התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שמן 2 פעימות מינרלי

Golf
09-04-2016, 22:55
שלום לכם,
מחפש שמן 2 פעימות מינרלי שישמש כתוסף עבור רכב דיזל. מכל מה שחיפשתי מצאתי רק סינטטי או חצי סינטטי. איפה קונים מינרלי?

תודה

Tribalmistyc2
10-04-2016, 07:38
שלום לכם,
מחפש שמן 2 פעימות מינרלי שישמש כתוסף עבור רכב דיזל. מכל מה שחיפשתי מצאתי רק סינטטי או חצי סינטטי. איפה קונים מינרלי?

תודה

http://www.moto-depot.co.il/product_info.php?cPath=23_24&products_id=3041&g_scroll=800
http://www.delkol.co.il/catalog.asp?cat=50&item=184
http://www.kesher-yami.co.il/item.asp?itemid=83

Dresdner
10-04-2016, 08:49
לא צריך מינראלי אני משתמש בLIQUIMOLY שתי פעימות חצי סינטטי 1052 ואין שום בעיה איתו והוא גם מומלץ במיוחד כתוסף למנועי דיזל

https://pim.liqui-moly.de/media/documents/M001036/1052_1414409723434_ctx-1.jpg

Golf
10-04-2016, 09:29
תודה על התגובות.
לא הבנתי איפה רוכשים את השמן של דלקול...

לגבי השמן החצי סינטטי, לפי מה שהבנתי יש עדיפות לשמן מינרלי.

Dresdner
10-04-2016, 09:42
מליון גרמנים לא טועים : ) הם משתמשים בשמן הזה כבר שנים על מכוניות עם מאות אלפי קילומטרים ללא שום בעיה, השמן הספציפי הזה לא מכיל את החומרים הלא רצויים שמשתמשים בו כתוסף לדלק ככה שבהחלט יכול להיות שחצי סנטטי אחר יכול להיות פחות טוב ממנארלי

Golf
10-04-2016, 13:56
קיבלתי, תודה.

בסוף מצאתי לגמרי במקרה שמן 2 פעימות מינרלי בתחנת דלק של "דור" - 40 ש"ח לליטר.

תודה רבה לכולכם!

הפלג הצפוני
10-04-2016, 20:47
יש לי 5 בקבוקים.קח את כולם .

Yigal
10-04-2016, 21:44
מליון גרמנים לא טועים : ) הם משתמשים בשמן הזה כבר שנים על מכוניות עם מאות אלפי קילומטרים ללא שום בעיה, השמן הספציפי הזה לא מכיל את החומרים הלא רצויים שמשתמשים בו כתוסף לדלק ככה שבהחלט יכול להיות שחצי סנטטי אחר יכול להיות פחות טוב ממנארלי

דיזלגייט :)

לא הבנתי למה מוסיפים שמן לדיזל? הדיזל לא שומני גם ככה? זה לדיזלים ישנים או גם חדשים? ומה מוסיפים? לכל תדלוק?

JohnnyDee
10-04-2016, 23:13
איך ליקוימולי לאופנועים עם משאבת שמן?
שמן לא יקר, מעניין אם הוא טוב.

Dresdner
11-04-2016, 11:21
דיזלגייט :)

לא הבנתי למה מוסיפים שמן לדיזל? הדיזל לא שומני גם ככה? זה לדיזלים ישנים או גם חדשים? ומה מוסיפים? לכל תדלוק?

תגובה שלמה נעלמה מהנייד אז עכשיו הגירסה המקוצרת

שמן 2 פעימות כתוסף בדיזל זה כמו שירשורי השמן חלק אומרים בולשיט וחלק משתמשים כבר שנים

התאוריה היא שזה מאריך את חיי כל החלקים שהדיזל עובר בהם, משפר את הבערה, משפר התנעה קרה.

כדי לחסוך את כל הדיון הנה התובנות שלי משימוש עצמי
1. המנוע שקט יותר ברמה מורגשת ובעמידה יש פחות רעידות שאופיניות למנועי דיזל
2. התנעה בחורף האירופי קלה יותר
3. חיסכון קל בצריכת הדלק
4. המנוע מזהם 30 עד 40% פחות בבדיקת הטסט הגרמני שזה לפי דעתי תומך בתאוריה של שיפור בערה (עדיין לא נבדק על הרכב שלי אבל ראיתי תוצאות על רכב של חבר)
5. טרם נבדק על ידי אבל לפי דיווחים ברשת גם כל מערכת הEGR נקייה יותר (מערכת שעושה הרבה צרות במנועי דיזל)

אני מוסיף 300 מ"ל על 60 ליטר.

Tribalmistyc2
11-04-2016, 12:05
4. המנוע מזהם 30 עד 40% פחות בבדיקת הטסט הגרמני שזה לפי דעתי תומך בתאוריה של שיפור בערה (עדיין לא נבדק על הרכב שלי אבל ראיתי תוצאות על רכב של חבר)
5. טרם נבדק על ידי אבל לפי דיווחים ברשת גם כל מערכת הEGR נקייה יותר (מערכת שעושה הרבה צרות במנועי דיזל)

אני מוסיף 300 מ"ל על 60 ליטר.

מצחיק שהוציאו את המנועים האלה בגלל אותו שמן שאתה שורף ואומר דברים הפוכים לגמרי.
מה ההסבר לזה? מנוע דו לא מגיע לאותה טמפרטורה?

Yigal
11-04-2016, 12:40
תודה דרזדנר
דרך אגב קיבלתי הודעה שציטטת אותי אבל היה ריק, נראה לי שיש בעיה עם טפטולק, פעם שלישית שקורה

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Dresdner
11-04-2016, 20:00
מצחיק שהוציאו את המנועים האלה בגלל אותו שמן שאתה שורף ואומר דברים הפוכים לגמרי.
מה ההסבר לזה? מנוע דו לא מגיע לאותה טמפרטורה?

אין בכלל מה להשוות, מנוע דיזל תוכנן לשרוף שמן ויעבוד גם על שמן בישול בזמן שמנוע שתי פעימות מתקשה לשרוף את השמן שבתוך הדלק, הסיבה שהוציאו מנועים דו פעימתיים מחוץ לתקן (חלקית) היא בגלל המנוע עצמו.
מנוע דיזל ישרוף שמן דו פעמתי טוב יותר מהדיזל עצמו, ובזמן שבאירופה מכניסים יותר ויותר ביו אתנול הכנסת שמן דו פעימתי משפרת את המצב.

Tribalmistyc2
11-04-2016, 20:34
לא הבנתי את הכוונה תוכנן לשרוף שמן,מדובר במערכת שמן סגורה ואם נשרף שמן זה בדרך לוואי.
אם היה מדובר ב"תוסף בעירה" היינו מקבלים פחות זיהום גם במנוע 2 פעימות,למה זה לא קורה שם?

הפלג הצפוני
11-04-2016, 21:36
אז אפשר לתקוע את השמן במיכל הסולר של הקסרה אתה אומר?

R86
11-04-2016, 23:36
לא הבנתי את הכוונה תוכנן לשרוף שמן,מדובר במערכת שמן סגורה ואם נשרף שמן זה בדרך לוואי.
אם היה מדובר ב"תוסף בעירה" היינו מקבלים פחות זיהום גם במנוע 2 פעימות,למה זה לא קורה שם?

ביום שמנועי דו״פ יקבלו מערכת הזרקה ומערכת לסינון מזהמים שמשתווה לרמה של מנועי דיזל מודרניים..הם יעמדו בתקנים
לגבי התוסף בעירה
ממה שאני יודע מנועי דיזל עובדים על דחיסה של התערובת ומנועי דו״פ על הצתה
אני מאמין שההבדל נובע משם..

Tribalmistyc2
12-04-2016, 06:59
כבר היה ניסיון של הזרקת דלק אלק' בדו"פ זה לא קשור.
מנוע דיזל דוחס אוויר עד שזה רותח ורק אז מזריק את הסולר,בגלל המגע עם האוויר הרותח הוא ניצת.

R86
12-04-2016, 08:12
אז איך בעצם מווסתים את הספק המנוע?
רק ע״י שינוי כמות הדלק? זה לא יוצר בעיות של תערובת עשירה/ענייה?

Tribalmistyc2
12-04-2016, 09:03
אז איך בעצם מווסתים את הספק המנוע?
רק ע״י שינוי כמות הדלק? זה לא יוצר בעיות של תערובת עשירה/ענייה?

חיישן MAF יודע מהי כמות האוויר ולפי זה יודע כמה זמן להשאיר את המזרקים פתוחים.
מנוע דיזל עובד על יחסי דחיסה אסטרונומיים - 1:22 1:33 אל מול אזור ה 1:12 בלבד בבנזין.

Dresdner
12-04-2016, 10:38

הכוונה בלישרוף שמן היא לא לשרוף את השמן מנוע המיועד לשימון אלה את הדלק, מנועי דיזל יכולים גם לעבוד על שמן בישול כדלק ברמת העיקרון לכן צורת העבודה שלהם מאפשרת לשרוף שמן ביעילות טובה יותר ממנוע שתי בעימות שצריך להצית בעזרת ניצוץ את התערובת.

כמו שכתבתי זה נושא מאד טעון, בפורום לנדרובר בחו"ל יש כבר שמונים ומשהוא עמודים של "לי יש יותר גדול" בנושא הזה, אני ניסיתי ואת התובנות שלי העלתי כאן, אני מרוצה מהתוצאות, מבין בהחלט מי שמפקפק בזה כי יש כמה מחקרים בנושא שסותרים אחד את השני, מה שבטוח הוא שהשימוש בזה כבר נבדק על פני מאות אלפי קילומטרים ונזק לא דווח אז לפחות נזק זה לא עושה.

Tribalmistyc2
13-04-2016, 10:30
הכוונה בלישרוף שמן היא לא לשרוף את השמן מנוע המיועד לשימון אלה את הדלק, מנועי דיזל יכולים גם לעבוד על שמן בישול כדלק ברמת העיקרון לכן צורת העבודה שלהם מאפשרת לשרוף שמן ביעילות טובה יותר ממנוע שתי בעימות שצריך להצית בעזרת ניצוץ את התערובת.

כמו שכתבתי זה נושא מאד טעון, בפורום לנדרובר בחו"ל יש כבר שמונים ומשהוא עמודים של "לי יש יותר גדול" בנושא הזה, אני ניסיתי ואת התובנות שלי העלתי כאן, אני מרוצה מהתוצאות, מבין בהחלט מי שמפקפק בזה כי יש כמה מחקרים בנושא שסותרים אחד את השני, מה שבטוח הוא שהשימוש בזה כבר נבדק על פני מאות אלפי קילומטרים ונזק לא דווח אז לפחות נזק זה לא עושה.
הבנתי ועדיין אשמח לקבל תשובה לשאלה - מה ההבדל שגורם לדופ לזהם?
הטמפ'? שיטת ההצתה?

Dresdner
13-04-2016, 17:58
הבנתי ועדיין אשמח לקבל תשובה לשאלה - מה ההבדל שגורם לדופ לזהם?
הטמפ'? שיטת ההצתה?

מומחה לזיהום אוויר אני לא (מסתמך על הנתונים של הבודק בטסט) אבל ברמת העיקרות שמן אי אפשר להדליק עם ניצוץ אבל לעומת זאת ניתן להדליק אותו עם לחץ וחום.
בדו"פ דוחפים הרבה יותר שמן בדלק ממה שאני מכניס בדיזל כתוסף, בדו"פ השמן בוער חלקית בגלל הדלק ולא בגלל הפלג מה שגורם לזיהום גבוה יותר.
יש אפשרות גם להתגבר על זה בדו"פ אבל זה כבר הייתה הבחירה של היצרנים לא להתאמץ ולזנוח את המנוע הזה

א הזקן
13-04-2016, 18:40
אני מנחש (רק מנחש) שהשמן הזה מתפקד כמו מתנול או אתנול במנועי בנזין - אוקטן בוסטר. בדיזל מדובר על מספר צטן (לא אוקטן) כאשר צטן הוא בדיוק מסוג החומרים (אלקנים לינאריים) שגורמים למספר אוקטן נמוך בבנזין. במנוע 2 פעימות תפקיד השמן הוא לשמן מכלולים ואם הוא היה נשרף לגמרי הוא לא היה עושה את תפקידו. במנועי דיזל, הטמפרטורות גבוהות בהרבה כך שהשמן יכול להישרף לחלוטין, ותוספת קטנה שלו מיטבה, כנראה, עם אחידות השרפה.

לתחושתי, תוספת קטנה של אתילן גליקול (המרכיב העיקרי באנטיפריז) או פרופילן גליקול תיטיב עם הסולר. ידוע אולי אם מישהו ניסה?

strelok89
13-04-2016, 19:47
כשבטעות שמתי 20 ליטר בנזין בניסטן דיזל שלי הוספתי 2 ליטר שמן דופ והוא אכל את זה בכיף כאילו זה סולר. להוסיף סתם ככה לסולר? לא מכיר אני מוסיף שמני מנוע ישנים שחבל לזרוק למיכל . הולך לא רע