צפייה בגרסה מלאה : מה האפשרויות העומדות בפני במקרה של הפלת הקטנוע שלי בחניה
eitan7789
18-05-2016, 20:37
שלום לכולם.
לפני כמה ימים שכנה שלי פגעה קלות בקטנוע שלי שחנה ברחוב. הקטנוע (Joyride Evo) נפל על הצד ונשברה תושבת אחת של המגן אגזוז דבר שמצריך את החלפתו ונקרע גריפ אחד.
לאחר כמה שיחות עם בעלה של השכנה הוא לא מוכן לשלם את הנזק על המגן אגזוז שעולה קצת פחות מ200 שח בטענה שאשתו אמרה לו שהקטנוע נפל בצורה עדינה ולדעתה אין שום נזק...
כמובן שיש לי צילומים מכמה רגעים אחרי שמראים שהמגן אגזוז כבר לא שמיש והקלטות שמוכיחות שהיא מודה שהיא באמת הפילה את הקטנוע.
רציתי לדעת מה האופציות העומדות בפני, אם בכלל יש אופציה להפעיל ביטוח על נזק כל כך קטן ואם לא אז מה אני יכול לעשות בנושא.
תביעות קטנות, יקח לך שנה+/- אבל אתה תראה את הכסף בסוף
Ecliptica
18-05-2016, 21:43
תספוג את זה (כי לא נראה לי שאתה מתכוון לעשות משהו בנידון) ותלמד להבא להחנות הרחק מפחיות.
לפני שנה וחצי חניתי את הקטנוע מחוץ לעבודה ואחת הבחורות מהבניין הפילה לי את הקטנוע ונשברה לי מראה שהחלפה עלתה
200 ש"ח.
פשוט החלפתי.. מאז אני מחנה בחניון של הבניין.
לא נראה לי ששווה להסתכסך עכשיו עם שכנים וליצור אוירה מגעילה בגלל 200 ש"ח.
MasterOz
19-05-2016, 01:00
שמור את כל ההוכחות, צלם את מספר המכונית שלה,
תתקשר לכל חברות הביטוח הגדולות, למחלקת תביעות צד ג' ותגיד כך :
שלום, רכב שמבוטח אצלכם פגע בי ויש לי הוכחות, מספר הרכב הוא *******
אם אומרים לך שאין להם רכב כזה, תמשיך הלאה.
אם אומרים לך שיש רכב כזה...תגיד להם שהמבוטח שלהם מסרב לשלם את הנזקים בלי לפרט מה הם.
עקרונית, אתה יכול להזמין שמאי, לשלם באופן פרטי ולתבוע מהם את כל מה שמגיע לך - אתה גם תקבל.
אתה יכול לעשות עוד דבר, גש אל השכן, תגיד לו שאתה מתכוון ללכת למשטרה ולהתלונן על פגע וברח.
תגיד לו שיש לך הקלטה שהיא מודה שפגעה, עכשיו היא לא מוכנה לשלם את הנזק באשר הוא,
לא היא ולא הוא שמאים ולא הם יחליטו אם זו פגיעה עדינה או לא.
יש להם שתי אפשרויות, או שאתה מתקן ומוציא מחברת הביטוח שלהם את כל הכסף, הם ישלמו גם השתתפות עצמית
וגם יפסידו פרמיות בביטוח של השנה הבאה, או שהם מתקנים מה שצריך כולל הגריפ וכל שריטה שיש.
אני בטוח שאם תדע להסביר את עצמך בנימוס ובתקיפות (וגם תקליט את השכן מתעצבן) יש לך סיכוי טוב.
או שתוותר כי זה לא הרבה כסף, תצא פראייר כמו כולם ותתן לשכן לנצל את זה שאין לך עצבים
לזיין לו את הצורה בגלל 200 או 300 שקלים...ועל זה הוא בונה.
לשיקולך.
תגנוב מגן אגזוז מקטנוע אחר.
לאף אחד לא יהיה אכפת מחלק של 200 שקל.
אה, אלא אם כן זה כם פלילי וגם מזלזל ברכוש של אדם אחר.
במקרה הזה, אולי כדאי שתתבע.
יש אנשים שצריך ללמוד דרך ארץ דרך הרגליים. בבעיטות לראש.
nadavh55
19-05-2016, 06:01
פשוט תספוג אם זה כזה סכום קטן...
אבל לדעתי עין תחת עין...חכה קצת ותעשה לה נזק לרכב ביותר מ 200 שקל. רק ככה בני זונות לומדים.
אבל לדעתי עין תחת עין...חכה קצת ותעשה לה נזק לרכב ביותר מ 200 שקל. רק ככה בני זונות לומדים.
לא לעשות.
nadavh55
19-05-2016, 07:24
יש אנשים שלומדים רק בכוח.
היא מודה שהיא הפילה וזה באשמתה ובכל זאת בעלה והיא שמים עליו אלף זין גם בשביל 200 שקל נזק. וזה מידיעה שבשביל סכום כזה אפילו יום עבודה או חצי יום שהוא יבזבז בתביעות קטנות לא שווה את זה או בטח הפעלת ביטוח.
אז כן לעשות ובגדול.
אלף זין? זה נשמע כמו הגג ששאול המלך שלח את דויד לאסוף אלף עורלות פלשתים.
שמה זה לא עבד טוב לכל המעורבים בעסקי הזין.
MasterOz
19-05-2016, 10:06
יש אנשים שלומדים רק בכוח.
היא מודה שהיא הפילה וזה באשמתה ובכל זאת בעלה והיא שמים עליו אלף זין גם בשביל 200 שקל נזק. וזה מידיעה שבשביל סכום כזה אפילו יום עבודה או חצי יום שהוא יבזבז בתביעות קטנות לא שווה את זה או בטח הפעלת ביטוח.
אז כן לעשות ובגדול.
זו תהיה תגובה מטומטמת! ממש לא לעשות כלום לשכן אלא רק בדרכי החוק.
מחר איזה ילד ישרוט לשכן את האוטו בטעות, הוא יחשוב שזה בעל הקטנוע ויפיל אותו שוב...
למה צריך להכנס למעגל הזה? אידיוטי לחלוטין!
torquser
19-05-2016, 10:43
נהגת (מה שאותי הכי מפחיד בכביש) הורידה נוסעת באמצע הכביש, בפתיחת הדלת היא שברה לי את ארגז הצד והפילה את האופנוע, אני קפצתי מהאופנוע ולא קרה לי כלום. היא התחילה לנגן לי שעקפתי מימין (למרות שנסעתי בנתיב שלי) ולכן זן אשמתי למעשה. אמרתי לה אין בעיה יקירה,
http://fullgaz.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=2651&stc=1
אי אי אי הגב אני מזמין משטרה. שילמה על 2 ארגזי צד חדשים מאבנוע (אפשר לרכוש רק סט של 2).
Tribalmistyc2
19-05-2016, 12:18
משטרה לא מתערבת במקרים כאלה וגם לא בתאונות דרכים עם נזק לרכוש (כמו שציינת עם הגב).
mudale222
19-05-2016, 12:45
בטח שמתערבת, זה תאונה עם נפגעים, אפשר לקבל שלילה במקום מקצין ל60 יום אם אני לא תועה וטועה.
Tribalmistyc2
19-05-2016, 12:52
משטרה לא מתערבת בתאונות עם נזק לרכוש בלבד,בטח לא כשמפילים קטנוע בחניה.
המקרה של טורקסר עבד בגלל שכאב לו הגב וזה תאונה עם נפגעים.
הכוונה בכמו שציינת עם הגב שפה העילה להתערבות משטרתית.
להרים אותו ולהמשיך את החיים שלך
nihrider
19-05-2016, 13:10
הכל שאלה של כמה זמן פנוי יש לך וכמה שווה הזמן שלך.
אם יש לך זמן פנוי, תעשה את כל מה שעוז הציע.
MasterOz
19-05-2016, 16:02
סליחה שאני מתקן אותך, זה לא עניין של זמן פנוי,
זה עניין של עקרונות, זמן מוצאים כשרוצים...לעמוד עליהם.
למרות שבתי, כשהיתה בת שלוש נהגה לומר - עקרונות...יש רק לרכבת.
אגב, עם היו לרוב הרוכבים עקרונות...הם היו עושים יותר ובוכים פחות.
nihrider
19-05-2016, 16:18
זה מאוד מקומם המצב שנמצא פות"ש אבל אנחנו לא מכירים אותו ולא מכירים את האנשים שהוא צריך להתעסק איתם.
הוא צריך לקבל את ההחלטה בעצמו אם זה שווה את ההתעסקות שלו.
הרי אף אחד פה לא לוקח על עצמו את הסיכון שכרוך בזה וגם לא תורם מזמנו כדי לסייע.
mudale222
19-05-2016, 16:31
אני לא הייתי מוותר להם. לפחות לא בלי מלחמה קטנה.
eitan7789
19-05-2016, 16:40
קודם כל תודה לכולם על התגובות.
אני יותר בצד של לא לוותר בגלל העקרון שבדבר. נכון 200 שח לא יגרמו לי ללכת לקבץ נדבות ולרעוב ללחם, אבל עדיין ברגע א' הקטנוע היה כמו חדש וברגע ב' הקטנוע עם נזק ועל זה הם צריכים לשאת בתוצאות.
לעשות להם נזק לרכוש כתגובה זה ממש לא אופציה למה הפכנו תגידו?.
אם הם לא ישלמו את הנזק מכיסם אני יפעיל את הביטוח ומה שיהיה יהיה סה לה וי.
"
שאשתו אמרה לו שהקטנוע נפל בצורה עדינה ולדעתה אין שום נזק..." ?! לעזאזל ? בוא אני אדרוס ילד ואגיד "פגעתי בו בצורה קלילה ככה שאין סיכוי שהוא במצב קשה".
איזה אנשים יש היום.
תקליט אותו אומר את זה ולך עם זה לבית משפט או למשטרה, אני רוצה לראות כמה תהיה קלילה התגובה שלהם.
eitan7789
19-05-2016, 17:27
"
שאשתו אמרה לו שהקטנוע נפל בצורה עדינה ולדעתה אין שום נזק..." ?! לעזאזל ? בוא אני אדרוס ילד ואגיד "פגעתי בו בצורה קלילה ככה שאין סיכוי שהוא במצב קשה".
איזה אנשים יש היום.
תקליט אותו אומר את זה ולך עם זה לבית משפט או למשטרה, אני רוצה לראות כמה תהיה קלילה התגובה שלהם.
יש לי הקלטות עם כל השיחות איתו.
יש לי הקלטות עם כל השיחות איתו.
מעולה ! מבחינה חוקית אסור לך להקליט ללא ידיעה שלו, אבל, מפה זה החלטה שלהם, תגיד להם את הטענה שאני הצגתי לך פה, הוא בעצם מודה שהאישתו גרמה להפלה של הקטנוע + התמונות שיש לך שמוכיחות שאכן היא הייתה בזירה ואכן זה הנזק שנגרם מיד לאחר התאונה, תציג את זה בפניהם ותראה איך הם יגיבו.
תשמע, אם הם זוג צעיר ואין להם הרבה כסף או זוג שהמצב הכלכלי שלהם לא מאפשר להם ממש, תוותר, אם זה 200 שקל, תספוג, תנשוך שפתיים ותכבה את האגו, כי בשביל 200 שקל אתה תצא הגדול בסופו של דבר, אבל שוב, זאת דעתי, אם תחליט ככה אני לא חושב שמישהו יכנה אותך "פראייר".
מעולה ! מבחינה חוקית אסור לך להקליט ללא ידיעה שלו
זה חוקי להקליט שיחות שאתה חלק מהן גם ללא ידיעת הצדדים המעורבים.
מה שאסור להקליט ללא ידיעת הצד השני זה וידאו. כל עוד אינך מחביא את המצלמה מפני הצדדים זה חוקי.
הקלטת קול נסתרת חוקית אם הינך שותף בה.
eitan7789
19-05-2016, 19:48
אור תודה על המידע טוב לדעת!
וזוג צעיר עם בעיות כלכליות בהחלט לא עונה לתיאור של הזוג הזה...
זה חוקי להקליט שיחות שאתה חלק מהן גם ללא ידיעת הצדדים המעורבים.
מה שאסור להקליט ללא ידיעת הצד השני זה וידאו. כל עוד אינך מחביא את המצלמה מפני הצדדים זה חוקי.
הקלטת קול נסתרת חוקית אם הינך שותף בה.
מותר אם מטשטשים את זהותו של המצולם. ראה ערך כלבוטק
moonshield
20-05-2016, 17:19
שיחות אסור להקליט (או יותר נכון לפרסם) כאשר המקליט הוא לא אחד מהצדדים בשיחה. אם אתה צד בשיחה אין איסו רלהקליט.
לגבי התגובה שלך, הייתי ממליץ לך ללכת אל הזוג ה'צעיר' ולדבר אליהם בצורה רגועה ושקולה ולומר להם שהכל הנזקים מצולמים ברגע הפגיעה, ושכל השיחות איתם מוקלטות, וכל מה שאתה רוצה זה שהאופנוע יתוקן למצב שהיה לפני הפגיעה, במידה ולא יסכימו לא תהיה לך ברירה להגיש תלונה במשתרה על פגיעה ברכוש, ולהגיש תביעה בנושא. כמובן שגם את השיחה הזאת תקליט. דרך אגב, במידה והם כן יסכימו לתקן, תקליט/תחתים אותם על מסמך שמאשר את זה שהם שילמו על התיקון. תמיד טוב שיהיה תיעוד להכל.
שרשור קלאסי של בעד ונגד וכמה ילדים נוקמים.
אני הייתי מתקן על חשבוני ואז מציג להם קבלה, אומר יפה לבעל שזה נזק בקטנה וחבל לערב ביטוח אבל אתה לא תהסס כי זו אשמת אשתו.
דיבור זו אומנות ובמדינתנו לקחת אחריות משולה ללצאת פראייר מהתאונה הכי קטנה בחנייה ועד לדרגים פוליטיים בכירים (נשמע בומבסטי ומוגזם אבל אם תחשבו על זה זה קצת יותר משנייה תראו שזה בכלל לא).
שיהיה בהצלחה ואני באמת מקווה שהבעל ישלם (בעולם מתוקן האישה הייתה משלמת מבלי לערב את בעלה בכלל אבל מזרח תיכון וזה)
שבת שלום.
torquser
22-05-2016, 11:38
משטרה לא מתערבת במקרים כאלה וגם לא בתאונות דרכים עם נזק לרכוש (כמו שציינת עם הגב).
משטרה לא מתערבת בתאונה עם נפגעים? חידשת לי
Tribalmistyc2
22-05-2016, 11:41
משטרה לא מתערבת בתאונה עם נפגעים? חידשת לי
הכוונה שאין קשר בין המקרה שלך לבין המקרה שבכותרת כי שם לא היו נפגעים.
אפשר היה לקרוא פוסט אחד למטה,הכל כתוב.
johnny drama
22-05-2016, 14:24
תקשיב,
אני הייתי פונה אליהם ,מסביר להם יפה שיש הוכחות.
לא אומר להם שהקלטתי תשאיר את זה כקלף אצלך ביד.
אם לא מוכנים לשלם לך לעו"ד.
torquser
22-05-2016, 15:45
הכוונה שאין קשר בין המקרה שלך לבין המקרה שבכותרת כי שם לא היו נפגעים.
אפשר היה לקרוא פוסט אחד למטה,הכל כתוב.
המטרה היתה לשתף מקרה דומה בו רכב פוגע באופנוע והוא אשם בצורה ברורה, מדברים עם הנהג במימוס והוא מנסה להתנער ולבסוף נאלץ לשלם תחת הפעלת לחץ מתון.
אנחנו בישראל אחרי הכל.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft