צפייה בגרסה מלאה : איך זה שלדו גלגלים יש תוחלת חיים כל כך קצרה?
yonatan.s.
03-05-2016, 11:31
קטנועים מרוב הנפחים לאחר 30000-40000 ק"מ זה כבר לא מציאה..רוב האופנועים החל מ 80 אלף ק"מ אותו מצב, יש אופנועים עם 100-120 אלף ק"מ שעומדים מלא זמן למכירה ולא נמכרים גם במחירים נמוכים.
ברכבים 100 אלף זה סבבה לגמרי...
לגבי כל כלי רכב, אם תשתמש בו בחכמה ותטפל בו כמו שצריך, תוכל להשתמש פי3 ופי 4 מהמספרים שציינת.
הזנחה פושעת היא זו שמקצרת את תוחלת החיים של כלי הרכב.
באירופה נמכרים לא מעט רכבים עם מנועים שעשו 200 אלף ויותר.
הלינק למטה מציין 45 אלף רכבים כאלו רק בהולנד (וזה רק לוח מכירות אחד)
http://m.autoscout24.nl/resultaten?cid=0&atype=C&sort=three_tier_rank&desc=0&makemodelmodelline=&mmvco=&make=&mmvmk0=&model=&mmvmd0=&version=&pricefrom=&priceto=&fregfrom=&fregto=&kmfrom=200000&kmto=&fuel=&gear=&PowerType=kW&powerfrom=&powerto=&powerFromRaw=&powerToRaw=&seal=&zipc=N&zip=&lat=&lon=&myPlace=&cy=NL&bcol=&doorfrom=&doorto=&seatsfrom=&seatsto=&uph=&icol=&prevownersid=&offer=&ustate=N%2CU&emclass=&custtype=&adage=&seal=
פותש הכל עניין של אהבה וחברה.
קח למשל קטנוע של הונדה בהכללה תחזיק לך הרבה שנים אם תתן לה אהבה ותכסה אותה בלילה. המנוע יחזיק , גם הקמטים לא יראו. הרבה חלודה לא תתפוס. אותו דבר לגבי האופנועים.
לעומת זאת קח קוריאנית שמש צעירה וכדומה גם עם אהבה תחזיק ותראה פחות. את המסקנה תסיק בעצמך.
בגלל:
1. רמת המוסכים בארץ. (לא כולם ואני כולל גם טיפול עצמי רשלני/לא מקצועי)
2. מזג האוויר בארץ. תנאים קשים מאד יחסית לאירופה/חו"ל. (שוב יש מקומות קשים יותר אני מדבר על הממוצע)
3. הרוכב/בעלים הישראלי. קמצן איבן חסכן וזה עולה לו ביוקר!
4.סגנון הרכיבה ותחזוקת שבר.
יצא לי לראות כלים שעשו אלפי ק"מ ונראים ומתנהגים כמו חדשים, וראיתי גם אופנועים חדשים, נכים/מוגבלים/בעלי מום.
שושנים מה שכתבת נכון. כמעט נכון.
מזג האוויר דראק יש תרופה -כיסוי היפה.
תחזוקה / הרבה אהבה אתה יודע.
ומוצא הכלה. יש הבדל גדול בבסיסה .
פותש שאל קודם על קטנועים. עדיין יום ולילה בן היפניות והקוריאניות.
ורואים את זה יפה עם השנים.
מה לעשות אהבת יפניות, איטלקיות, וגרמניות. עדיף להגיד מה אוהב מאשר מה לא סובל.
ויסלח לי כבודו על ההכללה.
nitzann84
03-05-2016, 13:52
כי הציבור פה מטומטם,זה למה.
אנשים לא קונים אופנוע ליטר עם 50 אלף קילומטר כי חושבים שזה הרבה.
שימשיכו לשלם סכומים הזויים על כלים עם קמ נמוך,וישאירו לי לקנות את ההוא עם הרבה קמ בכלום כסף .
yonatan.s.
03-05-2016, 14:01
כי הציבור פה מטומטם,זה למה.
אנשים לא קונים אופנוע ליטר עם 50 אלף קילומטר כי חושבים שזה הרבה.
שימשיכו לשלם סכומים הזויים על כלים עם קמ נמוך,וישאירו לי לקנות את ההוא עם הרבה קמ בכלום כסף .
היית קונה DL 650 עם 150 אלף ק"מ ב 16000? אם כן, מה תעשה כשתרצה למכור? ברור שתיתקע איתו.
nitzann84
03-05-2016, 14:09
איזה שנה?
אם המחיר אטרקטיבי,הכלי נראה כאילו טופל באהבה ובבדיקה יוצא סביר,למה לא?
מה אתה חושב אופנוע מגיע עד 120 אלף וזהו? זורקים אותו לפח?
Yuv_Coehn
03-05-2016, 14:26
איזה שנה?
אני יחסית חדש בענף האופנועים הגדולים, רק כמה שנים, ובתחילת הדרך היה לי חבר שהתייעצתי איתו.
כשחשבתי על לקנות CBR600F בן 8 שנים עם קילומטרז' נמוך הוא אמר לי לא להתקרב לכלים ישנים! הנימוק שלו היה שאני אצתרך להשקיע בו הרבה כסף בשביל לתקן דברים שהזמן עשה, וחבל על הכסף.
בסופו של דבר הכלי בבדיקה באמת היה פח, אבל לא חשוב.
לפי מה שהבנתי - הדעה הרווחת היא שבאמת אחרי 100 אלף ק"מ, אין לאופנוע הרבה תוחלת חיים.
אני כמובן מדבר לא מניסיון אישי.
מנסיונך זה לא נכון?
yonatan.s.
03-05-2016, 14:27
איזה שנה?
לא, אבל זו הגישה הרווחת בשוק כולל מוסכניקים.
שושנים מה שכתבת נכון. כמעט נכון.
מזג האוויר דראק יש תרופה -כיסוי היפה. - הכוונה רכיבה כשזיהום האוויר מאבק ברמה גבוהה שסותמת לך את המנוע
או בחום אוגוסט כשהמנוע מתבשל וצמא לשמן טרי, או הפלסטיקים נאפים בחום ומיבשים.
תחזוקה / הרבה אהבה אתה יודע.- אהבה לא מפצה על חוסר ידע/ניסיון- שימוש בשמן לא נכון או הוספת תוסף מיותר.
ומוצא הכלה. יש הבדל גדול בבסיסה . כלה מבית טוב, צריכה נדוניה גבוהה...
פותש שאל קודם על קטנועים. עדיין יום ולילה בן היפניות והקוריאניות.
ורואים את זה יפה עם השנים.
מה לעשות אהבת יפניות, איטלקיות, וגרמניות. עדיף להגיד מה אוהב מאשר מה לא סובל.
בקיצור אופנוע/קטנוע/רכב הוא ציוד מתקלה, הכי טוב ליד ראשונה שמוכר אותו אחרי 40000 ק"מ. כל השאר
משלמים מחיר...
geva1979
03-05-2016, 15:40
האופנוע הקודם שלי, kle500 שנת 2000, היה אצלי 5 שנים, למעט החלפת אטם ראש מנוע כחלק מהיישור קו לאחר קנייה ומשאבת מים אחרי 4 שנים.
קניתי אותו עם 70k ומכרתי עם 125k כשהוא יצא בבדיקה רק עם ריג׳קט של מיסב גלגל קדמי, וקומפרסיה 190, כך שגם אופנוע שעבר חיים לא קלים אך טופל באהבה יכול להחזיק מספר רב של ק״מ.
ידוע לי כי האופנוע עדיין נוסע,
כך שכל מקרה לגופו.
[emoji481]
מסכים עם כל מילה שושנים.
לא מסכים עם הכותרת של פותש
" איך זה לדוג" יש תוכלת כזאת קצרה"?
זה כמו לשאול איך זה לבני האדם יש תוכלת כזאת קצרה.?
הכל יחסי , הכל זמני.
צ'או.
yonatan.s.
03-05-2016, 16:46
קצת קשה לי להבין מה יש לא להסכים...אנחנו מדברים על מכונות יציר כפיו של אדם, עם אמצעים טכנולוגיים ותעשייתיים לייצר מכונות שיחזיקו למשך זמן ואפילו לא בעלויות גבוהות. אמת, ישנה בחירה לגרימת התיישנות מתוכננת של המכונה ומרכיביה מטעמים כלכליים, עם זאת, המציאות מוכיחה שרכבים מחזיקים הרבה יותר זמן מעמד מאשר אופנועים ובעלויות יותר נמוכות, גם מבחינת שווי שוק והיחס שלו כלפיהם. שוב..אני לא ארתע לקנות רכב עם 150000 ק"מ שטופל כראוי, לא כך לגבי אופנוע...מרווח טיפולים קצר יותר, עלויות גבוהות יותר, בלאי גדול יותר, והמציאות מוכיחה שכבר ב 80-90 אלף ק"מ האופנוע מתחיל להריח את הדשא מלמטה. מי שיקנה אותו מקבל נבלה שתחפור לו בור בכיס, היחידים שחריגים בהיבט הזה הם לרוב אופנועי ב.מ.וו.
alexsupreme
03-05-2016, 17:41
שלא כמו בקטנוע דל סמ״ק, ברכב אתה לא מתחיל את הנסיעה בpedal to the metal.
הכל עניין של תמחור.
אם רכב חדש היה עולה 20-25 אלף שקל, לא היית מסתכל בכלל על רכבים עם 100,000 ק״מ.
דבר נוסף הוא עלות הטיפולים. כאשר אתה ניצב לפני טיפול גדול שעלול להגיע ל30%+ מערך הכלי, רוב האנשים עושים את השיקול שלהם.
אם טיפול גדול ברכב היה עולה 20 אלף שקל, היית רואה הרבה פחות רכבים עם קילומטרג׳ גבוה.
בגלל:
1. רמת המוסכים בארץ. (לא כולם ואני כולל גם טיפול עצמי רשלני/לא מקצועי)
2. מזג האוויר בארץ. תנאים קשים מאד יחסית לאירופה/חו"ל. (שוב יש מקומות קשים יותר אני מדבר על הממוצע)
3. הרוכב/בעלים הישראלי. קמצן איבן חסכן וזה עולה לו ביוקר!
4.סגנון הרכיבה ותחזוקת שבר.
יצא לי לראות כלים שעשו אלפי ק"מ ונראים ומתנהגים כמו חדשים, וראיתי גם אופנועים חדשים, נכים/מוגבלים/בעלי מום.
לגבי סעיף מזג האוויר, אני חולק עליך. מכלולי ההינע של כלי רכב ודו"ג בתוכם, שורדים הרבה יותר במזג האוויר המדברי של ארץ הקודש, לעומת הקור והרטיבות הארופאי שמזמינים חלודה. לגבי פלסטיקה, צנרות וחיווט אני מסכים. אבל אלו מכלולים בעלי אורך חיים קצר יותר באופן טבעי.
Sent from my HUAWEI KII-L22 using Tapatalk
לא ציינתם גם שרוב הקטנועים והאופנועים בשימוש פרטי לא מתקרבים אפילו לממוצעי הקילומטרז' השנתי של רכבים, בטח שלא אופנועים שמשמשים רק לסופי שבוע.
כמו שרשמו כאן, קטנוע בשווי 15-20K אחרי 5 שנים אולי לא שווה להשקיע כמה אלפי שקלים בטיפול גדול שיכול להיות חצי משווי הכלי או יותר.
קצת קשה לי להבין מה יש לא להסכים...אנחנו מדברים על מכונות יציר כפיו של אדם, עם אמצעים טכנולוגיים ותעשייתיים לייצר מכונות שיחזיקו למשך זמן ואפילו לא בעלויות גבוהות. אמת, ישנה בחירה לגרימת התיישנות מתוכננת של המכונה ומרכיביה מטעמים כלכליים, עם זאת, המציאות מוכיחה שרכבים מחזיקים הרבה יותר זמן מעמד מאשר אופנועים ובעלויות יותר נמוכות, גם מבחינת שווי שוק והיחס שלו כלפיהם. שוב..אני לא ארתע לקנות רכב עם 150000 ק"מ שטופל כראוי, לא כך לגבי אופנוע...מרווח טיפולים קצר יותר, עלויות גבוהות יותר, בלאי גדול יותר, והמציאות מוכיחה שכבר ב 80-90 אלף ק"מ האופנוע מתחיל להריח את הדשא מלמטה. מי שיקנה אותו מקבל נבלה שתחפור לו בור בכיס, היחידים שחריגים בהיבט הזה הם לרוב אופנועי ב.מ.וו.
הזכרת את ה DL. אני, שרוכב על המתחרה הישיר שלו מבית הונדה, הטרנסאלפ, לא מסכים עם הגישה שלך. דווקא בסגמנט הזה של אופנועים שמתאים לרוכבים מסוג מסויים. הטרנסאלפ שלי אוטוטו בן 5 ועשה נכון להיום 109000 ק"מ ועוד ידו נטויה. את רוב ההזדקנות המרגיזה בחלקים לא קריטיים האופנוע עשה כבר בשנה הראשונה שלו. מאז הוא רק מתבגר היטב ולא מזדקן.
אני לא הקפדן הכי גדול וגם לא הקמצן הכי גדול. מטפל בזמן אצל מכונאים טובים, שמן סינטטי מלא, בודק שמן ומשתדל לא להגיע לתחזוקת שבר. אבל שמן טלסקופים החלפתי בטיפול האחרון לאחר שפרץ מחזיר שמן. אולי בטיפול הבא אחליף שמן לבולם האחורי.
איללכא...קשה לי לומר כמה יעשה עוד הטרנסאלפ אצלי אבל אני מבטיח לחלוק. את הק"מ המצטבר עד לתקלה המשמעותית הראשונה או עד שאחליף אותו
לגבי סעיף מזג האוויר, אני חולק עליך. מכלולי ההינע של כלי רכב ודו"ג בתוכם, שורדים הרבה יותר במזג האוויר המדברי של ארץ הקודש, לעומת הקור והרטיבות הארופאי שמזמינים חלודה. לגבי פלסטיקה, צנרות וחיווט אני מסכים. אבל אלו מכלולים בעלי אורך חיים קצר יותר באופן טבעי.
Sent from my HUAWEI KII-L22 using Tapatalk
בפעם הבאה שאתה מחליף שמן, תכניס אצבע לתוך השמן המשומש ותמשש אותו, תרגיש כמה מחוספס הוא.
אותו הדבר לגבי פילטר האוויר.
באותו האופנוע באנגליה לא תגיע לרמה כזו של חספוס, שם הבעיה היא דווקא לחות, שגורמת לקורוזיה ולא לשחיקה.
ופילטר האוויר יהיה נקי יותר.
לפני כמה שנים נפגשתי עם המנהל של הונדה אופנועים .
הצעתי לו רעיון שיווקי נחמד.
לערוך סוג של תחרות קילומטרז באופנועים
וסקוטרים של הונדה.
ושלושת בעלי הקמ" הרב ביותר יזכו בפרסים.
והונדה תזכה בחשיפה לעורך חייהם של כלייה.
האיש דחה את עצתי ועוד כמה אחרות.
היום הוא כבר לא באופנועים.
ולגבי מזג האוויר, תמיד הרגשתי שהכלי נוסע יותר טוב במזג אוויר קריר.
ופחות טוב באוויר חם.
צ'או.
חבל, אני חושב שהVFR שלי היה מתמודד רציני על התואר
עם 253,000 ק"מ.
אמרו כן לזקן!:angel:
...נבלה שתחפור לו בור בכיס, היחידים שחריגים בהיבט הזה הם לרוב אופנועי ב.מ.וו.
כמי שהחזיק במקביל R1200R משנת ייצור 2007 עם קילומטרז' נמוך מאוד
והונדה VFR משנת 99 עם קילומטרז' גבוה מאוד,
תתפלא לשמוע שאת הבור בכיס כרה הבימר דווקא!!
החדשים של במוו לא עומדים מאחורי תדמית האמינות המופלגת שיש לחברה הזאת.
yonatan.s.
03-05-2016, 23:17
כמי שהחזיק במקביל R1200R משנת ייצור 2007 עם קילומטרז' נמוך מאוד
והונדה VFR משנת 99 עם קילומטרז' גבוה מאוד,
תתפלא לשמוע שאת הבור בכיס כרה הבימר דווקא!!
החדשים של במוו לא עומדים מאחורי תדמית האמינות המופלגת שיש לחברה הזאת.
לאבא שלי יש R1200R שנת 2010, עם 60 אלף בערך (שאגב מוצע למכירה עם מלא תוספות), לא הייתה לו שום תקלה, וראה מוסך רק לטיפולים שוטפים, ריקול, צמיגים...זהו.
בכל מקרה צדק אחד המגיבים, השימוש של רכבים הוא הרבה יותר אינטנסיבי מאשר באופנוע...מבחינת מטלות משקלים ועוד...
ובכל מקרה, לא הופרך מה שאמרתי בפתיחת השרשור, ולהיפך דומה שאפילו התחזק. אופנוע שמתקרב למאה אלף, הבעלים שלו יתקשה מאוד למכור אותו. במיוחד אחד כזה שטיפח ושמר על האופנוע וירצה המון מעל המחירון (כך למשל בעלים של KLE 2006 עם 70 ומשהו ק"מ שרוצה 26 אלף שקלים!!!!, עוד 2-3 אלף אתה מקבל טראנסאלפ 700 משנתון 08-09, שעדיף עליו באופן מוחץ בכל פרמטר אפשרי)
צריך להבדיל בין המנוע למכלולים השונים שיכולים להיות יקרים ומסובכים בהחלפה ויקרים לא פחות.
אורך חיים של קלאצ' מוגבל וכל בעל אופנוע כזה החל מ- 80 אק"מ צריך להיערך להחליפו, גם דסקיות הבלמים,
המתנע, הבולמים, מערכת הזרקת הדלק/קרבורטור יזדקקו בשלב מסוים שיפוץ וניקוי.
לכל מערכת יש אורך חיים ונשאלת השאלה כמה מסובך להחליף אותה, החלפת סלילים ב- BMW החדשים
מצריך הורדת מנוע, אם הסליל עצמו יעלה 100$ כמה תעלה העבודה?
ככל שרכב מזדקן ההחזקה שלו תהיה יקרה אם יש לו גנים טובים והוא ידוע כאופנוע אמין שטופל נכון
אפשר יהיה למשוך איתו יותר אבל גבול החיים של אופנוע/רכב הוא כאשר הערך הכלכלי שלו נמצא
מתחת לערך התיקון שלו. אף אחד לא ישקיע 5000 ש"ח על כלי ששווה 9000 ש"ח.
אופנועי BMW עם כל הילת האמינות שלהם, (שמדברת דווקא על האופנועים הפשוטים של שנות השמונים
לפני עידן האלקטרוניקה ומהמערכות המסובכות), כאלה שחצו את רף 80000 ק"מ מתחילים לעשות
צרות יקרות, ואילו ערכם כמשומשים יורד פלאים בפועל כדאיות ההחזקה שלהם יורדת.
יש אופנועים שמשמשים את בעלים לצרכים מסוימים ואינם פעילים כרכב יום יומי והם יותר תחביב, את אלה
באמת שווה לנצל לצורך זה, אבל מי שמתכוון לרכוב יום יום ק"מ מכובד טוב יעשה אם יקנה אופנוע אם מעט
ק"מ ולא יסתכן.
yonatan.s.
04-05-2016, 09:01
אופנועי BMW עם כל הילת האמינות שלהם, (שמדברת דווקא על האופנועים הפשוטים של שנות השמונים
לפני עידן האלקטרוניקה ומהמערכות המסובכות), כאלה שחצו את רף 80000 ק"מ מתחילים לעשות
צרות יקרות, ואילו ערכם כמשומשים יורד פלאים בפועל כדאיות ההחזקה שלהם יורדת.
תגיד את זה לאלה שמוכרים דגמים משנים 2000-20006 במחירים מופקעים...
nihrider
04-05-2016, 10:52
מנסים למכור
nitzann84
04-05-2016, 11:32
בוא אני אספר לך עוד סיפור.
שאני קניתי את האופנוע הקודם שלי- הורנט.
ראיתי 2.
אחד עם 72 אלף ק"מ
ואחד עם 40.
שניהם עלו כמעט אותו דבר,וקנתי את זה עם ה72 כי הוא היה פשוט במצב הרבה יותר טוב!
בוא אני אספר לך עוד סיפור.
שאני קניתי את האופנוע הקודם שלי- הורנט.
ראיתי 2.
אחד עם 72 אלף ק"מ
ואחד עם 40.
שניהם עלו כמעט אותו דבר,וקנתי את זה עם ה72 כי הוא היה פשוט במצב הרבה יותר טוב!
כי אתה התייחסת למראה האסטטי שלו, לא לקחת בחשבון נזקים שלא נראים וזה סוג של הימור.
yonatan.s.
04-05-2016, 12:50
כי אתה התייחסת למראה האסטטי שלו, לא לקחת בחשבון נזקים שלא נראים וזה סוג של הימור.
איך אתה מסיק שהוא התייחס למראה האסטטי בלבד? אולי בזה שאמר "כי הוא היה פשוט במצב הרבה יותר טוב" הכוונה ל(גם)מכאני?
nitzann84
04-05-2016, 13:15
מבחינה מכנית .
האופנוע טופל בדיוק כמו שכתוב בספר בלי עיגולי פינות. הוחלף כל החלקי בלאי לגיל בזמן,
בבדיקה האופנוע יצא כאילו אתמול הוא יצא מהניילון. (למעט בלאי לא תלוי גיל,רפידות צמיגים וכו')
היה אצלי עד 110 אלף ונמכר אפילו בלי בדיקה,עד היום נוסע כמו חדש,לכל מי שתוהה.
מנוע קטן שעובד בקצה קשת הסל"ד לא יכול להחזיק מעמד כמו מנוע של אופנוע בגודל מלא שמתאמץ הרבה פחות.
אומר סאן יאנג 125 סמ"ק שעושה הרצליה חיפה על בסיס יומי יהיה בוודאות פחות אמין מכל אופנוע גדול נפח שיעשה את אותה הנסיעה.
מפה פועל יוצא שאורך חיי המדף של קטנוע דל סמקים יהיה קצר משמעותית מאופנועים גדולי נפח.בהנחה שתוחזקו כראוי
אני רוכב על CBR1100XX אני כבר שנתיים עם הצעצוע ואני לעיתים רחוקות מגיע לקצה של ידית הגז ברכיבה.הסל"ד ב 180 חצילים עומד על 6000סל"ד שזה קצת יותר ממחצית מה11000 סל"ד האפשרים וידית הגז בתחילת המהלך שלה.רכבתי על XMAX 250 הקטנוע מתחיל בקצה קשת הסל"ד ונשאר שם!
בקיצור מה שאני מנסה לומר שהקטנועים\אופנועים קטנים מתאמצים הרבה יותר ולכן האמינות שלהם נמוכה מאאופנועים גדולי נפח.
לגבי במוו (מישהו התייחס לאמינות של הכלים הללו) זה אופנוע למי שידו משגת.גם נצא מתוך הנחה שהם מאוד אמינים (מה שאני לא חושב)האופנוע נחשב לפרימיום ונמכר במחירי פריומיום כחדשים. מחירי הטיפול\ חלפים גם אחרי עשור נשארים בעולם של פרימיום. פועל יוצא הרבה $$$ במוסכים. (נכון כמעט לכל כלי יקר לא רק לבמוו)
איפה סטרלוק יתן לכם בראש..
אישית יצא לי להחליף גיר גם ביפני שנחשב לאחד היותר אמינים של שנות ה 90' וגם בגרמני, שניהם באותו הקילומטרג' בערך. אז לא להכליל תוצרי חברה שלמה על מקרים בודדים. (ד"א יצא אותו כסף - ביפני שופץ ובגרמני הוחלפה כל קסטת הגיר)
אכן ציקי אתה צודק הרי לגבי נפח ושרידות הכלי, אבל.. גם הרי גדולי נפח הם בהגדרה מועדים לפורענות בגלל שרוב הקופים עליהם מסובבים בידית ימין כמו פסיכים (גם אתה בחלק מהרכיבות בטוח..:ugly004:)
מה לעשות, אופנוע עובד על סל"ד אחר וביצועים אחרים משל מרובעי הגלגלים. תוסיפו את הקופים שמשתמשים בהם והנה לכם המתכון לחיים קצרים יותר.
להוציא את אלו שרוכבים רגוע על קרוזרים וטוררים.
strelok89
04-05-2016, 15:15
אני ישים את השנקל שלי .
בשנות ה80-90 אבא שלי , אמא שלי, ודוד שלי עבדו בפיתוח של כלי רכב בברית המועצות עבדות במפעל ענק שהיה מייצר הכל החל מעגלות תינוק ועד למטוסים וטנקים. אז כבר אז היה סטנדרט ברור בתיכנון אוטו שזה כ 30אלף שעות עבודה אל מול 10 אלף של אופנוע צבאי ו 5-7 אלף אזרחי.
גם היום רוב המנועים בעיקר היפניים מבוססים על מנוע מירוץ. כמה זמן בנוי לחיות מנוע מירוץ? גם אחד שעבר מיתון והולבש לאיזה סופר ספורט? 50 אלף בהזנחה? 100 או טיפה יותר בטיפול מסור? אז לקחו הונדה ומיתנו עוד קצת ושמו באופנועי כביש קיבלו עוד 20-30% אורך חיים.
עכשיו נלך לבימרים המנוע שם בנוי ל200 אלף מראש.
אוריאל ה1200אר שהיה לך עבר הזנחה פושעת אפילו במוסכים היו מתפלאים מההזנחה שלו לא חושב שאתה הזנחתה אבל בשלב זה או אחר עבר הזנחה . היום הוא שופץ ואין תקלות אצל הבעלים החדש.
למה עיניים האורך חיים קורה? מסיבה ברורה סלד רבותיי... מנוע שמשייט ב 8000 סלד נשחק בכפי16 יותר ממנוע שמשייט ב 4000 סלד. (שחיקה ובלאי זה מהירות בריבוע כפול מקדם חיכוך)
נוסיף על זה שאם המנוע בנוי למרוצים והכך בנוי להפחתת משקל משמע כמעט ואין טולרנסים העסק לא יחיה הרבה.
נגיד הארלים זה מנוע שלא מת אף פעם כמעט סלד נמוך הכל מאסיבי וגדול ולא נשחק כמעט.
עכשיו רכבים אם ניקח את ה1.2 טורבו החדשים ב 200 אלף מברכים ברוך שהחיינו כי לרוב הם רוצים ראש מנוע או גיר סביב ה100-150. מנוע קטן , סלד גבוהה עם עומס גבוהה עקב טורבו ותערובת ענייה משלמים את המחיר.
מאידך מנוע דיזל סטייל כמו שיש לי בניסאן 2.3 דיזל אטמוספרי עם 75 כוחות סוס שעובד על 2.5-3 אלף סלד כבר עבר מעל 600 אלף והוא חי ובועט ויחיה עוד הרבה זמן
Sent from my Windows phone
יש לי מנוע 1.2 טורבו (סקודה ייטי), שיוט ב120 נעשה ב2,000 סל"ד. 95 אלף ק"מ ללא תקלות.
הגיר הכפול של VAG זה סיפור אחר (למזלי אצלי הוא עובד כשורה ללא שום בעיות), לא קשור לנפח מנוע, סל"ד או טורבו.
Sent from my C6833 using Tapatalk
strelok89
04-05-2016, 18:47
יש לי מנוע 1.2 טורבו (סקודה ייטי), שיוט ב120 נעשה ב2,000 סל"ד. 95 אלף ק"מ ללא תקלות.
הגיר הכפול של VAG זה סיפור אחר (למזלי אצלי הוא עובד כשורה ללא שום בעיות), לא קשור לנפח מנוע, סל"ד או טורבו.
Sent from my C6833 using Tapatalk
נכון שזה 2000 סלד אבל כמה psi הטורבו מפיק?
לא חשבתה על זה?
כל הקטע של מנוע קטן וטורבו בחיסכון הוא שכל עוד אתה מתחת לרף הטורבו המנוע הוא 1.2 עם תערובת ענייה מאוד עד כ 1 ל 20
ברגע שעוברים רף של כ 1500 סלד הטורבו עובד ודוחף אוויר מה שבעצם גורם למנוע 1.2 להפיק עוצמה של 1.6-2.0 אוטמוספרי.
זה ככה בצורה מופשטת.
עכשיו הרכיבים הם עדיין מנוע 1.2 מנוע כזה יחיה הרבה פחות ממנוע 1.6 אוטמוספרי באיכות זהה.
אני לא מבין לאן חותרים בתשובות כאן.
מהניסיון שלי של 16 שנים של אחזקת רכבים וכלים דו גלגליים, ברור שתוחלת החיים של כלי דו גלגלי לא מתקרבת לזו של רכב.
אני מתחזק את הכלים או הרכבים שאני רוכש כמו שעון.
רוב הרכבים שהיו לי, עברו את ה200 אלף קילומטר, ואפילו אחד הגיע ל240, ולא היו שום סימני התעייפות המנוע סוחב ונוסע כמו שצריך בלי אכילת שמן, לפחות לא משהו שאפשר לשים לב אליו בין טיפולים.
לעומת זאת האופנועים שהיו לי, אחרי כ70 או 80 אלף קילומטר הם נוסעים בלי בעיה, אך מתחילים להרגיש צריכת שמן והתעייפות כלשהי.
קטנועים בכלל אחרי כ30 -40 אלף ק"מ מתחילים להתעייף.
אצלי היו כלים בינוניים 500 עד 650 סמ"ק, אחד ג'קסר 750 שהיה ישן ואכל שמן בתאבון מלא, ואחד 1000 הפייזר של ימאהה, שכאן לא הראה סימני עייפות עד כ 70 או 80אלף ק"מ ואז הוא נמכר, ואני מאמין שהוא יכול יותר מזה בלי בעיה, אך התחזוקה שלו מעייפת גם כלכלית וגם מורלית.
אך אני חושב שזה ברור מאליו שמנועים קטנים לא נועדו להחזיק הרבה, וידרשו שיפוץ כלשהו מהר יותר.
SuperRuti
04-05-2016, 20:44
טיפול מסור ומקצועי - זה המפתח. היה לי אופנוע סופרמוטו מקצועי שעשה 58 אלף ולא הזדקק לטיפול מנוע כי היה במצב מעולה.
yonatan.s.
04-05-2016, 21:07
טיפול מסור ומקצועי - זה המפתח. היה לי אופנוע סופרמוטו מקצועי שעשה 58 אלף ולא הזדקק לטיפול מנוע כי היה במצב מעולה.
זה בדיוק העניין רותי..את מתגאה (ובצדק) שהסופר מוטו שלך החזיק בזכות טיפול מסור ומקצועי, 58K ק"מ. זה כלום...טיפול מסור ומקצועי לאופנוע שמשתמשים בו בהתאם ליכולותיו וספר הטיפולים צריך להביא למצב שאופנוע יחזיק בכיף 120 אלף לפחות, ולא יראו אותו כנבלה.
אבל זה לא המצב.
SuperRuti
04-05-2016, 21:23
זה בדיוק העניין רותי..את מתגאה (ובצדק) שהסופר מוטו שלך החזיק בזכות טיפול מסור ומקצועי, 58K ק"מ. זה כלום...טיפול מסור ומקצועי לאופנוע שמשתמשים בו בהתאם ליכולותיו וספר הטיפולים צריך להביא למצב שאופנוע יחזיק בכיף 120 אלף לפחות, ולא יראו אותו כנבלה.
אבל זה לא המצב.
אז מה המצב? אתה רוצה שסופרמוטו יעשה 120 אלף ק"מ ואז אוכל להתגאות?!
היה לי שכן שבזמנו רכב על CH 250 של הונדה. 1999, עבר מזמן את ה150 אלף.
לדעתי עוד נוסע..
אגב היה לי ב90 כזו ,היתה שמנמנה פשוטה אבל הונדה.
מנסיון מעולם לא התאכזבתי מהמותג.
גם קטנועים וגם אופנועים.
והעולם עוד מתקדם.
תסתכלו על יוריאר שעבר כבר את ה253 על הVFR.!
אהבה טיפול וגנים טובים.
אגב לא היה לי מעולם בימרית.
strelok89
04-05-2016, 23:07
אני לא מבין לאן חותרים בתשובות כאן.
מהניסיון שלי של 16 שנים של אחזקת רכבים וכלים דו גלגליים, ברור שתוחלת החיים של כלי דו גלגלי לא מתקרבת לזו של רכב.
אני מתחזק את הכלים או הרכבים שאני רוכש כמו שעון.
רוב הרכבים שהיו לי, עברו את ה200 אלף קילומטר, ואפילו אחד הגיע ל240, ולא היו שום סימני התעייפות המנוע סוחב ונוסע כמו שצריך בלי אכילת שמן, לפחות לא משהו שאפשר לשים לב אליו בין טיפולים.
לעומת זאת האופנועים שהיו לי, אחרי כ70 או 80 אלף קילומטר הם נוסעים בלי בעיה, אך מתחילים להרגיש צריכת שמן והתעייפות כלשהי.
קטנועים בכלל אחרי כ30 -40 אלף ק"מ מתחילים להתעייף.
אצלי היו כלים בינוניים 500 עד 650 סמ"ק, אחד ג'קסר 750 שהיה ישן ואכל שמן בתאבון מלא, ואחד 1000 הפייזר של ימאהה, שכאן לא הראה סימני עייפות עד כ 70 או 80אלף ק"מ ואז הוא נמכר, ואני מאמין שהוא יכול יותר מזה בלי בעיה, אך התחזוקה שלו מעייפת גם כלכלית וגם מורלית.
אך אני חושב שזה ברור מאליו שמנועים קטנים לא נועדו להחזיק הרבה, וידרשו שיפוץ כלשהו מהר יותר.
זה בידיוק העיניין שרשמתי לך עליו. באיזה סלד שייטת באופנועים ומה השיוט הרכבים?
את ההפרש תעשה בריבוע ותבין . תאכלס אופנוע בנוי מחומרים טובים יותר מרכב ממוצע אבל עדיין סובל משחיקה מהירה בגלל כמו מחזורי הפעולה שזה בעצם סלד עבודה
לפני כמה שנים, קניתי אופנוע שעמד, BMW R100RS מודל 1977 הרבה לפני שחלק גדול מהנוכחים פה נולד
האופנוע הזה כבר נסע ברחבי הארץ, בטכנולוגיה של אז, בשמנים של אז, וכבישים של אז, ובמוסכים של אז.
אני גרמתי לו לנסוע חזרה כחוק, שיפצתי כל פינה וכל חלק לרמת המקור, בחישוב גס כשקיבלתי אותו המנוע
עבר את 250 אלף ק"מ (בשיחה עם הבעלים הקודמים והיו לו כמה וכמה כולם דיברו על אמינות מפליגה.
במהלך השיפוצים התגלו זוועות וקומבינות שגרמו לי לקלל בשפות שונות ומשונות, אבל המפלץ הזקן הזה
המשיך וממשיך לנסוע בכל רכבי הארץ כאילו כלום.
אבל...המנוע הזה בדיוק כמו מנוע של חיפושית, חף מכל אלקטרוניקה, פלסטיק, ומחשבים.
ניתן למצוא כל חלק בחו"ל, חדש, חדש-ישן, או אפטרמרקט. (ויש לזה מחיר!).
בקיצור כשאני סיימתי את השיפוץ האופנוע הזה, היה מוכן לעוד 200 אלף ק"מ לפחות.
אפשר לעשות את זה בכל אופנוע, לא רק באופנוע אספנות, אבל זה לא משתלם, לא הגיוני,
ובטח לא נכון.
מי שמעוניין לקרוא, כל הסיפור פה:
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?360666-%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%A4%D7%AA%D7%99-%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%A6%D7%AA-BMW-R100RS-%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%A1%D7%A2&highlight=%D7%90%D7%99%D7%9A+%D7%90%D7%99%D7%9C%D7 %A4%D7%AA%D7%99+%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%A6%D7%AA
http://fullgaz.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=2516&stc=1http://fullgaz.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=2517&stc=1http://fullgaz.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=2518&stc=1
yonatan.s.
05-05-2016, 08:58
אז מה המצב? אתה רוצה שסופרמוטו יעשה 120 אלף ק"מ ואז אוכל להתגאות?!
כן!
אוריאל ה1200אר שהיה לך עבר הזנחה פושעת אפילו במוסכים היו מתפלאים מההזנחה שלו האלכסים לא חשבו ככה לפני שנמכר .
היום הוא שופץ ואין תקלות אצל הבעלים החדש. אתה מכיר את שמעון?! מה שופץ??
יוריאל...
סקוזה.
פעם אחרונה שאתה קורא לי ככה:stop:
אוריאל.
Tribalmistyc2
05-05-2016, 11:05
נכון שזה 2000 סלד אבל כמה psi הטורבו מפיק?
לא חשבתה על זה?
כל הקטע של מנוע קטן וטורבו בחיסכון הוא שכל עוד אתה מתחת לרף הטורבו המנוע הוא 1.2 עם תערובת ענייה מאוד עד כ 1 ל 20
ברגע שעוברים רף של כ 1500 סלד הטורבו עובד ודוחף אוויר מה שבעצם גורם למנוע 1.2 להפיק עוצמה של 1.6-2.0 אוטמוספרי.
זה ככה בצורה מופשטת.
עכשיו הרכיבים הם עדיין מנוע 1.2 מנוע כזה יחיה הרבה פחות ממנוע 1.6 אוטמוספרי באיכות זהה.
התערובת לא ענייה,היא יותר דחוסה.
אבל כן מנוע כזה בפוטנציה יותר נטחן ומתוכנן מחומרים יותר חזקים.
שלא כמו בקטנוע דל סמ״ק, ברכב אתה לא מתחיל את הנסיעה בpedal to the metal.
הפסקה הזאת דיי מסכמת את הדיון.
מה גם שבמנועים 4 ציל' של אופנועים ,שלא כמו במכוניות- הכל יותר צפוף ויותר קטן מה שמקצר את החיים מסתבר.
אוריאל הפכתי אותך לאל רוסי...
סחטיין על ההונדה.
ורכיבות טובות לכולם/ן.
strelok89
05-05-2016, 13:03
התערובת לא ענייה,היא יותר דחוסה.
אבל כן מנוע כזה בפוטנציה יותר נטחן ומתוכנן מחומרים יותר חזקים.
הפסקה הזאת דיי מסכמת את הדיון.
מה גם שבמנועים 4 ציל' של אופנועים ,שלא כמו במכוניות- הכל יותר צפוף ויותר קטן מה שמקצר את החיים מסתבר.
התערובת ענייה מאוד זה מנוע super lean runner
יש לו תא שריפה קטן מיוחד לתערובת ענייה מאוד והזרקת בנזין ישירה. כמובן שיש חיזוק עדיין החיזוק לא ברמה של מנוע גדול יותר
מהניסיון שלי על שני אופנועי הונדה וטווחים ארוכים במיוחד:
1. הונדה CBF500 נקנה על ידי משומש, יד רביעית +, עם 17,000 ק"מ בלבד, בן מספר שנים. מצב התחלתי לא מזהיר. נסע אצלי 100,000 ק"מ, היתה תקלת גיר אחת שדרשה שיפוץ, ואז הוחלף בטרייד-אין, ובמכירה היה במצב טוב יותר ממה שנקנה...
פגשתי אותו במקרה בנסיעה ברחוב לפני חודשיים, כלומר עברו עוד 4 שנים... הוא נוסע ונראה בדיוק אותו דבר ונהנים ממנו - איזה יופי.
2. הונדה הורנט 2011, נקנה חדש והגיע כעת ל- 162,000 ק"מ. מטופל תמיד בזמן, לפי הספר, בלי פשרות, ובידיים מקצועיות. נוסע היום בדיוק כמו כשהיה חדש, אין שום דעיכה מורגשת.
SuperRuti
05-05-2016, 22:37
כן!
כנראה שאתה לא רכבת סופרמוטו. מה שלום הוספה?
yonatan.s.
05-05-2016, 23:19
כנראה שאתה לא רכבת סופרמוטו. מה שלום הוספה?
1. אין לי ווספה, אף פעם לא היה לי, למעט שנתיים על קטנועים עד שהגעתי לרישיון A, רכבת רק על דו"ש בנפח בינוני ו BMW R1200R.
2. לא ירדת לסוף דעתי סופרותי, התכוונתי שכל אופנוע, מכל סוג שהוא צריך להיות מסוגל להגיע לק"מ גבוה עם השימוש הנכון והטיפול הנכון והמסור זה שלפי הספר, בלי שייחשב לנבלה. זה שהטמיעו בנו (ובך במיוחד) את הנורמה שסופרמוטו שמגיע ל58K זה אחלה בחלה ויוצא מגדר הרגיל זו הבעיה.
פנימאייה גאספאדה?
רגע רגע מה רע בווספה..?
כל אחד ומה שיש לו.
סופרמוטו או לא.
למי יש יותר גדול זה גם גברים וגם נשים.?
ש שלום.
- לכל מנוע חלקים בעלי תו תקן ואורך חיים מוגבל.
- ככל שהיצרן מקפיד לשמור על תו איכות גבוה יותר, כך החלקים יחזקו יותר.
- טיפול ע"פ הוראות היצרן ושימוש בחלקים מקוריים, ישמרו על תקינות המנוע.
- הנחת העבודה של היצרן, כי למוצר שלו אורך חיים מוגבל ומדובר במוצר מתקלה.
- אף יצרן לא מיצר יותר "רכב לכל החיים" זה לא האינטרס שלו.
- אופן השימוש במנוע ואיכות הטיפולים, קובעת ישירות את אורך חייו.
- אין מנוע שלא מתקלקל.
- יש מנועים שנוח ונעים לטפל בהם ויש מנועים ארורים, שבגלל סיבוך הטיפול, העבודה לא נעשית.
- גם את המנוע האמין ביותר, ניתן להרוס בקלות, בטיפול לא נכון או שימוש לא סביר.
- מנוע שאת רוב חייו מבלה בתחום הקו האדום, יקרוס מהר יותר ממנוע זהה שחי חיים נוחים.
- מנוע הבנוי מחלקים איכותיים ומתוכנן נכון יאריך חיים אבל יהיה יקר יותר.
- קילומטרז' גבוה אינו מדד יחידי למצב המנוע, אבל מעיד היטב על חלקים אחרים שמשתתפים במאמץ.
- החזקה תקינה עולה כסף, החזקת שבר עולה בבריאות, אופנוע הוא לא עניין לחסכנים.
- כמו אישה, גם אם יש לך גנים מצוינים, ככל שאת מתבגרת לוקח לך יותר זמן מאמץ וכסף להראות טוב.
- בעולם מושלם היו כלי רכב שלא מתקלקלים, עולים פרוטות, ולא צריך ביטוח!
פעם ראשונה, שגיאת הקלדה או חוסר תשומת לב.
בקיצור אופנוע/קטנוע/רכב הוא ציוד מתקלה, הכי טוב ליד ראשונה
פעם שנייה, כנראה שמדובר בטעות ומותר לתקן.
- הנחת העבודה של היצרן, כי למוצר שלו אורך חיים מוגבל ומדובר במוצר מתקלה.
המילה היא "מתכלה", כלומר שנגמר וכלה, כמו שכתב ביאליק: "– כְלָיָה אביא עליכם, מנֻוָלים..."
שבת שלום.
SuperRuti
06-05-2016, 09:12
כן!
תענה ככה על שאלה:
רכבת סופרמוטו במסלול? כן או לא?
yonatan.s.
06-05-2016, 11:49
תענה ככה על שאלה:
לא...
alexsupreme
06-05-2016, 11:54
תענה ככה על שאלה:
סתם שאלה מתנשאת שלא קשורה לכלום.
Sent from my A0001 using Tapatalk
בוא נכניס לכם למשוואה נתון אחר- בשנים האחרונות יצרנים רבים מקצצים מחירים לאופנועים ומנגישים אותם לציבור רחב יותר באמצעות מחיר נמוך.
המחיר הנמוך בא על חשבון איכות? תוחלת חיים אולי? מנוע? שלדה? רכיבים נוספים אולי שלא יעמדו במבחן הזמן..
ואני לא מדבר רק על אופנועים "חדשים" כמו סדרת הMT, אלא גם הונדה שלא עמדו ברף, ושינמכו (ההפך משידרגו) את המחליף של ההורנט כך
שיתאים לתקופה הנוכחית.
SuperRuti
06-05-2016, 13:56
סתם שאלה מתנשאת שלא קשורה לכלום.
אם אתה לא יודע על מה מדובר - אל תתערב. קרא את הדף הקודם (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/5793-%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%96%D7%94-%D7%A9%D7%9C%D7%93%D7%95-%D7%92%D7%9C%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%99%D7%A9-%D7%AA%D7%95%D7%97%D7%9C%D7%AA-%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%9B%D7%9C-%D7%9B%D7%9A-%D7%A7%D7%A6%D7%A8%D7%94?p=46514&viewfull=1#post46514) לפני.
alexsupreme
06-05-2016, 14:08
אם אתה לא יודע על מה מדובר - אל תתערב. קרא את הדף הקודם (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/5793-%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%96%D7%94-%D7%A9%D7%9C%D7%93%D7%95-%D7%92%D7%9C%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%99%D7%A9-%D7%AA%D7%95%D7%97%D7%9C%D7%AA-%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%9B%D7%9C-%D7%9B%D7%9A-%D7%A7%D7%A6%D7%A8%D7%94?p=46514&viewfull=1#post46514) לפני.
I rest my case.
Sent from my A0001 using Tapatalk
פעם ראשונה, שגיאת הקלדה או חוסר תשומת לב.
פעם שנייה, כנראה שמדובר בטעות ומותר לתקן.
המילה היא "מתכלה", כלומר שנגמר וכלה, כמו שכתב ביאליק: "– כְלָיָה אביא עליכם, מנֻוָלים..."
שבת שלום.
תודה, אכן טעות מושרשת...
גם ברכבים 200 אלף זה נחשב "סוס מת" מבחינת השוק למרות שטויוטות ושאר יפניות חוצות את החצי מיליון פלוס פלוס.
תבדילו בין כלי מת לבין שוק מת.
SuperRuti
07-05-2016, 17:48
השוק בן ימינו מחודד למכור ולא לשמור. גם אם אתה שומר את הכלי טוב-טוב, התרבות שיצרו מוכרים דוחפת את האנשים לקנות את הכי חדש גם אם הוא לא הכי אמין.
סיימתם לקשקש? יופי.
יוני כעוכר דין אשר מרביץ חתימות כל היום מתי בפעם האחרונה גמרת עט פיילוט? (כזה שערפאת חתם בו על הסכם שלום)
שלא לומר השתמשת בריפיל של הפארקר ?
ועל האקסטי שלך אחרי מנוע כמה רכבת לפני שמכרת?
בעבודה הקודמת שלי יונדאי גז אחת עברה את השלושמאות עד שעובד שאל אותה בשביל להשבית אותה בתאונת טוטללוס
היונדאי השניה מתקרבת לשלוש מאות. לא הצלחתי להרוג אותה. התפטרתי לפני.
זה שחזרת מבאן (לצערנו.. ומהר מדי) לא אומר שאתה יכול להצטרף ולקשקש.
מעולם לא היית העט הכדורי הכי חד בקלמר.
אבל להידחף תמיד ידעת.
נראה כאילו ממש בער לך כל הזמן שהיית שם בפינה. להידחף זה הקטע שלך.
הקטע שלי זה לגרום לך להגיב תגובות טפשיות :hippie7::hippie7:
ואם כבר - אין יונדאי גז.. אולי מונעת גז?
הקטע שלי זה לגרום לך להגיב תגובות טפשיות :hippie7::hippie7:
ואם כבר - אין יונדאי גז.. אולי מונעת גז?
שימוש באמוטיקונים על מנת להביע את עצמך מעיד על רמת המשכל המירבית אליה הגיע הקלאבאסה הכדורית V7 שלך.
תמשיך לבהות ולאונן מול המסכים אדון שש.
בוקר.
אני רואה שאני עושה עבודה לא רעה.. בעצם לא חכמה להדליק אותך, בייחוד אחרי זמן ייבוש בפינה.
רגע, אני שומע אותה קוראת לך.
ולך לתפוז הרקוב, תנסה אולי הם יקבלו אותך חזרה.
חיים קצרים?
לאבא שלי יש ב-מ-וו k1100rs שנת 1993 עם בערך 430,000 קמ על השעון.
ועכשיו תחזיק חזק.... 2 בוכנות אצלו עדיין מקוריות.
Sent from my H60-L12 using Tapatalk
yonatan.s.
08-05-2016, 11:12
סיימתם לקשקש? יופי.
יוני כעוכר דין אשר מרביץ חתימות כל היום מתי בפעם האחרונה גמרת עט פיילוט? (כזה שערפאת חתם בו על הסכם שלום)
שלא לומר השתמשת בריפיל של הפארקר ?
ועל האקסטי שלך אחרי מנוע כמה רכבת לפני שמכרת?
בעבודה הקודמת שלי יונדאי גז אחת עברה את השלושמאות עד שעובד שאל אותה בשביל להשבית אותה בתאונת טוטללוס
היונדאי השניה מתקרבת לשלוש מאות. לא הצלחתי להרוג אותה. התפטרתי לפני.
שמע..התגובה שלך לא קשורה לכלום. אני לא מכיר אותך ולא ידעתי אפילו שהיית בבאן, אבל סגנון הכתיבה שלך בתגובה אלי ולאחרים די מסביר את זה. חבל שענית בכלל, מדיון ענייני גררת אנשים לגובה נמוך הגובל בגב תפוס. לא מתכוון להתייחס אפילו לגוף "התגובה" שלך..
nihrider
08-05-2016, 11:54
חיים קצרים?
לאבא שלי יש ב-מ-וו k1100rs שנת 1993 עם בערך 430,000 קמ על השעון.
ועכשיו תחזיק חזק.... 2 בוכנות אצלו עדיין מקוריות.
כבר התייחסו פה לזה שהאופנועים הישנים מחזיקים מעמד בגלל שהם פשוטים.
אתה יודע שיש לך חתימה של טפהטוק?
הדיון נסוב סביב אמינות ואורח/ך החיים של מנועים.
בהקבלה העליתי את עולם העטים. הטיעון שלי הוא שלמעט מקרים ספורים אנשים נורמטיבים לא מגיעים לאוברול. הם מחליפים לפני.
אז נפגעת מה"עוכר דין" והחלטת לא להתייחס. זכותך.
שמע..התגובה שלך לא קשורה לכלום. אני לא מכיר אותך ולא ידעתי אפילו שהיית בבאן, אבל סגנון הכתיבה שלך בתגובה אלי ולאחרים די מסביר את זה. חבל שענית בכלל, מדיון ענייני גררת אנשים לגובה נמוך הגובל בגב תפוס. לא מתכוון להתייחס אפילו לגוף "התגובה" שלך..
yonatan.s.
08-05-2016, 12:23
לא נפגעתי מהעוכר דין...כל הגישה שלך גרועה. יש דרך להעלות טענה, כלפי או כלפי אחרים. אם יש כאן עוכר כל שהוא זה אתה, אתה מעכיר את האווירה ורמת הדיון. תעשה תשובה תשנה את הניק מקסד, לבסד.
ואם כבר להתייחס עניינית לרציונל של התגובה שלך, ההשוואה שלך לא נכונה, יש עטים (וגם שעונים) שמיוצרים היום, ומחזיקים נצח ויש כאלה שהם כל כך זולים שאתה פשוט מאבד אותם. ביסוד השאלה שבפתח השרשור, עמדה ההשוואה בין 2 עולמות מכאניים מקבילים, דו"ג ורכבים, והתהיה מדוע יש חוסר איזון הן ברמת תוחלת החיים והן באמת יחס השוק, לכלים בעלי שנתון גבוה או ק"מ גבוה, כשהכף נוטה בבירור לטובת רכבים. מעטים האנשים שיקנו דוקאטי היפר מוטארד שעולה הון במקור, או אפילו עוד כמה שנים טובות ביחס לאפריקה טווין החדש, עם ק"מ החורג מ 100 אלף (אם בכלל הוא יגיע לשם). מאידך מאזדה 3 פשוטה, שמגיעה ל 150000 ק"מ כוחה עדיין במותניה, והיא עדיין יכולה להציע שירות מעולה במחיר טוב גם ברכישה וגם באחזקה.
על ה XT (הוחלף מנוע, לא עשה מנוע)רכבתי שנה וחצי, ונמכר ללא שום קשר למצבו המכאני, אחד הכלים הכי שימושיים נוחים וורסיטליים עם VALUE FOR MONEY הכי טוב, שהיו לי אי פעם. הוא היה מצוין כשקניתי אותו, ונמכר במצב עוד יותר טוב. נמכר מסיבות אישיות לגמרי, ואני די מצטער שנמכר אין לי אלטרנטיבה הגיונית במחיר הגיוני. הוא יכול להחזיק מכאנית עוד הרבה מאוד, כמעט שלא מכרתי אותו וכבר תכננתי עליו פרויקט קוסמטי, עד שהגיע רוכש עקשן במיוחד שממש רדף אחרי ודחף לי את הכסף ליד.
כבר התייחסו פה לזה שהאופנועים הישנים מחזיקים מעמד בגלל שהם פשוטים.
אתה יודע שיש לך חתימה של טפהטוק?
כן, בכוונה.
ואגב, לא יודע כמה הוא פשוט.
לאז הוא לא היה פשוט בכלל.
מי שמע ב93 על abs?
או חימום ידיות?
lokimonster
09-05-2016, 07:52
לצערי כיום דברים לא נועדו לשרוד!
טלוויזיות בעבר החזיקו 30 שנה והיו עולות המון.
כיום 4000ש"ח אתה קונה מסך בגודל של אוטובוס ואחרי כמה שנים מחליף אותו.
כך גם מקררים, מכונות כביסה, פלאפונים ומטבע הדברים גם כלי התחבורה.
יש ברשותינו הונדה אינסייט - סוג של שקר הברידי שאישתי קיבלה מהעבודה.
ערימה של אלקטרוניקה מצברים ופלסטיקה.
אני שואל את עצמי כמה שנים יהיה שווה להחזיק את הרכב הזה?
אני מאמין שפחות מהפיאט אונו החבוטה שיש לי, בה הכל עדיין מכני וניתן לתיקון עם קצת ידיים טובות.
כך גם אופנועי העבר שנשבו באמצעים פשוטים וללא אלקטרוניקה.
nihrider
09-05-2016, 11:07
מי שמע ב93 על abs?
או חימום ידיות?
הABS המקורי וידיות החימום המקוריות עוד עובדות?
כמה פעמים הוחלפו?
האם היו הרכיבים הכי בעייתיים בכלי?
הABS המקורי וידיות החימום המקוריות עוד עובדות?
כמה פעמים הוחלפו?
האם היו הרכיבים הכי בעייתיים בכלי?
Abs מקורי, אפילו לא שופץ.
מחממי ידיים, הוחלפו פעם אחת.
לא יודע מה החלק הכי בעייתי באופנוע.....
נראה לי האגזוז, נפתחו בו ההלחמות לפחות 3 פעמים.
בקטע של מעבר 4-1.
ולא מזמן הוחלף למשומש.
nihrider
09-05-2016, 11:25
שמע זה מרשים.
בטיפולים בודקים שה ABS עובד עדיין כמו שצריך?
שמע זה מרשים.
בטיפולים בודקים שה ABS עובד עדיין כמו שצריך?
כן.
לא סגור אם בודקים את זה כול שנה.... או כול חצי שנה... אבל בודקים.
strelok89
10-05-2016, 08:45
פתחתי ראש לf650gs סינגל שעשה בערך 230 אלף. הראש נפתח כי נזל אטם במשאבת שמן ומוסך החליט לפתוח ראש. אחרי שפתח ראש הוא לא החליף אטם הוא מרח סיליקון אדום וסגר . בסוף פתחתי כדי להחליף אטם. ועל הדרך מדידות הכל תקין במצב כמעט חדש.
אצל כמה חברים יש f800st עם מעל 200 אלף
אצלי ה800 עם 148 אלף כבר טיפה יותר
אצל אישתי עם 114 או 214 אלף (כל 100 מתאפס ) אין בעיות מיוחדות של בלאי
פתחתי נגיד פייזר 600 אחרי 130 אלף הכל ביפנים מת מעבר לשחיקה מותרת בהרבה. זה פשוט כלים שלא בנויים לזה. מי שרוצה אורך חיים יחפש כלי עם נפח גבוהה וסלד עבודה נמוך
nitzann84
10-05-2016, 09:17
קצת מצחיק שלקחת מדגם של שני כלים.
ומשם הסקת מה דרק ומה לא.
strelok89
10-05-2016, 15:48
זה בעצם 3 דגמים
ואני יכול להרחיב על cbr250
Cbr600
Vfr800
Dr650
yonatan.s.
10-05-2016, 15:53
תרחיב..
ומה נחשב בשבילך נפח גבוה עם סלד עבודה נמוך?
סטרלוק, גם אם אתה צודק המידע הזה לא רלוונטי לרוב האנשים, כי הם לא רוכבים את הקילומטרז' שאתה עושה והם כנראה גם יחליפו כלי לפני הקילומטרז'ים שאתה מדבר עליהם, גם מי שיקנה כלי משומש לא יקנה כלי עם 200K+ לרוב, גם אם הוא במוו או הונדה...
גם אם ניקח את כל הגורמים האנושיים למינהם, כמו הזנחה ושירות מכונאי גרוע, לרוב הדו"ג עדיין יש תוכלת חיים נמוכה מרוב המכוניות, וזה בגלל שלרוב, מנועים של דו"ג עובדים בסל"ד משמעותית גבוהה מזה של מכונית ממוצעת. סל"ד גבוה יותר = שחיקה מואצת, קשה להתווכח עם זה.
אגב, אני מאמין שאופנוע שתוחזק נכון יכול להחזיק מאות אלפי ק"מ לפני שיצטרכו להחליף או לתקן חלקים קריטיים במנוע.
havequick
11-05-2016, 18:53
High Mileage Bikes - Britain's Highest Mileage Rider
--------------------------------------------------------------------------------
I was looking through some old bike mags recently and found this article in Bike May 2005. I find this sort of thing interesting as a motorcycle owner so thought I'd post some highlights.
The fella in question is a courier called Stan, who was in his early 60's at the time of the article. His list of bikes is as follows, along with the mileage he put on to each:
1983 Kawasaki GT550 - 15,000 miles
1984 Kawasaki GT750 - 184,000 - "Worst bike I ever bought"
1986 Yamaha FJ1100 - 30,000
1987 Yamaha FJ1200 - 14,000 in 3 weeks - returned to the dealer due to excessive vibration
1987 Yamaha FJ1200 - 90,000
1988 Honda VFR750 FJ - 140,000
1989 Honda VFR750 FK - 149,000 - knocked over at an airport, then traded in
1990 Honda VFR750 FL - 852,000 - engine replaced at 440,000 after it blew its head gasket
1996 Kawasaki ZZR1100 C3 - 252,000
1997 Kawasaki ZZR1100 D1 - 60,000 - written off
1998 Honda Blackbird - 410,000
2001 Honda Blackbird - 205,000 - current bike at the time of the article
Some mega mileages there, just goes to show those who worry about their bikes getting to 20 or 30k miles have only just scratched the surface.
Some other info:
Oil and filter changed every week - using Honda oil filters but 10w40 car oil - the cheap stuff (that's what he used in the 852,000 mile VFR!!)
RK chains last far longer than any others - usually 80,000 miles
A Scottoiler is used to keep the chain 'saturated in oil'
mudale222
11-05-2016, 19:05
הוא מחליף שמן ופילטר שמן כל שבוע. נשמע לי קצת מוגזם לבן אדם נורמלי.
צ'מע, הבחור שליח. ובאנגליה השליחים בדר"כ לא כמו פה רוכבים על קטנועים (כי פה השליח הרגיל לא בדיוק צריך קטנוע מעל 200CC), הם רוכבים על כלים הרבה יותר גדולים שיחזיקו את הקילומטרז' והמרחקים שהם עושים, גם מחוץ לעיר.
אכן שבוע נשמע קצת מוגזם, אפילו אם רוכבים כ 300 ק"מ ביום כפול 6 ימים נגיד, זה פחות מ 2000 ק"מ שבועי. אכן אינטרוול קצר ועם איכות השמנים של השנים האחרונות לא בדיוק צריך להחליף בכזו דחיפות.. אבל, אם הכלי עובד בתדירות כזו וזה מקור פרנסתו אז הגיוני שהוא רוצה שהכלי יהיה עם שמן הכי טרי שיש במקסימום מהזמן.
strelok89
12-05-2016, 13:14
תרחיב..
ומה נחשב בשבילך נפח גבוה עם סלד עבודה נמוך?
CBR250 הלך קראנק ב 48000 שופץ ואז ב 74 הלך מייסב גיר , שופץ שוב ב 89 נמכר
הכלי היה חדש מהחברה
CBR600RR 2006 פתחתי לעזור לחבר עם 120 אלף , הגיר מת, צלינדרים שחוקים מעבר לכל נורמה , בוכנות שחוקות,מיסבי החלקה שחוקים לבסוף בגלל שהמנוע עבר שינויים פינימיים ומימילא רובו לא השתמשו בו אז היה כדאי להיתעסק בשאר המקרים על עוד עובד שיעבוד אם יש תקלה כלכלי יותר להחליף מנוע.
VFR800 גם של חבר פתחתי ראש מנוע מדדי בוכנות על הדרך, אחרי 170 אלף הצלינדרים סבירים , הבכונות לקראת הסוף , הגיר צריך שיפוץ.
DR650 חבר שיפץ ושאלתי אותו אחרי 150 אלף החליף בוכנה ,מיסבי החלקה , כל מיסבי הגיר.
כשאני מתכוון שחוק הכוונה שאני פותח ספר רכב תואם דגם ומודד לפי הטבלה וזה עובר SERVICE LIMIT
SuperRuti
12-05-2016, 21:00
לדו גלגלי יש לאן לשאוף: טויוטה טונדרה עשתה מיליון מאייל:
http://www.digitaltrends.com/cars/toyota-million-mile-tundra-news-report-pics/
yonatan.s.
12-05-2016, 21:15
לדו גלגלי יש לאן לשאוף: טויוטה טונדרה עשתה מיליון מאייל:
http://www.digitaltrends.com/cars/toyota-million-mile-tundra-news-report-pics/
יפה מאוד...חידדת במליון אחוז/מייל את נקודת השרשור
SuperRuti
12-05-2016, 22:23
יפה מאוד...חידדת במליון אחוז/מייל את נקודת השרשור
כן, אבל מה שחשוד פה - זה שהטויוטה הייתה במוסך 117 פעם ב-9 שנים. ז. א. יותר מפעם בחודש. אני עם סופרמוטו תחרותי הייתי במוסך בתדירות יותר נמוכה...
strelok89
13-05-2016, 16:11
רותי הסופר מוטו לא נתון , הוא נוסע מעט מאוד.
אצלי בבמוו אני מטפל בו על בסיס שבועי או מינימום פעמיים בחודש הכוונה זה שאני כמעט כל סופש עובר על תקינות מכאנית של מכלול אחר. כי אני רוכב הרבה מי שרוכב מעט לא צריך מעבר לפעם עד פעמיים בשנה
SuperRuti
13-05-2016, 16:30
תחליטו כבר, 58 אלף ק"מ ב-4,5 שנים לסופרמוטו זה הרבה או מעט.
strelok89
13-05-2016, 17:29
זה 12.8 אלף בשנה. אופנוע כביש יכנס פעם בשנה למוסך סופרמוטו 3-4 פעמים בשנה עדיין זה לא 70 אלף בשנה
SuperRuti
13-05-2016, 19:40
זה 12.8 אלף בשנה. אופנוע כביש יכנס פעם בשנה למוסך סופרמוטו 3-4 פעמים בשנה עדיין זה לא 70 אלף בשנה
הבנתי שגם אתה לא רכבת סופרמוטו במסלול.
רותי,
במקום לכתוב תגובות מעוררות אנטגוניזם, את יכולה לנסות להסביר שאופנוע סופרמוטו בנוי להוציא מקסימום הספק עם מינימום משקל מה שבהכרח אומר בלאי גבוה ושעומסים במסלול הם קיצוניים.
לכן 58 זה הרבה.
אחרי כל אלו אני יכול להגיד לך שזה עדיין לא מתקרב לעומסים ולבלאי של אופנוע שטח,
ושבנוסף, הרבה אופנועי כביש בנויים סביב מנועי סופרספורט שהם קיצוניים לא פחות.
כדי להקדים את השאלה שלך:
לא רכבתי במסלול באופן קבוע אלא פעמים בודדות, אבל כן בשטח והרבה.
SuperRuti
13-05-2016, 22:32
רותי,
במקום לכתוב תגובות מעוררות אנטגוניזם, את יכולה לנסות להסביר שאופנוע סופרמוטו בנוי להוציא מקסימום הספק עם מינימום משקל מה שבהכרח אומר בלאי גבוה ושעומסים במסלול הם קיצוניים.
לכן 58 זה הרבה.
אחרי כל אלו אני יכול להגיד לך שזה עדיין לא מתקרב לעומסים ולבלאי של אופנוע שטח,
ושבנוסף, הרבה אופנועי כביש בנויים סביב מנועי סופרספורט שהם קיצוניים לא פחות.
כדי להקדים את השאלה שלך:
לא רכבתי במסלול באופן קבוע אלא פעמים בודדות, אבל כן בשטח והרבה.
אני לא מכונאית, STRELOK הוא מכונאי.
בהקשר לרכיבת שטח - לי נראה שאופנועי שטח עובדים דווקא פחות קשה כי לוחצים עליהם בהתאם לתנאים בשטח. סופרמוטו על המסלול עובדים קשה פול טיים.
strelok89
13-05-2016, 23:38
רותי יש לך בעיה בהבנה של מה זה מנוע שעובד קשה.
מנוע זה מכונה "לעבוד קשה" זה לעבוד בגבולות או מעבר לגבולות המתוכננים במקור משמע הרבה שעות רצוף,או סלד גבוהה.
סופרמוטו במסלול לא עובד הרבה שעות רצוף וגם לא נמצא הרבה יותר בסלד גבוהה מסתם רכיבה בבין ערוני נגיד.כמובן שאם קבוע משכת אותו למנתק שזה די מיותר למסלול בארץ המצב שונה
אז טכנית הסופר מוטו שלך במסלול עבד רגיל יחסית למטרת המנוע,ומן הסתם חי כמו שתוכנן
סטרלוק כניצב מהצד אני לא חושב שזה עניין של "בעית הבנה" אלא רצון להראות של מי הכי גדול בשכונה..
strelok89
14-05-2016, 00:43
הא אז בקרוב אני אקח כבר 150 אלף אצלי ;)
SuperRuti
14-05-2016, 08:38
אתם רוצים להגיד ש58 אלף ק"מ לאופנוע סופרמוטו תחרותי של 450 סמ"ק ב4.5 שנים זה בסדר? חפשו עוד כאלה ושלא פתחו להם מנוע עדיין.
סטרלוק כניצב מהצד אני לא חושב שזה עניין של "בעית הבנה" אלא רצון להראות של מי הכי גדול בשכונה..
דווקא לי נדמה שזה נובע מערבוב נושאים. השוואה בין כלים תחרותיים ברמה זו או אחרת לכלים לא תחרותיים בעליל.
גם מנוע רכב 1.6 ליטר המותקן בפורמולה או מנועי הענק המותקנים במכוניות דרג סטאר לא מחזיקים 200,000 ק"מ. גם לא 20,000 ק"מ ואני בספק אם 2000 ק"מ. מנועי אופנועים שאינם ספורטיביים בעליל כמו הרלי או הבוקסרים הישנים של BMW יחזיקו ק"מ דומים לטויטות שיוצרו באותו הזמן. ברוב האופנועים מותקנים מנועים עם אופי ספורטיבי יותר מאשר במכוניות - מספיק לבדוק הספק ליחידת נפח כדי להבין זאת, ובהתאם חייהם קצרים יותר.
רותי מה זה בסדר?
רוכב סופרמוטו מתחיל שיקבל אופנוע כזה ישיג תוצאה במסלול על פי הכישרון שלו
ולא המנוע הוא זה שיפגע בביצועיו, רוכב מתקדם יפסיד כמה עשרות שנייה בגלל
שהמנוע לא במיטבו. רוכב מקצועי כבר יעשה אוברהול מלא על חשבון המממן שלו.
לסטורלוק, מנוע וותיק ועתיר קרבות לא מהווה איום וגם אם המנוע צורך קצת שמן
זו לא בעיה עבורו והוא ימשיך ככה שנים, יש רוכבים שצריכת שמן היא סימן עבורם להחלפת
רינגים וגומיות שסתומים ויש כאלה שזה הזמן עבורם לאוברהול מלא.
יש כאלה שירכבו על אופנוע ויסלחו לו על כל אותם בעיות קטנות וגדלות כתוצאה מהגיל והמרחק
כל עוד הם לא בעיות בטיחותיות, ויש כאלה שיעשו לילות כימים על מנת לסדר כל פיפס.
אם אתה בעל ממון תקנה אופנוע חדש כל שלוש שנים ותלקק קצפת, אם אתה תפרן בן חסכן
תקנה אופנוע משומש שיש לשוק להציע ותקוה לטוב.
אז מי בסדר בין כולם?
וכן לאופנוע מקצועי שנטחן, יהיה בלאי בין אם זה בשטח שסופג הרבה עונשים, או במסלול בו
הוא חיי בסל"ד בשמיים.
אף אחד לא יודע להגיד בוודאות כמה ק"מ זה טוב או לא, ק"מ הוא רק מדד אחד ולא תמיד החשוב שבהם.
SuperRuti
14-05-2016, 10:22
אתה מתכוון שתוחלת חיים של דו גלגחי תלויה בכשרון של הרוכב? אז נהגי מכוניות יותר כשרונים כאילו?
לא, ברמת הסבלנות שלו, היכולת שלו, ורמת הפדנטיות שלו, רכבתי על ג'אווה למעלה מ-60000 ק"מ
את ה-10000 האחרונים על אופנוע מתפורר מודבק במרק אפוקסי, חוטי ברזל, והרבה מזל. אבל רכבתי.
strelok89
14-05-2016, 11:59
שושני דווקא מנועים עתיקים הם חיים פחות. אם תקח מנוע שבנוי לחיות מודרני ותשווה לאחד כזה ישן תראה שהאמינות בחדשים עדיפה.
העיניין שהשוק הולך לכיוון ביצועים על חשבון אורך חיים וזה נדיר מנוע שבנוי לחיות היום. זה גם לרוב יהיה מנוע חלש יחסית עם סלד עבודה נמוך יותר ויותר מומנט .
קח מנועים ספורטיביים של פעם שעבורם 30 אלף היה בגדר נס היום אופנועי ספורט מוציאים הספק גבוהה יותר וחיים בכיף 50 אלף.
כמובן שזה רומנטי כל הנוסטלגיה על הכלים הישנים אבל לא כך הדבר.
ובקשר לחדש אני לא מוכן לקנות חדש בגלל שאז אהיה חייב לטפל במוסכים מורשים אבל כלי מעבר לאחריות אני אקנה בשמחה. למרות שכרגע אין לי באמת על מה להחליף את הטרקטור שלי הf800st שלי יחיה עוד הרבה עד שה r1200rs יצאו לשוק היד 2 ללא מסגרת אחריות ואז נתחיל לשקול את הנושא
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft