מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : רמזור מופעל חיישן - למי פונים?

audiR8
18-04-2016, 16:41
אהלן,

עברתי לאחרונה דירה. היציאה מחניית הבניין הינה חלק מצומת עירוני מרומזר ודי עמוס. הרמזור פועל כך שמחזור מלא מתייחס לצומת כאל צומת T, וכאשר רכב מפעיל את החיישן ביציאה מהחנייה ניתן לו אור ירוק בסדר קבוע במחזור הרמזור הקרוב.
כמובן, החיישן לא מכוייל ואני לא מקבל אור ירוק.
בדר"כ אני מתזמן את היציאה יחד עם רכב אחר, אך כבר היו פעמים שחיכיתי מעל רבע שעה בנסיון לצאת מהחנייה של עצמי.
מוקד 106 טוענים שהבעיה מוכרת, אך העלות לתיקונה גבוהה מידי. בקיצור - אכלת אותה.
בהנחה ואיני מתכנן נסיעה על מדרכות/מעבר באדום/חניה ברחוב, יש למי לפנות?

תודה ורכיבות בטוחות.

Sent from my C6833 using Tapatalk

eeebbr
18-04-2016, 16:57
נשמע כמו מצב מגוחך.
מציע לך להקליט את השיחה עם העיריה, ולתעד בקשה מסודרת.
יש תוכנית ברדיו שנוגעת בכל מני כשלים ציבוריים וחברתיים. קוראים לה "יהיה בסדר" בגלצ( יכול לחפש בפייסבוק).
אולי הם יוכלו לעזור במשהו(עזרו לי כבר בעינייני בירוקרטיה) ואם יש איזה בעיה כלשהיא כמו שאתה מתאר, אני מאמין שהם יקפצו על זה.

nihrider
18-04-2016, 17:04
איזה אנשים טובים אלה, באיזה עיר זה?
שלפחות ישימו שלט על הרמזור שהוא לא תקף לדו"ג

audiR8
19-04-2016, 18:09
ההודעה שלי נמחקה בנפילת השרת, אשחזר מהזכרון.
מדובר בעיה"ק באר-שבע תובב"א.
דיברתי עם אחראי הרמזורים בעירייה. הבחור טוען שמדובר ברמזור ישן, ומשכך הגלאים שבו לא תוכננו לזהות אופנועים. כלומר - מבחינתו הרמזור מתפקד כנדרש.
הפנה אותי חזרה למחלקת תנועה (הסכים לדבר איתם בשמי במקום לשלוח אותי בהלוך ושוב), עליהם למצוא תקציב לשדרוג מערכת הגלאים בצומת.
בקיצור, צריך למצוא פתרון אחר.
בהנחה ואין יציאה אחורית, ואני משתדל להמנע ממעשים לא חוקיים כמו נסיעה על מדרכות או מעבר ברמזור אדום - מה עוד ניתן לעשות?

R86
19-04-2016, 20:25
לדומם מנוע ולהוליך את האופנוע ברגל.

audiR8
19-04-2016, 20:40
זה חוקי?

R86
19-04-2016, 20:58
חוקי כמו נסיעה על השוליים.

matanbar26
19-04-2016, 21:46
ואולי כדאי לבקש מהם אישור בכתב על כול הבעיה הזאת והם מודעים אליה.
ככה שאם ייתפסו אותך תמיד תוכל לטעון שאין לך ברירה לבצע עבירה מכיוון שגלאי תקול.
בכול מקרה, עדיף נסיעה על המדרכה בזהירות או הולכת הטופנוע מכובה מאשר לעבור באדום.

nihrider
19-04-2016, 22:38
יש שם כפתור להולכי רגל?

audiR8
20-04-2016, 07:51
לא, מותקן רמזור מהבהב לזכות קדימה להולכי רגל.

א הזקן
20-04-2016, 09:25
אני לא עו"ד, אבל נראה לי שהרמזור הזה לא חוקי. לא יכול להיות שאם אתה משתמש בכלי רכב המורשה לתנועה על הכביש ונוהג/רוכב לפי החוק, אתה מגיע למצב שעליך לבצע עבירה כדי לצאת ממנו.

לכל עירייה יש גוף שנקרא תלונות הציבור. כתוב אליהם מכתב מנומס המתאר את המצב ומדוע לדעתך זה לא תקין. חכה לתשובה בכתב מהם. אם התשובה בכתב תהיה זהה לתשובה בע"פ אז אתה יכול להמשיך הלאה.

אפשרות אחת היא לפנות למועדון האופנועים ולבקש תמיכתם בתביעה ייצוגית. תוצאות של תביעה כזו ישפיעו על כל הרוכבים בארץ.
אפשרות שנייה היא לפנות למבקר המדינה. התהליך ייקח הרבה זמן (עשיתי זאת לגבי כבישים מחורצים ואני עדיין מחכה).
אפשרות שלישית היא לענות לתלונות הציבור, להסביר להם מדוע הגישה שלהם אינה חוקית ולקוות שיעשו משהו. לפעמים זה עובד. אבל - זה יפתור רק את הבעיה של הרמזור הספציפי.

בהצלחה

eran1100
20-04-2016, 13:19
אני מכיר את המועדון הידוע לשימצה ואתה מוזמן לפנות אלי בה"פ עם הפרטים המלאים
או לשלוח מייל- http://motorcycle.org.il/site/?page_id=28

audiR8
20-04-2016, 14:52
תודה לכולם.

ערן - פניתי בה"פ.
בנוגע לפנייה לתלונות הציבור בעירייה - אמתין עוד קצת בתקווה שהבחור ממחלקת רמזורים יחזיר לי תשובה.
הולכת האופנוע - אם יגיעו מים עד נפש, מניח שזה עדיף ע"פ מעבר באדום.
מכתב מהעירייה - מניח שבמפגש עם שוטר אוכל לנגב איתו את הדמעות על הדו"ח שאקבל.

א הזקן
20-04-2016, 17:17
תודה לכולם.

הולכת האופנוע - אם יגיעו מים עד נפש, מניח שזה עדיף ע"פ מעבר באדום.
מכתב מהעירייה - מניח שבמפגש עם שוטר אוכל לנגב איתו את הדמעות על הדו"ח שאקבל.

ממש לא בטוח.
אני מניח שאם תלך למשפט השופט יגדיר את הצומת כלא חוקית בעליל, ינזוף במשטרה ובעירייה ויוציא אותך זכאי.

nihrider
20-04-2016, 17:25
וכמה כסף זה יעלה לו?
אין סיכוי שהוא לא יוצא מזה מופסד גם אם יפצו אותו.

audiR8
20-04-2016, 19:15
אני חושב שאתה נותן יותר מידי אימון במערכת המשפט.
ובכל מקרה, כל תובע סביר יאמר שאולי הצומת לא חוקי (לא בטוח בזה, אגב) אך זה לא מתיר מעבר באדום/נסיעה על מדרכה וכו'.

א הזקן
20-04-2016, 21:50
אני חושב שאתה נותן יותר מידי אימון במערכת המשפט.

מהניסיון הפרטי שלי כשהלכתי למשפט על דוחות שקבלתי לדעתי שלא בצדק, ייצגתי את עצמי וחוץ מזמן זה לא עלה לי פרוטה.

(1) אי עצירה בעצור: השופט נזף במשטרה שבמקום לדאוג לתיקון ליקויים הם שמים מלכודות שמטרתן לסחוט כסף.
(2) חנייה במקום אסור: התובע המשטרתי ביטל את התביעה לאחר שהוכחתי לו שזו התאנות לאזרח.
(3) אי תקינות בטיחותית ברכב: התובעת ביטלה לאחר שהראיתי לו את התיק שהכנתי למשפט ואף התנצלה על בזבוז זמני.

תו להם צ'אנס.

אישית, כשאני מגיע לצומת שהאופנוע לא מפעיל את הרמזור אני פונה באדום (לאחר שווידאתי שזה בטוח) ורק מחכה שפעם יתפוס אותי שוטר על זה.

nihrider
20-04-2016, 21:59
הזמן שלך לא שווה כסף?
זה לא יצא לך יום-יומיים של עבודה שהפסדת?
אני מניח שהם לא עובדים בימי חופש שלנו.
זה כמה מאות שקלים לכל הפחות.

א הזקן
21-04-2016, 11:15
בטח שהזמן שלי שווה כסף (למרות שאני לא מעביר כרטיס או משהו כזה) אבל גם לשלם את הדוחות עולה כסף, וחוץ מזה זה עניין של סדר עדיפויות. לי חשוב שדברים לא תקינים יתוקנו ואז אני משקיע בזה זמן ולפעמים כסף. בגלל זה אני בתכתובת עם משרד התחבורה ועם מבקר המדינה (זה לוקח זמן) בניסיון להעלים את הכבישים המקורצפים. ואם אקבל דו"ח על פנייה באדום ברמזור שאינו מתפקד, אשמח להקדיש זמן למשפט ואולי גם כסף (לעו"ד) כדי שגם הרעה החולה הזו תיעלם מחיינו.

nihrider
21-04-2016, 11:25
אני מסכים איתך בקשר לזה וגם אשמח לשמוע עוד על המקרים שהזכרת.
הכוונה שלי הייתה שמהרגע שקיבלת דו"ח לא צודק, אתה כבר יוצא מופסד.