התחברות

צפייה בגרסה מלאה : השלב הבא באבולוציה של האופנוע שלי

VelocityOne
11-05-2016, 14:59
!

רוכב מזה כשלוש שנים על דו-גלגלי, שמתוכם כשנתיים על ויסטרום 650 שאותו אני מאוד אוהב.
יחד עם זאת מדגדג לי לאחרונה להשתדרג.

אציין שנורא נח לי בנישה אליה התברגתי - דו"ש גדול . טורינג (איך שלא תקראו לזה).
כל אופנועי הסופרמוטו סופר ספורט ממש לא מדברים אליי ולא רק בשל תנוחת הרכיבה , אני לא יודע להתמודד איתם ועם העוצמה שהם מייצרים.

להלן שלוש אופציות אותן הגרלתי:

1. ה KTM SMT990:

מאז ומתמיד היה הק.ט.מ הזה השאיפה שלי ו"החלום הרטוב". המחיר שלו די מוחק אותו כאופציה ריאלית.

2. ה Yamaha tracer 900:

האופציה המתבקשת. לכאורה כל מה שאני מחפש באופנוע . ולאור הביקורות שקראתי זוהי האופציה המתבקשת. רק שזה מגיע עם שלושה צילנדרים ועוד כ 30 כ"ס יותר מהויסטרום 650.

3. GSF-1250SA Bandit:

הגעתי אליו במקרה. לא באמת מכיר ולא יודע למה לצפות. 4 צילנדים אך עם פחות כ"ס מהטרייסר? היתכן?

שורה תחתונה:

בסה"כ מה השימוש העיקרי שלי? בית - עבודה -בית 70 ק"מ ביום שמתוכם 75% מהדרך בפקקי המרכז.
פה זה לא איטליה או ארה"ב ואין לי את המרחבים לעשות משהו עם האופנועים הללו.
מקסימום קצת תאוצה יותר מהיר ברמזורים.

בקיצר אשמח אם מישהו יוכל לחלוק מהניסיון שלו ומה כדאי לעשות?
תמיד אפשר להישאר עם הויסטרום.

shushu
11-05-2016, 15:25
צרות של עשירים יש לך,
מה התקציב בעצם ?

אברי
11-05-2016, 15:29
בנדיט.

Dresdner
11-05-2016, 16:27
לגבי הSMT, הוא די אופנוע ספורט בתחפושת, אין לא את הרכות של הוי סטרום והמנוע מגיב חזק לכל פקודת מצערת, אני רוכב על כזה ומרוצה מכל רגע אבל לפי מה שכתבת זה כנראה לא האופנוע שאתה מחפש

לגבי הבנדיט גם כאן אני רואה רק ירידה די גדולה בכל הקשור בנוחות, הוא נוח אבל ממש לא כמו הוי סטרום.

על הטרייסר לא רכבתי אבל לפי כתבות נראה שהוא יותר מתקרב לראש שלך למרות שהמנוע (לפי אותם המקורות) חזק ביותר אבל תמיד אפשר לרכב במצב RAIN כל היום :p

mor-t
11-05-2016, 17:41
אין לי נסיון עם האחרים אבל עם הSMT אני חי כבר שלוש שנים
שלוש שנים של אהבה מענגת מרגשת וחושנית
לא כמו עם אשתי אבל אהבה גדולה

VelocityOne
11-05-2016, 20:16
תקציב : 40,000 ש"ח.

כמובן שהבחירה השפויה תהיה הטרייסר.והוא גם הכי קוסם לי. ויש שם מספיק סוסים בשביל להשאיר אותי מרוגש. מעל ומעבר.
אבל מה? הבעיה שהוא לא בתקציב. לפי מה שאני רואה זה לפחות 70,000 שח ביד 2.
מחפש את הריגוש אבל רוצה להישאר כמה שאפשר בחיים.
לא מחפש את "השור הזועם" בין הרגליים שמנסה כל הזמן לזרוק אותי לרצפה.

אני אשמח גם להצעות של כלים אחרים שיכולים ליפול בנישה שציינתי.

כRובי
11-05-2016, 21:38
מה עם פשוט להשתדרג לוי סטרום 1000?

shushu
11-05-2016, 22:37

כי הוא ירצה למכור אותו יום אחד :acigar:

Dresdner
11-05-2016, 23:55
ב40k זה החדש או הישן? אם הישן במפתיע ה650 הוא הוי סטרום היותר טוב מבין השניים

nadavh55
12-05-2016, 08:36
אהי חושב שדיי בעייתי להשתדרג בתקציב כזה בקטגוריה הזאת...אולי באמת ויסטרום שנתון גבוהה יותר..

א הזקן
12-05-2016, 09:20
נסה ותיהנה. קח רכיבות מבחן ותחליט מה מדבר אליך.

Paz
12-05-2016, 10:00
התקציב באמת בעייתי לכלים האלה...

Guccii800
12-05-2016, 11:10
בתקציב כזה הייתי הולך על הבנדיט.

NumberOne
12-05-2016, 16:27
בתקציב כזה הייתי הולך על הבנדיט.

מחזק לגמרי!

VelocityOne
12-05-2016, 19:03

מה ההבדל בין ה 650 ל 1000? למעט הנפח ואגזוז נוסף?
יש הבדל בין הדגמים הישנים (דהיינו 2004-2011) לחדשים?

VelocityOne
12-05-2016, 19:08
מחזק לגמרי!

ממליצי הבנדיט למיניהם...
למעט העניין שהוא נכנס בתקציב. יש עוד אינפורמציה שאתם יכולים לתת לגבי האופנוע?

Dresdner
12-05-2016, 19:26
מה ההבדל בין ה 650 ל 1000? למעט הנפח ואגזוז נוסף?
יש הבדל בין הדגמים הישנים (דהיינו 2004-2011) לחדשים?

אתה מצפה שנלעס בשבילך הכל? פתח גוגל ותבין אתה חייב לבוא מצוייד עם המינימום.

לגבי ה1000 הישן וה650 הישן על הנייר ההבדל בינהם הוא רק המנוע, במציאות שני האופנועים מתנהגים שונה, ה1000 לא מתנהג טוב בתנועה עירונית בגלל קלאץ לא רך למרות שהוא הידראולי ומנוע שלא אוהב סל"ד נמוך.
גם בכביש מפותל מרגישים איך חלקי המנוע הגדולים וכבדים יותר רוצים להמשיך ישר ולא לפנות כמובן בהשוואה ל650

VelocityOne
13-05-2016, 13:17
אתה מצפה שנלעס בשבילך הכל? פתח גוגל ותבין אתה חייב לבוא מצוייד עם המינימום.

לגבי ה1000 הישן וה650 הישן על הנייר ההבדל בינהם הוא רק המנוע, במציאות שני האופנועים מתנהגים שונה, ה1000 לא מתנהג טוב בתנועה עירונית בגלל קלאץ לא רך למרות שהוא הידראולי ומנוע שלא אוהב סל"ד נמוך.
גם בכביש מפותל מרגישים איך חלקי המנוע הגדולים וכבדים יותר רוצים להמשיך ישר ולא לפנות כמובן בהשוואה ל650

אתה צודק בהחלט. יחד עם זאת סיפקת כאן אינפורמציה מאוד חשובה. אני הדיוט בתחום ומעדיף לשמוע מניסיון חיים של אנשים מאשר לקרוא ביקורות.
כמעט אין ביקורת אחת שמכשילה אופנוע לחלוטין. סליחה אני חוזר בי .למעט כמו הקטילה הטוטאלית שעשו ל NCX700 של הונדה.

אני מכיר מישהו שהיה לו ויסטרום 650 (הדגם הישן) וכשבא להשתדרג עשה סיבוב על ה 1000 החדש וממש לא התלהב ממנו.
בסוף הלך קנה ורסיס 1000 חדש. שזה אופנוע שונה מבחינת מנוע (4 צילנדים במקום 2) אז לך תבין.

VelocityOne
13-05-2016, 13:20
שורה תחתונה... מה ההצעה ?

לרכוב עוד שנתיים - שלוש על הויסטרום ,לחסוך עוד קצת כסף , ולקנות את הטרייסר של ימאהה?
מה שלא מסתדר לי זה איך אופנוע כמו הSMT990 שעולה 120-130,000 שח חדש. מוצע למכירה ב 57,000 שח מ2012?

Dresdner
13-05-2016, 16:40
שורה תחתונה... מה ההצעה ?

לרכוב עוד שנתיים - שלוש על הויסטרום ,לחסוך עוד קצת כסף , ולקנות את הטרייסר של ימאהה?
מה שלא מסתדר לי זה איך אופנוע כמו הSMT990 שעולה 120-130,000 שח חדש. מוצע למכירה ב 57,000 שח מ2012?

הSMT לא מיוצר כבר 4 שנים, יש אופנועים שהפסקת יצור עושה להם טוב ויש כאלו שזה עושה להם רע.
בתקציב שיש לך עכשיו לא נראה שאתה יכול למצוא את המדרגה הבאה לפי דעתי, והבעיה נעוצה באופנוע שיש לך עכשיו, כדי להשתדרג מאופנוע שנחשב לטוב מאד צריך אופנוע מעולה

lokimonster
15-05-2016, 08:40
נתחיל בזה שאני מוכר באנדיט מודל 2001 (גילוי נאות).
מנהסיון שלי הבאנדיטים כלים אמינים מאוד.
המנועים גמישים ובעלי מומנט נהדר.
האחזקה קצת יקרה בכל זאת 4 צילינדרים ומנוע חזק עם נפח גדול וזה מתבטא (בייחוד אם אתה רוכב אגרסיבי) בצמיגים ודלק.
הכלי בעל יכולות ספורטיביות לא רעות ביחס למחיר ונוחות טובה.
הגמישות של המנוע יודעת לסלוח על טעויות של טירון ומאפשרת חיים טובים בעיר ( חום המנוע לפעמים קצת מעיק - אני הסתדרתי עם זה).
כמכונה לטיולים הוא נפלא גם בזוג וידע בעליות להאיץ ללא דרמות בזכות המומנט האדיר של המנוע.
בתחום הספורטיבי הוא מצריך עבודה - היגוי כבד יחסית מתלים בינוניים ובכל זאת ניתן להפיק ממנו הנאה ולרכוב בקצב גבוהה.( יעידו השותפים שלי לרכיבה בנס הרים).

בעקרון ה1250 הוא מנוע מקורר מים - כמדומני גיר 6 מהירויות והספק קצת יותר גבוה.
ה1200 קירור אוויר שמן גיר 5 מהירויות.
אישית הבאנדיט אחד הכלים הכי טובים שהיו לי בכל היבט.
אחת הסיבות שאני מוכר את האופנוע שלי הן שהגעתי להחלטה להתמתן.
בכל מקרה ממליץ בחום.

VelocityOne
17-05-2016, 22:09
נתחיל בזה שאני מוכר באנדיט מודל 2001 (גילוי נאות).
מנהסיון שלי הבאנדיטים כלים אמינים מאוד.
המנועים גמישים ובעלי מומנט נהדר.
האחזקה קצת יקרה בכל זאת 4 צילינדרים ומנוע חזק עם נפח גדול וזה מתבטא (בייחוד אם אתה רוכב אגרסיבי) בצמיגים ודלק.
הכלי בעל יכולות ספורטיביות לא רעות ביחס למחיר ונוחות טובה.
הגמישות של המנוע יודעת לסלוח על טעויות של טירון ומאפשרת חיים טובים בעיר ( חום המנוע לפעמים קצת מעיק - אני הסתדרתי עם זה).
כמכונה לטיולים הוא נפלא גם בזוג וידע בעליות להאיץ ללא דרמות בזכות המומנט האדיר של המנוע.
בתחום הספורטיבי הוא מצריך עבודה - היגוי כבד יחסית מתלים בינוניים ובכל זאת ניתן להפיק ממנו הנאה ולרכוב בקצב גבוהה.( יעידו השותפים שלי לרכיבה בנס הרים).

בעקרון ה1250 הוא מנוע מקורר מים - כמדומני גיר 6 מהירויות והספק קצת יותר גבוה.
ה1200 קירור אוויר שמן גיר 5 מהירויות.
אישית הבאנדיט אחד הכלים הכי טובים שהיו לי בכל היבט.
אחת הסיבות שאני מוכר את האופנוע שלי הן שהגעתי להחלטה להתמתן.
בכל מקרה ממליץ בחום.

תראה.... תשמע.
אני הייתי מאוד מופתע מהמחירים של הטיפולים על הסוזוקי. יקר מאוד.
באופן כללי סוזוקי יקרים.
בכמה זה כבר שונה מהויסטרום:

סביב ה 600-700 ש"ח טיפול קטן
סביב ה 1500 ש"ח טיפול בינוני.
סביב ה 2400 -2700 שח טיפול גדול.
זוג צמיגים ( שאני שם) : 2500 ש"ח

צריכת דלק ( עם איך שאני נוסע והרוב בפקקים) בין 1ל 20 -21 ק"מ.

דבר שני - אמינות. אחד השיקולים העיקריים שלי בקנית הויסטרום. בניגוד למקבילו בקוואסאקי שכושל בסעיף המנוע. למרות שההונדה גם נחשב לסוס עבודה ומאוד אמין( כמובן שאני מתכוון לטראנסאלפ).
גם ה sv650 נחשב אמין.

בסעיף המשקל אני רואה שהוא שוקל כמו הויסטרום אם לא יותר. ואמור להיות בעל הספק של קרוב ל 100 כ"ס . למרות שיש מצב שאני מחרטט ולא מגדירים זאת כהספק.
כמה הוא כבר יותר עצבני מהויסטרום 650?
האם הוא "לינארי" או שכל תיפעול הכי קל של המצערת מעיף אותך כמו שציינו כאן לגבי ה.ק.ט.מ?
למעט היכולות הספורטיביות איך הוא בפקקים?

VelocityOne
17-05-2016, 22:15
טוב. אחרי שאכלתי פה את הראש. אני אשאל עוד שאלה כללית מידי:

לאן אני מתקדם הלאה מהויסטרום 650? עוד הצעות למעט מה שציינתי יתקבלו בברכה.

ושורה תחתונה:
מה אתם אומרים לסחוב עוד שנתיים שלוש על הויסטרום ( בהנחה שאני אשאר בחיים עד אז) , על הדרך לחסוך כסף ולקנות את הטרייסר של ימאהה?

שוב, אני כמעט ולא נוסע לטיולים ( אולי פעם בחודש -חודש וחצי), רוב הנסיעה שלי היא בפקקי המרכז ואיילון ( מה שהחלטה רציונלית תהיה לעבור בחזרה לקטנוע)

Paz
17-05-2016, 22:22
טוב. אחרי שאכלתי פה את הראש. אני אשאל עוד שאלה כללית מידי:

לאן אני מתקדם הלאה מהויסטרום 650? עוד הצעות למעט מה שציינתי יתקבלו בברכה.

ושורה תחתונה:
מה אתם אומרים לסחוב עוד שנתיים שלוש על הויסטרום ( בהנחה שאני אשאר בחיים עד אז) , על הדרך לחסוך כסף ולקנות את הטרייסר של ימאהה?

שוב, אני כמעט ולא נוסע לטיולים ( אולי פעם בחודש -חודש וחצי), רוב הנסיעה שלי היא בפקקי המרכז ואיילון ( מה שהחלטה רציונלית תהיה לעבור בחזרה לקטנוע)

אז למה שאחד מההונדות החדשים מסדרת ה 500 לא יספיק לזה? אמינים, זולים לטיפול, חסכוניים בדלק, מספיק חזקים לדרישות, פרקטים.

shushu
17-05-2016, 22:51
לפי אופי הנסיעות שלך אני במקומך עובר לקטנוע מפנק 400-500 סמ״ק.
משהו חזק ובעל אופי.
זה פשוט כייף, פרקטי, נוח, מפנק ומלא בסטייל לטעמי.
אני רכבתי ב 27 יום 4400 קילומטר על האקס מקס החדש ואני פשוט מאוהב.
בעיר מנוע והיגוי זריזים ( הבולמים הקשיחים קצת מבאסים).
ומחוץ לעיר מהירות שיוט מעל ומעבר לדרישות החוק.
מלא מקום איכסון והרבה סטייל בתוך העיר.

מצד שני מבין אותך שאתה מעדיף להישאר עם אופנוע, אחרי הכל אין תחליף לקלאץ, הילוכים ומנוע שמושך.

VelocityOne
18-05-2016, 16:38
לפי אופי הנסיעות שלך אני במקומך עובר לקטנוע מפנק 400-500 סמ״ק.
משהו חזק ובעל אופי.
זה פשוט כייף, פרקטי, נוח, מפנק ומלא בסטייל לטעמי.
אני רכבתי ב 27 יום 4400 קילומטר על האקס מקס החדש ואני פשוט מאוהב.
בעיר מנוע והיגוי זריזים ( הבולמים הקשיחים קצת מבאסים).
ומחוץ לעיר מהירות שיוט מעל ומעבר לדרישות החוק.
מלא מקום איכסון והרבה סטייל בתוך העיר.

מצד שני מבין אותך שאתה מעדיף להישאר עם אופנוע, אחרי הכל אין תחליף לקלאץ, הילוכים ומנוע שמושך.

אני לא מעוניין בקטנוע. וזה לא ממש הדיון . הדיון הוא לאיזה אופנוע אני עובר אם בכלל.

עם כל הכבוד לאקסמקס - שכבודו במקומו מונח ושגם עליו רכבתי , אופנוע זה לא רק מנוע שמושך.
התנוחת ישיבה הרבה יותר גבוה. מרכז הכובד של האופנוע יותר מאוזן משל קטנוע.
בולמים ובלמים שעושים את העבודה הרבה יותר טוב.
אורך חיי מנוע ( עם הסתייגות לגבי בורגמנים והונדות למיניהם) .

VelocityOne
18-05-2016, 16:42
אז למה שאחד מההונדות החדשים מסדרת ה 500 לא יספיק לזה? אמינים, זולים לטיפול, חסכוניים בדלק, מספיק חזקים לדרישות, פרקטים.

אני מנסה להתקדם קדימה ולא לחזור אחורה. אני מאוד מאוד מרוצה מהויסטרום 650. לא מנסה להשתנמך . אם זה המצב אז אני נשאר עם הויסטרום. כל מה שציינת הוא עושה מעולה....

פרקטי, אמין , חסכוני בדלק בשביל אופנוע ( 1 ל 20 ) וגם זול לטיפול ( בהנחה שאתה מטפל לבד)

alexsupreme
18-05-2016, 17:24
אני לא מעוניין בקטנוע. וזה לא ממש הדיון . הדיון הוא לאיזה אופנוע אני עובר אם בכלל.

עם כל הכבוד לאקסמקס - שכבודו במקומו מונח ושגם עליו רכבתי , אופנוע זה לא רק מנוע שמושך.
התנוחת ישיבה הרבה יותר גבוה. מרכז הכובד של האופנוע יותר מאוזן משל קטנוע.
בולמים ובלמים שעושים את העבודה הרבה יותר טוב.
אורך חיי מנוע ( עם הסתייגות לגבי בורגמנים והונדות למיניהם) .

זה לא עניין את אופנוע לקטנוע. זה עניין של תקציב. איכות המכלולים על הטי וה650 של bmw לא גרועים כמו שאתה מתאר אבל יקרים בהתאם.

נחזור לנושא, מה חסר לך בסטרום? לא ראיתי אופנוע הרבה יותר טוב בהכל ביחד.
עליה בנפח -> יקר\כבד או שניהם יחד.
ירידה בנפח -> המכלולים גרועים יותר, פחות נוח לזוג.

על מה אתה מוכן לוותר ומה היית רוצה לקבל?

Paz
18-05-2016, 17:31
אם כך תמתין ותגדיל תקציב.

VelocityOne
19-05-2016, 07:39
זה לא עניין את אופנוע לקטנוע. זה עניין של תקציב. איכות המכלולים על הטי וה650 של bmw לא גרועים כמו שאתה מתאר אבל יקרים בהתאם.

נחזור לנושא, מה חסר לך בסטרום? לא ראיתי אופנוע הרבה יותר טוב בהכל ביחד.
עליה בנפח -> יקר\כבד או שניהם יחד.
ירידה בנפח -> המכלולים גרועים יותר, פחות נוח לזוג.

על מה אתה מוכן לוותר ומה היית רוצה לקבל?

אני לא מוכן לוותר על כלום. בפועל ובפרקטיות אין סיבה להחליף. אני מבסוט עליו. אולי קצת יותר כח.

אבל אם ככה איזו סיבה יש לאנשים להחליף בכלל אופנוע?אלא אם כן הוא כבר טחון וישן.

ואתה צודק. הדגמים שציינת הם יותר אופנועים במכלול שלהם מאשר קטנועים אך עולים בהתאם.

kobi
19-05-2016, 08:57
סדר, אם יש לך וי ישן תשדרג לחדש, יש שיפור מהותי בכל הבט של האופנוע וזה נכנס לך בתקציב, באנדיט 1200 יהרוג אותך בקיץ בנסיעה עירונית שלא נדבר על צריכת דלק של מכונית קטנה וכמובן תחזוקה יקרה.

וי אלף החדש הוא אופנוע מעולה - שוב החדש לא הישן, גם הישן טו באבל לתנועה עירונית הוא לא הכי נוח, אם אתה יכול למצוא כזה אז תהנה תמורה טובה לכסף.

בתקציב של 40 אלף אפשר את הוראדרו לרכוש, אופנוע גדול סופר נוח ואמין כמו פולניה טובה....מה שאומר שהוא ימות הרבה אחריך....אבל פחות זריז ופחות חסכוני.

על הונדה אני לא ארחיב - יש מי שאוהב ומי שלא אוהב, הוי טוב יותר ממנו.

למען האמת הוי (צורה חדשה) הוא אחד האופנועים הטובים בקטגוריה שלו. אולי תחשוב להחליף לאחד כזה.

וכן בתקציב של 40 אלף אתה צריך להמתין שיהיה לך כסף + מחירונים שיורדים, אז אפשר לרכוש ורסיס אלף צורה ישנה או ויסטורם אלף צורה חדשה במחיר סביר, כנל לגבי הימאה.

אישית אני חושב שהתמורה הטובה לנסיעה עירונית מרובה + גיחות בחוץ זה הויסטורם צורה חדשה.

אם יש לך עוד שאלות שאל בפרטי או בפייס בקבוצה של הוי ואני יתן לך מענה מדוייק היות והיה לי את רוב הכלים שאתה ציינת כאן.

shaig
19-05-2016, 09:35
F800GS של במוו, די יכול להתאים לנישה שלך.
גם ורסיס ליטר, אבל בשבילו תצטרך למתוח את התקציב.

rusty james
19-05-2016, 11:29
בתקציב כזה הייתי בודק TDM900 של ימאהה (תפור לדרישותיך.)
ומצטרףלמה שכתב Kobi על הוואראדרו 1000 של הונדה.

bubin689
19-05-2016, 14:30
רכבתי על בנדיט 2011 של חבר טוב ,אופנוע מאוד רגוע ועם כוח ,לא יודע איך הצריכת דלק בדגמים הישנים אבל בחדש אם אתה לא עובר את ה140, אחד ל18 .

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

lokimonster
19-05-2016, 16:06
יש לי באנדיט 1200 מודל 2001
צריכת הדלק בנסיעה רגועה סביב 18 קילומטר לליטר בעיר.
בבין עירוני אין בעייה לשייט על 180 הכלי ימשיך עם 18 קילומטר לליטר.
מעבר לזה הוא מתחיל לזלול.
סוגיית החום סבירה ( הxv950 שיש לי כעת מציק יותר).
החזקה כמו כל יפני 4 צילינדר אחר.
כלי נהדר חזק ורב שימושי.

I may simply be a single drop of rain
But I will remain
⚡️[emoji942][emoji945]