מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : אירופה על אופנוע

orirgv
18-05-2016, 22:38
שלום לכולם,

אז בקרוב מאוד אני אשתחרר משירות קבע בלג אחרי כל החברים שכבר הספיקו לעשות את הטיול הגדול. דרום אמריקה או הודו לכמה חודשים זה פחות הטעם שלי כרגע וחשבתי יותר בכיוון של מספר שבועות באירופה בליווי זוג צמיגים טנק דלק ומנוע.

כמובן שהרשת רוויה באינפורמציה ולפעמים זה מרגיש כאילו אני הולך קצת לאיבוד. הבנתי שכנראה אני ארצה להתרכז באזור האלפים ושמשך הטיול יהיה בין 2-4 שבועות, אבל יותר מזה אין לי כרגע כיוון.

אשמח אם תוכלו לעזור לי בלמצוא מקורות מדויקים של מידע על טיול כזה, או מי מכם שחווה - אפילו עדיף.

diesel
19-05-2016, 00:21
השני סנט שלי: תתחיל בזה שעליך לעשות קצת שיעורי בית ואומגן עלויות ולהחליט האם אתה שוכר אופנוע לכל התקופה או מוביל את האופנוע שלך לנקודה כלשהי באירופה ועושה את המסע (במידה ואין לך אופנוע משלך, תחשוב אם תרצה לקנות ולהוביל או לשכור). לפי כתבה שפורסמה בפולגז הישן, עלות הובלת אופנוע ליוון עולה כ- 1000 יורו פחות או יותר, שזה מציב את נקודת ה- 10 ימים (לטיול) שנקודת השיוויון: מעל לתקופה זו משתלם יותר להוביל.
כל המספרים הם בגדר הערכות גסות, עליך כמובן להשלים פרטים בהמשך.

orirgv
19-05-2016, 00:34
אני כרגע רוכב על MT07 ולכן לא נראה לי שכדאי להוביל את האופנוע (מבחינת מקום אחסון) ולכן השכרת אופנוע נראת לי אופציה יותר רלוונטית. כרגע מכוון לכיוון הF800GS.

Dresdner
19-05-2016, 10:20
לחודש השכרה תתכנן 3000 יורו ומעלה, דעתי האישית היא שתתמקד מהאלפים למטה (איטליה, ספרד) או ימינה (מדינות הבלקן לאורך החוף), המדינות הצפוניות יותר כמו גרמניה הולנד, שוודיה פולין ועוד לא כלכך מתאימות לטיול אופנועים, נורווגיה כן אבל זה צריך להיות טיול בפני עצמו.

במקומך הייתי נרשם לטיול אופנועים מאורגן באירופה

orirgv
19-05-2016, 16:09
אני לא מתכנן לשכור לחודש.. משהו כמו 10 ימים נראה לי מספיק..
אהבתי את הכיוון של הדרום יותר.. אני אתחיל לחפש שם מסלולים

Dresdner
19-05-2016, 19:33
10 ימים זה בקטנה, תשכיר אופנוע אצל הרמן בLANDSHUT (http://motorentals.de) או בבמוו מינכן (http://www.bike-travel-service.de) וצא לאלפים מאוסטריה עד צרפת, אין לך מספיק זמן לספרד או דרום איטליה

gamgam
19-05-2016, 20:46
עברת מ"מספר שבועות" ל-2-4 שבועות ואז ל-10 ימים.
אם השרשור הזה יימשך עוד קצת זה יגמר בסופ"ש קצר על וספה

orirgv
19-05-2016, 20:50
מסכים איתך שזה נשמע מצחיק.. אני פשוט תוך כדי בודק מחירים, מסלולים וכל מיני אופציות.. כנראה שהטיול יהיה באזור השבועיים כולל, אך משך הזמן עם אופנוע יערך כ10 ימים..

idan_g
20-05-2016, 10:00
Bestbikingroads.com
תבחר מדינה, תבחר מסלול (עדיפות לצבע אדום) ותהנה.

Dresdner
20-05-2016, 10:12
ואחד שממוקד יותר לאלפים http://www.alpineroads.com

orirgv
20-05-2016, 18:40
טוב, עדכון מהיום:
אז תודה רבה לדרסנר ולעידן על האתרים. בעזכתרם ובעזרת כמה טיפים מחברים בניתי מסלול:
https://drive.google.com/open?id=13lNLvhFl9W29c8xVMsXkpEXD0s4&usp=sharing

הרעיון הוא להתחיל ולסיים במילאנו עם מסלול שמתחיל באיטליה, חותך קצת את שוויץ, חוצה את ליכטנשטיין, ממשיך לאוסטריה ומסיים דרך איטליה.

ככל הנראה הטיול יארך כ10 ימים, אזור ה150-200 ק"מ ביום כדי שיהיה מספיק זמן לעצירות באמצע ולהסתובב בעיירות ובאזור בערב, כולל אפשרויות לרדת לחקור דרכים צדדיות במידה ויהיה משהו מעניין או המלצות ממקומיים.

האופנוע שכנראה אשכיר הוא הF800GS. מספיק מאסיבי ובעל ארגזים לנשיאת ציוד, יחד עם זריזות (ביחס לR1200GS).

אשמח לטיפים/תוספות/הארות/הערות..

תודה רבה,

idan_g
20-05-2016, 20:03
בדיוק שלשום סיימתי לתכנן את המסלול שלנו לטיול השנתי ביולי. בערב אהיה חזרה בבית ואעלה אותו שתראה מה מתוכן. ( הולנד, גרמניה, אוסטריה, ליכטנשטיין, שוויץ, איטליה וצרפת).

אנחנו יותר לכיוון 300-400 קמ ביום, מוערך ב 6-8 שעות רכיבה ועל זה תוסיף עצירות פה ושם אז מסיימים יום רכיבה של 10-11 שעות .

סהכ אנחנו דוחפים קילומטרים, אבל ככה אנחנו עושים כל שנה, בין אם שנה שעברה בנורבגיה , שנה לפני בסקוטלנד וכו...

Dresdner
20-05-2016, 20:22
יש סיבה לכניסה לגרמניה?

Dresdner
20-05-2016, 22:28
הסתכלתי יותר מקרוב על המסלול שלך ולפי דעתי באיטליה אתה מפספס את כל הפסים הקלאסים כמו איזור קורטינה פאסו סלע (כשמו כן הוא) וגרדנה, בגדול באיטליה אתה צריך להגיע לבולזנו טיפה יותר דרומה

orirgv
20-05-2016, 22:50
דרסדנר תודה על ההערה, הדרמתי קצת את החלק בצפון איטליה, כרגע עובר גם בקורטינה וגם בגרדנה.
בגדול אני לא מושך דרומית יותר מדי מבולזנו כי אני רוצה לחזור דרך הסטלביו..

מה אומר?

Dresdner
20-05-2016, 23:14
דרסדנר תודה על ההערה, הדרמתי קצת את החלק בצפון איטליה, כרגע עובר גם בקורטינה וגם בגרדנה.
בגדול אני לא מושך דרומית יותר מדי מבולזנו כי אני רוצה לחזור דרך הסטלביו..

מה אומר?

זה המסלול הקלאסי עשיתי אותו כמה פעמים ולא נמאס, מסעדות זולות וטעימות בדרך וגם לינה במחירים סבירים
רק תזהר מנהגי אוטובוס איטלקים כי אחרי זה ידוגו את האופנוע שלך מהקרקעית :wind14:
http://fullgaz.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=2661&stc=1

שאול ה
20-05-2016, 23:24
אתה יכול לפנות לדלק מוטורס בת"א ולקחת את ה F800GS לרכיבת מבחן.
מקבלים את האופנוע למשך שעתיים, דלק עליהם.

לדעתי זה אופנוע מאוד נוח לשימוש, כיפי לרכיבה. לאופנוע יש גם יכולות שבילים, תשקול אם זה מתאים לך או לא.
מה שכן, זה אופנוע גבוה. אני 1.86 ועומד על האצבעות...

duadi
21-05-2016, 00:04
וואו מדהים.. עושה לי חשק... בהצלחה חבר!
רק שאלה קטנה, איך בונים ככה מסלול ושומרים אותו בגוגל? אף פעם לא מצאתי איך

diesel
21-05-2016, 00:15
מצאת סוכנות להשכרת אופנוע במילאנו?

orirgv
21-05-2016, 10:56
דרסדנר - יש לך המלצות על מקומות לינה בדרך?

שאול - הבנתי שיש אפשרות להנמיך את הכסא? אני בכל מקרה אלך לדלק מוטורס לנסות

Duadi - פשוט תחפש בגוגל מפות אפשרות לבנות מפה אישית. תשחק עם הפונקציות שם זה יחסית פשוט

דיזל - בגדול גיגלתי Milano motorcycle rental ומצאתי מספר סוכנויות שבאופן כמעט מפתיע מציעות את אותם תנאים ומחירים. יש המלצות על סוכנות מסוימת?

duadi
21-05-2016, 12:58
Duadi - פשוט תחפש בגוגל מפות אפשרות לבנות מפה אישית. תשחק עם הפונקציות שם זה יחסית פשוט

צודק, כנראה שסתם התעצלתי.. [emoji1]

idan_g
21-05-2016, 23:26
עושה רושם שגוגל מפות מסרב לקבל קבצים גדולים מ-5 מגה, אז חילקתי את זה לשני חלקים : ימים 1-4 וימים 5-7

https://drive.google.com/open?id=1q18g5IzOXZ_TcCe3ZdzHx1FVd3k&usp=sharing
https://drive.google.com/open?id=1eizpnSDfzIlH6sRd7ZEKrDClNGM&usp=sharing

Dresdner
22-05-2016, 00:17
דרסדנר - יש לך המלצות על מקומות לינה בדרך?

שאול - הבנתי שיש אפשרות להנמיך את הכסא? אני בכל מקרה אלך לדלק מוטורס לנסות

דיזל - בגדול גיגלתי Milano motorcycle rental ומצאתי מספר סוכנויות שבאופן כמעט מפתיע מציעות את אותם תנאים ומחירים. יש המלצות על סוכנות מסוימת?

ב17:00 כל יום תתחיל לחפש מקום לינה, זה יאפשר לך להתקלח ולצאת לסיור רגלי קצר במרכז העיירה כולל ארוחת ערב.

orirgv
22-05-2016, 09:53
ב17:00 כל יום תתחיל לחפש מקום לינה, זה יאפשר לך להתקלח ולצאת לסיור רגלי קצר במרכז העיירה כולל ארוחת ערב.

לא כדאי לתכנן לפני הטיול ולהזמין מקומות?

Dresdner
22-05-2016, 12:28
לא כדאי לתכנן לפני הטיול ולהזמין מקומות?

לא! זה יהרוס את כל הספונטניות של הטיול ויגרום לך כל היום להאיט או להגביר את הקצב לפי המרחק שלך מהמלון, ללא תכנון מראש אתה עושה מה שאתה רוצה, לא חסר מקומות לינה באלפים.
הייתי ממליץ הזמנה מראש רק לקבוצות גדולות שהסיכוי למצוא מלון אחד לכולם בסוף היום הוא לא גדול.

idan_g
22-05-2016, 12:46
אנחנו כל שנה מזמינים את הלילה הראשון והאחרון, כל השאר זה ״על הדרך״

NunBet
25-05-2016, 00:17
אם אתה לא נעול על BMW ממליץ על הרמן מלנדשוט, המחיר יותר זול מאשר הסוכנויות במילאנו ואתה יכול לשכור אצלו ציוד רכיבה מלא\חלקי במבחר רב יותר וזול יותר ממילאנו.

Dresdner
25-05-2016, 09:53
אם אתה לא נעול על BMW ממליץ על הרמן מלנדשוט, המחיר יותר זול מאשר הסוכנויות במילאנו ואתה יכול לשכור אצלו ציוד רכיבה מלא\חלקי במבחר רב יותר וזול יותר ממילאנו.

גם ממליץ על הרמן, בנוסף נראה שהוא לא מתרגש מכל שריטה על האופנוע ונמנע עד כמה שאפשר להפעיל את ההשתתפות העצמית (1000 יורו אם אני זוכר נכון)
הציוד שלו גם תמיד לאחר כביסה, נקי ובמצב טוב.

orirgv
26-05-2016, 22:31
אם לא BMW, אז איזה אופנוע כדאי לקחת? וכשחיפשתי הרמן מצאתי השכרה של BMW אז אני קצת מבולבל.

Dresdner
27-05-2016, 09:26
לינק להרמן בלנדסוט ובמוו במינכן מופיעה בשירשור הזה, הרמן משכיר הונדה וימהאה

duadi
02-07-2016, 21:27
אני מקפיץ את השרשור הזה כי אני צריך עזרה.
התחלתי לשבת יותר לעומק על תכנון מסלול נסיעה.
שאלה עקרונית, בניתי מסלול נסיעה דרך המפות שמתחיל בנקודה A לנקודה B.
איך אני בפועל מממש אותו בניווט בג'יפיאס?
תוך כדי נסיעה אני צריך פשוט לקרוא ולעצור בצד כדי להבין איפה אני נמצא?
או שיש דרך להפוך את זה לניווט ממש עם האפליקציה עם הכוונה קולית והכל..?

idan_g
03-07-2016, 10:43
אני מקפיץ את השרשור הזה כי אני צריך עזרה.
התחלתי לשבת יותר לעומק על תכנון מסלול נסיעה.
שאלה עקרונית, בניתי מסלול נסיעה דרך המפות שמתחיל בנקודה A לנקודה B.
איך אני בפועל מממש אותו בניווט בג'יפיאס?
תוך כדי נסיעה אני צריך פשוט לקרוא ולעצור בצד כדי להבין איפה אני נמצא?
או שיש דרך להפוך את זה לניווט ממש עם האפליקציה עם הכוונה קולית והכל..?

זה תלוי באיזה ניווט אתה משתמש.
אני בונה את המפות בגוגל, שומר קובץ KMZ ואז ממיר לקובץ gpx שגרמין יודע לקרוא.

אם אתה מנווט עם גרמין, אתה יכול גם לבנות אותן ישירות ב basecamp שלהם, אני באופן אישי חושב שזה פחות נוח.

duadi
03-07-2016, 12:08
זה תלוי באיזה ניווט אתה משתמש.
אני בונה את המפות בגוגל, שומר קובץ KMZ ואז ממיר לקובץ gpx שגרמין יודע לקרוא.

אם אתה מנווט עם גרמין, אתה יכול גם לבנות אותן ישירות ב basecamp שלהם, אני באופן אישי חושב שזה פחות נוח.
מצאתי גם איזו שיטה דרך המפות עצמן של גוגל.
אתה פשוט עושה חיפוש מנקודה a ל b
דרך המחשב, ואז אתה גורר את המסלול לאיפה שאתה רוצה שיעבור, ובתפריט שבצד אתה שולח את הקישור למייך.
פותח את המייל בנייד ולוחץ על הקישור, זה טוען אותו אוטומטית באפליקציה של המפות.
אבל הדרך שאתה מתאר נשמעת יותר מעניינת.
איך אני כותב את השם גרמין באנגלית?
ועל איזו תוכנה להמרת קבצים אתה משתמש?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

idan_g
03-07-2016, 12:14
Garmin.
זו לא תוכנה להמיר, זה אתר :
http://www.gpsvisualizer.com/convert_input
לגבי מסלולים ספציפיים, כמו שכתבתי בעבר בשרשור הזה, יש את best biking roads , שממנו אתה יכול להוריד קבצים עם מסלולים, ותחבר אותם בתוכנת הניווט המועדפת עליך.

duadi
03-07-2016, 17:03
מעולה אבדוק את זה בערב.. תודה!

duadi
03-07-2016, 21:46
Garmin.
זו לא תוכנה להמיר, זה אתר :
http://www.gpsvisualizer.com/convert_input
לגבי מסלולים ספציפיים, כמו שכתבתי בעבר בשרשור הזה, יש את best biking roads , שממנו אתה יכול להוריד קבצים עם מסלולים, ותחבר אותם בתוכנת הניווט המועדפת עליך.
לא כל כך הצלחתי להבין איך להוריד את האפליקציית ניווט הזאת (GARMIN).
אני מגיע לאפליקציית ספורט כלשהי.
יש לך כיוון בשבילי?

idan_g
03-07-2016, 23:57
Garmin זה לא אפליקציה.
זה מכשיר ניווט.
https://buy.garmin.com/en-US/US/cOnTheRoad-cMotorcycles-p1.html

לא בדיוק הצלחתי להבין איך בדיוק אתה רוצה לנווט... עם הפלאפון ?

duadi
04-07-2016, 07:57
Garmin זה לא אפליקציה.
זה מכשיר ניווט.
https://buy.garmin.com/en-US/US/cOnTheRoad-cMotorcycles-p1.html

לא בדיוק הצלחתי להבין איך בדיוק אתה רוצה לנווט... עם הפלאפון ?
כן, סביר להניח שזה יהיה עם הפלאפון. נראה לי מיותר לרכוש מכשיר ניווט כשיש לך אחד ביד.
אני לא מוצא אפליקציה שתקרא את הקבצים האלה וגם תנווט באצמעותם.

kobis
04-07-2016, 09:28
המושב המקורי של ה-800GS הוא עינוי בנסיעה ממושכת. אם אתה שוכר אחד כזה, תבקש אותו עם מושב קומפורט (יש לבמוו דבר כזה כתוספת), או תשקול אופציה אחרת. או שאתה פחות מפונק ממני.

idan_g
04-07-2016, 10:28
כן, סביר להניח שזה יהיה עם הפלאפון. נראה לי מיותר לרכוש מכשיר ניווט כשיש לך אחד ביד.
אני לא מוצא אפליקציה שתקרא את הקבצים האלה וגם תנווט באצמעותם.

אם אתה משתמש בסלולרי, אתה יכול לשמור את המסלולים שהכנת במפות שלך ולנווט איתם בגוגל מפס עם האפליקציה שלהם, כולל סאונד.

החסרון הוא שתצטרך למצוא מקום לשים אותו על האופנוע (אם הוא שכור זו בעיה), ותצטרך לחבר לו מטען כי אני לא רואה אותך מחזיק יום של רכיבה שלמה בלי לגמור סוללה.
אם אתה שוכר אופנוע, אתה יכול לשכור גם מכשיר ניווט, עדיף בהרבה מאשר הסלולרי בתוספת קטנטנה של כסף, אאל״ט משהו כמו 5€ ליום

duadi
04-07-2016, 20:39
אם אתה משתמש בסלולרי, אתה יכול לשמור את המסלולים שהכנת במפות שלך ולנווט איתם בגוגל מפס עם האפליקציה שלהם, כולל סאונד.

החסרון הוא שתצטרך למצוא מקום לשים אותו על האופנוע (אם הוא שכור זו בעיה), ותצטרך לחבר לו מטען כי אני לא רואה אותך מחזיק יום של רכיבה שלמה בלי לגמור סוללה.
אם אתה שוכר אופנוע, אתה יכול לשכור גם מכשיר ניווט, עדיף בהרבה מאשר הסלולרי בתוספת קטנטנה של כסף, אאל״ט משהו כמו 5€ ליום
אתה יכול לאשר לי בוודאות שאתה הצלחת לשמור מסלול ולנווט באמצעותו עם חצים ודיבור והכל?
במידה וכן אשמח שתגלה לי איך.

idan_g
05-07-2016, 00:02
מה איך ? תפתח את האפליקציה של גוגל מפס, יש למטה כפתור כחול עם חץ (בסלולרי) תלחץ עליו, זה מנווט

duadi
05-07-2016, 00:14
אני מתיחס לציטוט בהודעה האחרונה שלי, אתה רשמת שאני יכול לשמור מסלולים שהכנתי ואז לנווט באמצעותם.
אתה מתכוון בעצם למה שרשמתי באחת ההודעות הקודמות?

moonshield
05-07-2016, 11:35
^^^^
אתה צריך לשמור אותם במחשב במועדפים או במשהו דומה (בד"כ מופיע בצורת כוכב). אחרי ששמרת אותם במחשב (אתה חייב להיות מחובר למפות עם חשבון הגוגל שלך שנמצא בטלפון כמובן) הם יופיעו לך באפליקציה תחת אותה קטגוריה (מועדפים, כוכב או כל שם שבחרת לשמור אותם).
בהצלחה

שאול ה
05-07-2016, 22:25
אולי עדיף לך ה F700GS עם המערכת ניווט של במוו ?

duadi
05-07-2016, 22:49
אני חושב שאני פשוט אסמן נקודות מסוימות ובזמן אמת פשוט אנווט מנקודה לנקודה.
אחלק את זה לפי ימים, ועל כל מפה יהיו הנקודות שבהן אעבור עם מסלולים שאוריד מהאתר bestbikingroads.com ש idan_g המליץ.
אגב האתר באמת טוב ונותן נקודות הכוונה מעולות למסלולים בכמעט כל איזור בעולם, גם בארץ,
ויש להם אפליקציה שאפשר להוריד את הקבצים (GPX) של המסלולים ולטעון אותם באפליקציות ניווט למיניהן.