהצטרפות שלך לעדר,
כשאתה אומר שאם כולם חארות...מה שנכון באופן כללי,
אז אתה תהיה גם חרא ותחזיר להם.
אתה אומר:
*לאנשים פה יש זיכרון של דג אילם אף אחד לא נוטר טינה לרוכב מזדמן שעשה קצת רעש*
ואני אומר שרוב נהגי המכוניות שונאים דו גלגלי בגלל
שליחים פסיכים שמרבים להשתולל ולעשות עברות תנועה,
כל רוכבי הדו גלגלי, סובלים מתדמית גרועה,
בהתחלה בגלל השליחים המשתוללים,
אחר כך בגלל טימקסים שתפסו שם של רוצחים ורעשנים, בהמשך זה אגזוזים פתוחים כמו שלך...וכן הלאה.
אנשים כמוך יוצרים תדמית שלילית, מצטרפים אליהם עוד כמוך שמוציאים את החשק והיכולת
של שאר האנשים להסביר ולצערי הרב להגן על קהילה שלמה שברובה חושבת שאתה טועה.
לעולם, אבל לעולם ועד...לא ירדו מחירי הביטוח, לא יתיחסו אלינו כשווים והמשטרה לא תגלה אלינו סבלנות.
למה? כי תמיד יהיו כמוך, שרוצים להוכיח משהו, כוח, שוויץ, עליונות, להחזיר, לעשות אצבע משולשת.
עובדה - דוברמן כמעט לא נובח, פינצ'ר נובח כל הזמן.
עקרונית - אותו כלב, רק שאחד מהם, רוצה להוכיח משהו שהשני יודע שלא צריך.

קסד
11-04-2016, 18:52
עוז אני רוכב לי לתומי בטיילת ומולי מפלקלרים ברמת האפילפסיה ועיוורון רוכבי אופניים.
מישהו עושה להם משהו? לא! הם קדושים!
בואו נחנך את המן הרעשן.

אופנובנקיסט
11-04-2016, 19:19
יש לי שאלה שכנראה תישאר פתוחה וללא מענה,
האם יש השוואה של כמות תאונות, בין כלים עם אגזוז פתוח לכאלו שלא?

לא חשוב.

מה שבייקר ושושו לא מבינים,
גם אם יש להם פז"מ כזה או אחר על הכביש,
זה שתחושת הביטחון שהם מקבלים מהרעש של האגזוז,
זה פיקציה של רוכבים שלא חושבים באמת קדימה.
את אותה הרגשה, יש רוכבים שמקבלים מאור גבוה שדלוק קבוע ביום ובלילה,
מין כזו הרגשה, שאם שומעים אותי עושה רעש ואו מאיר חזק,
משמע אני קיים והסיכוי שישימו לב אלי הוא יותר גדול.
את אותה הרגשה נותנת חליפת עור ולפעמים אפילו רק מעיל עור,
מעטפת פקטיבית.
מאחר ואני יודע שאתם מתבצרים בעמדתכם,
מאחר ואני יודע שכאשר עולים על עץ גבוה קשה לרדת,
מאחר ואני מבין שקשה לשניכם להגיד "אוקי, אני מוכן לחשוב על זה שוב"
ובמיוחד אתה שושו, שכל העולם על הזין שלך ומי שלא טוב לו, יום טוב לו...
שזה משפט של פרחה מטומטמת, שלא הייתי משתמש בו...
אולי, אולי, בקטע מצחיק.
כשאני מבין שלא תרדו מהעץ הגבוה שאתם נהנים להיתלות על ענפיו ולא מעניין אתכם אף אחד,
אז לא אנסה לשכנע אותכם שאתם טועים בתפיסה.
שניכם יכולים לעשות מה שאתם רוצים,
זו מדינה דמוקרטית וכל עוד אתם כביכול לא עוברים על החוק,
אין לי מה לשכנע אתכם, למעט שאני לא הייתי נוהג כמוכם, למרות שאפשר.
בנוסף אומר לכם עוד דבר...
אם באמת ובתמים, הייתם גם יודעים וגם מרגישים,
עשרות סוסים נוספים דוהרים לכם בין הרגליים,
כתוספת למה שיש לכם ממילא, הייתי אומר ניחא...
בתמורה לסוסים נוספים שווה לעשות קצת רעש.
אבל מכיוון שלא כך הדבר, מכיוון שאפילו היצרן לא מעיד שיש ממש תוספת כוח...
ומכיוון שאתם נתלים בטענה המופרכת שזה תורם לבטיחות שלכם
או, מעיר נהגים שעסוקים בהכל חוץ מלנהוג.
זה גורם לי לחשוב שאתם לא ממש בעלי ביטחון עצמי כרוכבים.
נכון, אתם יכולים לחשוב שאני מחפש לריב או להיות פסיכולוג בגרוש וחצי,
אבל אם כל אחד רשאי לחשוב מה שהוא רוצה...
וגם לעשות מה שהוא רוצה...

אז גם לי מותר להביע את דעתי...גם אם היא תצרום לכם.
ואם כל הנהגים בכביש הם:
*
חיות טרף, בהמות, חלאות, נבלות ואנשים שלא רואים חצי סנטימטר מהאף שלהם*

אם אתם חושבים שרוכב ינצל מנהגת שעושה פרסה, בזכות רעשי האגזוז שלו...

אגיד לכם שאני חושב שמעבר לשוויץ שיש לכל רוכב אופנוע (כולל אותי)
מעבר לזה שאומרים על כל רוכבי אופנוע שיש להם זין קטן (כולל לי)
יש אתכם ועוד כמה רוכבי טימקס למנייהם, שזה לא מספיק להם...
אז הם מוסיפים אגזוז מרעיש.
אתה שושו, בהתנהגות הקיצונית שלך ובשימת זין שלך ובהצטרפות שלך לעדר,
כשאתה אומר שאם כולם חארות...מה שנכון באופן כללי,
אז אתה תהיה גם חרא ותחזיר להם.
אתה אומר:
*לאנשים פה יש זיכרון של דג אילם אף אחד לא נוטר טינה לרוכב מזדמן שעשה קצת רעש*
ואני אומר שרוב נהגי המכוניות שונאים דו גלגלי בגלל
שליחים פסיכים שמרבים להשתולל ולעשות עברות תנועה,
כל רוכבי הדו גלגלי, סובלים מתדמית גרועה,
בהתחלה בגלל השליחים המשתוללים,
אחר כך בגלל טימקסים שתפסו שם של רוצחים ורעשנים, בהמשך זה אגזוזים פתוחים כמו שלך...וכן הלאה.
אנשים כמוך יוצרים תדמית שלילית, מצטרפים אליהם עוד כמוך שמוציאים את החשק והיכולת
של שאר האנשים להסביר ולצערי הרב להגן על קהילה שלמה שברובה חושבת שאתה טועה.
לעולם, אבל לעולם ועד...לא ירדו מחירי הביטוח, לא יתיחסו אלינו כשווים והמשטרה לא תגלה אלינו סבלנות.
למה? כי תמיד יהיו כמוך, שרוצים להוכיח משהו, כוח, שוויץ, עליונות, להחזיר, לעשות אצבע משולשת.
עובדה - דוברמן כמעט לא נובח, פינצ'ר נובח כל הזמן.
עקרונית - אותו כלב, רק שאחד מהם, רוצה להוכיח משהו שהשני יודע שלא צריך.

סליחה, אבל אתה מגבב שטויות.

אני רוכב על מונסטר 696 עם סט טרמיניוני, לפני כן רכבתי על מס' קטנועים בנפחים שונים (S3, Xmax) ואופנוע (SV650 סטוק).

בכול הדו"גים שהיו לי לפני, אף אחד לא שמע אותי מגיע, וכמות הכמעטים היתה בשמיים (לא תיעדתי הכל, אבל יש לי מספיק פוטאג' על מצלמת קסדה כדי להוכיח)

מאז שאני רוכב על אופנוע עם אגזוז פתוח (שנה וחצי), הבטיחות שלי השתפרה פלאים. והפקטור היחיד שהשתנה זה הרעש. לפעמים אני מרגיש כמו אמבולנס, רכבים מודעים לקיומי עוד לפני שאני מגיע אליהם למראה האחורית. הם זזים לפני שאני בכלל נכנס לאיזור המסוכן שלהם..יש כל כך הרבה יתרונות במנוע רועש...הצדקנות שלך מעידה רק על משהו אחד, בחיים שלך לא רכבת על אופנוע עם אגזוז פתוח וחיית איתו קצת זמן.

שיהיה יום טוב.

אהה ועוד משהו, המשפט האחרון שלך לגבי הדוברמן והפינצ'ר...אתה באמת מאמין לעצמך? בוא אני אחדש לך. גם דוברמן נובח. וכשהוא נובח הוא מרעיד לך את הרצפה בבית מהבאס. ולא, "עקרונית" הם ממש לא אותו הכלב, ויש גם פינצ'רים שבחיים לא פצו פה.אז סתם ככה, טיפ קטן לעתיד...די לשלוף דברים מהתחת שלא קשורים לכלום. אתה מנהל פה, למה כל ההתפלספות הזאת? על מי אתה עובד בדיוק?

alexsupreme
11-04-2016, 21:35
הטופיק הזה צריך להנעל.
להטיף לבודדים לא הולך לשנות אוכלוסיה שלמה ויש פה רק מיחזור של אותו הדבר.
יש שרשורים מאז קום האינטרנט על אגזוזים רועשים ואני מבטיח לכם שזה לא ייפתר פה.

shushu
11-04-2016, 22:04

אני רוכב על מונסטר 696 עם סט טרמיניוני, לפני כן רכבתי על מס' קטנועים בנפחים שונים (S3, Xmax) ואופנוע (SV650 סטוק).

בכול הדו"גים שהיו לי לפני, אף אחד לא שמע אותי מגיע, וכמות הכמעטים היתה בשמיים (לא תיעדתי הכל, אבל יש לי מספיק פוטאג' על מצלמת קסדה כדי להוכיח)

מאז שאני רוכב על אופנוע עם אגזוז פתוח (שנה וחצי), הבטיחות שלי השתפרה פלאים. והפקטור היחיד שהשתנה זה הרעש. לפעמים אני מרגיש כמו אמבולנס, רכבים מודעים לקיומי עוד לפני שאני מגיע אליהם למראה האחורית. הם זזים לפני שאני בכלל נכנס לאיזור המסוכן שלהם..יש כל כך הרבה יתרונות במנוע רועש...הצדקנות שלך מעידה רק על משהו אחד, בחיים שלך לא רכבת על אופנוע עם אגזוז פתוח וחיית איתו קצת זמן.

שיהיה יום טוב.

אהה ועוד משהו, המשפט האחרון שלך לגבי הדוברמן והפינצ'ר...אתה באמת מאמין לעצמך? בוא אני אחדש לך. גם דוברמן נובח. וכשהוא נובח הוא מרעיד לך את הרצפה בבית מהבאס. ולא, "עקרונית" הם ממש לא אותו הכלב, ויש גם פינצ'רים שבחיים לא פצו פה.אז סתם ככה, טיפ קטן לעתיד...די לשלוף דברים מהתחת שלא קשורים לכלום. אתה מנהל פה, למה כל ההתפלספות הזאת? על מי אתה עובד בדיוק?
הלוואי והיה לי את היכולת להתבטא בצורה כזאת, היה לי הרבה יותר קל להסביר את עצמי.
ישר כוח, כל הכבוד.

הטופיק הזה צריך להנעל.
להטיף לבודדים לא הולך לשנות אוכלוסיה שלמה ויש פה רק מיחזור של אותו הדבר.
יש שרשורים מאז קום האינטרנט על אגזוזים רועשים ואני מבטיח לכם שזה לא ייפתר פה.
ממש לא, דיון משמעותי מאוד וחשוב שיכול לפתוח את העיניים להרבה אנשים.

נכון מי שמרכיב אגזוז פתוח לא עושה זאת בגלל הבטיחות (גם אני, מודה) אבל זה עוד אחד מהיתרונות שבאים בעסקת חבילה הזאת.
ככל שאתה יותר דומיננטי אתה יותר קיים לטוב ולרע כמו בכל דבר אחר כמעט בחיים.

SuperRuti
11-04-2016, 22:41
אתמול קראתי באינטרנט (http://www.vesti.ru/doc.html?id=2712825):

במוסקבה גבר ירה במוכרת של חנות ממול שהזמינה לקוחות לחנות בעזרת מגאפון והרג אותה. הוא הודע באשמתו ואמר שעשה את זה מעצבים - הוא כמה פעמים פנה אליה בניסיון להנמיך את קולה וכשהבין שהיא לא מקשיבה, ירה בה.

מסר חינוכי ברור.

MasterOz
11-04-2016, 22:52
עוז אני רוכב לי לתומי בטיילת ומולי מפלקלרים ברמת האפילפסיה ועיוורון רוכבי אופניים.
מישהו עושה להם משהו? לא! הם קדושים!
בואו נחנך את המן הרעשן.

אם אתה רוצה לפתוח דיון חדש על רוכבי האופניים, אתה מוזמן.
1. זה לא קשור לנושא.
2. אני לא מסדר כרונולוגי, מה מפריע לי יותר.
3. גם עליהם אין לי דעה טובה.
4. אני לא מנסה לחנך - זו פשוט הבעת דעה.

...הצדקנות שלך מעידה רק על משהו אחד, בחיים שלך לא רכבת על אופנוע עם אגזוז פתוח וחיית איתו קצת זמן.

שיהיה יום טוב.

אהה ועוד משהו, המשפט האחרון שלך לגבי הדוברמן והפינצ'ר...אתה באמת מאמין לעצמך? בוא אני אחדש לך...

אז סתם ככה, טיפ קטן לעתיד...די לשלוף דברים מהתחת שלא קשורים לכלום.

...אתה מנהל פה, למה כל ההתפלספות הזאת? על מי אתה עובד בדיוק?

ישר כוח, כל הכבוד...
נכון מי שמרכיב אגזוז פתוח לא עושה זאת בגלל הבטיחות (גם אני, מודה) אבל זה עוד אחד מהיתרונות שבאים בעסקת חבילה הזאת.

לשניכם אני יכול להגיד שההבדל ביני לבינכם, זו צורת הכתיבה וההתבטאות.
אופנובנקיסט יקר, תראה איך אתה כותב ואיך אתה מציג את הדברים ותראה את הקונטקסט,
שושו גם חושב כך - מה שהופך את שניכם לאנשים ששמים זין אחד גדול על הסביבה שלהם,
אנשים שמנפחים את החזה והולכים ברחוב עם ידיים מתנופפות סטייל בריונים עם גוף משולש.
זה לא עושה עלי רושם, זה לא גורם לי לחשוב שאני טועה, זה לא גורם לי אפילו לחשוב פעמיים.
זה כן גורם לי לחשוב שאתה אופנובנקיסט, בריון קטן שיודע רק להתנפח וגורם לאנטגוניזם.
ושושו שאוהב לחמם, בצורה כזו או אחרת...

התיקון שלך לגבי הכלבים הוא נכון, אבל לא זאת היתה הכוונה. לא לדיוק הגנים ומוצא הגזע.
שני כלבים, לאדם הרגיל שניהם דומים, אחד נראה גדול מאיים ושתקן והשני קטן ורעשן.
אופנועים קטנועים, חלק מהם גדולים וחלק קטנים, את העניין של הרעש אני מבין, אבל לא על חשבון הסביבה.

הדיון חשוב שושו, זה נכון...אבל אתה יודע למה?
כי אני שואל את עצמי, האם במקרה שלכם, לאופנוע חשמלי יש קיום?
או שאולי? צריך להתקין לו מערכת סאונד חשמלית שתעשה רעש של אגזוזים?
כי הרי כל מהותו, להיות ירוק וחסכוני ואולי להיטיב עם הסביבה - לשיטתכם...
לא רק שהסביבה לא מעניינת אתכם, גם האופנוע פסול, כי עקרונית, הוא לא מרעיש.
מה שכנראה הופך אותו לפחות בטיחותי.

בואו נסגור את הדיון בזה שמותר לכם לעשות מה שבא לכם, כל עוד זה חוקי.
נכון ששוטר, אם יחליט לבדוק דציבלים, עלול להוריד אתכם מהכביש, אבל זה זניח.
תמשיכו להאמין בצדקת דרככם הבריונית, תמשיכו להראות לציבור הטיפש מי אתם,
כמה אתם חזקים, כמה אתם נוכחים, כמה גם לכם מגיע להראות שהכביש שייך גם לכם.
אתם תחשבו שאתם צודקים, הציבור יחשוב שאתם בריונים - נראה מי ינצח?
האם ימותו פחות אופנוענים?
האם יפצעו פחות רוכבים?
האם הציבור הטיפש ינהג ביותר זהירות ושימת-לב?
האם המדינה תחשוב שאגזוזים פתוחים הם אביזרי בטיחות?
האם אתם כביכול "מצילים" את עצמכם אולי על חשבון ציבור שלם?
האם השכנה עם התינוק, הזקן שלא ישן, הסטודנט שלומד וכל אותם אזרחים פשוטים...
חושבים שזה מגניב כשאתם עוברים להם מתחת לחלון? או מקללים אתכם עמוק בלב?

זה המצב, אני לא נלחם בכם, אני לא אומר לכם שזה אסור - אני רק חושב שאתם לא מנומסים.

אבל אל דאגה, זה כמו בומרנג, הכל יחזור אליכם ביום מן הימים, בצורה כזו או אחרת.
היום אתם עושים את זה לאמא המטומטמת שלי, לשכן האדיוט שלי ולאבא של מישהו אחר,
יום יבוא ומישהו כמוכם, יעשה את זה לתינוק שלכם, לסבא שלכם, לאחותכם.

אופנובנקיסט, על הדברים שלך, שהדגשתי למעלה, אומר כך,
אני רוכב יותר שנים ממך, חי יותר שנים ממך, חייתי עם יותר אופנועים ממך.
אתה מתנשא, חושב את עצמך ומוכיח שוב ושוב שאתה בריון.
אז היו לך שני קטנועים ואופנוע עם טרמיניוני...ביג דיל - לא מרשים אותי ולא את אף אחד.
אני תמיד אומר שלי יש יותר גדול, זה מצחיק את כולם, עד שאני מוכיח להם.
אז אל תקפוץ ותספר על מה רכבת ומה יש לך, זה לא מוסיף לך פלאפלים על הכתף.

shushu
11-04-2016, 22:53
אתמול קראתי באינטרנט (http://www.vesti.ru/doc.html?id=2712825):

במוסקבה גבר ירה במוכרת של חנות ממול שהזמינה לקוחות לחנות בעזרת מגאפון והרג אותה. הוא הודע באשמתו ואמר שעשה את זה מעצבים - הוא כמה פעמים פנה אליה בניסיון להנמיך את קולה וכשהבין שהיא לא מקשיבה, ירה בה.

מסר חינוכי ברור.

זה בסדר רותי, זכותך לחשוב ככה ולעשות כראות עינך כמו כל אחד אחר בפורום.

לדעתי אין בדיון הזה ויכוח בכלל אלה שיתוף מנסיון אישי של רוכבים למען יראו אחרים, יעבדו את המידע ויקחו את מה שנראה להם מתאים להם כרוכבים.

מסוג הדיונים שבכל דעה ניתן למצוא הגיון, להחכים, לשמר ולקחת איתך הלאה לחיים.

Jack_R1
11-04-2016, 23:03
ישר כוח, כל הכבוד.

ממש לא, דיון משמעותי מאוד וחשוב שיכול לפתוח את העיניים להרבה אנשים.

היתרון הזה הוא קשקוש בדיוק כמו כמו יתרון הכ"ס של האגזוז הפתוח, כשכל אחד ששם אותו פתאום מקבל "תוספת כ"ס" ומוכן להישבע שהאופנוע שלו נהיה יותר חזק - עד ששמים אותו על דיינו וזה מראה אחרת. היו בזמנו, לפני עשור בערך, מספיק דוגמאות לזה (לעניין הכ"ס והדיינו, לא לעניין ה"בטיחות", בגרשיים או בלי).
אבל מצד שני, גם זה נכון:
http://www.motorcyclecruiser.com/last-word-loud-pipes-tech-matters
אז כן, הדיון הזה כנראה לא יגיע לשום מקום, אבל המסקנה שם נכונה - כל עוד אין מחקר רציתי שיקבע לכיוון זה או אחר, כל השאר יכול להחשב קשקוש משני הצדדים של הוויכוח הזה כל עוד אין הוכחות חותכות (לא, "היה לי אגזוז רגיל, החלפתי לפתוח ופתאום כל העולם רואה אותי" לא נחשב בדיוק כמו "שמתי אגזוז ופתאום אני מרגיש שיש לי עוד 10 כ"ס"). מצד שני, כל אידיוט ששם אגזוז מטריד שלא מתחשב בסובבים אותו - שלא יתפלא ששונאים אופנוענים באופן כללי, ושלא יתפלא אם ישנאו אותו באופן פרטי, עם או בלי פעולות עויינות.

נעם 1
11-04-2016, 23:07

שיהיה יום טוב.

ועל מי בדיוק אתה עובד?
על עצמך ועל עוד כמה שהחליטו לשים בוכטה על טרמיניוני או על אקרופוביץ ודומיהם!

התקנת אותו בגלל הסאונד ועכשיו אתה מצדיק את ההוצאה באידיאולוגיה על בטיחות מוגברת. כמה צדקן אפשר להיות?!
יש לך מושג על כמות התאונות בהן מעורב רכב חרום שהפעיל סירנה?
אבל זה בסדר, אנא השתדל רק שהטרמיניוני לא יהיה טרמינלי כשאיזה נהג שלא מבין שהאגזוז שלך בטיחותי יעשה זיג במקום זג היישר לתוך קו התנועה שלך. ומכיוון שהטרמיניוני שלך בטוח למשתמש אני משער שמהירות התנועה שלך גברה בהתאם.

לא משנה כמה דציבלים מפיק האגזוז שלך משנה רמת השימוש באביזר הבטיחות הראשי והוא המוח שבקודקוד שבתוך הקסדה.

ואם כבר טרמיניוני, שמעת פעם את הסאונד של אופנוע מירוץ שתי פעימות בגז סגור?

איללכא...וצדקנות היא חרב פיפיות

shushu
11-04-2016, 23:24
היתרון הזה הוא קשקוש בדיוק כמו כמו יתרון הכ"ס של האגזוז הפתוח, כשכל אחד ששם אותו פתאום מקבל "תוספת כ"ס" ומוכן להישבע שהאופנוע שלו נהיה יותר חזק - עד ששמים אותו על דיינו וזה מראה אחרת. היו בזמנו, לפני עשור בערך, מספיק דוגמאות לזה.
אבל מצד שני, גם זה נכון:
http://www.motorcyclecruiser.com/last-word-loud-pipes-tech-matters
אז כן, הדיון הזה כנראה לא יגיע לשום מקום, אבל המסקנה שם נכונה - כל עוד אין מחקר רציתי שיקבע לכיוון זה או אחר, כל השאר יכול להחשב קשקוש משני הצדדים של הוויכוח הזה כל עוד אין הוכחות חותכות (לא, "היה לי אגזוז רגיל, החלפתי לפתוח ופתאום כל העולם רואה אותי" לא נחשב בדיוק כמו "שמתי אגזוז ופתאום אני מרגיש שיש לי עוד 10 כ"ס"). מצד שני, כל אידיוט ששם אגזוז מטריד שלא מתחשב בסובבים אותו - שלא יתפלא ששונאים אופנוענים באופן כללי, ושלא יתפלא אם ישנאו אותו באופן פרטי, עם או בלי פעולות עויינות.

ג׳קו אתה לא יכול להגיד ״היתרון הזה הוא קשקוש״ ל 3 אנשים עם אגזוז פתוח שמצהירים שהם שמים לב לשינוי בצורה חד משמעית.

זה כמו שאגיד לך שאני ינהל את הפורום הטכני טוב ממך, אנחנו שם, אנחנו מרגישים את זה , אנחנו חיים את זה.
אתה לא.
אז המינימום זה לנסות להכנס לראש שלנו ולנסות להבין מאיפה זה בא.

בסוף תחליט שאתה עדין לא מסכים, זכותך.
אבל לקבוע בצורה נחרצת ״קשקוש״ ולבטל ניסיון של אחרים את זה אתה פשוט לא יכול לקבוע.

בקשר לחלק השני אתה צודק.
אני חתיכת חרא קטן ששם פס על הסובבים אותי, מעדיף להיות שנוא חי מאשר שנוא נכה או מת.
אבל אתה יודע מה גם להם (נהגי הפחיות) יש חלק בזה וזה בעצם כדור שלג אחד גדול.
אם לא הייתי מרגיש כ״כ מאוים מהסביבה שלי בכביש אולי דיון כזה בכלל לא היה מגיע לאן שהגיע.

״כולכם יפות, כולכם חכמות אבל רק אחת זוכה״

במקרה הזה כולם צודקים וכולם זוכים, אני זוכה בפריבילגיה להיות דומיננטי יותר גם אם זה בא על חשבון אחרים ואת ושות׳ זוכים בהרגשה שאתם לא עושים תדמית רעה.

MasterOz
11-04-2016, 23:52
אני רק אניח את זה כאן...וזה אתר שמוכר אותם.

http://www.revzilla.com/common-tread/stop-saying-loud-pipes-save-lives

ואת זה...

http://motorbikewriter.com/noisy-motorcycle-exhaust-fight-continues/

ויש עוד ועוד.

ofir
12-04-2016, 00:22
לגבי רעש = בטיחות,
ומבלי להיכנס לשאר הדברים...

אחד הדברים שיותר מפחידים אותי זה אותו רעש,
במיוחד ברגעים שדו גלגלי עם אגזוז פתוח נוסע לפני בפקק/תנועה צפופה.

אני אף פעם לא מהמר נכון על איזה נהג יסטה, ולאן, ומתי...
אז אני נאלץ להאט משמעותית.
ברוב הפעמים הסטיה מהנתיב אכן מגיעה,

יחד עם איזה פרצוץ זועף,
שלא הרווחתי ביושר,
לפעמים מלווה בחוסר רצון להתקדם מעט כדי שאוכל להשתחל...

יש פה עוד מישהו שזה קורה לו?

לדעתי מי שחושב שזה עוזר לו להישמע,
צריך לחוות את הנהיגה מאחורי אותו "רעש".
[לראות למה זה גורם, ולא רק אך זה מרגיש]
גילוי נאות
האופנוע שלי לא שקט במיוחד,
אבל הושאר מבחירה עם אגזוז מקורי.

Lestoren
12-04-2016, 01:53
יש פה אנשים שחושבים שאם הם רכבו על שני קטנועים ואופנוע יש להם איזו זכות או יכולת לתת גושפנקא להתנהגות בריונית בחסות ה״בטיחות״ האישית שלו על הכביש. אתם טועים ויבוא היום שמישהו יוכיח לכם את זה (עם תחושת ביטחון מזוייפת באה שאננות ולא הרבה אחרכך התוצאות למעשה). מציע לכם להתפכח ולעבוד על הבטחון שלכם בצורה אקטיבית ולא פסיבית.

exc
12-04-2016, 05:29
האגזוזים האלה גורמים לתת בגז יתר על המידה ,וכשהאדרלנין עולה ככה ממכר שקשה להוריד גז.
צריך הרבה ריסון ומשמעת עצמית
זה כבר תלוי ברוכב עצמו.

אופנובנקיסט
12-04-2016, 08:12
ועל מי בדיוק אתה עובד?
על עצמך ועל עוד כמה שהחליטו לשים בוכטה על טרמיניוני או על אקרופוביץ ודומיהם!

התקנת אותו בגלל הסאונד ועכשיו אתה מצדיק את ההוצאה באידיאולוגיה על בטיחות מוגברת. כמה צדקן אפשר להיות?!
יש לך מושג על כמות התאונות בהן מעורב רכב חרום שהפעיל סירנה?
אבל זה בסדר, אנא השתדל רק שהטרמיניוני לא יהיה טרמינלי כשאיזה נהג שלא מבין שהאגזוז שלך בטיחותי יעשה זיג במקום זג היישר לתוך קו התנועה שלך. ומכיוון שהטרמיניוני שלך בטוח למשתמש אני משער שמהירות התנועה שלך גברה בהתאם.

לא משנה כמה דציבלים מפיק האגזוז שלך משנה רמת השימוש באביזר הבטיחות הראשי והוא המוח שבקודקוד שבתוך הקסדה.

ואם כבר טרמיניוני, שמעת פעם את הסאונד של אופנוע מירוץ שתי פעימות בגז סגור?

איללכא...וצדקנות היא חרב פיפיות

מודה, הסט הותקן בגלל הסאונד בלבד. וכן, הדבר היחידי שעבר לי בראש כשקניתי את הסט היה "יוו איזה רעש אורגזמי אני חייב כזה", לא היה שום שיקול בטחוני בבחירה הזו לפחות מהצד שלי. לפני שהתקנתי את הסט לא רכבתי על אף כלי רועש, אבל את ההבדל הרגשתי מיד.

לא מעניין אותי עוד כ"ס. אני מדבר אך ורק ומנסיון אישי ברכיבה על כבישי הארץ בעשור האחרון על מגוון כלים, שהאחרון עם אגזוז פתוח. וכן, לא משנה איך תסובבו את זה, אני לא רק מרגיש יותר בטוח, אני יודע שאני יותר בטוח בגלל הרעש.

עוז, אני לא בריון ולא שם שום זין על הסביבה שלי. ההפך הוא הנכון.

כשאני יוצא מהבית לעבודה אני מגלגל את האופנוע בערך 100 מטר לכביש ראשי ומתניע מפאת כבוד לשכנים
כשאני חוזר הביתה אני מדומם 100 מטר על כביש ראשי וגולש הביתה (בגלל אותם שכנים :))
אני לא עומד ברמזורים ונותן בגז בשביל שופוני
אני לא חוצה מנהרות עם קלאץ סגור ופול גז סתם בשביל הקטע
כשעומד לידי איזה ערס ברמזור ומנסה לפתות אותי לפתוח איתו אני פשוט מיישר מבט, מתעלם ומתגלגל לי בירוק בהכי איזי שיש.
אני משתדל להיות על טורים נמוכים באיזורים בנויים
תמיד אדיב על הכביש, אף פעם לא משתולל, לעולם לא הרמתי גלגל קדמי (או אחורי לצורך העניין, אולי חוץ מפעם אחת בטעות כשברח לי הקלאץ')

אני כן נהנה מהצליל של האופנוע שלי בכביש הפתוח, בהתחלת נסיעה, בהורדת הילוך, את הפיצוצים הקטנים בדאון רוו..

אני משתדל תמיד לסוע כחוק, במהירויות המותרות, לא דופק מדרכות, לא גוזר מעברי חציה

הסיבה היחידה שהעלתי את עברי הדו"גי ואת הכלים שברשותי היא לצורך הדיון, רפרנס למי שמעוניין. לא היה בזה שום דבר מתנשא, לא נפנפתי בשום דבר, לא טענתי שאני הרוכב הטוב בתבל ולא נפנפתי בשום קרדנשיאל אישי שלי על הבמה הזו..אז לעזאזל מה הקשר?!

אפשר להנות מאופנוע מרעיש, ולהתחשב בסביבה, אין שום ניגודיות פה. ומה לעשות, מי שירכב על אופנוע כזה יראה איך הבטיחות שלו עולה.

SuperRuti
12-04-2016, 08:48
...

עוז, אני לא בריון ולא שם שום זין על הסביבה שלי. ההפך הוא הנכון.

כשאני יוצא מהבית לעבודה אני מגלגל את האופנוע בערך 100 מטר לכביש ראשי ומתניע מפאת כבוד לשכנים
כשאני חוזר הביתה אני מדומם 100 מטר על כביש ראשי וגולש הביתה (בגלל אותם שכנים :))
אני לא עומד ברמזורים ונותן בגז בשביל שופוני
אני לא חוצה מנהרות עם קלאץ סגור ופול גז סתם בשביל הקטע
כשעומד לידי איזה ערס ברמזור ומנסה לפתות אותי לפתוח איתו אני פשוט מיישר מבט, מתעלם ומתגלגל לי בירוק בהכי איזי שיש.
אני משתדל להיות על טורים נמוכים באיזורים בנויים
תמיד אדיב על הכביש, אף פעם לא משתולל, לעולם לא הרמתי גלגל קדמי (או אחורי לצורך העניין, אולי חוץ מפעם אחת בטעות כשברח לי הקלאץ')

...

נו, מה הקטע אם ב100 מטר הבאים אתה מאפס את זה ועוד חוטף קללות מעל מהנהגים והולכי רגל. תגיד בכנות - אתה נהנה לשם זיין. רק אחר כך אל תתפלא למתנהגים אליך בהתאם. ולא רק אליך :vahidrk:

א הזקן
12-04-2016, 08:51
מאז שאני רוכב על אופנוע עם אגזוז פתוח (שנה וחצי), הבטיחות שלי השתפרה פלאים. והפקטור היחיד שהשתנה זה הרעש.

בוא נניח לרגע שאתה צודק. כולנו בפורום משתכנעים שאגזוז פתוח הוא בטיחותי ולכן (עם בטיחות לא משחקים) מתקינים כזה. השמועה עוברת בכל הארץ וכל רוכבי הדו-גלגליים מתקנים מערכת פליטה רועשת. אני כבר לא מדבר על איכות החיים בכבישים וליד הבית, אבל אתה באמת חושב שזה עדיין יהיה בטיחותי? ברור שלא, כי הרעש יגיע לנהגים מכל הכיוונים ושוב תהיה חשוף לנהג שלא מרגיש בך, רק יותר עצבני בגלל כל הרעש.
המסקנה החד-משמעית היא שגם אם הרעש מוסיף לבטיחות זה רק בתנאי שאתה היחיד באזור שמייצר אותו. במילים אחרות, אתה רוכב "בטיחותי" רק בגלל שאני לא התקנתי אגזוז רועש, או, אתה בטיחותי רק בתנאי שאני לא בטיחותי.

וזה בכלל בלי להזכיר את הזיהום הסביבתי (רעש חשב לזיהום סביבתי אם לא ידעת) שבו אתה גורם נזק לכולם, כולל לך.

אופנובנקיסט
12-04-2016, 08:58
בוא נניח לרגע שאתה צודק. כולנו בפורום משתכנעים שאגזוז פתוח הוא בטיחותי ולכן (עם בטיחות לא משחקים) מתקינים כזה. השמועה עוברת בכל הארץ וכל רוכבי הדו-גלגליים מתקנים מערכת פליטה רועשת. אני כבר לא מדבר על איכות החיים בכבישים וליד הבית, אבל אתה באמת חושב שזה עדיין יהיה בטיחותי? ברור שלא, כי הרעש יגיע לנהגים מכל הכיוונים ושוב תהיה חשוף לנהג שלא מרגיש בך, רק יותר עצבני בגלל כל הרעש.
המסקנה החד-משמעית היא שגם אם הרעש מוסיף לבטיחות זה רק בתנאי שאתה היחיד באזור שמייצר אותו. במילים אחרות, אתה רוכב "בטיחותי" רק בגלל שאני לא התקנתי אגזוז רועש, או, אתה בטיחותי רק בתנאי שאני לא בטיחותי.

וזה בכלל בלי להזכיר את הזיהום הסביבתי (רעש חשב לזיהום סביבתי אם לא ידעת) שבו אתה גורם נזק לכולם, כולל לך.

לרותי, די לבלבל בביצים, לא מעניין אותי מה יגידו אחרים. אני לא שם זין על אף אחד. אני דואג שאני אהיה בסדר, אני לא רוצה להיות צודק, חכם, חוליגן או וואטאבר, אני רוצה להגיע הביתה בשלום, וגיליתי שאדיבות בכביש תורמת בטונות...

אז מי את שתגידי לי מי אני ומה אני?

וזה בא מאחת שרוכבת על היפר SP שעושה פי 3 יותר רעש מכל אופנוע שאני מכיר. פששש.....בוגר.

א הזקן, לגבי הסעיף הראשון, אתה צודק. אני לא מתווכח. דיברתי על עובדות בשטח (המציאות כמו שהיא עכשיו, לא מצב היפוטתי).

לגבי הזיהום הסביבתי, האופנוע שלי עומד בתקן EURO 2 שהוא התקן הכי מחמיר היום בעולם. סתם, שתדע.

SuperRuti
12-04-2016, 09:25
לרותי, די לבלבל בביצים, לא מעניין אותי מה יגידו אחרים. אני לא שם זין על אף אחד. אני דואג שאני אהיה בסדר, אני לא רוצה להיות צודק, חכם, חוליגן או וואטאבר, אני רוצה להגיע הביתה בשלום, וגיליתי שאדיבות בכביש תורמת בטונות...

אז מי את שתגידי לי מי אני ומה אני?

וזה בא מאחת שרוכבת על היפר SP שעושה פי 3 יותר רעש מכל אופנוע שאני מכיר. פששש.....בוגר.

א הזקן, לגבי הסעיף הראשון, אתה צודק. אני לא מתווכח. דיברתי על עובדות בשטח (המציאות כמו שהיא עכשיו, לא מצב היפוטתי).

לגבי הזיהום הסביבתי, האופנוע שלי עומד בתקן EURO 2 שהוא התקן הכי מחמיר היום בעולם. סתם, שתדע.

שמעת את SP?! הוא לא בא עם טרמיניוני, אם לא שמת לב.

אולי אתה מתחשב בשכנים שלך, אבל בשאר - ממש לא.

shushu
12-04-2016, 09:37
שמעת את SP?! הוא לא בא עם טרמיניוני, אם לא שמת לב.

אולי אתה מתחשב בשכנים שלך, אבל בשאר - ממש לא.

אז לא מתחשב מה קרה?
מה כואב לך?

לא זוכר את הפעם האחרונה שמישהו התחשב בי איפשהוא.
זה הדבר היחידי בכביש שאני לא מתחשב בו באחרים, מבטיח לך שאת כל השאר אני עושה בעודף אדיבות.
ויעידו הפרצופים המופתעים של הולכי הרגל שמחכים לזכות קדימה במעבר חציה ופתאום מגיעה מפלצת רועשת ועוצרת להם כשזה הדבר שהם הכי לא ציפו לו.

זה מה יש.

SuperRuti
12-04-2016, 09:39
אז לא מתחשב מה קרה?
מה כואב לך?

לא זוכר את הפעם האחרונה שמישהו התחשב בי איפשהוא.
זה הדבר היחידי בכביש שאני לא מתחשב בו באחרים, מבטיח לך שאת כל השאר אני עושה בעודף אדיבות.
ויעידו הפרצופים המופתעים של הולכי הרגל שמחכים לזכות קדימה במעבר חציה ופתאום מגיעה מפלצת רועשת ועוצרת להם כשזה הדבר שהם הכי לא ציפו לו.

זה מה יש.

הפוסל במומו פוסל. כתבתי כבר למעלה שאם אתה לא מתחשב באחרים אל תצפה שהם יתחשבו בך.

exc
12-04-2016, 11:05
ממתי 'מר ישראלי 'מתחשב בכלל אם כי יש צדיקים בסדום

SuperRuti
12-04-2016, 11:12
ממתי 'מר ישראלי 'מתחשב בכלל אם כי יש צדיקים בסדום

תשובה:

הפוסל במומו פוסל. כתבתי כבר למעלה שאם אתה לא מתחשב באחרים אל תצפה שהם יתחשבו בך.

exc
12-04-2016, 11:18
לא כולל ערסים:Ghelyon:

exc
12-04-2016, 11:38
תשובה:
עכשו רציני מהה זה מתחשבים בי כמה פעמים שהייתי צריך לומר הגומל

SuperRuti
12-04-2016, 11:51
עכשו רציני מהה זה מתחשבים בי כמה פעמים שהייתי צריך לומר הגומל

ועכשיו תספור כמה פעמים לא היית צריך להגיד "הגומל".

MasterOz
12-04-2016, 11:51
כמו שג'ק אמר, הוויכוח לא יגיע לשום מקום.
כל אחד הביע את דעתו, אם לכאן ואם לכאן.
צרפתי מקודם שני מאמרים והאינטרנט מלא בחומר וגם ויכוחים על הנושא,
זה בדיוק בקטגוריה של מיהו אופנוען אמיתי והאם לשים תוספים לשמן ולדלק.
אני אגב - שם תוספים. אני גם בעד בטיחות ונראות,
אז חוץ מלדים ונצנצים יש לי עוד כמה דברים לטובת הנראות ביום ובלילה.
בבניה הנוכחית של האופנוע אשלים את כל ההרכבות והאלקטרוניקה.
ברור לי שחלק מזה לא חוקי, גם הצופר שהזמנתי שהוא מפציץ לכל הדעות, לא חוקי.
אבל הוא בהחלט כזה שעובד רק בשעות חרום,
יש לו אגב תכנות לעניין הזה, כך שהוא עובר אפילו טסט.
את האגזוז לאופנוע קיבלתי היום בשעה טובה, לא מקורי של סוזוקי,
אבל כן מקורי של MV Agusta F4 1000 RR
שמעבר לאיך שהוא נראה, הוא גם נשמע מעולה...אבל במסגרת המקור.
אם יש למישהו מה לתרום לדיון, בשמחה...אבל בלי, למה מי את/ה? שתגידו לי מה לעשות...
רוצים לתקוף, תפאדלו...גם אותי, במסגרת המגבלות המקובלות ובלי להרעיש רעש מיותר.

eran1100
12-04-2016, 13:17
בלי להרעיש רעש מיותר.
במקרה כזה אפשר לנעול :rolleyes:

לגבי רעש=בטיחות אשמח אם המומחים מפורום רכיבה מתקדמת יתייחסו לשאלה.

הדעה שלי חד משמעית- מיותר ואף יכול לגרום נזק.
מספיק פעם אחת שסמכת על זה ולא האטת, והאדיוט במכונית עם סטריאו פול ווליום נכנס בך.

itai
12-04-2016, 13:18
T MAX 2012 530

shushu
12-04-2016, 13:38
במקרה כזה אפשר לנעול :rolleyes:

לגבי רעש=בטיחות אשמח אם המומחים מפורום רכיבה מתקדמת יתייחסו לשאלה.

הדעה שלי חד משמעית- מיותר ואף יכול לגרום נזק.
מספיק פעם אחת שסמכת על זה ולא האטת, והאדיוט במכונית עם סטריאו פול ווליום נכנס בך.
מה הדחף לנעול?
אולי עוד חצי שנה למישהו יהיה משהו להוסיף מנסיון אישי?

מה בוער?

SuperRuti
12-04-2016, 14:02
אני יכולה להעיד על נזק שנגרם לנו על ידי בעלי אגזוז פתוח - בגללם סגרו מסלול בכוכב יאיר בטענה שהרעש מפריע לתושבים. זו הייתה טענה העיקרית שגרמה לסגירת המסלול בסוף :c0204:

MasterOz
12-04-2016, 14:11
זו אגב, גם הטענה באלקוש...ולא שמירת חיי אדם.

shushu
12-04-2016, 14:12
אני יכולה להעיד על נזק שנגרם לנו על ידי בעלי אגזוז פתוח - בגללם סגרו מסלול בכוכב יאיר בטענה שהרעש מפריע לתושבים. זו הייתה טענה העיקרית שגרמה לסגירת המסלול בסוף :c0204:
פה קבור הכלב, סגרו לך את המסלול.

shaig
12-04-2016, 14:16
אני רק שאלה,
איך הם עוברים טסט עם אגזוז פתוח?

SuperRuti
12-04-2016, 14:35
פה קבור הכלב, סגרו לך את המסלול.

לא רק. מפריע לי הרעש כמו לכל בן אדם נורמאלי שבשבילי ביניהם ספורים גם רוב הנהגים והולכי רגל.

Lestoren
12-04-2016, 14:35
אני רק שאלה,
איך הם עוברים טסט עם אגזוז פתוח?

או בקומבינה או שמחליפים למקורי (אלא אם כן האגזוז הגיע עם האופנוע מהיבואן ו/או יש לו תקן) או שנפלת על טסטר שמבסוט מהעניין.

אופנובנקיסט
12-04-2016, 14:50
או בקומבינה או שמחליפים למקורי (אלא אם כן האגזוז הגיע עם האופנוע מהיבואן ו/או יש לו תקן) או שנפלת על טסטר שמבסוט מהעניין.

רגע...הקיט שלי מהיבואן...חוקי וכשר (עם תקן, עבר כבר טסט פעם אחת בהצלחה ללא שום בעיות)...אז עכשיו אני בסדר?

Lestoren
12-04-2016, 15:06
רגע...הקיט שלי מהיבואן...חוקי וכשר (עם תקן, עבר כבר טסט פעם אחת בהצלחה ללא שום בעיות)...אז עכשיו אני בסדר?

גם בכמה מהאופנועים שלי הקיט היה חוקי וכשר ובחלק מהאופנועים שלי הקיט היה ממש ״לא חוקי״ וממש ״לא כשר״. האם זה היה פקטור בטיחותי ? לא. האם זה תרם באיזשהי צורה מלבד הסאונד? לא. האם אנשים אהבו אותי במיוחד כי הערתי להם את הילדים ב11 בלילה מ2 קילומטר ? לא. אתה יודע מה הבעיה? הבעיה היא שאנשים חושבים שהם יכולים לתרץ את ההתנהגות שלהם תחת חסות ה״בטיחות״. אגב גם אני רוכב כמו בתיאור שלך, ההבדל היחיד הוא שאני לא משלה את עצמי שיש פה איזשהי הצדקה או איזשהי תרומה מעבר להעמדת שיערות העורף או תשומת לב של הסובבים אותך. באיזשהו שלב זה כבר מגוחך ומבינים את זה.

eran1100
12-04-2016, 15:21
מה הדחף לנעול?
אולי עוד חצי שנה למישהו יהיה משהו להוסיף מנסיון אישי?

מה בוער?
העניין עם המנעול חצי בדיחה.

מה זה משנה ניסיון אישי של אחרים? כבר הבנו שכל אחד עושה מה טוב לו.
אז תעשו מה טוב לכם, אבל אם כבר כתבתם את הדעה על דפי האינטרנט תהיו מוכנים לביקורת הכי קשה שיש.

נעם 1
12-04-2016, 16:08

השכנים העשירים בכוכב יאיר התלוננו על הרעש. רק שאת המסלול סגרו מסיבות אחרות שהראשית ביניהן הייתה שימוש חורג בקרקע חקלאית ללא היתר.
מצד שני, את מתלוננת על מי שרוכב במסלול מרוץ עם טרמיניוני או אקרופוביץ? הרי בדיוק לשם זה מיועד באמת.

לי אין בעיה עם מי שרוצה לשים בוכטה על הסאונד. שיבושם.
אותי מטרידה האצטלה הבטיחותית שבעזרת מצדיקים את הבחירה באגזוז מסוג זה. אין הוכחה לכאן או לכאן ונכון לרגע זה השימוש באגזוז שכזה והביקורת כנגדו הם סובייקטיבים לגמרי.
אני לא אתקין אגזוז שכזה כי לטעמי זה מטרד ומעולם לא היה חסר לי המעט מומנט והספק שהם נותנים אם בכלל.
מנגד, יש מי שכן בוחרים להתקין אגזוז שכזה.

איללכא...ורכיבות בטוחות

nitzann84
12-04-2016, 16:20
למה אין הוכחה? יש מבחנים ויש תכלס.
אם אומרים לך,ולא בן אדם אחד,שהוא שם לב שיותר ערים אליו בכביש עם אגזוז מאשר בלי....איפה החוסר הוכחה?
או שבאתם סתם לטחון מים ולהיות צדקנים שנוסעים בהתאם לחוקי התנועה..(כן..ממש)

SuperRuti
12-04-2016, 16:26
אם אומרים לך,ולא בן אדם אחד,שהוא שם לב שיותר ערים אליו בכביש עם אגזוז מאשר בלי....איפה החוסר הוכחה?

בינתיים בדיון עלתה שאלה הפוכה - איפה ההוכחה שזה נותן יתרון כלשהו? אם אתה אומר שיש יתרון - נא להציג. "ערים" זה לא בהכרח לטובת הרוכב. מנגד כתבו לא פעם בשרשור שמקרה של אגזוז פתוח זה לרעת כל הרוכבים ביחד.

ilang
12-04-2016, 16:33
ולסיכום העולם מתחלק ל2 - האגזוזנים.
והאנטי אגזוזונים. לא אילו ולא אילו ישתכנעו לעבור למחנה הנגדי.
ואני חושב שבכלל זה עניין של גיל והתרגיל..
כי אן מסלול חוקי בארצינו.
אז מה כבר נשאר ? רק הסאונד.
והסאונד גם ככה קולני.

Ritalin
12-04-2016, 16:52
בינתיים בדיון עלתה שאלה הפוכה - איפה ההוכחה שזה נותן יתרון כלשהו? אם אתה אומר שיש יתרון - נא להציג. "ערים" זה לא בהכרח לטובת הרוכב. מנגד כתבו לא פעם בשרשור שמקרה של אגזוז פתוח זה לרעת כל הרוכבים ביחד.

לא יצא לך לשמוע אופנוע עם אגזוז רועש לפני שהוא הגיע?
לי זה קורה המון פעמים ולא משנה אם אני נוהג במשאית בפרייבט של חברה שלי או על האופנוע שלי.
בדיוק כמו ששומעים סירנה של אמבולנס לפני שרואים אותו אפשר לשמוע אגזוז של אופנוע.

shaykram1989
12-04-2016, 17:41
האמת שקראתי בדיוק על נושא הסירנה, באמבולנס הסירנה מופנית קדימה, כך שיישמע מלפנים ולא לאחור בעוד באופנוע האגזוז מופנה לאחור, כי הוא פשוט לא מיועד לשמש כסירנה.
אופנוע שנוסע מהר מהתנועה לא יישמע, או יישמע מאוחר מדי. אופנוע שנוסע בקצב התנועה כן יישמע.
לא תיאוריה שלי, לא חקרתי את זה, רק קראתי.
התחושה שפתאום כולם שמים לב אליהם בזכות האגזוז לדעתי היא תחושה מוטעית, צירוף של אירועים ומקרים שקורים כל הזמן אבל פתאום עכשיו אתה שם לב אליהם כי אתה מחפש אותם, כי אתה רוצה להוכיח לעצמך שהאגזוז עושה את העבודה.
כנראה שאני מהמחנה המתנגד.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

נעם 1
12-04-2016, 18:15
או שבאתם סתם לטחון מים ולהיות צדקנים שנוסעים בהתאם לחוקי התנועה..(כן..ממש)

מטבע הלשון "אין חכם כבעל ניסיון" הוא משפט עידוד לטיפשים.
3 או 4 רוכבים או 10 ויותר שטוענים שלתחושתם האגזוז משפר את הבטיחות זאת הוכחה שערכה כקליפת השום.

מחקר אמפירי שיוכיח את הפן הבטיחותי לאגזוז רעשן יסתום ת'פה לכל הצדקנים כאן. עד אז הצדקנים היחידים כאן שמתנהגים כקוזק הנגזל- שזה שילוב מנצח, אלה הם אתה וחבריך לעמותת האגזוז הרעשן.

איללכא...וסובבו בגז

nitzann84
12-04-2016, 22:28
איללכא...
אם אני יסובב בגז יתחילו ליילל ולהגיד שאני מוציא שם רע.:Ghelyon:

נעם 1
13-04-2016, 00:07
גוף ראשון, יחיד, עתיד...אם אני אסובב.
אבל אם יש לך שגעון גדלות ואתה מדבר על עצמך בגוף שלישי אז...אם הוא יסובב.

ואני הייתי בטוח שללא קשר לאגזוז, 4 בשורה מיילל בסל"ד גבוה.
לא פלא שאני מעדיף סינגלים או vטווין.

איללכא...ושם רע יש לכולנו אבל זה כבר נושא רציני לשרשור אחר.

ziki
13-04-2016, 10:37
השנקל שלי
אגזוז רעש = רעש
אגזוז רעש = שיפור בביצועים = רק אם כיוונו על דיינו את האופנוע ניתן יהיה לדעת אם קיים שיפור , בדר"כ יש הרעה בביצועים. ואם שיפור מדובר על 3% בגבוהה גבוהה.
המהנדס של ימהה\MV\סוזוקי עובד על התוכניות של המנוע שוקד ימים כלילות בכדי להבטיח שכל נושא הגזים באופנוע יעבוד בצורה אופטימלית עם האגזוז המקורי. (מומנט סל"ד בורות )
ואז מגיע איזה פרחח מרכיב מערכת שמשחררת את הגזים במהירות גדולה יותר מהמקור. ללא לטפל בשאר המערכות.(דלק-אוויר)

היה לי באנדיט 1200 עם סאונד מהגיהינום. חוץ מהנאה אישית בנקודות מסוימות ברכיבה , הרוב המוחלט של הרכיבה היה סיוט. אטמים היה עניין חובה.
להנאתי דרדרתי את האופנוע בוקר בוקר מחוץ לשכונה (ירידה) כדי להניע אותו ,מאחר והיה מעיר את השכונה השקטה בה אני גר, אימהות בוכות, תינוקות מתעוררים, שכנים עצבניים ואפשר להמשיך... לקח לי חודשיים והחלפתי אופנוע (מיותר לציין שלא אני הרכבתי את הרעש הזה)
בטיחות .
הרעש כשהגעתי מהר יותר מהתנועה לדעתי הפחיד את יושבי הפחיות רק אחרי שכבר עברתי אותם, הפחיות היום מבודדות מאוד וכבר אף אחד לא נוסע עם חלון פתוח. הם שומעים אותך רק אחרי שעברתה , ואז אתה מסתכל במראה ורואה תגובות לא הגיוניות של נהגי הפחיות שהרגע הוצאתה אתם משלוות איפור\ציחצוח\גילוח\אכילה\קריאת עיתון\אייפד\חוט דנטלי\סידור גבות\לק\טלפון\סרט.... ממש מסוכן !

אבל כדי ש תוכל לקבל הנאה אישית(מפוקפקת)ובדרך להרוס את איכות החיים לכל כך הרבה אנשים מסביב כש ה200 קילו שלך עושה רעש של F16 שטס 50 מטר מעל הבית שלך ובדרך מפליץ בק פיירים מפחידים.
לדעתי זה פשוט לא יפה!

יש מקום לאגזוזי רעש, במסלולי המרוצים או בשטח(2 פעימות סיפור אחר)
ראה גרף של אקרופוביץ על MT07 מוסיף למעלה בקצה הסל"ד 2.2 כ"ס... וזה אופנוע שכנראה כיוונו אותו. נו באמת
2272

Tribalmistyc2
13-04-2016, 14:44
המהנדס של ימהה\MV\סוזוקי עובד על התוכניות של המנוע שוקד ימים כלילות בכדי להבטיח שכל נושא הגזים באופנוע יעבוד בצורה אופטימלית עם האגזוז המקורי. (מומנט סל"ד בורות )

המשפט הזה לא נכון.
כשמנוע יוצא מפס היצור הוא רחוק מלהיות בשיאו בגלל הגבלות שבאות מ אמינות רעש וזיהום אוויר.
תקנות רעש וזיהום מהווים סירוס מאוד משמעותי לכוח ואלה נפתרים על ידי החלפה של מחשבי ניהול,מזרקים מערכות פליטה\יניקה ועוד (ואז המנוע כבר לא עומד בתקנות).

exc
13-04-2016, 15:15
ערסים מחבבים אגזוזים פתוחים כמו ילדים מתלהבים הם לא ירגעו עד שלא יראו את תיקרת האמבולנס:blue:

Xiaomi
13-04-2016, 16:05
יש גם אקרופוביץ כזה:

http://www.motorcyclistonline.com/sites/motorcyclistonline.com/files/styles/large_1x_/public/images/2015/08/full_moon_7.jpg?itok=kHLZb5xh

Lestoren
13-04-2016, 16:16
המשפט הזה לא נכון.
כשמנוע יוצא מפס היצור הוא רחוק מלהיות בשיאו בגלל הגבלות שבאות מ אמינות רעש וזיהום אוויר.
תקנות רעש וזיהום מהווים סירוס מאוד משמעותי לכוח ואלה נפתרים על ידי החלפה של מחשבי ניהול,מזרקים מערכות פליטה\יניקה ועוד (ואז המנוע כבר לא עומד בתקנות).

המנוע (כאשר הוא בתהליכי הפיתוח) מהונדס בצורה כזו שהוא ייצר מקסימום כוח תחת התחשבות באמינות, במכלולי האופנוע ובדרישות התקן.
המנוע ממש לא רחוק מלהיות בשיאו אלא אם אתה מתכנן לנסוע על מנוע 5 דק עד שתבוא לבקר אותך בוכנה.
מה שהוא אמר ובצדק זה שהאופנוע תוכנן לעבוד בצורה אופטימלית עם שאר מכלולי האופנוע וכאשר אתה משנה מרכיב אחד מבלי לשנות את האחר או משנה כמה מכלולים מבלי לכוון אותן בצורה מקצועית על דינו וכו׳ אתה בעצם גורע מביצועיו של האופנוע ופשוט מפריע לאיזון.
(אם ברצונך להשיג הספק וכד׳ כנראה שתאלץ לשפר קצת יותר מרק את האגזוז. אגב המנוע שלך יהיה אמין הרבה פחות שתוציא אותו מהאיזון שבו הוא תוכנן.)

Tribalmistyc2
13-04-2016, 18:48
ראית פעם רוכב GP שביקרה אותו בוכנה?
אפשר לייצר מנוע משמעותית יותר חזק מבלי להרוג את האמינות או את האיזון אבל לא תצליח לעמוד בתקנים.
אתה באמת חושב שזה השיא? אני מבטיח לך שלא.

MasterOz
13-04-2016, 20:29
פעם, בתחילת שנות התשעים, דחפתי גז ניטרו למנוע של סוסיתא...
הצלחתי להוציא בוכנה דרך הראש, מכסה השסתומים ומכסה המנוע מהפיברגלאס.
היה כיף.

Lestoren
13-04-2016, 21:03
אפשר לייצר מנוע משמעותית יותר חזק מבלי להרוג את האמינות או את האיזון אבל לא תצליח לעמוד בתקנים.

אתה רציני? מנוע מוטו ג׳יפי הוא מנוע מחומרים שאתה לא יכול להרשות לעצמך. אתה יודע כמה מכלולים שיפרו כדי להגיע לרמה כזאת ושהאופנוע יסתדר עם זה? למנוע רגיל אין פוטנציאל כזה גדול כמו שאתה חושב. אם תהנדס אחד כזה שעשוי מאותם החומרים של מנועי הג׳יפי העומסים שבהם הוא יוכל לעמוד יגדלו משמעותית אין ספק.

SuperRuti
13-04-2016, 21:16
אקרופוביץ?! הצחקתם!

http://cs8.pikabu.ru/post_img/2016/04/13/9/1460556118213263082.gif

uriar
13-04-2016, 21:25
רותי זה לא אגזוז אלא נראה יותר כמו רקטות. בקיצור - אל תתני לאקרופביצ'ים רעיונות חדשים...

Tribalmistyc2
13-04-2016, 21:27
אתה רציני? מנוע מוטו ג׳יפי הוא מנוע מחומרים שאתה לא יכול להרשות לעצמך. אתה יודע כמה מכלולים שיפרו כדי להגיע לרמה כזאת ושהאופנוע יסתדר עם זה? למנוע רגיל אין פוטנציאל כזה גדול כמו שאתה חושב. אם תהנדס אחד כזה שעשוי מאותם החומרים של מנועי הג׳יפי העומסים שבהם הוא יוכל לעמוד יגדלו משמעותית אין ספק.

אפשר לקחת מנוע לכביש הציבורי ולהוציא ממנו הרבה יותר אם תזהם ותרעיש בלי הפרעה,בצורה שהוא ישאר יחסית אמין ואני רציני.

SuperRuti
13-04-2016, 21:27
רותי זה לא אגזוז אלא נראה יותר כמו רקטות. בקיצור - אל תתני לאקרופביצ'ים רעיונות חדשים...

כן, לרוסים יש עוד הרבה רעיונות...

MasterOz
13-04-2016, 21:39
אין אופנוע, עם רעש יותר מגניב...אם כבר פתחנו את הנושא,
כמו ה Y2K , צליל ההתנעה ממש עושה לי עור ברווז.

זה באמת הכי הכי שיש וחוקי לכביש...במדינות נאורות.

https://www.youtube.com/watch?v=4NvIUq5-YO8

MasterOz
13-04-2016, 21:41
https://www.youtube.com/watch?v=lIwm-KL6VJc

Tribalmistyc2
13-04-2016, 21:42
סילון זה טוב לתערוכה,אם כבר H2O.

MasterOz
13-04-2016, 21:42
מסכן הילד מאחור...

https://www.youtube.com/watch?v=-pVUPtR-hvg&nohtml5=False

נעם 1
13-04-2016, 22:01

כל מנוע שמתוח לקצה סובל מבעיות אמינות. כל מנוע שאמור לשרוד בתנאים קשים ובאמינות מופלגת יש בו over design מטורף.
ואם כבר הזכרנו מנוע GP, אז מנוע GP של יאמהה והונדה צריך לשרוד כ 260 ק"מ או בין שניים לשלושה מרוצים וזאת לפי החוק של 7 מנועים מותרים לעונה. מנוע GP של שאר היצרנים צריך לשרוד 150 ק"מ או בין מרוץ לשניים וזאת לפי ההקלה המתירה ליצרן שלא ניצח מרוץ יבש מ 2013 12 מנועים לעונה.

מהי בדיוק אותה אמינות שאתה מדבר עליה?

איללכא...וסובבו בגז

Tribalmistyc2
13-04-2016, 22:08
בדיוק לא זה.
ה GP הייתה דוגמה למנוע מוקצן (בשיאו) שעובד יותר מ 5 דקות מבלי להעיף בוכנות.

shushu
13-04-2016, 23:11
אוחחחחח
את זה שומעים גם המטוסים שממריאים מנתב"ג

https://www.youtube.com/watch?v=eVC0yOUtNgI

ziki
14-04-2016, 13:50
לא לאגזוזים פתוחים בכבישים.
אם יש ביידכם את הסכום הנדרש לעשות אגזוז כמו שצריך (נגיד לפחות 5000 ש"ח)
תשקיעו את הכסף הנ"ל בקורס רכיבה!
בלבוש איכותי!
בטיול עם האשה\חברה\חבר
ותשמרו על איכות החיים של כל משתמשי הדרך והשכנים.
אני שמתי לב שאף אחד לא יודע מי נמצא מתחת לקסדה אז בחיית מה זה משנה.
למה כל MT07-09 שיוצא לי לראות לאחרנה נשמע כמו אופנוע מסלול בוולנסיה? נורא רוכבים על 3000 סל"ד ונשמע כאילו ה F16 ממריא. (בפקקים מנתניה לתל אביב)
שימו לב ש F16 ממריא הרחק בדרום\צפון כדי לא להפריע . אבל לאופנועים מותר שיסתובבו בתוך הערים ויעשו את הרעש שלהם.
לדעתי מי שמתקין אגזוז רעש יהיה לו מותר לנסוע בן השעה 10 בבוקר ל 2 בצהריים אחר"כ כדי לא לפגוע במי שנח צהריים אסור לו לנוע עד 4
ב 4 עד 8 מותר ואחרי חל איסור מוחלט על רכיבה עד 10 בבוקר למחרת.
ההנאה האישית של הרוכבים עם "הרעש" באה על חשבון כלל האכולסיה.
מפריעה, מטרידה, גסה,הורסת איכות חיים,מפחידה נהגים
וכל זאת כדי שהקוף שהתקין את האגזוז יוכל להרגיש גבר גבר.
כנראה שהפוסט הזה לא ישנה כלום ואנשים ימשיכו לקנות אגזוזי רעש ושכולם !!!! יזד....!!

nihrider
14-04-2016, 14:35
הגבלת שעות רעיון יפה

erani99
14-04-2016, 14:55
גם הגבלת אזורים, שילכו יעירו את העקרבים והצפעים בכביש הערבה. אחרי שיתמודדו גם עם תנועת המשאיות שם מי שיישרוד שיחזור לספר על זה.

uriar
14-04-2016, 15:10
אני רק שאלה: מעניין למה כל כך הרבה מאלו שטוענים שאגזוז פתוח הוא בטיחותי ממשיכים לרכב עם קסדה ומעיל שחורים למרות שהוכח שציוד היי-ויז מגביר את הנראות... :c0305:

SuperRuti
14-04-2016, 15:26
אחלה כיוון. תעזרו לחוק דרווין, לכל רוכש אגזוז אקרופוביץ - כפכפים במתנה!

nitzann84
14-04-2016, 16:06
אולי את תעזרי לדרווין?
אני רוכב עם אגזוז פתוח,עם מכנס ממוגן,מעיל עור וכפפות עור תמיד,אה גם מגפיי רכיבה יש לי.... ככה שתפסיקי לקשקש.
ויורי...מה הקשר.?

SuperRuti
14-04-2016, 16:17
אולי את תעזרי לדרווין?
אני רוכב עם אגזוז פתוח,עם מכנס ממוגן,מעיל עור וכפפות עור תמיד,אה גם מגפיי רכיבה יש לי.... ככה שתפסיקי לקשקש.
ויורי...מה הקשר.?

אם אתה לא מבין מה הקשר, אז חוק דרווין עבד במקרה שלך כבר.

alexsupreme
14-04-2016, 17:07
אני רק שאלה: מעניין למה כל כך הרבה מאלו שטוענים שאגזוז פתוח הוא בטיחותי ממשיכים לרכב עם קסדה ומעיל שחורים למרות שהוכח שציוד היי-ויז מגביר את הנראות... :c0305:

אף אחד לא קונה אגזוז פתוח בשביל הבטיחות. הבטיחות היא רק האקסטרה שאתה מקבל עם הכיף שלך.

בלבוש איכותי!
בטיול עם האשה\חברה\חבר
למה כל MT07-09 שיוצא לי לראות לאחרנה נשמע כמו אופנוע מסלול בוולנסיה? נורא רוכבים על 3000 סל"ד ונשמע כאילו ה F16 ממריא. (בפקקים מנתניה לתל אביב)
שימו לב ש F16 ממריא הרחק בדרום\צפון כדי לא להפריע . אבל לאופנועים מותר שיסתובבו בתוך הערים ויעשו את הרעש שלהם.
לדעתי מי שמתקין אגזוז רעש יהיה לו מותר לנסוע בן השעה 10 בבוקר ל 2 בצהריים אחר"כ כדי לא לפגוע במי שנח צהריים אסור לו לנוע עד 4
כנראה שהפוסט הזה לא ישנה כלום ואנשים ימשיכו לקנות אגזוזי רעש ושכולם !!!! יזד....!!

תנסה להבין אותם. אם אתה מוקף רוצחים, האם זה מעניין איך הם מרגישים או מה מעצבן אותם?

MasterOz
14-04-2016, 18:25
...תנסה להבין אותם. אם אתה מוקף רוצחים, האם זה מעניין איך הם מרגישים או מה מעצבן אותם?

זה ממש לא כך, ללא שום קשר לאגזוזים...
רוב המשתמשים בכביש, נהגים למנייהם, רוכבים מכל הסוגים וגם הולכי רגל,
לא מודעים לחוקים, לא משתמשים בשכל הישר, לא מפעילים את ההיגיון ולא חושבים קדימה.
חלקם דווקא כן מודעים לחוקים, אבל עדיין לא עושים את שאר הדברים נכון.
יוצא שהטעויות של כולם, גורמות לתאונות פח במקרה הקל
ולמספר הרוגים שעולה כל שנה במקרה הקשה.
לצאת מתוך הנחה שהם רוצחים, זה לא נכון.
אל תצא מהבית אם אתה יודע שבחוץ מסתובבים רוצחים, אתה וודאי לא רוצה להרצח, נכון?
כרגיל וכתמיד, אני חוזר לאותה נקודה בדיוק...
חוסר חינוך מהבית, חוסר תרבות, חוסר נימוס ואפילו חוסר לימוד החומר הבסיסי ביותר,
ביחד עם שיטות אכיפה שאינן מביאות לתוצאות הרצויות,
חוקים שחלקם ישנים ותשתיות שאינן מספקות...כל הסלט הזה גורם למצב הנורא בכביש.
לחשוב שמישהו יוצא בכוונה תחילה לחפש אותך בכדי לרצוח, זה לא צריך להאמר, אפילו בצחוק.
צריך לשים סוף למעגל הזה, האפשרויות כרגע, הן שתיים בלבד,
או שמצטרפים לעדר ואומרים - אם להם מותר אז גם לי מותר.
או שלא מצטרפים לעדר ואומרים - אני לא משתתף בחגיגה ומשתדל לעשות הכל נכון...
גם אם לפעמים (הרבה לפעמימים) זה בא על חשבוני ודורסים לי את הזכויות.
זה הכל שאלה של - מי יותר חזק? אבא שלי תמיד אמר בהקשר של נהיגה -
אני לא מתווכח עם הגדולים, בהתכוונו לאוטובוסים ומשאיות,
כשמישהו עם רכב פרטי, חתך או נדחף בכביש הוא לא תמיד וויתר...ואמר -
בוא נראה למי יש יותר מה להפסיד...האוטו שלי ישן יותר.
יש בזה משהו, כמו שרכב לא "יריב" עם משאית או אוטובוס
ולמרצדס חדשה יש מה להפסיד אם היא תישרט מהגרוטאה שאני נוהג בה,
לרוכב יש יותר מה להפסיד במשחקי הכוח בכביש - הרבה יותר בריבוע.
את הצד שאני בחרתי אתה כבר יודע, תחליט לבד לאיזה צד אתה שייך.
אני יודע שגם אם יהיו המון אנשים בצד שלי, לא בטוח שיורגש שינוי...
אבל אני בטוח לחלוטין, שמי שבוחר בצד השני, בוודאות מוחלטת תורם לכאוס.

shushu
14-04-2016, 20:33
כל המעילים שלי הי-ויז -_-.
הדיינז מעור כמעט כולו כזה.
אצלי בטיחות מעל הכל.

nitzann84
14-04-2016, 21:13
אם אתה לא מבין מה הקשר, אז חוק דרווין עבד במקרה שלך כבר.
טוב אחי.

נעם 1
14-04-2016, 22:01
בלבוש איכותי!
בטיול עם האשה\חברה\חבר

זה לא שאני בעד אגזוז רעשן אבל הטענות לגבי מטוסים מגוחכות. אני גר בצנטרום של הפיילה שהיא מדינת ישראל ומטוסי קרב טסים לי מעל הראש. F16 מכאן וכפולי זנב משם. על הדרך וממש מעלי נמצא נתיב של ינשופים.
אני מסכים שאגזוז רעשן הוא רע ואנטי סוציאלי אבל בחייאת, הטענות כנגדו צריכות להיות סבירות.

איללכא...

AviDuke
14-04-2016, 22:31
מישהו יכול לסכם את כל ה-11 עמודים שנהיו פה כ"כ מהר בלי לשים לב? יהיה לי קשה לעבור דף דף. תודה רבה

MasterOz
14-04-2016, 22:37
עכשיו באים?
מי אמר לך לבוא בסוף ההופעה?
תעשה טובה ותיקח מטאטא ביד במקום לעמוד...
עוד מעט פסח.

shushu
15-04-2016, 07:27
מישהו יכול לסכם את כל ה-11 עמודים שנהיו פה כ"כ מהר בלי לשים לב? יהיה לי קשה לעבור דף דף. תודה רבה

כן.
אקרפוביץ
כוחות סוס
שכנים
על הזין השכנים
נהגים בכביש חלאות
בטיחותי
לא בטיחותי
רותי והמסלול
ברברים בגללכם לא ירדו מחירי הביטוח
חיים בסרט
אקרפוביץ וטסט

פה הפסקתי להשתתף בערך :- q

erani99
15-04-2016, 07:41
במשפט אחד - שושו אף פעם לא ישתנה בדיוק. כמו אגזוז רועש, אם לא שומעים אותו אז כנראה יש בעיה להניע את המנוע שמחובר אליו :acigar::ugly004:
(אין, מת !! מת על הסימלולים האלה)

shushu
15-04-2016, 08:08
במשפט אחד - שושו אף פעם לא ישתנה בדיוק. כמו אגזוז רועש, אם לא שומעים אותו אז כנראה יש בעיה להניע את המנוע שמחובר אליו :acigar::ugly004:
(אין, מת !! מת על הסימלולים האלה)

אמת אחי.
תמיד אגיד מה אני חושב ולא מה שהפורום רוצה לשמוע.

:pirates5B15D_th:

maor
15-04-2016, 17:24
לי בתור בעלים טרי שלי אופנוע עם אקרפוביץ פול סיסטם בלי משתיק היה מפריע רעש האופנועים לדוגמה כשהייתי יושב בחדר ללמוד או לראות טלוויזיה ובטח ובטח בשעות פחות קונבנציונאליות.

אישית בתור רוכב טרי, אני מאוד אוהב את הרעש והתחושה שזה מעביר בגוף, אך יחד עם זאת, נהניתי מאוד לשבוע וביום ראשון כבר אלך למוסך על מנת שיחברו לי תמשתיק כדי ששכניי לא יתעוררו בעצבים כשאני מחליט לצאת או לחזור הביתה בשעות לא שעות.

מה ששנוא עלי לא אעשה לשכניי.

לגבי הטיעון לבטיחות, כששומעים סירנה יודעים שמתקרבת ניידת/אמבולנס/ מכבי אש וישר מחפשים אותם במראה בכדי לפנות את הדרך, סביר להניח גם שכששומעים אופנוע אז אוטומאטית מחפשים אותו (לפחות אני) ולכן יתכן שזה אכן תורם לביטחון האופנוען ועל זה אין לי מה להתווכח.

שבת שלום.

shushu
15-04-2016, 19:13
פייר נבהלתי,
פייר גם לא שמעתי את זה מגיע (הייתי עם מוזיקה).
אבל וואלה שמח בשבילו.
זה אני צורחחחח !

https://www.youtube.com/watch?v=fsQ11-l8pbc&feature=youtu.be

RadicalxMind
14-06-2016, 08:03
שלום,
לאחרונה רכשתי דיאלים S3 ADVANCE. שמעתי על מערכת אגזוז של אקרפוביץ ושמתי לב שלהרבה קטנועים יש אותה.
השאלה אם זה קיים לקטנוע שלי ואם זה באמת משפר משהו, או שזה בעיקר למראה וצליל?
באיזה מוסך רצוי להתקין כאלו?

MasterOz
14-06-2016, 12:13
קרא את כל השרשור, בטח תמצא תשובה שתתאים לך.
להבא...תעשה קודם חיפוש, זה רק מועיל.